Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ADO Den Haag verrast opnieuw met terugkeer zeer geliefde naam

Laatste update:

ADO Den Haag heeft opnieuw een ervaren speler aan de selectie toegevoegd. De huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie heeft vrijdag de terugkeer van Timothy Derijck bevestigd. De 36-jarige verdediger speelde al twee periodes eerder bij de eerstedivisionist.

Derijck is zeker niet de eerste routinier die de gang naar het Bingoal Stadion maakt. ADO zet in de jacht op promotie duidelijk in op ervaren krachten en ging om die reden al in zee met Henk Veerman, Jort van der Sande, Nick Marsman en Alex Schalk.

Voor Derijck is een rol weggelegd als 'leider van de defensie', weet clubwatcher Jim van der Deijl. De ervaren kracht liet onlangs zijn contract ontbinden bij Zulte Waregem, waardoor hij transfervrij was op te pikken voor ADO. Hij tekent tot het einde van het seizoen.

"Met de komst van Timothy is ook de laatste linie waarvoor wij een versterking zochten ingevuld", aldus technisch directeur Joris Mathijsen. "Timothy kent de club als geen ander en past om die reden goed bij onze selectie en de fase waarin wij nu zitten."

Derijck is geen onbekende op de Nederlandse velden. De verdediger werd in 2005 door Feyenoord weggeplukt uit de jeugdopleiding van Anderlecht. De Rotterdammers verhuurden hem een jaar later aan NAC Breda, om hem in 2009 definitief de overstap te laten maken naar ADO.

In de Hofstad droeg Derijck tweeënhalf jaar het shirt van ADO Den Haag en kwam hij volledig tot bloei. De Belg ontwikkelde zich tot een solide centrale verdediger en groeide uit tot een van de kartrekkers in het elftal van John van den Brom.

In het seizoen 2010/11 werd Derijck aanvoerder en behaalde hij met ADO de voorrondes van de Europa League door de play-offs te winnen. Het leverde de mandekker in 2011 een transfer naar PSV op.

Ook in Eindhoven kon Derijck, ondanks hevige concurrentie van Wilfried Bouma en Marcelo, regelmatig rekenen op een basisplaats. Een onomstreden basisspeler werd hij echter nooit. In de twee jaar die hij in het Philips Stadion speelde wist PSV geen landskampioen te worden.

Derijck keerde daarop terug bij ADO en zou vervolgens in zijn geboorteland actief zijn bij Zulte Waregem, KAA Gent, KV Kortrijk en opnieuw Zulte Waregem. Bij laatstgenoemde club liet hij zijn contract dus onlangs ontbinden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties





Ik moet zeggen dat ADO nu wel echt een leuke ploeg begint te worden, niet alleen qua spelers, maar ook qua voetbal. Het is niet altijd even mooi, maar met de individuele kwaliteiten van zulke spelers kan je ver komen. Promotie moet dus zeker gaan lukken met deze selectie!

Alleen al met die 3 voorin (Veerman-van Mieghem en vd Sande) daar zitten zoveel goals en/of assists in en ook nog Ideho erbij die z'n goals en assists mee pikt. Vlak als hele goeie aanwinst van Emmen gehaald en dan achterin nu Derijck en dan ook nog Marsman als keeper. Ik vind het zeker nu rechter rijtje eredivisie waardig.

Ben benieuwd of ze gaan promoveren, anders zou het wel erg lelijk zijn na zoveel aankopen/aanwinsten. Maar ik denk wel dat het ze gaat lukken!





9 februari 2024 om 09:55

Qua voetbal is het af en toe niet om aan te zien, dan heb je een aanvoerder van niks, wanneer word die surmeli een keer op de bank gezet

9 februari 2024 om 09:56

Jazeker, en die paar oudjes vormen een mooie balans met het toch wel jonge elftal. Het lijkt erop dat ADO het goed op de rit heeft.

Ik hoopte toch op Bulykin

leuk, maar kan hij echt nog wat toevoegen aan de club? routine is er al genoeg, en een verdediger op leeftijd, ik weet het niet.
Heet dat stadion tegenwoordig echt Bingoal stadion, mijn god wat een naam.

9 februari 2024 om 10:22

Haha, voor mijn gevoel verandert ADO ieder jaar de naam van het stadion.
Laatst was het nog Cars Jeans Stadion ofzo toch?
Vind al die namen ook superlelijk. Keuken Kampioen Divisie...
In België de Croky Cup. Dat doet me denken aan een jeugdtoernooi voor kinderen waarbij ze een zak chips kunnen winnen.

9 februari 2024 om 11:34

Ja, sponsors he. Je moet wel her en der wel wat verkopen haha

Pfoe wat een tijden waren dat met bulykin en Verhoek in een ADO shirt. Winnende goal Derijck tegen Ajax. 2010/2011 was de eredivisie echt op z’n top. Laatste 5 jaar is de eredivisie lang zo goed niet meer als toen. (Mijn mening) wellicht stukje nostalgie dat ik er zo naar kijk.

9 februari 2024 om 10:56

Ligt waarschijnlijk aan je onderbuik gevoel, in die jaren kwam er een nl club sporadische bij de ko fase van de CL en of verdere KO fase van de EL. De laatste jaren is dit toch vaker voorgekomen. Daarnaast stonden we toen iets van 11 op de landenranglijst nu 5de.

9 februari 2024 om 11:01

2010/2011 was misschien wel de zwakste Eredivisie ooit. Het kansloze Feyenoord onder Mario Been, het zielloze PSV onder Rutten met oa Isaksson, Marcelo, Bouma, Pieters, Manolev en Engelaar als basisspelers en dan hadden we natuurlijk het degelijke Ajax onder Frank de Boer dat relatief eenvoudig kampioen werd met inidvidueel toch ook een vrij matig elftal. De Eredivisie was toen misschien leuker, want iedereen kon van iedereen winnen, maar zeker niet sterker

9 februari 2024 om 11:40

Dat is waar inderdaad. Laat ik het maar bij nostalgie houden

9 februari 2024 om 14:19

Toen wel het beste Twente ooit gezien qua voetbal, doodzonde dat we toen naast die landstitel grepen op de laatste speeldag.

Ben benieuwd of ADO terug kan keren, ik hoop het wel eerlijk gezegd. Dit lijkt me ook weer een goede aankoop van ze.

Een mooie naam uit het verleden maar ik vraag me af of Derijck nog iets kan toevoegen. 36 jaar en bij een Belgische tweedeklasser op de bank beland. Mocht ADO promoveren zullen ze aan hem (en ook een paar andere oudjes zoals Henk Veerman) weinig meer hebben.

9 februari 2024 om 11:35

Kkd divisie, moet die makkelijk aankunnen. Voor de eredivisie denk ik niet. Maar hij heeft maar voor een half jaar getekend.

9 februari 2024 om 11:48

De verdediging is op dit moment nog niet heel erg stabiel dus wie weet pakt dit goed uit.

Tja leuk hoor en voor een half jaartje kkd divisie, dat moet die makkelijk aankunnen. Eredivisie Here we come!!!

Zou toch wel mooi zijn als ze weer zouden promoveren, toch een club wat aardig wat verhitte duels meebrengt

Nu alleen nog Coutinho; Ammi-…..-Kum-Pique; Radosavljevic-Toornstra-Immers; Verhoek-Bulykin-Kubik en we gaan direct na promotie voor Europees voetbal… exact zoals in 2011💪

9 februari 2024 om 13:15

Haha mooi toch. Ben je nog steeds actief op vz😁 da's echt een tijd geleden dat ik je sprak man.

9 februari 2024 om 14:20

Haha wisselend hoor soms maanden niet en dan weer wat actiever! Ook ADO-fan toch? Ja was een mooie tijd.. hopelijk wordt deze mooie club eindelijk eens goed en stabiel geleid een aantal jaar achter elkaar… wat men in Alkmaar neer kan zetten qua beleid en jeugdopleiding enz zou toch in Den Haag met de juiste mensen toch minimaal ook moeten lukken?

9 februari 2024 om 13:56

Back in the time

Den Haag is aardig risico's aan het nemen om rechtstreeks te promoveren. Deze selectie lijkt me toch wat meer te kosten dan wat er binnen komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren