Derksen waarschuwt: ‘Dan is zijn volgende club een amateurclub in Utrecht’

Zaterdag, 22 januari 2022 om 09:17Rian Rosendaal • Laatste update: 09:47

De perikelen rondom Mohamed Ihattaren en Ajax worden vrijdagavond uiteraard ook besproken door Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Laatstgenoemde ziet een terugkeer van de middenvelder op de Nederlandse velden bij Ajax wel zitten. Derksen snapt dat FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren teleurgesteld is, daar het er even op leek dat Ihattaren voor zijn club zou kiezen. Aan de andere kant begrijpt de analist ook dat de voormalig PSV'er liever bij Ajax in de absolute top verder gaat. Ook de situatie rondom Ajax en Steven Bergwijn, die bij Tottenham Hotspur lijkt te blijven, passeert de revue.

"Ik begrijp wel dat Ajax toch iets anders is dan Utrecht", opent Derksen vrijdag in VI Vandaag. "En daar zal meneer Van Seumeren ook mee moeten leren leven, hè." Door de interesse van Ajax in Ihattaren, die al uitgebreid heeft gesproken met trainer Erik ten Hag, lijkt de interesse in Bergwijn op een laag pitje te staan. De vleugelaanvaller was woensdag nog de grote held van Tottenham met twee treffers in het uitduel met Leicester City (2-3). Manager Antonio Conte lijkt er niet happig op om Bergwijn tussentijds naar Ajax te laten gaan.

Van Seumeren over Ihattaren: ‘Grote geld belangrijker dan sportieve prestaties’

De eigenaar van FC Utrecht baalt dat Mohamed Ihattaren niet naar zijn club komt.Lees artikel

De houding van Tottenham ten aanzien van Bergwijn zorgt voor verbazing bij Van der Gijp. "Dat is toch ook geen beleid. Dat je opeens weer op handen gedragen wordt. Lekker opportuun is het allemaal", aldus de analist bij het zien van de doelpunten van de buitenspeler tegen Leicester. "Maar hij is wel op de brommer, hè." Ook Derksen vindt dat Bergwijn over de nodige kwaliteiten beschikt. "Bij PSV heeft hij een heel goede periode gehad, die jongen."

Genee werpt vervolgens op dat sportmarketeer Chris Woerts haast zeker weet dat Bergwijn niet tussentijds gaat vertrekken bij the Spurs. "Voor die positie hebben ze (Ajax, red.) nu ook Ihattaren natuurlijk", vult Derksen aan. "En dat vind ik een uitstekende ontwikkeling. Ik vond het heel nobel van FC Utrecht dat ze hem een kans gingen geven, maar bij Ajax is hij beter op zijn plaats. Alleen moet hij zich wel realiseren dat als het niet lukt bij Ajax, dan is zijn volgende club een amateurclub in Utrecht. Dan is het afgelopen. Maar ik denk dat de hele cultuur bij Ajax zo goed is dat ze hem er wel doortrekken."


Poll

Wie zie jij liever naar Ajax komen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door 030fcu)

Ik denk dat Mo de juiste keuze gaat maken met Ajax en ik hoop dat hij zijn spelplezier weer kan terug vinden. Trainen onder de beste omstandigheden met een paar fantastische voetballers als voorbeelden.

21 januari 2022 om 23:06

Met de nadruk op trainen, want voorlopig is de concurrentie op zijn positie moordend, moet hij ook de knop omzetten dat verdedigende arbeid geleverd moet worden, moet hij zijn niveau weer zien te halen en moet hij überhaupt eerst fit zien te worden. Zo makkelijk gaat het voor hem echt niet worden bij Ajax en hij gaat zeker niks cadeau krijgen. En dan vraag ik mij af of hij de mentale kracht heeft om het te gaan redden bij ons... Als het allemaal lukt, is dit een gouden greep. Dat dan weer wel.

21 januari 2022 om 23:09

Ik zie voor Ajax eigenlijk alleen maar voordelen. Als het lukt heb je vrij goedkoop een fantastische speler, lukt het niet dan licht je de optie niet

21 januari 2022 om 23:20

Dus het is ook een voordeel als hij niet slaagt? Het is geen nadeel dat de club geld kwijt is aan zijn salaris, tijd en middelen in hem investeert én hij tijdens zijn periode bij de club dam speeltijd in beslag neemt van andere talenten? Als hij niet slaagt, is dat echt geen voordeel.

21 januari 2022 om 23:28

Dat is simpelweg de gok die Ajax neemt. Het is een ruwe diamant. Als hij ergens gaat slagen zal het bij Ajax zijn. Alleen al om het feit dat zo'n grote club veel meer middelen heeft om spelers te begeleiden.

21 januari 2022 om 23:46

Ik snap dat mensen Ihattaren zien als een groot talent.. Zoals wij bijvoorbeeld ooit Fischer, Boilesen en Andersen zagen.. Maar fantastische speler? Je zag dat de jongen technisch was en een goed schot had, maar tegelijkertijd zag je ook redelijk wat mankementen bij hem.

22 januari 2022 om 00:58

@Regulagor, Ja, toen was hij 17.. wat verwacht je dan?

22 januari 2022 om 01:03

Nouja, net zoals je bij iemand op zijn 17e ziet wat hij goed kan.. zo zie je ook waar hij veel minder in is. Dat lijkt mij toch vrij logisch?

22 januari 2022 om 08:08

@De Toekomst. Ja ook als hij niet slaagt zie ik een voordeel. Wel kan dit funest zijn voor het behouden van eigen talenten, maar met het aantrekken van Brobbey en nu Mo, laat Ajax zien een Europese sub topper te zijn, waar grote talenten waar het niet helemaal bij lukt een 2e kans ktlrijgen. Lukt het die 2 om hun carrière echt uit het slop te trekken, dan heb je mooie voorbeelden die je bij andere talenten kan voorschotelen. Ook grote talenten uit buitenlandse competities. Ben er zelf minder blij mee, want dat straal je ook uit richting onze eigen grote talenten.

22 januari 2022 om 10:51

Regulator

Dit slaat nergens op he.

Hij kan zich nog verbeteren en ontwikkelen. Wie had ooit gedacht dat V Nistelrooij of Stam zo goed zouden worden op hun 17e?

Of Blind die werd begin zowat uitgefloten.

Wie had verwacht dat Ziyech een km vreter zou worden, als je hem op zijn 1ue zag?

Dit is gewoon een zeer interessant project.

Ihattaran moet nu knop omzetten en elke dag 100% geven. Met Tadic in de buurt is dat ook beter. Hij kan van leren.

Wat moest Ihattaren leren van aanvoerder Rosario? Dat is toch geen type die elke dag 100% geeft om beter te worden.

Faciliteiten zijn beter voor hem. De spelersgroep beter. Bij PSV was het gewoon k#t.

Er lopen betere voetballer rond, dus zijn niveau moet hoger. Vanuit jeugd komen ook wat parels die op deur kloppen. Hij moet dus leveren.

22 januari 2022 om 11:04

MrKrillin Je doet nu net alsof Psv een amateur clubje is, schei uit man. Faciliteiten bij Psv zijn net zo goed als bij Ajax en hij kan juist van veel spelers bij Psv wat leren. Ik snap dat je Ajax dekbed lekker slaapt, maar Ihattaren had het prima bij Psv. Het boterde alleen niet met de trainer, nou mag je dan ten Hag heten, dan is er nog geen enkele garantie dat Mo gaat slagen. Het is ook zo overdreven allemaal, wat andere ook zogenaamd allemaal verkeerd doen, het begint altijd bij jezelf. Als Ihattaren niet veranderd, wordt het nergens wat, ook niet bij Ajax.

22 januari 2022 om 12:03

Haha alsof je bij PSV niet wereldtop kan worden. Je noemt zelf nog Van Nistelrooy. Ihatarren heeft zich bij PSV gewoon slecht gedragen. Als hij dat bij Ajax doet ligt ie er net zo snel uit. Of denk je dat Ten Hag hem lekker neerzet ipv Klaassen of Berghuis omdat het zo zielig is anders?

22 januari 2022 om 12:13

Je mag het gerust niet met me eens zijn, maar dat het nergens op slaat wat ik hier zeg? Wat bekrompen.

Jongen mist snelheid en is een hele luie speler. Stak er voor zijn leeftijd toen uit, maar is sindsdien eigenlijk alleen maar slechter geworden. Dus ik vind niet dat je hem een fantastische speler kunt noemen.

Je kunt leuk Ziyech of Blind als voorbeeld nemen. Laten die jongens nou een werkethiek en mentaliteit van een jeweelste hebben. Vooral de laatste, met alle shit die hij van zijn eigen supporters over zich heen heeft gekregen. Zo'n mentaliteit heeft Ihattaren niet en zal hij ook niet krijgen.

Wat een selectief geheugen heb jij zeg. Aanvoerder Rosario? Dumfries is sinds november '19 de aanvoerder. Laat dat nou een speler zijn waar hij zich best mee kon spiegelen. Iemand die zo veel energie in een wedstrijd gooit.

En waarom doe je zo denigrerend over PSV? Psv heeft qua faciliteiten echt niets minder dan Ajax. Je belandt daar als speler gewoon in een gespreid bedje.

22 januari 2022 om 12:32

@menzor, klinkt erg hooghartig alsof Ajax beter is dan pakweg een Feyenoord of Psv met het begeleiden van spelers. Psv heeft een lastige depay in de jeugd gehad, van persie vroeger nooit de makkelijkste bij Feyenoord. Ajax het met een sneijder goed gelukt vroege rmaar met een Lang weer niet. Koffiedik kijken. Alles valt en staat met mentaliteit

22 januari 2022 om 12:32@menzor, klinkt erg hooghartig alsof Ajax beter is dan pakweg een Feyenoord of Psv met het begeleiden van spelers. Psv heeft een lastige depay in de jeugd gehad, van persie vroeger nooit de makkelijkste bij Feyenoord. Ajax het met een sneijder goed gelukt vroege rmaar met een Lang weer niet. Koffiedik kijken. Alles valt en staat met mentaliteit

22 januari 2022 om 12:32

@menzor, klinkt erg hooghartig alsof Ajax beter is dan pakweg een Feyenoord of Psv met het begeleiden van spelers. Psv heeft een lastige depay in de jeugd gehad, van persie vroeger nooit de makkelijkste bij Feyenoord. Ajax het met een sneijder goed gelukt vroege rmaar met een Lang weer niet. Koffiedik kijken. Alles valt en staat met mentaliteit

22 januari 2022 om 17:10

Mrkrillin je kan veel zeggen over Rosario als aanvoerder, over Rosario zijn mankementen waar Ihattaren niks van kan leren, maar dan noem je nou juist net dat ene punt waar bij Rosario niks op aan te merken is en waar Ihattaren verschrikkelijk veel van kan leren. Rosario heeft altijd zijn stinkende best gedaan en ik weet 100% zeker dat hij altijd alles heeft gegeven. Het was alleen vaak niet zo best.

21 januari 2022 om 23:06

Voor de portemonnee wel, maar hij had beter naar een club kunnen gaan waar hij ook aan spelen gaat toekomen.

21 januari 2022 om 23:08

Moet hij niet eerst eens fit worden voordat hij aan spelen gaat denken? Wat als Antony verkocht wordt deze zomer? Neres is weg en er is nog geen vervanger, er komen wel kansen.

21 januari 2022 om 23:20

Dan kan Berghuis weer op rechts, Klaassen weer op 10 en ze halen Donny vd Beek terug. Ik denk echt dat Ihattaren klaar is. In ieder geval niet dat hij er binnen een half jaar weer staat. Nu komt hij weer op de bank, raakt hij wellicht weer teleurgesteld in zijn verwachtingen en loopt het weer mis.

21 januari 2022 om 23:22

itsTom Het succesrecept van Ajax zijn de spelerontwikkelingsprogrammas. Ze zullen hem klaarstomen op een manier dat alleen Ajax kan.

22 januari 2022 om 08:11

En dan wil je ineens met Ihataren op de vleugel spelen? Daar gaat je snelheid voorin. Ik denk ook niet dat hij aan veel speeltijd gaat komen bij Ajax.

22 januari 2022 om 10:07

Teesboer, wat ik zie is dat Ajax veel op de helft van de tegenstander voetbalt, dan is snelheid toch niet heel erg belangrijk? Tadic is volgens mij ook niet echt snel .

22 januari 2022 om 10:53

Teesboer

Ziyech heeft toch ook niet veel meer snelheid? Met hem op vleugel, was volgens mij niet verkeerd.

Je moet dan wel andere kant, snelle speler hebben, daarom oa interesse in Bergwijn en is Daramy aangetrokken (snelheid).

Als hij in vorm raakt, heb je gewoon extra opties.

22 januari 2022 om 12:04

Tadic is zeker niet snel. Echter zie je wel dat juist Antony door zijn snelheid gemakkelijker een mannetje voorbij komt.

22 januari 2022 om 12:13

@aycaramba Ajax heeft zeker veel talenten ontwikkeld de laatste paar jaar. Maar juist aanvallende talenten weet Ajax de laatste paar jaar niet op te leiden het zijn allemaal middenvelders en verdedigers die doorbreken. Wat dat betreft zijn er juist bij PSV meer aanvallende talenten doorgebroken.

22 januari 2022 om 12:39

Die jongen zou voor zichzelf beter ergens kunnen herstarten, waar de schijnwerpers er minder op staan. Dat en zijn mentaliteit gaat het er bij Ajax niet heel makkelijk op maken. Daarom zou ie beter voor een Utrecht kunnen gaan, maar ja dat zou wel minder prestigieus zijn en minder salaris opleveren.
Ajax neemt hiermee gewoon een grote gok, en nee niet financieel, maar deze jongen gaat erg lastig worden wanneer dingen niet naar z’n zin gaan, ook binnen de groep. Dat haal je er niet zomaar uit.

22 januari 2022 om 00:57

Ik hoop het ook hoor, maar ik vind wel dat de beeldvorming heel erg snel gedraaid is in de afgelopen dagen. Daar waar veel Ajacieden tot twee dagen geleden nog het zwartste scenario schetsten betreft Ihattaren, schetsen velen nu het meest positieve scenario in combinatie met een sidenote. Dan worden er voorbeelden als Ziyech en Labyad aangehaald die op dat gebied nooit ook maar enigszins verzaakt hebben, terwijl twee betere voorbeelden (lang, Zivkovic) niet genoemd worden. Ook twee jongens met mentaliteitsproblemen, twee jongens die Ajax niet aan de praat kreeg en bovendien twee jongens met beduidend minder problemen dan Ihattaren. Sterker nog, de problemen rond Lang zijn niet eens betreft z'n mentaliteit, maar betreft z'n gedrag. De objectiviteit mis ik wel een beetje, want het is niet zo dat hij binnen een halfjaar wel weer even aan gaat sluiten. Ihattaren heeft nog bergen werk te verzetten en dat is dermate veel dat je niet ineens binnen 18 maanden een basisplaats bij dit Ajax bemachtigt.

22 januari 2022 om 01:11

Welkom in de wondere wereld van de voetbalsupporter haha. Opportunisme is troef, zoveel weten we inmiddels wel toch? Ik heb nog steeds enorme twijfels of Mo zijn gigantische belofte ooit zal inlossen. Ik denk heel eerlijk gezegd van niet, maar Ajacied dat ik ben hoop ik stiekem toch weer van wel als wij met hem voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Zo gaat het natuurlijk alle kanten op, altijd. Ihatarren kan goed ballen, dat weten we allemaal. Maar hij moet het in zijn koppie om zien te zetten (en een kilotje of 10 mag er ook wel van zijn pens af ) - dus hij is er nog lang niet. Voor het Nederlands voetbal zou het top zijn als hij zijn potentie waar weet te maken. Of dat dan bij Utrecht, Ajax of Sampdoria is boeit me niet zo veel, maar als we hem toch binnen blijken te halen hoop ik uiteraard extra hard dat ie het redt!

22 januari 2022 om 01:21

Oh, ik hoop het ook hoor. In de context van z'n talent vind ik Ajax een uitstekende stap. Helaas zijn de factoren er alleen niet naar. Gezien het afgelopen anderhalve jaar denk ik niet dat hij het op kan brengen om anderhalf jaar keihard te knokken om uberhaupt Ajax-waardig te worden. Er moet zo ontzettend veel gebeuren en elk obstakel die hij moet overwinnen, heeft hij bij Ajax minimaal twee keer zo erg. Het verleden geeft geen garantie voor de toekomst, maar het geeft wel een indicatie als de omstandigheden niet ideaal zijn.

22 januari 2022 om 07:24

Helemaal mee eens hoor. Ik begrijp Ajax ook niet heel goed als je zo'n rotte appel binnenhaalt. Bij PSV verziekte hij de sfeer en trok hij spelers zoals Malen en Gakpo met zich mee. Dat risico zou je niet moeten willen in zo'n goed lopende groep..

22 januari 2022 om 10:57

Sirius

Als je weleens eerder reacties van mij gelezen hebt, weet je dat ik al heel lang fan ben van hem. Vanuit de jeugd. Dus bjj mij absoluut niet van laatste dagen.

Zelfde geldt over Berghuis. Was vooraf positief en niet pas nadat hij goed speelde.

Maar ja, ik keek ook uit naar komst van Magallan. Had vertrouwen in scouting na jongens als Sanchez, Taglifico en Martinez. En was copa finalist speler. En natuurlijk "vergeet" je andere miskopen

Maar daar ben je fan voor toch? blij zijn en uitkijken naar hoe dingen gaan

Is toch logisch dat ze Bergwijn niet willen laten gaan? Hij is ook tijdje geblesseerd geweest. Nadeel is dat Spurs met 2 voorin speelt, waardoor hij het wel van invalbeurten zal moeten hebben.

21 januari 2022 om 23:12

Conte heeft juist gezegd dat Bergwijn multi dimensionaal is en daardoor kan hij prima functioneren in de basis of als invaller, het ligt puur aan tegen wie ze spelen. Bovendien wilde Bergwijn zelf nooit weg. Ik heb die hele Bergwijn/Ajax soap gevolgd en begreep er niks van, Bergwijn lag vaak aan de kant door enkel en kuit blessures, ook onder Nuno en Conte was er nog maar net.

21 januari 2022 om 23:25

Ik ook niet tenzij gaat vlammen onder Conte en dat zie ik nog wel gebeuren om eerlijk te zijn. Bergwijn rent soms als een kip zonder kop maar Conte kan hem meedogenloos maken.

21 januari 2022 om 23:29

Zijn rendement is niet wat het moet zijn, maar hij werkt enorm hard en doet ook veel in verdedigend opzicht. Was dit niet het geval geweest dan was hij alleen weg geweest. Het is echt wel een bruikbare speler voor dit Tottenham.

22 januari 2022 om 01:00

Laten we het niet overdrijven. In de wedstrijd van gisteren behaalde hij 33 procent van z'n totale rendement bij Tottenham. Het is geweldig voor hem en ik gun het 'm van harte, maar laten we niet doen alsof Bergwijn indruk heeft gemaakt tot nog toe. Die is tot op heden echt nog een stuk te licht om structureel indruk te maken in de Premier League.

Ik ben echt ontzettend benieuwd naar Ihattaren. Het zou geweldig zijn als hij de omslag kan maken en zijn potentie zou waarmaken. Het kan alleen alle kanten op. Toch is het een goede potentiële aankoop voor een zacht prijsje. En Bergwijn is te duur, die kunnen we vergeten. Hij is niet goedkoper aan het worden.

Ik heb wel het gevoel dat ten hag hem op het rechte pad krijgt, hij kan erg goed omgaan met moeilijke jonge ventjes.
Ook mensen zoals Tadic die een winnaar is kan hem weer doen prikkelen.

22 januari 2022 om 08:14

Ik denk inderdaad dat Tadic even gezellig een gesprek aanknoopt als Mo expres te laat komt. Ajax weet de weg vast wel in Kanaleneiland om Mo op te sporen

22 januari 2022 om 09:11

Je bedoeld zoiets als ten Hag met Noa Lang heeft gedaan?
Kans van slagen is gewoon heel klein,en dat weten ze bij Ajax ook wel.
Die jongen heeft al bijna een jaar nauwelijks een wedstrijd kunnen spelen.
Op dit moment heeft hij bij de laatste clubs alleen maar trammelant teweeg gebracht,en dat ligt volgens hem alleen maar aan anderen.er moet een complete gedaante verwisseling plaats gaan vinden,en dat zie ik niet zomaar gebeuren.
Hoop natuurlijk dat hij zowel fysiek als mentaal zich kan oprichten,maar eerst zien dan geloven

Hoe snel kan het gaan Mo. Je ziet het aan Berghuis. Waar je eerst verguist word zijn het nu je beste vrienden. Zo werkt het nu eenmaal in de voetballerij. Welke keuze je ook maakt, ik hoop weer van je te kunnen genieten op de Nederlandse velden.

Ben benieuwd of Ihataren naar Ajax gaat. Denk wel dat hij beseft dat dit zijn laatste kans is, dus dit zou wel eens goed kunnen uitpakken voor Ajax, Oranje en voor hemzelf natuurlijk. Ik gun t hem.

Daarnaast even over Vloet reageren aangezien je niet op zijn topic kan reageren.
Vloet is een smerige narcistische bloedh#nd.
Met 203km per uur en een slok op een kind van 4 doodrijden. En dan zo een interview geven.
Dat hij maar heel lang in de bak mag zitten en financieel compleet uitgekleed wordt.
Vuillak!

22 januari 2022 om 12:36

Zou het kunnen dat er niet gereageerd kan worden omdat toetsenbordhelden zoals jij deze teksten aangrijpen om zichzelf even lekker te uiten?
Mijn mening over Vloet houd ik even terzijde, maar wellicht dat als jij en anderen eens nadenken wat ze willen zeggen voordat he deze teksten plaatst dat anderen zoals ik ook zouden kunnen reageren omdat de discussie dan beschaafd zal verlopen.

Als er iemand is die Ihattaren kan redden is het ten Hag. Wist bij Utrecht altijd spelers te raken zoals Labyad en Barazite die daarvoor een beetje van het padje afgekomen waren. Nou denk ik persoonlijk dat Ihattaren een verloren zaak is maar als iemand het kan is het ten Hag. Ik zie het wel goed gaan totdat ten Hag vertrekt deze zomer en dan implodeert het

22 januari 2022 om 01:03

Dat vind ik echt te makkelijk. Ik ben absoluut fan van Ten Hag, maar een geval als deze heeft Ten Hag ook nog niet gehad. Labyad en Barazite hadden de benodigde discipline al toen ze naar Utrecht kwamen. Er is maar 1 persoon die de carriere van Ihattaren weer op de rit kan krijgen en dat is Ihattaren zelf.

21 januari 2022 om 23:31

Misschien ook een idee dat ze Gakpo, Depay, Locadia, Obispo en Teze halen? Spelers uit de jeugdopleiding van PSV lijken steeds interessanter te worden voor Ajax

22 januari 2022 om 00:26

Alleen zat Bergwijn eerst in de jeugdopleiding van Ajax…Hypothetisch zou Gakpo wel mooi zijn. Dat vind ik echt een geweldige speler.

22 januari 2022 om 11:01

curtazimo

Gakpo is zeker goede voetballer, maar als ik mocht kiezen, zou ik gaan voor Madueke. Verwacht veel van hem. Wanneer hij loskomt explodeert hij.

Gakpo is ook stuk ouder.

Maar ja zijn dromen, beiden geweldige voetballers, onmogelijk om te halen en kunnen stiekem van hen genieten bij de concurrent.

Op basis van talent krijgt ie sws nog wel minimaal 3 profclubs, wat er bij Ajax ook gebeurd. Kijk maar naar een Tannane. Die krijgt ook nog steeds een club

Ik kan er nog steeds niet overheen komen. Jongen kampt met overgewicht midden in een lopend seizoen. Psychisch ziet het daarnaast ook helemaal niet in orde. Over mentaliteit en professionaliteit begin ik niet eens. Brand je vingers niet aan deze jongen. Laat hem maar alles even op een rijtje krijgen. Al betwijfel ik of dat ooit gaat gebeuren.

22 januari 2022 om 11:20

Het is een risicoloos gokje. Pak het verkeerd uit dan licht je de optie tot koop niet en pakt het goed uit dan heb je goud in handen. Dat hij nu serieus aan het trainen is met Vanenburg en Echteld zegt in ieder geval dat hij het nu echt serieus aanpakt en de motivatie lijkt te hebben om er wat van te maken. Dat overgewicht is er iig al bijna af. Ik denk dat Ten Hag hem wel weer goed aan het voetballen kan krijgen en beter met zijn gebruiksaanwijzing om kan gaan dan Schmidt.

22 januari 2022 om 12:02

Ik vind het eigenlijk helemaal niet risicoloos. Gezien hoe vorig jaar en dit jaar zijn verlopen voor hem, zie ik eerder problemen. Dan heb je gewoon salaris betaald, je faciliteiten en je trainers aangeboden.

Ik vind ook niet dat een speler 'beloond' zou moeten worden na alles wat er rondom hem gebeurd is.

22 januari 2022 om 12:59

'ik vind ook niet dat een speler 'beloond' zou moeten worden na alles wat er rondom hem gebeurd is.'

De voetbalwereld is natuurlijk een gekke wereld wat dat betreft. Ajax maakt een kosten baten afweging en daarbij is het irrelevant of die jongen het zou verdienen.

De cultuur die er bij Ajax heerst is het perfecte voorbeeld voor Ihattaren van hoe het moet. Daar ziet hij dan Unuvar rondlopen, die net als Ihattaren talentvol is maar er nu achter komt dat er veel meer bij komt kijken, en die nog steeds moet wachten op zijn echte kans in 1. Als hij aanhaakt op het niveau krikt hij het trainingsniveau omhoog, als hij weer overal om gaat jammeren dient hij als voorbeeld voor de Jong Ajax spelers van hoe je je talent kunt verkwanselen. In het ergste geval heb je een halfjaar salaris betaald, in het beste geval zit je op de eerste rang voor een talent op een positie waar weinig opties voor zijn (creatieve nummer 10's), is dan een ideale situatie om achter Berghuis minuten te maken en zijn positie eventueel over te nemen.

Bijzondere uitslag voor de poll wel. Zijn dit vooral niet-Ajacieden die stemmen of telt het financiële plaatje mee? Puur over de speler is er toch maar 1 keuze? Bergwijn heeft sowieso tot dusver een hoger niveau gehaald dan ihatarran en hij heeft het wél op een rijtje.

22 januari 2022 om 01:07

Ik denk dat het financiele plaatje een grote rol speelt. Hoe dan ook kost Ihattaren natuurlijk nauwelijks iets, terwijl Ajax voor Bergwijn minimaal 18 miljoen euro moet neertellen. Dat is natuurlijk wel een flink bedrag voor een speler die je op het eerste oog niet per se nodig hebt. Er zijn immers nog geen spelers weg buiten Neres. Het lijkt me logisch dat Bergwijn op basis van een kwalitatieve impuls duidelijk de betere optie is.

Het valt Mo niet kwalijk te nemen
Als je kan kiezen tussen Utrecht en Ajax zullen de meeste dezelfde keuze maken
Netjes of niet ja het is zuur voor Utrecht

Bergwijn moet Ajax niet willen halen
Al genoeg goede spelers op die positie

22 januari 2022 om 02:43

Ik snap het ook heus wel, maar als je de vergelijking iets aanpast; en de vergelijking is:

15x basis bij FCU, of 7x invallen en 2x (beker) basis bij Ajax?
Wie gaat hij er bij Ajax uit de basis spelen dan?

22 januari 2022 om 11:04

030

Maar wie zegt dat hij basis wordt bij Utrecht?
Spelen meer vechtvoetbal.

Spel van Ajax past beter bij hem.

Daarnaast is Erik meester om zijn teams super fit te krijgen.

22 januari 2022 om 11:18

Dan zou ik nog naar Ajax gaan als Mo zijnde
Of hij wel of niet iemand uit de basis speelt voor zijn fysieke toestand is hij beter af onder ten Hag

En bij Utrecht is het ook maar de vraag of hij basis staat
want Mo is nu ook niet het type voor het spel van Utrecht

22 januari 2022 om 23:25

Ik heb het er over dat hij niet fit is, en van ver moet komen, dat kan makkelijker op het niveau van FCU, dan direct bij Ajax mee willen draaien. Om nog maar niet te spreken over zijn motivatie/inzet/plezier. Utrecht zou de perfect tussen stap zijn. kan hij over 1.5 jaar alsnog de A2 oversteken.

Dat juichen bij zijn doelpunten is bijzonder. Volgens mij is dat de eerste keer dat Bergwijn echt een doelpunt viert. Voor het eerst doet hij domme 'masker voor mijn gezicht' theater niet. Misschien juich ik nu te vroeg, maar ik hoop dat dit betekend dat hij mentaal is gegroeid.

22 januari 2022 om 01:08

Lol wat heeft dit nou weer te maken met mentale shit. Slimme boys met een marketing mind moeten allemaal gekke shit doen. Heeft niks met te maken met hoe mentaal sterk je bent.

Wordt niks met hem.
Dat Ajax met hem praat vind ik zelfs ongepast naar PSV, Juventus en Sampdoria toe

22 januari 2022 om 10:37

En waarom is dat precies ongepast?
PSV: heeft hem verkocht.
Sampdoria: wilde hem, begrijpelijk, niet meer terug.
Juventus: Ajax is in gesprek over de opties om Juve van hem te verlossen.

22 januari 2022 om 10:59

Precies afcad3nnis, maar ik geloof er niet heel hard in dat ten hag het maximale uit Mo gaat halen. Dat men hier doet alsof hij een toverstaf heeft waarmee hij Mo vanalles kan verlossen en er een wereldspeler van maakt is lachwekkend. Als hij 3 maanden alleen maar mag trainen om daarna in jong 3 wedstrijden te moeten spelen haakt meneer keihard af.

Gedoemd te mislukken dit. Kan me niet voorstellen dat welke club van een beetje niveau op deze jongen zit te wachten. Zwaar overhypt na 3 leuke potten en dat alweer 1,5 jaar terug. Bergwijn, Ihattaran.. waar is Overmars mee bezig?

22 januari 2022 om 11:05

Gluubster

Allemaal potentiele Oranjespelers aantrekken.

Laten we hopen dat het geen Aissatti verhaal word qua uitwerking van het talent!

Ik zelf denk juist van niet, als hij het niet haalt bij Ajax kan hij altijd nog een stap omlaag doen in de Eredivisie. Zou die het niet halen bij FC Utrecht wordt dat veel lastiger, omdat je veel minder keuze hebt omdat dat veel schadelijker zou zijn voor je carrière als je het niet haalt bij FC Utrecht in vergelijking met Ajax.

Sta er dubbel in...

Denk dat een stap naar een club als Utrecht in zijn eigen omgeving de betere zou zijn... iets minder in de spotlights, minder druk (hoewel het bij Utrecht ook altijd wel rumoer is), behorend tot de top qua spelersmateriaal kwalitatief gezien.

Maar tegelijk denk ik dat ten Hag als trainer geschikter is dan een Hake en de Utrecht kliek. Sportief en financieel natuurlijk ook aantrekkelijker, maar tegelijk veel meer concurrentie, druk, meer onder een vergrootglas.

Vraag me af of, als hij het hier weer niet redt, hij inderdaad alsnog een stap terug kan doen of de clubs 'eronder' in dat geval dan niet denken "ja dag hoor, nu zijn wij er ook wel klaar mee".

Ik heb er bij Mo helaas helemaal geen vertrouwen in. Ik zou hem dan ook niet graag bij Ajax zien. Ik denk dat hij echt een grote stoorzender kan worden. Mensen leggen de vergelijking me Ziyech, maar dat is een heel ander soort persoon. Ik geloof helaas dat z'n carriere als een nachtkaars aan het uitgaan is en dat hij inderdaad bij de amateurs eindigt. De dood van z'n vader heeft er bij hem heel hard ingehakt en hij is toen niet goed genoeg begeleid. Daarnaast schijnt hij altijd al niet echt te hard hebben willen werken (al is dat alleen maar van horen zeggen, dus misschien geen goed argument). Ik zou graag het tegendeel zien, want het zou prachtig zijn als hij zich weer naar de top kan knokken en alle azijnzeikers (zoals ik) het tegendeel kan bewijzen.

22 januari 2022 om 15:28

Volgens mij ben je aan het raden. Je weet helemaal niet hoe hij begeleid is. Wat een kolder!

Of Ihattaren een juiste keuze maakt weten we pas aankomend seizoen. Hij zal deze tweede seizoenshelft nodig hebben om fit te worden. Wellicht als Ajax aantal wedstrijden voor het einde kampioen is dat hij daarna nog minuten kan maken. Nu is het ongeveer nog de tweelingbroer van Jeroen Verhoeven. Nog geen minuut gespeeld ook dit seizoen. Hoop dat hij het geduld kan opbrengen, en dat Ajax dat ook kan met hem. Want talent heeft die natuurlijk zeker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

18 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren