‘Slagveld op de transfermarkt’ voor PSV: massale uittocht dreigt

Vrijdag, 22 april 2022 om 08:19 • Laatste update: 08:35

Het heeft er alle schijn van dat PSV deze zomer helemaal opnieuw aan een elftal moet bouwen. Het Eindhovens Dagblad stelt dat het 'een slagveld op de transfermarkt' wordt voor de Eindhovenaren, daar veel spelers op de nominatie staan om te vertrekken. Inclusief enkele huurlingen kan het aantal vertrekkende spelers op liefst vijftien uitkomen. Met name het middenveld lijkt flink gerenoveerd te worden, daar Joey Veerman een van de weinige spelers is waarvan zeker kan worden gesteld dat hij volgend seizoen het shirt van PSV draagt.

Mits alle plannen van PSV uit te voeren zijn, wordt het een slagveld op de transfermarkt, zo klinkt het. Zo is het goed denkbaar dat het middenveld komend seizoen uit compleet andere namen bestaat, daar Érick Gutiérrez en Ibrahim Sangaré volop in de belangstelling staan en ook van Götze wordt verwacht dat hij toe is aan een nieuw avontuur. Richard Ledezma geniet Amerikaanse belangstelling, terwijl Marco van Ginkel zeer waarschijnlijk genoegen zal moeten nemen met een rol als invaller. Ook dit seizoen komt de aanvoerder weinig in actie, waardoor getwijfeld wordt aan zijn toekomst in Eindhoven. Veerman is in principe de enige middenvelder waarvan gesteld kan worden dat hij blijft.

Ook bij de doelmannen wordt een flinke wisseling van de wacht voorspeld. Huurling Yvon Mvogo, die onlangs terugkeerde onder de lat ten koste van Joël Drommel, keert zeer waarschijnlijk terug bij RB Leipzig. Voor Drommel gaat de club vermoedelijk op zoek naar een (tijdelijke) vervanger. Jasper Cillessen moet de beoogde nieuwe eerste doelman worden. De goalie van Valencia wordt gezien als topkandidaat om komend seizoen het doel van PSV te verdedigen, daar de club onlangs een lijntje uitlegde naar de Nederlander. De flirt van afgelopen winter met Arminia Bielefeld-doelman Stefan Ortega lijkt definitief verleden tijd.

Grootste aderlating is het aanstaande vertrek van Cody Gakpo. De captain staat in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal, al is het de vraag of the Gunners bereid zijn om een recordbedrag op tafel te leggen. Ook van Noni Madueke wordt niet uitgesloten dat hij vertrekt. Maxi Romero, Yorbe Vertessen en Ritsu Doan zijn geen ‘zekere’ vertrekkers, Bruma mag bij een goed bod wel vertrekken. Ook Eran Zahavi en Carlos Vinícius mogen PSV verlaten. Volgens het Eindhovens Dagblad 'gaan er geluiden' dat ook Phillipp Mwene en Phillipp Max mogen vertrekken. Tot slot zal er een vervanger moeten komen voor de langdurig geblesseerde Olivier Boscagli.Gerelateerd

Meer sportnieuws

124 reacties (laatste reactie door lampen)

Dus alleen de Centrale verdedigers gaan blijven zoals het hier beschreven word.. Ben benieuwd wat er voor terug gaat komen

22 april 2022 om 08:33

Heeft Joey Veerman een nieuwe positie als CV? 😉On: op de nominatie te vertrekken of daadwerkelijk vertrekken..... Daar zit natuurlijk een wereld van verschil in. Zahavi zal gaan, einde contract. Ledezma naar Amerika gaat nooit gebeuren. Die gaat PSV echt niet weg doen. Vinicius nog een jaar huur toch? En denk niet dat Schmidt hem terug wil bij Benfica. Guti, Sangare, zullen gaan, net als Gakpo. Gotze evt ook. Maar dat zijn dan 6 in totaal, incl Mvogo. Waarvan Sangare, Gotze en Gakpo vaste basisspelers. Vooral Sangare en Gakpo vervangen zal lastig worden. Ben benieuwd.

22 april 2022 om 08:52

Guti vertrekken vraag ik me af hoor. Mexicaanse journalist gaf deze week nog aan dat hij wil blijven, PSV moet hem alleen nog een aanbieding doen.

22 april 2022 om 09:16

Laten we hopen dat Guti blijft. Sangare hopelijk ook. super belangrijk duo voor ons team.

22 april 2022 om 09:26

Gakpo snap ik wel dat die wil gaan voor een klapper en moeten we ook laten gaan voor 40 miljoen, Sangaré zal hoogstwaarschijnlijk maar de PL vertrekken, Madueke kan het beste blijven, want die is nog jong en heeft hier nog niet echt structureel gepresteerd. Daarbij moet je je afvragen of Leicester City voor Madueke nou zo’n goede vervolgstap is. Wacht een jaar met Ruud, haal CL, laat je daar zien en je speelt in de Engelse top. Guti zou ik ook mooi vinden als die blijft, presteert steeds beter dit seizoen.

22 april 2022 om 09:26

Probleem in NL is dat zowel bij Ajax, PSV als Feyenoord alle sterkhouders verkocht worden en men niet direct een gelijkwaardige speler kan binnenhalen. Nu hebben we veel punten gehaald voor CL en andere toernooien maar zijn we zeker in staat om dat met 1 seizoen compleet weer te verspelen. Ik denk zelf dat bij PSV Sangare, Gakpo, Gotze en Zahavi zekere vertrekkers zijn de rest moet je maar zien. Op een bepaald moment kan een club natuurlijk ook gewoon spelers aan hun contract houden. Bij Ajax verwacht ik dat Gravenberch, Mazraoui, Labayad, Haller en Antony zeker zullen gaan en bij Feyenoord Sinisterra, Kokcu, Senesi zullen vertrekken. AZ kon wel eens als winnaar uit de komende transfer periode komen verwacht weinig speler die weggaan en kunnen wel wat gaan halen. Wel is het zo dat PSV en AJax de beste jeugd hebben die ook ingepast kunnen gaan worden en hoop ik dat Brobbey definitief over komt.

22 april 2022 om 10:17

Antony zeker? Dat lijkt me niet, ik zie Ajax er alles aan doen om die nog 1 jaar in Amsterdam te houden. Haller al helemaal niet zeker, lijkt me juist een vrij kleine kans dat hij al direct weer vertrekt, dan moet er een club zijn die wel met een heel extreem bedrag op tafel komt want voor een mini winst op de transfersom is het voor Ajax niet rendabel om hem te verkopen. Mazraoui, Tagliafico, Onana en Gravenberch zijn de vier die (vrijwel) zeker vertrekken (ja en Labyad inderdaad maar die is afgelopen seizoen nauwelijks in actie gekomen dus die mis je verder niet echt). Maar goed, al met al aardig wat transfers bij de top-3 inderdaad!

22 april 2022 om 11:40

Denk wel dat als er clubs komen voor Antony dat het lastig gaat worden hem vast te houden. Je ziet aan hoe hij speelt al dat hij in de eredivisie weinig zin heeft. In de CL liet hij zien wat hij echt kan.

Maar goed, dit gaat over PSV, dus laten we daar lekker bij blijven.
Vrees ook voor een grote leeg loop bij PSV, maar eerlijk gezegd denk ik dat je alleen Gakpo en Sangare echt gaat missen. De rest is toch pure middelmaat of heeft niet gebracht wat je er van mocht verwachten. Madueke is nog niet toe aan een volgende stap. die moet sws blijven en zal PSV ook wel willen vast houden als Gakpo al weg gaat.

22 april 2022 om 11:46

Boehoe Ricottofc, iemand maakt een uiteenzetting over de vele mogelijke uitgaande transfers bij de gehele Nederlandse top-3, om het breder te trekken dan enkel PSV en aan te tonen dat er ook bij Ajax en Feyenoord de mogelijkheid bestaat dat er de nodige basisspelers zullen vertrekken, vandaar dat er buiten de discussies over de mutaties in de PSV selectie ook wat reacties gaan over Antony, Haller, Sinisterra, Kokcu, Senesi, etc. Nou nou, wat een ramp..

22 april 2022 om 08:34

Het eerste stuk gaat volledig over Vreeman die blijft.

22 april 2022 om 09:01

Ik bedoelde dan ook als koppel/blok/positie. Dus de CV positie als enige intact

22 april 2022 om 09:28

Wat is een koppel/blok/positie? denk dat je Ramalho en Boscagli bedoeld? Die laatste staat ook in belangstelling van diverse clubs, Ramalho was alleen de eerste 2 maanden van redelijk niveau daarna werd het minder.

22 april 2022 om 09:30

Ik lees alleen maar termen als "mogelijk", "verwacht", "geen zekere vertrekkers", "waarschijnlijk" enz. enz.

Kortom: Mooi artikel met lucht. Er is niks zeker, niks concreet en niks definitief.

Is toch alleen maar mooi als je een nieuwe trainer krijg dat die gelijk het elftal kan samenstellen wat hij wilt.
Ik geloof nooit dat PSV alles of zoveel laat gaan dat zou niet heel handig zijn.
Maar voor de nieuwe trainer lijkt het me niet verkeerd dat hij spelers kan halen in wie hij het ziet zitten.
Ik zeg win win

22 april 2022 om 08:35

Is een nieuw elftal kopen niet de taak van John de Jong? Succes daarmee..

22 april 2022 om 08:37

Gelukkig heeft ie Brands achter zich dit keer 😉 5 aanvallers en 1 transfervrije verdediger halen 😍

22 april 2022 om 08:49

En hoofdscout Jan Vennegoor 🥰

22 april 2022 om 09:29

Of Hesselink kan ook natuurlijk, die is naast Jan Vennegoot uitstekend wat dat betreft

22 april 2022 om 16:11

Ik heb meer vertrouwen in Ruud himself om een topspits voor ons te scouten en dan met bakayoko en Madueke eromheen kan smullen worden

Lijkt me niet dat al deze spelers zullen vertrekken, maar er zal een flinke leegloop zijn. Bij Ajax en Feyenoord ligt het ook in de lijn der verwachting dat er wat bepalende spelers gaan vertrekken. Dat maakt het wel een extra spannende transferzomer met het oog op komend seizoen.

22 april 2022 om 08:45

Wie gaat er bij Feyenoord weg? Kokcu? Senesi? Evt Sinisterra? Maar vooral om te cashen dan denk ik toch? Want Kokcu heeft leuke cijfers, maar vooral door een paar geniale weken na de winterstop, toch? En Senesi levert nog hoeveel op? Niet meer die 18 miljoen. En Sinisterra zal echt vd de gekte van evt PL clubs afhangen lijkt me. Maar vind 18 miljoen voor hem vrij veel (laatste roddel die ik las en ook waarde op Transfermarkt). Zal ook afhangen vd wedstrijden tegen Marseille verwacht ik.

22 april 2022 om 08:53

Is nog niet bekend, maar Feyenoord zet er volgens mij op in om minimaal twee basisspelers te verkopen. Senesi staat nadrukkelijk in de etalage omdat die nog een jaar contract heeft en Malacia heeft al aangegeven een stap te willen maken. Daarnaast staan Kokcu en Sinisterra nadrukkelijk in de belangstelling, maar daarvan verwacht ik dat die alleen voor de hoofdprijs gaan. Huurspelers Til, Nelson, Dessers en Hendrix zien we waarschijnlijk ook niet terug.

22 april 2022 om 09:00

18 mln voor Sinisterra is een fooi natuurlijk, die gaat zeker niet weg voor minder dan 20 mln en ik verwacht dat de vraagprijs van Feyenoord eerder richting de 30 mln gaat. Voor Senesi en Malacia wordt waarschijnlijk ingezet op 15 mln en wordt het waarschijnlijk een bedrag van tussen de 10 en 15. Kokcu vind ik lastig inschatten, gezien de clubs die hem volgen en zijn doorlopende contract verwacht ik dat die alleen verkocht wordt als er een bedrag van 20 mln of meer op tafel komt. Dat is stevig, maar die hoeft ook niet verkocht te worden.

22 april 2022 om 09:31

Senesi heeft een contract tot 2023 en wil niet verlengen. Dus die zal zeker verkocht gaan worden verwacht ik. Verder denk ik dat van het drietal. Malacia, Kokcu, Sinisterra maximaal 2 verkocht gaan worden. Die gaan zeker niet allemaal weg. Van de transferinkomsten zal Guus Til definitief worden overgenomen. Transfervrij vanwege Rusland maar heel fors salaris. Zullen ze denk ik gaan proberen Dessers vast te leggen. Het contract van Aursnes verbeteren en verlengen. En met de nodige creativiteit op de transfermarkt de benodigde aanwinsten proberen te halen. Dit zijn mijn verwachtingen.

22 april 2022 om 09:33

20 of 30 Mio voor Sinisterra gaat het natuurlijk niet worden. Al zou hij net zo goed zijn als Madueke (wat hij niet is) dan speelt hij (met alle respect) "maar" bij Feyenoord en heeft zich nauwelijks europees laten zien (federation cup telt niet mee bij de grote competities). Realiteit is dat wanneer Sinisterra bij PSV zou spelen hij zeker 5-7Mio meer waard is dan bij PSV. Dat is het zelfde wanneer Gakpo bij Ajax zou spelen er ook meer interesse zou zijn en hij ook 7-10 Mio meer waard is dan wanneer hij bij PSV speelt.

22 april 2022 om 10:27

Xajacfa

"federation cup telt niet mee bij de grote competities"

Hoe weet jij dat? Heb je de hoofscouts of TD gesproken van de grote competities?
Stel de nieuwe Messi of Modric speelt bij een Oost blok land en schittert in de feraration cup. Dus volgens jou zeggen de clubs uit de grote competities, nee niet interessant. Dat telt niet...

Waarom zou een NCU niet komen voor een Sinsterra en rond de 30 miljoen betalen? Of een Everton die nu slecht draait en kans dat Richarlison wil vertrekken naar grotere club.

Het is simpel, op ieder niveau wordt er gescout, ook door de grote competities (waar denk je dat Leicester een Kante of Mahrez hebben gescout?). En als de prestaties van Sinistera goed bevielen op dat niveau, dan komen de clubs vragen naar de prijs.

22 april 2022 om 10:36

@XAJAcfa: PSV wil minimaal 35 mln hebben voor Gakpo. Trek daar inderdaad een mln of 7 vanaf. Ter vergelijking heeft AZ in een hele slechte periode Boadu verkocht voor 17 mln. Dan moet Feyenoord echt wel meer dan 20 kunnen krijgen voor hun beste speler/aanvaller. En als Feyenoord de finale speelt van de Conference league misschien wel meer dan 30 mln. En als clubs dat niet willen betalen moet je hem gewoon houden. Hij is te belangrijk.

22 april 2022 om 11:46

Laten we aub niet met de gemiddelde ajacied in discussie gaan over de transfer waarde van Sini. Die denken allemaal dat Antony makkelijk 40mln+ waard is omdat hij een paar keer leuk in de CL gevoetbald heeft en zouden Sini bijna gratis weg doen omdat de eredivisie en UCL niet mee tellen.

Iedereen die er een heel klein beetje kijk op heeft weet dat 20mln+ gewoon een heel realistisch bedrag is voor sini.

22 april 2022 om 16:09

Wat is een Federation Cup? Oprecht nog nooit van gehoord hahah.

Als transferwindowfetisjist kun je weer je hart ophalen komende zomer bij PSV haha. Overigens is het van die leegloop alleen voor Gakpo en Sangare echt jammer en een aderlating dat ze vertrekken. Spelers als Mvogo, Zahavi, van Ginkel, Vinicius etc kun je prima vervangen. Verbaast me wel dat PSV blijkbaar niet moeilijk doet over Mwene. Vind hem een prima back up voor beide back posities. En ik kan me overigens niet voorstellen dat Madueke daadwerkelijk vertrekt. ED omschrijft het als 'niet uitgesloten' maar dat is nogal algemeen en geldt voor elke speler. Madueke heeft nog onder RvN getraind in de o19 en had een hele goede band met hem. Ruud zag het echt in hem zitten. Dus de kans dat Madueke, mits fit, volgend seizoen het vertrouwen niet krijgt lijkt me vrij klein.

22 april 2022 om 08:36

De vraagprijs die PSV nu in gedachte heeft voor Madueke wil denk ik ook niemand betalen. Voor alle partijen het beste als hij volgend jaar gewoon de man voorin bij PSV gaat worden.

22 april 2022 om 08:39

Ja en zelfs voor een hoge prijs zou het wel heel stom zijn van zowel PSV om hem al te laten gaan, als Madueke om nu te vertrekken. Eerst maar eens helemaal fit worden en die spieren laten onderzoeken. En dan nog zeker 1 maar eigenlijk 2 seizoenen knallen.

22 april 2022 om 08:43

Die jongen is ook vaak geblesseerd. En dan speelt ie nog niet in een topcompetitie.

Ik zou daar als club geen tientallen miljoenen voor neertellen.

22 april 2022 om 08:53

Nee eens, daarom denk ik ook niet dat het tot een vertrek komt. Niemand gaat dat risico nemen voor het bedrag wat PSV er voor vraagt. Lijkt me.

22 april 2022 om 08:57

Hij heeft de Britse nationaliteit en is Engels jeugdinternational. Dus hij kan zonder vergunning in de Premier league aan de slag. Dat alleen voegt al 10 miljoen aan zijn transferwaarde toe voor Britse teams.

22 april 2022 om 09:13

Wat wil PSV hebben voor Madueke? Hebben ze daar zelf al iets over naar buiten gebracht?

22 april 2022 om 09:22

Ik weet niet was psv in gedachte heeft, maar na de competitiestart is madueke niet meer de madueke van de eerste 2 maanden. Daarnaast kwakkelt hij nu al 2 seizoenen met enorm veel blessures. Potentieel wel echt een voetballer die 40 miljoen kan opleveren, maar nog 1-2 van dit soort seizoenen en je krijgt er straks geen stuiver meer voor. Zou het dan ergens wel snappen dat je 20-25 miljoen zou overwegen in de zomer. Kan je gewoon een rechtsbuiten voor terug halen die wel constant fit is en levert.

22 april 2022 om 09:26

Uh ik denk dat wij wel een bedrag willen voor Madueke tussen de 30 en de 40 miljoen. lijkt mij wel realistisch.

22 april 2022 om 09:33

Denk dat PSV nu zeker richting de 30 miljoen vraagt inderdaad. Dat is hij nu nog niet waard, maar PSV heeft dan ook geen enkele noodzaak om hem nu te verkopen. Lijkt me sterk dat clubs, zelfs Engelse, dat nu al voor hem neer gaan leggen. Zeker gezien zijn blessures.

22 april 2022 om 09:40

Lampen, op termijn wel als hij zijn potentie waar maakt. Op dit moment? Nee. Dit seizoen veel last van blessures gehad en nooit meer de vorm terug gekregen van de eerste 2 maanden. Ik denk dat dat zelfs voor Engelse clubs momenteel iets te veel is.

22 april 2022 om 09:42

Nou jij zei 25 miljoen, dan kan die 5 miljoen meer er best nog wel bij toch .

22 april 2022 om 09:43

@Zytto, dat is dus exact het doel met zo'n vraagprijs he. Gaat niet om of hij dat waard is, maar hoeveel je er nu uit kan halen als je hem eigenlijk niet hoeft te verkopen.

22 april 2022 om 12:06

Ja eens. Ik zou madueke ook gewoon houden. In vorm heeft psv eigenlijk 3 topspelers: gakpo, madueke en sangare. Nu lijken gakpo en sangare klaar voor een volgende stap, dus zou ik madueke koste wat het kost behouden anders val je wel heel erg terug.

22 april 2022 om 14:04

Ja gezien zijn blessureleed kan je vragen wat je wil voor hem. Geen enkele club die dat gaat betalen

22 april 2022 om 09:15

Wat dacht je van Gotze? Als je het salaris wat hij opstrijkt tegenover zijn prestaties afstreept, kom je toch tot de conclusie dat het beter is om hem ergens te slijten.

22 april 2022 om 09:31

Dat ligt eraan hoe je zijn prestaties kwalificeert. Als je het hebt over goals en assists, ja. Maar het lijkt me dat PSV verder dan dat kijkt en dan is hij dat salaris prima waard. Mensen onderschatten zo enorm hoe belangrijk Götze zijn veldspel is. Heeft Pieter Zwart van Vi nog een heel mooi artikel over geschreven.

22 april 2022 om 09:44

Götze is de laatste maanden in uitstekende vorm. En ook nooit meer geblesseerd trouwens.

22 april 2022 om 10:01

Ik vind dat je Gotze tekort doet. Het probleem is dat hij voortdurend wordt beoordeeld op de reputatie die hij als speler die hij was heeft opgebouwd. Dat begon al met het de tot vervelens toe herhaalde nadruk op het feit dat 'een wereldkampioen' naar de Eredivisie kwam. Alleen is hij die speler niet meer en daarom is PSV ook een optie voor hem gebleken. In plaats daarvan is hij een hardwerkende aanvallende middenvelder, die altijd op de juiste plek staat, subliem is in zijn passing en altijd rustig is aan de bal. Dat geeft PSV zoveel rust in de as. Zijn bijdrage wordt echt onvoldoende op waarde geschat, ik zou er niet rouwig om zijn als hij gewoon blijft.

22 april 2022 om 10:32

@gomes1psv,

Het probleem is ook wel een beetje dat hij gewoon te weinig laat zien. Aan zijn reputatie denkt niemand meer, iedereen weet dat hij zwaar achteruitgegaan is. Hij heeft zeker kwaliteiten maar hij is wel de nummer 10 van PSV. Dan mag je toch wel zeker 8 goals verwachten en 10 assists. Daar komt hij helaas niet eens bij in de buurt. Veerman heeft nu al betere stats dan hem.

Van mij mag hij wel gewoon blijven maar dat is meer omdat PSV op andere posities helaas tekort komt. Eerst maar is een spits, rechtsback, keeper en centrale verdediger binnenhalen.

22 april 2022 om 10:34

Fossen

"spelers als Mvogo, Zahavi, van Ginkel, Vinicius etc kun je prima vervangen."

Hoe kan een club als PSV (of Ajax) prima zulke spelers makkelijk vervangen? Je wordt als club alleen maar sterker door in breedte ook bepaalde kwaliteit te hebben. Je moet zeker minimaal 15 spelers hebben die gelijkwaardig ongeveer zijn.

PSV moet voor komend seizoen en directe versterkingen aantrekken en in breedte ook meer spelers halen die en ervaring en kwaliteit hebben.

Dit los je echt niet op met alleen jeugdspelers.

Welke spelers zou PSV halen zonder dat je in breedte er op achteruit gaat.

Bij ons bij Ajax vertrekt bijv een Labyad. Zo een type ga je toch missen. Heeft het keurig gedaan, heeft ervaring en bepaalde kwaliteit en kan op meer posities spelen. Ook Neres missen wij nu en straks ook Taglifico. Als je nu Nico inbrengt brengt hij bepaalde kwaliteit en gif. Schuiven wij Baas door, dan de vraag of hij niveau aankan.

22 april 2022 om 10:40

@mrkrillin,

Eens hoor, beetje ongelukkig omschreven van mijn kant. Doel meer op het feit dat dit geen spelers zijn die PSV in de basis echt sterker maken. Uiteraard moet die plek in de selectie wel opgevuld worden, maar de kwaliteiten van Gakpo en Sangare 1 op 1 vervangen is vrijwel onmogelijk. Een van Ginkel kan prima vervangen worden door een transfervrije speler bijvoorbeeld, in de breedte. Dus eens: de breedte is minstens zo belangrijk als kwaliteit an sich, maar dit zijn stuk voor stuk geen spelers die PSV kwalitatief gaat missen. En bovendien salaristechnisch niet de goedkoopste jongens van de selectie, dus dat brengt ook wat ruimte.

Hopelijk gaan Zahavi, Drommel, Vinicius, Max, Bruma en Gotze sowieso weg en blijven Sangare, Guti en Gakpo.

22 april 2022 om 08:54

Gotze weg? Dankzij hem hebben jullie eindelijk weer de Beker na 10 (!) jaar.
Gezien je naam 040 lijk jij een Eindhovenaar maar je steunt de spelers niet.

22 april 2022 om 09:29

Het feit dat hij er niet rouwig om is wanneer Gotze vertrekt, betekent niet dat hij hem niet steunt natuurlijk.

22 april 2022 om 09:38

Ik steun de spelers niet, omdat ik het niet erg zou vinden als ze weg gaan? Dat hij goed was in de bekerfinale is leuk. Echter zie je hem 9 van de 10 keer niet. Voor zijn salaris mag je meer verwachten.

22 april 2022 om 09:46

Je hebt helemaal gelijk Prem, ik blijf me verbazen dat er Psvérs zijn die het niet erg vinden dat Gotze weggaat. Ik hoop dat hij blijft, een van de weinige spelers waar je echt van kan genieten met zijn techniek.

22 april 2022 om 10:36

Götze is van enorme waarde bij psv. Zeker sinds de komst van veerman is er eindelijk een speler die hetzelfde denkt en speelt als götze. Zou mooi zijn als die 2 nog een seizoen samen gaan spelen.

22 april 2022 om 09:28

De transferwaarde van al die spelers is vrij weinig. Je hebt denk ik ook een transfer van sangare en gakpo nodig om de rest van de selectie op te vullen met kwaliteit. Je laat 2 spitsen gaan (1 gehuurd en ander transfervrij). Hoe wil je dan een goede spits met back-up terug halen? Daarnaast denk ik dat er voor drommel weinig interesse is en ik denk niet dat die jongen zin heeft om nu naar een rkc of nec te gaan en een aanzienlijk deel van zijn salaris in te leveren. Dat terwijl Arsenal een hele mooie club voor gakpo is + een grote vooruitgang in salaris.

22 april 2022 om 09:56

Je hebt natuurlijk wel gelijk dat die spelers geen stuiver opleveren, ik denk dat Bruma, Max en Gotze niet meer dan 10-15 miljoen op zullen leveren. Voor Max en Bruma zijn de vervangers eigenlijk al in huis. Voor Gotze zou je veerman of Doan in kunnen zetten maar er mag dan wel iets bij. '

Wel mag ik hopen dat er toch iets van geld is om de oudere spelers met een laag transferbedrag te vervangen. PSV moet sowieso een spits, rechtsback, keeper, en door de ernstige blessure van Boscagli ook wel een centrale verdediger. Maar of ze zoveel geld hebben liggen betwijfel ik ook wel. Misschien ook wat transfervrije spelers zoals Mertens of Bazoer die interessant zouden kunnen zijn.

22 april 2022 om 12:14

Dat zijn inderdaad interessante opties. Al is mertens over 2 weken ook alweer 35 jaar, dus het is ook maar net de vraag wat zijn houdbaarheid is en of van nistelrooij met een kleine spits wil spelen als typische afmaker die hijzelf was. Gaat in ieder geval een zeer boeiende transferzomer worden. Bij zowel Ajax als psv een trainerswissel en een stuk of 5-6 goede spelers die lijken te vertrekken + een handjevol mindere wissels zoals Danilo, Schuurs en Labyad bij ons.

Mwene, Guti, Vertessen, Romero mogen van mij wel blijven tenzij er een goed bod komt. Vinicius en Doan moet je inderdaad afscheid van nemen. Drommel, Max en Bruma mogen ook weg. Hopelijk blijft Madueke nog een jaartje.

Er moeten flink wat spelers gehaald worden. Sowieso een spits, centrale verdediger en keeper. En dan nog meer afhankelijk van wie er vertrekt.

22 april 2022 om 11:10

Ik zou niet weten waarom je afscheid moet nemen van Doan. Dit vind ik toch een hele bruikbare speler die op een aantal plekken uit de voeten kan en zelden niet presteert. Het is geen geweldenaar, maar lager dan een 6 scoort hij ook zelden. Toch ideaal om zulke spelers in je selectie te hebben.

22 april 2022 om 12:01

Doan voegt zelden iets toe. Imo heb je daar niks aan. Er zit geen pit in die jongen.

Ik zie t probleem niet zo. Psv heeft het beleid dat de trainer de selectie samen mag stellen. (Dan is dit het risico ook als een trainer gaat) Zonder schmidt waren Ramalho, gotze, Max, mvogo en mwene nooit naar psv gekomen… en bij sangare en Vinicius is dat ook maar de vraag.

Kan de nieuwe trainer toch met een zak geld ook een mooi nieuw elftal bouwen?

22 april 2022 om 08:39

Tjonge wat kun je een hoop aannames doen zeg. Die jongens die jij beschrijft stonden behalve gotze en Mwene allemaal op een lijstje al voor dat schmidt kwam.

22 april 2022 om 09:33

Haha ik doe aannames en jij zegt stellig dat gotze al op t lijstje stond. Dat is evengoed een aanname of ben jij André Ooijer toevallig?

Overigens ook bijzonder hoe snel de psv’ers zich aangevallen voelen. Wat ik hierboven heb beschreven is toch juist positief en een voordeel, dat een nieuwe trainer dan met een zak geld iets op kan bouwen?

22 april 2022 om 10:12

''die jongens die jij beschrijft stonden behalve gotze en Mwene allemaal op een lijstje al voor dat Schmidt kwam''

Dat is wat Cuco10 zegt, dus hij zegt juist niet dat Götze al op een lijstje stond. Buiten dat: Psv'ers voelen zich niet aangevallen, maar als keer op keer hetzelfde weerlegde verhaal wordt uitgekauwd op VZ gaat dat op den duur irriteren ja. De 'schmidt mag alle spelers halen' mythe is zo enorm opgeklopt door media en supporters en feitelijk gezien slaat het nergens op.

22 april 2022 om 08:43

Op basis waarvan denk jij dat al deze spelers zonder Schmidt niet gekomen waren? Mwene komt gewoon van Mainz en heeft niks met Schmidt te maken. Max en Ramalho stonden vorige seizoenen ook al op het lijstje van PSV maar waren toen niet haalbaar. Mvogo is op voorspraak van Schmidt gekomen en Götze heeft hij vrijwel zelf gehaald. Dat zijn de enige twee. Dat verhaal dat Schmidt zelf bepaalt welke spelers er komen is zo vreselijk uitgekauwd inmiddels. Tuurlijk heeft hij zijn voorkeuren, maar dacht je dat dat bij andere clubs anders is? Dat ten Hag en Slot rustig afwachten wie er tijdens tranaferwindows het trainingsveld op komen lopen?

22 april 2022 om 09:36

Jij denkt dat ten hag martinez alvarez en Antony zelf gescout heeft? Of slot Nelson?

Schmidt kijkt natuurlijk ondanks dat hij in Nederland werkt natuurlijk wel zijn eigen competitie…

Je bent ergens best naïef want indirect zeg je dat de Duitse enclave bij psv meer toeval is en er evengoed was geweest zonder schmidt. Dat is natuurlijk onzin… net zoals dat depay en Luuk de jong zonder Koeman nooit bij barca hadden gespeeld

22 april 2022 om 09:46

Nee die heeft hij niet zelf gescout. Maar zo heeft Schmidt ook niet die spelers zelf gescout. Dus wat wil je nou? Bij elke club gaat zoiets in overleg tussen de trainer en de technisch directeur. En welke Duitse enclave bedoel je precies? Mvogo is een Zwitser, Ramalho een Braziliaan, Mwene een Oostenrijker. De enige 2 Duitsers bij PSV zijn Max en Götze, en 4e keeper Müller die bij Jong PSV keept. Als je een beetje opgelet had, had je bovendien kunnen weten dat PSV voor de komst van Schmidt al veel scoutte in de Ligue 1 en Bundesliga bijvoorbeeld. Dat was een keus. Destijds met Bruma en Baumgartl uit Duitsland en Boscagli uit Frankrijk bijvoorbeeld. Toen zat Schmidt er nog niet eens. Dus je hebt echt geen idee waar je het over hebt haha.

22 april 2022 om 10:31

Hier valt niet tegen te praten. Ramalho komt van de oude club van schmidt. Mvogo en mwene van een Duitse club…

Louis van gaal haalde cocu en zenden. Die kwamen van psv maar hadden zonder van gaal nooit bij barca gezeten.

Michael Mols ging in 1999 naar rangers… Ricksen en de boer in 2000. Wat had advocaat met Utrecht Ajax az of barca in die tijd?

Zo kan ik 100 voorbeelden noemen…

22 april 2022 om 10:41

Shenkie

"jij denkt dat ten hag martinez alvarez en Antony zelf gescout heeft?"

Nee maar op voorsprak van Erik, zijn wel o.a. Promes, Haller, Klaiber en Labyad gekomen.

22 april 2022 om 10:43

Ja zo ken ik er nog wel een paar. Dus PSV scout in Duitsland voordat Schmidt komt, dan is er niks aan de hand. Haalt PSV vervolgens spelers uit Duitsland als Schmidt er is, dan komt dat door Schmidt. Haha. Kom op zeg, de Bundesliga is geen verstopte competitie ergens in de balkan waar PSV normaal nooit spelers vandaan haalt he. Als je enige argument voor 'schmidt mag selectie samenstellen' is dat er een aantal spelers uit de Duitse competitie komen, dan is dat een hele flinterdunne argumentatie.

22 april 2022 om 16:06

Oké.. je mag je gelijk bewijzen met t beantwoorden van onderstaande vragen.

Wat waren de laatste 5 aankopen van eredivisie clubs uit de bundesliga voor Roger schmidt?

En de laatste 5 van psv voor schmidt?

Kom nou niet met de 2e bundesliga aanzetten want dat is nog wel te doen met dank aan clubs als Roda, Twente en Heracles.

22 april 2022 om 16:45

Als jij denkt dat ik als een schooljongen jouw vraagjes ga zitten beantwoorden heb je het goed mis hahaha. Buiten het feit dat ik me heel sterk afvraag wat je met deze vragen wil laten zien aangezien het niks zegt over jouw eerder genomen stelling. Maar tegelijk vraag ik me ook af of je dat onderhand wel doorhebt aangezien je totaal niet geïnteresseerd bent in wat iemand zegt, lijkt het. Sowieso: wat eredivisieclubs hiermee te maken hebben? De feiten zijn dat PSV voor de komst van Schmidt al zei dat ze meer wilden scouten in de middenmoot en onderkant van de Bundesliga en Ligue 1. Olivier Boscagli, Baumgartl en Bruma zijn daar voorbeelden van. Toen was Schmidt er nog niet eens. Vervolgens kwam Schmidt en zette PSV dat beleid door, met Sangare en Max en wat huurspelers/transfervrije spelers. Daar is dus niks in veranderd. Overigens verander je constant van discussie (daar hebben meer mensen op VZ een handje van). Jouw initiële stelling was dat Schmidt de selectie mocht samenstellen. Nu heb je het opeens over het aantal spelers die uit de Bundesliga gehaald zijn. ZIjn twee totaal verschillende dingen. Feit blijft dat de enige spelers die expliciet door Schmidt gehaald zijn Götze en Mvogo zijn, waarbij Mvogo kwam omdat hij simpelweg een voetballende keeper wilde hebben. En van Götze mag hij er nog 10 halen van mij hoor.

Ik ben benieuwd, weet iemand welke versterkingen PSV op het oog heeft voor volgend seizoen? Hoor, afgezien van Cillessen, verrassend weinig daarover...

22 april 2022 om 10:45

Dacht gelezen te hebben dat PSV ook interesse had in Bazoer.
Zowel Feyenoord als PSV zouden interesse kenbaar gemaakt hebben

22 april 2022 om 11:20

Ik hoop echt dat hij komt! Nederlander, kan op middenveld en in de verdediging uit de voeten. Ben stiekem toch best fan van hem. Ben alleen erg benieuwd hoe hij ontvangen zou worden door de fans....

22 april 2022 om 12:38

Ik vraag me af of PSV echt niet verder kijkt dan alleen Cillessen; het zou van een enorm amateurisme getuigen als je geen betere kandidaten kunt identificeren in dit stadium. Eerder werd Carlos Acevedo genoemd, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat ze in hem de hoop in bange dagen zien.

Wat een zekerheidje lijkt is dat Alexis Vega PSV komt versterken; zijn contract loopt eind 2022 af en zeker gezien de samenwerking tussen PSV en Deportivo Guadalajara zal de afkoopsom een schijntje zijn. Lijkt een prima speler te zijn. Daarnaast denk ik dat John de Jong wel weer een lijntje naar Bazoer gaat uitgooien. Schmidt ging voor zijn komst liggen in de winterstop, maar met de Duitser uit beeld denk ik dat PSV hem transfervrij gaat proberen aan te trekken. Daarnaast is verder de interesse in Luuk de Jong en Andreas Pereira bekend, waar ikzelf ook weinig enthousiast over ben.

In het geruchtencircuit zijn - in Latijns-Amerikaanse media - Exequiel Zeballos, Cristiã¡n Medina en (in mindere mate) Alan Varela herhaaldelijk genoemd als spelers die PSV nadrukkelijk volgt. Boca wil echter wel cashen voor deze jonge spelers. Zeballos en Medina zijn toptalenten en vergen dus een behoorlijke investering, maar lijken me ideale opvolgers voor Gakpo en Sangarã©. Het zou me positief verrassen als PSV de lat zo hoog legt en breekt met het halen van duurbetaalde middelmaat, huren van dubieuze voetbalnomaden en andere obscure buitenkansjes.

Tegenover de leegloop staat natuurlijk wel een inkomstenrecord te wachten, die ik in het maximale geval wel over de €100m zie gaan:

Mvogo: einde huur
Mwene: €3m
Max: €8m
Gutiã©rrez: €8m
Sangarã©: €30m
Gotze: €5m
Thomas: €0
Van Ginkel: contract beã«indigen
Doan: €8m
Zahavi: €0
Vinicius: huur beã«indigen
Gakpo: €45m
Bruma: €5m
Baumgartl: €4m
Sadilek: €1,5m
Romero: €2m

Als je 75 hiervan kunt herinvesteren - wat me bij een vertrek van max. 15 spelers noodzakelijk lijkt - en je zet in op een kwalitatief elftal dat ook groeikapitaal op het veld brengt kun je een prima selectie op de been brengen:

Hugo Souza (flamengo, €10m), Stefan Ortega (arm. Bielefeld, €0), Kjell Peersman (eigen jeugd);

Mauro Junior, Shurandy Sambo (eigen jeugd), Jordan Teze, Andr㩠Ramalho, Olivier Boscagli, Armando Obispo, Jenson Seelt (eigen jeugd), Victor Kristiansen (FC Kopenhagen, €5m), Alex Bangura (cambuur, €1m);

Quinten Timber (FC Utrecht, €6m), Cristian Medina (boca Juniors, 10m), Joey Veerman, Igor Gomes (Sao Paulo, 7M), Richard Ledezma, Richedly Bazoer (vitesse, €0)

Noni Madueke, Johan Bakayoko (eigen jeugd), Joshua Zirkzee (bayern Muenchen, 12m), Alexis Vega (€4m, Chivas), Exequil Zeballos (€15m, Boca Juniors), Yorbe Vertessen.

Ik vind "dreigt" hier niet de goede woordkeuze, dat suggereeert dat het erg is voor PSV is dat er veel spelers vertrekken. Maar het tegendeel is waar: van jongens als Drommel, Mvogo, Ramalho, Mwene, Thomas, Bruma en Vinicius zal sowieso afscheid genomen moeten worden, zij hebben het niveau niet. Geldt ook voor de huurlingen Baumgartl en Luckassen. En ook spelers als Max, Doan, Guti en Zahavi zijn eigenlijk niet goed genoeg. Bij Guti moet je aankomende zomer profiteren van het feit dat Schmidt dit seizoen het maxinale uit hem heeft gehaald en hij nu weer even goed in de markt ligt, dat blijft in de kern namelijk een beperkte voetballer. Van het rijtje namen dat in het artikel genoemd wordt zou alleen het vertrek van Gakpo, Sangaré en Götze zich laten voelen, maar voor de eerste twee zal daar een mooi geldbedrag tegenover staan. Een leegloop van andere spelers komt als geroepen. PSV heeft dit seizoen echt een hele matige selectie waar Schmidt het maximale uitperst

22 april 2022 om 08:56

Als je zoveel spelers verliest is dat wel degelijk lastig om allemaal op te vangen. De meeste spelers die hier genoemd worden zullen ook niet voor een hoofdprijs verkocht worden. Een nieuwe speler kost al snel 5-10 miljoen, kan dus een duur geintje worden. Je kan Guti bijvoorbeeld wel verkopen maar wat hou je dan over? Thomas, van Ginkel en Veerman, nou dan kan je 3 nieuwe middenvelders kopen want op die eerste 2 kun je niet vertrouwen.

Een te grote leegloop is ook zeker niet goed. Zou mooi zijn als Sangare en guti nog blijven. Gakpo zal op zeker vertrekken.
Een fatsoenlijke keeper is top prio nmr1. Ik vind cilissen een super kwal maar denk voor psv begrippen wel weer een hele goede doelman (mits fit). Spelers als vinicius bruma mogen van mij snel vertrekken. V ginkel is een prima voor in de groep maar denk ook wel een hele dure bankspeler. Doan een goede 12e 13e man. Hopelijk breekt er in de jeugd nog wat door. Oppegaard bakayoko zijn talentvolle spelers

22 april 2022 om 12:46

Als de basiskwaliteit van de meeste spelers 'confederations League' is, vind ik die leegloop helemaal niet zo'n probleem. Meer dan de helft van de selectie van PSV heeft een te trage handelingssnelheid en bij een aantal spelers kun je zelfs twijfels hebben bij hun basistechniek (zahavi en Vinicius bijvoorbeeld). Met Gakpo en Sangaré kun je twee ongekende klappers maken. Doe je dat vroeg in het transferwindow en de middelmaat van De Jong verdwijnt stuk je bij beetje ook tegen wat kleingeld hier en daar, dan geeft deze leegloop je een prachtkans om de selectiekwaliteit weer wat glans en vooral kwaliteit te geven. Maar inderdaad: dan moet je niet met een druiloor als Cillessen aankomen, want dan kom je van de regen in de drup.

De uittocht die Ajax komende zomer beleeft vind ik veel zorgelijker. Die club levert met Onana, Mazraoui, Gravenberch, waarschijnlijk Tagliafico, Antony, Schuurs en Timber en misschien zelfs Haller aanzienlijk aan kwaliteit in. De uitdaging om dat op te vangen en het niveau op peil te houden is veel moeilijker dan de vele huis-tuin-en-keukenvoetballers die wij laten gaan.

22 april 2022 om 13:48

Klopt, en Blind en Tadic gaan ook niet meer beter worden. Ik zie het bij Ajax ook wel somber in. Maar bij PSV zijn het wel veel hoor. Daar is het meer de kwantiteit.

22 april 2022 om 14:06

Ik denk wel dat Ajax de scouting voldoende op orde heeft om wel weer met nieuwe vondsten op de proppen te komen, maar zonder Overmars aan boord is het natuurlijk best spannend. En wat betreft de resterende kwaliteit zit er op Blind en Tadic de nodige sleet, terwijl Klaassen en Berghuis niveau 'top Eredivisie' zijn en onvoldoende bieden om internationaal een dragende rol te hebben of het verschil te maken.

Psv zal echt niet alle boven genoemde spelers laten gaan. Tuurlijk zijn er een aantal jongens die op de bank zitten die mogen gaan (bruma bijvoorbeeld), maar dat is alleen maar goed voor de doorstroming vanuit de jeugd waar ook een aantal getalenteerde jongens rondlopen. Verder zal Psv hooguit 3 basisspelers laten gaan + een keeper als ze volgend jaar competitief willen meedoen. Ik verwacht Gakpo, Sangaré en Zahavi als basisspelers die gaan, de rest zal Psv alles aan doen om te houden. Voor 2 van deze 3 spelers kun je ook de hoofdprijs vragen waardoor je vervangers kunt halen die er meteen staan. Het wordt hoe dan ook een interessante zomer.

Hangt ervan af wie bepaald welke spelers er bij gaan komen. Indien De Jong dit weer gaat doen, dan weet je dat je met beperkte, overbetaalde spelers komt te zitten, maar als Ruud met eventueel wat mensen met knowhow achter zich dat gaat doen kan er wellicht iets moois ontstaan. Gakpo naar Arsenal, daar heb ik zwaar mijn twijfels bij, vind hem niet geschikt voor een grote club uit een grote competitie.

Zou PSV ipv veel geld uitgeven aan transfers niet gewoon moeten proberen de contracten van Sangaré en Gakpo flink op te waarderen zodat die nog een jaar kunnen blijven? Moeten die jongens zelf ook willen, maar denk dat er nu een dusdanig goede basis staat dat met een paar gerichte aankopen (keeper, rechtsback, spits) je volgend jaar grote kans hebt om kampioen te worden gekeken naar de verwachten leegloop bij Ajax.

22 april 2022 om 09:11

Dat zou inderdaad heel mooi zijn. Als die jongens na volgende seizoen vertrekken met een kampioenschap en goede Europese campagne op zak, dan komen zij als grote mannen binnen bij hun nieuwe club en kan PSV maximaal cashen.

Enige risico is dat er ook bij PSV een nieuwe coach staat die er voor hetzelfde geldt niets van bakt. Dan schiet je jezelf lelijk in de voet.

Deze topics neem ik niet echt serieus. want deze krijgen we elk seizoen tegen het einde. en als het daar is dan valt het altijd heel erg mee. misschien dat er 2 of 3 spelers gaan. Drommel Gakpo zijn eigenlijk de echte namen die ik al 100 procent durf te noemen voor een transfer, Mvogo gaat wel terug natuurlijk ook.

22 april 2022 om 09:30

Sangaré gaat ook zeker wel vertrekken denk ik. Laatst zei iemand die kan zo mee bij een Engelse topclub en dat denk ik ook. Lekker voor cashen dus, 40 miljoen of zo.

22 april 2022 om 09:37

Hij kan idd makkelijk mee bij een Engelse topclub. maar als wij de CL ingaan volgend seizoen dan hoop ik dat hij er gewoon bij is. als je met wat goeie versterkingen het aardig doet in de CL. dan kunnen we voor Sangare meer vragen dan 40 miljoen.

22 april 2022 om 09:43

Dat is zeker waar. Zou heel mooi zijn als hij nog een seizoen blijft met Ruud en co aan het roer en de CL ingaan zou natuurlijk geweldig zijn! Het is ook wat waard om ergens weg te gaan met een mooie legacy, kijk naar Gomes die nu ook een mooie functie bij de club krijgt.

22 april 2022 om 11:36

Lampen, het probleem is alleen dat je dan eerst kampioen moet worden en die klus is nog niet geklaard. Mocht je kampioen worden en je dus direct plaatsen voor de CL dan heb je kans om spelers als Sangare te behouden gezien zij dan sowieso CL spelen. Bij andere clubs is dat nog maar de vraag want ik zie hem bijvoorbeeld niet naar een CL club in het buitenland vertrekken.

Word je geen kampioen en moet je CL afdwingen via de voorronde dan verwacht ik dat deze type spelers toch vertrekken.

22 april 2022 om 09:51

Het WK Dubai is pas in December. Ik denk dat Gakpo dat ook wil meemaken en wellicht daarna pas een transfer gaat maken. Vertrekt hij deze zomer naar een topclub, dan is de kans groot dat hij een tijd moet wennen en daardoor in het begin op de bank terrecht komt. Dan loopt hij het WK misschien mis. Zie hem daarom zomaar nog minimaal tot de winterstop blijven. Drommel mis je verder niks aan. Zahavi zal denk ik sowieso wel vertrekken (die is Nederland zat na alle berovingen) en Gotse mis je uiteindelijk ook niet zoveel aan. Dat is ook niet wat ik ervan had verwacht op voorhand.

Madueke is zo lang geblesseerd geweest, ik denk dat clubs hem ook nog even willen terugzien bij PSV voor ze hoog in gaan zetten. Die zie ik ook blijven.

22 april 2022 om 11:38

Eens met wat je zegt, maar hoe vaak hebben we dit al niet geroepen over spelers en maken zij toch de keuze om te vertrekken? Ik hoop dat Gakpo wat verstandiger is en nog een jaartje blijft, maar ik verwacht helaas van niet.

Ik kan ook niet zeggen dat ik hem rijp genoeg vind voor een fatsoenlijke club in het buitenland.

Ach ja, dat is in het ergste geval, maar PSV zal dat natuurlijk nooit laten gebeuren. Daarnaast, als ze al die jongens verkopen, hebben ze ook behoorlijk veel centen om een goeie nieuwe ploeg op te bouwen.

Lekker man. PSV loopt helemaal leeg en moet met een nieuwe trainer opnieuw beginnen. Ajax is zonder Overmars en Ten Hag compleet met nieuwe leiding. Plus daar vertrekken ook wat mensen. Gaan we met Feyenoord dan eindelijk kampioen weer eens naar de Coolsingel (en niet om te verbouwen)?

22 april 2022 om 09:52

Zou er niet teveel van geloven dat PSV helemaal leegloopt man. uiteindelijk zijn het maar 2 a 3 spelers die zullen gaan. dat is normaal makkelijk op te vangen.

22 april 2022 om 09:58

Haha er is gelukkig altijd hoop in Rotterdam maar waarschijnlijk niet heel realistisch. Voor Feyenoord is de noodzaak om te verkopen nog groter dan in Amsterdam en Eindhoven. De kans is groot en eigenlijk ook te hopen voor Feyenoord dat ze Senesi, Sinisterra, Kokcu en Malacia verkopen. Van de huurspelers Til, Nelson, Dessers en Hendrix is zeer de vraag of er iemand van terug komt. Om de goed functionerende Til en Dessers te kunnen kopen moeten ze echter minimaal een van de andere vier verkopen. Het is dus niet realistisch om te denken dat Feyenoord wel in tact blijft en nog meer dan in Amsterdam en Eindhoven is ook maar zeer de vraag wat er voor in de plaats komt.

22 april 2022 om 10:11

Elk sprankje hoop pakken we aan. Stevenen op een waanzinnig seizoen af tot de winterstop. Donderen helemaal in elkaar in de eerste paar wedstrijden na de winterstop. Zetten de achtervolging in tot het einde en zijn blij met een derde plaats. Je bent geen Feyenoorder omdat het zo goed is voor je hart he

22 april 2022 om 10:12

Ik zou trouwens als een kind zo blij zijn als Hendrix weer netjes terug gaat naar de haartransplantatie. Dan speel je praktisch met 10 man. Misschien wil hij wel weer terug naar zn ouwe cluppie

Nouja, dat heb ik eerder gehoord. de realiteit is vaak dat van zo'n lijstje een kwart of maximaal de helft uiteindelijk gaat. Wanneer Zahavi, Vinicius en Gakpo al gaan hou je Doan, Romero, Madueke en Vertessen natuurlijk in Eindhoven. Daar wordt in dergelijke lijstjes vaak geen rekening mee gehouden.

22 april 2022 om 09:48

Ik denk dat Madueke gezien zijn laatste blessuretijd nog minimaal een jaartje blijft. De grote clubs zullen dat waarschijnlijk ook wel even willen aankijken. Gakpo zou zomaar kunnen vertrekken, maar ik denk ook dat hij het WK (en dat is pas in de winterstop) ook wil meemaken. Dan kan je een vertrek ook zomaar een half jaartje uitstellen. Zahavi gaat denk ik sowieso; ook al komt er geen nieuwe club. Die is Nederland gezien die berovingen al helemaal zat. Voor Vertessen, Romero en Doan moet er wel een heel bijzonder bod komen, aangezien dat 'maar' bankzitters zijn

Ik hoop dat Van Nistelrooy op de achtergrond alvast een lijst met versterkingen heeft neergelegd bij de technisch directeur. Anders vergooien ze het nieuwe seizoen al in de voorbereiding.

Meeste spelers zijn ramp, wanneer ze vertrekken. Alleen van de categorie sangare en gakpo, zou ik proberen 1 hier te houden voor nog 1 seizoen. Max moest sws worden vervangen dus dit is een mooie mogelijkheid. Vinicius voldoet ook niet en zahavi is vaker een ergenis, ondanks een aantal belangrijke goals, dat is ook geen ramp. Gotze is wel een aderlating, wat betreft ontzichtbaar belangrijk zijn. Echter ontwikkeld veerman zich echt bizar snel, en maakt veel indruk in het aanvallende gedeelte. Die zou volgend jaar de 10 positie kunnen overnemen, dan zijn ze defensieve problemen ook minder van toepassing. Miss een idee om bij de degradanten in de top5 competities te kijken? Daar zitten wel echt goede spelers, die betaalbaarder zijn vanwege de degradaties waarschijnlijk.

Ortega
Mauro
Teze/aankoop
Ahmedhovic
Aankoop
Schouten
Veerman
Douc/Onana
Noni
Aankoop
Gakpo
22 april 2022 om 11:05

Had ook een opstelling gemaakt maar die kwam niet binnen blijkbaar haha, maar mijn aankopen zijn Rekik en Luuk, de rest gewoon aanvullen met de jeugd.

22 april 2022 om 11:40

Rekik verast iig wel bij Sevilla. Zou ook een goede kunnen zijn. Hoop persoonlijk ook wel weer op een braziliaan of argentijn. Spelers met temperament en ook oude tijden doen herleven.

22 april 2022 om 12:00

Alsjeblieft niet meer dat beschamende rekikiki la rikiki. Wel kampioen geworden, maar het bracht wel een beschamend stukje toneel met zich mee

22 april 2022 om 21:37

Haha vriend, ik zou er geld voor overhebben, om nog 1x zo'n kampioens feest te mogen vieren met Rekikiki.

Er zal dus naar alle waarschijnlijkheid voldoende geld binnenstromen wat geherinvesteerd kan worden in de samenstelling voor de selectie van komend seizoen. Het track-record van inkomende transfers van de in medio 2018 aangestelde TD John de Jong baart mij echter zorgen. Zeker met het te verwachten vertrek van sterkhouders Cody Gakpo, Mario Gotze en Ibrahim Sangare.

Inkomende transfers 2018/2019:
Erick Gutierrez (6 mln), Angelino (5,5 mln), Denzel Dumfries (5,5 mln), Ryan Thomas (2,75 mln), Aziz Behich (1,5 mln), Nick Viergever (transfervrij), Lars Unnerstall (transfervrij), Trent Sainsbury (transfervrij);

Inkomende transfers 2019/2020:
Bruma (12 mln), Timo Baumgartl (10 mln), Ritsu Doan (7.5 mln), Olivier Boscagli (2 mln), Konstantinos Mitroglou (huurvergoeding 1,25 mln), Ricardo Rodiguez (huurvergoeding 0,25 mln), Robbin Ruiter (transfervrij), Toni Lato (huur);

Inkomende transfers 2020/2021:
Philipp Max (8 mln), Ibrahim Sangare (7 mln), Vincent Muller (0,5 mln), Eran Zahavi (transfervrij, 3 mln salaris, Mario Gotze (transfervrij, 3 mln salaris), Yvon Mvogo (huur), Adrian Fein (huur), Marco van Ginkel (huur);

Inkomende transfers 2021/2022:
Joey Veerman (6 mln), Joel Drommel (3,5 mln), Andre Ramalho (2,5 mln), Carlos Viniâ­cius (huurvergoeding, 2,5 mln), Marco van Ginkel (transfervrij), Davy Propper (transfervrij), Philipp Mwene (transfervrij).

Kanttekening: spelers als Erick Gutierrez, Bruma en Boscagli waren voor de komst van Schmidt al zo goed als afgeschreven. Het is aan Roger Schmidt te danken dat deze spelers mede door zijn vertrouwen zichzelf dit seizoen nog hebben hervonden.22 april 2022 om 13:13

In het seizoen 2019-2020 heeft PSV echt wat geld weggepist wat dus achteraf pure middelmaat was. Spelers als Burma, Baumgartl en Doan zijn die bedragen niet waard. Ik denk dat je blij mag zijn als je hen alle 3 kan verkopen voor een miljoen of 13-14. Dan schat ik het nog vrij hoog in.

PSV heeft buiten spelers als Gakpo, Madueke en Sangare weinig restwaarde en dan is het dus te hopen dat je deze spelers voor het absolute maximum verkoopt.

Hopelijk staat er volgend jaar eindelijk een competitief elftal wat ook sterk genoeg is in de breedte.

Toch raar dat zo veel spelers willen vertrekken, zeker als PSV zoals verwacht kampioen wordt en dus volgend jaar verzekerd is van groepsfase Champions League. Het is wel gunstig dat dit samenvalt met het vertrek van Schmidt, waardoor Van Nistelrooij meteen van veel van zijn miskopen af is en zijn eigen team kan gaan bouwen. Persoonlijk zou ik Gakpo en Zahavi in elk geval proberen te behouden.

Enige voordeel voor feyenoord is wel dat de trainer blijft dus hoop je dat ze de lijn doortrekken. en waarschijnlijk raken ze misschien alleen 4 echt basisspelers. vertrekken. Sinistera, die ga je niet makkelijk kunnen vervangen maar ja dat dacht ik ook vorig jaar toen berghuis wegging. 1 nieuwe spits. Vervanger voor senesi heb je nodig. Kocku en til kan je nu al vervangen. Die basset liet aardige dingen zien en is nog jong dus kan nog groeien. Hopelijk weet alizera weer wat voetballen is. En doet hij minder hard zijn best en gewoon gaat voetballen. Wallermark kan ook nog groeien dus heeft feyenoord een wel een redelijk toekomst zo tegemoet.

Moeten ze maar beter betalen.

de vraag is niet wie er weg gaan maar wie er voor terug komen.... met jdj ben ik echt aan het duimen.
wie zouden jullie willen zien bij psv? zerrouki zou ik graag zien komen en jurgen strand larsen als jonge spelers die langzaam in te passen. verder hoop ik dat wijnaldum en depay geen zin meer hebben om op de bank te zitten vlak voor het wk en op huurbasis komen als vervangers van zahavi en gotze.
misschien karlsson van az?
van eewijk van heerenveen?
wijndal (waarschijnlijk te duur)?
back van pec?
duarte van groningen?

maar als eerste een keeper maar die moet je uit het buitenland halen, ik zie geen kanshebber keepen in de eredivisie

Ik zou er niet rouwig om zijn een hele revamp van de selectie.zit veel ste veel middenmaat nu bij.enigste die ik graag zie blijven zijn Madueke,sangaree,teze,veerman en Mauro jr de rest mogen ze allemaal vervangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren