Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Speler die al 6 maanden geen wedstrijd meer speelde kan PSV verlaten’

Laatste update:

Club Deportivo Guadalajara, beter bekend als Chivas Guadalajara, wil Richard Ledezma dolgraag huren van PSV. De 23-jarige middenvelder ligt in het Philips Stadion nog tot medio 2025 vast, maar speelde zijn laatste wedstrijd ruim zes maanden geleden. Volgens de berichtgeving uit Mexico is Chivas zelfs al in onderhandeling met PSV over de diensten van Ledezma.

De digitale krant Horizontes 365 stelt dat PSV bereid is om mee te werken aan een (tijdelijk) vertrek van Ledezma. Chivas wil de Amerikaanse controleur in principe huren, al zouden de betrokken partijen daarover nog in gesprek zijn. De Duitse website Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van de overbodige Ledezma op zo’n 1 miljoen euro.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ledezma keerde op 1 januari terug bij PSV na een uitleenbeurt aan New York City FC. Namens de vermogende club uit de Major League Soccer kwam de middenvelder tot 4 assists in 27 officiële wedstrijden. Ledezma’s laatste wedstrijd dateert alweer van 1 oktober 2023, toen New York City met 1-1 gelijkspeelde op bezoek bij het Inter Miami van Lionel Messi.

PSV kreeg Ledezma afgelopen winter terug met een trainingsachterstand, waardoor hij hard moest werken om weer fit te raken. Tijdens vier van de laatste vijf wedstrijden die PSV speelde zat Ledezma weer op de bank. Of trainer Peter Bosz de rechtspoot in het restant van dit seizoen nog daadwerkelijk gaat gebruiken is nu de grote vraag. Zeker als straks blijkt dat zijn toekomst niet bij PSV ligt.

Ledezma speelt sinds januari 2019 voor PSV, toen hij transfervrij overkwam vanuit de jeugdopleiding van het Amerikaanse Real Salt Lake. In Eindhoven won Ledezma tot dusver eenmaal de TOTO KNVB Beker en eenmaal de Johan Cruijff Schaal. In de hoofdmacht van PSV staat Ledezma op 23 officiële duels, waarin hij goed was voor 1 doelpunt en 1 assist.

In dienst van Jong PSV kwam de aanvallende middenvelder vaker in actie. Ledezma speelde 47 officiële duels namens het beloftenelftal in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin wist hij zeven treffers en hetzelfde aantal assists te noteren. Eind juni volgend jaar loopt Ledezma’s contract in het Philips Stadion af.

Bij Chivas kan Ledezma te maken krijgen met Fernando Gago, de wereldberoemde trainer van de club. Fernando Hierro, een ander icoon uit de clubhistorie van Real Madrid, is werkzaam als sportief directeur bij de Mexicaanse club. Chivas heeft met Érick Gutiérrez en Chicharito ook een aantal bekende spelers onder contract staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet je Ledezma niet gewoon verkopen als PSV zijnde? Deze is toch nooit doorgebroken, waarom zou je hem dan nog op de loonlijst willen hebben. Ik zou mooi verder kijken.

Was erg talentvol en kon best aardig voetballen. Geen idee waar dit mis is gegaan maar meende dat hij geblesseerd was geraakt. Voor nu denk ik dat afscheid nemen het beste is.

10 april 2024 om 12:46

Onder Schmidt begon hij eigenlijk net wat minuten te maken bij PSV, maar raakte toen vervelend geblesseerd aan zijn knie. Daarna denk ik nooit meer helemaal de oude geworden. Zonde, want voetballen kan/kon hij wel, al denk ik niet dat hij ooit basismateriaal was geworden.

10 april 2024 om 14:00

Ledezma was echt geweldig op de m2. Snelle draai, zeer behendig. Maar de blessure heeft hem dacht ik 13 maanden aan de kant gehouden? - sindsdien niet meer de vrijheid en lef. Erg jammer.

Ledezma kwam indertijd bij PSV binnen als een enorm talent maar heeft in zijn tijd bij PSV volgens mij vrij veel met blessures te maken gehad. Richard is inmiddels ruim 23 jaar oud en heeft met het huidige middenveld van PSV weinig uitzicht op speeltijd. Misschien wordt het tijd voor Ledezma eens verder te kijken want op zijn leeftijd moet je gewoon speelminuten maken.

Weer zo'n mooi talent die door brute pech, zware knieblessure, niet door is gebroken.
Ik heb ook geen idee of hij weer goed genoeg kan worden voor PSV 1. Gast heeft echt wel talent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren