Gepasseerde Thibaut Courtois vermoedt wraakactie van FIFA

Woensdag, 24 november 2021 om 10:10Dominic Mostert • Laatste update: 10:10

Het verbaast Thibaut Courtois niet dat hij ontbreekt op de lijst van kandidaten van de FIFA om verkozen te worden tot beste keeper van het jaar. De wereldvoetbalbond maakte maandag bekend dat Alisson Becker, Gianluigi Donnarumma, Édouard Mendy, Manuel Neuer en Kasper Schmeichel strijden om de award voor The Best FIFA Men’s Goalkeeper. Courtois denkt vanwege uitspraken die hij vorige maand deed niet genomineerd te zijn.

"Collectieve trofeeën zijn belangrijker dan individuele", reageert de doelman van Real Madrid daags voor de Champions League-wedstrijd tegen Sheriff Tiraspol tijdens een persconferentie. In 2018 werd hij nog verkozen tot beste doelman; in 2017, 2019 en 2020 behoorde hij tot de kanshebbers. "Ik win liever de Champions League dan zo’n prijs. En het verbaast me niet dat ik niet genomineerd ben. Misschien speelt wat er een maand geleden gebeurd is wel mee. Toen gaf ik enkele opmerkingen... Ach, ik ga er verder geen commentaar op geven."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Twee Nederlanders hopen op ereprijs bij The Best FIFA Football Awards

De FIFA maakte de genomineerden voor de diverse categorieën maandag bekend. Lees artikel

Courtois liet zich op maandag 11 oktober, na de 2-1 nederlaag van België tegen Italië in de troostfinale van de Nations League, kritisch uit over de FIFA. Hij noemde het duel om de derde plaats onder meer een ‘money game’. De doelman gaf aan dat de UEFA geen oog heeft voor de spelers en riep zowel de UEFA als de FIFA op om na te denken over het drukke wedstrijdschema. "Ze kunnen dan boos zijn op clubs die een Super League willen vormen, maar zelf geven ze niks om spelers", zei Courtois. "Alleen hun geld telt. Dat is echt triest. En dan willen ze ook nog eens om het jaar een EK of een WK organiseren. Wanneer mogen we eens rusten?"

Courtois krijgt op de persconferentie ook een vraag over Eden Hazard, die hersteld is van buikgriep maar nog niet bij de selectie zit voor het duel van woensdag. “Ik ken hem. Het was altijd zijn droom om voor Real Madrid te spelen", vertelt Courtois over zijn landgenoot. "Het is triest dat de dingen niet zijn gegaan zoals iedereen wil. Maar ik zie hem niet trainen met z’n hoofd naar beneden. Eden straalt nog steeds vreugde uit. Hij wil het team helpen. Als je ruim twee jaar amper hebt gespeeld, is het natuurlijk moeilijk om je oude niveau terug te vinden. Hij zal nog veel bijdragen tot het team. Men vergeet tegenwoordig snel welke kwaliteiten hij heeft. Onterecht. Eden is niet zomaar een speler.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door rm1334)

Belachelijk dat Courtois niet bij de genomineerden zit natuurlijk. Keepte echt fenomenaal in 2021. Maar goed zoals Courtois zegt zijn teamprijzen natuurlijk waar het echt om gaat.

23 november 2021 om 22:23

Hij is de afgelopen jaren echt fantastisch maar ik hoor hem liever niet praten dan wel

23 november 2021 om 22:29

En waarom niet dan?

23 november 2021 om 22:32

Vind dat hij toch wel aantal goede punten aanhaalt hoor.

23 november 2021 om 22:58

Zie jou liever niet typen dan wel... Zegt helemaal niks onjuist. Dat jij hem persoonlijk niet mg (om een of andere reden) zal niemand wakker van liggen. Voor mij een van de beste keepers van afgelopen jaar.

24 november 2021 om 10:19

Helemaal mee eens heeft erg goeie punten die niet gewaardeerd worden door FIFA.dat hij er niet bij zit begrijp ik dan wel weer er zijn veel betere keepers dan hem.

24 november 2021 om 11:04

Je kan toch niet zeggen dat schmeichel en alisson een beter jaar hebben gehad dan hem? Vreselijk onderschatte keeper

23 november 2021 om 22:34

Hij zegt het wel, maar door er een punt van te maken zit het hem wel degelijk dwars. Moet overigens hierbij vermelden dat zo'n artikel je een gevoel kan geven alsof hij hier zelf mee op te proppen komt terwijl misschien zo'n journalist het uit hem heeft moeten vissen. Neemt niet weg dat ik Courtois wel inschat als iemand die juist veel meer waardering voor zijn fantastische keeperswerk. Op een feestje zou iedereen binnen mum van tijd weten dat hij de keeper is van Real Madrid denk ik.

24 november 2021 om 14:26

Zoals je zelf ook wel deels zegt, maar ik wil dit toch benadrukken: in hoeverre maakt hij er zelf een punt van als er in het artikel staat dat hij een vraag krijgt over dit onderwerp? Hij moet toch iets antwoorden.

24 november 2021 om 11:44

Waarom is Jan Onblak niet genomineerd, 1 van de beste keepers ter wereld.

24 november 2021 om 18:28

Echt zo, misschien wel de beste!

24 november 2021 om 21:32

Gewoon de beste, en ook met uitstek.

Ik vind Gianluigi Donnarumma, Édouard Mendy, Manuel Neuer en Allisson Becker ook betere keepers dit jaar. Hoewel 2021 niet het beste jaar van Becker vind ik het alsnog een betere keeper de Courtois. Alleen wel vreemd dat Schmeichel erbij zit. Ik vind dat een goede keeper voor Leicester maar behoort naar mijn mening niet tot de besten ter wereld.

23 november 2021 om 22:39

Je ben biased. Becker is al jaren dramatisch aan het keepen.

23 november 2021 om 22:42

Becker heeft echt een belabberde tweede seizoenshelft gespeeld vorig jaar en in die zwakke periode van Liverpool was hij echt matig. Dit jaar heef hij zich wel terug goed herpakt.

23 november 2021 om 22:47

Alleen Neuer is een gelijkwaardige/betere keeper. De rest is allemaal minder dan Courtois!

23 november 2021 om 22:52

Op lange termijn gezien wel maar dit jaar vind ik Gianluigi Donnarumma en Édouard Mendy beter. Deze twee zijn erg belangrijk geweest voor Italie en Chelsea voor het behalen van hun Europese prijzen. Vooral Gianluigi Donnarumma op het EK was geweldig met al die penalties die hij tegen heeft gehouden.

24 november 2021 om 10:45

Courtois keept ook pas weer leuk sinds anderhalf jaar ofzo. Was bij Chelsea echt niet heel geweldig, en maakte geregeld fouten.

Becker en Schmeichel ben ik met je eens, die zijn beduidend minder.

Maar er zijn er nog wel een paar die ik beter acht dan Courtois, o.a. Oblak (al doet die de laatste paar weken het niet geweldig)

23 november 2021 om 22:50

Natuurlijk vind jij dat, Klopp, het is ook klinkklare onzin wat je vindt, met alle respect. Becker en Mendy komen niet in de buurt van Courtois en Neuer.

23 november 2021 om 22:58

Mendy komt qua status inderdaad niet in de buurt van Courtois en Neuer, maar als je de prestaties van dit jaar bekijkt vind ik dat Mendy toch echt heel goed heeft gekeept. Beter dan Courtois.

24 november 2021 om 12:34

Mendy zou deze trofee net moeten winnen. Die gast pakt gewoon alles sinds die bij Chelsea speelt.

23 november 2021 om 22:53

Schmeichel was afgelopen jaar in de PL veel beter dan Becker en heeft tevens een heel sterk EK gespeeld met Denemarken. Hij wordt vaak over het hoofd gezien omdat hij 'maar' bij Leicester keept maar het is echt een goede keeper.

23 november 2021 om 22:57

Becker heeft een korte mindere periode gehad (met de wedstrijd tegen Manchester City als dieptepunt) maar verder heeft hij goed gekeept. Ik vind hem in alle facetten beter dan Schmeichel. Ik vind Schmeichel een goede keeper, maar niet tot de beste ter wereld horen.

24 november 2021 om 10:42

Huh? Schmeichel een sterk EK gekeept? Was Schmeichel juist niet de reden dat Denemarken het zo lastig had in de groepsfase, met 2 houdbare ballen die erdoor gingen?

Roep je maar wat omdat je een punt wil maken wat er niet is, of vind je dat echt?

24 november 2021 om 10:57

Zaten inderdaad toch wel wat houdbare ballen tussen. De 0-1 van Finland recht op hem af gekopt. de 1-2 van Belgie aan zijn kant in de korte hoek, de 2-1 van Tsjechie in de knockout fase die ze wel wonnen was een rollertje die onder zijn arm door ging.

En ook die extreem slechte pingel van Harry Kane waarbij Schmiechel in de goede ''hoek'' zat, kon hij toch niet klemmen en voorkomen dat Kane de rebound kon inschieten.

23 november 2021 om 23:15

Alisson beter dan Courtois? Maak je een grapje ofzo? Courtois was dit jaar sowieso klasses beter dan Alisson dit seizoen. Courtois heeft weinig tot zelfs geen fouten gemaakt dit jaar.

23 november 2021 om 23:20

Ja ik vind Alisson beter, omdat ik van een meevoetballende keeper hou. Dat is meer een kwestie van smaak denk ik dan. Ook Alisson heeft weinig fouten gemaakt, alleen wel een aantal fouten kort op elkaar. En dat werd destijds enorm uitvergroot.

23 november 2021 om 23:21

Qua keepen is Courtois echt tig keer beter. Dat voetballende maakt me niks uit. En zo slecht is Courtois voetballend ook weer niet. Alisson heeft voetballend meer fouten gemaakt dan Courtois.

23 november 2021 om 23:26

Heb je Allison vorig seizoen zien uitvoetballen na die pot tegen City? Heel zijn broek zat vol als hij nog maar een bal in zijn voeten kreeg.

23 november 2021 om 23:39

Ja, maar die periode is hij al door. Dat heeft hooguit 3 wedstrijden geduurd dat hij wat onzeker was. Dus om hem nu alleen op de mindere periode af te vallen lijkt mij ook niet nodig. Hij heeft verder het seizoen goed gekeept. En daarnaast heeft hij ons zelfs nog met een kopbal de UCL in gekopt!

23 november 2021 om 23:49

En toch is Courtois duidelijk een betere keeper. Alleen jij zegt dat Alisson beter is. Heeft in alles betere kwaliteiten dan Alisson met alle respect.

23 november 2021 om 23:51

Allison keept niet beter dan Courtois. Hij is niet ook niet beter dan Ederson. Maakte teveel fouten het afgelopen 1,5 jaar.

24 november 2021 om 00:05

Correct, hij is nu uitstekend. Maar dat is niet zo relevant niet? Het gaat over het afgelopen seizoen. Daarin was Courtois het hele jaar top en Allison niet.

24 november 2021 om 10:59

Maar Allison is helemaal niet zo geweldig in dat mee voetballen. Heb hem al veel fouten zien maken. Het is bij lange na geen Ederson in dat aspect en als lijnkeeper zijn er ook vele beter. Allison is goed maar was vorig seizoen echt niet sterk..

24 november 2021 om 13:37

Lol, Courtois heeft in 2021 veel beter gekeept dan bv Becker. Sterker nog, ik ben benieuwd op welk vlak Becker een betere keeper zou zijn.

Dan komt daar inderdaad Schmeichel nog bij ook en ook Neuer was niet even wervelend als we gewend zijn in 2021.

24 november 2021 om 16:27

Neuer was gewoon stabiel goed, jij bent denk ik in de war met 2020. Toen had hij een mindere periode. Maar het lijstje is sowieso ietwat bijzonder. Schmeichel was ook niet super bijzonder bijvoorbeeld. Dat Oblak op het lijstje mist is ook bizar.

Natuurlijk onbegrijpelijk dat hij niet is genomineerd. Dat er een complot is tegen voorstanders van de SL vind ik persoon ietwat ver gaan, maar je begint wel een patroon te krijgen. Als de grote jongens van de FIFA en de EUFA het er niet mee eens zijn, moeten ze een juridisch proces beginnen. De keuzes van deze twee voetbal organisaties blijft soms toch onverklaarbare.

Jammer, Courtois! Maar je gaat hopelijk dit seizoen minstens een grote prijs met Madrid pakken!

Neuer, Oblak, Mendy, Donnarumma, Becker.Schmeichel. zijn al 6 keepers die beter zijn dan Courtois en laten we Handanovic ook eens benoemen

23 november 2021 om 23:19

Hahahaha zijn wel veel grappenmakers hier zeg poeh. Lachen joh. 😂😂😂

24 november 2021 om 10:16

@miki: vergeet Pasveer en Stekelenburg niet! Minstens 2 klassen beter dan Courtois.

24 november 2021 om 21:19

Je vergeet Stekelenburg

Ik weet niet of dat de reden is maar het is ronduit belachelijk dat hij niet genomineerd is natuurlijk. Is imo al sinds 2019 de beste doelman op Europese velden. Dat is uiteraard iets subjectief en anderen zullen allicht een andere mening zijn toegedaan maar dat ie dan niet eens op een shortlist met 6 namen zou staan daar gaat geen enkel weldenkend mens mee akkoord lijkt me/

24 november 2021 om 11:01

8 / Belachelijk dat ze hem niet nomineren, en mooi dat Courtois een beetje van zich af bijt. Het enige wat wij kunnen doen is genieten van zijn optredens, en dan volgend jaar met een paar Galactico aankopen erbij flink wat prijzen winnen... dan nomineren ze hem zeker wel

24 november 2021 om 11:36

Hij is niet eens de beste van Spanje. Oblak heeft in 2020/2021 de Trofeo Zamora (minst gepasseerde doelman per wedstrijd) met best een groot verschil en ook dit seizoen staat hij voor. Waarom is het schande dat Courtois niet voorkomt maar niet dat Oblak niet voorkomt? Oblak is ook nog kampioen geworden van Spanje terwijl Courtois niets heeft gewonnen.

24 november 2021 om 11:57

Ik snap dat je Oblak beter kunt vinden maar de Trofeo Zamora is geen individuele prijs aangezien het sterk afhangt van de verdediging in haar geheel, Atletico staat onder Simeone al jarenlang gekend voor hun sterke verdedigende organisatie. Zet Karius in het doel bij Atletico en de kans is groot dat hij het ook wel eens zal winnen (misschien niet zo vaak als Oblak). Ik wil daarmee niks afdoen aan Oblak's prestaties, want ik vind het ook verbazend dat hij er niet bijzit, maar je argument zegt niet veel over de individuele vergelijking tussen beide doelmannen.

24 november 2021 om 14:44

Dat is allemaal fijn enzo maar daar zit de defensie en het tactisch plan voor een groot stuk tussen. Als je gewoon naar la liga zou kijken zou je zien dat Courtois al een tijdje beter presteert dan Oblak die net mindere periodes heeft gekend de voorbije seizoenen. Zowat iedereen in Spanje ziet Courtois als de beste in de competitie. Stats onderschrijven dat ook met saves percentage en verschil tussen goals tegen en xG tegen.

24 november 2021 om 15:14

Is het met alle keepers niet zo dat de verdediging daarvoor een grote rol speelt? Neuer kreeg ook veel tegen treffers vorig seizoen, maar dat was voor een groot deel de verdediging aan te rekenen.

Ach ja er worden er 5 genomineerd, dit jaar zit je er niet bij, dan doe je dus je best om er volgend jaar bij te zitten, niet piepen en gewoon doorgaan, stelt toch allemaal niks voor die prijzen. voor mij part hadden ze onana geselcteerd, heeft helemaal niks doorgelaten dit seizoen.

Het rare aan individuele prijzen is dat de teams waar je speelt echt iets moeten presenteren. Als dat niet gebeurt dan is ertussen staan al een stuk moeilijker lijkt het soms wel. Als Courtois de nations league, het EK of de Spaanse titel had gepakt dan had die er met dezelfde vorm wel gewoon bij kunnen zitten. Raar eigenlijk dat individuele prijzen zo werken.

Al had ie niks gezegd. Heeft op die lijst niks te zoeken. Matige keeper

24 november 2021 om 10:18

Zeer matige keeper: al jaren absolute nr 1 bij Belgie. Daarnaast steevast basisspeler bij clubs als Atletico Madrid, Chelsea en Real Madrid... Pfoeh, wat een koekenbakker is het ook.

24 november 2021 om 15:17

Heb Courtois niks speciaals zien doen. Als k hem dan zag keepen leek het wel alsof die vaak onzeker was.

25 november 2021 om 00:12

Dan weten we dus 100% zeker dat je totaal geen wedstrijden van Real hebt gezien vorig jaar, Courtois was namelijk weergaloos en heeft ons voor heel wat tegengoals behoed. En heel vaak op spectaculaire wijze ook. Als je Real had gezien dan zou je dit weten en had je deze opmerking nooit geplaatst Lucafache27.

Ik begrijp Courtois wel, hij was dit seizoen samen met Donnarumma & Neuer gewoon de beste keeper van 2021. Alisson was slecht dit seizoen maar begint terug te komen en Mendy wordt vaak over het hoofd vergeten omdat hij niet dezelfde status heeft. Er hangt helaas volledig onterecht nog onbetrouwbare sfeer rond zwarte keepers in het voetbal. Ik vind Mendy ook wel echt een hele goede keeper en won de CL dit jaar.

Courtois is met afstand 1 van de beste doelmannen ter wereld. Oké Mendy speelde een fenomenale seizoen net als Oblak en Neuer overigens, maar Courtois speelde een dominant seizoen en moet er altijd bij zijn!

Mendy zal hem winnen puur op basis van CL winst.

Courtois moet ook niet teveel praten, is imo soms teveel bezig met andere dingen. Ook bij Chelsea, Atletico en Nationale elftal was/is hij teveel bezig met randzaken, politiek etc.. Natuurlijk moet hij geen ja-knikker zijn, maar zwijgen is altijd goud waard.

Al bij al, ben ik super blij met Courtois in doel. Een geweldenaar!

24 november 2021 om 11:00

CMG - Ik weet nog dat Courtois heel shaky binnen kwam bij Real Madrid, het liep totaal niet met hem en ik mistte Keylor ontzettend bij ons onder de lat. Nu is Courtois op Benzema, Kroos en Modric na denk ik de belangrijkste speler van dit Real Madrid. Ik geniet echt van zijn optredens

Het aanwijzen van "de beste" en daar dan een voorselectie voor te maken is altijd al natte vinger werk. We hebben al 15 jaar dat gezeur gehad over Ronaldo en Messi. Ik persoonlijk ben wat verbaasd dat Courtois en Oblak niet bij de beste vijf zitten, maar constateer ook dat de vijf wel genomineerden ook geen koekebakkers zijn. Ik begrijp de teleurstelling van Courtois wel en hij heeft zeker gelijk in zijn kritiek op de UEFA en Fifa. Als je in grote competities speelt en international bent dan word je gewoon uitgeknepen. Dat is de kritiek ook van trainers als Klopp en Guardiola. Het valt niet uit te sluiten dat de kritiek van Courtois tegen de bonden hieromtrent hem een plekje bij de beste 5 heeft gekost.

Mendy was dit jaar met afstand de beste als je het mij vraagt.

Courtois was echt fenomenaal vorig seizoen maar won geen prijs helaas, alsnog had hij genomineerd moeten worden want hij was echt heel goed. In 2019-2020 was hij ook meesterlijk. Dit is puur omdat hij gewoon zegt wat hij denkt, en ik hou van zulke spelers. Ik hoop dat Courtois tot 2030 bij ons blijft keepen! One of a kind

QUA kwaliteit staan Neuer en Courtois bovenaan. Volledig mee akkoord

QUA vorm vorig seizoen zijn Courtois, Mendy en Donnaruma de betere.

Geef mij maar Mendy , keepte een heel jaar constant.

Als je maar 5 mag nomineren gaan er een paar grote namenwegvallen. Oblak werd kampioen in Spanje, Martinez won Copa met Argentinie met belangrijke reddingen en sleutelrol tijdens penalties om maar 2 te noemen. Vind ook niet dat Smeichel erin thuis hoort maar om nu allles een complot/schande te noemen...

Ben niet vaak met Courtois eens, maar hier heeft ie wel een punt over de troostfinale (money game).

Wel begrijpelijk dat Courtois niet eens in de top tien zit, want je mag niets zeggen over FIFA. Keepte overigens wel goed. Dit is duidelijk een bewijs van corruptie.

Ik denk dat het lastig is om in hedendaagse voetbal een grotere zeikerdte vinden als Courtois... man man man de hele wereld tegen hem denktie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4275 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Sevilla2813
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller159
T. CourtoisKeeper150
CasemiroMiddenvelder140
K. BenzemaAanvaller1412
AsensioAanvaller134
RodrygoAanvaller130
Lucas VázquezMiddenvelder121
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

254 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Madrid 15 0 1 0
2020/2021 Real Madrid 38 0 0 0
2019/2020 Real Madrid 34 0 1 0
2018/2019 Real Madrid 27 0 2 0
2017/2018 Chelsea 35 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Benzema en Courtois drijven Athletic tot wanhoop in Madrid

Real Madrid heeft woensdagavond een zwaarbevochten overwinning in LaLiga geboekt. Het team van trainer Carlo Ancelotti had aan een enkel doelpunt van Karim Benzema voldoende om Athletic Club met lege handen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren