Dit duizelingwekkende bedrag hield Ajax nu al over aan de Champions League

Woensdag, 8 december 2021 om 10:17Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:27

Met de zege op Sporting Portugal (4-2) heeft Ajax zich dinsdagavond wederom verzekerd van een karrenvracht aan inkomsten. De ploeg van Erik ten Hag beleeft tot op heden een foutloze Champions League-campagne en wist als eerste Nederlandse club ooit alle zes de groepswedstrijden in winst om te zetten. Door de prestatie van de Amsterdammers komen de inkomsten van dit Champions League-seizoen nu al uit op 69,5 miljoen euro.

Alle deelnemers in de Champions League ontvangen een startpremie van 15,6 miljoen euro bij deelname aan het hoofdtoernooi. Door de coëfficentenranglijst van de UEFA met oude en recente prestaties in Europa heeft Ajax echter nog eens recht op twintig miljoen euro extra. Het duel met Sporting was voor de ploeg van Ten Hag enkel goed voor een aantal miljoenen en records, daar de regerend landskampioen zich met de overwinning op Besiktas (1-2) twee weken geleden al verzekerde van deelname aan de volgende ronde. Die prestatie leverde de club ook al 9,6 miljoen euro op. Een bedrag dat gelijk staat aan de begroting van NEC.

Kijkend naar de inkomsten voortkomend uit het aantal zeges, staat de teller op 16,8 miljoen euro. Elke overwinning in de Champions League levert een bedrag van 2,8 miljoen euro op. Met dubbele zeges op Sporting Portugal, Borussia Dortmund en Besiktas komt dat totaal op 16,8 miljoen euro. Bovendien ontvangt Ajax naar schatting zo’n drie miljoen euro uit de marketpool met televisierechten van de Champions League. Voor Ajax komen de Champions League-miljoenen bijzonder gelegen, daar de club vanwege de coronapandemie een verlies leed van ruim acht miljoen euro.

Enige smet zijn de recettes. Deze komen tot op heden uit op vier miljoen euro, maar waren een stuk hoger uitgekomen als Ajax in een volle Johan Cruijff ArenA was aangetreden tegen Sporting Portugal. In het nieuwe kalenderjaar, als Ajax het seizoen in de Champions League voortzet, kan opnieuw een flinke slag worden geslagen wat betreft het vullen van de schatkist. Voor het bereiken van de kwartfinale staat een bonus van 10,6 miljoen euro, de halve finale 12,5 miljoen, de finale 15,5 miljoen en een overwinning levert nog eens 4,5 miljoen op. De loting voor de achtste finales vindt plaats op maandag 13 december.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door andrenijmeijer)

Wordt zelfs met Corona financieel een goed jaar. Vooral als Ajax de halve finale haalt. Het enige nadeel is dat de kans bestaat dat ze Anthony, Haller, Mazraoui, Taglafico en Gravenberg verliezen.

8 december 2021 om 10:33

Die kans bestaat altijd helaas, maar alleen Blind, Mazraoui en Tadic staan nog in de basis van het succeselftal in 2019 en dan staan Blind en Tadic ook nog op een andere positie. Ajax heeft laten zien dat ze met hun goede scouting/opleiding weer een sterk elftal kunnen neer zetten. Zo'n Antony gaat straks ook voor een recordbedrag, dus daar kan je weer goede spelers voor terug halen. Al is hij in deze vorm onvervangbaar, maar dat dachten we ook van Ziyech.

8 december 2021 om 11:08

Dit is een mooie analyse Zytto. Daarop voortbordurend denk ik dat Overmars, Ten Hag en Tadic toch wel de belangrijkste namen zijn voor de sterke stabiele laatste 4 jaren. Op het moment dat (1 van) dit drietal wegvalt, kom je voor een veel grotere uitdaging te staan.

8 december 2021 om 11:18

Inderdaad we moeten alvast weer de volgende topspeler klaar stomen of alvast halen.

Met Daramy, Rensch, Taylor heb je alweer wat aanstormende talenten. Regeer zie ik Ajax 1 ook halen en er zit meer talent in Jong Ajax en de A1.

Persoonlijk denk ik dat Gravenberch nog een seizoen blijft samen met Antony en Haller. Mazraoui moeten we proberen te verlengen maar mocht het echt niet lukken heb je met Rensch al wel een vervanger klaar staan.

8 december 2021 om 11:20

Dat zeker. Aan de andere kant hadden we in 2017 een team dat de EL finale haalde met Bosz en hadden we geen Tadic. Alleen Onana, De Ligt en Ziyech waren daarna nog basisspelers in 2018/2019. Al zaten Neres, Van de Beek en Frenkie destijds wel op de bank. Punt is dat Ajax elke X aantal jaar een compleet nieuwe selectie heeft, maar waar in 2016 moeilijk werd gedaan om 11 miljoen voor Ziyech halen ze tegenwoordig gewoon een Haller voor 20 miljoen in de winter. Dat zegt zeker wel wat over de ontwikkeling die Ajax door heeft gemaakt en dat ze niet afhankelijk zijn van bepaalde schakels. Al hoop ik dat dat drietal nog een aantal jaar blijft zitten, want die zijn inderdaad goud waard voor Ajax.

8 december 2021 om 12:54

Speler blijven zelden langer dan 6 jaar bij een club tegenwoordig. Er zijn natuurlijk wel spelers die dat doen maar weinig

8 december 2021 om 13:47

Naci Unuvar is een groter talent dan Anthony. Wanneer hij zal debuteren dan kan Ajax echt de top aanvallen, het is gewoon wachten. Die regeer is ook al jaren een megatalent die kan zo Gravenberch vervangen. We wachten wel heel lang al op Naci en Hansen.

8 december 2021 om 14:17

Ik nam 2017 wel mee in mijn overwegingen, maar ik vond het daarvoor en daarna niet echt stabiel. In 2017 zijn ze ook niet kampioen geworden. Vanaf Ten Hag & Tadic 'pak schaal' zijn ze onafgebroken kampioen geworden (even het corona-jaar meetellend). En daarnaast hebben ze elk jaar in Europa overwinterd. Vandaar dat ik het even heb over de laatste 4 jaar. Je kunt wel zien dat vanaf Overmars en v.d. Sar er gewoon stappen naar boven zijn gemaakt! En met Ten Hag en Tadic erbij, is het ook nog eens stabiel en consequent geworden. Dat is heel knap als je het budget van Ajax vergelijkt met de Europese grootmachten!

8 december 2021 om 19:46

Sluit me hierbij aan. Er zijn mooie stappen gezet maar denk wel dat een paar mensen, ook in de spelersgroep, erg belangrijk zijn. Dus denk dat Ajax ook wel weer een terugval gaat krijgen. Je kunt wel het geld hebben maar voor Nederlandse clubs blijft het een uitdaging om kwalitatief goede aankopen te doen. Wel stroomt er altijd talent door wat de taak van Overmars makkelijker maakt. Hij heeft ook best wat miskopen maar ook die worden goed verkocht en daarnaast enkele topaankopen ook op het gebied van mentaliteit.

8 december 2021 om 10:41

Nou prima toch? Deze spelers blijven toch nooit 10 jaar bij Ajax dan kan je ze beter verkopen na een succes jaar in de CL om de hoofdprijs te vangen dan niet. Haller, Anthony en Gravenberch zullen voor absolute hoofdprijzen weg gaan. Tagliafico was toch al wissel en zou langzaam aan weggaan en Mazraoui zie ik toch niet verlengen dus dit is volgens mij al zijn laatste seizoen. Dus liever dik cashen op die talenten zodat je ook weer een goede vervanger kan halen en toch wat miljoenen aan de verkoop overhouden.

8 december 2021 om 11:03

@sebasjuh:
Waarschijnlijk lopen Mazraoui en Gravenberch de arena uit zonder een transfersom. Beide spelers hebben Raiola als zaakwaarnemer en met beide spelers is Ajax niet in staat om een nieuw contract af te sluiten, mede omdat Raiola daarin zwaar frustreert.

Raiola is er namelijk bij gebaat dat er geen contractverlenging afgesloten wordt, want dan ontvangt hij extra tekengeld wat anders een transfersom voor Ajax was geworden.

Dus die inkomsten gaat Ajax bijna zeker mislopen. Vergelijkbaar scenario met Onana. Daar gaat Ajax ook niks voor vangen.

8 december 2021 om 14:07

Gravenberch heeft nog 2 seizoenen.

8 december 2021 om 10:41

Haller zie ik niet direct weggaan na dit seizoen. Misschien over twee jaar maar niet eerder. Hij heeft al in het buitenland gespeeld en weet wat hij bij Ajax heeft: hij is daar een onbetwistbare basisspeler. Voor Anthony zal de hoofdprijs worden betaald. Daarvoor zal er hopelijk een goede vervanger komen. Mazroui baal ik van.

8 december 2021 om 10:57

Ik zie Haller wel weggaan hoor met het beleid wat veel clubs voeren. Heel veel clubs kopen als een kip zonder kop spelers zonder te kijken of die past in de visie. Er zijn maar een paar clubs die echt goed beleid voeren. Dus, willen ze Haller kopen mogen ze flink betalen en anders blijft hij lekker in Amsterdam wat ook totaal geen ramp is.

8 december 2021 om 11:24

Maar zou Haller dan verkassen naar een andere club puur voor het salaris of de status van de competitie? In sportief opzicht zit hij bij Ajax perfect, hier komt hij tot zijn recht. Als hij na anderhalf jaar alweer zou verkassen, zou dat naar mijn idee echt heel zonde zijn, niet alleen voor Ajax, maar ook voor hemzelf. Wat dat betreft zit hij wat mij betreft een beetje in hetzelfde schuitje als o.a. Blind, Tadic, Klaassen, Berghuis: allemaal in het buitenland gewogen en geen doorslaand succes geweest, maar bij Ajax komen ze totaal tot hun recht en kunnen ze ook internationaal potten breken. Waarom zou je dan weggaan? Datzelfde geldt voor Haller. Waarom zou hij? Hij zit nu toch prachtig in zijn vel?

8 december 2021 om 11:47

"Hij heeft al in het buitenland gespeeld en weet wat hij bij Ajax heeft:..."

Haller speelt al vanaf '14 in het buitenland...😉

8 december 2021 om 12:00

@Douwe, touché! ;-))

8 december 2021 om 10:52

Misschien doordat er corona is wordt dit financieel een goed jaar. Was er geen corona geweest dan had je denk ik een aantal spelers verkocht en kon Ajax weer bouwen aan een nieuw elftal. Nu is het elftal juist bij elkaar gebleven.

8 december 2021 om 11:13

Dan komen er wel weer nieuwe toppers.
En haller gaat niet na 1 vol seizoen a weg hoor. Die heeft gewoon een contract.

8 december 2021 om 11:34

Gravenberch heeft vaker aangegeven nog (minimaal) een jaar te blijven. Voorwaarde is natuurlijk wel dat hij een nieuw contract ondertekend! Betreft Antony en Haller moet je in mijn opinie ook cashen. Je ziet het nu bij Neres en Onana hoe snel waard kan kelderen. Nu zijn ze hot topic dus bij een verkoop tik je al snel de 50+ aan. Rensch is een goede vervanger voor Nico/Nous, maar verwacht/hoop dat hij straks richting het centrum gaat. De naam Alvarez(spits) zingt rond in Amsterdam en Rasmussen uit Jong mag van mij ook doorgroeien naar Ajax 1

Krankzinnig mooi voor Ajax natuurlijk (en de prestaties van en voor Nederland uiteraard ook), maar ben nog altijd bang dat dit hoe dan ook een enorme splijtzwam gaat creëren binnen de Eredivisie zoals het in andere kleinere competities allang of steeds meer gebeurt. Of nou ja, in grote competities natuurlijk ook allang. We mogen nog blij zijn dat 'we' hier nog vaak genoeg een titelstrijd hebben.

8 december 2021 om 10:36

Ik ben daar niet zo bang voor. Feyenoord staat op 1 punt van Ajax en als jullie kampioen worden, krijgen jullie een zak met geld. Als PSV dan 2e zou worden, verandert de financiële situatie meteen ten opzichte van Ajax. Immers, Ajax begroot op het behalen van de CL. Dus nee, ik zie dat anders.

8 december 2021 om 11:04

Ondertussen zit je wel in een situatie waarin Ajax ongeveer minstens twee keer zoveel omzet heeft als de overige teams. Wat wel echt een probleem wordt op de lange termijn.

Op zich kan een dergelijk stramien alleen doorbroken worden door een periode van wanbeleid van Ajax’ kant (of gewoon een periode waarin alle transfers net slecht uitvallen en de jeugd tegenvalt) of door subliem beleid van Feyenoord of PSV.

Ik geloof zelf niet echt in eeuwigdurende periodes van dominantie van een team (kijk naar Celtic, Juventus, Barcelona en in mindere mate heeft ook Bayern even een zwakke periode gehad onder Kovac), dus uiteindelijk zal er nog wel een machtswissel komen binnen nu en 10 jaar.

8 december 2021 om 11:14

Het wordt ook al doorbroken als Ajax derde zou worden, zoals ik hierboven schrijf. Want Ajax komt dan miljoenen tekort terwijl Feyenoord en PSV extra geld krijgen aangezien zij niet op de CL begroten.

8 december 2021 om 11:23

1 Jaar doorbreekt dat niet zomaar, zeker niet bij een club met een gigantisch eigen vermogen.

8 december 2021 om 11:25

Kee. Laat me het dan anders formuleren: de drie clubs komen dan een stuk dichter bij elkaar. Twee maken winst en de derde maakt veel verlies.

8 december 2021 om 11:32

Op korte termijn. Dat zou dan echt meerdere jaren moeten voorvallen want momenteel heeft Ajax volgens mij bijna 10 keer zoveel eigen vermogen als PSV en bij Feyenoord is het nog eens een veelvoud van dat bedrag. Dan moet er dus echt sprake zijn van een spectaculaire terugval van Ajax of van een spectaculaire heropflakkering van PSV of Feyenoord. Want momenteel zal Ajax nog wel even dominant zijn naar mijn idee.

8 december 2021 om 11:41

Lierse1997

"ik geloof zelf niet echt in eeuwigdurende periodes van dominantie van een team (kijk naar Celtic, Juventus, Barcelona en in mindere mate heeft ook Bayern even een zwakke periode gehad onder Kovac), dus uiteindelijk zal er nog wel een machtswissel komen binnen nu en 10 jaar."

Eens, maar op korte termijn zie ik eerlijk gezegd alleen Feyenoord als bedreiging. Die hebben nu met Slot en Arenssen goede mensen op de juiste plek. Alleen zij hebben geen geld. Die moeten dus echt alles op alles gooien om CL te halen.
Denk wel dat zij verstandig kunnen bouwen nu, anders dan onder V Geel die alles weggooide aan middelmaat.

PSV zie ik geen bedreiging onder John de Jong en Gerbrands. Die vind ik beiden absoluut niet geschikt voor topvoetbal. PSV heeft nu geluk met Schmidt. Die heeft een paar goede transfers gedaan en laat aantal spelers ontwikkelen. Als hij niet gaat bijtekenen, dan moet PSV helemaal opnieuw beginnen.
Ik zie directie gelijk aankloppen bij Koeman. Dan weet je gelijk dat beleid weer anders is. Minder oog voor talent en meer oog voor resultaat en behoudend voetbal.

8 december 2021 om 11:44

En op korte termijn is Feyenoord eigenlijk ook geen bedreiging. Die zitten nog in een te vroeg stadium. Spelers brengen nog niet het maximale op en de financiën zijn nog wat broos (zeker als ze plots gaan moeten investeren in een nieuw stadion of een renovatie van de kuip). Dan moet je als Feyenoord echt al hopen dat een relatief goedkope transfer een gigantische goudmijn wordt of dat er een fenomenale lichting in de jeugd opstaat (voor succes op echt korte termijn dus).

8 december 2021 om 11:52

Of dus geldschieters

8 december 2021 om 17:24

In de Eredivisie moet dat niet zoveel uitmaken. Het algehele niveau ligt niet heel hoog. Je moet alleen niet zoals PSV steeds wijzen naar het geld van Ajax en dat als excuus aandragen want dan haal je heel de winnaarsmentaliteit eruit. Gewoon uitspreken dat je voor de titel gaat zidat je spelers er ook in gaan geloven. Dan is er echt fan alles mogelijk want Ajax verspeeld ook wel eens punten

8 december 2021 om 11:01

Het algehele niveau van de Eredivisie lijkt ook met kleine stapjes te stijgen met uitzondering een paar clubs zie ik weldegelijk dat Ajax niet even zomaar wint van iedereen. Go ahead was daar een goed voorbeeld van. Als je gedisciplineerd tegen ajax speelt maak je het ze ook moeilijk en van die weerstand wordt ajax ook alleen maar beter. Vitesse, Utrecht en groningen voeren los van PSV, Feyenoord(structureel) en in mindere mate dit seizoen AZ ook lekker de druk op naar Ajax. En europees doen de Nederlandse clubs het prima dit seizoen. Dat zegt denk ik ook wel wat over de ontwikkelingen in de Eredivisie.

8 december 2021 om 11:10

@mvmg: Ben ik het mee eens. Ajax verdient dit bedrag dubbel en dwars met goed beleid maar de kleinere nationale competities liggen daardoor financieel zo ontzettend scheef dat er van een strijd nauwelijks sprake is. @Kyle; ik zie deze comments vaker om de financiele suprematie van Ajax te downplayen maar imo verwar je dan het weer van vandaag met het klimaat. Een enkele 20 miljoen voor PSV of Feyenoord keert niet ineens de verhouding om.

8 december 2021 om 11:17

@ijsmuts, het gaat er niet om dat PSV of Feyenoord veel geld krijgt, maar dat Ajax tegelijkertijd minder krijgt, terwijl zij als enige op de CL begroten.

Edit: Ajax verliest dan geld terwijl de andere clubs geld verdienen.

8 december 2021 om 13:39

@kyle66: maar het is niet zo dat Ajax in de problemen komt wanneer het een jaar of 2 jaar geen CL speelt. Het team vertegenwoordigt zo ontzettend veel waarde ten opzichte van de salarissen dat een enkele verkoop het tekort makkelijk kan dekken. Ook dat kan Ajax makkelijk opvangen want de selectie is met de verkoop van een topper nog steeds veel sterker dan die van de concurrentie.

8 december 2021 om 11:20

Angst is een slechte raadgever. Ajax kan juist de rest van de competitie omhoog trekken, we krijgen langzaam meer plekken en ook meer inkomsten uit de EU competities, straks twee CL plekken als we zo doorgaan.

Het blijkt wel dat de titel nog absoluut geen zekerheid is, Ajax moet nog flink aan de bak om de titel binnen te halen.

8 december 2021 om 11:25

Dat is een zelfcorrigerend iets. Op een bepaald moment krijg je teveel tickets voor kwalitatieve kandidaten af te leveren (een beetje wat Schotland nu voorheeft). Al kan dat misschien nog wel meevallen door het relatief lage niveau van de Conference League.Bizar, tegen de 70 miljoen euro aan en dat alleen in de poulefase en dat bedrag had de 70 miljoen vast wel gepasseerd als Ajax supporters mocht toelaten in de uitwedstrijd tegen Besiktas en gisteren thuis tegen Sporting Portugal.

Hoop dat de supporters na de winterstop wel weer welkom zijn bij Europese wedstrijden van alle Nederlandse clubs. Ten eerste natuurlijk omdat het financieel ook wat fijner is en ten tweede omdat een Europese wedstrijd toch meer heeft met supporters erbij.

Nu afwachten wie Ajax loot in de volgende ronde. Zou alleen sowieso geen Atlã©tico Madrid willen loten, want die zijn zo taai om tegen te spelen en kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen en dan zal het denk ik net zo'n wedstrijd worden als toen tegen Getafe en Manchester City en Liverpool zou ik ook liever niet willen loten.


8 december 2021 om 10:37

Gelukkig kunnen we Manchester City ook niet loten, dus dat komt goed.

8 december 2021 om 10:57Klopt, zijn natuurlijk 1ste in hun poule geworden. Had ik even niet aan gedacht haha, net als Liverpool.

Moet even wennen aan het feit dat Ajax zo gemakkelijk en zonder al te veel moeite 1ste in hun poule is geworden .

Om de Super league aan te vechten zijn de bedragen een stuk hoger. Op de lange termijn gaat dit de nekslag zijn voor onze competitie, waarin 1 club maar in de CL is en TV geld niks oplevert dus er eigenlijk geen competitie meer is. Maar ja de grote clubs willen de macht he en de uefa loopt als makke lammetjes achter ze aan omdat ze de super league vrezen.

8 december 2021 om 11:06

Als de super league organisatoren een beetje slim zijn (wat ze zijn want het idee werd al geopperd door een PR-bureau) dan beloven ze ook gewoon dat een substantieel deel van de SL-gelden doorstroomt naar de nationale competities. Zo spelen ze in op het door jou beschreven gevoel en wordt dat concept weer een beetje minder onaanlokkelijk.

Ajax, heb niks met de club maar hoe ze daar beleid maken en speler opleiden en aantrekken, een voorbeeld voor de rest niet alleen in Nederland maar daarbuiten, deze club verdient alle respect!

8 december 2021 om 11:01

Zeker waar. Alleen altijd jammer van de successupporters en nog erger, de over arrogantie bij sommigen onder hun. Ik juich nationaal niet voor Ajax, maar internationaal ben ik blij en trots op hun resultaten. Aantrekkingskracht voor spelers naar NL, dus ook voor de clubs onder Ajax, punten voor coëfficiënten (ook door de andere 4 clubs) en gewoon knap tegen de Portugees, Turks kampioen en Duits nummer 2 met een veel groter budget (en ja, zonder haaland die verschil maakt, maar dan nog maken ze idioot veel goals).
Kortom, respect voor de club. Supporters hoeven niet onnodig naast hun schoenen te lopen, maar mogen (moeten?) zeker hiervan genieten!

Dat is lekker innen. Voor de Nederlandse competitie natuurlijk minder qua spanning. Het verschil wordt groot, groter, grootst.

8 december 2021 om 11:42

vooralsnog zie je dat verschil niet terug. Denk dat het allemaal wel mee zal vallen. Ajax zal altijd wel punten laten liggen.

8 december 2021 om 21:42

Het aanzien van de NL competitie groeit weer. Andere clubs proberen nu ook een steentje bij te dragen aan de ranking. Per saldo gaat iedereen daar van profiteren.

Pff wat een geld wordt er verdiend met de CL-campagne. Maar nog belangrijker, NL staat 5,2 pnt achter Portugal of 2,4 pnt voor Portugal op de coefficientenlijst. Dat betekent dat de 2e NL-se club kans gaat maken op CL en dan dus ook een hoop geld gaat verdienen.
Wel even voor de duidelijkheid als Feyenoord of PSV CL haalt krijgen ze niet 35mln plaatsingsbonus maar slechts rond de 20-22 miljoen ivm hun positie op de ranglijst.
Ajax komt volgend jaar op plek 10 of 11 en krijgt dan 25 of 26 miljoen coefficientenbonus, dat loopt lekker op. Ik ga er even van uit dat de clubs boven Ajax zich kwalificeren voor de CL.

8 december 2021 om 11:41

Het zou nog wel eens kunnen voorvallen dat Barcelona en Juventus zich niet kwalificeren voor de CL. Dat zou dan nog een mooiere bonus betekenen.

8 december 2021 om 12:03

Scheelt 1,137 miljoen per plekje dus zeker de moeite waard voor Ajax. Ik verwacht alleen niet dat Ajax structureel top 10 komt te staan, tussen plek 12 en 20 zou echt super mooi zijn!

8 december 2021 om 12:11

Structureel dat doen, zal inderdaad praktisch onmogelijk zijn. Maar er toch maar mooi van profiteren zolang het kan 😉.

Kunnen die cijfers allemaal heel mooi zijn en weer een overwinning gisteren. Maar voor mij was toch wel het beste en grootste nieuws Dat Marc Overmars heeft bijgetekend. Want je kan wel zoveel verdienen maar de verdiensten komen wel door Marc Overmars.

Die overwinning van ajax destijds in de voorronde tegen kiev is achteraf zo bizar belangrijk geweest.
Ze hebben sindsdien een situatie gecreëerd dat zij echt een flinke stap hebben gemaakt financieel en ook sportief en het ‘aanhaken’ nu wel steeds makkelijker gaat

Ja prima bedrag. Als ze de helft nou eens aan ‘the good cause’ zouden geven… die hele CL ken me gestolen worden. Nepste competitie ooit.

Ik word er duizelig van als ik die bedragen zie. En dan te bedenken dat Marc en het hele team nog meer binnen zal hengelen de komende tijd. Hij kan dan weer lekker zwemmen in het geld en een goede buikschuiver erin maken. Dat gun ik hem wel.

Financieel gezien is Ajax wel de nr. 1 van Nederland. Als ze de komende 5 jaar met hun mogelijkheden de selectie op niveau te kunnen houden niet seriekampioen van NL worden dan zou iemand zich moeten schamen...

8 december 2021 om 14:15Nee hoor. PSV en in mindere mate Feyenoord (en zo nu en dan clubs als AZ) hebben net als Ajax significant betere selecties dan de rest. Zij zullen dus in principe net zoveel punten behalen tegen de rest als Ajax dat doet. Dat in combinatie met de belasting van Europees voetbal (waar Ajax de laatste jaren langer doorspeelt in het seizoen dan andere clubs) kan er zomaar voor zorgen dat andere clubs kampioen worden. Als je als Ajax zijnde 2/3 potjes verliest van een Psv/feyenoord, kan je zomaar 2e staan; niets om je voor te schamen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper00
A. OnanaKeeper00
R. PasveerKeeper160
C. RaatsieKeeper00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Erik ten Hag en Valentijn Driessen voeren felle discussie op persconferentie

Erik ten Hag en Valentijn Driessen zijn het zondagmiddag na afloop van FC Utrecht - Ajax (0-3) niet helemaal eens over de manier waarop Ajax het veelbesproken trainingskamp heeft aangepakt. Ajax...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Erling Braut Haaland is momenteel niet geïnteresseerd in een overstap naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren