Feyenoord verruilt Adidas voor 50 miljoen euro voor nieuwe shirtsponsor

Vrijdag, 21 januari 2022 om 17:35Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:35

Feyenoord staat op het punt om een nieuwe shirtsponsor binnen te slepen, zo meldt De Telegraaf. De Rotterdammers sluiten binnen enkele dagen een lucratieve sponsorovereenkomst met Castore, een vrij jong Brits sportkledingmerk. De sponsordeal gaat vanaf de zomer van 2023 in, als Adidas stopt met het aanleveren van de wedstrijdkleding van Feyenoord. Het wordt een contract voor zes jaar, zo voegt het Algemeen Dagblad toe.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

159 reacties (laatste reactie door itstom)

Ken het merk zelf niet goed maar top bedrag! Mag ook wel eens gezegd worden. Heerlijk gedaan door m’n clubjeHet Britse merk kiest vooral voor Feyenoord omdat het een groot aantal supporters heeft. In totaal heeft de Rotterdamse club 1,1 miljoen geregistreerde supporters. Dat is het grootste aantal van de Eredivisie.

21 januari 2022 om 12:28

"het dagblad meldt niet over wat voor termijn dat bedrag wordt uitgesmeerd." Dit lijkt me best cruciale informatie voordat er gesproken kan worden over een top bedrag of, zoals in het artikel, een 'flinke financiële slag'. Als je 50 miljoen voor een periode van 2 jaar ontvangt of van 10 jaar, maakt nog wel een verschil lijkt me.

21 januari 2022 om 12:30

Precies wat siepje zegt. Maar sommige mensen willen gewoon heel graag alles van hun club door een extreem roze bril zien.

21 januari 2022 om 12:35

Het gaat schijnbaar om 6 jaar.

21 januari 2022 om 12:40

over 6 jaar

21 januari 2022 om 12:44

Gaat over een periode van 6 jaar. Met het nieuwe management bij de club verwacht ik daarnaast ook nog andere initiatieven die de club omhoog moeten krijgen, dus dit is een mooie start met 8,5 milj per jaar.

21 januari 2022 om 12:50

Wat betaalde Adidas de afgelopen jaren, weet iemand dat?

21 januari 2022 om 12:52

Bedankt @mgmv en @nicomos.. In dat geval zit je jaarlijks bekeken op een vergelijkbaar bedrag als Ajax en PSV, dus zeer netjes. Ajax krijgt bovenop het vaste bedrag van 8 miljoen ook nog een variabel bedrag afhankelijk van de verkoop, wat gezien het succes van met name de derde shirts best aantrekkelijk is. Ben benieuwd of Feyenoord dat ook heeft, want dat zou best aantrekkelijk kunnen zijn.

21 januari 2022 om 13:06

@273618 (en @siepie) - Bedragen kan ik zelf even niet voor me halen (of vinden), maar het zal natuurlijk wel (een stuk?) lager liggen dan deze 8,3 miljoen per jaar. Wat Feyenoord dan wel had, was meer marge op de verkoop van alle merchandise, omdat het verkocht wordt via enkel de eigen kanalen (eigen fanshops online en winkels). Wat natuurlijk als een trein loopt elk jaar.

21 januari 2022 om 13:12

Ajax zit rond de 8 miljoen bij Adidas. Feyenoord zit sowieso wel wat lager. Dus dat lijkt een aardige vooruitgang

21 januari 2022 om 13:19

Als het goed is betaalde Adidas rond de 5 tot 5,5 miljoen per jaar aan Feyenoord. Dus dan is de 8,33 van Castore een flinke vooruitgang. Maar spijker me niet vast aan dat bedrag, ik kan het me natuurlijk verkeerd herrineren

21 januari 2022 om 13:19

Bij Adidas is het zo dat voor de top20 clubs van Europa (ajax als enige Nlse club) alles geregeld wordt en zij een deel van de merchandise die Adidas wereldwijd verkoopt ook krijgen. Adidas regelt in dat geval ook de distributie wereld wijd. Is een van de redenen dat Ajax Adidas trouw blijft. Adidas betaalt Ajax per jaar 8 a 9 Mio, 8 is de basis maar als ze kampioen worden komt daar 1 Mio bij. Daarnaast heeft Ajax een merchandise percentage van 15% per item van Adidas. Dus een shirt dat verkocht wordt van Ajax a 80 Euro levert Ajax 12 Euro op, waar ter wereld het shirt ook verkocht wordt. Vandaar ook dat Ajax regelmatig tijdelijke (bijv Marley shirt) shirts op de markt brengt met Adidas. De winst zit er voor Ajax echter in dat ze overal ter wereld hun shirts aanbieden. Val je niet binnen die 20 beste clubs dan kun je met Adidas nog steeds een deal maken alleen moet je dan de shirts inkopen en zelf distributie regelen, daar verdien je veel minder aan en heb je veel hogere kosten. Ik weet niet hoe een Castore dat gaat doen maar dat bedrijf had in 2020 een omzet van 17 mio Euro...... dat kan natuurlijk nooit met de grote merken concurreren maar ja voor Feyenoord maakt dat niet uit hun shirts worden nu ook niet wereldwijd verkocht.

21 januari 2022 om 14:46

@xajacfa ik kan me oprecht niet voorstellen dat Ajax veel winst maakt aan internationale verkoop van shirts. Ik ben de laatste 10 jaar over de hele wereld geweest en ben welgeteld 1X een shirtje van Ajax tegengekomen (in Cambodja). Verder vrijwel alleen maar Real Madrid, Barcelona, Ac Milaan, Juventus, Bayern Munchen, Chelsea. Liverpool, Manchester United, PSG. Meer zie je eigenlijk nauwelijks.

21 januari 2022 om 14:51

@nuanceman: nu ga je toch even voorbij aan het feit dat je overal Nl'ers tegenkomt;-) Ik zie die alvast vaak genoeg met een Ajax shirt lopen... maar dat zijn natuurlijk shirts die in NL verkocht werden;-)

21 januari 2022 om 15:24

@nuanceman.. Dan wil ik wel de kleine nuance aanbrengen dat Ajax pas sinds dit seizoen een 'adidas tier one' club is. Dus tijdens die laatste 10 jaar dat je op reis was, waren die shirts nog niet overal ter wereld verkrijgbaar.

21 januari 2022 om 15:42

@nuanceman Ik snap niet zo goed waarom je je zo uitspreekt over de internationale verkoop puur op basis van jou ervaring. Kom eerder maar met cijfers, daar hebben we meer aan.

Edit: Als ik jaarverslag van Ajax over 2020-2021 goed lees (en ik kan dit fout hebben): Merchandise netto omzet: 21,6 miljoen, en de kostprijs hiervan: 12.8 miljoen

21 januari 2022 om 17:19

@prohulst0s Ik heb er niks over kunnen vinden maar zoals gezegd, het is op basis van eigen observatie, absoluut geen wetenschap. Ik kan me alleen niet voorstellen dat verkoop van shirts in het buitenland voor Ajax nou een enorme inkomstenbron is.

21 januari 2022 om 18:29

Sinds we de halve finale hebben behaald staat Ajax gewoon weer op de kaart en hebben we er enorm veel fans bij. Jouw observatie van de laatste 10 jaar zeg dus vrij weinig (het zegt sowieso weinig, maar goed). Maar als je dat toch zo belangrijk vind, ik zag gisteren een video uit Zuid Korea waar iemand het 3de tenue van dit jaar aan had.

21 januari 2022 om 19:54

Ik reis ook over de hele wereld en kom overal ajax shirts tegen. Mexico (ook PSV btw, maar alleen in een officiële winkel), Guatemala, Colombia, El Salvador & Nicaragua (of all places). Allemaal Ajax tegengekomen.Helaas, geen AZ. Aan smaak moeten ze dus nog duidelijk werken😉Edit: realiseer me net dat je officiële winkels bedoelt. In dat geval vallen el Salvador en Nicaragua en Guatemala weg. Maar in Colombia en Mexico heb ik Ajax (en PSV) gezien bij officiële winkels

21 januari 2022 om 13:05

Nederlandse clubs moeten gewoon standaard met grote sponsoren gaan werken. Dat lijkt mij tenminste meer van deze tijd. Als je geen rijke investeerder hebt, dan maar via sponsoren. Als elke club in Nederland minimaal 30 miljoen euro aan sponsorship binnen halen, dan doe je als club weer langzaam mee met de europese top.

21 januari 2022 om 13:12

Dat zou natuurlijk wel het meest mooi zijn, maar dat is natuurlijk niet "gewoon" maar even te doen.

Je bent pas interessant voor een sponsor als ze voldoende in beeld komen en in beeld komen hangt weer samen met prestaties en zijn we weer terug in dezelfde cirkel...

21 januari 2022 om 14:12

Grote sponsors, wereldmarktleiders, zien er geen heil in om Nederlandse clubs te sponsoren omdat de Nederlandse markt te klein is. Nike en Adidas, de twee marktleiders in voetbalkleding, hebben daarom jaren geleden een koerswijziging ingezet. Ze zetten vol in op de grootste clubs en hebben de samenwerking verbroken met heel veel clubs, zelfs grote clubs. Ik denk dat Nederlandse club daarom te graag met dubieuze crypto- en goksponsoen in zee gaan. Goede sponsors vinden is een ramp.

Wat betreft Adidas, heeft Adidas in 2018 de stekker getrokken uit wijdverbreide sponsoring en sponsort sindsdien alleen nog maar de allergrootste clubs, zoals Juventus, Real Madrid, United, Bayern Munchen, Boca Juniors en Ajax. Zelfs clubs als Milan en Schalke werden aan de kant gezet. Clubs van shirts die op de adidas website verkocht worden, worden 'echt' door Adidas gesponsord. Ook Nike heeft ook veel contracten opgezegd, onder meer met Psv; op Nike.com kun je ook geen tenues van kleine clubs vinden. Goed, Adidas is dus grotendeels gestopt met het sponsoren van clubs, maar dat betekent niet dat ze helemaal uit het kleden van clubs gestapt zijn. Zo had Feyenoord een samenwerkingsverband met Adidas. Feyenoord werd gekleed door Adidas en kon via de eigen kanalen Feyenoord Adidas kleding verkopen, maar Adidas distribueerde geen Feyenoord sportkleding over de wereld en shirtjes en was ook geen officiele hoofdsponsor. Op adidas.com, en alle landen extenties, zoals .nl, kun je geen Feyenoordkleding vinden en in fysieke sportwinkels over de wereld vind je ook geen officiele adidas Feyenoordtenues..

Dit is waarom deze deal zo goed is. 50 miljoen is een onwaarschijnlijk hoog bedrag voor een Nederlandse club en een onbekend merk.

21 januari 2022 om 16:10

@Doncoxxx - Dat je geen Feyenoordkleding bij Adidas zelf of andere winkels vindt, is puur omdat Feyenoord er in 2014 voor heeft gekozen om werkelijk alles in eigen beheer te nemen. Daar is dus voor gekozen. Wat er ook voor heeft gezorgd dat er meer op wordt verdiend.

Slimme deal.. wanneer je geen CL kan halen kan je dus altijd nog van shirtsponsor wisselen

21 januari 2022 om 12:24

Zeker slim, echter zal het niet in een jaar worden uitgekeerd. Ik verwacht dat het minstens over 5 jaar wordt uitgesmeerd. Dat schetst toch direct een ander beeld.
Toch is geld bij Feyenoord gewoon welkom. Al met al een nette deal!

21 januari 2022 om 12:25

Beetje overbodig om dat erbij te halen, vooralsnog doen ze redelijk goed mee en is de 1e maar zeker de 2e plaats niet uit zicht. Ik geloof ook niet dat ze het gaan halen, maar het gat is nog gewoon te overbruggen. Geen verkeerd woord over Feyenoord dit seizoen, zowaar.

21 januari 2022 om 12:25

Ook Adidas heeft er jaarlijks miljoenen in gepompt. En dit contract kan goed over 7 jaar zijn uitgesmeerd natuurlijk. Het klinkt mooi, maar in werkelijkheid zullen de verhoudingen gelijk staan.

21 januari 2022 om 12:41

is over 6 jaar dus ruim 8 miljoen per jaar

21 januari 2022 om 12:46

Hoeveel betaalde adidas Feyenoord per jaar dan?

21 januari 2022 om 13:20

Waarschijnlijk iets minder wel @marieke90. Ajax ontvangt bijv. 8.33 miljoen per jaar van Adidas (ook een deal van 50mil in 6 jaar - looptijd t/m 2025). Voor wat betreft Feyenoord is dit sponsorbedrag vanuit Adidas lastig te bepalen, ik vind daar het volgende over: "het is moeilijk te zeggen hoeveel Feyenoord van Adidas krijgt: de Rotterdammers verkopen namelijk zelf hun shirts. Adidas ontwerpt de kleding, stuurt die tegen bodemprijzen naar Feyenoord en de Stadionclub brengt ze zelf aan de man. Adidas betaalt Feyenoord dus minder, maar de club houdt meer geld over aan de verkoop van shirts. Het meest recente jaarverslag van de Rotterdammers spreekt van 10,5 miljoen euro die verdiend is aan merchandising, het leeuwendeel van die inkomsten zal verdiend zijn aan spullen met Adidas erop." Ik weet niet of die eigen shirtverkoop met deze nieuwe sponsor in eigen beheer zal blijven.

21 januari 2022 om 14:23

Ik zou eerst maar is even kijken op welke plaats FC Barcelona staat voordat je zulke opmerkingen plaatst over andere clubs

Wat geld allemaal niet kan kopen tegenwoordig. Nu nog maar hopen dat het iconische shirt er niet aan gaat

21 januari 2022 om 12:20

Waarom zou dat met dit bedrijf anders gaan dan met Adidas, Puma of Kappa?

21 januari 2022 om 12:22

Wie er ook shirt ontwerper is, niemand gaat ooit het thuis shirt heruitvindinden, in het verleden is dat met Puma, Kappa enz ook wel gebleken toch?!

21 januari 2022 om 18:38

Puma doet toch altijd wel een aardige poging om het thuis shirt te verminken, zie bijvoorbeeld het tenue van Dortmund in fluoriserend geel.

21 januari 2022 om 12:28

Wat jammer is van het shirt van Feyenoord vind ik vooral de sponsornaam op het shirt. Een mooie sponsor met een korte naam staat het best.

21 januari 2022 om 13:01

Vond zelf dat Opel logo alleen wel mooi.

21 januari 2022 om 23:23

Ik vond de naam Stad Rotterdam Verzekeringen wel mooi staan

21 januari 2022 om 12:28

Zoals andere clubs als Newcastle en Rangers dat ook niet hebben gehad met hun shirt?

21 januari 2022 om 12:36

Als je als ontwerper geld wil verdienen aan het shirt van Feyenoord, dan lijhet me niet al te snugger om ook maar iets van die prachtige rood witte banen te veranderen, dat is zonde van die 50 miljoen haha

21 januari 2022 om 12:39

Als het shirt van Barça in een dambord kan worden veranderd, kan ieder shirt worden veranderd.

21 januari 2022 om 12:51

Hoe bedoel je??… het shirt van Barcelona is de laatste 50 jaar op de kleuren na meerdere keren van patroon verandert, idd tot aan een dambord toe..die rood witte banen van het Feyenoord zijn va dag 1 het zelfde, op wat veranderende accenten na, gaat niet helemaal op die vergelijking.Als je wilt dat de pleuris los breekt in Rotterdam en ook bij mij thuis, moet je het rood witte shirt veranderen in blokjes, net als Kroatië, er is geen ontwerper die dat alleen al overweegt te overwegen hahaha

21 januari 2022 om 13:00

@Deem - Geen idee hoe het bij Barca zit, maar volgens de statuten staat het Feyenoord (thuis)shirt gewoon vast qua ontwerp.

21 januari 2022 om 13:03

Als je de shirts van Barcelona van de laatste 50 jaar bekijk zie je dat de enige overeenkomst het Blaugrana is, de kleuren.
Zelfde geldt voor PSV, altijd rood en wit, maar nooit exact de zelfde breedte en het aantal banen.

21 januari 2022 om 13:07

Als die ontwerper een beetje bij zijn volle verstand is gaat hij het thuisshirt van Feyenoord niet veranderen, nee. Ben anders bang dat hij stante pede op zoek kan naar een andere baan. Volgens mij breekt dan de hel los.

21 januari 2022 om 13:15

Wat ik bedoel is dat er veel grotere clubs zijn geweest waar ook "de pleuris los zou breken", waar het ook gebeurd is. Barça is gewoon even het eerste voorbeeld dat in mij op komt. Die hebben ook nog eens horizontale banen gehad. Zigzag patroon van Inter heb je ook nog. Dan kun jij wel zeggen dat niemand dat overweegt, maar die grotere clubs is het al overkomen, en in die shirts loopt men alsnog. Kans lijkt me klein, maar de kans is er altijd.

21 januari 2022 om 13:43

Die kans is er gewoon 100% niet, heel simpel haha
En het voorbeeld is gewoon niet goed, het shirt van Feyenoord ziet er over 500 jaar exact hetzelfde uit, daar is geen speld tussen te krijgen.

21 januari 2022 om 17:55

Zeiden ze bij Barça dus ook. "Heel simpel, haha."

21 januari 2022 om 18:14

Volgens mij begrijp je helemaal niet eens wat ik bedoel..

21 januari 2022 om 19:10

Die clubs zijn reclamezuilen geworden door de jaren heen. Kinderen moeten die shirts leuk vinden en kopen. Zie alleen al de uitshirts van barca elk jaar. Bij Feyenoord duidelijk niet. Wat cult is moet cult blijven. En trouwens: Inter is in de verste verte niet een grotere club dan Feyenoord. Net als dat een Man City of Chelsea dat niet is. Ze hebben uiteraard wel meer geld en internationale allure.

21 januari 2022 om 22:04

Ik begrijp heel goed wat je bedoelt. Maar ik vind je onwijs naïef. Als internationale topclubs over de knie gelegd kunnen worden, kan het bij elke club. Ook Feyenoord.

21 januari 2022 om 22:09

Weet je, Cipo... Met iemand die nog met het waanidee rondloopt dat Feyenoord een grotere club is dan Inter ga ik niet lopen discussiëren. Dat heeft gewoon geen nut.

Ken het bedrijf verder niet, maar klinkt als een goede deal.

Dat is financieel een goede zet maar qua naam een aardige downgrade qua merk. I know, een merk in opkomst maar ik zie Feyenoord van alle merken het liefst in Adidas. Premium merk, goede kwaliteit en mooie shirts. Castore kan me nog niet bekoren. Ook niet bij de Wolves, Rangers en Newcastle.

21 januari 2022 om 12:27

En waarom kunnen die shirts van Castore jou niet bekoren? Je hebt ze allemaal thuis hangen, er even aan gevoels en dacht.. nee.. dit is geen Adidas? Adidas is zachter ofzo?

21 januari 2022 om 21:43

Dus omdat ik geen shirtje van Newcastle, de Wolves of de Rangers thuis heb hangen mag ik er geen mening over hebben Rutger? Moet niet gekker worden.. Ik vind persoonlijk (lees persoonlijk) het geen mooi merk. De shirtjes van bovengenoemde clubs vind ik ook niet mooi. De Rangers spelen ineens met geel en goud op het shirt. Zoek hem maar eens op. Helemaal verkracht dat blauwe shirt. Bovendien, als Rucanor, Dutchy, Panther of Errea kledingleverancier van Ajax zouden worden zou je het ook geen vooruitgang vinden, al betalen ze 100 miljoen. Clubs als Feyenoord, Ajax en PSV horen topmerken als kledingleverancier te hebben vind ik. Nike, Adidas en eventueel Puma. Ook qua imago houd je je 'merk' als voetbalclub daarmee hoog. Als Rucanor morgen Ajax gaat sponsoren en met lelijke shirtjes komt, ben je dan blij of mag je dan van mij geen mening hebben omdat je zelf geen shirt van een andere club die gesponsord wordt door Rucanor hebt hangen?

21 januari 2022 om 12:38

Ja, goed. Premium merk.. Een willekeurige club in de League 2 sponsoren ze ook en ook wij krijgen vaak gewoon templates. Ben persoonlijk meer fan van merken die wat meer oog voor je hebben en het 'simpele' maar zeker ook mooie van Castore staat me persoonlijk wel erg aan eerlijk gezegd. Maar zo gaat dat altijd met andere shirtsponsoren, haha.

21 januari 2022 om 21:49

Zoek het shirt van de Rangers eens op maat. Het ziet er niet uit. Het blauwe shirt is echt verkracht en het paarse uitshirt is ook heel bijzonder. En oprecht, check het eens, want er is niets simpels aan als je die ontwerpen ziet. Buiten dat (en ik noemde het net al even hierboven bij Rutger) vind ik dat het 'merk' Feyenoord daalt als je met zulke merken in zee gaat. Topclubs houden hun imago hoog met leveranciers als Adidas, Nike en eventueel ook Puma. Wordt Rucanor morgen kledingleverancier van Ajax dan daalt het 'merk' Ajax ook.

21 januari 2022 om 19:32

Zal mij worst wezen in welk merk ze lopen. Als Rucanor of Dutchy er nog meer miljoenen tegenaan gooit mogen ook zij van mij wel kleding leveren aan Feyenoord.

21 januari 2022 om 21:51

Dan hebben daarover een andere mening. Ik heb hierboven al veel gezegd, en veel dingen zijn een persoonlijke mening (net zoals jij die hebt en uiteraard mag hebben), maar de huidige ontwerpen zien er niet uit en ik vind dat topclubs (en dan zeker de traditionele topclubs) niet in zulke rotzooi horen te lopen. Niet alleen Feyenoord maar ook Ajax, PSV en internationale topclubs. Maar goed, persoonlijke mening

Prima werk! Vertegenwoordigd Newcastle, Wolves en de Rangers bijvoorbeeld ook. Ze kiezen voor Feyenoord onder andere omdat ze de meeste geregistreerde supporters hebben, toch opvallend. Lekker bezig daar in het Maasgebouw, mag gezegd worden.

21 januari 2022 om 12:25

Boeien of je supporters geregisteerd staan, Ajax heeft de meeste supporters in Nederland.

21 januari 2022 om 12:27

Het boeit idd dat die supporters geregistreerd staan, het voorbeeld daarvan reageer je nota bene op.

21 januari 2022 om 12:31

Och, niet zo snel op je teentjes getrapt zijn joh. Het is maar een getal. Zolang Ajax presteert zullen ze inderdaad meer "supporters" hebben.

21 januari 2022 om 23:38

Ajax heeft veruit de meeste fans.. Feyenoord de meeste supporters

21 januari 2022 om 12:25

Ik weet niet precies waar jij je informatie vandaan haalt, maar Ajax heeft toch echt de meeste geregistreerde supporters. Verder natuurlijk gewoon een uitstekende deal voor Feyenoord.

21 januari 2022 om 12:28

Uit het artikel van de Telegraaf:

"Op het gebied van social media is Ajax veruit de grootste in de Eredivisie, maar waar het puur om de geregistreerde fans gaat heeft Feyenoord de grootste database met 1,1 miljoen supporters"

Wat is jouw bron?

21 januari 2022 om 12:28

Ach, laat lekker gaan. We hoeven niet te discussiëren over wie groter is, Ajax of Feyenoord. Iedereen weet het wel. Daarnaast zegt geregistreerde fans niet zo gek veel, want dan zou Benfica groter zijn dan Manchester United.

21 januari 2022 om 12:31

Zetten een Feyenoord account op Twitter. " Een van de redenen dat Castore met de Rotterdammers in zee willen is door de grote achterban, geregistreerd zelfs de meeste in de Eredivisie. Met een totaal van 1.1 miljoen." Weet niet wat er van waar is, vond het ook wel opvallend. Ajax heeft inderdaad verreweg de meeste in NL.

21 januari 2022 om 12:32

Moet me trouwens nog registreren, waat doe ik dat?

21 januari 2022 om 12:41

Ik doe niet aan registreren als fan. Grootste privacy inbraak sinds WO II als je het mij vraagt.

21 januari 2022 om 13:26

Laten we hier inderdaad een beetje een zielige discussie op gang helpen dat Ajax meer supporters heeft. Ajax heeft de grootste prijzenkast van Nederland, dus ook de meeste supporters. Zo werkt dat nou eenmaal. De Arena was uitverkocht na het Europa League verhaal, maar daarvoor was het makkelijk genoeg om een seizoenskaart te bemachtigen.

Feyenoord heeft 1.1 miljoen geregistreerde fans. Dat geeft aan hoe belachelijk groot deze club is. Zeker in Rotterdam en omstreken. Dat deze fans geregistreerd staan, zegt iets over de supporters van de club en heeft er dus mee te maken dat een merk bereid is 50 miljoen euro te betalen aan Feyenoord, om de shirtsponsor te worden.

21 januari 2022 om 13:37

@deenb de vraag is natuurlijk of ze bij Ajax terecht konden, aangezien die gewoon voorzien zijn.
Maakt verder ook niet uit, in Nederland heeft Feyenoord fans zat, of Ajax er dan een paar meer of minder heeft op papier.

21 januari 2022 om 15:43

Zeg je geregistreerd op een voetbalforum?

On: mooie deal voor Feyenoord! 50 miljoen voor 6 jaar is echt een prima vooruitgang.

21 januari 2022 om 18:35

@dewaterdrager - hoewel ik de neiging heb weerstaan om in te gaan op die geregistreerde achterban claim te reageren wil ik wel enkele zaken uit de wereld helpen. Namelijk rondom seizoenskaarten, dat je daar voor 2017 makkelijk aan kon komen. Daar is het al ruim 10 jaar ontzettend lastig om er tussen te komen. Het was mogelijk, beetje afhankelijk van het moment plus dat ze uiteindelijk wel redelijk snel gingen. Dus dat is gewoon niet correct.

Ook met kaartverkoop was het echt vaak uitverkocht, alleen kon je daar jaren nog best goed tussenkomen. Wat er is veranderd is een wachtlijst van tienduizenden mensen voor seizoenskaarten en dat je voor losse kaarten ‘s ochtends moet klaar zitten om 10.00 en dat heel veel mensen misgrijpen. Met als gevolg dat door het vele misgrijpen uiteindelijk zelfs Spakenburg thuis uitverkocht raakt omdat mensen toch eens willen gaan.

Verder overigens een mooie en goede deal voor Feyenoord denk ik. Geen idee hoe ze qua ontwerp zijn, maar commercieel ziet dit er wel goed uit.

21 januari 2022 om 12:32

Heb je daar ook een voorbeeld van dat Feyenoord de meeste geregistreerde supporters heeft. Dacht dat Ajax het dubbele aantal had vandaar

21 januari 2022 om 12:34

Uit het artikel over deze sponsordeal van de Telegraaf:

"Op het gebied van social media is Ajax veruit de grootste in de Eredivisie, maar waar het puur om de geregistreerde fans gaat heeft Feyenoord de grootste database met 1,1 miljoen supporters"

Overigens zegt dat lang niet alles, omdat supporters die nooit een wedstrijd hebben bezocht en dus ook niet ingeschreven staan bij een club net zo goed merchandise kunnen kopen.

21 januari 2022 om 14:10

Haha ik las deze comment en dacht zouden daar nou allemaal Ajacieden over miemelen. Ik werd niet teleurgesteld.

21 januari 2022 om 17:57

Same here Migi haha. Voetbalzone stelt wat dat betreft nooit teleur. Weet nog niet zo goed wat ik van de deal moet vinden overigens, daar ik nog niet zo bekend ben met het merk. Toch is 50 miljoen geen zakcentje, althans voor de gemiddelde club, dus wat dat betreft kan ik het alleen maar toejuichen. Wat vind jij?

21 januari 2022 om 18:43

@migi - je moest eens weten hoe graag ik hier op wilde happen 😄

En zo’n fraaie kans om in een club discussie te raken op VZ krijg je niet iedere dag😉

Voor hoe lang geldt dat contract van 50 miljoen?

21 januari 2022 om 12:23

Als iemand hier weet hoeveel Adidas per jaar betaalt en ervan uitgaande dat Feyenoord erop vooruit gaat, dan kun je het aantal jaren en dus jaarlijkse bedrag wel redelijk schatten lijkt me.. geen idee wat Adidas nu per jaar betaalt?

21 januari 2022 om 12:56

Van Ajax is het wel redelijk bekend en ligt het bedrag rond de 7 a 8 miljoen per jaar. Ik denk dat Feyenoord logischerwijs wat minder kreeg (tussen 6 en 7?) vanuit Adidas, dus dan is die 8,5 miljoen van Castore wel een mooie stap! Een merk dat in de lift zit met Mclaren vanuit de F1, Andy Murray, Newcastle, Rangers etc. Vanaf volgend seizoen zijn bijvoorbeeld ook Sevilla, Leverkusen, het Engelse nationale elftal en Lazio aangesloten.

21 januari 2022 om 12:25

Van 2023 tot 2029 stond er, dus 6 jaar, geen slechte deal hoor!

Goede zet.

Castore is bezig met een flinke uitbreiding.
Nu al Newcastle l, Wolverhampton en rangers. En het volgende jaar Sevilla, Bayer Leverkusen, Aston villa en Lazio.

Nu ook Feyenoord. Netjes. Voor Feyenoord ook een leuke klapper vijftig mil.

21 januari 2022 om 23:16

Dus een leuke klapper.

Dit zijn mooie bedragen. Mooi dat mijn club commercieel ook flinke stappen blijft zetten naast het gevoerde sportieve beleid. Blij mee.

21 januari 2022 om 12:31

Inderdaad een goede move. Lijkt op dezelfde deal (qua bedrag) als Adidas met Ajax (6 jaar voor 50 miljoen). Zo'n deal met een nu nog onbekend merk in Nederland is gewoon heel goed gedaan!

21 januari 2022 om 14:41

Het zal moeten blijken of dit een financiele stap is of niet. Het gaat uiteindelijk om de details van deze deal t.o.v. de details van het huidige Adidas contract.
Bij de shirt verkoop gaat het niet alleen om de vaste en variabele vergoeding maar ook of de club een deel van de shirt verkopen krijgt en hoe groot dat deel is.
Een club als Feyenoord met zo veel fans verkoopt jaarlijks heel erg veel shirts. Die worden voor een paar euro gemaakt en voor zeer forse bedragen verkocht. Hoeveel een club dan per verkocht shirt mag bijschrijven maakt dan ook heel veel uit.

21 januari 2022 om 15:18

Ja dat snap ik Plato, maar Feyenoord zal de deal echt niet aangaan als er variabel veel minder aan de strijkstok blijft hangen voor ze.

21 januari 2022 om 17:35

Het zal ongetwijfeld een verbetering zijn maar of dit flinke stappen zijn, dat zal nog moeten blijken.

21 januari 2022 om 12:25

Maar ze betalen wel als een A merk. Adidas en Puma zijn ook ooit begonnen als een B merk.

21 januari 2022 om 12:30

Ben je wel een B merk als je 50 miljoen uitgeeft aan alleen Feyenoord en ook nog eens meerdere Premier League clubs? Minder bekend of opkomend betekent niet dat het een B merk is. Armani zit ook alleen op Napoli, ook een B merk?

Castore wordt een steeds groter merk. Hebben bij onder andere Rangers en Newcastle mooie klassieke tenues ontworpen vind ik. Goeie deal

Leuke sponsor. Castore is niet heel bekend maar maakt voornamelijk vrij strakke wedstrijdshirts. Ook houden ze de shirts over het algemeen vrij simpel dus er zal niet veel gegoocheld worden met de kleuren van Feyenoord, wat ook maar goed ook is, want Feyenoord heeft vaak in mijn ogen de mooiste shirts van Nederland.

Het is zeker een mooi bedrag maar is natuurlijk wel afhankelijk van voor hoeveel jaar het is afgesloten.

21 januari 2022 om 12:26

6 jaar geloof ik. dus een slordige 8.5 miljoen per jaar. Geen idee wat Adidas betaalde, maar die verschillen zullen niet zo groot zijn.

21 januari 2022 om 12:34

Da's wel mooie deal dan. Nice

Wel mooi een merk buiten Adidas of Nike.
Krijgt t toch iets meer een eigen identiteit ipv al die "dezelfde" shirt van bovengenoemde merken.

Adidas is natuurlijk classy, maar Castore zal dus echte 'bespoke' shirts voor Feyenoord gaan maken. Geen typische standaard templatezooi dus.

Nette deal dus!

21 januari 2022 om 13:09

Vind die Engelse/Britse stijl van Castore persoonlijk ook wel tof. Het schuurt a la Lyle & Scott, etc. wel wat meer aan de supporters 'cultuur'. En inderdaad; waarschijnlijk geen templates.

Geen verkeerd bedrag zeg. Net zoveel als Ajax met Adidas

Volgens mij hebben Newcastle en Wolves ook deze kledingsponsor.

21 januari 2022 om 12:32

Klopt! En Rangers ook.

21 januari 2022 om 13:09

En in las dat Leverkusen, Lazio en het Engelse elftal ook overstappen. Komt zo een grote jongen bij in de kledingsponsorwereld.

Om veel redenen lijkt lijkt mij dit een uitstekende deal. 1e Nederlandse club met nieuw kleding merk. Catore heeft laten zien goed om te kunnen gaan met taditionele shirts lees luisteren vooral naar de clubs hoe ze het willen hebben. Nieuwe markt kan ook voor Feyenoord een commerciele boost geven als partner voor andere investeerders. Feyenoord heet het publiek om veel shirts te verkopen. Vanuit hun marketing heb ik nog wel wat twijfels maar dat kan nog komen. Qua bedrag lijkt dit erg veel maar ben niet op de hoogte van termijnen.

21 januari 2022 om 12:31

Twente heeft ook een nieuw merk in Meyba. Een oud merk dat nieuw leven in is geblazen.

21 januari 2022 om 12:35

Dat is ook zo, Heb je gelijk in.

21 januari 2022 om 12:39

Eigenlijk is dat een oud merk. Dus je had wel gelijk.

Ze zijn bij Castore wel op de "volksclubs" tour. Na Rangers en Newcastle toch een 3e volksclub.

Hoe kunnen we nu weten of dit een goede deal is? We weten de looptijd niet. Misschien is het wel uitgesmeerd over 10 of 20 jaa. Zeg maar even wat.

Verder goed te zien dat we wat variatie is. Wel moet ik zeggen dat ik de shirtjes van Adidas mooi vind. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het uitshirt dit jaar. Benieuwd waarmee deze sponsor komt!

21 januari 2022 om 12:35

6 jaar. 2023 t/m 2029

21 januari 2022 om 13:17

Als ik het me goed herriner rond de 5-5,5 miljoen. Dus dan ga je er redelijk goed op vooruit.

21 januari 2022 om 13:30

Kort antwoord: Adidas betaalde initieel minder. Niet voor niets voor dit dan ook gewoon een vooruitgang.

Mooie deal! Ben onbekend met het merk Castore, dus heb het even moeten googlen. Maken mooie shirts, ben erg benieuwd naar de toekomstige shirts.

Eindelijk na de transfer nieuws nu ook op financieel een klapper gemaakt, zou Dhr Kloese hier voor gezorgd hebben dat Feyenoord nu ook op Financieel gebied sterker word ben benieuwd naar de toekomst maar voor nu ziet het er goed uit.

Top gedaan door Feyenoord mag best gezegd worden.

21 januari 2022 om 13:00

Weet niet of je hierop doelt, maar deze deal komt denk ik niet vanuit Te Kloese. Hij zal misschien het dossier hebben gelezen en een knoop doorgehakt, maar deze meneer is pas 2 dagen bij Feyenoord werkzaam.

21 januari 2022 om 13:10

Klopt, haha. Bijzonder om dit aan te Kloese op te hangen. Feyenoord timmert onder Joris van Dijk (en ervoor ook zeker Koevermans) commercieel al een tijdje langer goed aan de weg.

Ik ken het niet, maar goede financiële deal voor Feyenoord.

Hebben Rangers, Wolves en Newcastle al. Nemen vanaf komend seizoen ook de shirts van Villa, Leverkusen, Lazio en Sevilla voor hun rekening. In ieder land pakken ze een aansprekende club, dat is slim. Goede marketingafdeling, daar bij Castore.

Misschien een tip voor vz, zet bij dit soort berichten een schema erbij met bijvoorbeeld wat ze eerst kregen en wat ze nu krijgen en ook hoe de concurrentie het ervanaf brengt omtrent dit onderwerp. Ben erg benieuwd na de verschillen namelijk. Wat krijgt Ajax per jaar en psv. Ook az en Vitesse acht ik relevant.

Hoe kan er gesproken worden over een grote financiële slag als de termijn niet bekend is? Je zou er dan in theorie op achteruit kunnen gaan met deze beperkte informatie uit het artikel

Mooie (super)deal voor feyenoord.

Goed bezig bij Feijenoord! Met het huidige beleid en staf voorzie ik dat de Rotterdammers dichterbij Ajax en vooral PSV komen. Op zich prima voor de Eredivisie. Laat ze elkaar maar opjagen naar een hoger niveau.

21 januari 2022 om 13:10

Mwah eerst maar eens goed gaan verkopen en echt flinke winst draaien. Daar is mijn cluppie al die jaren niet heel sterk in geweest. De toekomst ziet er tot nu toe rooskleurig uit, maar we hebben uiteraard nog een lange weg te gaan om bij bijvoorbeeld Ajax te komen.

21 januari 2022 om 14:28

Met een paar miljoen extra per jaar dicht je het gat niet. Zeker niet omdat Ajax en PSV ook niet stilstaan en hun inkomsten verhogen.

Maar je neemt wel meer afstand van de rest van de eredivisie. Als je die wedstrijden allemaal wint, doe je al snel mee voor de titel natuurlijk.

21 januari 2022 om 15:23

Klopt. Ajax heeft zoveel onnodige punten verspeeld tegen kwalitatief mindere tegenstanders en kijk dan naar de stand, met in het achterhoofd dat PSV twee keer tegen de andere twee topclubs heeft verloren en Ajax twee keer gewonnen. PSV staat op 1, met een punt voorsprong. En had Feijenoord thuis tegen Vitesse gewonnen, had de club niet op een te grote achterstand gestaan voor een CL (voorronde) plek...

Een goede deal zonder te weten hoe lang de deal loopt? Misschien wordt het wel uitgesmeerd over 50 jaar

21 januari 2022 om 13:12

Gezien je pas nét reageert en de kans hebt gehad om in diverse reacties te kunnen lezen over hoeveel jaar het gaat, verbaast me deze reactie

21 januari 2022 om 13:24

sterker nog, ik heb qua tijd zelfs de tijd gehad om Feyenoord te bellen, dat Engelse merkje te bellen, research te doen of weet ik veel wat. Echter als het niet in het artikel staat, beschouw ik het niet als relevant. Geen idee welke users hier betrouwbare informatie hebben en wie zit te blaten. Teveel mensen hier die maar wat roepen.
Maar bedankt voor de verheldering, nu weet ik het nog niet.

21 januari 2022 om 13:28

Je komt toch op z'n minst 30 keer '6 jaar' tegen. Maar goed, vertrouw je mij dan wel?

21 januari 2022 om 13:32

Niet meer of minder dan een willekeurig ander iemand, maar heb ook geen reden om die 6 jaar niet te geloven. Zo moeilijk is het allemaal toch niet? Ik snap at afzijkcultuurtje hier helaas niet altijd. Moeilijk doen om het moeilijk doen. Maar ja, weer een minuut vermaak

21 januari 2022 om 13:19

Aangezien het Feyenoord's grootste commerciële deal uit de geschiedenis is, staat gewoon in de tekst, neem ik aan dat het niet over € 100.000,- per jaar gaat

21 januari 2022 om 13:25

die 50 jaar was ook niet helemaal serieus bedoelt. Maar ik snap dat het leuk is om mensen op hun onwetendheid te wijzen. Goed voor de lengte van je e-dick

Chris Woerts met zijn investeerders… Het blijkt gewoon om een sponsor te gaan haha. Deze man heeft wel heel vaak foutieve informatie…

21 januari 2022 om 13:22

Begin me steeds meer aan die Chris te irriteren. Brengt alles als een zelf onderzochte feit maar 9/10 keer is het van horen zeggen en klopt het niet.

21 januari 2022 om 13:46

Cuco eens, dan had je beter Kraay die ook weinig toevoegt laten zitten. Woerts is nog erger, voegt 0,0% toe en doet allen interessant.

Hoop dat ze wel een beetje toffe shirtjes gaan produceren. Je ziet soms echt spuuglelijke designs voorbij komen... Plus die pasvorm moet ook wel lekker zitten. Verder prima bedrag natuurlijk.

Zo, dat lijkt me een hele mooie deal voor Feyenoord zeg! Ben inderdaad ook wel benieuwd hoe dit voor alle andere clubs in de Eredivisie is. Een schemaatje zou zeker interessant zijn.

Tot vandaag kende ik het merk eerlijk gezegd niet. Het was mij even ontgaan dat het de kledingsponsor is van onder meer Newcastle, Rangers en Wolves. Castore, het klinkt niet bepaald als een sportmerk maar dat terzijde. De shirts daar in tegen van bovengenoemde clubs zijn zo slecht nog niet. Ik ben oprecht benieuwd hoe het ontwerp voor Feyenoord er straks uit gaat zien. Toch jammer dat het pas van 2023 gaat gebeuren dan. Ik vind het overigens helemaal niet erg dat men Adidas vervangt voor Castore. Feyenoord kreeg toch de Bristol-lijn van Adidas. Ik vond de shirts nou ook niet bepaald mooi ofzo. Nu met een nieuw, onbekend en verfrissend merk hoop ik op mooiere shirts!

Ik heb begrepen dat men vanaf nu alleen nog in roze shirts met de de text #wzawzdb mogen spelen. Zonder gekheid, ziet er als een goede deal uit. Zeker een vooruitgang met de oude deal. En wie de sponsor ook is, uiteindelijk gaat het erom hoeveel euro het gaat opleveren. Hopelijk kan feyenoord ook nog een betere shirt sponsor krijgen, zodat men ook hier gelijkwaardig aan ajax zal zijn. Weer een stap dichterbij voor de traditionele top 3! Proficiat Feyenoord.

21 januari 2022 om 14:50

Ik snap je ajaxgrap niet in deze context?

Dit is veelbelovend, goed nieuws! Voor Feyenoord kan 50 Euro (verspreid over 6 jaar) een reddingsboei zijn, zodat ze kunnen blijven meedoen bovenin. En daarmee is het ook voor de Eredivisie heel goed nieuws. Want nu Ajax steeds verder uit beeld lijkt te raken door grote jaarlijkse inkomsten uit Europees voetbal en PSV daar nog maar net bij aan kan klampen, is het voor de rest zowel voetballend als financieel wel steeds minder aan het worden.
Er waren gunstige uitslagen van AZ, Feyenoord en Vitesse, maar laten we niet vergeten dat het niet om top-tegenstanders ging. Dus een fijne financiële injectie in de Eredivisie is een welkome impuls, die hopelijk bijdraagt aan de kwaliteit van het voetbal. En daarmee ook aan de weerstand voor Ajax en PSV, zodat ze niet alleen in Europa vol gas moeten geven.

Ik beschouw Feyenoord wel als een topmerk voor zo’n bedrijf om binnen te halen. Als je naamsbekendheid in Nederland wilt op korte termijn als relatief onbekende sportkledingsponsor dan kom je wel bij de traditionele top drie uit. Ik geloof dat Feyenoord qua merchandise uitstekend wist te scoren. Dus dat is ook mooi meegenomen.

Geen idee wat de ervaring is met het ontwerp (laat staan dat ik iets over kwaliteit kan zeggen). Commercieel lijkt het me een uitstekende deal voor Feyenoord.

Goeie slag. Ik ben erg benieuwd naar dit merk en hoe ze het shirt gaan vormgeven in de toekomst.

Mooie deal voor Feyenoord. Hopelijk kunnen ze financieel snel weer een beetje aanhaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren