Hoe het in vijftien maanden compleet kon escaleren bij Arsenal

Zaterdag, 25 december 2021 om 15:45Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:52

Het is ruim een jaar geleden dat de ogenschijnlijk uitzichtloze situatie rond Mesut Özil zich oploste bij Arsenal. Vijftien maanden later begeeft de club uit Noord-Londen zich echter in hetzelfde schuitje, nu met Pierre-Emerick Aubameyang opnieuw een van de best betaalde spelers binnen de selectie in opspraak is geraakt. Vorige week pakte manager Mikel Arteta zijn spits de aanvoerdersband af, waarna hij tevens uit de selectie werd gezet. Engelse media twijfelen of de Gabonees ooit nog in het shirt van the Gunners te bewonderen zal zijn. Hoe heeft het in vijftien maanden zo kunnen escaleren?

Door Mart Oude Nijeweeme

'Mijn manager'. Dat waren de woorden die Aubameyang in augustus 2020 toevoegde aan een post op Instagram. Op de foto poseerde een trotse spits met zijn manager. Locatie: Wembley. Arsenal had net de FA Cup gewonnen ten koste van Chelsea, toen het duo zich met de gewonnen trofee op de gevoelige plaat liet vastleggen. Amper twee maanden later liet het duo zich opnieuw fotograferen, dit keer bij Aubameyang thuis. Met zijn rechterhand zette de Gabonese spits een krabbel onder een nieuw driejarig contract, waarmee hij meteen een einde maakte aan alle speculaties over zijn toekomst. Op zijn linkerschouder rustte de hand van Arteta, die minstens net zo opgetogen leek met het contractnieuws.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Het was belangrijk voor Pierre-Emerick om bij ons te blijven", vertelde Arteta op de website van de club. "Hij is een geweldige speler met een ongelooflijke mentaliteit. Het zegt alles dat hij de speler is die het minst aantal wedstrijden nodig had om 50 goals te maken bij de club. Dat is alles wat je moet weten over hem en zijn manier van werken." Aubameyang onthulde op zijn beurt wat voor hem de doorslag gaf. "Arteta zei: 'Oké, je hebt de mogelijkheid om te vertrekken. Ik weet niet wat je op dit moment denkt, maar je kunt naar een andere club gaan en voor de prijzen spelen, of je kunt hier blijven en een mooie erfenis achterlaten. Dat was voor mij het sleutelwoord."

De foto van Pierre-Emerick Aubameyang en Mikel Arteta op Wembley na afloop van de gewonnen FA Cup-finale tegen Chelsea.

Arteta overtuigde Aubameyang, die met zijn nieuwe contract een weeksalaris opstrijkt van ruim 300.000 euro, van het feit dat hij als aanvoerder het boegbeeld van een nieuw tijdperk zou kunnen worden. Ookk Arsenal achtte zich genoodzaakt om de contractverlenging van Aubameyang middels een spectaculaire onthulling naar buiten te brengen. De club blijft tenslotte wanhopig bewijzen dat jaren van geleidelijke stagnatie en achteruitgang achter de rug zijn en een jonge, onbewezen manager de dynamiek heeft die nodig is om the Gunners terug te brengen naar de gloriejaren. De winst van de FA Cup wees duidelijk in die richting. Door Manchester City te verslaan in de halve finale en Chelsea in de finale, bewees Arsenal dat het geen toevalstreffer was.

Aubameyang bewees bovendien zijn waarde door in die twee wedstrijden vier keer te scoren uit zeven gecreëerde schoten. De spits gaf het voorbeeld op het moment dat het ertoe deed. De onderhandelingen over een nieuw contract vorderden vervolgens gestaag. De bevestiging volgde op 15 september, slechts een paar dagen nadat het formele papierwerk was afgehandeld. In werkelijkheid werd de deal een paar weken daarvoor al beklonken. De vertraging was te danken aan Adam Gardiner, die als nieuwe hoofd van de marketingafdeling voor een explosie wilde zorgen op sociale media. Er volgden lange interne gesprekken, met als uiteindelijk resultaat een video waarin Aubameyang zijn droom uitsprak om uit te groeien tot een legende in Noord-Londen.

Tot dat moment had Aubameyang 72 keer gescoord in 111 wedstrijden sinds hij in januari 2018 voor een recordbedrag van 56 miljoen euro werd overgenomen van Borussia Dortmund. De vijftien maanden die volgden leverden slechts 20 doelpunten op in 52 wedstrijden. Die terugval is op zich niet schrikbarend, maar hoewel de discussie vaak draaide om of hij in de punt of op links moest spelen, groeide de onzekerheid over zijn gedrag buiten de lijnen. En laat dat nou net een van de grootste problemen zijn van Arsenal. De erosie van een professionele, meedogenloze cultuur. Het weerspiegelt het beeld van de laatste dagen onder het bewind van Arsène Wenger. De Fransman selecteerde zijn aanvoerders zowel op contractuele situaties als leiderschapskenmerken. Een strategie die zowel bij Cesc Fàbregas als Robin van Persie faalde.

De klik die Aubameyang ten tijde van de contractondertekening had met Arteta leek een schot in de roos. Een match made in heaven. Hoe anders is dat ruim een jaar later. De val van Aubameyang is er een die voortkomt uit een reeks incidenten die volgens Arteta de positie van de spits als aanvoerder onhoudbaar hebben gemaakt. Twee weken geleden, kort voor de competitiewedstrijd tegen Southampton (3-0), maakte Arteta bekend dat Aubameyang niet was opgenomen in de wedstrijdselectie. Een disciplinaire straf, zo bleek later. Aubameyang had zich niet aan de afspraken gehouden, nadat hij met toestemming van de club naar Frankrijk was afgereisd voor een bezoek aan zijn moeder.

De aanvoerder vertrok op dinsdag en zou woensdag terugkeren in Londen. Dat laatste gebeurde niet. Aubameyang keerde pas donderdag terug en had geen rekening gehouden met de verplichte PCR-test, waardoor de ochtendtraining aan zijn neus voorbij ging. Arsenal besloot de sterspeler daarop naar huis te sturen en deelde mee dat hij zich ook vrijdag niet op de club hoefde te melden. Het was een incident dat niet geheel uit de lucht kwam vallen, daar de plek van Aubameyang binnen de selectie al een tijdje onder druk stond. De aanvaller werd buiten de basisopstelling gelaten voor de uitwedstrijd tegen Everton (2-1), nadat hij in vijf opeenvolgende duels niet wist te scoren. Tot overmaat van ramp bracht Arteta op Goodison Park eerst Eddie Nketiah binnen de lijnen, alvorens Aubameyang nog vijf minuten mocht opdraven.

Arteta ontkende na afloop dat er een kloof was ontstaan tussen hem en Aubameyang. "Ik heb een zeer goede relatie met mijn spelers. Ze moeten begrijpen dat ik altijd het beste doe voor de club en het team", zei hij bij Sky Sports. Het was niet voor het eerst dat Aubameyang zich van zijn slechtste kant liet zien. Vorig jaar kreeg hij een boete voor het missen van een coronatest voorafgaand aan een Europa League-duel, in februari doken beelden op van het zetten van een tatoeage ten tijde van strikte coronabeperkingen en in maart was hij te laat voor de derby tegen Tottenham Hotspur. Arteta posteerde hem op de bank, maar stelde hem een week later alweer op. Zo ver kwam het dit keer niet. Aubameyang werd gesommeerd om zich maandag weer op de club te melden, waarna een stevig gesprek met Arteta volgde en hij te horen kreeg dat hij niet langer als aanvoerder zou fungeren.

"We verwachten van al onze spelers, en met name van onze aanvoerder, dat ze werken volgens de regels en normen die we allemaal hebben vastgesteld en afgesproken", luidde de reactie van de club. Opvallend was het feit dat de verklaring begon met de woorden 'laatste disciplinaire overtreding'. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Sunderland in de EFL Cup liet Arteta eveneens doorschemeren dat het niet om één incident ging. De Spaanse oefenmeester voelde zich genoodzaakt om in te grijpen en zag dan ook voldoende redenen om zijn sterspeler opnieuw een disciplinaire straf op te leggen. Niet in de laatste plaats omdat Aubameyang al vaker de coronaprotocollen overtrad.

De actie van Arteta was niet geheel zonder consequenties, daar Aubameyang wordt beschouwd als een geliefd persoon binnen de selectie van Arsenal. Oké, hij haakte zelf af voor een door hem georganiseerd teamuitje, maar dat heeft zijn populariteit niet doen afbrokkelen. "Ze accepteren mijn beslissing", zei Arteta toen hem werd gevraagd naar de impact die de situatie van Aubameyang had op de kleedkamer. "Ik denk dat iedereen beseft dat we onze cultuur, onze eisen en wie we als club willen zijn naar een ander niveau moeten tillen." Of er voor Aubameyang nog een plek is weggelegd in de selectie, blijft hoogst onzeker. Een snelle terugkeer lijkt in ieder geval uitgesloten.

De grootste uitdaging is nu het aanwijzen van een nieuwe aanvoerder. Aubameyang werd in november 2019 benoemd tot captain, nadat Arteta de band had afgepakt van Granit Xhaka wegens een woede-uitbarsting richting fans van Arsenal, die hem uitjouwden nadat hij te langzaam van het veld liep na een wissel in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace. Wie de nieuwe aanvoerder van the Gunners moet worden is nog niet bekendgemaakt door de club. Kieran Tierney, Aaron Ramsdale en Alexandre Lacazette lijken de voornaamste kandidaten. Verwacht wordt dat een groep ervaren spelers tot het einde van het seizoen afwisselend als aanvoerder zal fungeren. Gezien de moeizame relatie met de fans lijkt het uitgesloten dat Xhaka de band opnieuw krijgt toebedeeld.

Tierney wordt door velen naar voren geschoven als de natuurlijke leider, daar de linksback in zijn tijd bij Celtic heeft aangetoond over de juiste kwaliteiten te beschikken. Zijn blessuregevoeligheid roept echter ook vragen op. Een aanvoerder die vaak afwezig is is niet bevorderlijk voor de teamgeest. Ook Gabriel Magalhães ziet zijn invloed als centrale verdediger steeds meer toenemen, al spreekt de Braziliaan slechts beperkt Engels, wat door velen als een struikelblok wordt gezien. De laatste in het rijtje is Martin Ödegaard. De technicus draagt de band ook bij de Noorse nationale ploeg en zou om die reden een geschikte kandidaat zijn, maar is pas net in Noord-Londen gearriveerd.

Dan blijft Lacazette over. De Franse spits fungeert momenteel als vice-aanvoerder, maar is gezien zijn aflopende contract ook geen garantie voor de toekomst. "Het is niet het moment om een overhaaste beslissing te nemen", zei Arteta, toen hem werd gevraagd wie de volgende aanvoerder zou kunnen zijn. Het wordt, mede door het gebrek aan eersterangs spitsen, intrigerend om te zien hoe lang Aubameyang de stoute schoenen blijft aantrekken. Özil ontdekte, net als Mattéo Guendouzi, dat er geen weg terug was na te zijn gezakt voor de Arteta's test om aan de eisen van de manager te voldoen. Het is afwachten of Aubameyang dezelfde weg bewandelt.


Poll

Wie is in jouw ogen de meest geschikte aanvoerder?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door galapago)

Arteta maakt hier wat mij betreft 100% de juiste keuze. Ik weet nog zijn eerste interview als Arsenal trainer waarin hij zei dat hij een cultuur wilde creëeren bij Arsenal, een winnaars cultuur. En dat doe je door dit soort gedrag gewoon niet te accepteren, en al helemaal niet van de aanvoerder die een voorbeeldfunctie heeft. Natuurlijk speelt Aubameyang slecht de laatste tijd en voegt hij weinig toe maar ik denk dat dit geen verschil gemaakt had voor Arteta. Fijn dat hij zo durft in te grijpen, laat zien dat hij toch wel echt de baas is. Overigens draaien we echt stukken beter sinds Auba weg is gevallen.

24 december 2021 om 18:00

Arsenal draait inderdaad beter zonder Auba. Hij was belangrijk vanwege zijn goals, maar voetballend is hij natuurlijk geen wonder geweest. Nu de goals wegvielen werd hij eerder een hinderlijk obstakel voor jongens zoals ESR, Odegaard en Saka. Hij wordt momenteel totaal niet gemist.

25 december 2021 om 14:26

Arsenal draait niet beter. Je directe concurrenten hebben nog wedstrijden te goed en nieuwe trainers. Zij kunnen Arsenal namelijk zo weer een paar plekken lager zetten. Bovendien zie ik Arsenal zonder Aubemeyang niet een wedstrijd tegen de top 6 winnen. Het lijkt mooi wedstrijden winnen waar je verwacht wordt te winnen, maar met Aubemeyang is toch wel een FA cup gewonnen en is hij sinds zijn komst altijd wel belangrijk geweest. Wellicht dat ze met Aubemayng nog een league cup kunnen winnen. Want ook zonder hem zie ik geen succes tegen de grotere ploegen.

25 december 2021 om 16:29

Dankzij Auba win je niet van de top 6 ploegen. Miste toch een kansen tegen Man Utd zeg.. man man man. Tegen Liverpool, City en Chelsea gewoon compleet onzichtbaar. Deed hij mee tegen Spurs? Kan ik mij oprecht niet herinneren. Auba voegt al anderhalf jaar vrijwel niets meer toe aan de ploeg. Ja hij was enorm belangrijk en goed, maar dat is al een flinke tijd geleden. En Arsenal draait nog steeds goed, ondanks dat de andere ploegen wedstrijden moeten inhalen. De vorm is gewoon goed.

Heeft wel een air over zich dat ie al een cultheld was van Arsenal. Maar Auba beseft niet wat nog nodig is om dat te bekomen. Best wel jammer want hij heeft in 2019-2020 echt zijn beste periode gekend.

Keuze voor hem als aanvoerder snapte ik al niet en er was al langere tijd de twijfel of we met hem naar volgende level konden stijgen. Denk dat er voldoende animo is voor Auba, wellicht al in de winter. Dan kunnen wij door. Verademing trouwens hoe Laca zich opstelt, aflopend contract, veel op de bank eerder, maar blijft gepassioneerd spelen. Auba kan wat van zijn vriend leren.

24 december 2021 om 09:29

Denk je echt dat er voldoende animo voor hem is Gunnero? Daar twijfel ik zelf namelijk een beetje over.. Zeker met dit huidige gedrag en zijn gebrek aan prestaties op het veld. Statistisch gezien is 20 doelpunten uit zijn laatste 52 wedstrijden nog niet eens dramatisch, maar als je ziet hoeveel kansen hij ook daadwerkelijk gemist heeft.. Dan is het wel echt slecht.

Laca is zeker een goede professional. Terecht dat hij nu ook in de basis staat. Ik ben wel van mening dat we zijn contract niet moeten gaan verlengen (hoor ik sommige andere fans wel zeggen). Heel misschien tegen een sterk gereduceerd salaris, maar zelf dan liever niet eigenlijk. Hij scoort namelijk echt te weinig en is voetballend dan weer geen Firmino als het ware (buiten dat wij geen goalmachine als Salah hebben, dus wel meer behoefte aan een scorende spits hebben).

Hopelijk maken we dus prioriteit van een nieuwe spits, naast nieuwe Cm's! Alleen wie we dan moeten halen, dat vind ik wel een lastige. Ik zie veel namen voorbij komen, maar ik word niet van alle namen enthousiast... Plus ik acht toch een aantal namen onhaalbaar (vlahovic bijvoorbeeld).

24 december 2021 om 12:03

Ik las dat Renato Sanches dichtbij is, daarnaast wordt Calvert-Lewin ook veel aan ons gelinkt. Zou met allebei niet ontevreden zijn, ook al zou Vlahovic natuurlijk echt perfect zijn. Maar idd wel erg moeilijk haalbaar

24 december 2021 om 12:40

2 blessuregevoelige spelers, nee bedankt.

24 december 2021 om 14:13

@jackie: waarom zou Vlahovic onhaalbaar zijn voor Arsenal? Waar moet die jongen heen?

Real gaat voor Mbappe, City mogelijks voor Haaland, Juve en Inter kunnen Vlahovic niet betalen, United heeft CR7, Chelsea heeft Lukaku, Bayern heeft Lewa, Liverpool heeft met Firmino/salah/jota voldoende kwaliteit vooraan,... Het lijkt me net het moment voor Arsenal om vol voor Vlahovic te gaan. All in, wat mij betreft!

Ik acht ons dus zeker niet kansloos hoor wat betreft Vlahovic. Zou een echte 'kanontransfer' zijn!

24 december 2021 om 17:35

Zou op zich kunnen dat Dortmund 'm haalt als vervanger. Maar zou hem persoonlijk zeer graag naar Arsenal zien komen.

24 december 2021 om 19:52

Vlahovic zou kennelijk elk telefoontje van Arsenal negeren. Maar dan nog, ik heb hem nooit zien spelen, maar ik heb wel statistieken gezien dat Vlahovic qua productie behoorlijk tegenvalt wanneer je penalties weghaalt. Dat was wel een maand ofzo geleden. Maar dat vond ik niet fijn om te zien. Mocht het in de realiteit ook zo zijn, dan zou Vlahovic dus de spreekwoordelijke kat in de zak kunnen zijn voor Arsenal.

25 december 2021 om 11:37

Bij Marseille speelt een jongen met lang krullend haar op het middenveld, lijkt mij een goede optie voor op het middenveld.

25 december 2021 om 11:45

Nee dankje, onruststoker en mentaliteitsloos. Juist Guendouzi moeten we niet meer hebben in het huidige elftal...

25 december 2021 om 12:01

Vlahovic heeft recent het record van Ronaldo geëvenaard of gebroken van meeste serie A goals in één kalenderjaar. Dat is gewoon een topper in wording.

Inter en Juventus kunnen hem trouwens wel betalen volgens mij.

25 december 2021 om 13:44

Dat zegt me vrij weinig tbh over wat Vlahovic kan doen.

24 december 2021 om 13:07

De eerste kwaliteit van de aanvoerder moet altijd zijn karakter zijn. Op basis daarvan is de keuze al merkwaardig. Auba is altijd een frivole flierefluiter geweest. Niets mis mee, dat zit in de aard van creatievelingen. Maar niet als aanvoerder. Wat dit aangaat moet men leren van Sir Alex Ferguson. Zijn (vice) aanvoerders waren altijd winnaars, en zelden de meest technisch begaafden. SAF zou vandaag Tierney nog aanvoer maken.

24 december 2021 om 14:15

Inderdaad, is hetzelfde als een Hazard die captain is bij de nationale ploeg van Belgie. Totaal geen leiderstype. Idem als Auba, dat is ook geen leider.

Wat mij betreft Tierney of Ramsdale. Van die laatste ben ik op korte termijn trouwens heel erg fan geworden (ook al was ik sceptisch toen Arsenal hem kocht).

24 december 2021 om 16:54

Van harte welkom bij de Ramsdale fanclub 😁

24 december 2021 om 15:27

Sowieso vind ik het erg vreemd om een spits of aanvaller aanvoerder te maken. Als aanvoerder moet je je team coachen en dat lukt gewoon niet als je de voorste man op het veld bent en rond de zestien van de tegenstander cirkelt. Alleen al vanuit dat oogpunt zou een (verdedigende) middenvelder of verdediger aanvoerder moeten zijn.

Daarnaast zijn spitsen en vleugelaanvallers ook vaak nog eens de meest egocentrische voetballers van het team omdat zij de beste voetballers zijn of het vaakst het verschil maken en zijn verdedigers of middenvelders vaak de regisseurs van het team omdat ze veel meer in teambelang spelen.

Jammer 1 van mijn favoriete spelers bij Arsenal, ik hoop echt dat het weer goed gaat komen en dat hij kan laten zien wat hij in huis heeft. Arsenal draait op dit moment ook goed dus dat maakt het verhaal ook best lastig voor Auba.

Aubameyang is altijd al een kleuter geweest in het lichaam van een volwassen man die nu ondertussen richting de 40 gaat. Had nooit aanvoerder moeten worden en is een grap. Maar de intenties van Arteta zijn ook niet zuiver. Hij spreekt nu in de media dat er sprake moet zijn van een eensgezind cultuur, alle neuzen dezelfde kant op en dat soort dingen. Dus dan ligt Aubameyang eruit, maar ik zie Arsenal letterlijk spelen met spelers die dan ook allang eruit hadden gemoeten. Xhaka maakte ruzie met de fans, smijt met het shirt en Arteta zet hem terug erin. Wat doet Xhaka? Meerdere rode kaarten wegens een gebrek aan discipline op het veld. Gaat hij de deur uit? Nee, staat gewoon zonder problemen basis. Willian was te laat omdat hij naar Dubai ging toen de COVID-perikelen vers waren. Werd beloond met een basisplek. Over Lacazette duikt er om de vijf maanden een nieuwe lachgas-foto op. Niks over gehoord. Het is niet echt consequent, zoals zoveel dingen niet echt consequent zijn met Arteta. Dan is het raar dat Aubameyang zo zwaar gestraft wordt, ook onder de noemer van "het is een optelsom" terwijl we weten dat er genoeg voorbeelden zijn bij andere spelers. Dan vind ik de timing een beetje opvallend, want altijd wanneer Arteta kritiek krijgt, is er een speler die eruit wordt gegooid. En de ruzies zijn altijd met bepaalde type spelers. Vind het maar raar en het zijn een van die dingen waarom Arteta een raar figuur is.

Maar goed, de volgende aanvoerder kan maar beter qua karakter en prestaties gewoon van buitengewoon niveau zijn, want je wilt niet weer een fout maken. Dus Arsenal kennende gaan ze waarschijnlijk voor Nicolas Pepe. Past wel in het rijtje van de laatste aanvoerders die we hebben gehad. Gelukkig is David Luiz weg, want anders zou hij het zijn geworden, om het allemaal nog even ironischer te maken.

Er lijkt geen geschikte aanvoerder te zijn bij Arsenal op het moment. Dus dan maar de band geven aan Saka. Het Gerrard- en Fabregas-concept; leading by example.

24 december 2021 om 15:34

Ik ben het helemaal met je eens wat betreft Arteta, maar ik weet niet of het geven van de band aan een net twintigjarige vleugelaanvaller het beste idee is; al kijk ik ook niet genoeg Arsenal om te weten wie wel een leider op het veld is. White misschien, Kieran Tierney?

Arteta gaat er vast nog wel een keer weer uit, want het elftal is zo jong dat het nog wel een keer weer in elkaar dondert en Arteta heeft echt niet genoeg spelvisie of persoonlijkheid om dat om te draaien. Het heeft ook gigantisch lang geduurd voordat Solskjaer de laan uit vloog terwijl iedereen zag dat het nooit zou werken op de lange termijn en datzelfde gebeurt ook bij Arteta. De board is er moe van een trainer te ontslaan omdat ze dan weer opnieuw moeten beginnen en niet het predicaat trainerskerkhof willen hebben; maar uiteindelijk blijft het niet houdbaar op de lange termijn

24 december 2021 om 16:52

Bij Ole zag je geen moment dat het spel beter werd, dat zie je bij Arteta wel. Arteta gaat naar de top daar ben ik van overtuigd, met of zonder Arsenal. Dat baseer ik niet alleen op wat hij nu bij Arsenal laat zien, maar op zijn instelling, gedrevenheid en kennis van het spelletje. Hij heeft bv Sane en Sterling ontzettend veel beter gemaakt bij City en datzelfde heeft hij nu met Saka gedaan.

24 december 2021 om 17:17

Saka is een jonkie van 20 die is doorgebroken onder zijn hoede; ik weet niet of hij daar direct nou zoveel effect op heeft. Sané en Sterling weet ik niet, dat heb ik ook nog niet eerder gehoord om eerlijk te zijn, maar dat zou wel kunnen.

Hij is misschien niet zo slecht als Olé, maar laten we niet vergeten dat dit voor het eerst is dat hij een beetje een goede reeks draait bij Arsenal terwijl dat anderhalf jaar of nog langer geduurd heeft. Hij heeft ongetwijfeld veel verstand van het spelletje, maar het duurt veel te lang voordat hij een beetje resultaten boekt en ook nu is het echt niet zo dat het sprankelend spel is allemaal.

24 december 2021 om 19:29

Mocht je er interesse in hebben is het de moeite waard om wat over hem op te zoeken mbt zijn tijd bij City.

24 december 2021 om 19:59

@psv/manunited

Tierney is mijn nummer 1, maar heeft wel issues met fitheid. Mag ook wel eens een keer een shirt aantrekken met lange mouwen en een lange broek. Maar ik noem Saka ook omdat Arsenal in feite geen leider heeft op het veld. Dus Wenger gooide dan de band naar het grootste talent om te kijken of het die speler naar een hoger niveau kon tillen. Dat gebeurde bij Fabregas. Saka is sowieso de meest veelzijdige speler die we hebben en van de jonge selectie iemand die waarschijnlijk het meest heeft meegemaakt - helemaal van de Engelse gasten. Over White, ik vind hem een geweldige verdediger, maar hij oogt niet als een leider. Maar dat hoeft niks te betekenen. Odegaard lijkt ook totaal geen leiderstype, maar hij is aanvoerder van Noorwegen, dus dan is hij dat mogelijk dus gewoon wel. Alleen Odegaard zit hier pas net. Maar ja, misschien Odegaard dan ook nog.

Over Arteta, ja, eens met je. Beetje precies het Solksjaer-effect, al deed Solksjaer het enigszins beter. Maar Solksjaer had een limiet waar ze nooit doorheen kwamen en dat heb je bij Arteta ook. Aantal goede wedstrijden van Arsenal zijn op 1 hand te tellen en echt vooruitgang zie je niet. Hoogstens verjoning. En telkens met onverklaarbare keuzes op tactisch gebied. Alles moet helemaal perfect zijn en dan pas gebeurt er wat. Beetje een ALDI-versie van Pep Guardiola. Ik wil zeggen, met alle respect voor Aldi, maar.. neuh. Heb ik niet.

24 december 2021 om 21:05

De waarheid zal wel in het midden liggen wat onze verhalen betreft, ik zie namelijk duidelijk verbetering naast dat we steevast het jongste elftal hebben op het veld. Verdedigend alleen al is het 10x beter dan 2 jaar terug met Sokratis, Mustafi etc. Nu tijd om het middenveld aan te pakken en een nieuwe spits toe te voegen. Ode begint steeds beter te spelen, Martinelli hetzelfde en over Saka en The Smith hoeven we al helemaal niets meer te zeggen.

Tierney zou wat mij betreft toch wel echt de ideale opvolger van auba zijn als aanvoerder. Geeft altijd 200% en straalt niets anders uit dan passie voor de club en het spel. Heeft daarnaast (hopelijk) nog jaren voor de boeg bij ons

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller3811
M. ØdegaardMiddenvelder367
E. Smith RoweMiddenvelder3310
A. RamsdaleKeeper340
A. LacazetteAanvaller304
Gabriel MartinelliAanvaller296
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

159 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren