Henk Veerman maakt plotselinge transfer binnen de Eredivisie

Dinsdag, 25 januari 2022 om 23:01Mart van Mourik • Laatste update: 08:47

Henk Veerman maakt de overstap naar FC Utrecht, zo meldt De Telegraaf dinsdagavond. De Domstedelingen hebben een akkoord bereikt met sc Heerenveen over de transfer van de dertigjarige spits, die in Utrecht zijn handtekening zet onder een contract tot medio 2024. Volgens Voetbal International wordt de deal woensdag definitief beklonken en lijkt er niets dat de overstap nog in de weg kan staan. Volgens de berichtgeving is er een bedrag van een miljoen euro gemoeid met de transfer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

137 reacties (laatste reactie door bliek)

Matige transfer weer van Utrecht. Elk seizoen het zelfde. Je verwacht er veel van maar eindstand is het niet veel. FC Utrecht wil in jubileumjaar nu écht top 3 aanvallen: ‘Lat moet hoger’ Aldus Van Seumeren toen

25 januari 2022 om 23:14

Ook nog een miljoen betalen... wat een grap

25 januari 2022 om 23:26

Kon het ook niet geloven maar in het artikel van de telegraaf werd toch echt een bedrag van 1 miljoen genoemd

26 januari 2022 om 10:52

Een paar ton..... ;-)

25 januari 2022 om 23:53

Utrecht zal in geen 30 jaar de top 3 aanvallen. Ze kunnen misschien dichtbij Feyenoord eindigen als die een dramatisch seizoen hebben en Utrecht een waarin alles klopt. Ajax en PSV zijn natuurlijk lichtjaren ver weg.

26 januari 2022 om 00:45

Mooie Feyenoord sneer zo tussen neus en lippen door. On: Veerman modderde al even aan, kan bij Utrecht zomaar weer even opbloeien tot zijn acceptabele niveau. Why nut?

26 januari 2022 om 01:29

Leuk maar ook vrij onnodig. Feyenoord begint nu juist net weer naar boven te klimmen, ze zijn nog niet echt in de buurt van Ajax en PSV maar in mijn ogen zitten ze wel een beetje op een eenzame 3e plek als Nederlandse club. Feyenoord heeft een duidelijke visie en doet weinig gekke dingen, goeie trainer, goed beleid, er worden de juiste spelers gehaald etc. Ik zie Feyenoord eerder weer bij PSV aanhaken dan Utrecht bij Feyenoord eerlijkgezegd.

26 januari 2022 om 02:32

Dat klopt, maar Feyenoord moet even aan zijn eigen vermogen gaan werken zodat zij ook weer aankopen van 10 miljoen kunnen gaan doen want anders zijn ze inderdaad in staat om keertje onder Utrecht/az/vitesse te eindigen weer.

26 januari 2022 om 03:00

@augueroooIk vind het vrij opportunistisch wat je schrijft. Een jaar gelden ontbrak juist visie en goed beleid bij Feyenoord. Ik vind absoluut dat ze een goede weg in zijn geslagen maar als je kijkt naar kapitaal op de bank en op het veld, hebben ze nog flinke stappen te maken. Ik vind het nog wat te vroeg voor de polonaise. Nogmaals; ze zijn wel de goede weg ingeslagen. Maar het gaat juist om beleid voor de lange termijn. Als het even tegen zit of slot vertrekt op den duur is het weer de vraag of ze de visie vasthouden.

26 januari 2022 om 05:09

Daarom zou een nieuw stadion voor feyenoord ook goed zijn kwa inkomsten. Het is een hele investering maar dat verdien je ook wel weer terug.

26 januari 2022 om 08:20

In de laatste berekeningen duurt het 35 jaar voordat ze die investering terug zouden verdienen. Tegen die tijd is het al bijna weer nodig om een nieuw stadion te bouwen. Het probleem is dat er veel te lang gewacht is en er teveel tegenstanders van het plan zijn.
Natuurlijk moeten ze iets qua stadion, maar het kan financieel alleen uit als de gemeente een groot deel van de kosten gaat dragen, zogenaamd omdat dit met andere activiteiten terug verdiend kan worden. Dat is nu onvoldoende het geval, waardoor de kosten voor Feyenoord dermate hoog zijn dat ze zoveel aan schulden en rentelasten kwijt zijn dat het zelfs jaren lang zorgt voor een verlaging van het budget voor voetbalzaken.

26 januari 2022 om 08:24

Hoewel ik Veerman echt een matige voetballer vind en deze transfer echt lachwekkend weinig ambitieus, denk ik wel dat Veerman beter rendeert met zijn nieuwe collega’s om hem heen. Het geeft ook wel gelijk aan hoe verloederd Heerenveen is geraakt. Bij Utrecht is Henk een matige aanvulling, in Friesland een van de belangrijkere spelers. De Friezen gaan binnenkort een record breken denk ik: binnen twee jaar het grootste stadion in de KKD ooit!

26 januari 2022 om 08:51

Haha, wat staat er veel onzin in zo weinig tekst. Ook een kunst.

Dat wij richting KKD gaan is het enige waar ik mij nog in kan vinden. Dat kan inderdaad, als er wederom een incapabele trainer wordt aangesteld. Maar dat kan ik mij niet weer voorstellen.

26 januari 2022 om 09:16

Haha Jezus Gomes, dat is ook een manier om het uit te leggen. Je kan ook zeggen dat het lachwekkend is dat Utrecht een spits van Heerenveen, die regelmatig als reserve moest beginnen ten faveure van een bejaarde middenvelder, koopt voor meer dan een miljoen. Maar jouw uitleg is ook prima hoor.

26 januari 2022 om 09:50

En zo is het ook natuurlijk, dat is precies wat ik bedoel met 'weinig ambitieus.' Van Beide kanten slaat deze hele transfer nergens op.

26 januari 2022 om 09:55

OK, dus jij bent van mening dat Henk Veerman een goede voetballer is, die past in de breedsprakige ambities van Utrecht, daar alleen minder goed af is wat betreft zijn medespelers dan bij Heerenveen? En als je van mening bent dat Heerenveen niet bang hoeft te zijn voor degradatie in de toekomst, leg mij dan eens uit welke aanknopingspunten je ziet om dat te ontkrachten. Want je moet met meer aankomen dan 'een incapabele trainer.' Het is toch zonneklaar dat Heerenveen onder Cees Roozemond gewoon een enorm downfall meemaakt waar het einde nog niet van in zicht is? Of dacht je dat ze met de 7M voor de beide veermannetjes ineens wel slimme keuzes gaan maken op transfergebied?

26 januari 2022 om 10:57

Het aankopen van Veerman is voor utrecht toch slim? Die jongen geeft de mogelijkheid om anders te spelen en dat helpt misschien weer met een paar punten extra. Je hoeft geen wereldtopper te zijn om bij Utrecht de bal in het net te werken en als hij in 2 wedstrijden een winnende of een gelijkmaker scoort heeft hij zijn waarde al gehad. Als pinchhitter prima, en als je met dit soort spelers je bank versterkt dan is Utrecht toch juist best goed bezig.

26 januari 2022 om 11:14

@magikhetwete: Vind je dat echt? Ik vind hem echt heel matig qua veldspel. Als pure afmaker oké inderdaad, maar ik ga er vanuit dat het niet genoeg is voor FC Utrecht. Daar waar ik overtuigd ben van het slagen van Joey, ben ik het allerminst van Henk. Ik zie het hem niet waar maken.

@gomes: Oké.....

26 januari 2022 om 12:09

Zo gek vind ik het nog niet. Veerman is fysiek sterk pakt zijn doelpunten en kan voor onrust zorgen binnen de 16 waardoor anderen kansen krijgen. Voor kappen en draaien heb je niets aan hem maar daar is hij ook niet voor aangetrokken.

26 januari 2022 om 12:41

Ik ben het met Janta eens.
Veerman al bij Utrecht veel meer kansen gaan krijgen.
Utrecht speelt vaker bij de goal van de tegenstander en heeft veel voetballend vermogen.
Hij kan daar een mooi eindstation worden en zeker een speler die met de goal in de rug speelt en bal vast houd voor de opkomende

26 januari 2022 om 13:23

Ja ben het ook met jullie eens. Denk dat het juist goed gaat werken. Zo'n type is juist waar het aan ontbreekt bij Utrecht.

Lekker beleid weer. Hoop dat Heerenveen genoeg geld krijgt en alternatief op t oog heft want met alleen een huurspits komen we nergens. Ondertussen is Haye ook niet binnen en Joey Veerman al even weg.
Chaos

25 januari 2022 om 23:12

Dit is toch ongelofelijk. Zitten we gewoon weer met 1 spits, die niet eens van onszelf is. We glijden rechtstreeks de onderste regionen in.

25 januari 2022 om 23:18

En good old Riemer vreest al voor degradatie. Supporters ook?

26 januari 2022 om 09:03

Nee. We staan teveel punten voor op de nummer 16 om nog te kunnen degraderen. Voor volgend seizoen moet wel goed worden ingekocht, want anders zou het zomaar kunnen. Gelukkig is dan onze beste speler terug (Bochniewicz)

25 januari 2022 om 23:19

Hangt er vanaf. Voor die 1 miljoen moet je wel een vervanger kunnen halen. Aan de Henk Veerman van dit seizoen heb je ook helemaal niks. Die kerel doet geen stap te veel en lijkt ook weinig inspirerend voor zijn teamgenoten. Veel slechter kan niet.

25 januari 2022 om 23:21

Betalen ze gewoon 1 miljoen voor een 30-jarige uit vorm Henk Veerman, mijn god.

26 januari 2022 om 09:39

Zou Dallinga van Excelsior niet haalbaar zijn?

25 januari 2022 om 23:27

Heerenveen was toch ook erg geinteresseerd in die spits van Excelsior. Hoe staat het daarmee?

25 januari 2022 om 23:30

Die lijkt helaas echt het seizoen bij Excelsior te willen afmaken

25 januari 2022 om 23:32

Blijkbaar niet te betalen voor Heerenveen, of Heerenveen wil de gok niet nemen. Ging blijkbaar om een bedrag van 700.000.

25 januari 2022 om 23:41

700.000 is toch te doen lijkt me. Maar die jongen wilde volgens mij in elk geval tot de zomer bij excelsior blijven (helaas)

25 januari 2022 om 23:55

Ze hebben ook al Van Hooijdonk binnen toch? Wellicht met optie tot koop dat is me even niet bekend

26 januari 2022 om 00:24

Doorschakelen naar Seuntjes, die kan zowel in de spits als op het middenveld een gat opvullen. Wellicht is er ook wel geld nu om Danilo van Ajax over te nemen? Al vraag ik mij af of hij daarop zit te wachten. Bony wellicht die niet welkom is bij NEC? En dan Jizz Hornkamp zo makkelijk laten lopen en nu naar Willem 2 zien gaan... Er moet wel echt een spits bij in Heerenveen, daar blijft echt een matig elftal over zeg.

26 januari 2022 om 00:30

Ik vind het wel frappant dat je allemaal bizar matige opties noemt om er maar wat bij te laten komen. En dan dat om niet matig te zijn? We hebben een miljoen voor Henk en Jansen is net ontslagen. Laat ons eerst nog even feesten en Ferry De Haan zijn taak verder uitvoeren. Hij wordt langzaamaan een held

26 januari 2022 om 01:07

Ajax laat Danilo echt niet gaan nu Brobbey er een aantal weken uitligt. Misschien als Ivoorkust vandaag (woensdag) eruit geknikkerd wordt dat ze een kans maken, maar anders echt niet

26 januari 2022 om 01:55

Seuntjes is een prima speler. Had hem graag nog bij AZ gezien.

26 januari 2022 om 02:33

Seuntjens en Danilo zijn duidelijk beter dan Veerman?

26 januari 2022 om 06:00

Haller is bijna weer terug dus Danilo is helemaal niet nodig aangezien die voor de komst van brobbey ook al amper speelde. Heerenveen kan hem zo oppikken als ze willen

Waanzin van Heerenveen om Veerman te laten vertrekken nu ze enfant terrible Sydney van Hooijdonk eventjes hebben. Een volledig onbewezen jongen op een dergelijk niveau. Maarja, Heerenveen zit vol in de middenmoot-mentaliteit door deze issues. Op deze manier kun je met nog 2 slechte transferwindows en een ongeïnspireerde coach doodleuk degraderen.

25 januari 2022 om 23:15

Heerenveen zal nooit degraderen ze hebben nog altijd veel meer kwaliteit dan clubs als PEC , sparta, Fortuna , Willem 2 enz

25 januari 2022 om 23:27

Ik zie eerlijk gezegd niet hoe Heerenveen nu meer kwaliteit heeft dan die clubs. Welke speler van Heerenveen zou Sparta sterker maken? Misschien Van Beek. Gelukkig voor Heerenveen hebben ze een buffer van elf punten (en wie weet halen ze nog iets), maar waar moet Heerenveen zich aan vasthouden? Een kleurloos elftal, weinig creativiteit, weinig scorend vermogen. Dat zijn drie dingen waar een RKC zich met een heel laag budget wel op richt. Die hebben Odgaard, Kramer, Bel Hassani, Touba, Anita, Büttner. Daar zit een idee achter. Sparta heeft veel degelijkheid met Vriends, Auassar, De Kamps. Een keeper als Okoye en nu de creativiteit van Namli. Zelfs PEC heeft zich goed versterkt. Bij Heerenveen zie ik geen Seuntjens, geen Flemming, geen Sierhuis, geen Odgaard, geen Namli (laatste twee ironisch genoeg mislukt bij Heerenveen, geen Cordoba, geen Darfalou. En ook geen characters als Auassar, Van Polen. De ervaring bij Heerenveen zit in Siem de Jong, maar dat is niet bepaald een leider. Ik zie echt weinig om blij van te worden daar

25 januari 2022 om 23:32

Halilovic, Madsen, Van Ewijk, Al Hajj. Musaba kan ook echt wel wat. Hier gaat een capabele trainer wel wat van smeden. Ik ben juist dolenthousiast over de ontwikkelingen omtrent ons

25 januari 2022 om 23:32

Dat valt reuze mee. Noem voor mij 3 spelers op van Heerenveen, naast Veerman die dus nu die overstap maakt zonder het echt waard te zijn- die bij Utrecht, AZ of Vitesse in de basis zouden staan?

25 januari 2022 om 23:33

Veerman was juist de zwakste schakel bij ons zo ongeveer.

25 januari 2022 om 23:36

@Bongiorno, Van Ewijk en Halilovic wel. Verder niet echt.

25 januari 2022 om 23:36

Ik vind het individueel niet heel veel, maar erger: het is los zand. Naar Heerenveen kijken voelt voor mij als naar het Feyenoord van vorig jaar kijken

25 januari 2022 om 23:40

Haha eerst gaat het over dat ze degraderen, vervolgens als er een aantal prima spelers worden opgenoemd dan moet het ineens vergeleken worden met de subtop. Maar goed, onze Poolse vriend achterin staat bij al deze clubs zonder twijfel in de basis, is helaas wel geblesseerd al het gehele seizoen. Verder zou van Beek nog wel mee kunnen draaien en ben ik van Kaib ook wel gecharmeerd. Met de juiste coach moet een plek 8/9 er gewoon in zitten.

25 januari 2022 om 23:44

mmm ik zou er nog niet zo stellig om zijn. Heerenveen kan ook best degraderen. hebben 1ste seizoenshelft niet heel veel punten gepakt en hebben nu ook Veerman & Veerman verkocht.

Bij mijn club dachten we toen ook. dat we een te goed team hadden om niet te degraderen maar het gebeurde toch echt.

Nee zonder gekheid ik denk dat Heerenveen ook niet degradeert hooguit nacompetitie. hun hebben wel genoeg punten gehaald om niet rechtstreeks te degraderen.

25 januari 2022 om 23:46

Zitten wel wat spelers tussen waar je wat mee kan vind ik inderdaad. Als je er een coach voor zet die er een team van kan maken (want dat lukte JJ niet), dan kunnen misschien nog voor de play offs gaan. Al moet ik wel zeggen dat het voorin erg matig is. Al moet ik nog zien hoe van Hooijdonk het gaat doen. Slechter dan Henk kan bijna niet, die heeft na september geen knikker meer geraakt.

25 januari 2022 om 23:54

Haha ja, de subtop vind ik ook wat ambitieus. Vrees dat ze wel omlaag moeten kijken. Die Poolse verdediger is inderdaad heel aardig, met Van Beek is dat een solide centrum. Hoop voor hen dat er van die centen nog wat gehaald wordt. Ze zullen niet zo maar degraderen (ondanks dat ze in mijn ogen nu niet meer kwaliteit hebben), maar het is toch jammer om zo'n grauw Heerenveen te zien. Ik denk dan nog altijd aan Lasse Nilsson, Pranjic, Hansson, Alves, Huntelaar, Samaras, Djuricic, Assaidi, Larsson, Zeneli. Nou was dat wellicht ook verwennerij, maar het is nu wel een extreem uiterste

26 januari 2022 om 00:42

Je legt de vinger inderdaad op de zere plek, het is op dit moment allemaal los zand bij de club. Enerzijds dankzij een trainer die niet bij machte was om hier een team van te maken of een systeem in te slijpen, anderzijds door jarenlang (in mijn ogen) falend technisch beleid en gebrekkige visie. Er wordt al jaren een ad hoc beleid gevoerd met het aantrekken van bepaalde spelers. Het aantrekken van Siem de Jong en Schöne vorig jaar als typische voorbeelden; beide in principe overbodig, kosten veel salaris en blokkeren ontwikkelingen van andere spelers.

26 januari 2022 om 01:57

Zouden bij AZ er niet instaan.

26 januari 2022 om 02:16

UmerShahid. Dat heb ik ook eens gezegd. NEC degradeerde in een seizoen met de beste speler uit de Schotse competitie (Higdon) en de beste speler uit de Oostenrijkse competitie (Jantscher), een jonge Alireza Jahanbakhsh die later topscorer werd van de Eredivisie, Kalle Johnsson die afgelopen jaar een geweldige indruk maakte in de CL en dan niet te vergeten dat Foor (basisspeler van subtopper in Nederland), Van Eijden (verdiende een transfer naar AZ) , Conboy, Nielsen (speelde later heel veel wedstrijden EL en CL) en Koolwijk er ook nog speelde. Kwaliteit is niet anders. Achteraf gezien had NEC dat jaar een fantastisch elftal. Dat jaar ging alles fout, heel erg veel pech, maar we gingen kopje onder naar de Jupiler League omdat er geen team stond, maar individuen… NEC kwam op basis van kwaliteit destijds helemaal niet in de buurt van de slechtste ploegen, maar het gebeurde wel.

26 januari 2022 om 02:38

Van Ewijk is goed, maar ik denk dat Heerenveen ook een fout maakt door allemaal transfersommen te gaan betalen voor dat soort spelers. Je ziet dat een RKC met transfervrije spelers helemaal geen moeite heeft om ze bij te benen dus denk dat tijden ook veranderd zijn. Je moet tegenwoordig zelfs tonnen betalen voor matige spelers. Een miljoen voor Henk Veerman... Waar hebben we het over.

25 januari 2022 om 23:15

Enfant terrible vind ik dan ook overdreven. Gezien de situatie bij nac begreep ik de frustraties wel. Los van dat ik denk dat je niet op hem alleen kan bouwen. Ik vind dit voor beide ploegen een hele domme transfer. Ik vind veerman niet utrecht waardig en van hooijdonk prima als wissel, maar niet betrouwbaar genoeg als je veerman weg doet.

25 januari 2022 om 23:33

Ik zinspeel ook op de toekomst he. Er zou eigenlijk geen enkele speler van Heerenveen nu echt van waarde zijn bij Utrecht, AZ of een andere subtopper. Veerman ook niet. Vandaar: twee slechte transferwindows en een slechte trainer en je vecht tegen degradatie.

25 januari 2022 om 23:40

Tja. AZ, Feyenoord, PSV en Ajax genereren jaarlijks structureel al veel meer inkomsten dan wij. FC Utrecht en Vitesse hebben geldschieters waardoor het wat lijkt en daarna is er een gat van vele teams. Wij halen inderdaad dat niveau bij lange niet meer. Gaan we logischerwijs ook nooit meer halen. Maar een Van Ewijk, Al Hajj, Madsen of Halilovic zie ik zo'n stap nog wel maken later.

26 januari 2022 om 00:10

Ik doelde ook op enfant terrible voor de rest ben ik helemaal eens met je

Heuh, hoe kan dit dan zo snel?! Wat is er gister in dat gesprek met directie en Jansen allemaal op tafel gekomen?????

25 januari 2022 om 23:22

Zou me niet verbazen als Henk wordt gezien als een stoorzender in de selectie waar al weinig mentaliteit en motivatie in zat. Hopelijk kan Ferry nu wel eens snel doorschakelen

26 januari 2022 om 09:39

Ik verwacht niet anders dan dat je gelijk hebt. Maar als er nu ook nog eens spelers bijkomen zou dat wel fijn zijn! Hopelijk ZSM Tomasson presenteren, doorselecteren en gericht spelers aantrekken.

Aha, nou wordt het allemaal iets duidelijker. Ik vond het al raar dat Heerenveen Van Hooijdonk aan heeft getrokken omdat ik hem en Veerman vergelijkbare spelers vindt. Het zou apart zijn om 2 dezelfde soort spitsen in de selectie te hebben. Maar ondertussen is er op de achtergrond dus een transfer in voorbereiding van Veerman.
Of Veerman wat voor Utrecht is, dat weet ik zo net nog niet. Ik denk dat Utrecht iets te hoog gegrepen is voor Veerman. Maar ik laat me verrassen.
Opzicht snap ik de keuze voor Veerman wel, dit is dus weer een type spits dat Utrecht mist. Ik verwacht dan dat Veerman als een soort pinchhitter aangetrokken wordt.

Wil je van je schoonmoeder af, bel Ferry de H hij fixt het voor 1 Mio.

God wat ben ik blij dat Henk weg is, de opruiming is begonnen. Bouwen aan een nieuw team zonder verzekerd en beroep chacharijnen veerman 2x.

25 januari 2022 om 23:17

Ik hoop wel dat Heerenveen nog een vervanger haalt. De Henk Veerman van dit seizoen kun je prima missen. Onbegrijpelijk dat Utrecht daar 1 miljoen voor neerlegt. Maar het lijkt me voor Heerenveen wel van belang alsnog met 2 spitsen de 2e seizoenshelft in te gaan.

25 januari 2022 om 23:21

Daar ga ik gemakshalve wel vanuit inderdaad. Maar ik word wel heel enthousiast nu. Dit gaan daarentegen wel spannende dagen worden. Do or die Ferry. Maar je hebt nu zeker voordeel van de twijfel

26 januari 2022 om 02:20

Ben maar blij. Ik ben wel bang dat het vertrek van deze twee Veermannen wel een enorme aderlating worden voor Heerenveen. Ik vond Heerenveen in het verleden altijd heel mooie ploegen hebben! Heel veel Scandinaviërs die de Eredivisie kleur gaven met hun spel. Inmiddels vind ik het maar een grijze muis geworden zonder absolute ster of herkenbaarheid van het Heerenveen wat we kennen van jaren terug. Echt heel erg jammer en Heerenveen onwaardig.

FC Utrecht heeft in een eerder stadium al interesse gehad in Veerman, maar toen kwam het niet tot een transfer. Met alle middenvelders in de selectie bij FC Utrecht, kan een "kapstok" als Veerman best aardig uitpakken

Prachtig voor Veerman, zoals misschien vele hier niet zullen weten is Utrecht de droomclub van Henk. 4 jaar geleden tijdens zijn eerste periode bij H’veen kon hij al overstappen maar wilde Heerenveen per se 8 ton terwijl Utrecht er 7 bood. Dat Veerman zo graag naar Utrecht wil heeft te maken met zijn grote jeugdvriend die is overleden. Deze vriend van hem was supporter van Utrecht en Henk heeft de ouders beloofd ooit prof te worden en voor Utrecht te spelen.

25 januari 2022 om 23:23

Bedankt voor het delen van de achtergronden. Plaatst de transfer in perspectief.

26 januari 2022 om 06:13

Yes kan mij dat verhaal herinneren in 2008/2009 ofzo
Dat groepje kwam altijd al bij utrecht. Bizar verhaal toen met die zelfdoding.

Ot: denk een goede spits voor de fc. Sowieso is bijna iedereen beter dan wat er nu staat

26 januari 2022 om 06:35

Klopt bizar verhaal. Die jongen zag zijn droom om prof te worden in rook opgaan en kon daar niet mee leven en heeft dus op zeer trieste wijze zichzelf het leven ontnomen. Daarom veel respect voor Henk dat hij zijn woorden heeft waar kunnen maken.

26 januari 2022 om 08:41

Kijk, dat is nou eens een mooi verhaal. Hier had ik echt geen idee van óf ik ben het gewoon vergeten dat kan ook.

Ben benieuwd wat Veerman kan betekenen voor Utrecht. Een spits die er geregeld eentje intrapt kan Utrecht wel gebruiken, ben alleen benieuwd wie er voorzetten gaat geven...

26 januari 2022 om 09:06

Hoge voorzetten zou ik niet doen. Henk Veerman gaat namelijk nooit een kopduel aan. Zet zijn lichaam erin en hoopt dat de bal er toevallig over heen gaat

Doei! Eindelijk af van die wekelijkse frustraties om een spits die geen duels aangaat en kansen voor zichzelf en teamgenoten verprutst. Jammer dat we nu weer maar 1 echte spits hebben met van Hooijdonk, maar hij is wel gretiger dan Henk volgens mij en dan ben je al een heel eind. En Siem kan evt ook nog. Maar als je geld voor deze Henk Veerman kan vangen dan gewoon doen natuurlijk. Zonder z'n maatje Joey is ie helemaal niks meer. Al hielp hij toen ook al kansen om zeep

25 januari 2022 om 23:27

Vond persoonlijk Siem ook meer brengen in het spel van Heerenveen dan Henk bracht, kwam doordat Siem makkelijker mee kon voetballen waardoor de combinaties soepeler verlopen. Maar toch ga ik Henk toch wel wat missen hoor.

26 januari 2022 om 02:22

Ik hoop voor je dat het waar is. Maar ik ben bang dat je frustratie met de rest van de selectie en Van Hooijdonk absoluut niet weg gaat. Hij kan gretiger zijn, maar wel iemand die nooit op dit niveau gespeeld heeft en bij NAC niet eens een vaste basisplaats kreeg.

Ben allesbehalve een Henk Veerman fan, maar weet niet of dit handig is van Heerenveen. Nu zitten ze weer maar met 1 spits. Maar 1 miljoen is een mooie prijs en ik snap Utrecht ook echt niet. Zegt overigens genoeg over de mentaliteit van Veerman, een klein beetje concurrentie en meneer is weg.

26 januari 2022 om 01:03

Weet jij zeker dat dat de volgorde was dan? Hij kon ook al in een vergevorderd stadium zijn met Utrecht, waardoor Heerenveen snel schakelde.

Hahaha, Sydney van Hooijdonk als je eerste spits. Heerenveen.. waar ben je toch mee bezig.

25 januari 2022 om 23:19

Ik neem toch aan dat we nog een spits gaan halen. We wilden Sydney als tweede spits binnenhalen zei de TD, dus zal nog wel wat komen!

26 januari 2022 om 02:27

Het is te hopen voor jullie. De gok om een speler die nooit op dit niveau gespeeld heeft en geen vaste basisplaats bij NAC had in de KKD vind ik vrij gevaarlijk. Er zijn drie ploegen die minder goals maakte dan Heerenveen en Veerman maakte er toch 7 van de 20 gescoorde goals. Ik vind het geen verstandige keus, ondanks dat hij niet de vorm heeft van vorig seizoen waar hij direct bij 20 goals betrokken was.

26 januari 2022 om 10:39

Ja en goede spitsen staan in de rij om naar Heerenveen te komen... Zal wel een jongen uit Zweden worden. Of Denemarken. Of Ijsland. Of...

26 januari 2022 om 12:11

Ah dan hoop ik dat die al klaar staat inderdaad, want om je eerste spits al te laten gaan voordat de ander al binnen is, is natuurlijk een enorm risico. Al zie ik heerenveen ook niet degraderen of überhaupt de play-offs spelen. Misschien een seizoen om snel te vergeten en al vooruit kijken naar volgend seizoen.

Poah. Dit is niet verkeerd. We lijken in Heerenveen de goede weg in te slaan! Henk is toch wel een stoorzender. Nuttig qua goals. Verre van nuttig qua veldspel

Met dit beleid kan het nog een hele klus worden om boven de streep te blijven. Nacompetitie ligt op de loer

Su6 met hem. Was bij ons niet onomstreden en heeft een matige instelling.

Eindelijk van die slome kaasschaaf af. Top dat je er nog een miljoen voor weet te krijgen. Zet geen stap teveel en scheelt weer een hoop ergernis.

Ik ben hier blij mee! Een miljoen voor Henk is echt een fors bedrag. Heeft zeker goede dingen voor ons gedaan, maar het is de laatste tijd niet om aan te zien. Toont geen inzet en kan niet eens een bal kaatsen. Utrecht, veel plezier ermee!

WTF!!! Ik snap dat nu van hooijdonk komt je geen 2 dezelfde type spelers hoeft, maar eigen spits ruilen voor een lener die zich nog moet bewijzen vind ik wel een risico...... Hoop dat ze een paar miljoen hebben gekregen (en geen paar ton) want d'r zal nu weer een extra spits erbij gehaald moeten worden.... Ben benieuwd wat ze uit de hoge hoed toveren..... Nogmaals er zijn momenteel zoveel spelers beschikbaar die niet aan het voetballen komen bij hun club, die graag willen spelen om in de picture te komen voor het wk.

Echt, dit is nu al de beste deal van heerenveen. Henk veerman kon echt niet meer en hier dan nog een miljoen voor vangen is echt bizar!!

26 januari 2022 om 08:46

Heerenveen ontvangt een transfersom van enkele tonnen voor Veerman. Daarmee is voor alle drie partijen een winsituatie in de maak.

Volgens Leeuwarder Courant. Lijkt mij realistischer ook.

Beste Frans, (Dhr van Seumeren)

Hoeveel mooie en goede dingen je betekend heb voor ons Utreg is niet in woorden uit te drukken.
Nog nooit was er iemand die als "supporter" zijn nek uit stak om onze FC te helpen.

Maar helaas moet iemand nu jezelf in bescherming nemen, hoe kun je met alle respect de club "verbeteren" met iemand als Henk Veerman? Heb altijd een groot respect gehad voor dhr Veerman die een tijd erg belangrijk bleek voor Heerenveen maar om hem dan voor zoveel geld te halen.

Als onze trainer dhr Hake hem wilt zeg dat genoeg over zijn visie en de visie van de laatste maanden.

Ik hoop dat ik geheel ongelijk krijgt maar nu zijn we op weg naar mijn inziens de plaatsen 10 tot 12 en niet 5 tot 8.

Maar goed dat is mijn mening.

26 januari 2022 om 08:56

@jajowi, ik ben juist wel redelijk blij met veerman, oke, 4 jaar te laat, maar ik denk dat spelers als mahi en vd streek meer gebaat zijn met een veerman naast/voor zich dan met alleen douvikas, en veerman heeft dit seizoen ook al meer goals gemaakt dan welke speler van utrecht dan ook, dus als hij dat blijft doen dan komen die playoffs niet in gevaar, dus ik ben redelijk positief gestemd, en geef hem in ieder geval het voordeel van de twijfel, affikken kunnen we hem later altijd nog

Wat mooi voor Veerman! Ik denk dat veel mensen t ziijn vergeten, maar dit was al lang een droom van Veerman. Een aantal jaar geleden ketste de deal net af op een ton:

"Jan Schilder, de beste vriend van Veerman, pleegde zeven jaar geleden zelfmoord. De reden hiervan was dat Schilder het besef kreeg dat hij zijn droom om profvoetballer te worden niet kon verwezenlijken. Veerman speelde destijds bij de amateurs van FC Volendam en dacht er niet meer aan om het betaalde voetbal te halen. Op de bank bij de ouders van zijn overleden vriend deed Veerman een belofte: hij zou er alles aan doen om alsnog profvoetballer te worden, met als doel ooit het shirt van Utrecht te dragen, de club waar zijn vriend Jan groot fan van was.

Ik denk dat de verhuurperiode van Bozenik aan Düsseldorf deze week nog wordt afgebroken en ik heb sterk het vermoeden dat Heerenveen dan Bozenik gaat kopen. Lijkt mij trouwens prima. Heerenveen blij en wij blij dat we van Bozenik af zijn.

26 januari 2022 om 00:12

Ik denk niet dat Heerenveen Bozenik zal kopen. Daar heeft hij niet naar gepresteerd. Ik denk ook niet dat ze hem als gedroomde huuroptie zien, maar ik zou het niet verkeerd vinden. Denk dat hij beter is dan menigeen denkt, al twijfel ik of hij qua type is wat Heerenveen nodig heeft

Oke...na een zoektocht van 7 maanden naar een EXTRA spits kom je dus uit bij de reserve spits van eerstedivisionist NAC die het afgelopen half jaar bij Bologna nauwelijks gespeeld heeft en vervolgens verkoop je je eerste spits (die nu weliswaar uit vorm is) waardoor je wederom nog maar 1 spits hebt die
niet eens eigendom is en enkel en alleen zijn doelpunten heeft gemaakf in de eerste divisie als voornamelijk invaller. Tenzij Ferry de Haan al een vervanger op het oog heeft is dit waanzinnig wanbeleid dat de zorgen van Riemer wel eens werkelijkheid kan laten worden

Ok van Hooijdonk ik zat te denken als alternatief voor veerman
Vincent Janssen (ergens in Mexico)
Bannis (Feyenoord)
Ferry Druif (az)
Kramer (rkc)
Sierhuis (Heracles)

Iemand andere een alternatief?

26 januari 2022 om 00:21

Bas dost .. oud speler van Heerenveen en pakt zijn doelpunten nog steeds mee. Alleen is hij onder Schreuder weer terug in het elftal. Zou een geweldige spits zijn voor Heerenveen.

26 januari 2022 om 00:27

Ik vind al jouw opties, en de genoemde Seuntjes en Dost, vreselijke opties. Hoop dat ons scoutingsapparaat niet geheel incapabel is. Zelf hoop ik op Sarr of Churlinov. Of anders een onbekende Scandinavische verrassing

26 januari 2022 om 09:08

Allemaal vreselijke opties. Janssen te duur, de rest te slecht. Seuntjes zou ik nog wel wat vinden, maar dat is nou ook geen centrumspits. Ik hoop op een goede scandinavische, of uit duitse 2de league. Dallinga in de zomer zou ook lekker zijn

26 januari 2022 om 09:12

zou je lijstje nog eens bijwerken,
vincent janssen speelt volgens mij bij de winnaar van de amerikaanse tegenhanger van de champions league en zal daar redelijk goed verdienen, en die is volgens mij door die mexicanen voor iets van 8 miljoen overgenomen van de spurs, denk niet dat die al terug wil naar nederland.
bannis is volgens mij net verhuurd aan nac
ferry druif zit bij mechelen, en ik weet niet of die betaalbaar is
kramer zit net een half jaar bij rkc en hetzelfde geldt voor sierhuis bij heracles (en die is volgens mij nog gehuurd ook) dus die zullen die overstap ook niet maken

Dit noem je nou een verrassing .. waar komt dit in eens vandaan ? heeft het vorig seizoen prima gedaan. Dit seizoen is drama. Maar kan echt wel van meerwaarde zijn voor Utrecht

26 januari 2022 om 10:14

Dat denk ik dus ook. Die kan ons nog weleens gaan verrassen bij Utrecht die Henk. Al zijn de meeste het er niet bepaald mee eens

26 januari 2022 om 17:18

Haha klopt. Ik zie hem ook nog wel de monden snoeren. Hij heeft laten zien dat die echt wel wat kan .. dit seizoen minder maar dat kwam door zijn motivatie. Bij Utrecht komt die weer helemaal los denk ik

Ik wens Henk het allerbeste maar man man man wat bakte hij er dit seizoen weinig van. Totaal geen strijdlust en dreiging. Daarnaast ging letterlijk bijna ieder kaats of pass de verkeerde kant op. Wellicht dat hij meer motivatie kan opbrengen wanneer hij voor Utrecht speelt. Succes Henk en bedankt Ferry. Tijd voor nieuwe impulsen in de selectie!

In Waalwijk loopt wel een aardige spits rond. In Heerenveen vonden ze hem destijds niet goed genoeg maar Odgaard laat dit seizoen zien wel degelijk te kunnen voetballen en hij maakt ook nog eens zijn doelpunten

26 januari 2022 om 01:15

In Heerenveen was hij destijds ook gewoon niet goed genoeg. Hij kon geen bal vasthouden, geen man uitspelen, geen pass geven. Nee, de Odgaard van nu is een hele andere speler. Vind het fantastisch voor die jongen dat hij zich zo ontwikkelt, maar het was toen echt niet de speler die het nu is.

1 miljoen?
Doet Heerenveen goed zeg voor een 30 jarige spits die hoeveel erin heeft liggen dit seizoen ?
Juist ja.
Heeft U teveel geld?

26 januari 2022 om 08:25

Heerenveen ontvangt een transfersom van enkele tonnen voor Veerman. Daarmee is voor alle drie partijen een winsituatie in de maak.

Volgens Leeuwarder Courant. Lijkt mij ook realistischer.

26 januari 2022 om 09:16

@martinrafter62 volgens mij heeft veerman er 7 inliggen al dit seizoen, en daarmee wordt hij dus gelijk de speler met de meeste doelpunten dit seizoen bij fc utrecht, omdat daar de topscorer ramselaar er maar 6 heeft (waarvan er 3 in een wedstrijd). en dus als wat dat betreft koopt utrecht dus doelpunten, dat is waar het veel aan scheelt.

Veerman verlaat het zinkende schip, verstandige keuze van hem. Voor Utrecht zie ik de meerwaarde niet echt, maar hij zal zn doelpuntjes daar wel meepikken met invalbeurten.

26 januari 2022 om 08:04

Gezien zijn spel en inzet van de afgelopen tijd was Veerman deels verantwoordelijk voor het zinken van het schip. Schopte de laatste wedstrijden geen deuk in een pakkie boter en liep wandelend over het veld alsof hij Messi is

26 januari 2022 om 08:06

Klopt, maar Heerenveen heeft nog niet zomaar een vervanger die beter is dan Veerman. Zal een hels karwei worden om met deze selectie in het linkerrijtje te eindigen.

26 januari 2022 om 08:55

Beter of vergelijkbaar moet niet zo moeilijk zijn hoor. Henk Veerman was dit seizoen echt om te janken.

26 januari 2022 om 09:48

Ik mag toch hopen dat Ferry de Haan al een vervanger klaar heeft staan.
Het bestuur zal toch ook wel begrijpen dat je niet een 2e seizoenshelft kunt spelen met een spits die zich slechts deels (als invaller) heeft bewezen in de eerste divisie?! Ik hoop niet dat ze Siem de Jong gaan zien als spits want daar is de glans ook al een hele tijd vanaf

Jansen, Veerman en Veerman weg en Sydney er op huurbasis voor terug. Op Joey na ben ik er niet heel rauwig om, maar we hebben wel wat meer nodig als we nog wat willen betekenen in de rest van het seizoen. Anders gaat de losing streak die we hebben ingezet nog wel even voortduren.

1 miljoen voor Henk veerman (30) is niet onaardig voor Heerenveen moet ik zeggen. Mooi dat Henk nu zijn belofte m.b.t. zijn vriend kan inlossen, dat siert Henk en Utrecht(?) overigens wel.

Ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Vind 1 miljoen veel geld voor Veerman. Maar aan de andere kant hebben we naast douvikas Geen andere echte spits.
Hopelijk krijgt veerman zijn oude vorm weer te pakken.
Wellicht toch met 2 spitsen spelen nu ?

26 januari 2022 om 08:24

Heerenveen ontvangt een transfersom van enkele tonnen voor Veerman. Daarmee is voor alle drie partijen een winsituatie in de maak.

Aldus Leeuwarder Courant. Dat lijkt me een stuk realistischer.

26 januari 2022 om 09:59

Ik las het echt net, voor een paar ton is het een prima aankoop, lijkt me inderdaad een stuk realistischer.

Hoorde net ook nog even in de wandelgangen dat er nog wat onder weg is ;-)

Leeuwarder Courant spreekt over enkele tonnen, dat lijkt me realistischer:

Heerenveen ontvangt een transfersom van enkele tonnen voor Veerman. Daarmee is voor alle drie partijen een winsituatie in de maak.

Prima aanwinst voor Utrecht, geeft ook een optie als breekijzer. Harde werker met neusje voor de goal.

Opzich een prima spits voor ons vind ik, maar 1 miljoen euro? Dat is belachelijk. Ik lees nog nergens dat de hoogte van deze transfersom écht geverifieerd is, dus voorlopig houd ik het op speculatie. Al met al kunnen wij best wat doelpunten gebruiken! Douvikas valt tegen, en los van een af en toe scorende middenvelder is de doelpuntenproductie vrij laag bij ons. Een lange targetman die een goal kan maken is gewenst, dus ik geef Henk het voordeel van de twijfel! Uuuuuuu

26 januari 2022 om 09:33

Heerenveen ontvangt een transfersom van enkele tonnen voor Veerman. Daarmee is voor alle drie partijen een winsituatie in de maak.

Volgens Leeuwarder Courant. Lijkt me een prima bedrag voor een spits die zich heeft bewezen in de Eredivisie en specifieke kwaliteiten heeft die Utrecht nu mist.

pardon?
deze heb ik even niet zien aankomen
maar wel een prachtige transfer voor Veerman
zo is Heerenveen in paar weken tijd beide Veermannetjes kwijt
benieuwd hoe hij het gaat doen bij Utrecht
goede spits geweest voor Heerenveen

dan moet Heerenveen het nu hebben van Sydney van Hooijdonk

Wanbeleid bij Heerenveen die Roozenmond en De Haan bakken er niets van zijn geen mensen van de club op zoute ze kunnen er niets van.
Een spits halen die nog geen ervaring heeft en het hele seizoen piepen moet een spits bij en dan halen ze er een en laten ze de andere gaan.
Met deze selectie haald geen enkele trainer de plafonds.

Ongelofelijk wanbeleid bij Heerenveen. Huur je Sydney omdat je spitsen te kort komt en een dag later verkoop je je enige aanspeelpunt en tot nu toe doelpuntenmaker.
Die F. de Haan & Roozenmond hebben hopelijk nog iets van een mega verassing achter de hand, want met Sydney & Siem gaat hem ook niet worden.

26 januari 2022 om 11:23

Heerenveen heeft zich gemeld voor Amin Sarr van Malmö. Hele, hele interessante optie. 20 jaartjes jong. Sterk, snel, redelijk lang. Hier word ik wel weer enthousiast van.

26 januari 2022 om 11:43

Ik lees het nu ook - en Okã©, okã©, misschien de verassing die ik zoek/zocht. En hij heeft samengewerkt met Jon Dahl, dusss, misschien nog en hint?

26 januari 2022 om 11:47

Tomasson zou wellicht wel een opening zijn naar weer nieuwe Scandinavische spelers. Van mij mag het!

Ik vind Veerman wel iets hebben waardoor ik het een interessante speler vind. Echter het feit dat hij ook wel vaker wissel staat zegt misschien ook wel iets. Maar dat Utrecht hem haalt zegt eigenlijk wel iets over het beleid van Utrecht. Ze halen heel veel voetballers die het wel eens goed gedaan hebben in de hoop dat ze toch nog weer de stap maken waardoor Utrecht kan verrassen. In praktijk heb je te veel 13 in een dozijn voetballers die elkaar niet echt sterker maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
10.RKC Waalwijk38-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger351
T. HalilovićMiddenvelder335
S. van BeekVerdediger311
A. MusabaAanvaller311
S. de JongMiddenvelder270
N. MadsenMiddenvelder260
L. WoudenbergVerdediger210
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

26 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 FC Utrecht 10 1 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 20 7 0 0
2020/2021 St. Pauli 0 0 0 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 14 3 0
2019/2020 St. Pauli 22 11 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren