Van Seumeren over Ihattaren: ‘Grote geld belangrijker dan sportieve prestaties’

Vrijdag, 21 januari 2022 om 20:20Dominic Mostert • Laatste update: 20:25

Frans van Seumeren betreurt de vermoedelijke overstap van Mohamed Ihattaren naar Ajax. In de afgelopen weken werkte FC Utrecht aan zijn komst, maar op dit moment heeft de club uit Amsterdam de beste papieren. In het programma Een Berg Sport van RTV Utrecht stelt Van Seumeren dat Ihattaren vermoedelijk voor het geld heeft gekozen in plaats voor zijn sportieve vooruitzichten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door 4fredondo)

Want Ajax is geen goede club voor talenten? Ten Hag geen goede trainer? Wat een jankerd

21 januari 2022 om 20:35

Die jongen moet toch gewoon elke wedstrijd spelen? Dat doet die niet bij Ajax. Ajax heeft veel beter materiaal en ten Hag is ook niet iemand die vaak rouleert. Al met al dus gewoon een rare keuze.

21 januari 2022 om 20:45

Hij kan toch ook bij Jong Ajax spelen? Ik ken het afgesproken traject niet, maar achteraan beginnen is niet onlogisch. Daar zou hij wel gewoon alles kunnen spelen. Op rechtsbuiten dan.

21 januari 2022 om 20:50

Bij jong Ajax spelen? Wat een domme opmerking. Als je dat boven Utrecht verkiest ben je een hele domme jongen. Zeker hij, hij heeft al lang aangetoond het niveau van de eredivisie aan te kunnen. Ik moet Frans van Seumeren gelijk geven.

21 januari 2022 om 20:54

Hoezo is dat een domme opmerking? Dit seizoen is sowieso al verloren. Hij is pas vanaf april weer fit, zou me verbazen als het eerder zou zijn. Dan kan ie net zo goed bij Jong spelen. Utrecht zal hij sowieso meer spelen, maar denk dat Ihattaren naar de lange termijn kijkt. Gewoon aantrekkelijke keuze, mag ie blij mee zijn.

21 januari 2022 om 20:54

Als Ihattaren zijn niveau weer weet te halen is hij imo wel degelijk Ajax materiaal. Geweldige voetballer

21 januari 2022 om 21:05

Zou me niet eens zo verbazen. April dat is nog 10 weken ofzo, ervan uitgaande dat hij al een week in training is moet hij echt wel eerder fit zijn. Als hij fit is heeft hij niks bij Jong Ajax te zoeken, is hij veel te goed voor en dat gaat alleen maar tegen je werken. Dat zie je bij alle spelers die dat niveau ontstegen zijn, zijn meerdere voorbeelden van. Buiten dat kijkt hij juist niet naar de lange termijn. De komende 1,5 jaar gaat hij waarschijnlijk niet veel spelen. Ajax gaat zich waarschijnlijk nog versterken deze winter met nog een buitenspeler en Tadic en Berghuis zijn een klasse beter. Ook zijn mensen veel te naïef als Antony vertrekt komt er ook weer een nieuwe speler. 1,5 jaar bij Utrecht jezelf bewijzen en dan weer die stap maken was veel slimmer geweest voor hem, maar helaas. Ook hier laat hij weer zien hoe hij echt is om een gemaakte afspraak niet na te komen. Zie het erg somber in voor hem. Denk dat het gewoon 1.5 jaar bankzitten wordt en dan zal die blij mogen zijn als Utrecht hem nog wil.

21 januari 2022 om 21:09

En dat baseer je op een paar potjes zonder rendement Japie? Hij heeft langer geen niveau gehaald dan wel niveau. Dus zo’n geweldige voetballer is het niet. Hij heeft potentie maar dan heb je meer nodig dan talent. Op dit moment komt die niet in de buurt van speelminuten. Je bevestigd alleen maar mijn punt Hakimziyech 22. Jong Ajax of eredivisie? Ik ben het helemaal met je eens Memphisdepay!

21 januari 2022 om 21:12

Met fit bedoel ik ook wedstrijd fit, dat zie ik niet voor april gebeuren. En natuurlijk is hij al heel snel te goed voor Jong, maar na 5 potjes kan ie ook weer terug naar Ajax 1. Neres heeft ook na 5 wedstrijden een promotie gemaakt, Sanchez nog minder. Het is voor Ihattaren een hele mooie optie, want hij maakt nu een stap hogerop, hoewel het voor hem inderdaad beter lijkt om er eentje terug te doen. Maar een fitte Ihattaren met zelfvertrouwen is in staat om Berghuis eruit te spelen, ben ik zeker van. Al denk ik niet dat Ajax hem in de as zet. Daar is ie nog te onbetrouwbaar voor. Bij Utrecht zou dat wel kunnen. Maar Ajax gaat hem pas nemen als er een koopoptie bij zit, en dat laatste is nog een vraagteken.

21 januari 2022 om 21:14

@arsenal890 Dan verschillen we daarover van mening. Onder Van Bommel was hij 17 jaar en zag ik hem dingen doen die ik weinig andere talenten van die leeftijd uit Nederland heb zien doen. Daarna kwam het verlies van zijn vader en trainer Schmidt waarmee het niet boterde

21 januari 2022 om 21:15

Die jongen moet toch spelen op een beetje normaal niveau? Dat is eredivisie dus. Bij Utrecht speel je elke wedstrijd. Bij Ajax dus echt totaal niet. Dan is de keuze toch al onlogisch? Ten Hag staat er ook niet bekend om zoveel te rouleren als Tuchel of een Pep. Vandaar dat ik het een onlogische keuze vindt maar goed. Tuurlijk, nu wil je het weer afschuiven op Schmidt. Die jongen heeft er zelf een potje van gemaakt. Dat je aan het rouwen bent snapt iedereen. Maar dat is dan niemands hulp wilt of iets degelijks kun je niet afschuiven op Schmidt. In Italië was het een ramp maar dat komt door Schmidt zeker?

21 januari 2022 om 21:19

Utrecht was misschien beter geweest maar de tijd zal het uitwijzen. Toch denk ik wel dat Ten Hag zijn beste spelers opstelt dus als Ihattaren indruk op hem maakt dan zie ik hem wel doorbreken. Hij kan op 10 en op rechts dus hij is op meerdere plekken inzetbaar wat een voordeel kan zijn

21 januari 2022 om 21:21

@japie_krekel - Op zich met je eens. Hij kwam in bijna alle aanvallende statistieken in de top 3 van de Eredivisie, behalve in rendement. Vaak stond hij zelfs onder Ziyech, die in veel dingen op 1 stond. Bovendien had hij opmerkelijk weinig balverlies in z'n acties. Anderzijds was z'n rendement ook in topvorm niet voldoende om nu een basisplaats te bemachtigen bij Ajax. Hij zal dus beter moeten worden dan hij was in z'n beste periode. Dat kan nog wel drie jaar duren als alles meezit. Hij is niet alleen totaal niet fit momenteel, hij is daardoor ook in verval geraakt. Bovendien zal het in het koppie ook verre van goed zitten. Dat zijn allemaal obstakels die hij zal moeten overwinnen. Als dat eenmaal gebeurd is, zal hij ook nog op moeten boksen tegen de concurrentie bij Ajax. Ajax zal 'm dan definitief over moeten nemen, want anderhalf jaar is niet genoeg, denk ik.

21 januari 2022 om 21:23

Japie ik ben het met je eens dat Ten Hag de beste spelers opstelt. Daar horen Antony en Berghuis bij. Die spelen op 10 en op rechts.

21 januari 2022 om 22:11

Die jongen is te goed om bunker voetbal van Utrecht te spelen natuurlijk. Met het oog op zijn sportieve toekomst is Ajax een uitstekende keuze waar een rasvoetballer als Mo veel beter in past dan het strijden bij Utrecht.Hij komt in een stabiele omgeving terecht waar een topsport klimaat heerst waar hij in alle rust fit kan worden en spelvreugde kan hervinden

21 januari 2022 om 22:14

Leuk dat die daar beter past maar daar gaat het niet om. Die jongen moet na jaren bankzitten gewoon veel wedstrijden voetballen. Dat lukt niet bij Ajax.

21 januari 2022 om 22:28

Die jongen moet eerst fit worden onder de juiste begeleiding. Ik denk dat je met spelers als Tadic en Blind daarmee fantastische voorbeelden hebt met de beste faciliteiten. Hij beperkt zich dus eerst met trainen, dan is het niveau bij Ajax toch stukken hoger? Die speelt dit seizoen vast geen wedstrijd meer hoor

21 januari 2022 om 22:35

@Sirius dat zijn rendement omhoog moet ben ik zeker met je eens. Spelers van 17 jaar zijn echter vaak niet bijzonder productief. Daarna heeft hij nog wel gespeeld onder Schmidt maar dat was in de periode dat hij helemaal down was en sowieso te weinig liet zien

21 januari 2022 om 22:37

@arsenal klopt zeker maar Ihattaren zal geduld moeten hebben en het moeten laten zien in de wedstrijden dat er wordt gerouleerd met Antony. Die gaat hij voorlopig niet uit de basis spelen, maar mocht dir verkocht worden of geblesseerd raken dan liggen er kansen voor hem, mits hij fit is en de juiste instelling heeft natuurlijk

21 januari 2022 om 22:40

arsenal

Kijk de teams van Erik. Deze man krijgt zijn teams altijd superfit.
Komt wel goed met Ihattaren.

22 januari 2022 om 00:13

@japie: Voor een 17 jarige vond ik hem toentertijd aardig goed. Hij is nu 19 en is praktisch achteruit gegaan in zijn ontwikkeling. Ik denk echt niet meer dat hij het talent zal laten zien wat men ooit dacht dat hij had.

@krillin: Ik maak me wel zorgen om zijn loopvermogen. EtH krijgt zijn spelers topfit, maar vraagt ook veel energie van zijn aanvallers. Ik denk niet dat Ihattaren het zal kunnen opbrengen.

22 januari 2022 om 01:00

Laat Ihattaren eerst maar fit worden voordat er nagedacht wordt over speeltijd.

22 januari 2022 om 01:19

Moet je aan Nikos vragen hoe groot de spelvreugde is. Waarom ging hij bij PSV weg. Toch omdat hij op de bank zat en nauwelijks mocht invallen.

Ik denk dat Ten Hag zeer goed met spelers van Marokkaanse komaf kan opschieten, dat zeg je wel bij Utrecht. Toch denk ik dat Utrecht een betere stap zou zijn geweest. Daar gaat hij meer speelminuten krijgen.

22 januari 2022 om 01:56

@Regulator dat hij achteruit is gegaan ben ik zeker met je eens. Hij zal echt een stapje extra moeten zetten en zich moeten gedragen, want je blijft geen kansen krijgen

22 januari 2022 om 11:27

Hoezo gaan jullie ervan uit dat ie bij Utrecht per se alles zou spelen ? En los daarvan; moet Ihattaren enthousiast worden van René Hake als trainer..?

22 januari 2022 om 11:52

@hakim: vanuit ons en Ajax perspectief is dat logisch, maar Ihattaren wil dat toch niet? Ik snap niet dat mensen hier met hand en tand verdedigen dat Ajax een betere keuze is dan Utrecht. Met zijn achtergrond en de wetenschap dat hij voor de 10- en rechtsbuitenpositie Berghuis, Klaassen, Anthony en de vervanger die de club voor Neres wil halen voor zich heeft maakt hij toch veel meer kans op rehabilitatie bij Utrecht?

22 januari 2022 om 13:07

Misschien is Ihattaren wel gehaald als vervanger voor Neres, wie zal het zeggen. Ten Hag heeft wel bewezen met een aantal lastige jarakters goed te kunnen werken dus misschien haalt hij in Ihattaren ook het beste naar boven. De tijd zal moeten uitwijzen of dit een domme of verstandige keuze was van Ihattaren

21 januari 2022 om 21:53

Je hebt bij Utrecht de kans gekregen om weer wat van jezelf te maken. Dan zou je toch verwachten dat hij wat respect toont voor de kans (en vertrouwen) wat hij daar heeft gekregen. Maar nee; zodra er weer een grotere vis langskomt, stapt meneer weer over. Laat toch niet bepaald persoonlijke groei zien

22 januari 2022 om 00:58

Want je moet tegen elke kans maar meteen ja zeggen, hij heeft verplichtingen jegens Utrecht, want dat Ajax hem vertrouwen wilt geven is niet het respect waard? Die jongen pas qua style beter bij Ajax, zij hebben ook de betere trainers en faciliteiten. Utrecht of Ajax, hij zal dit seizoen niet aan de bak komen, omdat hij eerst maar moet zorgen fit te worden.

21 januari 2022 om 21:54

Je hebt bij Utrecht de kans gekregen om weer wat van jezelf te maken. Dan zou je toch verwachten dat hij wat respect toont voor de kans (en vertrouwen) wat hij daar heeft gekregen. Maar nee; zodra er weer een grotere vis langskomt, stapt meneer weer over. Laat toch niet bepaald persoonlijke groei zien

21 januari 2022 om 22:06

Het gaat toch helemaal niet om Ajax of Ten Hag…. Het gaat om de hogere druk en spotlights die er bij Ajax op hem gaan komen. Het is nou niet dat deze jongen daar blijkbaar heel goed mee om kan gaan. In dat opzicht was Utrecht een slimmere keuze geweest voor Mo…

22 januari 2022 om 02:23

Ajax of Utrecht, het gaat om Ihattaren. Die zou bij Utrecht ook druk voelen. Misschien nog wel meer, met zijn reputatie. Bij Ajax wordt er niet gevraagd dat hij de grote man is

22 januari 2022 om 08:39

Aan de andere kant heb je met Pierie en Scherpen wel twee voorbeelden waar het uiteindelijk niks mee is geworden. Beiden hebben zelfs nauwelijks minuten bij Ajax 1 gemaakt. Zelfs een Labyad (die een klein kapitaal heeft gekost) heeft nooit echt veel minuten gemaakt. Ik begrijp de redenering van van Seumeren opzich wel. Voor Ajax is dit gewoon een goedkoop gokje. Maar ik betwijfel of Ihataren hier sportief beter van wordt en of het zijn vertrouwen echt gaat helpen.

Nou die gaat in ieder geval niet meer naar Utrecht 😂. Verder hoor ik inhoudelijk helemaal geen argument waarom het voor die jongen beter zou zijn om Utrecht boven Ajax te verkiezen. En tja geld, is dat niet voor vrijwel iedereen een drijfveer?

21 januari 2022 om 20:29

Toch heeft Mo bij Utrecht meer kans op speeltijd dan bij Ajax, daar kunnen we niet onderuit. Hij zal sowieso eerst een hele periode fit moeten worden, maar dan heeft hij bij Ajax nog Antony en Berghuis voor zich. Die gaat hij er niet uitspelen. Bij Utrecht kan hij wel in de basis komen.

21 januari 2022 om 20:38

@Andres13, Dat kan ik inderdaad niet ontkennen, en dat doe ik dan ook niet. Maar Van Seumeren zelf zegt dat helemaal niet, dus wat zijn zijn argumenten om dit te roepen? Klinkt voor mij meer als iemand die zich gepasseerd voelt en dat moeilijk kan hebben.

21 januari 2022 om 20:41

Ik denk dat van Seumeren met "sportieve prestaties" de speeltijd voor Ihatarren bedoeld dus zo vatte ik het op. Bij Ajax zal hij niet zo snel een stempel drukken op de sportieve prestaties.

21 januari 2022 om 20:47

Toch denk ik dat het voor Ihattaren makkelijker is zijn plezier voor het voetbal terug te vinden bij Ajax. Het lijkt in elk geval alsof ze daar vaak genoeg met heel plezier staan te voetballen en ook genieten van het spel dat ze op de mat leggen of proberen te leggen. En als neutrale kijker kun je volgens mij wel concluderen dat Ajax dit seizoen vaak genoeg mooie frivole aanvallen heeft laten zien. Daar geniet je als speler natuurlijk ook meer van.

21 januari 2022 om 22:43

Andres13

Bjj Ajax zijn er toch ook meer redenen te bedenken.

Werken met Erik ten Hag ipv de trainer van Utrecht
Al die oud voetballers daar als trainer.

Trainen met een topsporter zoals Tadic.

Betere faciliteiten, om hem fit te krijgen en beter.
Het type voetbal past beter.

Niet alleen geld

21 januari 2022 om 20:31

Maar ik snap het niet, geld? Hij wordt toch eerst verhuurd door juve? Zijn salaris staat dan toch al vast? De clubs nemen of een deel of het gehele salaris over en anders moet juve het toch aanvullen? Dus het gedeelte van het grote geld begreep ik niet zo, maar verder ja de concurrentie is stukke groter bij Ajax dan bij Utrecht. Maar Ten Hag is gecharmeerd van Ihatarran dus die zal hem, mits hij de juiste mentaliteit vertoont, wel kansen geven verwacht ik.

21 januari 2022 om 21:01

Als onderdeel van een huurdeal om speelminuten te maken, kan een speler ook nog een gedeeltelijk salarisoffer maken. Dat was wellicht precies waarom de deal naar Utrecht niet door ging: Juve wilde wellicht maar een bepaald deel doorbetalen en Utrecht kan maar een bepaald deel betalen, en de rest had Mo dan mss van moeten afzien. Mijn inschatting van waarom de deal niet doorging.

21 januari 2022 om 21:06

Ah duidelijk! Ik dacht dat juve altijd het salaris wat ze hem contractueel hadden aangeboden moesten betalen. Dus als Utrecht weinig kan aanbieden dat juve moest aanvullen.

21 januari 2022 om 21:16

Met het oog op speeltijd in het eerste is Utrecht natuurlijk een betere keuze. De lagere verwachtingen, de mindere druk en de beduidend mindere media-aandacht bij Utrecht zorgen wel voor een wat makkelijkere omgeving. Anderzijds denk ik dat Ajax een betere algemene omgeving heeft, met een stabiele hierarchie in de selectie, mensen waar je als speler wellicht tegenop kijkt als speler en die echte topsport-mentaliteit. Het is net een beetje in welke hoek je het zoekt.

Waarom is die jongen met Vanenburg gaan trainen en niet met een trainer van Utrecht, Frans? Dit is wel heel makkelijk scoren, beetje goedkoop.

21 januari 2022 om 21:01

hele goedkope vraag. hij is nog geen speler van FCU, noch van Ajax, en werkt dus met iemand die ook als privetrainer beschikbaar is tegen betaling.

Lastig te zeggen. Ajax staat toch wel bekend als een club die goed met talent omgaat. Daarnaast heeft Ajax natuurlijk ook veel meer mogelijkheden financieel om deze jongen te begeleiden. Daarnaast zou hij bij Utrecht gelijk binnen komen als "de grote man" waardoor er vanaf het begin een enorme druk bij die jongen komt te liggen. Bij Ajax zal hij één van de velen zijn, op een goede manier, wat hem de tijd geeft te werken aan zich zelf, binnen de club. Denk dat dat in zijn situatie juist een voordeel is

Van Seumeren heeft zelf niks met geld..

21 januari 2022 om 21:42

Daarom geeft hij alles weg aan Fc Utrecht. Sorry maar hier doe je van Seumeren echt ernstig mee tekort. Ik denk dat iedere club zo'n fan als geldschieter mag wensen.

21 januari 2022 om 21:54

Het zou je misschien helpen om je te verdiepen in de man van Seumeren. Een selfmade man die liever al z’n geld d’r doorheen jaagt aan FC Utrecht dan ‘lekker rentenieren’.

Vind dit wel erg makkelijk. Denk dat hij bij Ajax een betere kans heeft om op het pad te blijven dan bij Utrecht. Bij Ajax kan hij in de luwte werken aan zijn herstel en weer langzaamaan op niveau komen. Bij Utrecht vrees ik er toch een beetje voor dat hij al snel weer een mannetje en het gevoel heeft dat hij direct de beste is. Bij Ajax neemt hij hopelijk nog iets aan van jongens als Tadic en Blind l.

Ik denk dat 9 van de 10 voor Ajax hadden gekozen. Eerlijk is eerlijk toch …ben zelf geen Ajax van maar had dezelfde keuze gemaakt … en met vanenburg zat hij al met 1 been binnen .. mocht hij het goed doen bij Ajax is de kans en stap naar een buitenlandse topper groter dan bij Utrecht. Dus denk dat het zowel geld als oog op de toekomst is.

Waarom zou je dit ook zeggen, wat is de toegevoegde waarde hiervan. Alsof deze uitspraken de kans dat hij toch naar Utrecht komt, vergroot. Als Ihattaren bij Ajax prima traint, maar uiteindelijk niet speelt, kan hij daarna altijd nog naar Utrecht. Dat gaat andersom wat lastiger.

Een speler houdt normaal gesproken toch gewoon zijn salaris bij een verhuur.. In dat opzicht zou ‘het geld’ in dit geval niet de drijfveer zijn of Utrecht had andere afspraken willen maken.

Grote geld? Daar heeft Ihattaren al voor gekozen, hij staat onder contract bij Juve. Maar moest waarschijnlijk geld inleveren om bij Utrecht op huurbasis te kunnen spelen. Dit klinkt meer van Utrecht als voor een dubbeltje op de voorste rij te willen zitten

Ik denk dat Mo heeft gezien dat die gelukkig wilt zijn, het geld komt wel en ik denk dat die vaak aan zijn vader heeft gedacht waarnaar hij ook verwees in het interview. Het is niet gek dat hij bij ajax wilt voetballen, daar kan die zijn dromen waarmaken en heeft die kans om te snuffelen aan de CL wat hij toch graag wilt en met wat mazzel zelfs dit seizoen nog.
Ik zeg niet dat het gaat lukken maar ik vind de keus voor Ajax niet perse gek, Utrecht is een mooie club maar toch een ander kaliber en als hij echt ambitieus is, er vol voor wilt gaan en vertrouwen voelt dan snap ik de keus voor Ajax boven Utrecht wel. Ik denk niet dat hij puur voor het geld gaat, dat is het voordeel van je ouder verliezen, je gaat zien wat echt belangrijk is. Waardering, vertrouwen, liefde en pas als dat op de rit is gaat geld een grotere rol spelen of als je er geen geloof meer in hebt; dan laat je je bv naar Juventus brengen voor een dik salaris.
Ik snap Mo en ik zou hem ook snappen als die toch voor Utrecht kiest, ik hoop vooral dat hij er het beste van gaat maken de komende jaren en over 5 jaar kan zeggen pfoe ik heb veel geleerd en nu ben ik echt klaar voor een mooie volgende stap.

21 januari 2022 om 20:56

Deze uitleg van van Seumeren is anders ook een uitleg waar iets voor te zeggen valt. Bij Ajax gewoon teveel concurrentie en 1,5 jaar spelen bij Utrecht lijkt mij beter dan 1,5 jaar op de bank zitten bij Ajax. Van op de bank zitten wordt je niet beter.

21 januari 2022 om 21:41

Nee maar dat argument geldt natuurlijk overal. Je vult nu de vergelijking al in, maar ook bij Utrecht gaat hij niet zomaar spelen. Als die fit is en zijn niveau haalt maakt die zowel bij Utrecht als bij Ajax zijn minuten. Als die niet fit is staat die er bij allebei naast. Er is maar een heel klein stukje ruimte waar je bij utrecht wel speelt en bij Ajax nooit.
Die kans acht ik dus ook vrij klein.

Het blijft zowel bij FC Utrecht of Ajax gewoon de vraag: is Ihattaren bereid te investeren in zichzelf. De intrinsieke kwaliteiten zijn gewoon aanwezig. Maar profvoetballer zijn vraagt meer dan alleen een goed balletje kunnen trappen. In die zin zie ik het ook niet als een verkeerde stap om bij Ajax de draad weer op te pakken. Hij heeft daar alle mensen/spelers om zich heen om hem er weer bovenop te helpen. Maar het zal vooral uit hem zelf moeten komen. Dan komt de rest er wel achteraan....

Het ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Hij laat z'n ego hier wel spreken door te stellen dat het grote geld belangrijker is. Ajax gaat hem natuurlijk ook geen topsalaris aanbieden op dit moment. Als het huur is, zullen de verschillen in salaris vrij nihil zijn. Ajax gaat neem ik aan ook geen flink salaris neertellen voor Ihattaren in deze staat.

Buiten dat heeft hij wel goede punten. Bij Utrecht is minder druk, een veel grotere kans op speelminuten en een gebrek aan de kwaliteiten die Ihattaren bezit. Echter denk ik wel dat Ajax betere mensen en een betere omgeving heeft om tot die jongen door te dringen, al denk ik niet dat een club een grote factor gaat zijn in een eventuele wederopstanding. Ik ben er wel van overtuigd dat het echt vanuit Mohamed Ihattaren zelf moet komen. Ik hoop oprecht dat het 'm lukt want ik blijf het een sympathiek gastje vinden, maar als topsporter is het momenteel ver beneden peil.

21 januari 2022 om 21:29

Van Seumeren heeft helemaal geen punt. Welk toptalent heeft zich bij Utrecht doorontwikkeld de afgelopen 5 jaar? Misschien heeft Mo wel gekeken naar de ontwikkeling die Frenkie en de Ligt, maar nu ook Timber hebben door gemaakt en denkt hij het dat wil ik ook. Toch andere koek als een Tadic je onder zijn vleugel neemt of dat je loopt te ballen met Dalmau. Leuk dat Quintin koos voor de stap terug, maar hoe makkelijk hij bij een van de betere voetballers hoort doet mij wel twijfelen aan de juistheid van de stap. Veel spelen is goed voor de ontwikkeling, maar veel spelen met ervaren jongens met extra kwaliteiten is beter voor je ontwikkeling. Dat is toch wel duidelijk geworden bij Ajax.

21 januari 2022 om 21:37

Met alle respect hoor, maar FC Utrecht heeft ook geen toptalenten gehad. Dat vind ik dus echt een non-argument. Daarna is het vooral supporterspraat. Het snijdt wel enigszins hout, maar je gaat daarin volledig voorbij aan de concurrentie bij Ajax in combinatie met de huidige situatie van Ihattaren. Ihattaren gaat het komende anderhalf jaar echt niet veel minuten maken bij Ajax. Ik mag toch hopen dat je daar ook wel over na hebt gedacht. Zivkovic en Lang zijn enigszins vergelijkbare gevallen en die kreeg Ajax ook niet aan de praat. Dergelijke jongens zijn niet blij als ze bij Jong Ajax mogen aansluiten en ze zijn ook niet blij als ze de bank warm moeten houden. Dan hebben die laatste twee beduidend mindere problemen dan Ihattaren.

Krijg alleen al bij de titel een smile. Wat een onzin zeg. Juist bij Ajax, juist daar... kan die weer opbloeien met al het optimisme om hem heen. Utrecht... dat kan juist vooral tegenvallen.

Lekker naar Ajax gaan! Kan er niet mee zitten.

21 januari 2022 om 23:17

Hehe, durfde je het toch niet aan?

Ik snap dat van Seumeren dit zegt, hij zal wel balen als ze een potentiële goudmijn niet binnen weten te halen. Maar laten we eerlijk zijn, als je na psv en juve/sampdoria kan kiezen tussen Ajax of Utrecht, dan weet ik wel welke keuze 90% van de mensen zou maken. Los van het geld. Het toekomstperspectief is voor Ihattaren hetzelfde, althans het eerste halfjaar: keihard trainen en fit worden en hopen op wat invalbeurten.

Ik snap dat van Seumeren dit zegt, hij zal wel balen als ze een potentiële goudmijn niet binnen weten te halen. Maar laten we eerlijk zijn, als je na psv en juve/sampdoria kan kiezen tussen Ajax of Utrecht, dan weet ik wel welke keuze 90% van de mensen zou maken. Los van het geld. Het toekomstperspectief is voor Ihattaren hetzelfde, althans het eerste halfjaar: keihard trainen en fit worden en hopen op wat invalbeurten.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

FC Utrecht

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. DouvikasAanvaller369
Q. TimberMiddenvelder332
A. MaherMiddenvelder321
S. van de StreekMiddenvelder305
B. RamselaarMiddenvelder269
M. SyllaAanvaller266
J. van OvereemMiddenvelder251
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren