Uitgevallen Frenkie de Jong houdt blessure over aan bekerduel

Donderdag, 6 januari 2022 om 15:05Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:06

Frenkie de Jong is niet ongeschonden uit het bekerduel van Barcelona met Linares (1-2 winst) gekomen. De middenvelder kwam bij aanvang van de tweede helft binnen de lijnen, maar moest zich een kwartier voor tijd weer laten wisselen. Nu blijkt dat hij een spierblessure heeft opgelopen, zo meldt de club. Ook Ronald Araújo is voorlopig niet inzetbaar. Tests hebben uitgewezen dat de verdediger twee gebroken middenhandsbeentjes heeft.

De Jong kreeg ogenschijnlijk rust van Xavi en begon tegen Linares op de bank, maar moest na een 1-0 achterstand bij rust alsnog opdraven. De Spaanse oefenmeester bracht naast De Jong ook Gerard Piqué en Ousmane Dembélé binnen de lijnen, waarna de Catalaanse grootmacht ternauwernood een blamage wist te voorkomen. Toen de score werd rechtgetrokken via Dembélé en Ferran Jutglà werd De Jong weer naar de kant gehaald. Een spierblessure was daarvan de oorzaak, zo blijkt een dag later.

Ook Araújo kwam niet geheel ongeschonden uit de strijd. De verdediger liep twee gebroken middenhandsbeentjes op tegen de Spaanse derdeklasser. Er werd al gevreesd voor een lange absentie van de mandekker. Nieuwe tests hebben donderdag uitsluitsel gegeven over de exacte ernst van de zaak. De Uruguayaan gaat vrijdag onder het mes. Van beide spelers is niet bekend hoe lang zij exact uit de roulatie liggen. Het is de zoveelste domper voor trainer Xavi, die al met een overvolle ziekenboeg kampt.

Araújo begon woensdag in de basis bij Barcelona, maar keerde na rust niet terug op het veld. De Uruguayaans international werd gespot met een mitella in de dugout, wat de vermoedens van een lange afwezigheid aanwakkerde. De blessure is zijn tweede van het lopende seizoen: Araújo ontbrak in oktober al drie weken vanwege een hamstringkwetsuur. De stopper ontwikkelde zich vervolgens tot een belangrijke spil in het elftal van Ronald Koeman en daarna Xavi, wat zijn afwezigheid extra zuur zal maken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Tsja, misschien lekker voor Frenkie. Even een paar weken geen wedstrijden, rust in de kop en dan in de tweede seizoenshelft weer vlammen voor CL plekken.

6 januari 2022 om 15:13

2e seizoenshelft is al begonne hoor

6 januari 2022 om 15:50

We zullen nu ook gaan zien of hij onmisbaar is bij Barca en hoe het huidige middenveld presteert zonder Frenkie. Ik ben benieuwd

6 januari 2022 om 15:58

Ik denk niet dat hij zo onmisbaar bij Barcelona is als hoe onmisbaar hij was voor Ajax toen hij vertrok. Dat komt omdat Barcelona (nog) absoluut niet zo goed als team kan voetballen. Er zitten nog te weinig gewoontes ingeslepen die passen bij het spel van Frenkie de Jong. Ik denk zelfs dat De Jong er niet verkeerd aan doet om gewoon Barcelona te verlaten.

6 januari 2022 om 16:50

Onmisbaar niet, maar ik denk wel dat ze Frenkie gaan missen. OK hij heeft een flinke vormdip, maar hij blijft gewoon een topspeler. Hij is in dit jonge team ook al iemand met ervaring, dat gaan ze ook missen. Hopelijk komt hij er snel weer bovenop, en weet hij zijn oude vorm voor het WK nog terug te vinden!

6 januari 2022 om 17:06

Jij bent niet benieuwd. Jij zit nu elke wedstrijd in een Barca shirt voor de TV in de hoop ze het nu goed gaat doen zonder Frenkie. Zo kun je je gelijk halen. Geef je ook je ongelijk toe als ze Frenkie wel degelijk missen? Ik ben benieuwd.

6 januari 2022 om 18:26

@Myvision jij doet nu net of Frenkie zijn voetbal boven Barcelona staat en zij naar dat niveau toe moeten groeien. Terwijl Frenkie juist zelf degene is die veels te weinig laat zien. Hij heeft heel veel moeite om out of the box oplossingen te vinden wanneer hij kort word gedekt. Dus hij moet eerder naar een bepaald niveau toegroeien. Als je ziet hoe makkelijk Nico Gonzalez, Busquets en Pedri uit lastige situaties toch een creatieve opening, pass of technisch hoogstandje weten te vinden dan is dat hetgene waarin hij nog tekort komt. Vastigheden in het spel is lang niet altijd het geval bij de absolute top. Ze verwachten dat je alle scenarios oplost of weet te handelen. Bij Ajax word je te beschermd door systemen en minder in problemen gebracht door je teamgenoten. Daarom moet ik ook zo lachen om die Nederlandse trainers in het buitenland die gaan praten over dat spelers niet gewend zijn om oefeningen te doen waarin je op het goede been word ingespeeld. Je word verwacht dat allang te beheersen en in de wedstrijd op topniveau heb je niet eens de tijd om daaraan te denken. Het is zelfs beter om daar niet op te hameren want dan raak je verrast bij slechte ballen en die komen er vaak genoeg in een wedstrijd

6 januari 2022 om 18:28

Hahaha je hebt me door.

6 januari 2022 om 19:20

@bustaramz Als ze zonder Frenkie opeens alles verliezen en hij staat weer in de basis en ze winnen opeens weer wil ik best toegeven dat ik het verkeerd heb gezien en dat al die tikkies breed en terug blijjbaar toch wel heel belangrijk zijn, maar we gaan het allemaal zien binnenkort

7 januari 2022 om 00:18

Frenkie is duidelijk niet onmisbaar gebleken bij Ajax, ze doen het vooralsnog zonder hem dit seizoen beter in de CL dan twee jaar geleden met hem.

Missen ze niet, Araujo daarintegen dan weer wel

6 januari 2022 om 15:32

Gaan we nu achterkomen gezien Frenkie sinds zijn komst naar Barcelona vrijwel altijd speelt.

6 januari 2022 om 15:43

Hij speelt alles,maar maakt ook onderdeel van het slechtste barcelona in 20 jaar,dus zoveel slechter zullen ze echt niet zonder hem zijn..

6 januari 2022 om 15:52

Nog even en je zegt dat ze zo slecht zijn door hem.

6 januari 2022 om 15:54

Mwa, in seizoenen '01-'02, '02-'03, was Barcelona ook niet zo best. En ik geloof niet dat Barcelona zo slecht is door Frenkie. Ik geloof wel dat er iedere wedstrijd zo 6 spelers op het veld staan bij het huidige Barcelona die kwalitatief (veel) minder zijn dan Frenkie. En dat is direct een probleem voor Frenkie, die gedijt beter in teams die zijn tempowisselingen begrijpen, zoals Ajax '18-'19.

6 januari 2022 om 16:40

Wat een pepernoot is die Araujo ook. Je middenhandsbeentjes breek je door met je vuist tegen een hard oppervlak te slaan. Aangezien hij de eerste helft heeft gespeeld en na rust opeens een mitella om had, moet dat (waarschijnlijk uit boosheid en frustratie) in de rust zijn gebeurd, dus waarschijnlijk op weg naar of in de kleedkamer. En dat hij er twee breekt betekent dat hij echt hard moet hebben geslagen. Wat een sukkel ben je dan. Dan weet je in ieder geval dat ze je niet gaan missen om je geestelijke vermogens.

Heeft natuurlijk gewoon een blessure opgelopen door overbelasting. Misschien is het wel goed om ffe rust te hebben nu , want speelt al een half jaar dramatisch.

6 januari 2022 om 15:31

Waha dramatisch nog wel. Ga toch weg man. Hij speelt niet uitzonderlijk goed, dat is iets anders dan dramatisch. Zowel de positieve als de negatieve kant wordt hier op Voetbalzone zo overdreven aangedikt. Als je dramatisch speelt/totaal uit vorm bent, speel je niet altijd alles bij Barcelona.

6 januari 2022 om 15:57

Hij speelt gewoon zwaar onder zijn niveau al een half jaar , gewoon dramatisch dus. En hij speelt idd alles vanwege blessures. Moet nog maar zien of die alles speelt als iedereen fit is. Ga zelf weg man. Boze Frenkie fan mag er geen kritiek zijn op hem? Hij is al een halfjaar dramatisch maar mag niks van gezegd worden hier

6 januari 2022 om 16:02

"En hij speelt idd alles vanwege blessures. Moet nog maar zien of die alles speelt als iedereen fit is" - je zegt eerst dat hij alles alleen maar speelt vanwege blessures en daarna stel je dat je nog maar moet zien of hij speelt wanneer iedereen fit is - je zwakt je eigen stellige eerste opmerking direct dramatisch af. Ja, natuurlijk speelt hij als iedereen fit is. Dat deed hij namelijk ook toen iedereen fit was. En ja, hij speelt zeker onder zijn niveau en dat heeft ook zeker deels te maken dat hij samenspeelt met spelers van onder zijn niveau. Barcelona is gewoon niets meer dan een subtopper in La Liga momenteel en een middenmoot van Europa.

6 januari 2022 om 16:06

Onzin want sinds Gavi is doorgebroken is Pedri al geblesseerd. Dus weet je niet of die alles speelt als Busquets Pedri en Gavi allemaal beschikbaar zijn. En ik reageer op jou die zegt dat die alles speelt. Is ook geen andere optie als iedereen geblesseerd is. En ja zoals ik al zei hij speelt onder zijn niveau. Omdat nou op medespelers te steken vind ik vreemd.

6 januari 2022 om 17:35

Onzin Son, Frenkie heeft sinds zijn komst alles gespeeld onder 4 verschillende trainers. De reden hiervoor is omdat hij nooit verzaakt. In tegenstelling tot andere middenvelders is hij verdedigend altijd goed en belangrijk voor de ploeg en daardoor zeer betrouwbaar voor een trainer. Zelfs als Frenkie aan de bal zijn niveau niet haalt dan is hij nog een van de eerste die volgende wedstrijd op het formulier staat. En terecht, deze jongen is zo goed. Moeilijke dingen makkelijk maken is wat hij doet. Degene die dat niet ziet snapt er simpelweg niks van.

6 januari 2022 om 17:36

Maar als we jou nu horen is frenkie te goed voor dit team?! Dat zou dan betekenen dat hij als 1 vd “beste” spelers van barcelona toch ook wat meer het team op sleeptouw mag nemen? Of is frenkie alleen goed als het team goed is? Overigens vind ik frenkie geen slechte speler verre van! Maar we mogen toch best kritisch zijn op hem als hijzelf toch al een beste tijd als een krant speelt?

6 januari 2022 om 17:45

@mancunian. Haha tuurlijk jongen. Toen had die geen concurrentie van Nico en Gavi. Als iedereen fit is gaan we het zien. En hij speelt al een halfjaar slecht. Zo goed als jij hem vind is die niet. Volgens mij snap je er zelf niet zoveel van en kijk je door een gekleurd brilletje. Kritiek op Frenkie is er niet voor niks al een halfjaar. Maar niemand mag kritiek hebben op de heilige Frenkie de Jong. Want dan snapt diegene er gelijk niks van😂

6 januari 2022 om 16:33

Gelul van de bovenste plank. Frenkie speelt zelden tot nooit dramatisch. Hij speelt inderdaad een periode niet wervelend. Daar houdt het ook bij op.

6 januari 2022 om 16:53

Speelt gewoon zwaar onder zijn niveau ziet zelfs een blinde. Maar het is verboden om kritiek te leveren op Nederlandse voetballers. Gelijk heel de Frenkie fanclub op me dak😂

Onlangs hier al artikel gezien dat hij ver in het rood zat qua belasting, zat in de top van meeste gespeelde duels in 2021 in de wereld. Dus niet heel verrassend dat hij nu een spierblessure heeft. Beterschap Frenkie!

Mag zo een club wel beter mee omgaan natuurlijk. Gewoon grenzen stellen aan belasting en verplicht rust geven. Zo een blessure gaa misschien na 6 weken voorbij, maar er ontstaat wel littekenweefsel. Dus op lange termijn is het allemaal nadelig. Goede preventie zou zo een club voor moeten zorgen. Maar Barcelona heeft natuurlijk meer problemen, die zijn sws helemaal de weg kwijt.

Daar staat de waarschijnlijke terugkeer van Fati, Pedri, Gavi en Abde tegenover. Ferran Torres zeer waarschijnlijk ook blijkt weer bijna fit te zijn en de verhuur van Coutinho een deze dagen zodat Ferran ingeschreven kan worden.

6 januari 2022 om 16:02

Imo is het beste middenveld ook gewoon Busquets Gavi Pedri dus mooi dat die terugkeren

6 januari 2022 om 16:06

@ Son. Ik zou of Gavi of Pedri spelen en dan Nico ernaast. Met Nico kan Frenkie ook beter DM spelen. Die heeft dan meer ondersteuning verdedigend.

6 januari 2022 om 16:08

Ik vind sowieso dat Busquets altijd moet spelen. Met Pedri en Gavi is het wat meer aanvallend dan met Nico of Frenkie

6 januari 2022 om 17:44

Met Pedri en Gavi meer aanvallend dan Nico en Frenkie?! Dat is echt onzin. Dit blijkt zowel uit de statistieken als uit veldspel. Het is gewoon niet zo. Pedri Gavi en Frenkie zijn gewoon zelfde type spelers en Nico heeft ook echt veel drang naar voren.

6 januari 2022 om 17:49

Zijn totaal verschillende spelers. Gavi en Pedri zijn meer aanvallend ingesteld als Frenkie. Uit veldspel blijkt dat ook. En statistieken kan je niet vergelijken aangezien Frenkie veel meer wedstrijden gespeeld heeft.

6 januari 2022 om 18:47

Pedri is de koning van de steekpass. Gavi heeft ook een aardige steekpass. Dat is waar ze zich onderscheiden van Frenkie die weer beter kan dribbelen. Ik vind dat we met Busquets of Frenkie met Nico en Pedri of Gavi het beste in balans zijn.

6 januari 2022 om 16:04

Ik ben benieuwd wanneer dat rondkomt zodat Ferran mee kan doen in de Supercup.

Geluk heeft Barca dan ook niet echt. maar nu kunnen de Kritische fans wel zien wat ze nu missen aan Frenkie nu hij er even niet bij is.weet een Barca fan al inmiddels hoelang Frenkie er niet bij is?.

Frenkie zat schijnbaar zwaar tegen overbelasting aan. Laat hij deze weken maar gebruiken om tot zichzelf te komen en te bedenken hoe hij wel impact gaat maken, anders zijn Gavi, Pedri en Nico hem straks allemaal voorbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4954 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

260 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Joan Laporta spreekt in interview heldere taal over toekomst Frenkie de Jong

Joan Laporta wil dat Frenkie de Jong voor Barcelona behouden blijft. De voorzitter van de Catalanen bevestigt in een interview met L'Esportiu dat de club diverse aanbiedingen heeft ontvangen voor de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren