Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

César Azpilicueta heeft na 11 seizoenen bij Chelsea nieuwe club gevonden

Laatste update:

Atlético Madrid is de nieuwe werkgever van César Azpilicueta. Dat heeft de club zelf bevestigd via de officiële kanalen. De overgang van Azpilicueta van Chelsea naar Atlético komt niet geheel onverwacht, daar transfermarktexpert Fabrizio Romano vorige week al berichtte over de aanstaande deal. Eerder was de 33-jarige verdediger nog persoonlijk akkoord met Inter, maar dat zal nu dus definitief verder moeten zoeken.

Dat Dave – zoals de Chelsea-aanhang hem liefkozend noemt – zou vertrekken uit Londen was al bekend. Uit respect voor bewezen diensten zou zijn nog een jaar doorlopende contract worden verscheurd. Lang leek het er alleen op dat Inter Azpilicueta's vervolgbestemming zou worden, maar dat blijkt nu dus anders te zijn. Atlético wint de strijd, waarvoor het de familie van de Spanjaard mag bedanken.

De naasten van Azpilicueta willen namelijk maar wat graag terug naar hun thuisland. Dat verliet Azpi in 2010 al om voor Olympique Marseille te kunnen gaan spelen. Daar pikte Chelsea de mandekker twee jaar later op, niet wetende een toekomstig clubicoon in huis te hebben gehaald. Azpilicueta speelde uiteindelijk 508 officiële optredens voor the Blues, waarin hij 17 keer scoorde en 56 assists gaf. Sinds 2012 won hij onder meer de Champions League, tweemaal de Premier League, tweemaal de Europa League en viermaal de FA Cup,.

In Madrid heeft de 44-voudig Spaans international een contract tot medio 2024 getekend. Hij wordt er onder meer ploeggenoot van Memphis Depay. Azpilicueta is al de zevende naam van formaat die Chelsea deze zomer verlaat. Kalidou Koulibaly (Al-Hilal), Édouard Mendy (Al-Ahli), Kai Havertz (Arsenal), Mateo Kovacic (Manchester City), Ruben Loftus-Cheek (AC Milan), N'Golo Kanté (Al-Ittihad) en Mason Mount (Manchester United) gingen de routinier al voor. Ook Hakim Ziyech leek op weg naar de uitgang, maar een deal met Al-Nassr lijkt door een mislukte medische keuring te zijn geklapt.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als zijn familie liever in Spanje wil wonen dan in Italië dan is deze omslag goed te begrijpen. Ik ben blij dat men bij Chelsea het fatsoen heeft om zijn contract te verscheuren en hem de kans biedt om te vertrekken. Hij heeft er nog een jaar in de Premier League uitgeperst nadat hij eigenlijk vorig seizoen ook al met 1 been op de weg naar huis was. Mooi voor Dave, misschien wel de beste aankoop die Chelsea ooit gedaan heeft!

1 juli 2023 om 02:28

Zou een mooi levensmotto zijn wanneer het even tegen zit. Voor elke Bogarde is een Azpiliqueta.

1 juli 2023 om 11:47

De beste aankoop die Chelsea ooit gedaan heeft? Lampard van West Ham en Drogba van Marseille tellen niet meer mee? Essien? Carvalho? Ashley Cole? Cech? Uhmm.. Makalele?

1 juli 2023 om 12:01

Kante

1 juli 2023 om 15:47

Voor 7 miljoen een speler halen die 9 van de 11 jaar lang die hij voor je speelt bij de absolute top van de competitie hoort. Een speler die op elke positie in de verdediging minimaal 1 seizoen gespeeld heeft en daar team of the year gehaald heeft.. Azpiliqueta wordt zo ongelofelijk onderschat door zo vreselijk veel mensen, wat mij betreft is hij zeker 1 van de beste aankopen van Chelsea ooit en kun je heel goed hard maken dat hij de beste was. Naar verhouding transfersom/kwaliteit is het niet eens een wedstrijd!

7 juli 2023 om 23:21

Wat kostte Lampard? 15mln?
15mln voor een van je grootste club legendes met 600+ matches, en een van de beste middenvelders in de PL in zijn tijd, plus de goals/assists, is een veel betere deal.

Niemand zegt dat Azpi geen goede aankoop was.
Maar de spelers die door de Consy en Zermatt genoemd worden waren een van de beste spelers op hun positie, wereldwijd. Die spelers droegen Chelsea en hebben Chelsea tot de top gebracht.

Azpi was meer een ondersteunende speler. Van grote waarde dat wel, vooral door zijn multifunctionaliteit.
Maar Azpi is nooit in het rijte Van Dijk, Ramos, Chiellini genoemd bijvoorbeeld.

7 juli 2023 om 23:26

Dat hij niet in die rij genoemd wordt ligt aan zijn club. Als hij namelijk bij Liverpool of Manchester United gespeeld zou hebben dan zou hij zeker in die rij gestaan hebben.

Laten we hem de beste buitenlandse aankoop noemen, aan Lampard kan niemand tippen.

7 juli 2023 om 23:48

Beste buitenlandse aankoop is naar mijn mening Gianfranco Zola. Die kwam in een tijd dat Chelsea niets voorstelde en voor het grote geld van Abramovitsch, sterker nog Abramovitsch kwam Zola ging...

Daar is de recente geschiedenis van waar Chelsea nu staat echt begonnen wat prijzen winnen betreft en dit alles op het veld geregisseerd door Zola. Mouwen opstropen, voorop in de strijd, techisch en tactisch geweldig, een harde speler, een spelhervatting waar je U tegen zegt en bovenal een speler die het verschil maakte....

7 juli 2023 om 23:53

Zola, Gullit, Vialli, Di Matteo, Hazard, Drogba. De lijst kan idioot lang worden met potentiële beste aankopen ooit van Chelsea. Bijna net zo lang als de lijst met dure missers..

Ik denk dat weinigen verwacht hadden dat Azpiliqueta zo’n enorme impact zou hebben op de club. Dat hij het zo goed zou doen op zo veel plekken. Natuurlijk hebben Gullit en Vialli de club compleet veranderd, zonder Drogba zou Chelsea een complete kast aan prijzen in mogen leveren maar het verhaal van Dave is juist zo mooi omdat niemand het aan zag komen!

8 juli 2023 om 00:16

Hoezo ligt dat aan de club? Azpi komt kwalitatief gewoon echt niet in de buurt van die namen hoor.
Terry heeft ook bij Chelsea gespeeld maar werd wel gezien als een van de beste cv’s van zijn tijd.
Chelsea is/was gewoon een topclub en als je daadwerkelijk een van de beste bent op je positie dan zul je wel in dat rijtje geschaard worden. Neem een Hazard die als een vd beste buitenspelers/linksbuiten werd gezien.
Drogba als een vd beste spitsen.
Kante als een vd beste cvm’s .. en noem maar op.

8 juli 2023 om 00:31

Kwalitatief gezien zeker een van de beste of misschien wel de beste rechtsback van de PL de afgelopen pakweg 10 jaar. Qua naam zeker niet zo indrukwekkend als een Drogba of een Lampard maar Dave zijn impact wordt zo ongelofelijk onderschat. Meerdere keren team of the season en hij is daarnaast enorm multifunctioneel en kon meer dan uitstekend mee in iedere rol die hem werd voorgelegd.

8 juli 2023 om 07:16

@Vegitosan, omdat je bij die andere clubs maar een lollige scheet hoeft te laten en je wandelt die lijstjes al binnen, kijk maar naar Van Dijk bijvoorbeeld. Terry wordt genoemd, maar Carvalho die samen met hem het beste duo aller tijden was en verantwoordelijk was voor 2 seizoenen waarin 15 en 17 tegengoals vielen wordt zelden genoemd. Vidic en Ferdinand? Nee dank je, Terry en Carvalho was aantoonbaar in die tijd veel stabieler, maar zij speelden voor Chelsea dus waren minder in de mode.. Ashley Cole is met afstand de beste linksback van de Premier League geweest sinds 2004, maar toch zie ik vaker die schijtlollige Evra voorbij komen dan Cole.

Je moet bij Chelsea 2x het werk verrichten voor dezelfde waardering die anderen krijgen aangezien de media vol zit met ex-spelers of supporters van United en Liverpool.

Azpiliqueta was in 13-14 en 14-15 de beste linksback van de competitie. Azpiliqueta was in 2016-17 en 2017-18 een van de beste centrale verdedigers van de competitie en heeft het ondertussen in de tussenliggende en omringende seizoenen fantastisch gedaan als rechtsback! Hij is 1 van de aller, allerbesten. Niemand heeft gedaan wat hij heeft gedaan.

7 juli 2023 om 23:17

In een miljardenbusiness dat voetbalsport heet, heeft fatsoen vrijwel nooit een betekenis, want een contract is een contract. Het contract verscheuren gaat Chelsea ook flink op vooruit en niet zo van: Dave, je bent een aardige gozer, bedankt voor je diensten en tot ziens! 😂

Ik zat ook al stom te kijken want ik dacht dat die gewoon naar inter zou gaan. Niet dat inter hoeft te treuren. Gewoon Parisi van Empoli halen. Geweldig talent en Italiaans, iets waar zij nog wel waarde aan hechten

30 juni 2023 om 22:52

Ben er niet honderd procent zeker van, maar Parisi is toch een linkervleugelverdediger? Het lijkt me dat César Azpilicueta in het systeem van Inter gewoon als centrale verdediger aan de rechterkant zou gaan spelen?

1 juli 2023 om 09:55

Het is inderdaad een linksback. Daarnaast is zijn waarde 10 miljoen en zal empoli hem zeker niet verkopen voor minder dan 15-20 miljoen. Inter heeft dat geld niet zomaar liggen ben ik bang

Absolute clublegende voor Chelsea. Zal wel gemist worden in de kleedkamers… hij zat er zo lang… de tijd vliegt. Het beste nog Dave

Dat Zyech weer last minute een transfer dreigt te missen is een omen. Misschien bij Ajax terugkeren?

30 juni 2023 om 22:20

The Wolf. Liever niet. Als blijkt dat hij nu blessure gevoelig is dan neem je een groot risico. Zoek maar wat anders en vooral iemand die betaalbaar is en bij ev. Verkoop nog wat kan opleveren. Zyech is een aflopend verhaal.

30 juni 2023 om 22:44

Ziyech heeft in zijn linkerteen meer kwaliteit dan de spelers die ajax sinds zijn vertrek gekocht heeft.

30 juni 2023 om 23:45

The Runner. Zal best maar het rendement is overdreven en de salariseisen zullen ook wel stevig zijn. Daarom denk ik persoonlijk van niet weer aan beginnen.

Absolute legende. Heeft elke prijs die te winnen valt gewonnen met Chelsea en meer dan 500 wedstrijden gespeeld. En dat voor maar 7 miljoen.

Bedankt voor alles Azpi!

Houdt Chelsea nog wel iemand over op deze manier? Wat een leegloop, maar wel mooi hoe het dan bij Dave gegaan is. Dat noemt men met respect met elkaar omgaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren