‘Barcelona timmert aan de weg en slaat volgende transferklapper’

Woensdag, 29 december 2021 om 14:31Jeroen van Poppel • Laatste update: 14:39

Barcelona is zeer dicht bij de komst van César Azpilicueta, zo meldt de doorgaans goed ingevoerde transferexpert Gerard Romero. De 32-jarige verdediger van Chelsea heeft een principeakkoord bereikt met Barça over een transfervrije overgang per 1 juli. Er moeten nog wel een paar plooien worden gladgestreken, zo klinkt het.

De aanstaande komst van Azpilicueta komt niet uit de lucht vallen, want al op 15 november werd in de Spaanse pers bericht over de serieuze belangstelling van Barcelona. De Catalanen staan op het punt om twee vliegen in één klap te slaan, want ook met ploeggenoot Andreas Christensen lopen verregaande gesprekken over een transfervrije overstap. Daarmee zou Barça twee verdedigers binnenhalen die in mei nog speelden in de gewonnen Champions League-finale tegen Manchester City (0-1).

Azpilicueta speelt al sinds 2012 voor Chelsea en geldt al bijna een decennium als een dragende kracht op Stamford Bridge. De centrumverdediger annex rechtsback is onder Thomas Tuchel in principe een belangrijke basiskracht, al rouleert de Duitse manager regelmatig. The Telegraph meldde dat Chelsea geen haast heeft met het verlengen van het contract van Azpilicueta en een transfervrij vertrek was daarom een logische uitkomst.

Onduidelijk is nog wat het aantrekken van de Spanjaard betekent voor de toekomst van Noussair Mazraoui. De 24-jarige rechtsback van Ajax staat eveneens in de belangstelling van Barça, maar speelt in principe op dezelfde positie als Azpilicueta. Laatstgenoemde kan echter ook centraal in de verdediging én in noodgevallen als linksback uit de voeten, waarmee hij ook direct een stand-in voor Jordi Alba zou kunnen vormen. Dinsdag berichtte Sport overigens over de interesse van Barcelona in José Gayà. De 26-jarige linksback kan voor maximaal 25 miljoen euro weg bij Valencia. Barcelona heeft in ieder geval Ferran Torres binnen, die voor minimaal 55 miljoen euro werd weggehaald bij Manchester City.Gerelateerd

Meer sportnieuws

112 reacties (laatste reactie door psvmanunited)

Waar willen ze hem neerzetten? Rechtsback of centraal? Beide plekken zou hij wel in de basis komen.

29 december 2021 om 00:09

Ja basisplaats moet zeker kunnen. Weet alleen niet of hij ook in een 4 mans verdediging centraal heeft gespeeld. Maar dat zou met zijn ervaring ook niet echt een probleem zijn lijkt me.

29 december 2021 om 00:34

We speelden vroeger 4 mans verdediging en toen was hij ook ijzersterk beste rb was hij van dePL een tijdje. Maar hem zetten als cv met 2 of 3 lijkt me her beste want denk niet dat hij het zal kunnen belopen nu op RB

29 december 2021 om 00:52

ik gok rechtsback aangezien Xavi de laatste tijd Araujo daar neerzet. Azpi rechts en Araujo centraal

29 december 2021 om 01:57

Ik denk eerst linksback totdat Jordi Alba weer terug is van blessure, Dani Alves gaat rechtsback spelen. Verder voornamelijk centraal indien Eric Garcia of Araujo niet spelen.

Dani Alves - Eric Garcia - Araujo - Jordi Alba als vaste kern, Azpiliqueta als roulatie speler. Op de bank verder nog o.a. Mingueza.

29 december 2021 om 02:20

Ik kan er met mijn knikker echt niet bij dat mensen Garcia als basisspeler verwachten/willen. Kon ik nooit maar ik ging er van uit dat mensen die dat wilden hem gewoon nog niet aan het werk hadden gezien bij City. Ondertussen heeft elke Barca-fan hem sowieso met eigen ogen al 6 maanden zien klungelen en nog steeds... Begrijp er niets van.

29 december 2021 om 03:08

Van mij mag Eric Garcia elke wedstrijd in de basis staan daar, liefst met Lenglet, Mingueza of Pique naast zich. Prachtig voor elke aanvaller.

29 december 2021 om 07:53

Fikret wat zeg jij allemaal hahah? Er staat duidelijk dat Azpi in de zomer komt, hoe kom je er op dat Alba geblesseerd is tot de zomer?

29 december 2021 om 08:42

Of mensen die hem in het nationaal elftal hebben zien spelen. Hij heeft zich letterlijk in alle interlands gewoon makkelijk staande gehouden. Zelfs op het EK maakte hij een veel betere indruk dan Pau Torres. Voordat mensen mij gaan bekritiseren dat ik niet objectief ben, vermeld ik er wel even bij dat García er momenteel helemaal niks van bakt. Maar ik ben het er gewoon niet mee eens dat hij altijd zo slecht heeft gespeeld. We hebben het hier over een CV die halve finalist op een EK is geweest.

29 december 2021 om 09:28

Garcia is alleen goed als hij een een goed georganiseerd team staat. Onder Luis Enrique is er altijd orde. Bij Barcelona is er vooral chaos geweest.

29 december 2021 om 09:47

Ik had dit van tevoren al voorspeld. City is ook een goed georganiseerd team en daar bakte hij er ook weinig van

29 december 2021 om 10:46

Garcia is een jong talent, dan kan je ook gewoon verwachten dat hij goede en slechte periodes afwisselt. Ik snap best dat Barcelona hem gehaald heeft overigens, maar je moet niet verwachten dat hij je basiselftal direct beter maakt.

29 december 2021 om 12:52

@Japie_Krekel

Wil je de Ballon d’Or der voorspellingen? Eric Garcia is inderdaad te licht gebleken, al is er nog wel rek op.. Is nog maar 21. Als Azpi komt, zou hij zeker moeten banken.

29 december 2021 om 14:44

@fcbinsider1899 Dat niet, alleen toen ik zei dat Eric Garcia tekort kwam al voordat Barcelona hem definitief contracteerde kreeg ik weer alle Barca fans hier over me heen en had ik er zogenaamd weer nul verstand van. Iedereen die met regelmaat naar City kijkt had dit echter al kunnen weten

29 december 2021 om 16:05

Ja en Joris Matthijssen, Heitinga en Braafheid hebben een WK finale gespeeld. Dat betekent niet dat het ook gelijk topspelers zijn..

29 december 2021 om 16:26

Prima aanwinst transfervrij. Gaat Barca zeker op vooruit.

Overigens. Je mag dus blijkbaar ook niet meer je condoleance onder een artikel over Gyan plaatsen op VZ. Niveau 3 vereist. Leuk zeg.

29 december 2021 om 01:08

Zal voor centraal zijn, voor op de rechtsachter is hij wel echt te traag geworden.

Straks hoeft Enrique gewoon naar de opstellingen van Xavi te kijken en hij heeft z'n ideale 11 voor Spanje!

29 december 2021 om 00:11

Ja man inderdaad :D, hij past ook wel bij barca vind ik azpi, ik wens jullie allemaal alvast een gelukkig nieuw jaar en de beste wensen toe, blijf veilig en gezond!!

29 december 2021 om 11:58

Laat me niet lachen. Het is pas de 29ste

29 december 2021 om 12:00dus? ik zeg toch ik wens jullie alvast een gelukkig nieuwjaar, dat kan gewoon en dat doen genoeg andere hier, als dat je niet bevalt reageer er dan niet op.

29 december 2021 om 12:48

Je zal nog wel vele reacties plaatsen jou kennende Messi, ga je onder elke reactie iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen komende 2 dagen?🤪

29 december 2021 om 07:39

Dat was ook mijn eerste gedachte bij deze transfer 😉

29 december 2021 om 10:06

Zou bijzonder zijn als de nummer 8 van Spanje de complete Spaanse basis 11 levert. Ze willen toch meedoen om de prijzen lijkt me.

29 december 2021 om 14:52

Ik denk eerder andersom dan. Spanje draait een stuk beter dan Barcelona op dit moment en of ze nou winnen of verliezen, ze spelen altijd goed voetbal.

Xavi heeft gewoon het elftal van Spanje bij Laporta onder de neus geduwd en gezegd; begin maar met afstrepen wat we hebben en wat we nog moeten

Lijkt me een goede transfervrije aanwinst voor Barca. Goede verdediger voor de rechtsback. Lijkt me een betere optie op rechtsachter dan Dest. Dest is leuk als opkomende back, maar vind hem verdedigend nogal tegenvallen.

29 december 2021 om 00:33

Ik zou dan toch eerder voor Mazraoui gaan die ook transfervrij is. Met Azpi voeg je meteen weer een oude speler aan je selectie toe met een hoog salaris en nauwelijks restwaarde.

29 december 2021 om 01:07

Waarom voor Mazraoui? Die kost ook tekengeld + salaris. Ik denk zelfs dat hij meer in totaal kost dan Azpi. Althans naar mijn mening, verwacht je een upgrade van je salaris als je bij een grotere club komt als Mazraoui zijnde bijvoorbeeld. Waarbij Azpi al wat jaren heeft gecashed, en misschien kan inleveren. ( zou Nous ook kunnen doen, indien Barca zijn club is. Ik zie hem dat echter niet doen als je transfervrij bent

29 december 2021 om 08:46

Azpi is multifunctioneel voor de verdediging, dus die kan je altijd nog centraal achterin positioneren, mocht Mazraoui ook komen. Feit is dat Barca dringend nieuwe verdedigers nodig heeft.

Daarnaast is Azpi ook een verdediger met een leiderskwaliteit. Ook ontzettend handig voor achterin.

Jaaa top dit, hij is beter dan onze hele verdediging, hij moet echt in de verdediging spelen naast araujo

29 december 2021 om 01:09

Zou inderdaad een goeie combo zijn met Araujo. Denk overigens niet dat Azpilicueta gaat vertrekken.

Laten we hopen dat dit waar is, wat het ook hoogstwaarschijnlijk is aangezien Romero het meld. Hij kan op rechtsback en centraal, gratis en waarschijnlijk niet zo’n hoog salaris. Dit zou echt top zijn. Hij is 32, maar met zoveel jonge spelers en zoveel matige spelers achterin, kan je hier echt geen nee tegen zeggen.

29 december 2021 om 00:13

Zeker, een prima aanwinst voor jullie. En er is straks nog meer mogelijk. Zoveel transfervrije spelers. Je hebt Dybala, Cavani, Mazraoui, Christensen en wat middenvelders (Kessie, Pogba, Zakaria) eveneens. Laporta moet wel eerst echt even bepaalde spelers kwijtraken, oa Coutinho en Umtiti en dan is er echt wel genoeg opties om het team te versterken.

29 december 2021 om 00:18

Spelers lozen is wel een probleem. Coutinho en Umtiti verdienen een godsvermogen welke club wil dat salaris betalen? Newcastle wil Umtiti wel hebben maar het is nog maar de vraag of Umtiti naar Newcastle wil

29 december 2021 om 00:24

Een hele betrouwbare journalist genaamd Toni Juanmarti heeft net gemeld dat er een een cadeautje zit te wachten op Barça in januari en dat het geen transfer is, maar compleet het tegenovergestelde. Waarschijnlijk hint hij op een transfer van Umtiti of Coutinho.

29 december 2021 om 08:27

Sociofan

Dyabla heeft de club niet een optie om te verlengen? Anders geweldige optie voor veel clubs als hij vrij komt.

Een Barca zou echt moeten richten op zulke spelers. Met Cavani (back-up), Dyabla (indien echt beschiikbaar), Christensen en Kessie en/of Zakaria staat gewoon weer een goed elftal.

Zou als club ook afscheid nemen van Alba en Pique. Mocht Busquest ook weg willen, hem een transfer gunnen.

Doorselecteren en nieuw team bouwen.

29 december 2021 om 12:27

Dybala is wel iemand die mits hij de absolute vedette is nog steeds echt een topspeler is die beslissend kan zijn. Als je he als valse spits hebt en Fati, Ferran en Dembele op de vleugels (abde en Akhomach als wissel) dan ben je gewoon een hele behoorlijke aanval. Of Cavani als echte diepe nummer 9 zou ik ook toejuichen. Depay en Braithwaite (minstens 1 van de 2 maar het liefst beiden) kan je dan verkopen.

Azpi is een echte strijder en leider. Los dat hij ook multifuntioneel is, is dat precies een type die onze defensie kan gebruiken. Niemand zet de boel neer. Als er iemand is die dat kan is hij het wel. Christensen is uiteraard een hele ideale optie. Ik zou hem wel naast Araujo willen zien.

Eerlijk is eerlijk, Laporta is nu wel heerlijk bezig voor Barça!
Azpilicueta en Ferran Torres zijn absoluut directe topversterkingen voor dit Barça.

29 december 2021 om 00:21

Nu nog hopen op haaland :D good time to be a culer bro

29 december 2021 om 00:59

Als men Haaland haalt was Torres helemaal geldverspilling. Hoe dan ook zit dat er financieel absoluut niet in momenteel. Al is Barcelona wel de op 1 na favoriete bestemming van Haaland zelf volgens Di Marzio. Hij zou liefst naar Spanje willen en dan vooral Madrid. Als dat geen optie is en Barca ook afvalt zou hij pas naar de Premier League willen gaan.

29 december 2021 om 01:18

ja geef je wel gelijk, hij zal echt goed bij city passen, ideale opvolger voor kun aguero,want jesus is niet echt een killer, moet het veel van zijn snelheid hebben

29 december 2021 om 01:20

Dromen mag, maar je hoeft nu ook weer niet te overdrijven. Barca heeft gewoon geen kans en geen middelen om Haaland binnen te halen.

29 december 2021 om 01:22

volgens mij snap je niet dat mijn reactie sarcastisch is bedoeld, en je hebt verder gelijk barca heeft geen kans voor haaland

29 december 2021 om 07:52

Messi het is maar de vraag of een Haaland rendeert bij Barca, zie een Zlatan. Misschien past hij met zijn ego wel niet bij jullie. Vind het ook een beetje een sneer die je zo uitdeelt naar Memphis die het toch al aardig doet en meer een teamspeler is.

29 december 2021 om 08:43

En Memphis en teamspeler in één zin?!

29 december 2021 om 09:02

Logisch dat de doelpunten van hem komen. Alle andere capabele aanvallers geblesseerd, hij staat in de punt, en neemt de penalties. Verder is hij veel minder een teamspeler dan jij doet overkomen. Hij mag minder inzakken en meer als spits functioneren in dienst van het team...

29 december 2021 om 09:45

Zeker, hij ligt goed bij zijn teamgenoten en is als het team goedloopt een topper. Jij zit nog met je hoofd bij het EK.

@ Ani "alle andere capabele aanvallers zijn geblesseerd" Denk je dat Memphis dat leuk vindt? Hij zou er alleen maar baat bij hebben gehad als een Fati blessurevrij was gebleven eerste seizoenshelft.

29 december 2021 om 10:43

Good time to be a culer? Lol. 2 miljard schuld en een 32 jarige speler binnenhalen waar je niets meer op gaat verdienen en alleen maar extra salaris kost?
Nee die 2 miljard slink hard door zo'n aankoop!

29 december 2021 om 10:45jij neemt mijn reactie ook veelte serieus he ramos, tis sarcastisch bedoeld

29 december 2021 om 00:53

Torres is absoluut een versterking maar ik had dat geld toch liever anders besteed zien worden. Azpi is imo wel een heel slimme versterking

29 december 2021 om 01:02

@real8madrid aan de ene kant ben ik het met je eens, maar we hadden echt dringend een aanvaller nodiig, fati en ousmane zijn blessuregevoelig, en we hadden na die 2 nog alleen maar luuk en memphis, luuk is een schande voor het barca shirt, dus de aankoop van ferran is echt een hele goeie en slimme ook, past ook goed bij ons en heeft een grote potentie om een van de beste wingers te worden, maar denk dat xavi hem als false 9 gaat gebruiken

29 december 2021 om 10:55

'laporta is nu wel heerlijk bezig voor Barça!' Maar waarom niet eerder??? Toen Koeman er zat kon er helemaal niets! M.i. een politiek spelletje gespeeld door Laporta.

29 december 2021 om 11:34

Laporta zag Koeman nog als laatste bolwerk van de vorige Barça voorzitter.

Azpi is wel een topversterking, kan op meerdere posities uit de voeten en hoeft zich niet echt aan te passen denk ik. Ook een fitte speler, niet onbelangrijk met al die blessures bij Barca. Ook een mooie kans voor hemzelf op 32 jarige leeftijd. Eigenlijk heeft Barca meer het materiaal voor een 343 maar Xavi wil dat op een of andere manier niet.

29 december 2021 om 00:25

3 4 3? Met de huidige matige verdedigers ( buiten araujo ) wil je dat echt niet , ook de flank spelers zijn niet top ( dembele toch wel fan van maar nu niet top ) het middeveld met pedri nico frenkie gavi lijkt me wel echt insaneAzpilicueta wel een topper inderdaad

29 december 2021 om 00:30

Je kan het ook als een 523 zien, is maar net wie je als back neerzet. Alba is verdedigend goed genoeg in een viermansdefensie, dus dan moet dat geen probleem zijn. Dest is ook automatisch beter op die manier en Lenglet en Garcia hebben dan minder kans om te klooien achterin. Zie Chelsea, redelijke spelers als Rudiger en Christensen halen een hoog niveau. En je kan zelfs met Pique spelen dan.

29 december 2021 om 00:44

Zou kunnen werken maar dan moeten de aanvallers wel stukken beter en vind het zelf enorm zonde van de goedemiddevelders die je dan niet kan opstellen

29 december 2021 om 00:27

Xavi wilt dat niet? Wat zeg je allemaal man. Xavi wilt juist 343 spelen en dat heeft hij ook de laatste wedstrijden gedaan.

29 december 2021 om 00:31

Wie was de derde man achterin dan? En waarom vindt Laporta het nu wel goed en onder Koeman niet?

29 december 2021 om 00:57

Omdat 343 en 532 andere opstellingen zijn. Zeker als je naar de tactische invulling kijkt. Die 532 van Koeman deed pijn aan de ogen. Met Al-Sadd speelde Xavi ook al 343 en daar was men het meest aanvallende team in de competitie met vaak maar 2 man achter de bal. Je had een spits, de twee vleugels knepen naar binnen dicht bij/achter de spits, de 2 wijde middenvelders hielden het veld breed, 2 spelers centraal en meestal 1 verdediger die met de bal indribbelde en als een verkapte regista speelde in balbezit.

29 december 2021 om 01:06

Daar heb je gelijk in. 343 kan inderdaad aanvallend zijn maar als Xavi Azpi op zou stellen als wingback, dan valt het ook wel mee. Hij is degelijk in die rol maar vind hem het best als centrale verdediger. En Koeman had ook niet echt veel opties met zijn 532, die had niet eens vleugelspelers. Fati, Dembo en Coutinho waren allemaal out. Maar het was wel pijnlijk ja.

29 december 2021 om 09:30

Xavi wisselt 433 en 343 af. Tegen Sevilla was het meer een 433.

Nou.. er blijft weinig over bij Chelsea. Hopelijk kan er deze zomer wel een deal worden gesloten voor Kounde en nog een verdediger. En wellicht krijgt colwill een kans.

29 december 2021 om 01:02

Ik zie Chelsea als een grote kanshebber voor De Ligt komende zomer als hij echt een transfer gaat maken. Madrid wil hem niet denk ik, Barca kan hem niet betalen, Bayern, PSG en City zijn heel goed bezet dus dan rest United en Chelsea. Kan me niet inbeelden dat De Ligt op dit moment United boven Chelsea zou verkiezen. Ik zou zelf ook De Ligt boven Kounde kiezen, afhankelijk van hun respectievelijke prijskaartjes uiteraard. Aangezien Kounde al 80 miljoen moet kosten gok ik dat het geen groot verschil zal zijn. De Ligt als big money transfer en Romagnoli gratis binnenhalen en Chelsea doet prima zaken. Hopelijk krijgen ze Silva verlengd.

29 december 2021 om 01:33

De Ligt zou ook een goede versterking zijn idd. Al denk ik dat Kounde beter past in het systeem aangezien hij voetballend beter is. En Silva zal denk ik wel verlengen met oog op het WK.

29 december 2021 om 01:17

Rudiger, Azpilicueta, Christensen en Silva kunnen transfervrij vertrekken... Dit kan op een fiasco uitdraaien. Normaalgezien zullen Christensen en Silva wel (voor een jaartje) bijtekenen. Maar je weet het nooit. Jammer dat we Rudiger gaan verliezen, beste verdediger in de Premier League imo momenteel. Azpi kan wel nog een jaartje mee, maar hij is nu zeker wel niet meer onmisbaar. Kounde/de Ligt en Szalai halen en dan hebben we voor volgend jaar: Thiago Silva, Christensen, Kounde/de Ligt, Chalobah en Szalai. Daarmee moet het ook wel lukken lijkt me.

Begin mijn respect en sympathie voor Barca nu echt te verliezen . Spelers moeten een deel van hun salaris inleveren , en vervolgens doodleuk nieuwe spelers aantrekken . Dit kan er bij mij echt niet in .

29 december 2021 om 01:00

Sorry, ik denk dat je gelijk hebt en dat ze over twee seizoenen de volledige onder 19 maar moeten opstellen, om piqué te compenseren voor het ingeleverde salaris. Wat een domme reactie man.

29 december 2021 om 10:45

Jouw reactie is naar mijn mening dommer. Je kan toch geen spelers vragen om salaris in te leveren om te voldoen aan de eisen maar vervolgens wel doodleuk 55 miljoen neerleggen voor Ferran, Azpi binnen halen en in de periode van bedelen om salaris in te leveren wél Depay, Demir en Aguero binnenhalen?

29 december 2021 om 10:55

Het salaris inleveren is tijdelijk, ze krijgen dat geld in de latere jaren van hun contract weer terug.

29 december 2021 om 13:23

Dus er is niks mis mee om je geld ( dat je niet hebt ) uit te geven aan een dure BMW , omdat je je te groot voelt om een Lada te rijden ?? Dat is precies hetzelfde kerel . Als je het geld niet hebt moet je een stapje terug doen .

29 december 2021 om 15:20

Ratio.

29 december 2021 om 01:51

Groot gelijk. Moriba dacht er denk ik ook zo over. Geen geld om zijn contract op te waarderen zoals hij wil. Maar van Pedri gebeurt dezelfde maand nog. Vervolgens worden talloze offers gevraagd en wordt er nu een speler gekocht voor 55+10 miljoen+tekengeld+commissies kost en die natuurlijk ook miljoenen verdient.

Als dat moeilijk is in te beelden stel jezelf maar voor dat je huidige werkgever bijna failliet gaat en je offert 40% op. Vervolgens komen er nieuwe collega's binnen met hetzelfde salaris die jij hebt ingeleverd. Zou me een zeer zure smaak in de mond geven.

29 december 2021 om 07:58

Pedri heeft dan ook meer laten zien dan Moriba.

29 december 2021 om 08:09

Dat geld krijgen ze uiteindelijk terug hè wat ze opgeofferd hebben. Dat wist je toch ??

29 december 2021 om 10:26

@barcalover123 moriba heeft amper iets laten zien idd, hij liet barca achter puur voor het geld net zoals neymar in 2017

Prima transfers zouden dit zijn. Twee broodnodige versterkingen achterin. Ik zou Barca graag een klein bod op beide spelers zien uitbrengen nadat ze een voorcontract tekenen. Wellicht is Chelsea bereid om 1 van beide vroeger te laten gaan om zo nog iets van vergoeding te zien en dan heeft Barca er dit seizoen al profijt van. Gaat nodig zijn om top 4 te halen met de op 2 na slechtste verdediging in het linkerrijtje van La Liga.

Ik snap overigens niet waarom men hier nou op Barca loopt te zeuren. Wat moeten ze dan? Je kan niet uit dit sportieve en financiele dal geraken met de huidige selectie dus heb je versterkingen nodig. Deze zijn gratis en twee heel goede spelers. Wat wil je nog meer? Dit zijn twee goedkope opties om de komende jaren met zekerheid CL voetbal te halen terwijl de toekomst van Barca (pedri, Gavi, Araujo, Fati, Torres...) de tijd krijgt om te rijpen.

Deze versterkingen zijn gewoon nodig om het jong talent de nodige ervaring in de CL te kunnen geven en om de komende jaren CL inkomsten te blijven genereren. Die zijn uiteraard nodig om deze gigantische put te dichten. Mensen die zeggen dat je een stapje terug moet doen, niets kopen en het enkel met talenten moet doen snappen er met alle respect niets van. Dan haal je geen CL voetbal. Geen CL voetbal betekent jaarlijks 50 tot 80 miljoen minder omzet aan CL prijzengeld, miljoenen aan matchday revenue dat je misloopt en je sponsorcontracten nemen langzaam af aangezien sponsors betalen om internationaal op het grootste podium gezien te worden. Deze aankopen zijn nodig. Oke Torres vond ik persoonlijk een domme transfer/uitgave maar transfers op zich zijn wel nodig en te verantwoorden.

29 december 2021 om 02:37

Ons RKC haalt ook geen CL voetbal. Maha ook geen 1.4 miljard schuld. En deze schuld goedpraten met " anders halen we geen CL.." is tekenend voor het walgelijke egocentrisne

29 december 2021 om 03:18

Wwaar zie je mij die schuld goedpraten? Die schuld is er al en die is er niet gekomen in een zoektocht naar CL voetbal. Mijn punt is dat je die niet kan wegvegen door een subtop clubje te worden. CL voetbal is nodig om die schuld weg te werken. Nu een klein beetje investeren om daardoor meer binnen te krijgen en de financieen op orde te krijgen dus.

29 december 2021 om 08:31

martin

jouw RKC heeft ook niet bijna 1 miljard omzet....ook niet honderden miljoenen fans wereldwijd.

Je vergelijkt geen appels met peren, maar poep met goud.

Sterke versteviging binnen de selectie op cruciale posities binnen het elftal van Xavi. Spaans ook, wat voor de selectie ook fijn is. Echter wel benieuwd naar zijn fitheid over een langere duur

Wat wordt dit een drama voor Chelsea zeg. Rudiger gaat zo goed als zeker transfervrij naar Real, hij kan daar 3x zoveel verdienen als in Londen, dus kan hem natuurlijk wel begrijpen. Een gigantische aderlating, maar 400k per week voor een verdediger is gewoon te veel van het goede. Dan nog eens Azpilicueta en Christensen die eventueel transfervrij vertrekken, en Thiago Silva die 37 is. Dit wordt een drama...

29 december 2021 om 01:38

Volgens Spaanse media ontkent Madrid plots dat ze concreet contact hebben gehad met Rudiger en zijn management. Dat wordt dus nog even afwachten. Sowieso gaat ie bij Madrid echt niet 3x zoveel aangeboden krijgen als bij Chelsea. Ook Madrid moet momenteel nog een beetje op de salariskosten letten, zeker als Mbappe en/of Haaland zouden worden aangetrokken. Dan is het een beetje gek om zoveel te betalen aan een derde keuze achterin

29 december 2021 om 03:24

Naja volgens Fabrizio Romano lijkt Rudiger opweg naar Real Madrid. De onderhandelingen tussen Chelsea en Rudiger zelf zijn tot een einde gekomen. Bayern kan niet zoveel salaris betalen en ook PSG kon en mag dit niet.

Alleen Real Madrid is favoriet voor de komst van Rudiger. Ik acht het als een topversterking.

Betreft onze salarissen moet dit geen probleem vormen. Wetend dat Isco, Bale en Marcelo aan het einde van hun contract zitten en deze dan wegvallen.

Als alles normaal loopt, gaat Perez tegen zomer 2022 deze spelers halen: Haaland, Mbappe en Rudiger.

Er zijn dan verder geen namen die op de verlanglijst staat.

29 december 2021 om 04:35

Doe mij nog maar Kessie en een rechtsback erbij. Heb je plots samen met City en Bayern de beste selectie ter wereld imo

29 december 2021 om 08:33

real8madrid

"doe mij nog maar Kessie en een rechtsback erbij. "

En beiden Kessie en Mazzroui zijn dan ook nog eens transfervrij. Heb je ook nog eens Mbappe en Rudriger transfervrij.
EN Haaland met afkoopsom.

Los van tekengeld, zou Perez rond de 75 miljoen uitgeven en 5 spelers aantrekken. Wat een top beleid!!!!

Mooiste zou zijn als wij Hazard en Jovic ook nog eens kunnen verkopen. Alles tussen de 50 en 70 miljoen voor beiden zou top zijn!

29 december 2021 om 12:19

Rudiger verdient momenteel 100.000 pond per week. Dus 3x zoveel bij Real is zeker mogelijk, als het zelf niet meer zal zijn.

Iedereen heeft het zowat over een topversterking. Iemand van 32 jaar is in mijn ogen geen topversterking meer, maar meer korte termijn denken en teven kapitaalvernietiging. Talenten krijgen minder snel een kans en bovendien ga je een 32-jarige niet meer met winst verkopen. Salaris betalen en uiteindelijk sta je alsnog ergens 6e en misschien als het mee zit 4e. Maar Barcelona is gewoon de weg kwijt. Beter halen ze spelers in de leeftijdscategorie 25- 28. Die kunnen makkelijk nog 3 tot 6 jaar mee. Dat zijn tegenminste spelers waar je wat aan hebt. Mocht het na 1 seizoen blijken dat het niks is dan kan je ze nog steeds voor een mooi bedrag verkopen.

29 december 2021 om 01:45

Ik snap niet dat je dit korte termijn denken en kapitaalvernietiging kunt noemen.

Met de huidige defensie van Barca ga je de komende 2 tot 4 jaar telkens moeten zwoegen om CL-voetbal te halen. Die defensie kun je niet verbeteren met de jeugd die er rondloopt bij Barca op dit moment. Mingueza, Araujo, Dest, Garcia... Ze hebben allemaal een eerlijke kans gehad en enkel Araujo heeft getoond het niveau te hebben. Dus heb je andere spelers nodig.

Is Azpi korte termijn denken? Ja en nee. Ja in die zin dat hij je nu op korte termijn moet helpen bij het veiligstellen van de top 4. Je gaat inderdaad geen restwaarde overhouden, maar wat boeit dat op dit moment? Dat korte termijn denken noemen vind ik een heel beperkte visie. Je hebt nu eenmaal op korte termijn CL voetbal nodig om je lange termijn plannen te onderhouden. Als, zoals gezegd, dat niet lukt met de 'talenten' dan maar met een Azpi.

Had Barca liever een verdediger met de kwaliteit van Azpi gehaald tussen de 25 en 28 jaar oud? Uiteraard, echter zijn die dus blijkbaar niet haalbaar. Dan maar Azpi. Wie weet komt Christensen er ook nog bij zoals in het artikel vermeld staat.

Dus bij zijn komst is hij 33 jaar, aangezien hij in augustus 33 zal worden.

Nou prima, hoort een beetje bij het beleid van Barcelona. Maar hij zal zeker wat toevoegen net als Ferran Torres trouwens.

Maar ik krijg het gevoel dat ze er alles aandoen om de CL inkomen vast te houden en daarom deze versterkingen. Ipv op lange termijn denken.

Nu gaan ze weer hun salarisplafond omhoog trekken in de hoop sterker te worden. Maar als er nog een corona uitbraak komt in Spanje, en Barcelona de CL niet haalt. Dan ben ik benieuwd wat ze dan gaan doen.

29 december 2021 om 08:01

Wanneer je de jongste selectie in clubgeschiedenis hebt en mensen zeuren als je ervaring erbij neemt.

29 december 2021 om 09:17

Ervaring kon ook een speler van 28/29 zijn zoals een Rudiger bijvoorbeeld.

Maar als Barcelona liever voor een speler gaat die 33 is, mij niet gelaten.

Trouwens, doe niet alsof Barcelona bewust koos voor de jongste selectie in haar geschiedenis, het is door omstandigheden zo. En op dit tempo gaan ze er niet op verbeteren, maar dit zullen jullie wel merken.

29 december 2021 om 09:46

@cmg Rudiger is niet halabaar? Dus dan is het toch logisch dat je verder kijkt? En ik zeg nergens dat Barca wel of niet bewust ervoor koos toch? Maar het is beetje komisch als je al zoveel talenten in het team hebt (bewust of niet bewust) en je haalt ervaring om dan te gaan zeuren dat ze oude spelers halen.

29 december 2021 om 09:31

Benzema is toch al 34. Azpilicueta zou ervaring kunnen toevoegen aan een team vol met tieners. Het is geen lange termijn oplossing.

29 december 2021 om 10:48

Gaan ze Benzema ook proberen te halen? Snap niet wat je bedoelt met Benzema is toch al 34?

Prima toevoeging! Met Cesar heb je in ieder geval een verdediger die al zijn energie in de wedstrijd en zijn eigen duels legt. Af en toe spijkerhard, maar wel rechtvaardig. Een beetje zoals Carles Puyol ook was.

Prima speler. Multi inzetbaar in de defensie. Vooral als RCV en RB. Zou ideaal zijn als je dan met Azpi - Araujo - aankoop - Gaya kan spelen.

Lenglet en Umtiti verkopen. Mingueza, Eric Garcia, Dest en Alba als back-up houden. Baldé verhuren en Gaya transfervrij proberen binnen te halen. Sergi Roberto ook transfervrij laten vertrekken, dat bespaart weer een hoop salaris voor een matige speler. Op het middenveld komt Sergi Roberto toch nooit meer aan de bak met dat jong talent.

Die speler van Ajax komt echt niet. Ze laten zich bij m'n cluppie toch niet 3 tillen door die Overmars. 2 van die klootviolen hebben we al...lekker wegblijven

Is neres niks voor barça

Nou dan kan Azpi aansluiten in de rij bij verdedigers die vertrekken. Dit begint toch wel zorgelijk te worden als Chelsea straks 3 verdedigers verliest. Ook heb je Silva die al 37 is en volgens mij ook een contract voor 1 jaar heeft. Chelsea mag dan ook wel ingrijpen anders komt het niet goed met de verdediging. Verder wel een goeie optie voor Barca. Azpi mag dan wel wat snelheid verloren zijn maar kan op alle posities in de verdediging spelen en is nog steeds een goeie verdediger na mijn mening.

Hoe is dit allemaal mogelijk, een club met zoveel schuld..!!!

“De 32-jarige verdediger van Chelsea heeft een principeakkoord bereikt met Barça over een transfervrije overgang per 1 juli”

Raar en als dit waar is dan zal Chelsea waarschijnlijk Barca gaan rapporteren bij de Uefa voor het breken van de regels. Transfervrije spelers mogen namelijk pas vanaf januari 2022 met andere clubs buiten dezelfde competitie spreken, dus als er nu al een principeakkoord bereikt is, dan zijn er regels overtreden.

Xavi is een geschenk uit de hemel wat mij betreft. Je ziet nu al een duidelijke visie en goed beleid. Itt Koeman die maar wat deed.

Mweh. Hoop toch dat ze voor Nous gaan.

Dit is competitie vervalsing. Zoveel schuld en toch spelers kopen. Dit zou verboden moeten worden! Maar wel voor elke club uit welk land dan ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4954 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

41 fans
Verdediger, 32 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren