Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elftal van de Week: doelman met 120 Eredivisie-duels achter zijn naam opgenomen

Laatste update:

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Elftal van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. In speelronde zeventien van de Keuken Kampioen Divisie werden er weer een aantal doelpuntrijke duels afgewerkt. Zo speelde Jong Ajax met 3-3 gelijk op bezoek bij FC Den Bosch en won NAC Breda overtuigend bij Jong PSV: 0-5.

Hofleverancier van het Elftal van de Week is deze week MVV Maastricht. De Limburgers wonnen thuis met 4-0 van Jong AZ en leveren op deze manier twee spelers af voor het team van de week: Wout Coomans en Bryan Smeets vertegenwoordigen de ploeg uit Limburg. Smeets maakte vrijdag twee doelpunten tegen de beloftenploeg van AZ. Het was de eerste keer sinds 23 augustus 2013 dat de middenvelder twee doelpunten maakte in een competitieduel voor MVV. Daarnaast was hij in dit duel de MVV’er met de meeste balcontacten (6) in de vijandelijke zestien.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Uitgelicht
Op doel staat Joël Drommel, die al 120 wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam heeft staan. De tweede sluitpost van PSV mocht afgelopen vrijdag met het beloftenelftal van de Eindhovenaren meedoen en deed dit naar behoren. In het 0-0 gelijkspel tegen Jong FC Utrecht verrichtte Drommel vijf reddingen, waardoor hij met zijn ploeg een punt mee naar Eindhoven kon nemen.

ADO Den Haag verloor vrijdag met 3-2 van Helmond Sport. Desondanks heeft Henk Veerman een plek in het Elftal van de Week afgedwongen. De boomlange spits scoorde voor het eerst sinds 19 december 2021 twee keer in een uitduel in competitieverband. Dit deed hij destijds in dienst van sc Heerenveen op bezoek bij SC Cambuur.

De tweede spits in het team van de week is Kacper Kostorz. De Poolse aanvalsleider werd de eerste Den Bosch-speler die bij drie doelpunten (2 goals, 1 assist) betrokken was in een Keuken Kampioen Divisie-duel sinds Joey Konings op 10 februari 2023, die toen ook tegen Jong Ajax twee keer scoorde en een assist gaf.

Willem II verstevigde afgelopen speelronde de koppositie door met 3-0 van FC Emmen, de nummer drie van de ranglijst, te winnen. Door de nederlaag van nummer twee Roda JC Kerkrade op bezoek bij FC Dordrecht (2-0) staan de Tilburgers nu zes punten voor op de naaste achtervolger uit Limburg. Linksback in het Elftal van de Week is Niels van Berkel. Hij gaf namens Willem II de assist op de 3-0 van Jeremy Bokila, die als invaller twee keer trefzeker was.

Elftal van de Week: Joël Drommel (Jong PSV), Tristan Gooijer (Jong Ajax), Mitch Apau (Telstar), Wout Coomans (MVV Maastricht), Niels van Berkel (Willem II); Jorg Schreuders (FC Groningen), Michael Breij (SC Cambuur), Bryan Smeets (MVV Maastricht); Basar Önal (De Graafschap), Henk Veerman (ADO Den Haag), Kacper Kostorz (FC Den Bosch).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha
0-5 verliezen en dan toch keeper van de week.
5-0 winnen en geen enkele speler in het team van de week.

Een jeugd team dat een keer niet met een slecht team komt, wordt weg gezet. Dan verwacht je toch op zijn minst een speler van de winnende partij.

Overigens... Ondanks de Nederlaag, ik vind het nog steeds competitie vervalsing. Ook de jeugd teams moeten een vaste selectie hebben en niet steeds gebruikt worden om A-selectie spelers wat wedstrijd ritme te geven.

6 december 2023 om 14:51

Volgens mij keepte hij alleen tegen Jong Utrecht en was dat geen 0-5. Alleen tegen andere jong Elftallen mag in ieder geval de keeper ouder zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren