Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Courtois opnieuw geblesseerd: einde van het seizoen wordt race tegen de klok

Laatste update:

Thibaut Courtois is opnieuw zwaar geblesseerd geraakt aan zijn knie, zo meldt Fabrizio Romano. De 31-jarige doelman van Real Madrid scheurde afgelopen zomer tijdens de voorbereiding zijn kruisband en kwam daardoor dit seizoen nog geen minuut in actie. Van die blessure was hij net zo goed als hersteld, maar nu heeft het noodlot dus opnieuw toegeslagen. De doelman moet twee maanden herstellen.

Courtois raakte halverwege augustus zwaar geblesseerd aan zijn knie op de training van de Koninklijke, waardoor de club snel moest schakelen om een vervanger binnen te halen. Vier dagen later werd Kepa Arrizabalaga gehuurd van Chelsea.

De Spanjaard begon het seizoen als eerste keuze onder de lat in Madrid, maar raakte zijn plek na een blessure kwijt aan Andriy Lunin. Laatstgenoemde kwam dit seizoen tot dusver tot 23 duels, in tegenstelling tot de 18 wedstrijden van Kepa.

Met de nieuwe blessure van Courtois in het achterhoofd zal Lunin ook de rest van het seizoen de eerste keuze blijven onder de lat bij Real Madrid, zo lijkt het. De 102-voudig international van België moet de komende twee maanden herstellen, waardoor het de vraag is of hij dit seizoen überhaupt nog in actie kan komen voor zijn club.

De Champions League-finale vindt op 1 juni plaats. Mogelijk haalt Courtois het EK wel. Het eindtoernooi in Duitsland start op 14 juni en loopt door tot en met 14 juli. Of de goalie openstaat voor het EK valt overigens nog te bezien, daar hij een zeer moeizame relatie heeft met bondscoach Domenico Tedesco.

Moeizame relatie met Tedesco


De band tussen Courtois en Tedesco kreeg vorig jaar juni al een flinke knel. In een duel met Oostenrijk kreeg niet Courtois, maar Romelu Lukaku de aanvoerdersband van Tedesco. De keeper van Real Madrid verliet vervolgens de selectie, waarna Tedesco beweerde dat dit met de aanvoerderssituatie te maken had. Courtois reageerde vervolgens boos en teleurgesteld en beweerde dat hij te kampen had met een knieblessure.

Courtois reageerde vorige week op X nog met drie ‘leugenaar-emoji’s’ op een video van een persconferentie van bondscoach Tedesco. Daarin deed hij uitspraken over zijn relatie met Courtois. “Zijn positie is duidelijk”, aldus Tedesco. “Hij heeft dat duidelijk en op tijd naar ons gecommuniceerd, wat erg netjes van hem is. Er is sindsdien geen nieuwe informatie onze kant op gekomen.”

“Ik heb alles, maar dan ook alles geprobeerd”, luidde het statement van Tedesco over de situatie van zijn doelman. “De laatste informatie die ik heb is dat hij zich niet comfortabel voelde om het EK te spelen.” Courtois reageerde onder de video met de drie leugenaar-emoji’s, waarmee hij suggereert dat hij van gedachte is veranderd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig hebben we met Lunin een uitstekende vervanger. Courtois zich maar klaar stomen voor het nieuwe seizoen.

Misschien kan hij het verband in met de belgische vlag kleuren. Lijkt het toch een beetje alsof hij de band draagt

Heel zuur voor Courtois maar ik had Lunin sowieso het hele seizoen laten keepen. Want hij doet het ook fantastisch. Gewoon lekker volgend seizoen weer keepen. Nu lekker zijn tijd nemen om te herstellen en dat kan hij ook nog is doen voor meer dan 2 maanden.

Triest. Was hard op weg naar zijn comeback. De planning was ook om deze week samen met Militao een oefenwedstrijd te spelen. De eerste beste training van de week, en je raakt geblesseerd aan je andere knie.

Gelukkig staat Lunin geweldig te keepen, dus over de keeperssituatie maak ik me niet zorgen. Maar ik vind het voor Courtois zelf gigantisch zuur. Zit niks anders op dan volledig focussen op volgend seizoen, dus ook niet forceren om naar het EK te gaan.

19 maart 2024 om 18:27

Courtois ging sowieso niet naar het EK. Heeft ruzie met Tedesco en voorlopig wenst geen van beide heren een inspanning te doen om het goed te maken.

19 maart 2024 om 18:35

Los van de blessure snap ik niet waarom je als bondscoach niet je best zou doen om je beste keeper mee te nemen. Zou dat echt alleen met de aanvoerdersband te maken hebben?

19 maart 2024 om 20:04

Kan me niet voorstellen dat Courtois ook maar enigzins goed in de groep ligt, dat helpt ook niet. Paar harde uitspraken gedaan over medespelers en uiteraard vreemdgegaan met de dame van De Bruyne.

19 maart 2024 om 20:25

Ondanks dat het een ontzettende naai streek blijft, zou KDB toch niet bij haar gebleven zijn. Google maar een foto, vergeleken waar die nu naast loopt. Maar dat die niet goed in de groep ligt geloof ik graag. Vraag me toch af hoe dat bij Madrid is. Ben benieuwd wat er gebeurd als Courtois fit is en Lunin eerste keus blijft. Die kan je niet op basis van vorm banken lijkt me. Misschien herhaalt de geschiedenis zich (Casillas).

S****tzooi dit. Lunin moet niet geblesseerd raken, anders hebben wie die dronken grabbelaar van Chelsea onder de lat.

Gelukkig heeft Lunin het vervangen van Courtois redelijk snel onder de knie gekregen.

Jammer voor Courtois en Real met hem had hadden ze zeker veel minder tegendoelpunten gekregen. Nu kan Courtois wat meer tijd nemen om rustiger te herstellen

Heel spijtig want in de lucht vind ik Lunin onzeker overkomen. Tegen City had je Courtois zeker nodig.

Maar goed laat hem dan maar voor het nieuwe seizoen klaarmaken.

20 maart 2024 om 19:49

Helemaal mee eens. Alhoewel Lunin het heel goed doet en iedereen momenteel blij met hem is, vind ik hem in de lucht heel onzeker, hij houd nauwelijks ballen vast en bokst ze vaak weg. Ook vind ik zijn spelhervatting soms onnodig hij houd de bal veels te lang bij zich, maar qua voeten nog steeds wel beter dan Courtois ofcourse

Ik moet zeggen Lunin is een stabiele keeper maar ik hou me hart vast in de CL. Is niet echt een keeper waar ik op zou bouwen en oogst soms ook niet zeker jammer had echt gehoopt dat hij de wedstrijd tegen City of de return tenminste zou halen.

Jammer voor hem. Voor de ploeg, tsja, ik vroeg me toch af in welke vorm je hem kon verwachten na 8 maanden in de lappenmand. Die had volgens mij dit seizoen sws niet meer zijn topniveau aangetikt. Maar met Ancelotti als coach liep je wel het risico dat hij hem er ondanks zijn vorm zonder pardon weer had ingezet ook als Lunin nog beter in vorm was geweest. Al bij al dus niet zo’n slecht nieuws. Lekker rustig terug dit worden en dan in de voorbereiding minuten maken en weer op niveau komen.

Bij Militao maak ik me daar minder zorgen om. Alaba is de rest van het seizoen out en Nacho steekt in slechte vorm. Dus zelfs als Militao niet meteen terug op niveau is maar er wel meteen in geploft wordt ga je er niet op achteruit.

Ik vind Lunin prima keepen. We moeten misschien op zoek gaan naar een absolute wereldtopper want ik denk dat Courtois niet meer zijn oude niveau gaat halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren