Marca zet Depay neer als ‘leugenaar’: ‘Dat moet Barcelona niet willen’

Woensdag, 24 november 2021 om 17:04Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 17:41

Barcelona kwam dinsdagavond in de Champions League niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Benfica: 0-0. Ook in de tweede wedstrijd met Xavi op de bank, drie dagen na zijn debuut in de stadsderby tegen Espanyol (1-0), werd duidelijk dat de improductiviteit de Catalanen parten blijft spelen. In de laatste acht duels kwam Barcelona slechts een keer tot minimaal twee doelpunten (3-3 tegen Celta de Vigo): in de overige duels werd een keer gescoord of helemaal niet. Na de 0-0 tegen Benfica wijzen de media in Spanje onder meer naar Memphis Depay. Hij speelde ongelukkig, maar hij kan het ook niet alleen af, zo luidt de conclusie.

“Xavi heeft de handleiding, maar hij kan niet ook de doelpunten gaan maken”, zo luidt de veelzeggende kop boven een analyse van Marca. “Hij kan weinig worden verweten na twee wedstrijden, voor zover er iets van hem geëist kan worden in zo’n korte tijd. Barcelona speelt beter voetbal en voldoet aan de eisen waaraan het moderne Barcelona moet voldoen... tot het moment dat het in de laatste meters beslist moet worden. Wellicht is het moment daar dat gezegd moet worden dat Depay niet de aangewezen persoon moet zijn om bij een club als Barcelona de doelpunten te moeten maken. Of dat de jeugdopleiding prachtige talenten voortbrengt, maar dat deze ook geen doelpunten maken.”

“Luis Suárez en Lionel Messi zijn weg en daarmee ook de aanvallende kracht van Barcelona in de voorbije tien jaar”, benadrukt de meest verkochte sportkrant. “De hoop is gevestigd op een voetballer als Ousmane Dembélé, even talentvol als fragiel. Het zegt voldoende over het enorme probleem waar Barcelona mee kampt op een plek waar wedstrijden worden beslist. Xavi kan nog zo zijn best doen, maar dit probleem lijkt geen oplossing te hebben.” In de analyse staat ook een subkop met el mentiroso als titel, ‘de leugenaar’. “Depay lijkt op een aanvaller van een topclub, maar hij is het niet. Het is een goede voetballer, dat lijdt geen twijfel, maar het is niet een voetballer die het verschil kan maken.”

“Een complementaire voetballer, maar niet de stervoetballer waarmee Barcelona zijn gebrek aan scorend vermogen moet willen oplossen. Dat moet Barcelona niet willen. Tegen Benfica speelde Depay wederom een teleurstellende wedstrijd, afgezien van het feit dat hij een paar goede kansen om zeep hielp.” Bij de beoordelingen, waar geen cijfers aan worden gekoppeld, van het Madrileense dagblad zijn evenmin weinig positieve aanmerkingen. “Het is het doel van Depay om ook in de Champions League voor Barcelona te scoren. Maar Nicolás Otamendi was zijn schaduw. Depay was veel te statisch. Onnauwkeurig. Vaak onzichtbaar. Er wordt veel meer van hem verwacht.”

Ook op sociale media is de kritiek op Depay onder de fans niet mals. Journalist Manu Carreño benadrukt via Twitter dat ‘er geen wonderen van Xavi kunnen worden verwacht’. “Voetbal is afhankelijk van de spelers die je tot je beschikking hebt. Het is heel oneerlijk om Xavi met Josep Guardiola te vergelijken. De een had Thierry Henry, David Villa en Lionel Messi. Xavi heeft nu Depay.” Saillant: Depay kwam in zijn vijf Champions League-optredens voor Barcelona tot geen enkele gerichte doelpoging, net als in de competitieduels met Real Madrid en Atlético Madrid. In de overige 11 duels was de Nederlander daarentegen goed voor 23 gerichte pogingen op doel.

Sport deelt drie onvoldoendes uit aan de basiskrachten van Barcelona: een vijf voor zowel Clément Lenglet als Jordi Alba en de laagste beoordeling is voor Depay, een vier. “Barcelona miste tegen Benfica stootkracht in aanvallend opzicht omdat de nummer negen in de laatste meters allesbehalve zorgvuldig was”, zo schrijft de Catalaanse sportkrant. “Hij sprong niet goed om met de kansen die hij kreeg. Na bijna een uur spelen stond hij oog in oog met doelman Odisseas Vlachodimos, maar toen werd het hem donker voor de ogen. Het ontbrak aan zelfvertrouwen, terwijl dat juist een van zijn kwaliteiten is.”

Ook AS zet grote vraagtekens na de verrichtingen van Depay tegen Benfica. “Licht en duisternis in het spel van Depay. Hij was goed wanneer het spel moest worden opgebouwd en hij zich aanbood. Maar hij was onfortuinlijk richting het doel, afgezien van het feit dat hij maar weinig kansen kreeg. De weinige kansen die hij kreeg, waren echter niet aan hem besteed. Het duurt nog wel even voordat hij een echte topwedstrijd voor Barcelona zal spelen.” Mundo Deportivo wijst erop dat Depay een goede kans om zeep hielp omdat ‘hij de bal nog altijd een keer te veel wil raken’. “Het ontbrak aan precisie op bepaalde momenten waarop Barcelona in het voordeel leek te zijn én wanneer hij de kans kreeg om zijn team aan de leiding te brengen. Hij stond ook te vaak buitenspel.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

168 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Het is bij depay ook wel echt alles of niets als ie speelt...

24 november 2021 om 01:49

Het is niet alleen Depay het hele elftal is niet op en top .en heeft gefaald...

24 november 2021 om 04:03

Heb je de wedstrijd gezien? Het was voornamelijk Depay die faalde. Barcelona speelde gewoon goed. Goed druk zetten en vooral aanvallen. Maar Depay wilde steeds net 1 keer te vaak kappen of speelde de bal dramatisch naar een in scoingspositiestaande speler

24 november 2021 om 07:45

Zo goed was Barca niet hoor. Een optisch overwicht maar dat was vooral omdat Benfica dat precies zo wou.

24 november 2021 om 08:09

Jij weet dat omdat? Benfica wilde dat niet zo spelen maar ze konden gewoon niet beter. Jij denkt toch niet echt dat Benfica met opzet die duels verloor of de bal liet afpakken, die steekballetjes lieten geven en Barca in de wedstrijd liet komen? Benfica had ook gewoon liever gewonnen zonder in gevaar te komen maar ze konden gewoon niet beter.

24 november 2021 om 08:24

Joh heb je nog nooit eerder een Portugese club een uitwedstrijd zien spelen of zo? Benfica kwam voor 0-0 en dat kregen ze vrij probleemloos. Missie geslaagd. Tuurlijk hadden ze er graag nog eentje ingeprikt ook en die kansen kregen ze ook als ze even aanzetten.

24 november 2021 om 08:32

Iedereen weet dat omdat Benfica altijd op resultaat speelt en Barcelona inderdaad gewoon liet komen. Hadden die wedstrijd zelfs nog moeten winnen als Seferovic gewoon had gescoord.

24 november 2021 om 13:31

Weetje wat pas armoedig is, als Depay de corners en alle vrije trappen gaat nemen. Het is gewoon hinderlijk als je ziet hoe slecht die word genomen.

24 november 2021 om 13:50

Heb jij de wedstrijd wel gezien .. er is veel te weinig stootkracht voorin .. alles word letterlijk van depay voorin verwacht gavi is een middenvelder die op linksbuiten speelt .. en demir brengt ook nog te weinig ondanks dat ene schot op de lat
Je zag meteen toen dembele erin kwam wat er ontbreekt .. met dembele erbij weet ik zeker dat depay ook veel meer gaat scoren en beter gaat spelen
Bij oranje heb je echte vleugel spelers daardoor scoort hij ook veel meer

24 november 2021 om 09:56

Dit is gewoon Depay. Bij Barcelona in de CL is het niets. scoort een paar doelpunten tegen kleine ploegen in de com petitie. Bij het Nederlands elftal precies hetzelfde verhaal. Wordt weer de hemel ingeprezen omdat hij scoort tegen B landen als Noorwegen en Montenegro en C landen als Gibraltar, maar op het EK als er serieuze tegenstand is 5 wedstrijden onzichtbaar. Daar zit ook de grote fout van Van Gaal. Hangt ook weer het hele team op aan Depay. En dan na een verkloot WK over een jaar weer verbaasd zijn dat het niks is geworden. Depay is gewoon een leuke subtopspeler maar komt op het hoogste niveau tekort. Te groot voor een servet, te klein voor een tafellaken.

24 november 2021 om 13:57

Helemaal mee eens
Bij mij thuis is het altijd Depay krijgt de bal,bal kwijt. Dit is zowel bij Barca en bij Nederland

24 november 2021 om 14:41

Haha bij mij thuis al heel lang precies hetzelfde, anno62. 'Memphis Bal Kwaijt' is de naam.

Memphis is gewoon een subtopper. Niet erg maar Barcelona kan ook niet beter met weinig geld. Lyon was gewoon perfect voor hem. Het mannetje zijn en elke week een prima niveau halen

24 november 2021 om 00:41

Bij Lyon waren zijn stats ook echt wel heel goed. Zet hem bij een Sevilla of iets in die aard, waar dat wekelijkse presteren niet absoluut moet, en hij is er ook een van de betere spelers. Verder is het nog steeds geen slechte transfer. Ik denk dat noch depay (als basisspeler dan) noch Barcelona echt een betere optie had deze zomer.

24 november 2021 om 07:47

Ik denk ook nog steeds dat Depay geen echte spits is. Hij heeft meer ruimte nodig. Volgens mij is hij beter achter de spits of zwervend op links.

24 november 2021 om 08:08

Achter de spits? Eigenlijk wat hij nu doet door dat continue inzakken van hem? Hij moet juist helemaal niet aan de bal komen. Ik ken weinig slechter meevoetvoetballende spitsen in de CL dan Memphis. Trage handelingssnelheid, slechte passing, slecht aannames. Ik durf zelfs te stellen dat het om het even is wie Barca opstelt: Braithwaite of Memphis.

24 november 2021 om 08:09

Lierse, zijn stats waren goed maar hoi scoorde nauwelijks tegen grote ploegen. Vorig seizoen 2 goals tegen Monaco en de rest was tegen de kleine clubs.

24 november 2021 om 08:20

Ja idd hij komt erg veel aan de bal en maakt daardoor veel aanvallen kapot omdat hij erg veel risico neemt aan de bal. Via kleine hakjes of proberen een cm langs zijn man te komen. Depay gaar naast Barcelona ook het Nederlands elftal geen goed doen. Is slordig en traag. Hij wordt ook niet vervangen wanneer hij dramatisch speelt en dat vind ik zorgelijk.

24 november 2021 om 08:28

@blinde vogel: daarom moet ie ook juist achter de spits.... Nu zakt hij constant in maar dan staat er dus niemand in de spits. Bovendien heeft ie constant 2 man in zijn nek hijgen. Een lekkere.kapstok waar hij om heen kan voetballen is wat het beste voor hem is. Volgens mij speelde hij bij Lyon ook zo.

24 november 2021 om 08:34

@Pieter: daar heeft Barca veel betere spelers voor die dat kunnen invullen. Het is soms tegen het genante aan als je de baltechniek van Memphis vergelijkt met de andere spelers. Memphis moet gewoon eens in de spits blijven staan om als laatste eindstation te dienen.

24 november 2021 om 08:46

Wie heeft Barca dan die beter als hangende spits kan spelen? Ja dat is nou juist niet zijn ding. Het is geen koele killer of zo. Naar binnen komend vanaf links lijkt me het beste voor hem...maar wie zet Barca dan in de spits

24 november 2021 om 08:48

@Walter Bij Barcelona is niet top nee, maar voor NL de belangrijkste speler hoor. Daar doen een paar matige potjes bij Barcelona niks aan af.

24 november 2021 om 09:08

@mvb: tegen Tsjechie was die 'belangrijkste speler' anders wel heel erg afwezig... zoals wel vaker als het er echt toe doet. Depay is een subtopper die meestal niet thuis geeft in belangrijke wedstrijden.

Niets mis mee maar laat ons dan ook stoppen met te doen alsof Depay een topspeler is. Die jongen heeft een mooie carriere uitgebouwd en heeft clubs als Man Utd en Barcelona op zijn cv staan. Hartstikke knap maar dat maakt van hem geen topper.

24 november 2021 om 09:15

Het is de beste aanvaller van Oranje en dat zal ook nog wel even zo blijven. Dus ja, hij is heel belangrijk voor Oranje.

24 november 2021 om 09:40

Sinds 2018 tegen Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en Portugal gescoord of geassisteerd.In Depay zijn laatste seizoen heeft is hij in 12 wedstrijden tegen de top 5 sterkste teams betrokken geweest bij 8 doelpunten. Waar je vandaan haalt dat het enkel tegen Monaco was(dat gewoon boven hen eindigde op plaats 3 net achter PSG)Wees eens eerlijk, je zei maar gewoon wat niet? Vooral als je een wedstrijd aanhaalt waar heel het Nederlands elftal er echt niks van kan met deze beredenering.

24 november 2021 om 10:44

@herosenninp Duitsland na allemaal confrontaties in het kader van het veredeld oefentoernooi dat we kennen als de Nations League. Maar goed, die wil ik je nog geven.

Sinds dan speelde hij tegen B-C landen als Bosnie, Polen, Georgie, Gibraltar, Noord-Macedonie, Schotland, Montenegro, Noorwegen,tsjechie,... Enkel die laatste wedstrijd was er een van echt belang en dan gaf hij niet thuis. Voorts moet je er mij niet de schuld van geven dat NL de laatste jaren geen enkele echte wedstrijd met inzet gespeeld heeft (op de oefenwedstrijden van de Nations League na) en er dus geen andere referentie is om Depay te beoordelen in belangrijke wedstrijden. En dan was het nog tegen een B land.

Heb ik daarnaast gezegd dat hij maar betrokken was bij 2 goals tegen de topteams in de Ligue 1? Nee, hij heeft er maar 2 gescoord: tegen AS Monaco. Bron: transfermarkt.

Ben het trouwens nog even gaan nakijken , speciaal voor jou. Hij scoorde in zijn laatste seizoen bij Lyon tegen: Dijon, Montpellier, Monaco, Metz, Stade Brest, Nice, Lens, Rennes, Strasbourg, Angers, Nantes en Nimes.

Hij scoorde 20 competitie doelpunten, waarvan 8 op penalty. En als ik Nice als topclub meetel, dan scoorde hij 3 goals tegen een topclub. Dus een correctie van mijn kant: hij scoorde 3 goals tegen topteams.

Conclusie Depay is een subtopper maar geen topper, ondanks wat velen hier op VZ willen laten uitschijnen.

Ter info: ik had als Arsenal fan, Depay heel graag naar Arsenal zien komen. Hij leek me een ideale versterking en bij Arsenal zou hij volgens mij kunnen uitblinken hebben. Dus ik ben geen 'hater' maar beschouw mezelf wel als een realist. En probeer mijn mening ook steeds te onderbouwen (zoals ik bovenstaand doe) Je hoeft het niet met me eens te zijn maar zeg niet dat ik zo maar wat roep.

24 november 2021 om 12:37

Precies Thenry_228. Helemaal met jou eens! Ook met jouw laatste stuk. Ik had Depay zelf ook graag naar ons zien komen. In mijn optiek een goede opvolger voor Lacazette. Dus het is absoluut geen haat richting Depay.

Hij is alleen gewoon een heel erg frustrerende speler. Bij Oranje erger ik mij mateloos aan hem. Juist vanwege die zelfbenoemde topspeler status. Qua kwaliteiten kan Depay die ruimte claimen bij teams zoals Lyon, Arsenal etc. Maar bij een team als Barca, die een hogere status heeft (ondanks de huidige dip), kan hij zoiets niet claimen. Maar daar is toch ook niks mis mee? Ik zou persoonlijk liever een topspeler bij een subtopper zijn, dan een subtopper bij een topclub.

Kan aan mij liggen, maar ik snap niet wat daar mis mee is.. Depay kan de grote man zijn bij teams onder de top. Bij de top zal hij een dissonant zijn. Dat is simpelweg hoe het werkt. Betekent dat dan dat hij niet geslaagd zou zijn als hij niet bij de top speelt? In mijn optiek totaal niet, hij zou voor mij juist geslaagder zijn.

Overigens is Depay voor Barcelona nog steeds een prima speler hoor. Zeker gezien de huidige selectie. Alleen is hij niet de redding voor hen en heeft hij niet de kwaliteiten die hem wel worden toegedicht.

24 november 2021 om 11:12

Ik vond die verhalen van gisteren zo mooi hier op VZ. Pure poëzie! Reacties als 'wat heb ik genoten'. Nou wat heb ik dus NIET genoten. Wat is dit Barca slecht zeg. Bagger! Vraag me af wat er moet gebeuren om Barca weer naar de top te krijgen.

Leugenaar is wel een vrij aparte omschrijving. Zeg dan gewoon dat hij teleurstelt tot op heden..

24 november 2021 om 07:38

Tot op heden??
Het zal nooit beter worden, hij speelt nu weer bij een absoluut topclub en faalt weer.
Je denk toch echt niet dat hij beter gaat worden, hij wordt 28 over een paar maanden.

24 november 2021 om 07:49

Ik denk dat Depay een nuttige speler kan zijn voor Barca. Maar dan wel zwervend op links. Hij is niet het type spits dat een neusje voor de goal heeft en er minimaal 25 inlegt in een seizoen.

24 november 2021 om 07:58

Als je refereert naar United, zijn eerste transfer, is het een kansloze vergelijking. Toen was Depay zeker nog niet klaar voor de PL, absoluut geen schande op die leeftijd. Daarna heeft hij overal geleverd en belangrijk geweest met zowel doelpunten als assists. Ook weer bij Barca staat hij op 7 doelpunten en 2 assist in de La Liga, 3e op de topscoorder lijst. Depay heeft zich alleen, net als velen, vergist in het feit dat hij met Messi zou spelen en niet de belangrijkste aanvaller zou zijn. CL zal hij niet kunnen uitblinken zoals Barca (los van Messi) dat al jaren niet meer doet. Voor een suptobber doet hij het prima, wat had Barca dan gedacht van een transfervrije speler, Suarez 2.0?

24 november 2021 om 09:02

Een absolute topclub? Gewoon middenmoot in Spanje met een schuld van hier tot Tokio. Depay is gewoon niveau Barcelona en daar kunnen ze schijnbaar maar niet accepteren dat het gedaan is...

24 november 2021 om 09:13

Depay scoort wel bij het Nederlands elftal dus dat is het gekker

24 november 2021 om 10:29

Eens met jou meeste stellingen. Ik denk dat mits hij basisspeler blijft er in laliga tussen de 20-25 goals gaat maken.

24 november 2021 om 09:18

Toch kan je ook niet alles op Memphis schuiven. Gisteren kreeg hij echt enorm veel in de voet aangespeeld tegen een gesloten verdediging van Benfica. Niemand gaf een keer een splijtende pass om hem diep te sturen. Niet dat dat makkelijk is tegen Benfica, maar het was niet alleen Memohis die het niet liet zien. Barca was aan het breien en breien maar dreigende ballen heb ik amper gezien totdat Dembele erin kwam

24 november 2021 om 09:33

Precies! Je zag Memphis ook vaak een loopactie in de diepte maken, maar dat de paas uitbleef. Dan zag je hem weer met z'n handen in het haar en terug lopen om de bal in zijn voeten aangespeeld te krijgen.
Benfica kwam niet om te voetballen en Barca heeft niet het vermogen om een stugge verdediging stuk te spelen. Geen schande, maar wel de realiteit.

24 november 2021 om 11:18

Daar heb je gelijk in. Je kunt niet alles schuiven op depay, maar hij had wel kansen. Die kansen moesten zitten. Moest met links schieten; nee hij gaat weer kappen.

24 november 2021 om 11:40

Hij verpruts ook gewoon gevaarlijke uitbraken vaak. Een goede voorbeeld is die run van Frenkie aan het begin van de wedstrijd. Depay moest alleen een simpele pass terug geven maar geeft hem niet zuiver genoeg. Dit gebeurd gewoon te vaak bij Depay.

24 november 2021 om 14:55

Jamie Krekel, dat heeft ook te maken met zijn eigen ontwikkeling de laatste jaren. Leuk voor hem dat hij in de gym zit om spiermassa op te bouwen zodat die grote leeuw op zijn ruig er mooi uitziet, maar hij is daardoor alle snelheid kwijt (geraakt). Je kunt hem gewoon niet de diepte in sturen, zoals je L. de Jong dat ook niet kunt doen. Dat weet Depay zelf ook, dus vertrekt hij steeds vroeg de diepte in, waardoor hij constant buitenspel staat als er wel een keer ruimte is achter de verdediging. Depay heeft van zichzelf een kapstok gemaakt, maar hij is niet groot, kan niet springen en niet koppen, dus de enige manier om hem aan te spelen is in zijn voeten. En dan verprutst hij zelf de kansen, komt de rechtsbuiten van Letland nog niet voorbij als hij een keer op links opduikt en staat nooit voor de goal waar hij moet staan om een goal te maken, omdat hij geen spits is.

Het is geen toeval dat zowel Nederland als Barça aanvallend helemaal niks creëren, dezelfde speler staat voorin. Schandalig dat bondscoaches nu al jaren vasthouden aan hem als eerste spits en hem nooit wisselen.

Na Koeman hebben ze nu een andere Nlse slachtoffer hoor. Pff wat een onzin. Ja hij was niet best maar zonder Memphis was het nog rampzaliger gesteld met dit barca. Maar nee Koeman is weg, nu is Memphis aan de beurt. Tsja, en zie al die excuses dan voor Xavi dan zeg. Uhh ja Xavi heeft geen Henry etc. no chip sherlock. Had Koeman dan wel die spelers of wat! Koeman moest ook maar dealen met alles, de blessures etc. maar nu is er opeens super veel begrip voor Xavi en dat (plus allerlei smoesjes) gaan we constant terug zien, let maar op. En ja ze spelen nu super voetbal he, goed positiespel, veel balbezit, nou nou poeh.

24 november 2021 om 00:45

Lol, Marca en AS zijn twee Madrileense kranten

24 november 2021 om 00:59

Gaat me om die journalist op twitter ofso maar ook vele barca fans hier op Vz nu. Koeman was slecht dit dat, geen enkel begrip voor oa de blessures en nu is Memphis een drama (terwijl hij de boel hier en daar nog een beetje red voor jullie) en voor Xavi zijn de smoesjes al begonnen. Dat gaan we wel meer terug zien. @HZ7-22 Agh, voor de rest boeien. Bayern gaat iig revenge nemen voor die 2-8 van toen, zijn ze niet vergeten hoor. 🤭

24 november 2021 om 02:09

Hoezo gaat Bayern revenge nemen? Ze wonnen die match toch.

24 november 2021 om 09:22

@socio: veel mensen hier op VZ die zeiden dat Depay niets te zoeken heeft bij Barcelona, werd onmiddelijk weggezet als 'hater' en kregen te horen dat 'depay hun ongelijk wel eens zou gaan bewijzen'.

Nu blijkt dat Depay, zoals verwacht, inderdaad tekort komt, dan mag dat weer niet benoemd worden? Dus langs de ene kant mogen de Depay fans zonder onderbouwing roepen dat Depay het wel even gaat laten zien bij Barcelona, maar mensen die van een andere mening zijn mogen niets zeggen?

Ik heb vanaf dag 1 gezegd dat Depay niets te zoeken heeft bij Barcelona. Waarom? In zijn allerbeste seizoen bij Lyon (afgelopen seizoen) heeft hij welgeteld 2 goals gemaakt tegen een topclub en de andere 17 waren tegen kleinere clubs. ​En dat was (en is) een wederkerend fenomeen bij Depay, het afwezig zijn in topwedstrijden. Op basis daarvan vind ik Depay een subtopper, maar dan ben je een hater (ook al is het onderbouwd).

En Depay de boel redden? Dan had hij gisteren gescoord en ookin andere wedstrijden. Maar als het niet vanop de stip kan, wordt het algauw heel wat minder bij Depay.

24 november 2021 om 00:56

Is gewoon de waarheid. Kan je die niet accepteren? Koeman verloor met dit materiaal 3-0 van Benfica, Xavi domineert met een veel jongere ploeg. Depay was nergens. Wiens fout is het dan? Mark Rutte?

24 november 2021 om 01:16

Domineren? Vond het nou niet echt domineren tegen Benfica. Anders speel je ook geen 0-0. Zeker Benfica had ook wel wat kansen gehad. En notabene de grootste kans van de wedstrijd, die eigenlijk wel een goal had moeten zijn. Domineren is wat Liverpool bij United heeft gedaan.

24 november 2021 om 02:22Wat heb je aan domineren als tegenstanders elke keer 100 procent kans krijgt. Dit lijkt helemaal nergens op. Tegen een team als Chelsea, PSG sta je met gemak 4-0 achter. Achterin is het nog nooit zo slecht geweest. Vroeger had je Alves, Puyol, Pique. Maar nu moet je het doen met opa Pique. Dit is de slechtste selectie ooit van Barcelona. Met Frenkie heb je een leuke middenvelder, maar ook hij is nog te jong om meteen drager te zijn van dit team. Barcelona heeft gewoon 2 topverdedigers nodig, een goeie middenvelder die 4 jaar mee kan. In goeie jaren had een Gavi en Pedri niet eens zoveel minuten gemaakt. Frenkie zou wellicht alleen spelen en soms wissel staan. Depay was invaller geweest of basisspeler. Maarja nu moet men alle talentjes van spanje omhoog lullen en de buitenlanders de schuld geven om nog zelfvertrouwen te tanken. Maar het beleid is gewoon al jaren verrot. Niemand hield rekening met wat er moest gebeuren na vertrek van Messi, Iniesta en Xavi. Er was niet eens een plan, want ja er ging vanuit dat zij door konden gaan tot hun 40e. Ook nu halen ze ineens een bejaarde Alves terug (voor de kleedkamer?). Komop zeg maak hem dan assisten trainer, nu wordt er alles gedaan om afleiding te zoeken, zodat er nauwelijks meer over het wanbeleid van Barca en de keuzes van President word gesproken. Vieze kantoorpolitiek wordt er gespeeld.

24 november 2021 om 07:51

Barcelona "domineerde" alleen omdat Benfica dat.precies zo wilde. Die kwamen voor 0-0 en dat kregen ze vrij probleemloos.

24 november 2021 om 09:20

@ModricMagic idd. Barca had een hoop balbezit maar dat noem ik geen domineren als dat balbezit niet dreigend wordt. Het deed me een beetje denken aan het Ajax van Frank De Boer. 70 procent balbezit zonder dreiging te creeeren. Benfica vond het wel prima verder want die willen de bal juist niet en toeslaan vanuit de counter. Wat Chelsea deed tegen Juventus noem ik domineren. Barcelina speelde uiterst voorspelbaar. Een hoop heen en weer gebrei maar dieptepasses zag je niet veel. Het werd zelden dreigend. Dit voetbal was echt makkelijk te verdedigen voor Benfica

24 november 2021 om 01:01

Oke en waarom zouden ze de Nederlandse mensen viseren vanuit de media (en de fans overigens ook). Is het niet veel meer voor de hand liggend dat deze kritiek gewoon terecht is?

24 november 2021 om 01:25

Omdat van Gaal het zegt en hij heeft altijd gelijk. "When things go bad in Barcelona, people look for foreigners to blame' - Van Gaal defends Koeman, De Jong and Depay"

Lol nee maar je ziet het wel duidelijk terug. Koeman kreeg alle chips over zich heen na mindere fases (en nu zullen we getuigen zijn van allerlei smoesjes voor Xavi, let maar op). Luuk is gebonjourd, nu de kritiek op Memphis (terwijl hij dit barca nog een beetje red). Frenkie kreeg er van langs en raad eens wie nauwelijks wat te verduren kreeg? Busquets, de aanvoerder die zogenaamd zou moeten opstaan. Of in de defensie, is het altijd ja Lenglet is slecht, dit dat maar harde kritiek op een Pique ho maar.

24 november 2021 om 06:09

Maar wat is dan de reden achter het feit dat Koeman voorheen en nu (daar ben ik 100% zeker van) ook depay werden/worden afgemaakt in de internationale media?

24 november 2021 om 07:30

Als je toch ziet wat een kritiek Sergi Roberto of Mingueza over zich heen krijgen. Memphis kan het alleen in de EK kwalificatie. Dat is zijn niveau. Van Frenkie wordt als grote aankoop meer verwacht. Hij sneeuwt nu onder omdat Nico en Gavi meer laten zien. Het is frustrerend want hij kan zo veel meer dan een zesje scoren.

24 november 2021 om 08:38

Alweer die Nederlanders die in hun slachtoffersrol gaan kruipen en de discriminatiekaart gaan trekken😏 Als van Gaal dat heeft gezegd en heeft ervaren dan vind ik dat zij ook mogen voelen hoe het is om het mikpunt van spot te zijn. In Nederland zelf wordt discriminatie vaker ontkent dan bevestigd als niet-westerse nederlanders dit aankaarten. Dan wordt er vaak de term "slachtofferrol" gebruikt.

24 november 2021 om 08:43

@psvlid, jij maakt er weer een verkapte AJAX - psv van. Zielig hoor. Viscacatalunya geeft toch juist aan dat Frenkie nog meer moet laten zien. Ik weet niet of je de wedstrijd gisteren gezien hebt, maar Frenkie was behoorlijk op dreef hoor. (prachtige kopbal die meer verdiend had)en het niveau wat Depay liet zien, is echt onder de maat. Die komt echt toch wel een heel eind tekort voor zelfs dit Barcelona.

24 november 2021 om 09:49

Alweer die "Nederlanders".. hoe noem jij dit dan ?

24 november 2021 om 01:08

Kon je op wachten nu Koeman weg is. Memphis was zijn aankoop en staat symbool voor het Koeman tijdperk. De realiteit is natuurlijk dat je met de financiële middelen die Barca tot haar beschikking had (en heeft) geen betere had kunnen halen. Als je het zo leest, lijkt het alsof het tussen Memphis en Haaland ging, en dat Barca voor Memphis gekozen heeft. Men lijkt nog steeds niet te beseffen in wat voor shit Barca zit.

24 november 2021 om 15:56

Tja, waan van de dag regeert daar. De hand van Xavi is "zichtbaar" en alles is zogenaamd ineens zo slecht niet meer. Intussen spelen ze gisteren 0-0 tegen een ploeg die had ook behoorlijk lastig had tegen PSV en misschien wel onverdiend door ging. Je zou denken dat een 3-0 en een 0-0 tegen Benfica toch wel wat realiteitszin zou moeten geven, maar een persoon de schuld geven is natuurlijk makkelijker.

24 november 2021 om 02:21

"had Koeman dan wel die spelers of wat! "

Ja jammer dat Koeman geen doelpuntenmaker als Messi of Suarez had.

24 november 2021 om 07:54

@fikretcelik die had hij inderdaad niet. Suarez was weg en Messi speelde op 50%. Toch werd Koeman 3e...benieuwd of Xavi dat ook gaat redden.

24 november 2021 om 08:54

Messi werd 3e. Een Messi op 50% is gezien zijn cijfers vorig seizoen nog steeds één van de beste aanvallers ter wereld.

24 november 2021 om 13:41

Poeh de tempo is onnavolgbaar zoveel snelheid, druk en getik. De tegenstanders lijken wel op slakken.

Ik denk dat het niet als een verrassing komt voor velen dat depay het niet al te best doet. Uit alles blijkt het gewoon een speler voor de subtop te zijn, wel een hele goede trouwens. Er was die periode met oranje dat hij het top deed tegen Duitsland en Frankrijk in de nationals league maar toen was Babel ook belangrijk met goals. Voor de top komt hij te kort al zou het wel een leuke vierde man zijn voor veel topteams.

Echter mogen ze bij Barcelona nog best blij zijn dat ze hem hebben. Stel je even voor dat hij er ook niet bij zat, dan was het helemaal om te janken.

24 november 2021 om 01:15

Helemaal mee eens. Maar, is Barcelona gezien de huidige middelen en de afwezige mogelijkheden om het team te versterken dan geen subtop? Als je dan een 'hele goede' subtopper transfervrij kan inlijven doe je het best goed. Zeker voor dat salaris. Voor de overgangsperiode moeten ze het er maar mee doen, want voor nop haal je nu eenmaal de Haalands van deze wereld niet. Ben bang dat het nog even duren voordat die realiteit bezinkt.

24 november 2021 om 07:34

Als Fati fit is gaat Memphis op links spelen. Fati is de enige die goals kan scoren. Memphis-Fati-Dembele is nu de beste optie.

24 november 2021 om 07:32

Het was gisteren een wedstrijd tussen twee subtoppers. Maar ook op dat niveau slaagt hij niet tegen twee van de langzaamste centrale verdedigers in de CL.

24 november 2021 om 16:00

Het probleem is vooral de disbalans in de selectie. Memphis moet het bijna elke wedstrijd alleen zien te rooien, aangezien Fati en Dembele nauwelijks inzetbaar zijn geweest. Vanuit het middenveld is ook nauwelijks tot geen rendement. Zelfs als dit Barcelona 80 procent balbezit heeft in een wedstrijd, gaat het tegen problemen oplopen.

Memphis doet t al sinds zijn komst voor barca en dan speelt ie een keer slecht komt er zooo veel kritiek. Memphis is bijna de enige die iets deed

24 november 2021 om 00:54

Memphis de enige die iets deed? Dembele heeft in de tijd dat hij meedeed 5x zoveel laten zien als Depay. Depay scoort goals tegen mindere teams wat idd niet onbelangrijk is maar voor topwedstrijden te wisselvallig en helaas vaker meh dan goed. Maar idd beter depay nu als niemand

24 november 2021 om 02:26

Dembele kost ook meer dan 100 miljoen, voor zo een bedrag moet je meer laten zien dan een transfervrije speler.

24 november 2021 om 01:17

Een keer slecht??… volgens mij was z’n laatste goeie wedstrijd tegen Bilbao uit lol.Natuurlijk zijn de wed tegen de top van la Liga en CL ander Koek en daar is ie nergens te bekennen.Geen schande,plafond is gewoon Lyon maar iemand moet hem is effe de waarheid gaan vertellen.Denkt dat ie the next player is dat Barca moet dragen…

24 november 2021 om 02:04

Ben ik niet met je eens. Tegen de kleine ploegen doet hij wel aardig, maar tegen de grote ploegen laat hij niks zien. Ook komen de meest goals van hem uit penalty’s . En in de champions league nog geen enkele goals of zelfs maar een schot op doel.

24 november 2021 om 06:55

Memphis is wel vaak matig tot slecht en soms goed. Dat is te weinig. In het Nederlands elftal wordt dat geaccepteerde. Bij Barca steeds minder. Bij Lyon heeft hij het heel goed gedaan. Daar speelde hij toch in een fysiek lastiger competitie met al die grote Afrikanen. Kijk Messi ,Neymar hebben het ook gewoon lastig in Frankrijk en daar was Memphis gewoon een topper.

24 november 2021 om 07:44

Omdat hij zich fysiek heeft aangepast.

Denkje dat hij die spiermassa's van nature heeft.
In de competitie zie ik hem ook heel vaak zijn lichaam gebruiken om een speler opzij te zetten.

Dat is niet iets wat een Barca spits/aanvaller speler afhankelijk zou moeten zijn.

Met een betere spits dan Memphis, hadden we vandaag de drie punten.

24 november 2021 om 00:43

Ja en die kunnen jullie niet betalen dus dan houd het op. Dit kan je niet aan Memphis verwijden, het gehele team en vooral het beleid. En als je nu verliest van Bayern wordt je 3e en zit je met de gebakken peren...

24 november 2021 om 00:44

Haha, als Seferovic in de 93ste minuut geen kortsluiting kreeg voor open doel dan had je er 0 gehad. Dit Barca is gewoon over de hele linie te zwak. Ze speelden aardig maar normaliter moet Benfica thuis voor Barca geen probleem zijn. Tenminste, als je de standaard tot aan pak hem beet medio 2019 aan wilt houden.

24 november 2021 om 00:44

En met een betere spits bij Benfica hadden jullie 0 punten, wat een kans verprutste Seferovic op het einde.

24 november 2021 om 07:35

Dat was op het moment dat Barcelona alle risico's nam. Memphis had na een uur de 1-0 moeten maken.

Iedereen zag dit toch aankomen? Depay is geen topper en hoort helemaal niet bij Barcelona thuis. Komt gewoon tekort voor dit niveau. Je doet Suarez, Messi en Griezmann weg en komt met Depay op de proppen, maar verwacht wel dat er elke wedstrijd 3x gescoord wordt. Barcelona heeft een fout gemaakt door hem aan te trekken. Depay is gewoon subtop en zat bij Lyon op zijn plek. Hij was de sterspeler, kon zo nu en dan een penalty missen en het was allemaal prima. Depay gaat Barcelona niet verder brengen.

24 november 2021 om 01:24

Nee, je móet Suarez, Messi, en Griezmann verkopen omdat je hen niet kan betalen, en komt dan met Depay op de proppen omdat hij de enige transfervrije speler van enig niveau is die door zijn band met de toenmalige coach zo gek was om een relatief gering salaris aan te nemen.

Memphis had altijd een Koeman clausule in zijn contract moeten laten zetten, zodat hij nu in de winter lekker weg kon daar. Hij zal elders veel meer geliefd zijn en veel meer kunnen verdienen. Pfff, stel je voor: je levert zoveel in om voor jouw favoriete coach en met de beste speler ter wereld te spelen, en uiteindelijk gaat dat allebei niet door en ben jij de kop van jut omdat je 'de onvervangbaren' moet vervangen.

Denk dat hij zich wel genaaid voelt. Gun hem beter.

24 november 2021 om 01:24

Ja joh, ga jij maar even betere spelers vinden dan Depay en zelfs de Jong die gratis wilden komen

24 november 2021 om 16:03

Wie hadden ze dan aan moeten trekken dan? Memphis was gewoon het beste wat er was voor wat hij gekost heeft en kost. Bovendien is hij de enigste fitte aanvaller die nog iets laat zien. Die laatste zin kun je net zo makkelijk omdraaien, want dit Barcelona gaat Memphis ook niet verder brengen. De omstandigheden zijn gewoon verre van ideaal momenteel. Met een Fati en een Dembele naast zich komt Memphis ook ongetwijfeld beter uit de verf.

Depay kent duidelijk zijn kwaliteiten niet, hij denkt meer te kunnen dan hij werkelijk kan.
Denkt ook de ster te zijn, gaat zich overal in het spel bemoeien, en staat nooit op de plek dat hij moet staan.
Fati is veel jonger, maar veel slimmer als speler.
Depay zakt teveel af, en vertraagt altijd het spel als het snel moet gaan, altijd dat tikje teveel.
Barca speelde vandaag echt goed vond ik, maar in de aanval zoals in het artikel ook vermeld, komen ze gewoon te kort.
Als Fati terug is, is het best om Fati in de spits te zetten, en Depay links.

24 november 2021 om 01:05

Depay en Fati zijn ook hele andere spelers. Dus vergelijken heeft niet veel zin. En waarom zou je Fati in de spits willen zetten? Hij moet wel zijn acties maken vanaf de zijkant en dan is hij altijd gevaarlijk. Zet je hem in het midden dan krijgt hij weinig ruimte. En het is niet een speler zoals Vinicius die enorm goed kan dribbelen in de kleine ruimtes.

24 november 2021 om 01:20

Omdat Fati veel beter het spel leest, en vaak op de goede plek staat in de 16m.
Fati us een goalenmaker, in zijn eerste El Clasico speelde hij ook als spits en hij scoorde toen ook.
Depay kan af en toe een man pakken, en hij speelt bij nl als ik mij niet vergis ook op links in een vrije rol.

24 november 2021 om 02:17

Depay speelt bij Nederland gewoon in de spits. En dat is ook zijn beste positie.

24 november 2021 om 07:37

Fati is de spits van de toekomst. Memphis zal van links mogen komen tot Dani Olmo komt. Dan mag hij van de bank komen.

24 november 2021 om 07:49

Olmo moet toch best een paar stuivers kosten. Is daar geld voor?

24 november 2021 om 08:48

Dat hangt van de toekomst van Umtiti en Coutinho af vermoed ik.

24 november 2021 om 09:55

Die gaan echt niet veel geld opleveren. Met een beetje geluk 25 miljoen als er uberhaupt een club is die zin heeft om hun torenhoge salaris te betalen na hun matige prestaties de afgelopen seizoenen

Depay is gewoon slecht het is geen topper zo zie je dat maar als die tegen goeie teams speelt dan is die onzichtbaarrrrrrrrr
Beste optie is weg doen

24 november 2021 om 01:57

Jaja en wie er neer zetten dan? Luuk de Jong? Beste optie is inderdaad weggaan. Voor Depay dan, niet voor Barca

Kijk alleen wie om Depay heen spelen: Eric, Gaviria, Demir, allemaal net niet voetballer die je een handje kunnen helpen om aan de lopende band te scoren, dit Barca is gewoon een bescheiden team met doodgewone voetballers!

24 november 2021 om 01:58

Wtf? Eric heeft 5 minuten gespeeld vandaag en heeft 0.0 te maken met iemand die Memphis moet helpen met scoren

24 november 2021 om 07:40

Demir speelde omdat Abde niet staat ingeschreven, Iliais geschorst was en Dembele en Braithewaith geblesseerd waren. Eric Garcia startte niet. Gavi is een ander verhaal, hij is een rote kanshebber voor de volgende Golden Boy om Pedri op te volgen.

Journalist Manu Carreño benadrukt via Twitter dat 'er geen wonderen van Xavi kunnen worden verwacht'. "Voetbal is afhankelijk van de spelers die je tot je beschikking hebt “

Maar dat geldt voor Koeman natuurlijk niet hè

24 november 2021 om 07:41

Koeman kon met Messi niet thuis van Granada winnen. Het team stomd gisteren al veel beter.

24 november 2021 om 16:08

@viscacatalunya - Tja, zo heeft elke coach in de laatste jaren wel een slecht resultaat thuis behaald. Besef even dat het ook gisteren moeizaam ging en dat PSV minstens dezelfde weerstand wist te bieden. Ook gisteren was het niet goed. Er is gewoon te weinig balans in de ploeg en al die blessures helpen ook niet mee.

24 november 2021 om 16:32

Ik hoop dat de terugkeer van Fati en Dembele de boel verandert. Het team stond verdedigend al sterker gisteren.

24 november 2021 om 08:09@soccerfan_1

Ook dit is goedkoop scoren. Niemand heeft gezegd dat Koeman met deze spelers ter beschikking heeft om mee te dingen in de CL noch kampioen te worden. Koeman verloor punten van Rayo Vallecano, Granada, Cadiz.... Dan vraag je om problemen. Daarnaast hadden we ook gewoon kunnen winnen hoor.

Edit : In Lissabon waren we overigens onder Koeman volledig kansloos.

24 november 2021 om 09:48

Als je afgelopen zaterdag geen penalty cadeau kreeg van de scheids had Xavi ook puntverlies geleden tegen Espanyol. Sergi verspeelde met dit materiaal punten tegen de nummer 15 en 16 van de ranglijst. Dan ligt het niet alleen meer aan Koeman natuurlijk

24 november 2021 om 10:12

@japie_krekel

Puntenverlies tegen Celta is te wijten aan psychologisch falen van het team en ergens ook fysiek verval. Wij kunnen tot 70 minuten spelen en daarna valt het wat stil.

Ik neem u niets kwalijk omtrent een mening vormen, die recht heb jij net als alle andere leden hier op het forum. Alleen is die mening altijd zwart of wit, jij kan geen mening vormen met nuance en begrip voor context.

Koeman heeft inderdaad ook pech gehad, dat geef ik zeker en vast toe. Alleen kan je nog altijd meer brengen dan wat er gebracht werd. Ik heb in 2 wedstrijden Xavi meer geloof/intensiteit en durf gezien dan onder Koeman dit seizoen(lees goed dit seizoen!).

Vorig jaar deed Koeman het gewoon prima en dat heb ik ook altijd aangegeven.

Gisteren ook 4 a5 momenten gezien waar een goede middenvelder de bal steekt ipv tg lopen met de bal waar depay dan 1 op 1 met de keeper word gezet. Maakt hij er dan 1 dan ben je een god. Teamsport win en verlies je met zijn allen. Kan me er wel in vinden dat hij simpeler moet spelen. Kijk naar demi die denkt dat hij messi is en 3 keer over de zijlijn dribbelt maar ze praten alleen over de bal op de lat

24 november 2021 om 07:22

Als (ik geloof) Pedri de rust bewaard en de bal die hij hoog overschoot van dichtbij aflegt aan Depay hoor je niemand meer. Win je met 1-0 en Depay is ineens de verlosser. Voetbaljournalistiek is een grote grap!

24 november 2021 om 07:42

Dat was Gavi en dat was buitenspel.

Depay speelt echt slecht. Wat ik zei in de live-chat, depay snap de barca spel niet. YouTube-barca kanalen zijn ook kritisch op depay. Eentje zei zelf dat depay volgende wedstrijd op de bank moet beginnen.

24 november 2021 om 12:26

Wie gaat er dan in de spits staan? Want een alternatief is er ook niet.

Zo zie je maar weer dat het eruit gooien van Koeman geen enkele nut heeft gehad. Dat elftal heeft gewoon teveel middelmatige spelers en er is geen geld om het goed te versterken. Over een half jaar gooien ze Xavi er weer uit, maar het leidt allemaal tot niets.

24 november 2021 om 07:50

Koeman heeft Depay gehaald, net als Luuk de Jong. Hij is mede verantwoordelijk geweest.

24 november 2021 om 09:53

Welke transfervrije spits die veel salaris wilde inleveren om bij Barca te spelen had jij gehaald dan?

24 november 2021 om 11:06

Dan liever geen, eerlijk gezegd. Er was vast wel ergens een spits die voor dezelfde gage bij Barca wil spelen. Koeman wilde Depay al toen hij aangesteld werd, dat het transfervrij gebeurde was niet eens de bedoeling maar kwam doordat Barca bankroet was.

Maar buiten dit alles is het wel een slimme deal. Er is vast wel een subtopper als Lyon die 15-20 miljoen op hem gaat bieden. Er komt een WK aan ook, bij Oranje rendeert hij wel.

24 november 2021 om 16:10

Noem eens zo'n speler dan.

Tja dan is het ook oneerlijk om depay met messi en suarez te vergelijken. Als je dacht dat hij net zo goed was, ligt dat toch echt aan jezelf

Zou toch apart zijn om Barca op donderdag te zien ballen in de Europa League, misschien wel beter. Stel ze treffen een ManCity Liverpool of Chelsea… die walsen er met 6-0 overheen

“voetbal is afhankelijk van de spelers die je tot je beschikking hebt. Het is heel oneerlijk om Xavi met Josep Guardiola te vergelijken. De een had Thierry Henry, David Villa en Lionel Messi. Xavi heeft nu Depay.” Dat is niet wat Koeman te horen kreeg uit die hoek?

24 november 2021 om 08:07

@yoda

Komop man dit is goedkoop scoren. Je ziet al duidelijk een serieus verschil in spel/intensiteit dan onder de voorbije maanden met Koeman. In Lissabon werden we weggeblazen(wat ons waarschijnlijk de kwalificatie gaat kosten), vandaag kon je ook gewoon winnen.

24 november 2021 om 09:52

Ik heb Frank De Boer voetbal gezien gisteren. 70 procent balbezit, nul dreiging

24 november 2021 om 10:30

@japie

Moet je de samenvatting nog eens zien.

Kansen voor Jordi Alba, Demir 2x , Frenkie de Jong, afgekeurd doelpunt van Araujo.

Ik weet niet welke gekleurde bril jij aanhad.

24 november 2021 om 12:51

@fcb insider, ik hoop dat je bedoelde dat die kranten gemakkelijk scoren? Mij zal het namelijk worst wezen. Ik was geen Koeman fan, of “hater” maar net zo min Xavi voor of tegenstander. T lijkt mij gewoon dat zo’n artikel het opneemt voor Xavi.

24 november 2021 om 12:55@japie, ik heb het gisteren gekeken en ik weet niet wat je bedoelt met Frank de boer voetbal, maar ik heb een Barcelona gezien dat met 8-9 veldspelers op de helft van Benfica heeft getracht kansen te creã«ren. Dat het ze niet lukte was misschien gebrek aan kwaliteit en/of nog onvoldoende gewend aan Xavi speelwijze. Het werd ook niet gemakkelijk vanwege de enorme bus die geparkeerd stond. Wat ik niet zag is een ploeg die moedwillig de bal rondspeelde om maar balbezit te houden. Want wat zouden ze daar ook aan hebben gehad. Dus als je dat bedoelt te zeggen, dan ben ik oneens.

24 november 2021 om 14:41

@yoda

Ik had het belangrijkste stukje van je reactie gemist : "uit die hoek". Mij leek het alsof het je eigen mening was, mijn excuses daarvoor!

Het is misschien wat biased, Spaanse kranten zijn zo subjectief als de pest. Echter vind ik dat er al een verbetering is in de spelwijze en de filosofie op dit moment, al is het nog veel te vroeg om Xavi op welk manier ook te beoordelen.

Depay is een prima toevoeging aan Barca, maar geen kartrekker. En dat wordt nu wel verwacht van hem. En als je het hele seizoen tot nu toe ziet behoort Depay tot een van de beter presterende spelers van Barca. De kritiek op hem is niet fair imo.

Dan stel je toch Luuk de Jong daar op? Je moet het doen met het materiaal wat je hebt. Als Dembele weer helemaal fit is en ook Fati weer op het toneel staat dan kunnen er weer mooie dingen ontstaan. Vraag is alleen, lukt het ze om een keer fit te blijven.

Het is haast uitgesloten dat Depay hier volgend jaar nog speelt. Xavi is van het korte spel en vooral geen balverlies lijden. Depay past voor geen meter in dat profiel. Ik kan me niet voorstellen dat hij doorgaat met deze speler. Hij lijdt zo veel balverlies, terwijl Xavi's idee duidelijk het tika taka weer is. Je krijgt dat er bij Depay ook niet meer in, gezien zijn leeftijd. Dan speelt hij effectief met 10 man. Dit is niet de aanvaller die hij nodig heeft.

Hij is simpelweg geen type speler voor Barcelona, en al helemaal niet voor een cruijffiaanse coach als Pep of Xavi nu. Hij is een counter speler die de diepte in gestuurd moet worden en door defensies moet frommelen. Hij is een Suarez maar dan 10x minder effectief. Het torenhoge moyenne hield Suarez in de basis, al vond ik Suarez ook wel de betere voetballer (geen toeval dat ie minder balverlies leed en overal meer scoorde).

Ik denk dat ze Depay, als hij een paar goaltjes op het WK maakt, misschien nog wel redelijk kunnen verkopen aan een subtopper en dat niet zullen laten.

24 november 2021 om 08:34

Rob: ik zou dat doen. Depay verkopen. Ik heb opgezocht en ze Marktwaarde is 45 miljoen. Ik zou proberen tussen de 25-35 miljoen te verkopen. Heb je winst op een gratis speler

Het is aanvallend vooral te weinig zonder Fati. Je zag wel gelijk toen Dembélé erin kwam dat er veel meer acties en we veel meer gevaar stichten.

Ik heb leuk voetbal gezien, maar er is nog meer nodig dan dat. Na 2 wedstrijden onder Xavi kan je wel al zien dat er iets aan het bewegen is, maar we zijn er nog lang niet.

Ohja Barça-fans, let niet op jongetjes zoals Sosuhsz, Elfaraondecamas & Japie. Dit zijn de eersten die spoorloos zijn als het wel gaat beginnen draaien. Vooral die eerste twee fake Madridista's heb ik de voorbije 5 a 10 jaar nooit gespot toen die met de billen bloot gingen tegen ons.

24 november 2021 om 08:47

3 namen wat je opnoemt, voor wie zijn hun eigenlijk.

24 november 2021 om 08:58Japie is voor niemand, geen clubvoorkeur voor zover ik weet.

Sosuhsz en Elfaraondecamas zijn Madridista's, maar zo het type dat eigenlijk meer met Barã§a's slechte periode bezig is dan zich met hun eigen ploeg bezig te houden. Die hoor je ook niet als het wel goed loopt en verdwijnen als de zon met de nacht.

Ik kan een handvol Madridista's opnoemen die gewoon wel altijd present zijn en waar je geen kinderachtige discussies mee kan houden. (real8madrid, diegopeladona, Conchaespina , Sociofan1 , blink182)

24 november 2021 om 09:44

Jongetjes omdat we het spel van Barca wederom matig vonden? Ik ben voor Feyenoord maar ik snap niet waar mensen zo verbolgen over zijn. Het Barca van gisteren liet me denken aan het Ajax van Frank De Boer. 70 procent balbezit, nul dreiging, dus ik kan niet echt begrijpen waarom mensen zo enthousiast zijn over het spel. Al helemaal als je weet dat Benfica juist wilde dat Barca de bal had. Die wilden zelf de bal niet en toeslaan vanuit de counter dus die vobden dat balbezit van Barcelona helemaal prima verder

24 november 2021 om 09:47

Japie is voor niemand? Haha oke dan..

24 november 2021 om 10:14

@shorty1991

Ik heb Japie nooit echt openlijk voor een club zien supporteren, maar jullie blijkbaar wel. Ik zeg enkel wat ik met mijn eigen ogen zie , maar ik ga dan ook niet op nieuwsartikelen van Feyenoord want ik volg het Nederlands voetbal niet echt als Belg zijnde.

24 november 2021 om 10:28

In het buitenland heb ik geen favoriete club idd. Ik hou van mooi voetbal of dat nou Liverpool, Chelsea, City, Real, Barca, United, Bayern of Juventus is. Vroeger kon ik echt genieten van Barca maar na 2011 is het voetbal daar echt matig geworden imo. Dan keek ik nog wel voor Messi maar die is nu ook weg. Ik vind Gavi, Fati en Pedri enorm grote talenten en Araujo is ook veelbelovend maar voor de rest vind ik het allemaal niet zo bijzonder bij Barca

24 november 2021 om 10:50

@japie_krekel

Dan ben je wel een heel veeleisende voetbalfan. Barça speelde tussen 2009 tot en met 2019 gewoon leuk voetbal met 2 seizoenen ertussen die wat magerder was.

Onder Luis Enrique was het voetbal ook gewoon top!

24 november 2021 om 12:22

Die periode met Neymar en Suarez was idd ook nog wel goed ja maar de laatste jaren is het teleurstellend

24 november 2021 om 10:07

Voor iemand van 30 kraam je een hoop onzin uit. Misschien beter om niet op een forum te gaan zitten als je niet tegen kritiek of teksten van een ander kan.

24 november 2021 om 10:27

@kuijtthebest

Dat mag jij vinden, ik kan perfect tegen kritiek als die goed gefundeerd is en beargumenteerd. Ik zie sommige leden vooral uit afkeer of haat reageren, je hebt maar 20-30% hier op deze forum die een degelijke discussie kunnen voeren.

Die jongetjes provoceren enkel en alleen en zoeken niet de discussie op.

Ach Depay over het paard getild,het is niks en wordt niks behalve met z'n maniertjes gedraagt zich als superster wat die echt niet is⚽⚽

ER zijn heel weinig spelers die op hun eentje een heel elftal kunnen dragen. Waarom zou het een schande zijn dat Memphis dit niet kan.

Haaland, Messi, Ronaldo, Lewandowski, Benzema dat is het niveau van Barca..

Maar enkel Haaland is een optie.... IK denk ook dat de aankoop van Haaland ervoor zorgt dat ze terug meedoen met de top. Daar ben ik echt van overtuigd

24 november 2021 om 09:26

Haaland is zeker een interessante speler. Alleen hij rendeert wel het best als hij rondom wat ruimte heeft. Dat is anders voetballen dan het kluitjesvoetbal van Barca.

24 november 2021 om 10:09

Nee Depay is het niveau van Barca, dat is namelijk de enigste speler uit jou rijtje die ze (nu) kunnen betalen.

Onze superstar Depay zal nu wel weer zijn vingers in zijn oren doen, want enige kritiek is hem vreemd. Barca heeft een keihard probleem, geen geld en geen kwaliteit in het elftal. Gelukkig komen er wel enkele mooie talenten, Gavi-Pedri-Nico-Abde. Alleen zij hebben kwaliteit rondom hen nodig en geen wannabe-stars a la Depay.

Zonder geld koop je geen topspits en dat is iets wat Barca niet heeft.
Hoop is gevestigd op eigen jeugdopleiding.Of dat genoeg is voor de toekomst,moet nog blijken.
Anders is Barca in korte tijd niveau Arsenal ,AC Milaan , Dortmund. .
Echte topploeg niet meer.
De enige oorzaak is geld en welke coach dan ook maakt niet veel van

Depay is ook gewoon geen spits, maar een flankspeler. Mist teveel kansen en loopt zich veel te veel vast. Op de flank kan die meer acties maken en dan gewoon die bal voor slingeren of naar binnen komen.

Aguëro had er gisteren wel 2 ingeschoten

Ik verwijt Depay helemaal niks, kan niet eens kwaad zijn. Kwaad zijn zou betekenen dat ik meer van hem verwacht en dat is niet zo. Dit is het, meer kan je niet verwachten. Dit verhaal konden we in juli al vertellen. Zijn geluk staat gelijk met de crisis van de club FC Barcelona. Zonder die crisis draagt hij nooit dat shirt. Maar nogmaals, geen kritiek op hem want van hem verwachtte ik sowieso niet veel.

Wanneer gaan we in Nederland ook eens inzien dat Depay eigenlijk subtop/middelmaat is?
In het Nederlands Elftal al jaren onaantastbaar maar laat het zelden zien. Ja, de statistieken zijn goed, maar met een paar penalties en een paar keer op de goed plek staan als je tegen Gibraltar speelt kom je een heel end.

Ik ben er heel erg voor om Depay in het Nederlands elftal eens te passeren en het eens zonder hem te proberen. Hij heeft zeker kwaliteiten, goede traptechniek, harde werken, is redelijk snel maar er gaat ook een heleboel mis bij hem. Wat heb je er aan als je met het team tot de 16 meter weet te voetballen en Depay vervolgens met een mislukte kaats of actie de bal weer kwijtraakt. En elke keer als hij zich terug laten zakken om op het middenveld de bal in de voeten te krijgen is het balverlies. Met soms levensgevaarlijke counters tot gevolg.

24 november 2021 om 10:19

Depay is ook subtop of middelmaat, maar dat is het Nederlands elftal ook, net als Barcelona. Dus voor zijn niveau doet hij het prima en had ook niet meer verwacht.

Echter in Barcelona en vooral de fans denken dat ze nog wereld top zijn, echter dat is een sprookjes wereld waar ze nog steeds in leven.

Joh, dit is toch gewoon collectief falen. Combinaties mislukten vrijwel iedere keer. De eindpasses strandden keer op keer. Memphis moet zeker meer doen, maar kan dit echt niet in zijn eentje. Hij heeft uitstekende wingers links en rechts nodig waarmee hij kan combineren. Als Ousmane en Ansu Fati nou eens heel lang fit blijven. Dan voorzie ik veel meer spektakel. Een aanval met Ansu Fati - Memphis - Ousmane Dembele is in potentie gewoon top.

Wat jammer is is dat Depay in het begin van de wedstrijd een aantal keer goed diep gaat, maar gewoon niet de bal krijgt terwijl deze wel gewoon gegeven had kunnen worden! Dat was al het geval tegen Espanyol afgelopen weekend en in deze wedstijd opnieuw! En ja, Memphis speelde geen top wedstrijd, maar hij moet wel de ballen krijgen en die werden niet gegeven!

Dat een Depay de beste speler is van het Nederlandse elftal dan weet je al dat dit de slechtste generatie voetballers ooit is! Het ergste van alles is dat hij zelf wel denkt dat hij in het rijtje van persie, Robben, Bergkamp, kluivert hoort en waarschijnlijk denkt hij inmiddels ook dat hij beter is dan van Basten en cruiyf omdat hij meer heeft gescoord! In een generatie met al die topvoetballers had depay niet eens bij de selectie gezeten en zonder Koeman had depay natuurlijk nooit bij barca gespeeld!!

Depay is en leuke voetballer, maar gewoon geen top.
Ook in het Nederlands elftal is hij redelijk, maar geen top. Ik snap ook niet waarom hij perse vije trappen wil nemen.
Maar de analisten op tv schijnen hem wel top te vinden. Waarom? Ik denk dat ze gewoon bang zijn.

Xavi spoort, net als Koeman toen, ook niet om baar Barca te gaan met deze ellende. Elke amateur trainer weet dat er geen eer te behalen valt en je uitgescheten gaat worden na 3 wedstrijden zonder winst. Memphis scoort volgende en hij is ineens dé Don Juan van heel Spanje. Achterlijke Spaanse media moet een lange Siësta gaan doen

Wat een merkwaardige titel. Dat Depay geen wereldtopper is, dat is voor ons allemaal geen nieuws. Depay is een prima voetballer, maar bij een absolute top club zal hij nooit de dragen sterspeler zijn die de club naar successen schiet. Dat is overigens geen schande, want dat is maar voor weinige weggelegd.

O uhhh over welke topper gaat het.
Uhhh depay duhhh. Is toch niets nieuws.
Moet je alleen afvragen wie wilde die gast graag hebben in combinatie met messi. Dan had deze middelmatige voetballer meer de ruimte gehad en laten zien dat hij weliswaar een aardig balletje kan trappen maar niet de absolute ster is. Waarom zijn de verwachtingen zo enorm voor deze gast.


Haakjes geven dat kan hij goed en corners geven kan hij ook zeer goed bal komt nog niets eens tot aan de 5 meter.bah bah

Het probleem is dat velen denken dat Barcelona nog dat geweldig elftal is dat je met angst en beven tegemoet moet treden.. Messi verbloemde echter heelveel .eigenlijk was het verval al opgetreden sinds het vertrek van Inesta Tegen liverpool werd toen pijnlijk zichtbaar dat het team in verval was geraakt en het daarop volgend seizoen maakte Bayren Munchen dat nog eens duidelijk. Nu Messi weg is denken vele dat de naam Barcelona nog steeds staat voor technisch verzorgt voetbal en moeten Frenkie ,en De Pay het ontgelden .Ik zou zeggen hou die twee op de bank en kijk als het beter gaat

Ook de wedstrijd gezien van Barcelona tegen Benfica. Depay speelde een draak van een wedstrijd. De enige die denkt dat Depay een topvoetballer is, is Depay zelf

Zoals eerder gezegd, Barcelona heeft meerdere jaren nodig om weer op hoog niveau te komen Xavi kan doen wat hij wil maar zonder spelers die zijn spel kunnen uit voeren en zonder afmaker zal ook Xavi het kind van de rekening gaan worden.

Als je kritiek op spelers hebt ben je al gauw een hater schijnt it, wat gewoon onzin is.

Memhis is een leuke spelere maar geen grote speler die prijzen voor je pakt. Op belangrijke wedstrijden kan hij het verschil niet maken, zoals in de Nations league finale tegen portugal of tegen Tsjechie op het EK. Ook zal hij nooit top scorer worden in het buitenland. Van Persie en van Nistelrooy werden in Engeland en Spanje nog top scorer.

Ook het feit dat Memphis alle vrije trappen en corners en strafschoppen wilt nemen zegt veel over zijn gedrag en mentalitei. Niemand anders mag ze nemen, alleen hij. Hij heeft totaal geen oog voor andere spelers, hij moet het mannetje wezen. Een groot speler laat andere ploeggenoten ook een penalty nemen, niet hij.

Ook wordt hij nooit gewisseld. Als hij goed speelt ok, maar als hij slecht speel mag hij best wel eens een keer gewisseld worden. Afijn het wordt niks met Memphis in de champions league. Bayern wint volgedne week en Benfica ook en dan ligt Barcelona eruit.

Depay kan het ook niet alleen... hij rendeert idd beter in een goed draaiend team.. maar wie niet?

Depay is niet goed genoeg, is een middelmatige speler. Te weinig scorend vermogen, niet heel snel, en snelheid van uitvoering ligt te laag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller158
GaviMiddenvelder130
Riqui PuigMiddenvelder80
L. de JongAanvaller71
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

818 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 15 8 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Xavi richt zich na eerste nederlaag als trainer van Barça tot Depay

Xavi heeft zaterdagmiddag zijn eerste nederlaag geleden als trainer van Barcelona. De Catalanen waren in eigen huis niet opgewassen tegen Real Betis, dat met 0-1 zegevierde. Memphis Depay begon in de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren