Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Peter Bosz krijgt in januari extra middenvelder tot zijn beschikking bij PSV

Laatste update:

Richard Ledezma keert in januari terug bij PSV, zo meldt journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad dinsdagavond. De 23-jarige Amerikaan speelde sinds maart op huurbasis voor New York City FC, maar keert eind december terug naar Eindhoven. Volgens Elfrink is het de bedoeling dat Ledezma zich per 1 januari bij de selectie van Peter Bosz voegt.

Ledezma kwam in de afgelopen 9 maanden tot 1.358 speelminuten voor NYFC, verdeeld over 27 officiële optredens in de Major League Soccer, Leagues Cup en US Open Cup. Daarin wist de middenvelder vier assists af te leveren.

Elfrink weet niet of Ledezma kans maakt op speeltijd onder Bosz. “Wat de precieze status van Ledezma moet worden, is nog niet bekend. Eerder pendelde hij tussen Jong PSV en PSV, waar een échte doorbraak uitbleef.”

De rechtsbenige Ledezma speelt sinds januari 2019 voor PSV, toen hij transfervrij overkwam vanuit de jeugdopleiding van Real Salt Lake. In Eindhoven won Ledezma tot dusver eenmaal de TOTO KNVB Beker en eenmaal de Johan Cruijff Schaal. In de hoofdmacht van PSV staat Ledezma op 23 officiele duels, waarin hij goed was voor 1 doelpunt en 1 assist.

Namens Jong PSV kwam de aanvallende middenvelder vaker in actie. Ledezma speelde 47 officiële duels namens het beloftenelftal in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin wist hij zeven treffers en hetzelfde aantal assists te noteren. Transfermarkt schat Ledezma’s huidige transferwaarde in op 1 miljoen euro. In het Philips Stadion ligt de middenvelder nog tot medio 2025 vast.

Indien Ledezma daadwerkelijk deel gaat uitmaken van de selectie van PSV, wordt hij lid van een ware Amerikaanse enclave. Met Sergiño Dest, Malik Tillman en Ricardo Pepi hebben de Eindhovenaren liefst drie gewaardeerde internationals van Team USA binnen de selectie. Ledezma zelf speelde tot dusver slechts één interland voor de Verenigde Staten.

Transferplannen Stewart
Volgens Elfrink verwacht technisch directeur Earnest Stewart geen drukke transferperiode deze winter. “PSV heeft geen zware transferplannen voor de winter, zo bleek afgelopen week al. Technisch directeur Earnest Stewart werkt niet mee aan een verkoop van kernspelers en is ook voorzichtig bij het doen van inkomende transfers, omdat de groepsdynamiek bij PSV nu leidt tot goede resultaten.”

Gaat Ledezma nog een rol van betekenis spelen bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijf wel vertrouwen hebben in zijn kwaliteiten. Misschien verlengen en aan een subtopper verhuren voor 1.5 seizoen.

20 december 2023 om 10:55

Moet je iemand van 23 die al 4 jaar heen en weer pendelt tussen Jong PSV en PSV en die zeker niet onbetwist basisspeler was nog weer gaan verlengen en verhuren voor 2 seizoenen? Alleen maar omdat je hoopt dat het eruit komt en dat hij dan op z'n 25e van waarde kan zijn?

Ik denk dat hij gewoon tekort komt voor PSV, zeker in de huidige situatie. Wellicht dat hij voor een subtopper van waarde kan zijn, maar dat is ook nog allerminst zeker. Dan kun je hem beter laten gaan met terugkoopoptie en/of een goed doorverkooppercentage.

20 december 2023 om 11:40

Ach je hebt ook laatbloeiers, denk hierbij aan Reijnders die tot zijn 22e bij jong AZ meende ik. Als hij echt talent heeft komt het er vanzelf uit.

Het middenveld van PSV is al zo druk bezet en draait als een tierelier.
Dus hij maakt niet veel kans op speeltijd lijkt me.

Mooie speler met potentie, maar ook nog wel een beetje licht. Op dit middenveld komt hij er niet tussen, dus beter verhuren ze hem aan een ploeg in de Eredivisie waarbij hij veel minuten kan maken. Dan zullen we zien of de potentie eruit kan komen.

20 december 2023 om 08:57

Waarom niet gewoon verkopen? Niks wijst uit dat deze jongen potentie heeft om bij psv verder te helpen in de toekomst. Dat hele tijd verhuren schiet je niks mee op, misschien kan hij naar Utrecht ofso.

20 december 2023 om 09:07

Het is een buiten EU speler dus qua salaris zal hij niet haalbaar zijn voor de meeste clubs denk ik.

20 december 2023 om 09:09

In de minuten die ik hem aan het werk gezien heb bij PSV, vond ik hem wel wat hebben. Goede techniek, drive. Hij is nog jong, dus kan als hij wat meer weerstand kweekt en verder groeit door het maken van veel minuten misschien wel van waarde zijn in een volgend seizoen. Ik zou hem nog niet af willen schrijven.

20 december 2023 om 10:07

Was inderdaad een groot talent. Liet tijdens zijn invalbeurten zien dat hij heel erg veel balgevoel heeft en het spelletje goed snapt. Maar het is nu maar de vraag hoe goed hij nog is. Heeft toch wel al wat zware blessures gehad in een tijd dat je als jonge speler juist veel vlieguren moet maken.

Hij liet eerder best goede dingen zien, voordat hij geblesseerd raakte. Maar dat was wel in een PSV met minder kwaliteit dan nu. Het is nu al dringen, zeker voor de aanvallende middenvelderspositie, dus ik zie eigenlijk geen plek voor hem. Volgens mij loopt zijn contract tot de komende zomer. Dus of verlengen met weer een verhuur, of verkopen. Hij mag nog net meedoen met Jong PSV, maar daar gaat die niet veel van opsteken, denk ik.

Er zullen zat clubs in de Eredivisie zijn waar hij een belangrijke speler voor kan zijn. Bij PSV lijkt het mij wel klaar voor hem. Het was een hele veelbelovende jongen maar het is er, mede door blessures, niet helemaal uitgekomen. Jammer want ik had altijd hoge verwachtingen van hem. Een team dat creativiteit nodig heeft doet het goed om Ledezma te huren.

Is hij alweer 23, ja? Bij Ledezma heb je nog steeds het gevoel dat hij een jong talent is dat er nog aan moet komen, maar hij is gewoon al ouder dan o.a. Dest, Tillman, Saibari, Bakayoko en Pepi.

Heb hem niet zien spelen in de VS, maar zijn statistieken zijn niet heel veel belovend. Zal lastig voor hem worden om aan te haken bij het huidige niveau.

Het blijft een talentvolle speler maar ik zie hem geen rol van betekenis meer spelen dit seizoen. Denk dat verhuur in zijn geval de beste optie is.

Heeft nog een contract voor komen anderhalf jaar, op dit moment zal het op middenveld te druk zijn. Verhiuren aam Vitesse ofzo is gieie optie zien of hij daar indruk kn maken
Of we moeten hem ala Mauro omturnen tot back, aangezien Sambo waarschijnlijk gaat vetrekken en hij soort tyoe voetballer is waar Bosz wel overweg mee kan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren