Ajax lijkt te gaan voor ‘enige optie’; Lasse Schöne reageert zeer enthousiast

Zaterdag, 23 april 2022 om 07:15Jeroen van Poppel • Laatste update: 08:02

De kans is groot dat Ajax zijn belangstelling voor Alfred Schreuder zal doorzetten, zo vermoedt Valentijn Driessen. De journalist van De Telegraaf denkt dat de huidige coach van Club Brugge de enige optie is, ook omdat Peter Bosz de tijd krijgt van Olympique Lyon. Driessen is positief over Schreuder, ook op basis van gesprekken met betrokkenen. "Wij hebben ons oor te luister gelegd bij Lasse Schöne, die toch wel heel erg enthousiast is over Schreuder", aldus Driessen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Ajax gaan voor Alfred Schreuder?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door cas1)

Verliest ie 2 wedstrijden achter elkaar begint dezelfde Valentijn te zeuren over wat een slechte optie dit is geweest en dat Ajax hoger moet mikken dan een Schreuder.

22 april 2022 om 20:41

Ongetwijfeld, maar tot dusver een goed uitgangspunt. Mag ook een keer gezegd worden. Al denk ik dat iedereen inmiddels al tot dezelfde conclusie is gekomen.

22 april 2022 om 21:13

Valt denk ik wel mee. Telegraaf raakte volgens mij nogal een belangrijke inside bron kwijt op het moment dat Schreuder vertrok en ze zijn nu wel erg enthousiast met zijn mogelijke aanstelling, die houden ze wel even in het zadel

22 april 2022 om 23:34

Ten Hag is nu dan toch een top coach vgens Valentijn. Wat wij al jaten wisten, vind hij nu ook.
Schreuder zal altijd wel gedekt worden door de Telegraaf wegens bewezen diensten al die jaren.

23 april 2022 om 08:30

Ten Hag is (nog) geen topcoach. Daarvoor zal hij toch wat meer moeten bewijzen. Gelukkig is Manu de club bij uitstek om dit te verwezenlijken.

23 april 2022 om 11:52

Denk dat dat wel meevalt. Met Schreuder heeft de T iig weer een lek in Amsterdam. Die zullen ze blijven verdedigen.

Al ben ik wel enthousiast over Schreuder. Op basis van de verhalen van spelers en wat hij bij Brugge laat zien

Een slechte trainer is het niet. Maar ik denk niet dat het de man is waar Ajax voor moet gaan. Hij speelt geen wervelend voetbal, heeft een nogal enge tactische visie en is nu ook nog niet de man gebleken die een team naar een volgend niveau kan duwen.

Uiteraard kan dat nog komen, maar het is wel een risico vind ik persoonlijk.

22 april 2022 om 20:44

Een risico is het zonder meer en na de successen van ten Hag + een hoop spelers die weggaan wordt het voor iedere trainer een helse klus. Toch zie ik niet echt andere opties die een minder groot risico zullen zijn. Prima dat Ajax wederom een podium biedt om een Nederlandse trainer succesvol te laten worden.

22 april 2022 om 20:46

Dat risico heb je sowieso. Dat je dat risico gaat nemen met iemand die niet bekend staat voor mooi voetbal, en dat bij Ajax, is wel een vreemde keuze vind ik persoonlijk.

Je moet wat durf tonen, net zoals ze bij Ten Hag deden. Dit is gewoon een veilige keuze.

22 april 2022 om 20:50

Tsja dat ben ik inderdaad wel met je eens, ik denk dat we er redelijk hetzelfde in staan. Ik ben alleen iets enthousiaster, omdat ik naast Schreuder en Bosz geen enkele kandidaat zie die aan meer eisen voldoet. Slot tel ik dan niet mee uiteraard.

Veilig is het zeker, maar met ook nog een zoektocht naar een nieuwe TD zie ik het wel als logische en verstandige keuze. We moeten gewoon accepteren dat Ajax niet ieder jaar het niveau halve finale CL aantikt.

22 april 2022 om 20:48

Wat bedoel je met 'enge tactische visie'?

Voorlopig ben ik ook nog niet enthousiast hoor, precies wat je zegt, ik heb ook niet het idee dat je met hem echt verder komt als Ajax zijnde.

22 april 2022 om 20:55

De laatste twee avonturen waarin hij betrokken was, werd er toch, zeer geforceerd naar mijn mening, gezocht naar manieren om toch maar in een 3-5-2 te kunnen spelen.

Nu moet ik zeggen dat ik hem bij Twente niet genoeg gevolgd heb om daar uitspraken over te doen, maar dat vind ik neigen naar een enge tactische visie.

22 april 2022 om 20:57

Ik vermoed "eng" als "niet breed".

22 april 2022 om 20:55

Ik weet niet of Wenger nog wil coachen, maar zou toch fantastisch zijn als je die kan binnen halen.Is goed met talenten en streeft altijd attractief voetbal na. Is verder een goede peoplesmanager en met zijn mediaoptredens en status een perfect uithangbord voor je club

22 april 2022 om 21:02

Áls dat al een optie zou zijn zou ik dat eerder als directeur doen, die man is een geweldig boegbeeld en heeft overal ingangen. Zowel Wenger als Ajax heeft er niks aan om die dan "slechts" trainer te maken. Al is dat in de basis toch zijn vak, toch is de man in de 70 en was het bij Arsenal echt klaar.

22 april 2022 om 21:31

Iedereen in Engeland zei toen dat het bij Arsenal klaar was met hem, maar eigenlijk hebben al zijn opvolgers het slechter gedaan. Hij is wel in de 70 al idd maar met een goede jongere assistent zie ik hem zeker ook wel in de rol die jij net aangaf in je reactie. Mocht het een optie zijn dan zou ik Wenger altijd verkiezen boven een Schreuder

22 april 2022 om 21:31

Ja wie dan wel. Hij doet het nu ook goed bij Club Brugge en dat is toch ook niet de kleinste club.

23 april 2022 om 00:02

Ja echt helemaal mee eens. Hij denkt veel te verdedigend. Dit moet je als Ajax zijnde helemaal niet willen. Ze kunnen 100x beter gaan voor Bosz.

Schreuder is blijkbaar een grote vriend van de media. Lijkt me niet dat hij weer informatie kan gaan lekken naar de media als hij de hoofdverantwoordelijke wordt bij AJAX.

22 april 2022 om 21:15

Ben ik er toch weer ingetuind. Ongewenst een artikel over Driessen aangeklikt. Meh.

We gaan de komende tijd eindeloos veel meningen en voorspellingen horen vrees ik. Ben zeer benieuwd wat het wordt, maar dit soort roddels van Driessen kan ik niks mee.

Ajax wil de Europese top irriteren… daar blijkt dit niet uit. Dit getuigt van weinig creativiteit bij de Ajax leiding.

Ten Hag heeft het top gedaan dus laten we maar voor het meest veilige gaan en iemand halen die met hem heeft gewerkt en hopelijk op die voet verder gaat…

Ajax staat voor verzorgd aanvallend voetbal met hoge pressing. Hoopte dat we daar weer een trainer voor gingen halen… kom ze hiermee aan…

22 april 2022 om 20:55

Noem eens iemand dan? Dan krijg je straks zo'n Schmidt, moet je dat willen? Hartstikke leuke professor die het gewoon naar behoren deed bij PSV, maar dan heb je toch 10x liever een Nederlandse trainer die je een podium biedt en er minstens hetzelfde uithaalt.

22 april 2022 om 21:41

Maar het is toch niet aan supporters om met opvolgers te komen? Je mag er toch wel vanuit gaan dat een Hamstra en Huntelaar goed hun werk doen en niet alleen maar Schreuder op hun lijstje hebben staan?

Je wist al een tijdje dat dit zo goed als zeker het laatste seizoen van Ten Hag is, dan moet je op tijd beginnen met het zoeken naar een opvolger. Nou is het klote dat Overmars in het midden van het seizoen is vertrokken, maar die zal ook gewoon een lijstje hebben achtergelaten.

Ik vind Schreuder een saaie keuze, en niet eens een veilige keuze eigenlijk. Een trainer die vrij weinig heeft laten zien en vooral geroemd wordt als assistent. Zijn teams spelen alles behalve verzorgt voetbal. Het lijkt mij sterk dat Schreuder de enige trainer is die “beschikbaar” is.

22 april 2022 om 22:47

Miccoli

Maar denk je niet dat Ajax dat ook gewoon heeft gedaan? Dit soort berichten zijn allemaal zinloze roddels. Het enige dat telt is wat Ajax doet, en wie weet hebben die wel een prima plan.

23 april 2022 om 07:04

Vernon

Daar ga ik wel van uit en ik hoop ook dat dit soort berichten gewoon zinloze roddels zijn. Ze zijn alleen zo hardnekkig dat ik ze wel begin te geloven.

22 april 2022 om 21:21

Ik denk dat de volgende trainer ook gewoon een overbrugging is naar Reiziger / Heitinga. Ook effe rekening houden dat alles na Ten Hag een stap terug gaat lijken te zijn -> hij is een top coach die niet voor niks naar Man U gaat

22 april 2022 om 21:58

Wie zou het dan moeten gaan doen? Ik kan niemand bedenken. Althans, realistisch gezien. Bosz hoeft het voor mij niet te worden, die is te naïef met z’n ultra-aanvallende mindset.

Schreuder wordt wel heel erg gepushed als een goede optie in de media, terwijl hij niks noemenswaardig gepresenteerd heeft en ook nooit verder is gekomen dan clubs als Twente, Club Brugge en Hoffenheim. Ajax mag wel wat ambitieuzer zijn.

22 april 2022 om 21:10

Wat had ten Hag als clubs?

22 april 2022 om 21:31

Ten Hag had dan geen geweldige clubs op zijn cv staan, maar hij liet wel zien kwaliteiten te beschikken door het zeer goed te doen met Utrecht en ook nog eens leuk voetbal te spelen.

Schreuder laat tot nu toe bij al zijn clubs beton voetbal zien. Hij wint nu redelijk wat wedstrijden bij Brugge, maar als ik de verhalen van Brugge fans mag geloven dan is het spel niet om over naar huis te schrijven.

Nee, als we dan toch risico gaan nemen dan zie ik liever dat een reiziger of misschien zelfs Heitinga de kans krijgt. Die hebben tenminste bij Jong Ajax laten zien voor leuk voetbal te staan.

Begrijp me niet verkeerd, als Schreuder wordt aangesteld dan geef ik hem gewoon de kans en hoop ik dat hij gaat slagen, maar niets wijst er op dat hij een trainer is die iets anders kan spelen dan beton voetbal. Dan kunnen we net zo goed Frank de Boer weer aannemen ;-)

Als je alleen in een vissenkom een goudvis wil vangen dan is hij de enige optie inderdaad.
De vijver is veel groter, maar hier in Nederland zijn bepaalde clubs nog steeds de mening toegedaan dat Nederlandse trainers de beste zijn.
In plaats van een volgende, hogere, stap te zetten, zet Sar een stap omlaag.
Nederlandse trainers bewijzen voortdurend dat ze in het buitenland falen.
Nederlandse trainers bewijzen voortdurend dat EL te hoog gegrepen is (1 keer niet, nou nou) ien met een topper de halve finale van de CL eenmalig is behaald
Dan kom je nu weer aanzetten met een Nederlander die nog Nooit een topclub (al is het maar in Nederland) heeft getraind.
Hoezo we willen meedoen met de grotere clubs
Een toptrainer kost wat, maar kan je ook makkelijker kampioen maken en laten meedoen in de CL
Sar wil perse uitgejouwd worden als en dat is waarschijnlijk als je hier mee komt aanzetten.
Dit wordt een Sarexit

22 april 2022 om 21:34

Nou ben ik het er op zich mee eens dat Ajax wat verder mag kijken dan Nederland, maar ik als fan zie ook graag een trainer die iets van een gevoel heeft bij Ajax. Dat zal een Nederlander toch sneller hebben dan een buitenlander. Ook heb ik persoonlijk het gevoel dat een buitenlander sneller zal vertrekken dan een Nederlander.

22 april 2022 om 21:59

Gevoel hebben met is iets uit het verleden. Ik ben het met je eens hoor dat ik dat ook graag had gezien, maar het gaat nu alleen nog om de knikkers.
Als je niet top presteert dan wordt je ontslagen (als je mazzel hebt), maar "supporters" weten je tegenwoordig ook te vinden thuis.
Spelers gaan transfervrij weg, gevoel met de club? je hebt ze er .
zelf bij die ontkennen dat ze al getekend hebben in het buitenland
Clubs moeten Cl spelen of overwinteren in de El.
De tijd van houden van is helaas voorbij
De Telegraaf wil perse Schreuder en geneert zich niet om alles op alles te zetten om hem binnen te krijgen. Ik vraag me af wat daar achter zit

22 april 2022 om 22:20

De Telegraaf wilt natuurlijk weer een mannetje binnen Ajax hebben ;-)

Voor de rest heb je opzich wel gelijk dat er vrij weinig gevoel meer in het voetbal zit. Noem me naïef, maar ik denk toch dat een Nederlandse trainer net iets langer bij een Ajax zou blijven dan een buitenlandse. Maar goed, als wij nu een Guardiola of Flick kunnen binnenhalen dan zeg ik ook geen nee.

22 april 2022 om 22:52

Miccoli

Laten we wel realistisch blijven. Guardiola en Flick zijn een categorie te hoog voor Ajax. Nederlander of niet maakt me niet zoveel uit, als het maar een trainer is die een beetje bij de club past.

22 april 2022 om 23:14

Ik denk dat iedere trainer die voor jeugd en aanvallend voetbal staat wel een gevoel bij Ajax heeft, al is het alleen om in de geest van Cruyff voetbal te spelen. Dat is bijvoorbeeld ook iets wat ten Hag trok.

Ik was persoonlijk ontzettend blij dat Ajax op gegeven moment echt besloot om voor spelers buiten de landsgrenzen te kijken. Ik vond dat echt een teken van groei en hoopte het ook in de rest van de organisatie te zien. Dit soort berichten stellen me daarom wel redelijk teleur.

23 april 2022 om 00:13

Vertel. Wie had jij op het oog. Grote namen geven geen garanties tot succes. Michels, Cruyff, v. Gaal, FdB, Bosz en Ten Hag internationaal waren geen grote namen toen ze bij Ajax als coach werden aangestel maar hadden wel visie die Ajax graag uitstraalde. Ik vind Schreuder geen slechte keus.

23 april 2022 om 19:05

Klopt, maar het voetbal in het buitenland heeft zich meer ontwikkeld dan bij ons.
Kijk maar naar de internationale ranglijst, kijk maar naar hoe Ajax in de CL presteert. Met een domme fout niet door, maar ook niet in staat om het recht te trekken. Bijna geen kansen creëren. (of geen enkele kans?)
Onze beste voorhoede spelers zijn Bergwijn en Malen en kijk hoe ze presteren. Ik laat Depay er buiten, omdat hij al lang weg is en opgeleid is in Nederland.

Wie is dan goed vraag je mij.
De grote namen zijn niet te betalen? Als je voor een speler €15 tot €25 mln neertelt, dan heb je er niets aan als je geen toptrainer betaald om met ze te werken
Het hoeft geen trainer te zijn die nu bij een topclub in het buitenland werkt.
Duitsers doen het in Nederland niet slecht.
Schmidt is niet slecht, maar verknalt het altijd met zijn idiote wissels (gelukkig)
Letsch en die van Heracles ook niet slecht

Als Ajax echt alleen een trainer uit de Ned, competitie wil of een Nederlander dan geven ze hiermee aan dat ze graag laken willen zijn, maar slechts servet zijn
Als het MOET dan van Marwijk (met of zonder schoonzoon, het liefst met) of Letsch (van Vitesse toch?)

Ajax zou als Slot echt niet kan en het contract bij Feijenoord wil uitdienen Scheuder een contract aan kunnen bieden tot Slot weer vrij is om alsnog naar Ajax te komen. Uiteindelijk is Slot de ideale trainer voor Ajax waar hij ongetwijfeld graag wil werken, maar helaas te vroeg heeft bijgetekend bij Feijenoord. Mocht Schreuder het goed doen bij Ajax kan er dan natuurlijk verlengt worden.

22 april 2022 om 23:00

Nee hoor, Arne Slot gaat Ajax overslaan en Feyenoord na 3 jaar verlaten voor de absolute Europese top. Arne Slot past niet bij het werkvoetbal wat Ajax nu speelt. Feyenoord heeft nooit werkvoetbal gespeeld. Heeft altijd technische voetballers gehad zei wijlen Hans Kraaij Sr. Altijd oogstrelend voetbal. Kijk maar in onze annalen. Jaren 60 speelde Feyenoord altijd droomvoetbal en Ajax afbraakvoetbal. Ajax werkclub.

Plooien gladstrijken met Wim Jonk en je hebt een toptrainer met de steun van boven (Nr 14 De Verlosser) En je krijgt nog een mooiere toekomst dan het verleden met ten Hag 🙏

22 april 2022 om 23:11

Heb ik ook laatst gezegd. Wim Jonk is de ideale opvolger van Erik Ten Hag. Gaat Ajax na zoveel jaren eindelijk eens goed voetballen.

23 april 2022 om 11:04

Ben jij nou aan het trollen?

Moet Ajax niet eens in het buitenland kijken voor een trainer? Ik kan nou niet 1-2-3 een Nederlandse trainer opnoemen die het zou kunnen doen

Alweer, Valentijn vermoedt. Echt moe wordt je hier toch van. Eerst iets checken en daarna publceren is toch de normale procedure? Dat boulevard krantje is toch lachwekkend.

Topjournalistiek weer! 'wij hebben ons oor te luisteren gelegd bij Lasse Schone.' Niet toevallig een ex-speler van de club die jarenlang met veel plezier en succes bij Ajax heeft gezeten. Wat denk je dan dat die jongen zegt? Moet Ajax niet doen, het is zo'n geweldige lul en training geven kan-ie al helemaal niet?

Bij Twente liepen ze weg met Schreuder als de perfecte assistent. Toen werd die hoofdtrainer. Nog geen ervaring maar wel een eigen lijn en mening. Na jaren verwend te zijn geweest liet Schreuder zien hoe slaap verwekkend voetbal ook kan zijn
Het is de ideale assistent..maar verwacht niet van Schreuder dat hij Ajax adembenemend zal laten spelen. Het zal vooral zakelijk worden. En een risicoloos spelend Ajax zal pijn aan de ogen doen.

23 april 2022 om 12:11

Het was echt om te huilen onder Schreuder. De gelatenheid die oversloeg ook op het publiek, drama.

Voor iedereen die elke voorgestelde trainer afschiet: noem er zelf ook eentje. Dan kunnen we met zijn alle daar ook iets van vinden. Lekker aanvallen op de derde plek met Bosz lijkt me echt top trouwens..

Het probleem is natuurlijk vooral dat Ajax, en de meeste eredivisie clubs, eigenlijk alleen Nederlandse trainers willen. Daarom zijn ze op dit moment zo beperkt, en is Slot eigenlijk de enige die echt goed zou zijn voor het niveau dat Ajax wil halen in Europa en NL. Het is niet heel gek dat ze daarom ook bij schreuder uitkomen. Maar voor de ambitie van Ajax zouden ze ook naar buitenlandse namen moeten kijken, er zijn denk ik genoeg grote trainers die in Ajax een mogelijkheid zien grote dingen te presteren als underdog in Europa.

Aub ga weg met Schreuder. Bij geen enkele club waar hij zelf trainer was heeft hij zijn team goed en leuk laten spelen. Je zou hooguit Hoffenheim kunnen noemen, maar dan moet je je ook afvragen of dat zijn verdiensten waren of dat hij nog teerde op het succes van Nagelsmann. Laat die man gewoon lekker bij Club. Tenzij hij als assistent wilt komen. Anders kan Ajax net zo goed Heitinga voor de groep, vrijwel zeker dat de resultaten hetzelfde zal zijn. Gewoon waardeloos

Dit was toch na van’t Schip wel een van de belabberdste trainers die we bij Twente gehad hebben hoor..

23 april 2022 om 13:37

Nou Robbert Groener staat bij mij nog altijd onbedreigd op 1 van't Schip en Schreuder een gedeelde 2e plaats

Dat die valentijn zichzelf nooit zat wordt. Waarom krijgt hij nog een podium? Laat ajax het lekker uitzoeken voor wie ze kiezen. En dan na een jaar oordelen. Al komt guardiola en die verliest 2x dan zegt ie toch ja we wisten dit…. Irritant mannetje is die valentijntje zeg

Er loopt een trainer rond, die de Ajax-cultuur kent. Speelt bij elke club waar die gewerkt heeft erg verzorgd en aanvallend voetbal. Zelfs met spelers van een veel minder niveau. Die man weet wat er van hem gevraagd wordt en kan ook de 'Ajax-school' uitdragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

290 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren