ESPN: Grootmacht zoekt contact met Mino Raiola over Ryan Gravenberch

Donderdag, 27 januari 2022 om 15:05

Ryan Gravenberch is nadrukkelijk in beeld bij Real Madrid. ESPN meldt op basis van ‘verschillende bronnen’ dat de negentienjarige middenvelder van Ajax hoog op het lijstje staat bij de Spaanse grootmacht, die zijn middenveld zou willen verjongen en versterken. Real Madrid zou zelfs al contact gezocht hebben met Mino Raiola, de belangenbehartiger van Gravenberch.

Marca bracht Gravenberch eerder al in verband met Real Madrid. De Spaanse sportkrant pakte afgelopen week uit met een lijst jonge spelers die door de scouting van de Koninklijke momenteel uitvoerig bekeken worden. Naast Gravenberch werden Aurélien Tchouaméni (AS Monaco), Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Wesley Fofana (Leicester City) en Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) genoemd.

ESPN stelt nu dat Gravenberch door Real Madrid wordt beschouwd als ‘ideale kandidaat’. De tienvoudig Oranje-international is bij Ajax voorlopig nog in het bezit van een tot medio 2023 lopend contract. Ondanks dat er al een tijdje onderhandeld wordt over een nieuwe verbintenis, heeft hij nog niet bijgetekend. “Ik heb nu nog gewoon een contract en volgend seizoen heb ik ook nog een contract bij Ajax. Dat laat ik gewoon aan mijn zaakwaarnemer over, daar houd ik me niet zoveel mee bezig”, zei Gravenberch afgelopen week in gesprek met de NOS.

Real Madrid zou nu zelfs al contact hebben gezocht met Raiola over Gravenberch. In een eerder stadium meldde La Gazzetta dello Sport dat Raiola met Pavel Nedved - vice-president van Juventus - zou hebben gesproken over Gravenberch. De middenvelder werd eerder al eens in verband gebracht met Juventus. Gravenberch heeft voorlopig 89 wedstrijden in het eerste elftal van Ajax achter zijn naam staan, waarin hij goed was voor 10 doelpunten en 11 assists.Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door london calling)

Is Gravenberch nou echt zo goed? Vind hem altijd wat laks, maar kan misschien ook zijn houding zijn die het zo doet lijken. Handelingssnelheid niet echt top ook. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind het geen toptalent

27 januari 2022 om 15:17

Hij moet zeker nog verbeteren, maar ik zie het wel in hem zitten. Echt absolute wereldtop, dat vraag ik mij af, maar zie hem uiteindelijk wel bij een grote club een dienende speler worden. Heeft wel echt alles wat een moderne middenvelder nodig heeft. Is ook nog maar 19 jaar, dus kan zich nog vollop ontwikkelen. En handelingssnelheid is natuurlijk iets wat trainbaar is. Een Arjen Robben en Sneijder hadden op 19 jarige leeftijd ook niet de handelingssnelheid die zij uiteindelijk hadden op hun top. Dat soort dingen verbeter je uiteindelijk door met de top te trainen, en ik vind hem wel de potentie hebben om dat stukje uiteindelijk te verbeteren.

27 januari 2022 om 15:24

Ja precies. Bazoer vond ik op die leeftijd beter, al had die mentaal wat issues. Fer werd bijvoorbeeld ook de nieuwe Viera genoemd, Vilhena had ook zo'n reputatie, Maher was geweldig. Vaak valt het toch wat tegen. Sneijder en Robben hadden op het eerste oog wel veel meer de drang om de beste te zijn. We gaan het zien

27 januari 2022 om 15:35

De drang om de beste te zijn, dat is precies wat ik bij hem mis. Ik ben eigenlijk redelijk tevreden over zijn spel de eerste seizoenshelft. Je kunt aan alles zien dat het een vrij complete speler is en erg talentvol. Heeft echter wel vaak de houding dat meedoen goed genoeg is, in plaats van zichzelf te onderscheiden. Hierdoor is hij meer dan vaker de grijze muis, waardoor fouten meer opvallen.

27 januari 2022 om 15:35

Bazoer en Vilhena vind ik toch andere types. Die hadden niet zo’n goede basistechniek als Gravenberch. En bazoer speelde toen in een veel slechter ajax dus dan ben je snel al goed. Er wordt ook veel te veel verwacht van 19 jarige. Frenkie de jong speelde niet eens op die leeftijd in de basis.

27 januari 2022 om 15:36

Het verschil is denk ik ook een beetje het niveau. Het Ajax van nu en de competitie die ze jaarlijks krijgen is bijna niet te vergelijking met de tegenstand van Ajax in de tijd van Bazoer. Fer kwam door in een heel matig feyenoord, vilhena idem. En het AZ van Maher was ook niks speciaals. Al denk ik dat Gravenberch een type strootman is. Die past zich overal aan het niveau en klimt op die manier langzaam op binnen de hiërarchie van de selectie.

27 januari 2022 om 15:49

Dat is ook zo. Het was makkelijker uitblinken met Milik, Fischer en El Ghazi voor je dan met Tadic, Berghuis en Haller. En er wordt inderdaad eigenlijk teveel druk op gelegd, maar aan de andere kant is dat ook wat de toppers van de subtoppers onderscheidt: met druk omgaan

27 januari 2022 om 15:53

Bazoer was op die leeftijd misschien beter, alleen verre van constant. Gravenberch is vrij constant, heeft natuurlijk al aardig wat wedstrijden in de benen voor iemand op zijn leeftijd. Ik heb het gevoel dat hij nog kleine stapjes moet zetten, die hem veel beter gaan maken. Hij is vrij compleet, fantastische dribbel, uitstekend fysiek en ook zijn verdedigende capaciteiten zijn oké. Echter is zijn voortzetting (vaak na een goeie dribbel) dramatisch. Zijn schot vind ik echt heel matig en moet hij met zijn lengte wel meer in de lucht kunnen. Nog zeker niet uitgeleerd, en 2/3 seizoen Ajax, Nederlands elftal en Champions League wedstrijden mee pakken zou voor hem het beste zijn. Alleen denk ik dat hij in de uitverkoop komt te staan als hij zijn contract niet voor komende zomer verlengd, en dan moeten we maar zien waar hij terecht komt.

27 januari 2022 om 16:12

Kan echt ge-wel-dig wegdraaien. Maar om echt de top te halen moet ie zijn traptechniek wel echt zwaar verbeteren want die is gewoon lachwekkend.

27 januari 2022 om 16:15

Ben ik echt niet met je eens over Bazoer. Die deed heel veel op kracht toen ie bij ajax speelde. Deed het prima maar gravenberch is completer en heeft een veel betere techniek. Kan ook echt een mannetje uitspelen.

27 januari 2022 om 16:27

Ajax01-95; maar spelen in een slechter elftal kan ook minder lekker en makkelijk voetballen zijn dan goede spelers om je heen. Bazoer was echt wel goed in die tijd.

28 januari 2022 om 10:01

Gravenberch is wel een stuk beter dan Bazoer in het passeren van z’n man. In die vaardigheid steekt hij in mijn optiek wel boven andere getalenteerde middenvelders uit.

27 januari 2022 om 15:18

Hij kan echt een van de beste middenvelders ter wereld worden, maar dan moet ie nog een heleboel ontwikkelen! Zijn dribbels zijn soms fantastisch, maar zijn beslissende pass altijd saus. Hij kan nog flink aan zijn schot werken, en nog wat kopkracht erbij krijgen. Met deze drie dingen al kan hij een hele goede worden.

27 januari 2022 om 15:40

Helemaal mee eens. Wat ik er aan wil toevoegen is dat zijn concentratie heel wat beter is geworden, vooral in het meeverdedigen. Ook merk ik dat er een kwaliteit bij hem onbenoemd blijft, maar de jongen is enorm atletisch. Speelt op zijn 19e nagenoeg alles, raakt bijna niet geblesseerd en blijft de hele wedstrijd maar doorrennen.

27 januari 2022 om 15:46

Vertessen kan echt de beste aanvaller van de wereld worden. Dan moet hij alleen nog heel veel aspecten ontwikkelen…. Zo lust ik er wel 10


Hij is nog jong dus je kan er nog niet veel van zeggen. Ben alleen bang dat hij zijn stijl en houding niet mee heeft om bij de beste te horen.

27 januari 2022 om 16:06

@zwander,

uhhu,. hij heeft zijn fysiek en stijl juist volledig mee om de beste te worden. Die sierlijke rushes waar hij als een slange mens zich overal doorheen worstelt en vervolgens haast nooit geblesseerd. En ook op europees niveau lukt het hem.

Zijn houding is op een aantal aspecten perfect, schijt genoeg om niet volledig in de put te zitten als kranten negatief over je schrijven, maar ik vraag me af in hoeverre hij er echt alles voor over heeft. Zijn schot is echt zwaar troep en er lijkt nauwelijks verbetering in, terwijl je met trainingsbeest Tadic iemand hebt die lachend na elke training nog een uurtje met je wil afwerken.

27 januari 2022 om 16:59

Volgens mij is dat precies wat hij zegt met houding, m.a.w. hoeveel heb je er voor over om beter te worden. Ik moet toegeven dat ik Ajax niet volg maar hem in het Nederlands elftal nog nooit een goede wedstrijd heb zien spelen. Maar nogmaals, dat ligt meer aan mij dan aan hem denk ik als ik de commentaren hier zo lees.

27 januari 2022 om 15:32

Kan imo zeker nog veel verbeteren. Nog maar 19 hè. Voor zijn leeftijd al veel ervaring en hoeft pas over 4/5 jaar op zijn top te zitten. Maar als hij niet wil verlengen moet Ajax hem direct verkopen komende zomer.

27 januari 2022 om 15:38

Zeker, maar spelers ontgroeien ook vaak de status van talent niet helemaal. Vaker nog dan dat ze hun potentie waarmaken. Bij bijvoorbeeld De Ligt wist je het zeker, maar dat gevoel heb ik bij Gravenberch niet. Ik dacht het ook bij Boëtius, of bij Depay. Die laatste speelt wel in de top, maar hij leek eerst richting niveau Robben/Van Persie/Sneijder te gaan

27 januari 2022 om 15:44

Ik denk dat Real eerder kijkt naar; 19 1/2 jaar, internationaal voetbal gespeeld, 133 wedstrijden in het betaalde voetbal, 10 interlands, niet geblesseerd geweest.

dus als we nu met z'n allen roepen dat Real van Gravenberch af moet blijven, dan kopen ze hem wellicht wel in paniek voor 25 miljoen deze winter

27 januari 2022 om 15:52

Ik ben het met jou eens. Ik vind hem nergens echt in uitblinken, komt laks en naïef over en maakt niet goed gebruik van z’n lange en atletische lichaam. Dat compenseert hij ook niet met fantastische steekballetjes of een verwoestend schot. Dat heeft ie niet. Waar het stempel toptalent vandaan komt, snap ik niet echt. Dat hij af en toe een mooie dribbel of een mooie actie heeft, doet daar niets aan af. Ook vrij matige statistieken qua doelpunten en assist voor een dynamische middenvelder bij Ajax.

27 januari 2022 om 16:04

Rubentje, dat idee heb ik inderdaad ook. Hij speelt niet heel dwingend. Doet af en toe iets moois, maar het is wat vrijblijvend. Wie weet kan het ineens komen. Kökcü, die ik vorig jaar enorm irritant vond, heeft ook ineens een enorme ontwikkeling doorgemaakt

27 januari 2022 om 16:08

In bijna 1 op de 4 wedstrijden direct betrokken zijn bij een goal als middenvelder die niet op 10 staat is niet bepaald "vrij matig" toch, of ligt dat aan mij? Zeker niet op 19-jarige leeftijd.

27 januari 2022 om 16:40

Sanderk, Ajax heeft in de competitie al 61 keer gescoord en draait aanvallend zo soepel. Natuurlijk is Gravenberch daar onderdeel van, maar dat je dan elke vier wedstrijden bij een goal betrokken bent als nummer 8, vind ik niet zo bijzonder. Vind eerder dat dat omhoog moet

27 januari 2022 om 18:04

Als nummer 8 hoeft hij niet per se bij veel goals betrokken te zijn natuurlijk. Zo nu en dat zie je dat die jongen ongelofelijk veel talent heeft, maar dat zijn op dit moment meer momenten. Net zoals bijvoorbeeld Maher of zo op die leeftijd ook momenten had maar op een gegeven moment is dat niet genoeg voor een stap omhoog.

Dat is niet erg op zijn leeftijd, maar om de top te halen (of daar te blijven) hij moet wel die stap gaan maken van een paar momenten in een wedstrijd naar iemand die de hele wedstrijd dwingend kan spelen. En als dat dan gepaard gaat met meer goals, prima, maar het gaat vooral om het constante en het dwingende in zijn spel wat hij nu nog te vaak mist.

Spelers als F. de Jong zijn ook niet vaak beslissend met goals en assists, wel in het vinden van ruimtes en het opzetten van een aanval. En anders (aangezien niet iedereen een fan van de Jong is) pak iemand als Iniesta. Die scoorde helaas ook een keer een zijn carriere. Iets overdreven natuurlijk, maar in een team wat veel scoorde maakte hij ook niet veel doelpunten en kwam ook niet tot veel assists. Hij was wel de speler die ruimtes kon vinden of die overtal situaties kon creeren, een van de beste aanvallende middenvelders van de afgelopen 20 jaar, maar als je hem af gaat rekenen op goals en assists lijkt het nergens op.

27 januari 2022 om 16:48

Hij gebruikt zijn lichaam goed en draait makkelijk weg bij tegenstanders. In de combinatie is hij vaak goed maar ook geregeld net even onzuiver. Qua afwerken en ballen uit de lucht nemen gewoon erg matig, denk niet dat hij ooit veel gaat scoren in zijn carriere. Al met al een goede speler maar geen wereldtop imo.

27 januari 2022 om 17:22

Gravenberch is zeker niet zo goed. Grootste waarde zit hem in zijn jonge leeftijd. Irriteer me altijd mateloos aan zijn slechte schot, balverlies en bagger passing. Hij gaat sowieso niet bijtekenen met Raiola, dus deze zomer verkopen om transfervrij vertrek te voorkomen. Kunnen we hem na een half jaar huren 🙄

Zou een rare transfer zijn, hebbend daar net Camavinga lopen. Maar goed hij is van Raiola dus dit is onvermijdelijk

27 januari 2022 om 15:45

Klopt natuurlijk niks van, je hebt ook nog Valverde rondlopen.

27 januari 2022 om 16:47

Ja vermoed ook niet dat Real hem haalt. Ze bebben tenslotte Camavinga en valverde. En ergens had ik vernomen dat ze zelfs voor Ndidi gaan voor Leister City die mag de concurrentie van Casemiro worden.

Nadrukkelijk in beeld, hoog op het lijstje. Waarom toch altijd zulke teksten? Real gaat voor de beste spelers van de wereld, niet een talent van Ajax. Zou mij niets verbazen als dit een tactiek is voor de onderhandelingen.

27 januari 2022 om 15:14

Een talent van Ajax kan niet uitgroeien tot een van de beste spelers vd wereld?

27 januari 2022 om 15:18

Zeg ik niet?

27 januari 2022 om 15:21

Kan jij de laatste noemen dan? De recente verkopen (De Ligt, De Jong, Ziyech) redden het in ieder geval niet en in het verleden een Van der Vaart of Huntelaar ook niet. Als ik het me goed herinner is Sneijder de laatste geweest die echt tot een van de besten ter wereld kon worden gerekend.

27 januari 2022 om 15:27

De Ligt heeft 99 procent van Juve haar wedstrijden de afgelopen 2 jaar basis gestaan en wordt zeer gewaardeerd door de supporters maar die ‘haalt het niet’? Bijzondere standaarden hanteren we tegenwoordig voor 20-jarigen!

27 januari 2022 om 15:31

@fionenoord,

Je komt als Feyenoord supporter wel veel op Ajax topics om negatief over ze te praten zie ik. Niks mis mee, ieder zn ding.

Maar hoe wil jij de Jong en de Ligt afschrijven? Draaien net een jaartje mee in de top, waarbij de Jong vaak niet op de juiste manier gebruikt word, en de Ligt gewoon niet op zijn plek zit. Ik geloof dat deze nog allebij de absolute top gaan halen.

Heb je Ziyech laatste 3 wedstrijden zien spelen? Fenomenaal was hij, hij krijgt zijn Ajax dingen weer terug, niet gek want bij Ajax is hij ook een jaar uitgefloten voordat hij zijn magie liet zien.

Daarbij tellen spelers als Suarez en Ibra niet mee?

Absolute top is het niet, maar ik vind dat spelers als Cillissen, Vertonghen, Alderweireld, Eriksen en Milik toch ook wel een mooi lijstje kunnen laten zien.

27 januari 2022 om 15:37

@fionoord: Ehm, die spelers die jij noemt hebben het al gered vriend. De Ligt en De Jong zijn gewoon basisspelers en hebben beide onderhand respectievelijk 98 en 119 wedstrijden voor Juve en Barca gespeeld. Ziyech, die wat mij betreft inderdaad wel eens wat meer zou mogen spelen, heeft precies één van zijn beste wedstrijden ooit bij Chelsea gespeeld.

27 januari 2022 om 17:24

@lars, Jeroen en Myvison

Even lezen jongens. Het gaat hier om de categorie 'besten ter wereld'. Je moet wel een enorme plaat voor je kop hebben om te claimen dat die drie tot die categorie horen. Het zijn spelers die heel leuk meedoen in de Europese subtop en daar is helemaal niets mis mee.

28 januari 2022 om 12:47

Nou bij de loopbaan van Hakim zien we echt wel een progressie ,dat kan je van de andere 2 heren niet zeggen .

Als Gravenberch (en Raiola) nou slim is dan tekent ie voor 3-4 jaar bij en blijft hij nog een jaar of 2. Laatst wedstrijden speelt hij iets beter maar vindt hem voor de rest dit seizoen heel vlak en nogal tegenvallen. Heeft nog heel veel te leren voordat hij naar dat soort clubs moet vertrekken. Sowieso lijkt de ambitie van de beste spelers in de Eredivisie soms veel te hoog. Er zijn er maar weinig die direct de stap van Nederland naar de wereldtop kunnen zetten. Ga toch lekker eerst naar een Dortmund, Sevilla, Arsenal of Milan joh.

27 januari 2022 om 16:164 jaar bijtekenen is sws dom. Als je 2 jaar wil blijven, moet je maar max 1 of 2 jaar bijtekenen

27 januari 2022 om 17:20

Vanuit hemzelf geredeneerd wel inderdaad. Maar Ajax zal hem vast een voorstel voor 3 of 4 jaar doen, en aangezien hij pas 19 is en veel aan Ajax te danken heeft is het niet gek om dat gewoon te tekenen. Die transfer komt wel als hij zich gewoon blijft ontwikkelen.

27 januari 2022 om 17:35

@fossen, tuurlijk zal Ajax dat doen. Ze zullen zelfs 5 jaar proberen. Het is sympathiek om een lang contract te tekenen maar het is gewoon niet slim. Je moet een zo laag mogelijk aantal jaar onderhandelen. Hij is verder ook totaal niet blessuregevoelig

27 januari 2022 om 17:32

De beste spelers van Ajax, die ook nog relatief jong zijn, zijn meestal niet te betalen voor dat soort clubs.

Ligt Raiola niet nog in het ziekenhuis? Dacht best zwaar. Benieuwd hoe contact dan gaat.

Gravenberch kan het beste nog minimaal 2 seizoenen knallen bij Ajax. Sws volgend seizoen met het WK op het programma.

Als je ziet wat er nu aan jonkes loopt bij RM is echt geweld. Gravenberch legt nu wel duidelijk af.

27 januari 2022 om 15:19

Onderhandelingen lopen nu via de behandelend arts.

27 januari 2022 om 18:15

Er zit natuurlijk een heel bedrijf achter wat ze kunnen bellen. Gravenberch zal misschien een uitzondering zijn, maar Raiola doet een hoop zaken voor jonge spelers helemaal niet zelf. In het geval van Brobbey was zijn zaakwaarnemer bijvoorbeeld José Forte, die in diest is bij Raiola.

Is toch veel te vroeg voor zo'n jonge om die kant nu al op te gaan. Is bij Ajax wekelijks niet eens de beste laat staan bij zo'n Real Madrid. Als je ziet wie Real allemaal in dat lijstje heeft staan is Gravenberch verreweg wel het goedkoopst zeker met zijn aflopende contract en Raiola als zakenwaarnemer.

Hoop dat die nog minstens éã©n jaar in de Eredivisie blijft en z'n contract dan ook verlengd puur voor zijn eigen ontwikkeling. Op het moment dat hij de hele wedstrijd gefocust is kan die een hele hoge top halen, maar op het moment zien we maar zelden de echte klasse.

27 januari 2022 om 15:20

Aflopend contract heeft die nog niet staat in de tekst

27 januari 2022 om 15:24

Aflopend als in het wordt dadelijk of verlengen of verkopen anders krijg je hetzelfde als met Mazraoui en dat moet sowieso voorkomen worden imo. Hoop natuurlijk dat het verlengen wordt en echt kan uitgroeien tot een stabiele factor binnen Ajax.

Voor een goede prijs gewoon van de hand doen. Dit seizoen speelt hij vrij matig, en we kunnen goede transfersommen zeker gebruiken.

Tsja Overmars, Verlengen die hap, of deze zomer verkopen. Maakt nu weinig indruk, dus anders maar een jaartje banken. Dat transfervrij vertrekken moet maar eens afgelopen zijn. En in de regelgeving opnemen dat spelers in de jeugdopleiding zich niet mogen laten vertegenwoordigen door Raiola (maar dat zal wel niet mogelijk zijn, helaas).

27 januari 2022 om 15:27

@rochus
Het lijkt mij sterk dat je je eigen spelers de vrije keuze op een makelaar contractueel kunt ontnemen. Zou ook niet chic zijn overigens als Ajax dat uberhaupt zou doen.

27 januari 2022 om 15:29

Raiola ga je weinig aan kunnen doen denk ik. Dat banken heeft in het verleden wel geholpen, zie je toch dat spelers de deksel op de neus krijgen en zich terug willen vechten. Als ik het niet verkeerd heb was dat bij Mazraoui ook het geval toen Dest begon te spelen en later Rensch. Kijk waar hij nu staat, mooi om te zien.

27 januari 2022 om 18:33

Dat banken werkte in het verleden alleen maar averechts. Het zal best dat je een signaal af geeft, maar een signaal wat je ook af geeft is dat je liever verliest dan dat je je beste spelers op stelt. Het leidde alleen maar tot onvrede in de kleedkamer en met bijtekenen werkte het ook niet.

In het geval van Mazraoui haal je de oorzaak en het gevolg wel een beetje door elkaar. Mazraoui kwakkelde bijna 2 jaar met zijn fitheid en blessures, dat viel minder op doordat achtereenvolgens Veltman, Dest en Rensch het goed deden als vervangers.
Gevolg was dat Mazraoui een aanbod kreeg (best te begrijpen) wat hoort bij zijn status als blessure gevoelige bankzitter, terwijl hij (ook best te begrijpen) een salaris wil wat hoort bij de status van key eerste elftal speler in Ajax.
Mooi om te zien waar hij nu staat, maar dat hij contract vrij is heeft alles te maken met het aanbod wat Ajax hem voor dit seizoen heeft gedaan. Dat hij (weer) een uitblinkende basis speler is is mooi, maar dan ben je als Ajax zijnde natuurlijk te laat en dat heeft minder te maken met het op de bank zitten maar vooral met het volledig fit zijn.
Overigens was het niet Raiola die daar nee tegen zij maar zijn vorige zaakwaarnemer, hij zit immers pas sinds september bij Raiola.

Het niet opstellen van transfervrije basis spelers vooral iets wat bij fans (en mogelijk het bestuur) van Nederlandse topclubs leeft. Kleinere clubs kunnen het zich niet veroorloven om een van de betere spelers op de bank te houden. En stel je voor dat ze in Parijs bedenken dat ze Mbappe maar eens op de bank moesten zetten, of vorig jaar Messi in Barcelona (natuurlijk ging hij weg vanwege de financiele problemen, maar als hij geen 12 maanden nodig had gehad om er over na te denken waren ze dat voor geweest). Dan zou de hele wereld ze voor gek verklaren.

Ajax moet hem komende zomer maar snel verkopen, anders is Gravenberch de 3e in het rijtje Brobbey en Mazraoui, spelers van Raiola die gratis de deur uit lopen.

Ik vind zeker dat hij de potentie heeft een wereldtopper te worden. Echter ben ik wel van mening dat, mocht er een mooi bod komen, Ajax er niet heel rouwig om hoeft te zijn wanneer ze besluiten hem te laten vertrekken. Het is ook geen speler die op dit moment zijn stempel drukt op iedere wedstrijd. Voor zijn ontwikkeling zou het beter zijn om te blijven en misschien vergeten wij ook allemaal dat hij écht nog erg jong is en daarom de verwachtingen misschien wat te hoog leggen.

27 januari 2022 om 15:54

Waar zit die potentie in als ik vragen mag? Welke kwaliteiten heeft hij om de absolute top te bereiken? Ik zie die namelijk niet. Maar ik sta open voor andere zichtspunten.

Graag met een strik eromheen naar Madrid. Zo lang hij bij Raiola is aangesloten kan Ajax fluiten naar een degelijke transfersom. Bijtekenen gaat waarschijnlijk niet gebeuren. In de zomer kan je nog wellicht rond de €15 m voor hem krijgen.

Tsja, nog een jaar contract. Als Real Madrid komt moet je altijd hoog in de boom gaan zitten. Lijkt me dat je met Gravenberch zijn potentie gewoon zijn marktwaarde van rond de 35-40 miljoen moet gaan vragen. Of het verstandig is voor Gravenberch zelf? Nee? Maar Raiola denkt nooit aan wat sportief het beste is voor zijn pupil.

Ik heb nu nog gewoon een contract en volgend seizoen heb ik ook nog een contract bij Ajax. Dat laat ik gewoon aan mijn zaakwaarnemer over, daar houd ik me niet zoveel mee bezig"

Dat vind ik een vreemde opmerking, je kunt niet alles aan een zaakwaarnemer overlaten. Als speler zijnde houdt je je toch bezig met je ontwikkeling en kijk je waar je staat. Past een club (systeem) bij mij, kan ik het niveau aan, met welke spelers moet ik concurreren etc etc.

Hier zal ik wel commentaar op krijgen maar zo kijk ik er nu eenmaal tegen aan, Brobbey lijkt mij een goed voorbeeld dat je niet alles aan Mino moet overlaten...🤑

27 januari 2022 om 17:12

Dit klinkt toch wel als: ik heb er schijt aan als Ajax niks aan mij verdient. Wat natuurlijk z'n goed recht is, maar toch.

27 januari 2022 om 17:38

Het is een prima opmerking om geen een vraag te hoeven beantwoorden over eventuele transfers. Je weet toch niks. Lekker de domme boy spelen

Fysiek dik in orde. Ook een goede pass als verbindingsspeler op het middenveld. Maar hij is nog lang, lang niet uitgeleerd bij Ajax. Hij heeft geen natuurlijk schot, en mist die splijtende pass die een 10 nodig heeft. Sowieso moet zijn rendement (goals en assists) echt omhoog. Zijn verdedigende inzicht en taakbereidheid op eigen helft laten ook te wensen over. Druk zetten op de helft van de tegenstander (afjagen) doet hij in principe goed. Duelkracht is oké, maar kan beter. Handelingssnelheid idem, maar ik denk dat dat met ervaring wel verbetert.

Het probleem met Gravenberch is dat hij voor elke plek op het middenveld wel wat heeft, maar net die cruciale competentie mist die die positie typeert. Hij moet veel meer wapens ontwikkelen (lange pass / crosspass bijvoorbeeld) om directe impact op het spel te hebben, anders wordt hij bij Ajax ook voorbijgestreefd. Meetikken is niet genoeg. Kortom: bijtekenen en je de pleuris werken om de beste Ajacied te worden voordat je aan een transfer gaat denken. Zeker als die transfer naar Real Madrid moet zijn.

27 januari 2022 om 15:58

Iedereen weet dat Gravenberch echt nog stappen bij Ajax kan maken, maar met Raiola zal Ryan niet gaan bijtekenen. Ajax moet zich de zomer gewoon keihard opstellen: nu bijtekenen of vertrekken. Wil hij gratis de deur uit wandelen dan mag de middenvelder lekker een jaar op de tribune zitten.

27 januari 2022 om 16:59

Ik vraag me af of Gravenberch dat zelf beseft. Ook door dit interview waarin hij, zoals we onderhand gewend zijn van Raiola klanten, de deur naar de (transfervrije) transfer nadrukkelijk open laat. Dan denk ik: besef je wel hoe bijzonder het is dat je bij Ajax alle kansen krijgt om je op dit niveau door te ontwikkelen? En hoe hard je dat nog nodig hebt? Ten Hag zet hem als tweede op het formulier, na Tadic. Hij mag vrije trappen nemen, ondanks dat ze niet super zijn. Wedstrijden lang matig spelen. Dat is een enorme luxepositie die hij elders (op topniveau) nergens krijgt.

Wat dat betreft ben ik het ook helemaal eens met wat je zegt. Ajax is geen liefdadigheidsinstelling, dus het moet niet normaal worden dat de liefde altijd maar van één kant komt. Ajax investeert enorm veel in je; salaris, maar belangrijker: tijd, maar je blijft een investering. Als dat niets oplevert dan kan de club beter in een ander investeren. Als je van Gravenberch een voorbeeld maakt, gooi je in dit scenario geen 40 miljoen weg, maar investeer je in een andere speler om wél kapitaal te generen. Hij laat je dan ook geen keuze om dat te doen.

Maar goed, hopelijk komt het niet zo ver.

Ik zie hem graag vertrekken, zelden zo overhypte speler gezien in het Ajax shirt hij kan mooi rennen en draaien op het middenveld maar z'n passing en schot is ondermaats z'n basistechniek is echt enorm matig als je goed oplet wanneer hij bij de 16 van de tegenstander komt. Voor iemand die een redelijke vrije rol heeft doordat Alvarez de helft van zijn verdedigende taken overneemt, voegt hij echt veel te weinig toe. Er zit wel potentie in maar het komt er 1x in 15-20 wedstrijden uit, we missen ook duidelijk concurrentie op zijn positie met de blessures van Kudus steeds.

Ik heb deze jongen heel hoog zitten alleen is hij vaak toch echt te laks. Bij Ajax zou die soms gewoon moeten banken voor Klaassen als die zo nonchalant speelt.

27 januari 2022 om 16:08

Banken voor Klaassen. Je verkiest dus middelmaat boven een speler die prima meedraait. Johan Derksen heeft hem ooit laks genoemd en ineens is dit de dooddoener van het jaar. Ryan speelt prima in zijn rol voor een 19 jarige en werkt keihard op het veld.

Als hij besluit niet bij te tekenen zelfs een zou ik hem nog verkiezen boven Klaassen.

27 januari 2022 om 18:36

Je kiest een speler die altijd een 6 of een 7 haalt boven een speler die zo nu en dan een 9 haalt maar binnen dezelfde wedstrijd ook makkelijk een 3 of een 4 kan halen.

Ik weet niet of het laks is, maar hij is nog wel heel erg een momenten voetballer.

lekker laten gaan!, anders gaat ie volgend jaar voor niets weg!, als ie al zegt dat ie alles aan zijn zaakwaarnemer overlaat, weet je met mino dat er toch niet bijgetekend word.

Zou me een worst wezen waar hij naar toe gaat. Voor mij staat er één ding vast dat zonder contractverlenging Gravenberch twee opties heeft. Of hij vertrekt in de zomer of hij zit volgend seizoen op de tribune. We kennen Raiola en weten wat hij wil. Ajax moet aan zichzelf denken en op dit moment is het duidelijk. Tijd dat de club zich wat harder gaat opstellen tegen de spelletjes van Raiola.

Kunnen beter voor Wirtz of Bellingham gaan, dat zijn veel grotere talenten. Wirtz speelt alleen op een aanvallendere positie, Bellingham is wel een vergelijkbare speler. En Bellingham liet in het tweeluik tussen Dortmund en Ajax meteen het verschil in kwaliteit tussen hem en Gravenberch zien. Ik vind Gravenberch een goede voetballer, maar hij wordt echt gehyped/overschat. Ook totaal niet consistent in Ajax 1. Moet ook enorm gaan werken aan zijn schot en meer beslissende passes gaan geven imo. Valverde en Camavinga zijn hele goede voetballers, maar ik weet nu al dat die echt het gemis op lange termijn van Modric en Kroos niet gaan kunnen opvangen. Als Real 40/50M biedt moet Ajax dat blindelings accepteren imo.

27 januari 2022 om 16:10

Hoe heeft hij het verschil laten zien? Is niet echt alsof iemand van Dortmund uitblonk in die twee wedstrijden.

27 januari 2022 om 17:51

Bellingham speelde wel echt heel goed in de return in Dortmund hoor, was verreweg de beste aan de kant van Dortmund.

Jongen met veel potentie, maar hij is tot op heden vrijwel nooit beslissend.

Ach Real Madrid,juventus,barcelona.... ze zullen komende tijd allemaal wel gaan komen voor Gravenberg en zeker als hij blijft voetballen zoals de eerste twee wedsstrijden na de winterstop.
Ook hierin heeft de pizzabakker weer alle troeven in handen want hij heeft nog maar een jarig contract dus op een gegeven moment dat Ajax te hoog in de boom gaat zitten dan blokkeert Mino de hele boel en gaat hij wachten tot de winterstop om zo Ryan naar zijn lievelingsclub Juventus te brengen alwaar zijn loopbaan zal uitgaan als een nachtkaars.
Ik hoop ergens dat deze jongen iets meer hersens heeft en voor de spaanse competitie gaat dat wit van madrid zal hem en zijn stijl heel goed staan.

Deze jongen kan echt goed worden dus snap het wel. Je hebt een paar spelers die in de gaten gehouden worden. Bellingham eveneens, Tchoua en dus ook Gravenberch. En zie liever hem komen dan dat ze Pogba halen bijv. Met Graven, Cama en Fede zit het wel goed voor de toekomst.

Wat betreft Gravenber h moet Ajax wel echt streng zijn: niet bijtekenen, betekent tribune. Gravenberch doet er echt heel verstandig aan om nog twee jaar in het eerste te spelen, zo dominant is hij namelijk nkg niet. Gaat hij naar een grkte club in het buitenland dan komt hij binnen als een groot talent in plaats van een basiskracht. Ik zie hem dan verpieteren op de bank. Als hij echt een rol van betekenis wil gaan spelen in het buitenland dan zal hij bij een club onder de top wel basis staan. Dan nog ben je veel beter af bij Ajax. Heel Europa ziet Aajx inmiddels als een grootmacht, onder Chelsea, City en Bayern. Maar boven Barcelona, Inter en Manchester.

Van mij mag hij wel weg. Ik ben er niet heel erg kapot van. Een beetje vaak te nonchalant. Al heeft hij wel kwaliteiten natuurlijk. Ik denk niet dat Ajax er heel veel aan mist. We kunnen niet in de toekomst kijken wellicht word het wel een topper. Blijft toch altijd moeilijk inschatten.

Natuurlijk gaat Gravenbergh zijn contract zijn contract niet verlengen. Ik weet niet wat voor salaris Gravenbergh wil verdienen maar het is een feit dat een club als Real Madrid veel dikkere salarissen kan en wil betalen dan Ajax. Ik ga er vanuit dat Gravenbergh wel meer wil gaan verdienen als hij bijtekent maar bij Real kan hij veel meer verdienen. Ajax wilde ook niet voldoen aan de wensen van Mazraoui

Deze jongen gaat de top niet halen. Veel te lief voor zichzelf (lees: geen keiharde winnaarsmentaliteit). Naast dat ook voetballend niet de kwaliteiten. Is het andere mensen ook opgevallen dat hij echt een dramatische aanname heeft? Hoe loopt veel kilometers, maar als de bal telkens 2/3 meter van je voet of borst afspringt moet je telkens weer die extra paar meters aan zetten.

Lekker laten gaan, Gravenberch gaat Ajax niks meer brengen behalve een flinke zak centen. Leuk talent, fijne motoriek en fysiek in orde, maar mist pit en gevoel voor urgentie. Is bij Ajax consequent de zwakste schakel en gaat van z'n leven lang niet bijtekenen.

Gelijk verkopen als Ajax de kans krijg . Hij heb veel balverliest . Kan niet normaal een pas geven . En zijn schoten op doel zijn belabberd . Het is dat kudus toen geblesseerd raakte anders kreeg die geen kans .

Ik kan me herinneren dat Gravenberch de opvolger moest worden van Busquets bij barca maar ja of meneertje gokkast Raiola daar in mee wil dat is een tweede.

De vraag is natuurlijk is dit waar. Ik dacht namelijk ergens te lezen dat Raiola op de IC lag in Milaan, Dus lijkt.me.sterk dat Real hem aan de lijn kreeg.

Hij moet gewoon nog een aantal jaar bij ajax blijven
En een andere zaak waarnemer nemen
Die niet aan zich zelf denkt

Hebben ze denk ik nog niet gekeken naar zijn scorend vermogen. Is dit seizoen vaak de zwakste schakel bij Ajax op het middenveld. Nog een paar jaar ik NLD rijpen en dan de stap maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

18 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 30 2 4 0
2020/2021 Ajax 32 3 3 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 27 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Pijnlijke vergissing Overmars triggerde vertrek Gravenberch: ‘Heeft geïrriteerd’

Ryan Gravenberch wilde aanvankelijk niet vertrekken bij Ajax, zo vertelt zijn vader in een groot interview met Ajax Showtime. Een vergissing van Marc Overmars zorgde voor irritatie bij de twintigjarige middenvelder,...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren