‘Xavi draait 180 graden en zet niet De Jong maar Depay in de etalage’

Vrijdag, 14 januari 2022 om 17:14Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:14

Luuk de Jong beleeft zijn beste fase als speler van Barcelona. De spits was in zijn laatste drie duels namens de Catalanen trefzeker en lijkt het volledige vertrouwen te hebben gewonnen van Xavi. Waar de aanvaller eerst openlijk in de etalage werd gezet en op weg leek naar degradatiekandidaat Cádiz, is het nu Memphis Depay die mag uitkijken naar een (tijdelijke) nieuwe werkgever, meldt Mundo Deportivo.

Xavi leek al snel na zijn komst in Barcelona te zijn afgeknapt op Luuk de Jong. De spits werd hoogstpersoonlijk door Ronald Koeman naar het Camp Nou gehaald en zou onder Xavi niet meer dan een bijrol spelen. Een vertrek lag dan ook voor de hand. De Spaanse oefenmeester gaf begin dit jaar toe dat men bezig is met uitgaande transfers, waarmee financiële ruimte moet worden gemaakt voor nieuwe aanwinsten. De Jong zou een van de genoemde namen zijn. "We zullen veel dingen moeten beoordelen nu de transfermarkt geopend is. Maar het is duidelijk dat er eerst spelers moeten vertrekken voor we aankopen kunnen doen."

Het artikel gaat verder onder de video
Xavi Simons valt in, Wijnaldum krijgt basisplaats | Lyon - PSG | Highlights
Meer videos

Twee weken later is alles anders. De Jong was trefzeker tegen Real Mallorca, Granada en Real Madrid (Supercopa) en is niet meer weg te denken uit de spits bij Barça. De Nederlander heeft optimaal geprofiteerd van de kans die Xavi hem gegeven heeft. Ondanks dat De Jong op de nominatie stond om te vertrekken, stelt de trainer hem nu wekelijks op. Xavi kon door blessures en besmettingen enige tijd niet rekenen op Ansu Fati en Memphis Depay, waardoor hij genoodzaakt was met De Jong te spelen. Die keuze pakt goed uit. De Nederlander won het eveneens van Ferran Jutglà, met wie Xavi ook experimenteerde als centrumspits.

De Jong begon zijn productieve reeks op Mallorca, waar hij raak kopte op aangeven van Óscar Mingueza en middels een fraaie omhaal de lat raakte. Amper een week later was hij wederom trefzeker met het hoofd tegen Granada. Zijn derde treffer van dit kalenderjaar viel woensdagavond in de Clásico tegen Real Madrid. De Jong profiteerde van geklungel in de Madrileense defensie en heeft ervoor gezorgd dat Xavi amper nog om hem heen kan. De oefenmeester waardeert zijn inzet, zijn houding en de manier waarop hij zich aanpast aan het team, weet Mundo Deportivo.

De waardering van Xavi is dusdanig toegenomen, dat Barcelona overweegt om niet De Jong maar Memphis Depay in de etalage te zetten. Laatstgenoemde wordt verweten dat hij zich juist niet aanpast aan de spelopvattingen van Xavi. Een ander groot voordeel voor De Jong is het feit dat Barcelona met echte buitenspelers speelt. Van de voormalig PSV'er is bekend dat hij voor een groot deel afhankelijk is van de aanvoer vanaf de zijkant. Op die manier wist hij ook te scoren tegen Mallorca en Granada. Depay lijkt zich niet te hebben neergelegd bij een rol als reserve. "Je hebt te lang in het donker gezeten. Het is nu tijd om in de schijnwerpers te staan", schreef hij deze week op Twitter.


Poll

Moet Luuk de Jong de eerste spits blijven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

190 reacties (laatste reactie door jarijari)

Niet een gekke keuze… Momenteel presteert Luuk gewoon boven verwachting. Heb je meer aan dan Depay.

14 januari 2022 om 09:48
0

En straks is het weer 3 wedstrijden andersom en dan? Waan van de dag regeert? Als stormram kan Luuk van waarde zijn en Depay weer als je een wedstrijd dicteert en uit wil spelen maar van beide toch zeker dat het niet voor de basis is. De vraag is dan waar je denkt meer gebruik van te gaan maken... of beide gewoon lekker op de bank houden en van beide gebruik gaan maken als dat op dat moment nodig is.

14 januari 2022 om 10:29
0

Heeft Xavi dit bericht de wereld in gebracht of is het gewoon uit de duim van een journalist om een blaadje te verkopen?

14 januari 2022 om 10:38
0

Wart heeft jouw bericht te maken met mijn reactie? Ik reageer op Rambo.

14 januari 2022 om 11:08
0

hij staat dan lekker hoog met zijn bericht

14 januari 2022 om 11:36
0

Depay is eigenlijk te duur om op de bank te houden, zeker voor het huidige Barca. Als het dan toch niet uitmaakt kun je beter Luuk de Jong op de bank houden

14 januari 2022 om 10:01
0

Luuk heeft het voordeel dat hij een hele specifieke spits is die eigenlijk maar op een manier gebruikt kan worden, daar waar Depay van alles een beetje is maar nergens in uitblinkt.

14 januari 2022 om 10:05
0

De waan van de dag regeert. Is nooit bevorderlijk! Wellicht is het slechts hearsay, maar Barca heeft inmiddels wel een reputatie.

14 januari 2022 om 10:30
0

Haha opportunistischer dan dit wordt het niet. Luuk maakt 3 goals, waarbij de laatste tegen hem aan wordt geschoten, en opeens zou Xavi gedraaid zijn. Geloof er niks van. Los van wie er vertrekt of moet verterekken, dat stond al een tijdje vast hoor. Dat laten ze echt niet van deze 3 wedstrijden afhangen.

14 januari 2022 om 10:37
0

schiet in drie wedstrijden een bal in het doel. Maakt je dat dan direct onbetwist? Redelijk opportunistisch allemaal. Als ik Xavi was zou ik eerst maar eens een aantal wedstrijden meer bekijken. Ik begrijp natuurlijk wel dat ze in deze transferwindow nog stappen willen zetten. Depay weg laten gaan lijkt me geen ramp. Hij heeft nog niet heel erg veel laten zien. Laat Depay naar Italie gaan ofzo. En lukie lekker dit seizoen af laten maken bij barca. Waarschijnlijk vaak op de bank, maar dat is niet de meest dure bankzitter.

14 januari 2022 om 11:23
0

Maar 'niet meer uit de spits weg te denken' is dan wel weer wat overdreven.

14 januari 2022 om 18:32
0

Ja, ik vermoed dat de nodige Barca fans nog wel eens terugdenken aan een ander mannetje in de spits. Als je ziet wie daar de afgelopen 30 jaar allemaal hebben rondgelopen dan denk ik niet dan Luuk het meest tot de verbeelding spreekt.

Dat gezegd hebbend, 3 goals in 3 wedstrijden... Momenteel misschien helemaal geen slechte tussenpaus, tot er weer een echte, barca-waardige spits kan staan.

14 januari 2022 om 12:24
0

Wat een onzin, dit is puur de waan van de dag die regeert in Barcelona. Koeman eruit gooien en de prestaties zijn er helemaal niets beter op geworden. Het heeft ze alleen bakken met geld gekost. Nu Depay proberen te lozen terwijl hij echt wel kwaliteiten heeft die passen bij Barcelona en dan zou je een beperkte spits als de Jong houden nu dat hij toevallig 3x heeft egscoord. Echt wanbeleid.

14 januari 2022 om 13:06
0

Die 8 goals en 2 assist maakt niet uit?... hij heeft wel een aantal punten gewonnen voor het team.... bizar dat hij eerst geprezen word en nu weer uitgescheten.. dembele heeft 1 goal en 2 assist....

15 januari 2022 om 01:28
0

Mwah, waren 8 penalties.

14 januari 2022 om 17:46
0

Ik zou Frenkie de Jong ook in de verkoop zetten. Die speelt al helemaal dramatisch bij Barca maar dan moet Barca wel een flink verlies willen afschrijven op die 86 miljoen. Dat gaan ze er nooit meer voor krijgen. Ik denk niet eens de helft van dat bedrag

14 januari 2022 om 18:02
0

Maar jij voert dan ook een hetze tegen de Jong, de Ligt, Blind en van de Beek. Heeft Veltman geluk dat hij wat meer onder de radar speelt, anders had die ook in dat rijtje gestaan.

14 januari 2022 om 18:10
0

Wat voor hetze dan? Als spelers niet goed presteren mag je dat toch benoemen? Ik heb op heel veel spelers die niet presteren kritiek opdit forum. Dat jij dan alleen deze paar namen eruit pikt omdat je daar misschien meer mee hebt wil dat niet zeggen dat ik iets hebben tegen deze spelers

14 januari 2022 om 18:18
0

Je hebt helemaal gelijk Japie. Frenkie presteert zwaar ondermaats en wil Barcelona sportief stappen zetten dan is een verkoop het beste. Daarnaast geloof ik niet dat Frenkie gelukkig is met zijn rol op het veld.

14 januari 2022 om 18:21
0

Mee eens. We mogen wel zeggen dat pakweg een Maguire zijn transfersom niet waar maakt maar als je dat over een De Ligt of Frenkie zegt dan is iedereen opeens getriggered. Pedri, Gavi en Nico voegen gewoon veel meer toe dit seizoen en die zijn een stuk jonger dan Frenkie dus daar zit nog veel meer rek in

14 januari 2022 om 18:55
0

86 miljoen gaan ze niet meer krijgen maar daar is dan natuurlijk ook al een groot percentage van afgeschreven, na 2,5 jaar in dienst bij de club.

14 januari 2022 om 19:09
0

Neymar speelde ook een paar jaar bij Barca en ging voor 220 miljoen weg. Spelers kunnen in waarde stijgen afhangende van hun sportieve prestaties maar dat lijkt bij Frenkie niet het geval voorlopig

14 januari 2022 om 19:22
0

Dat heeft niets met elkaar te maken. Je hebt het over afschrijven. In de boeken wordt de waarde bepaald op de transfersom min de afgeschreven waarde. Die afgeschreven waarde is de transfersom gedeeld door de contractduur maal het aantal jaar reeds in dienst. Dat transfersommen altijd hoger uitvallen is inderdaad waar en vaak gebaseerd op reële waarde, maar aangezien jij het hebt over afschrijvingen gaat het om de nominale waarde in de boeken.

14 januari 2022 om 19:35
0

Als je het zo bekijkt leidt je idd geen 86 miljoen verlies maar ik bedoelde eigenlijk niet boekhoudkundig ook al leek mijn reachtie daar idd wel op. Meer dat ze hen waarschijnlijk niet kunnen verkopen voor een bedrag van 86 miljoen of hoger

Memphis mag van mij vertrekken, komt gewoon tekort

14 januari 2022 om 09:46
0

Voor alle blessures binnen het team, begin van het seizoen scoorde hij elke wedstrijd wel... De verdere afgang van Barca lijkt ingezet.

14 januari 2022 om 09:49
0

Toch was hij zowat de belangrijkste man van Barcelona, en zonder hem zou Barcelona nog minder punten hebben gewonnen.

Tekort? Idk.. zo prijs je Barcelona te hoog en het is niet zo dat Depay een matige speler is en Barcelona ala City, Liverpool of Bayern het doet, dat hij niet in het systeem past is wat anders

14 januari 2022 om 09:55
0

CMG. Dan komt hij toch wel tekort? Hij komt namelijk tekort voor het systeem dat Barcelona wilt spelen. Maar dit was vooraf al voorspeld door de 'haters'. Depay heeft gewoon een basistechniek van een KKD speler. Compenseert het met zijn kracht, explosiviteit en passeeracties (die wel 9 van de 10x mislukken). Hij is geen speler die je in de combinatie moet aanspelen, want dan schiet de bal van zijn voeten. En laat dat nou net het voetbal zijn wat Barcelona wilt spelen.

14 januari 2022 om 09:59
0

Hij is een paar wedstrijden belangrijk geweest met doelpunten, maar zelfs in die wedstrijden speelde hij niet goed. Dat wordt dan verbloemt door doelpunten en dat is ook prima. Maar als hij geen doelpunten maakt blijft er heel weinig over. Daarnaast blijf ik erbij dat hij veel te veel spiermassa heeft. Gaat gewoon ten koste van zijn wendbaarheid en snelheid.

14 januari 2022 om 10:01
0

@CMG, belangrijkste man van Barcelona? Misschien in 2 wedstrijden tegen laagvliegers, maar voor de rest kostte hij Barca gewoon punten met zijn gepruts en de hoeveelheid kansen die hij mist. Op dat vlak is Luuk gewoon veel klinischer. Ook speelt Depay helemaal niet in dienst van het team. Als je dan al zo’n ‘arrogante’ rol als speler aanneemt, zorg dan ten minste dat je er wel staat wanneer je oog in oog met de keeper staat. Dat laatste heeft Depay bewezen niet altijd even goed te kunnen.

14 januari 2022 om 10:02
0

Ik verwoord het liever anders, als morgen Xavi ontslagen word en Conte komt, en die dan Barcelona counter-voetbal laat spelen, zal Depay los komen en beter presteren. Komt hij dan tekort? Nee, spel van Xavi ligt hem gewoon niet.

Zet Depay bij Real en hij zal het vast beter doen dan dat hij bij Barca doet.

14 januari 2022 om 10:04
0

Hij komt ook tekort voor het niveau wat Barca wil nastreven net als Luuk. Echter kan Luuk als oplossing dienen door met voorzetten vanaf de flanken te spelen.

Maar om de woorden Depay heeft "een basistechniek van een KKD speler" moest ik erg lachen. Wat een onzin, Depay heeft een uitstekende techniek verder, echter maakt hij vaak verkeerde keuzes en drijft hij het te lang door, hij moet soms simpeler denken. Je moet slim zijn voor het spel van Barca en ik denk dat hij die slimmigheid nog niet onder de knie heeft.

14 januari 2022 om 10:07
0

@CMG- memphis belangerijkste? Dat is overduidelijk fati anders heb je niet gekeken, zelfs dembele schat ik 10x belangrijker in dan memphis, memphis heeft dit seizoen misschien maar 2-3 goede wedstrijden gespeeld that’s it, voor de rest kon die er niks van met zijn ongelofelijke slordig balverlies iedere keer ook in de clasico eergisteren, ik heb zelfs liever luuk in de punt die heeft memphis er al uitgespeeld, zelfde geldt voor de 🐐 Braithwaite

14 januari 2022 om 10:10
0

Messi_123

Waar heb jij het nou weer over? Fati heeft letterlijk 213 minute gespeeld in La liga, hoe kan hij de belangrijkste man zijn?

Depay heeft in 16 matchen 8 doelpunten en 2 assists, niet goed maar ook niet slecht.

14 januari 2022 om 10:15
0

Cmg ondanks dat fati minder minuten heeft gemaakt is die veel belangrijker dan memphis, das mijn mening

14 januari 2022 om 10:17
0

Maar jouw mening heeft toch hier niks mee te maken? Het gaat hier om dat Depay de belangrijkste man was en de punten binnen haalde voor Barcelona.

Hoe kan Fati de belangrijkste man zijn terwijl hij letterlijk rond de 200 minute kwam en niet meer dan 2 doelpunten heeft gemaakt, slaat nergens op.

Ik zeg nergens dat Depay beter is dan Fati.

14 januari 2022 om 10:21
0

Fati mag dan misschien talentvoller zijn, maar Memphis heeft ook exceptionele kwaliteiten. Al die barcalovers doen ineens alsof hij er niks van kan en dat is belachelijk. Die Fernan Torres komt net kijken en is na 1 wedstrijd al heilig verklaard. Daarbij zit Memphis in z'n prime met 27 jaar en gaat waarschijnlijk een mooi WK tegemoet met Oranje. Alle reden om hem wat meer vertrouwen te geven.

14 januari 2022 om 10:36
0

Messi_123. Minder minuten heeft gemaakt? Hij heeft nog amper minuten gemaakt bedoel je. 213 minuten, dat is net iets meer dan 2 volle wedstrijden. Inderdaad terecht wat Cmg zegt, hoe kan je dan veel belangrijker voor een team zijn dan Memphis

14 januari 2022 om 10:42
0

Luuk veel klinischer? Dat is toch echt een voorbeeld van gigantisch opportunisme? De afgelopen drie potten wel maar daarvoor heeft hij ook gewoon gigantisch veel enorme kansen gemist.

14 januari 2022 om 11:03
0

Messi_123

Wat voor kinderachtige reactie is dit nou weer. Je wordt overduidelijk gewezen op de feiten en kom je aanzetten met 'das mijn mening.. Wel je mening is niet onderbouwd en hoeft niemand er mee eens te zijn.. Toen Depay aan 't begin van het seizoen vaker punten voor Barca haalde waren dit soort reacties hier niet te zien..

14 januari 2022 om 11:12
0

@pango, de techniek van Memphis vind ik niet uitstekend. Hij kan af en toe mooie trucjes en zo, en laat inderdaad zien dat hij inderdaad soms een fijne techniek heeft die ruim bovengemiddeld is. Alleen lijkt soms zijn basistechniek heel slecht, simpel kaatsen of zo lijkt hij dan niet te kunnen. Daarnaast maakt hij vaak verkeerde keuzes, het lijkt er op dat hij niet inziet wanneer hij simpel moet spelen en wanneer juist iets moet proberen.

14 januari 2022 om 11:18
0

Memphis scoorde 0 goals in de CL en had een groot aandeel in het CL debacle. Fati scoorde in een paar minuten al meer. Fati scoort ongeveer elke 80 minuten die hij speelt. Dat is het grote verschil.

14 januari 2022 om 11:33
0

Visca. Het grote verschil is ook dat Fati haast nog geen minuten heeft gemaakt. Hij kan zeker een veel belangrijkere speler voor Barca zijn als hij eindelijk eens fit blijft. Maar beweren dat hij nu belangrijker is geweest met zo weinig minuten is natuurlijk een beetje onzin.

14 januari 2022 om 11:42
0

Belangrijker wil niet zeggen dat hij beter is. Dat staat op dit moment los van elkaar.

14 januari 2022 om 12:33
0

Ik vond dat ook te ver gaan. Het is zo zonde dat hij er niet was. Hij is een speler die normaal gesproken beslissender is voor Barcelona. Maar als je niet speelt kun je niet beslissend zijn.

14 januari 2022 om 13:14
0

Wel tof van je. @CMG- je kijkt met een realistische bril.. depay is gewoon belangrijk geweest. Hij verdient wel iets meer respect.. hoe kan je oordelen na een halve seizoen ?

14 januari 2022 om 17:43
0

Maar Barca hoort ook helemaal geen countervoetbal te spelen. Dat is juist het hele ding. Dat is ook de reden dat Koeman haast door iedere supporter wordt uitgekotst. Die malloot begon gewoon aan de hele identiteit te rommelen met dramatische resultaten tot gevolg. Ook heb ik de meerwaarde van Depay in het 5-3-2 systeem gewoon niet gezien? Dus of het in een hypotetische situatie onder Conte zoveel beter met hem zou gaan, durf ik te betwijfelen.

14 januari 2022 om 18:04
0

Ajax/Barca

Waarom haal je dan een speler waar je van te voren weet dat hij niet zal slagen? Vreemd.

Zelfde met een Morata, Barcelona wilt hem.. maar zonder ruimte is hij niks.

14 januari 2022 om 18:14
0

Pssst CMG- ik zou maar oppassen dalijk rapporteert messi 123 je voor 1 of andere reden. Ik sluit met je helemaal eens CMG jij komt met feiten. Waar messi 123 puur zonder feiten komt.

14 januari 2022 om 18:16
0

Ik vraag me af hoe fati de belangrijkste speler is. Heeft maar 215 minuten gemaakt? Veel belangrijker dan depay is hij niet met 215 minuten. Wat je hier aankondigde is onzin

14 januari 2022 om 18:20
0

Beste messi er is een verschil tussen een mening en een feit. Is kom je zeggen dat fati beter is dan depay. Dus je spreekt over een feit. Waarna CMG- je op je plek zet en met echte feiten komt. Waarna je je zegt dat het weer een mening is. Wat is het nou een feit of een mening?

14 januari 2022 om 18:21
0

Helemaal met je eens Kelsb01 wat messi 123 hier doet is heel kinderachtig en voor mij inzien ook provocerend. Er is geen enkele onderbouwing dus zover

14 januari 2022 om 09:50
0

Afgetroefd worden door Luuk de Jong... auwch

14 januari 2022 om 09:57
0

Prima laat hem maar vertrekken naar een club waar hij wel wordt gewaardeerd. Memphis heeft 8 goals gemaakt, terwijl hij met de lamme en de blinde voorin speelde. Nu Barca beter begint te draaien gaat Xavi Luuk de Jong inene in de punt zetten, ik vind het maar vaag.

14 januari 2022 om 10:10
0

Als Ajax zijnde je slag proberen te slaan, Depay kan toch prima van Links voetballen op de plek waar Tadic staat, hij kan ook nog in de spits en Neres is net verkocht voor 12.

Wellicht met een 6 mil bod beginnen en ophalen. Tadic kan ook nog vanaf links op het middenveld en wanneer Depay naar binnen schuift Tadic die erover heen gaat.

Anthony op rechts man dat wordt echt wel smullen, Depay zet zichzelf in de kijkers op CL niveau en maakt over een jaar of 2 een mooie transfer.

Luuk nog 3 wedstrijden klote spelen en PSV zijn slag slaan in de zomer of wellicht met om de tafel met zijn werkgever en kopen mits Zahavi niet terug komt.

ik voorspel dan een spannende titelrace in de eredivisie en mooie rondes voor zowel Ajax als PSV.

14 januari 2022 om 11:07
0

Dit klinkt allemaal leuk en aardig maar ik denk niet dat Memphis ooit bij Ajax gaat voetballen als je ziet dat hij al vanaf jonge leeftijd bij PSV heeft gespeeld, veel heeft geleerd en dit de springplank voor hem is geweest naar de top van het voetbal.

Natuurlijk op sportief gebied is Ajax altijd een goede optie maar denk dat het emotionele hier dan teveel telt.

14 januari 2022 om 11:13
0

Ajax is toch ook bezig met Bergwijn?

14 januari 2022 om 11:21
0

maar waarom in godsnaam Bergwijn voor 20 mil ophalen als Depay mag vertrekken voor wellicht de helft? Barca heeft hem gratis opgehaald dus elke transfersom is meegenomen en daarbij zal er vast nog een goede 3 mil aan salaris vrij komen.

Dus waarom je dan Bergwijn haalt (die naar mijn mening minder is als Depay) dat snap ik dan gewoon niet.

14 januari 2022 om 12:40
0

Bergwijn komt al van Ajax af voordat hij bij PSV zat. Totaal andere situatie.

14 januari 2022 om 10:38
0

past niet zo goed in dit systeem is misschien beter verwoord. Komt zeker niet tekort. Prima speler voor Atalanta, Juve, Atletico, Feyenoord

14 januari 2022 om 11:06
0

Feyenoord moest ik wel even om lachen 😀

14 januari 2022 om 10:54
0

Inderdaad, het verschil tussen Memphis en de Jong is dat iedereen weet dat de Jong tekort komt, en bij Memphis denken mensen werkelijk dat hij het niveau is dat Barca na moet streven, inclusief hijzelf. Maar Luuk doet het overigens wel lekker op het moment dus geen reden om hem te verkopen zou ik zeggen, voor het salaris waarvoor hij speelt.

14 januari 2022 om 11:24
0

Kom maar naar Ajax, Memphis!

14 januari 2022 om 18:01
0

Ongeveer de enige die voorin een doelpunt kan maken. Hoe veel komen er dan wel niet te kort? Volgens mij 90% van de selectie.

Ik gun Luuk natuurlijk het allerbeste, maar ik moet toch eerlijk zeggen dat ik dit scenario niet verwacht had. Petje af!

14 januari 2022 om 09:52
0

Petje zeker af, maar het is ook petje af voor Xavi.

Die zorgt ervoor dat Barcelona genoeg dreigend is, genoeg kansen creëert, waardoor Luuk ook in positie komt om te scoren.

Bij Koeman gooide ze bv Luuk erin, en gaven ze 0 voorzetten.. of moest men opeens met Luuk op de counter spelen tegen Bayern. Ongekend.

14 januari 2022 om 10:26
0

Xavi snapt gewoon dat je moet spelen naar de kracht van je spelers, en dat doet hij goed door ballen voor te geven bij Luuk.
Ik ben geen fan van Luuk de Jong maar net zoals bij het Nederlands elftal heeft hij nooit goed zijn kansen gehad door wanneer hij gespeeld werd er amper een bal voorkwam en dan wil je counteren met Luuk in de spits?? Yeah right..

14 januari 2022 om 18:24
0

Zeker petje af! Als je mij vertelde paar maanden terug dat Luuk de Jong de basis plaats van Depay afpakken had ik je voor gek verklaard.

Ik zou als ik john de jong was effe een belletje doen naar barcelona. Zou toch prima zijn als je hem het komend half jaar kan lenen. Want zahavi wil weg en dan ga je met memphis wel flink vooruit! Maar of het realistisch is, is een tweede!

14 januari 2022 om 09:59
0

Memphis in de spits bij PSV, dromen mag 🤩

Ongelofelijk. Luuk aardige speler, goede plaatsing, maar thats it. Al sinds het begin van het seizoen is er totaal geen basis opstelling, Memphis is een echte gevoelspeler, wanneer er een sterke basis staat presteert erg goed, kijk maar naar het Nederlandse elftal. In 2021 meeste doelpunten voor internationale wedstrijden ter wereld en 5e plek met meeste assist en doelpunten ter wereld alles bij elkaar geteld. Dit is niet goed voor zijn motivatie…

14 januari 2022 om 09:57
0

De Jong is dan ook maar om 1 reden gehaald; de laatste 10 minuten invallen zodat er allemaal lange ballen gegeven kan worden om zo Barcelona een plan B te bieden. Door blessures en tekorten heeft De Jong echter al meer gespeeld dan ooit de bedoeling was omdat er simpelweg geen alternatief was. Dat is na deze 3 goals echt niet anders.

14 januari 2022 om 11:14
0

De Jong is de Haller van Barcelona, eigenlijk vindt iedereen hem technisch te slecht. Maar in aanvallend voetbal met spelers op de flanken renderen dit soort slungels goed.
Het lastige is dat je tegen de echte top te weinig hebt aan dit soort jongens, het lukt dan niet altijd om dominant te spelen.

14 januari 2022 om 11:26
0

Niet mee eens. Haller is de absolute eerste spits van Ajax waarvoor ze het clubrecord hebben verbroken. Haller staat in de basis wanneer Ajax plan A uitvoert en de speelstijl houdt rekening met een dergelijke spits.
De Jong is gehuurd door Barcelona als goedkoop alternatief voor een ander type voetbal. Hij is gehaald als pinchitter waarbij de lage prijs belangrijk was en de verwachting dat De Jong niet gaat zeuren wanneer hij veel op de bank zit.

Ja en volgende week waait de wind weer anders als hij twee wedstrijden niet scoort.

14 januari 2022 om 09:47
0

Heerlijk die Spaanse media!Oei dit moet wel een grote deuk in het ego van Memphis zijn, ziet zich zelf namelijk als een absolute wereldster. En het dan nu afleggen tegen Luuk de Jong. Stiekem geniet ik hier wel van. Tijd dat Memphis ook in het NL elftal wordt vervangen. Probleem is denk ik wel dat het een stoorzender is als hij niet gaat spelen dus dan misschien helemaal maar niet meer oproepen.

14 januari 2022 om 10:00
0

Waar kan ik tekenen? Vind depay de meest overschatte speler van het in nl elftal sinds dit decennium. Mooi dat Luuk het nu lijkt te winnen.

14 januari 2022 om 15:56
0

Ik vind hem ook niet goed, maar bij Oranje is ie wel enorm doeltreffend. Daardoor belangrijk. Doorslaggevenf zelf. Los van alle mislukte dribbels, onnodig moeilijke keuzes en zijn totale onvermogen een keer naar de flanken te passen...

14 januari 2022 om 18:22
0

Exact dat. Je kan lullen wat je wil. Maar zijn statistieken zijn geweldig.

14 januari 2022 om 10:01
0

Zonder Memphis zou Nederland waarschijnlijk geen directe plaatsing hebben afgedwongen. Hij begon goed bij Barcelona maar voelt nu de druk. Druk die een speler als Coutinho teveel werd. Ik zie Dembele-Ansu-Ferran voorlopig als de basis maar Memphis gaat zeker genoeg spelen. Hij moet zich onder de druk vandaan zien te spelen.

14 januari 2022 om 10:03
0

Memphis was onderdeel van het team. Persoonlijk vind ik dat het trio van Dijk- F. De Jong - Memphis Nederland hebben laten plaatsen voor de laatste toernooien. Waar de eerste twee echt exceptionele kwaliteiten hebben, is het bij Memphis vooral een gebrek aan beter.

14 januari 2022 om 10:07
0

Hij is dan niet exceptioneel maar zijn goals waren cruciaal.

14 januari 2022 om 11:32
0

Ik denk dat het team Oranje er voor gezorgd heeft dat ze zich hebben geplaatst. In Oranje lopen er geen spelers die in hun eentje het team aan de hand neemt. Als je puur naar de cijfers kijkt dan deed Depay het erg goed bij Oranje , als je naar zijn spel kijkt is het een kleine voldoende

14 januari 2022 om 11:46
0

Memphis is hard op weg om topscoorder aller tijden te worden in het NL Elftal. Laat hem daar dus lekker spelen, hij maakt dan vaak fouten tijdens interlands (zoals zijn vele balverliesmomenten en slechte passjes) maar de goals maakt hij in ieder geval wel. Dat zie je de andere aanvallers namelijk amper doen. Daarnaast zal hij vast gebrand zijn om zijn naam bovenaan het topscoorderslijstje te krijgen.

14 januari 2022 om 12:10
0

Een van de weinige spelers wie een goal kan maken en met afstand topscoorder is van deze lichting. Juist ja, gelukkig ben jij geen bondscoach.

14 januari 2022 om 19:36
0

@chrisajaxWanneer heeft Depay ooit, ook maar een keer gezegd dat hij zichzelf als absolute wereldster ziet? Altijd zo enorm raar hoe mensen complete verhalen creëeren in hun hoofd bij mensen waar ze iets op tegen hebben.2021. Mannen die roddeltantes zijn op basis van dat ze iemand niet mogen. Het moet echt niet gekker worden.

15 januari 2022 om 00:43
0

Je begrijpt wel dat het Nederlands elftal zich zonder de inbreng van Memphis deze kwalificatieronde gewoon niet had geplaatst, toch?

15 januari 2022 om 07:57
0

King Luuk ! En schoonmaker Memphis

Nouja laten we niet overdrijven met luuk de jong. Hij doet het zeker goed, maar hoelang zal dit duren. Memphis depay is inderdaad uit vorm maar wacht tot de zomer en verkoop hem dan. Als er daadwerkelijk wordt gestreden voor een handtekening van Haaland zou memphis verkopen een eerste goede stap zijn, misschien frenkie de jong ook verkopen? Ik hoop iig niet dat memphis verkocht wordt voor middelmaat morata.

Depay is echt ruk, nooit in hem gezien. Erger me wild bij Oranje aan die gast omdat hij zelf denkt erg goed te zijn. Natuurlijk hebben we zijn ingevingen nodig bij Oranje maar hoe vaak die gast balverlies heeft per wedstrijd is ongekend. Kan ook nooit normaal aannemen, loopt altijd uit positie ...
Prima speler voor een niveau PSV, Lyon of pak m beet Everton maar thats it

14 januari 2022 om 09:48
0

Voor iemand die meeste doelpunten voor internationale wedstrijden maakt in 2021 vraag ik me toch af hoe je dat bedoelt over die positie bepaling? 5e meeste doelpunten/assist over heel 2021 van de wereld?

14 januari 2022 om 17:39
0

Dus jullie denken dat Depay over 20 jaar in 1 adem genoemd zal worden met grootheden als Bergkamp, Robben, Kluivert, van Persie, Van Nistelrooy,....heel leuk dat hij zijn gemiddelde opkrikt door tegen allemaal B-landen te scoren, maar echt exceptionele kwaliteiten heeft hij gewoon niet. Natuurlijk heeft hij ook tegen enkele toplanden gescoord, maar dat heeft Ryan Babel ook gedaan. Zolang Depay niet beslissend zal zijn op een EK of een WK vind ik terecht dat mensen zich aan hem in Oranje aan hem ergeren. De enige reden dat hij de doelpunten scoort is omdat hij nota bene onze spits is haha. Er zijn geen betere opties beschikbaar.

15 januari 2022 om 09:03
0

Memphis is een beetje de langdurige versie van Peter Houtman - die scoorde erop los bij Oranje in een periode waar de ploeg op een dieptepunt zit.

14 januari 2022 om 09:48
0

En toch extreem goede statistieken in oranje. Tis geen echte spits he. Ook vaak op de vleugels gespeeld in t begin.Hij doet ook gigantisch veel fout hoor,mee eens. Razend irritant dat clowneske gedwarrel af en toe

14 januari 2022 om 10:08
0

Af en toe heeft hij kortsluiting. Xavi trekt dat niet.

14 januari 2022 om 11:25
0

En de grote grap is dat Depay ongeloofelijke veel doelpunten scoort in Oranje. Ook bij far de topscoorder is bij Barcelona.
Maar ja, al die zogenaamde fans weten dat geeneens. Die roepen dat Fati of Dembele belangrijker is.

14 januari 2022 om 12:07
0

Kijken hoe Xavi als kenner het gaat beoordelen. Natuurlijk is het wel een goede speler maar bij lange na niet goed genoeg voor de top. Vanuit dat perspectief vind ik hem ruk omdat hij op dat niveau zo slordig is als het speler iets sneller gaat dan gemiddeld.
Niet voor niets hapte alleen Barca terwijl hij transfervrij was toch?

Een stap lager prima.

14 januari 2022 om 12:30
0

Een stap lager is voor Depay zeker prima alleen heeft Barcelona een probleem. Wie gaat de goals dan maken? Want Depay is niet van de absolute top maar dat zijn de overige aanvallers ook bij lange na niet.

Over de breedte genomen heb je meer aan Luuk zeg ik misschien wat opportunistisch. Kopsterk, niet technisch maar redelijk functionele techniek. Kan een bal bij zich houden,doet geen gekke dingen. Tis niet het materiaal wat Barcelona na zou moeten streven maar zou wel degelijk een goede pinchitter zijn. Misschien wel voor iedere club in de wereld. Slinger de bal voor de pot ,bedien m zoals ie bedient moet worden en er zal altijd iets gebeuren.

14 januari 2022 om 09:49
0

Sir paul denk dat Xavi zich vooral ergert aan de ongeïnteresseerd houding van Depay, hij is ook een aantal keer kwaad geworden de afgelopen 2 wedstrijden. Depay lijkt geen stap extra te willen zetten voor het team.

14 januari 2022 om 09:51
0

Hij oogt idd vaak laconiek. En als ie totaal niet in de wedstrijd zit levert ie ook niet. Luuk is ook zeker geen topper maar heeft wel een werkethos waar je U tegen zegt ,ook op momenten als ie niét levert.

14 januari 2022 om 09:54
0

Ik zag beelden hoe Laporta de kleedkamer binnenkomt na El Clasico en hij legt uit dat hij trots is op het team blabla, Depay was de enige die echt ongeïnteresseerd leek…

Of hij is bezig met het verlaten van Barcelona, of wel boeit het hem allemaal vrij weinig en is hij altijd zo.

14 januari 2022 om 10:03
0

CMG ''ik zag beelden hoe Laporta de kleedkamer binnenkomt na El Clasico en hij legt uit dat hij trots is op het team blabla'' haha blabla? haha moet er om lachen want ik vond het in eerste instantie ook maar een beetje blabla. Maar goed uiteindelijk goed dat ie het heeft gedaan voor die jonge gasten en voor Xavi ook als beginnende coach. Maar dan zie je inderdaad een Depay die volgens mij meer bezig met zijn volgende 101barz dan wat er in de kleedkamer gebeurd. Ik als fan vind het prima als spelers te kort komen, zie een Braithwaite, Vidal en Paulinho maar die gasten werken zich wel echt kapot voor het team. Depay en Pjanic komen te kort en doen ook geen flikker..

14 januari 2022 om 10:03
0

Memphis heeft echt wel toegevoegde waarde maar hij heeft net als Dembele te vaak dom balverlies. Het moet altijd op de moeilijkste manier.

14 januari 2022 om 10:04
0

Hij weet ook dat Laporta hem het liefst morgen nog ruilt tegen Morata. Ik kan me voorstellen dat hij even niet zit te wachten op Laporta.

14 januari 2022 om 10:06
0

Vind je echt dat hij toegevoegde waarde heeft? Kijk hoe zo’n Jutgla knokt voor speelminuten en zelfs mooie dingen laat zien. Bij Memphis zie ik echt helemaal geen strijdlust. Hij denkt oprecht dat hij als vedette alles zomaar op een presenteerblaadje krijgt. Ik denk dat vooral Koeman hem ( en ook F. De Jong) hun een beetje die indruk heeft gegeven. Maar met Xavi is er nu een Catalaanse coach die nu meer geneigd is om eigen jongens de kans te geven.

14 januari 2022 om 10:07
0

Visca, je hebt gelijk. Hij zit inderdaad niet te wachten op een speech van Laporta terwijl de beste man hem eigenlijk ten koste van alles weg wilt. Was ik even vergeten.

Maar goed, spijtig.

14 januari 2022 om 10:12
0

Jutgla vindt ik een positieve verrassing als spits. Hij heeft goede loopacties. Memphis zou ik eerder als backup links gebruiken. Ansu of Ferran zijn voor mij de ideale beweeglijke spits.

14 januari 2022 om 10:14
0

CMG. Het is ook wel lullig voor Memphis. Hij had ergens anders meer kunnen verdienen als transfervrije speler.

14 januari 2022 om 16:01
0

Dat is ook zoals het in zijn tijd was: geen plek voor egoïsten, maar alles ondergeschikt aan het team. Die discipline hoort bij Xavi en dat zal hij ook proberen terug te krijgen. Iemand als Zlatan kon daar niet zo tegen, herinner ik me.

Haha hij scoort 3 wedstrijden op rij en hij wordt de hemel in geprezen. Voor een club als Barcelona is De Jong toch geen spits. Was zo een mooie club, nu is het niks meer dan een middenmotor.

14 januari 2022 om 10:06
0

Ansu Fati komt net pas terug. Hij is de spits van de toekomst van Barcelona.

14 januari 2022 om 10:58
0

Een echte Barca fan kunnen we jou dus niet noemen want Fati is geen spits

14 januari 2022 om 11:25
0

Fati speelde in de jeugd dan wel vaak aan de buitenkant, in Barcelona zijn veel van mening toegedaan dat hij uiteindelijk de spits van Barcelona wordt. Tegen Madrid stond hij ook in de spits toen hij die kopbal scoorde. Hij is geen Vinicius die er op snelheid langs gaat. Fati is zeker niet langzaam maar hij is geen klassieke buitenspeler met een passeeractie. Hij kan als valse 9 of hangend op links spelen waar hij veel naar binnenkomt. Xavi wil echter met buitenspelers spelen die aan de lijn geplakt blijven om zo ruimte te creëren als teams zich ingraven.

14 januari 2022 om 12:31
0

Welnee, Fati is veel te vaak geblesseerd. Een lichaam moet topvoetbal wel aankunnen en bij Fati heb ik echt mijn twijfels. Lijkt mij teveel op Robben qua blessures.

14 januari 2022 om 12:48
0

Die meniscus blessure kan iedereen overkomen. Hij kreeg een harde schop op zijn knie. Het is logisch dat hij daarna een spierblessure kreeg. Ik had hem wat langzamer gebracht weer.

Snap ik wel. Ik bedoel bij Luuk weet je dat hij te kort komt maar hij vecht wel voor elke bal en elke cm op het veld. Depay komt te kort maar vertikt het ook om druk te zetten en te werken voor het team. Nou dan is de keuze snel gemaakt wie er dan weg moet. Het zou top zijn als we Depay voor 10/15 mil zouden kunnen verkopen

14 januari 2022 om 09:53
0

Precies het zit m in de werkhouding. Daarbij zijn t beide kwalitatief geen basisspelers voor Barcelona maar aan Luuk kun je als pinchitter nog wat hebben.

14 januari 2022 om 10:13
0

Komt omdat het enorm veel energie kost met die spiermassa die hij heeft. Hij wil wel, maar hij kan niet.

14 januari 2022 om 10:24
0

Hendrik nou toen hij er in kwam was het minuut 69. Je kan die laatste 20 minuten wel alles gaan geven toch? Het is vooral geen zin hebben. Heb het gevoel dat hij er niet tegen kan dat Xavi Dembele als de man in de media aanwees en dat er in de media verhalen rond gaan dat ze hem willen inruilen voor Morata.

Waan van de dag, lijken me beiden niet van het gewenste niveau voor Barcelona (al hebben ze op dit moment niet te veel te eisen natuurlijk).

Maar ja, speler 1 speelt 2-3 goede wedstrijden en het is de verlosser terwijl speler 2 niet lekker loopt en dus een schande voor het team is.

Twee maanden later, als speler 1 even wat minder is dan is die weer een aanfluiting en moet zo snel mogelijk weg waar speler 2 na 3 goals ineens de redder is.

Lachwekkend eigenlijk, hoe kunnen al die kranten en lui zichzelf nog serieus nemen

Met Dani Alves heeft De Jong natuurlijk wel een ideale flankspeler

Daar gaan we weer, ik zal dit wel weer niet mogen schrijven, maar het is toch echt Memphis en niet depay, kwestie van respect voor zijn keuze.
Maar ik geloof hier 0,0 van iemand bij e.o.a. obscuur blaadje, programmaatje of twijfelachtige internet pagina roept wat. En ja hoor we nemen dat voor waar aan. Dit is VP. "nieuws" maar niks voor voetbalzone lijkt me.

goed gezien van Xavi
Depay heeft het te hoog in zijn bol
vooral zijn woorden in zijn tijd bij Lyon
komt gewoonweg tekort voor de echte top

Luuk verdient het de laatste weken meer
ondanks dat ik Luuk ook niet vind passen bij Barcelona gun je het hem wel

14 januari 2022 om 10:17
0

En Barcelona is op dit moment echte top?

14 januari 2022 om 10:34
0

Barcelona is op dit moment geen echte top
maar normaliter hoort Barca bij de beste ter wereld
en daar hoort een Depay niet thuis
denk dat hij fantastisch is
maar is eigenlijk maar een egoist

Aldus de opportunistische voetballerij. Het is echt een lachwekkende club geworden. Gun ze helemaal niks meer in Barcelona. Wanbeleid, en dan toch nog kunnen lenen om weer te investeren. Schandalig beleid dit.

14 januari 2022 om 10:27
0

Lenen om te investeren gebeurt volgens mij overal ter wereld en Rutte zou de eerste zijn om te klappen. Tegelijk, ik denk dat Barca op veel minder ruime voet leeft dan een jaar geleden. Pjanic, Trincao en Messi en Griezman zullen allicht wat duurder in salaris zijn dan Depay, Ferran Torres, Garcia en Luuk de Jong.

Overigens als ik al het nieuws lees, koopt Barca iedere week 10 spelers en verkoopt zij er ook iedere week 10. Vaag blijft wat de bron nu telkens is.

Uiteindelijk heeft Barcelona in de winter nu Ferran Torres gekocht en afscheid genomen van de kosten gerelateerd aan Aguero, Coutinho en Demir. Wellicht hebben ze ook wat tekengeld retour ontvangen van Aguero, want daar zullen vast wat disclaimers in het contract hebben gezeten.

De jong zit nu even in goede vorm en dan worden die vorige maanden waarin hij er niks van bakte maar even vergeten. Uiteindelijk is depay gewoon een veel betere speler dan Luuk, maar dat wordt even in de waan van de dag vergeten.

14 januari 2022 om 09:59
0

Achja betere speler of niet. Fati-Torres-Dembele lijkt de aanval van Barcelona te worden, met Luuk heb je een andere type spits die erin kan komen.

Depay is niet beter dan Ferran. Dan is de keuze snel gemaakt.

14 januari 2022 om 10:05
0

Maar is Ferran beter dan depay? Het zijn andere types maar de beste Ferran hebben we toch bij Spanje gezien, terwijl de beste depay ook bij oranje gezien hebben. Toch maar even afwachten voordat we Ferran tot een wereldspeler bombarderen.

14 januari 2022 om 10:12
0

Ik ben ook niet onder de indruk van Ferran hoor, alleen denk ik dat hij met zijn techniek en achtergrond meer past bij Barcelona en het spelwijze naar waar Xavi streeft, dan een Depay.

14 januari 2022 om 11:27
0

Alleen scoort die Depay een per twee wedstrijden en dat doet aleeen een Fati hem na. De rest niet.

14 januari 2022 om 10:16
0

Kwa voetbal zit er anders niet veel verschil in hoor. Beiden niet bijster goed waarbij Depay veel meer balverlies heeft. Depay individueel beter, de jong met voorzetten beter. Beiden zullen normaal gesproken geen basisspeler zijn.

14 januari 2022 om 10:43
0

Qua goals maken is er echter een gigantisch verschil. Luuk heeft alleen op regelmatige basis gescoord in de eredivisie.

14 januari 2022 om 11:39
0

Gigantisch wil ik niet zeggen. Alleen in Frankrijk 2 seizoenen met ongeveer 20 doelpunten in 2x zoveel wedstrijden. Daarbij is het ook geen top 4 competitie. Over het algemeen kun je wel zeggen dat Depay makkelijker scoort ja, voornamelijk door zijn individuele kwaliteiten, maar daar staat tegenover dat hij heel veel balverlies lijd.

14 januari 2022 om 12:04
0

Ik wil dat wel zeggen. Want ook het Nederlands elftal en de eerste seizoenshelft bij Barcelona zelf kunnen er nog bij betrokken worden.

Depay anders naar cadiz ahhahah

Het is overdreven, maar ik snap het wel.
Barcelona krijgt toch geen knaken als ze Luuk de Jong laten gaan? Als ze Depay verkopen, levert dat wel weer salaris en transferbudget op...

Tevens is Luuk de Jong een heel ander type, handig om erbij te houden in je selectie.

Met Fati - Ferran - Dembele zou je een goede voorhoede hebben. Luuk dan als pinchitter en eventueel Braitwaithe of Depay nog als back-up voor de voorste posities. Gavi kan daar ook nog eventueel en die Illias en Abdé kunnen ook nog daar spelen, al zijn die nog niet zo ver in mijn ogen.

Braitwaithe zou ik leiver ook verkocht zien worden, maar niemand gaat een geblesseerde speler in de winter aantrekken.

Niemand die had verwacht dat Luuk beter rendeert dan Memphis. Blijf het een magere spits vinden maar goed. Succes.

14 januari 2022 om 10:22
0

Goh, een traditionele pure 9 targetman die op die positie beter speelt dan een omgetoverde linksbuiten. Beide spelers moet je op een andere manier gebruiken. Speel je volle press met voorzetten en een targetman: dan moet je Luuk hebben. Speel je iets meer op de counter of speel je voetballend, dan heb je meer aan Depay. Volle press met voorzetten en je zet Depay in de spits, dan heb je er niks aan. Dat bonkige lichaam komt helemaal niet van de grond en ik heb hem nog nooit zien koppen

14 januari 2022 om 23:44
0

Luuk beter rendeert… 11 wedstrijden met 3 doelpunten, tegen 15 wedstrijden en 8 doelpunten…

Ik heb waarschijnlijk niet goed opgelet op school…

Gewoon allebei houden.

De waan van de dag van het voetbal. Geen Luuk geen Memphis gaat het verschil maken voor zo'n grote club als Barca. We missen Messi. Te echamos de menos. Men moet er alles aan doen om Messi terug te halen. Geen Haaland.

Lekker emotioneel reageren. Nu is A even beter, dus verkopen we B. O wacht B is beter, dan verkopen we A wel. Ga je voor het gemak even voorbij aan het feit dat Depay net terug is en in de beginfase van het seizoen de enige binnen de selectie was met enige dreiging. Daar zou je toch wel iets meer krediet voor willen. Beetje rare reactie van Barca.

Maar als ze zo met je omgaan, ajuus hoor. Ik zou naar Atletico gaan om vervolgens de winnende tegen Barca te maken. Hij mag wat mij betreft ook wel Zahavi vervangen bij PSV hoor. Ik vind het een mooie baas.

Ik ben nu best wel benieuwd wat Barca gaat doen na dit seizoen. of wij bij PSV concurrentie gaan krijgen van Barca... om Luuk over te nemen van Sevilla.

Speelt letterlijk 3 wedstrijden niet eens goed maar scoort wel lucky, en gelijk mag Depay weg? Wat een beleid daar zeg, met Luuk de Jong ga je de top 6 niet eens halen wat een matige spits.

Depay gewoon voor €25 miljoen verkopen. Daarnaast Neto, Sergio Roberto, Lenglet, Pique, Braithwaite en Minqueza verkopen. Hopelijk wordt couthinho in de zomer ook voor €40 miljoen verkocht aan Aston Villa. Met de transfersommen die binnen worden gehaald in combinatie met de salariskosten die je bespaard kan je weer 1 of 2 toppers halen.

14 januari 2022 om 10:23
0

Frenkie kan ook beter de post gaan rondbrengen

14 januari 2022 om 10:58
0

Reken daar nog €60 miljoen voor Frenkie Erbij.

Frenkie €60 miljoen
Depay € 25 miljoen
Coutinho € 40 miljoen
Neto €5 miljoen
Sergio Roberto €10 miljoen
Lenglet € 15 miljoen
Braithwiate €15 miljoen
Minqueza € 15 miljoen

Totaal €185 miljoen en nog €50 miljoen aan salariskosten die je bespaart. Moet je wel 2 of 3 goeie spelers voor kunnen halen.

14 januari 2022 om 11:00
0

Wel heel ruim genomen, een club die 15 mil over heeft voor zo’n ongelofelijk matige verdediger als Mingueza moet we echt gek zijn

14 januari 2022 om 11:30
0

Waaropm zou een club 25 mio voor Depay betalen? Of 15 miljoen voor Braitwaih?
60 miljoen voor Frenkie ?
Gaat allemaal niet gebeuren. Meestal moet er bij Barcelona geld bij om de speler te kunnen slijten. Zeker met spelers die het salaris van Frenkie verdienen.

14 januari 2022 om 11:13
0

"gewoon voor 25 miljoen verkopen". Wie gaat hetzelfde salaris bieden voor een speler da het niet kan waarmaken bij de absolute top? Man Utd was het niet, Lyon wel aardig gedaan en bij Barcelona is het hem ook niet. Zo'n speler ga je niet verkopen aan een club dat hetzelfde salaris kan betalen. Daar zit je dus voorlopig gewoon aan vast

15 januari 2022 om 09:08
0

Memphis is transfervrij op een 2-jarig contract gekomen, daar gaat niemand 25m voor betalen. Als hij werkelijk weg moet, ga er maar van uit dat hij weer transfervrij of tegen een symbolisch bedrag weg kan.

Als je met echte buitenspelers speelt is Luuk de Jong een prima spits, die pakt zijn goals dan wel mee. Als ik Barca was zou ik Depay verkopen en de Jong houden tot de zomer en rustig op zoek gaan naar een talent, of kijken of er nog wat in de jeugd rondloopt. Dan gaat Luuk de Jong in de zomer terug naar Sevilla en maakt dan nog een transfer.

Luuk de Jong heeft toch leuke clubs op zijn CV staan en ook wel belangrijk geweest voor zijn clubs met natuurlijk de kroon de EL winnen met Sevilla en daarin heel belangrijk zijn. Hij laat zien dat je met wilskracht en hard werken toch ergens kan komen! Veel voetballers kunnen daar van leren, hopelijk kijkt Depay ook mee,

Ik hoop dat er een ruideal Depay-Morata komt, niet dat Morata zo’n goede speler is, maar wel een betere spits dan Depay.
Ik zou niet weten waar Depay moet spelen bij Barca, als spits kan hij het niet, en op links staat Fati.

Haha wat een verhaal, er wordt geschreven alsof Luuk de Jong de redder van Barcelona is, 'waar Xavi bijna niet meer om heen kan'.

Luuk moet lekker genieten van dit moment, en hopen dat hij over een maand nog speelt, want hij heeft natuurlijk niks te zoeken bij Barcelona

El Lukador. Lekker genieten van het moment inderdaad. De youtube filmpjes van jezelf bewaren Luuk en later lekker terugkijken samen met Siem. Je hebt het toch maar wel bereikt. Dat had niemand verwacht. Maar eerlijk is eerlijk, je bent nog geen lewandowski.

Misschien iets voor Ajax?

Beide zijn natuurlijk geen basisspeler in de uiteindelijke plannen van Xavi. Die wil hetzelfde als Guardiola gaan voetballen en zal als iedereen fit is het liefst met een voorhoede Fati, Ferran en Dembele spelen aangevuld met soortgelijke spelers. De Jong kan speciefiek als pinchhitter gebruikt worden maar in het normale model passen zowel Depay als De Jong niet als speler.

De Jong is een prima stand-in. Als barca weer naar de wereldtop wil, moeten ze een betere eerste spits hebben dan Memphvis

Zoveelste flurt artikel... niemand gaat nu weg.

Ik snap niet dat mensen hieronder reageren om vervolgens aan te geven dat Depay goed gepresteerd heeft bij Barca. Hij is één van de redenen dat Barca uit de CL ligt. Met 0(!) goalbijdrages in 6 wedstrijden en laten we natuurlijk niet zijn desastreuze acties bij de beslissende wedstrijd tegen Benfica vergeten. Aantal doelpunten gemaakt in de competitie, maar daar blijft het ook bij.
Hopelijk wordt hij verkocht dan houden we er nog wat aan over ook. Ideaal zou zijn om hem te includeren in een swap met Juventus (De Ligt-Depay), wellicht met wat geld.

En terecht. Depay heeft zich maar aan te passen aan het spel van de coach. Depay staat vooral voor Depay in het veld. Dribbelen en proberen te passeren als je de bal af moet spelen. Dat wil er maar niet in bij hem.

Depay kan het beste naar PSV gaan. Dat is zijn niveau. Niet om iemand tekort te doen maar voor de echte top komt hij tekort.

“Niet meer weg te denken als spits van Barcelona” wie schrijft dit soort onzin VZ?
Als Morata of een andere spits dalijk gehaald wordt is het over voor De Jong.

De waan van de dag heerst weer eens, zodra Luuk 2 wedstrijdjes niet scoort zetten ze hem zo weer op de bank. Memphis had beter naar Italië kunnen gaan, denk dat de serie A veel beter bij hem past.

2 wedstrijden niet scoren en er wordt weer iets anders geroepen

Beide komen gewoon te kort, maar in dat op zicht is De Jong tenminste nog behoorlijk goed in een specifiek ding en dat is koppen. Nu kunnen we zeggen wat we willen maar het is toch best knap dat Luuk de Jong een van de beste voetballers ooit heeft weten te overtuigen, toch leuk voor hem.

14 januari 2022 om 12:35
0

@ruiz_fct inderdaad leuk voor Luuk. denk jij dat Barca Luuk wil gaan kopen van Sevilla komende zomer?. ik hoop namelijk dat hij naar PSV komt maar als Barca Luuk ook wil gaan kopen lijken wij wel kansloos denk ik.

14 januari 2022 om 13:36
0

Normaal gesproken moet Barca iets beters nastreven maar in de huidige situatie is Luuk wel van waarde daar. Ik gok dat er daarnaast nog behoorlijk veel clubs zijn die een beter salaris te bieden hebben dan PSV.

Beide horen natuurlijk nooit bij barca te spelen maar door zijn instelling en perfecte houding verdient Luuk om het seizoen af te maken!! Luuk ondanks alle beperkingen heeft de laatste wedstrijden goed meegedaan integendeel tot Depay die had gewoon 100% balverlies dat zie je zelden bij normale voetballer!!

Het kan verkeren na 3 wedstrijdjes. Memphis is misschien niet goed genoeg voor Barca, maar nog altijd 3 klasse beter dan de Jong.

Niks zo veranderlijk als de voetbalwereld. Als hij er volgende week als invaller 2 inschiet is het weer de held

Mooie club voor Depay, dat Cadiz!

Gaan we nog Koeman bedanken voor zijn aankoop ? Niemand begreep waarom Luuk werd gehaald. Nou kijk is.. gewoon depay uit de basis gespeeld. En nu is depay een de jong geworden. Dus na 2 of 3 slechte wedstrijden van luuk mag depay weer in de basis.

14 januari 2022 om 17:49
0

Luuk speelde slecht onder Koeman. Je kan geen 352 spelen met Luuk op dr counter. Onder Xavi speelt Luuk beter. Dus je moet Xavi bedanken

Ach, Barca laat zich puur leiden door de waan van de dag. Volgende week kan het zo weer andersom zijn. Wat een aanfluiting deze club, men heeft werkelijk geen idee meer wat men doet.

Luuk is natuurlijk wel handig als pinchhitter nu hij ook heeft laten zien dat hij ook kan koppen. Depay verliest gewoon te vaak de bal en zou een cursus kunnen komen doen bij Ajax om het positiespel een beetje te leren.

Besef dat hij gewoon uit de basis is gespeeld door Luuk. Dan kan je het beste gewoon vertrekken en kom je zwaar tekort.

Feit is dat beiden tekort komen voor het niveau dat Barcelona nastreeft. In de, in de afgelopen jaren in kwaliteit zwaar achteruit gegane, la Liga kom je daar nog mee weg naar Europees wordt je gewoon kapot gespeeld, welke van de twee je ook kiest.

Ik zit geen enkele reden om welke van beiden ook weg te doen. Er is geen budget dus een betere vervanger halen is op dit moment onmogelijk. Als je ze allebei houdt kun je nog wat variëren qua speelwijze als de wedstrijd daar om vraagt.

Zeer verstandig
Luuk scoort en is een teamspeler
Depay levert geld op bij verkoop
Er ziojn alternatieven voor Depay
Luuk zal zich gemakkelijker schikken als wissel dan Depay
Genoeg argumenten lijkt mij

Depay komt te kort als eerste spits en is niet geschikt als reservespeler. Maakt altijd een spelvertragende dribbel te veel en is ook niet kopsterk. Luuk kan je nog gebruiken als breekijzer of als tiki taka niet loopt kun je hem gewoon hoge voorzetten geven. Prima als tweede spits.

Beter behouden ze frenkie

Haha weer een duidelijk voorbeeld van de waan van de dag die regeert. Als Memphis er bij z’n volgende club 2 in schiet in z’n eerste 2 wedstrijden en de Jong scoort 2x niet gaan ze dan de Jong weer verkopen en Memphis terughalen?

Haha, wat een misplaatste en lachwekkende reacties hier over Depay. De beste man doet het niet goed bij Barcelona, maar is de reden dat het Nederlandse Elftal de laatste jaren is begonnen aan een wederopstanding. Heeft ongelooflijk veel belangrijke goals gescoord. Maar ja, Depay hoort volgens velen niet in het rijtje Frenkie en Luuk, ideale schoonzonen die niet rappen of hoeden dragen. Als je een beetje 'anders' bent ben je in Nederland een zeer makkelijk doelwit!

Jullie hebben het allemaal mis, zowel Depay, luuk de jong en Frenkie de jong verkopen en strik eromheen want het niveau wat Barca na wilt streven kan niet met deze 3. Luuk de jong heeft een draai cirkel van een geladen vrachtauto en is alleen nuttig bij voorzetten. Depay is leuk op de fifa maar in het echt vertraagt hij het spel extreem en Frenkie blijft maar rondjes draaien net als een dolfijn en maakt te weinig doelpunten.

Hala Madrid :D

Wat een slimme gast die Depay, korte contract getekend en kan gewoon gaan en staan waar hij wil.
Volgt gewoon zijn eigen weg, tot zijn blessure was hij het mannetje en nu is hij overbodig....hoe wispelturig is het voetbal en helemaal bij Barcelona!

En hij weet het maar al te goed.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Barcelona

4946 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

195 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 11 3 0 0
2021/2022 Sevilla 0 0 0 0
2020/2021 Sevilla 34 4 3 0
2019/2020 Sevilla 35 6 2 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Xavi draait 180 graden en zet niet De Jong maar Depay in de etalage’

Luuk de Jong beleeft zijn beste fase als speler van Barcelona. De spits was in zijn laatste drie duels namens de Catalanen trefzeker en lijkt het volledige vertrouwen te hebben gewonnen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Erling Braut Haaland is momenteel niet geïnteresseerd in een overstap naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren