‘Newcastle United heeft megasalaris klaarliggen voor Erik ten Hag’

Dinsdag, 26 oktober 2021 om 16:58 • Laatste update: 17:13

De plannen van Newcastle United lijken zich steeds meer richting een Nederlandse enclave te concentreren. Waar de club eerder al zijn interesse kenbaar maakte in Marc Overmars, moet ook Erik ten Hag de overstap maken naar de Premier League, verzekert de Daily Mail. Volgens de Engelse boulevardkrant heeft de ambitieuze club een megasalaris klaarliggen voor de Tukker en moet hij een van de best betaalde trainers in de Premier League worden.

De nieuwe eigenaren van Newcastle waren amper binnen, toen manager Steve Bruce de deur werd gewezen. De zoektocht naar een opvolger voor de ervaren Bruce gaat inmiddels zijn tweede week in, waarbij de club de mogelijkheid heeft bekeken om Ten Hag naar St. James' Park te lokken. Sportsmail weet dat er voor de oefenmeester van Ajax een brutosalaris van dertien miljoen euro klaarligt, waar netto ruim zeven miljoen euro van over moet blijven. Met dat salaris zou Ten Hag na Josep Guardiola en Jürgen Klopp de derde best betaalde trainer van Engeland worden.

Ten Hag zou echter zijn bedenkingen hebben bij een vertrek bij Ajax. De 51-jarige oefenmeester was eerder nadrukkelijk in beeld om bij Tottenham Hotspur als opvolger van de ontslagen José Mourinho te fungeren, maar sloeg die baan eerder dit jaar af. De aarzeling bij Ten Hag zou een flinke domper zijn voor Newcastle, dat de zoektocht naar een opvolger voor Bruce allerminst voortvarend ziet verlopen. De grootste kanshebber lijkt op dit moment Paulo Fonseca te zijn. De voormalig trainer van AS Roma kan meteen aan de slag, wat hem tot een zeer aantrekkelijke kandidaat maakt.

Fonseca sprak vorige week met enkele functionarissen van de club, maar moet toezien hoe meerdere trainers onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Ook de namen van Roberto Marténez, Frank Lampard en Lucien Favre staan op de lijst. Komende zaterdag, als de Newcastle het in eigen huis opneemt tegen Chelsea, staat vermoedelijk Graeme Jones voor de groep. The Magpies draaien tot dusver een teleurstellend seizoen met vier punten uit negen duels en houden in de Premier League enkel Norwich City onder zich.


Poll

Zie jij Erik ten Hag naar Newcastle United vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door droppie)
26 oktober 2021 om 17:07

Ik denken dat ten hag nog niet klaar is bij ajax, dat hij nog zoveel plezier daar heeft als trainer

26 oktober 2021 om 17:18

Ik zou zo’n keuze nooit snappen. Geen eer aan te behalen. Je kunt alleen maar falen. Je bent niet meer dan een speel balletje. Je wordt er zo uit gegooid als het even tegen zit. Vooralsnog ga ik er dan ook nog vanuit dat Ten Hag hier niet aan gaat beginnen.

26 oktober 2021 om 17:30

Wel met een ontslagpremie van een paar miljoen.

26 oktober 2021 om 17:38

Ik heb ergens gelezen dat ze ook Frank de Boer aan het polsen zijn en in dat geval is Ten Hag kansloos dus je hoeft je niet ongerust te maken.

26 oktober 2021 om 19:01

De boer komt niet aan de bak meer als trainer dan heb je een bericht gelezen denk ik van Valentijn Driessen

26 oktober 2021 om 19:10

@Kaassie
Heb ik ook gehoord. Hij zou Van Bommel en Stam als assistenten meenemen 😏

26 oktober 2021 om 19:44

Jullie maken het helemaal spannend, straks vallen er nog de namen Eric Meijers samen met petrovic

26 oktober 2021 om 18:02

Tijd voor Ajax om water bij de wijn te doen en zelf de beurs open te trekken om deze mannen te behouden. Als je doel is om structureel aan te haken bij de Europese top moet je er alles aan doen om de sleutelpersonen achter het huidige succes te behouden. Overmars en Ter Hag hebben zich van onschatbare waarde getoond. Geef die mannen een miljoenen bonus voor de behaalde successen. Dat is alsnog een schijntje vergeleken met de waarde die ze brengen en je zorgt voor consistentie in de toekomst.

26 oktober 2021 om 19:19

De daily mail en dan kun je stoppen met lezen

Niet doen! Je komt terecht bij een club zonder goed fundament, in een competitie waar trainers na een paar wedstrijden worden ontslagen en een druk vanuit media, bestuur en publiek waar je niet gelukkig van wordt. Lekker bij Ajax blijven jongen.

26 oktober 2021 om 17:05

Maar hij zal ook ambities hebben en daar kleven altijd risico's aan.

26 oktober 2021 om 17:11

Natuurlijk zal die ambities hebben, maar je speelt nu voor kampioenschap en vrij structureel CL. Bij Newcastle zal dat de eerste jaren natuurlijk niet zijn, dus in hoeverre dat getuigd van ambities, is nog maar de vraag. Ja, een betere competitie en meer geld kunnen spenderen heb je uiteraard, maar de CL-finale bereiken met Ajax binnen nu en pak hem beet 5 jaar lijkt me realistischer dan dat je met Newcastle meestrijdt voor het kampioenschap in diezelfde termijn.

26 oktober 2021 om 17:17

@shadyng, maar die grotere competitie is juist de uitdaging. Dat maakt dat het voor hem niet alleen doordeweeks leuk en spannend is, maar ook in het weekend. Zeker als je vanuit een underdog rol komt.

26 oktober 2021 om 20:57

Tuurlijk, mooie uitdaging. Maar hoe realistisch is het dat Newcastle gelijk aanhaakt bij de top en alleen al kans maakt op CL kwalificatie? Bij City duurde dat toch enkele jaren en versleten ze in de tussentijd meerdere trainers.

26 oktober 2021 om 21:33

Als je oprecht denkt dat een CL finale met Ajax binnen 5 jaar realistischer is dan top 4 met Newcastle in dezelfde periode dan snap je echt helemaal niets van marktwerking. Natuurlijk zou het van ambitie getuigen om bij Newcastle aan de slag te gaan. Gigantische mogelijkheden en gigantische uitdagingen in de meest competitieve en meest bekeken competitie ter wereld bij een van de clubs met de meeste media aandacht. Bij Ajax blijven is echt in geen 100 jaar meer ambitieus. Tenzij je bij Ajax blijft omdat je wacht en hoopt op een betere kans dan Newcastle wellicht. Maar bij Ajax blijven om Ajax ambitieus? Nee zo werkt het niet op het Europees toneel. Dat maak je echt jezelf wijs

26 oktober 2021 om 17:08

Geen fundament , 400 miljard, ze kunnen een fundament van goud leggen

26 oktober 2021 om 17:15

Met fundament heb ik het over structureel goed beleid en visie verankerd in de organisatie. Dit is aanwezig bij Ajax en realiseert men niet door simpelweg een berg goud neer te leggen.

26 oktober 2021 om 17:16

Das de vraag, je kunt 2 leuke spelers halen door ze extreem te betalen maar das geen garantie voor succes. Chelsea en PSG winnen ook niet alles. En de competitie bestaat uit meer ploegen dan Man City, als die het af laten weten zijn er nog wel een paar die ook kampioen kunnen worden.

26 oktober 2021 om 17:21

Met 400 miljard heb je geen visie meer nodig

26 oktober 2021 om 17:26

Je spreekt jezelf tegen Japie. Volgens jou moet de club met het meeste geld altijd alles winnen terwijl het verleden uitwijst dat dit vrijwel nooit het geval is.

26 oktober 2021 om 17:31

Vertel dat maar aan Bayern en PSG of een Juventus die geloof ik 10 jaar op rij kampioen zijn geworden

26 oktober 2021 om 17:34

Wanneer snap je nu eens dat geld niet allesbepalend is, Japie? Zonder visie, zonder beleid en zonder een voetbalfilosofie is 400 miljard alleen maar goed om over de balk te smijten. Wat heeft het PSG, City en in mindere mate Chelsea nou helemaal gebracht? Zoveel monnie en op het einde helemaal niks.
ON: Zou toch mooi zijn als NU niemand kan vinden die manager wil worden. Of dat topspelers denken: die laten we even schieten, ik wacht wel tot er iets staat. Zit je daar met je miljarden!

26 oktober 2021 om 17:35

Alsof ze ook 400 miljard mogen investeren in spelers.. aankomende transferwindows mogen ze 200 miljoen uitgeven. Dat is niks meer dan wat een Liverpool, City, Chelsea of United wel eens doen.

26 oktober 2021 om 17:41

Die doen binnen nu en een paar jaar gewoon mee om de titel hoor. Kijk hoe snel het is gegaan met clubs als Chelsea, City en PSG met die oliedollars

26 oktober 2021 om 18:46

Ik moet nog zien of het daadwerkelijk gaat lukken.
Er zat natuurlijk wel een verschil in de momenten waarop die clubs werden overgenomen. Chelsea was al een subtop club, die werden in de jaren voor de overname 3e en 4e en die hadden daarna maar 2 jaar nodig om kampioen te worden maar die moesten destijds alleen United en Arsenal voorbij, en zeker voor die tijd kon abramovich onbeperkt geld in de club pompen want de financial fair play regels (die natuurlijk verre van perfect zijn) bestonden nog niet.
Bij City duurde het behalen van het kampioenschap al 5 jaar, die moesten en van verder komen, vergelijkbaar met Newcastle nu, en die moesten naast United en Arsenal (toen nog een redelijk team) ook Chelsea, Liverpool en de spurs voorbij.
In het geval van Newcastle zullen ze ook al die clubs voorbij moeten, maar nu ook met City er bij terwijl ze door de FFP regels niet onbeperkt geld uit kunnen geven.

26 oktober 2021 om 18:05

Hij zal toch wel wat beters willen? Ik denk trouwens dat die Arabieren liever voor echt grote namen willen gaan. Overmars hebben ze helemaal niet nodig, want er is geld genoeg...

26 oktober 2021 om 18:53

Geweldig toch heb je binnen 2 maanden genoeg verdient voor 10 generaties later.

26 oktober 2021 om 20:21

een druk vanuit media, bestuur en publiek waar je niet gelukkig van wordt. Als dat je afschrikt dan kan je dus nooit op het allerhoogste niveau aan de slag gaan. Dat moet je er nou eenmaal bijnemen.

26 oktober 2021 om 22:06

Lekker miljoenen ophalen, je bent gek als je het weigert

Ik verwacht niet dat hij midden in het seizoen vertrekt, Overmars ook niet. En hoe graag ik ze allebei ook zie blijven, met z’n 2e tegelijk zie ik ze dit wel doen. Na het seizoen dus. Voor het geld gaan ze niet, wel voor het project misschien. Hoop dat ik het helemaal mis heb.

26 oktober 2021 om 17:08

Midden in het seizoen geloof ik ook helemaal niks van. Weet niet of Newcastle gaat wachten. Die staan op dit moment op degraderen.

26 oktober 2021 om 17:27

Hij gaat dit seizoen zeker af maken.
Daarna zie ik hem nog wel gaan.
Samen met Overmars.
Het is zeker een uitdagend project.
Maar....
Maar ten Hag is ook een trainer die tijd nodig heeft.
En meer dan een half jaar.
En dat is nou het grote struikelblok waarom ik denk dat hij het er niet gaat redden.

26 oktober 2021 om 17:16

Messi, uiteraard speelt geld een rol.. maar als ze puur voor het project gaan, hebben ze hier bij de plaatselijke club de mooiste uitdaging van hun leven 😇

26 oktober 2021 om 17:18

Bij Utrecht is hij ook midden in het seizoen vertrokken, ondanks dat hij herhaaldelijk aangaf gecommitteerd te zijn aan het proces van de FC. Ik zie niet in waarom hij dan niet hetzelfde zou kunnen doen bij Ajax als hij weer een mooie stap kan maken.

26 oktober 2021 om 17:28

Die situatie is wel wat anders natuurlijk. Toen was het een nobody als trainer en bood Ajax hem een trein, die misschien nooit meer was langsgekomen. Als hij nú Newcastle afzegt, komen er wel weer andere mooie projecten voorbij, zo goed staat hij er namelijk wel op.

26 oktober 2021 om 17:29

Inderdaad HijNiet!, meer geld, mooie stap, grotere competitie....als Berghuis een dergelijk stap maakt is het heel logisch, maar als Ten Hag die gaat maken is het volgens dezelfde mensen hier ineens een vreemde stap. Hij kan het 5 a 10-voudige gaan verdienen en naar de grootste competitie ter wereld... ik zou er niet van opkijken.

26 oktober 2021 om 17:36

Uiteraard is het een vreeme stap om nu met de kerst over te stappen na de nummer laatst van de PL. Newcastle kan zomaar degraderen naar de Championship league.
Erik ten Hag is een slimme man, die snapt donders goed hoe de hazen lopen als hij met Newcastle degradeerd.
Ik zie het dus nu niet gebeuren, overstappen in de zomer is een ander verhaal maar zelfs dan zie ik hem eerder voor een gearriveerde club kiezen.

26 oktober 2021 om 17:41

@speedy, ik doel dan ook op een stap in de zomer. Laat dat duidelijk zijn. Had dat midden in het seizoen niet gelezen. Ik denk dat hij het graag goed afsluit bij Ajax.

26 oktober 2021 om 18:46

Verschil met Berghuis is wel dat hij naar de kampioen vertrok en Newcastle de laatste 5 seizoenen 10e,13e,13e,12e en nu 18e werd. Ben het met je eens hoor dat het in veel andere opzichten een upgrade is en dat er de komende jaren alles kan, maar Ten Hag lijkt me niet iemand die zomaar in zo'n project stapt wat ,zoals eerder genoemd, nog helemaal geen fundering heeft. Ajax stond er bij zijn komst natuurlijk al prima voor.

27 oktober 2021 om 10:02

Hij ging idd halverwege de seizoen naar Ajax .Ik zie hem nou niet vertrekken .Hij speelt zichzelf nou in the picture .Hij heeft ervoor gezorgd dat Ajax gaat overwinteren in de Champions Leage

26 oktober 2021 om 17:37

Voor het geld gaan ze niet?! Hij kan een van de best betaalde coach worden.. Hij heeft ook niet een hele bijzondere voetbal carrière gehad. Ondanks dat hij niet verlegen om centen is zijn de genoemde bedragen van een andere orde. Mocht overmars overstag gaan vermoed ik dat Erik volgt

26 oktober 2021 om 19:48

De familie van Ten Hag is ook helemaal niet arm. Overmars gaat niet overstag.. wat hun nu met Ajax doen, daar kan geen geld tegenop, integendeel hun laten juist zien dat je met zeer goed beleid en jeugd er heel veel valt te behalen. Een zak geld zal dat niet veranderen! Ik denk dat alleen de topclubs kans maken op Ten Hag..

26 oktober 2021 om 19:05

@messibazoer ik zie Ten Hag ook niet midden in het seizoen vertrekken. Maar natuurlijk speelt geld een rol.

Overmars zal financieel redelijk onafhankelijk zijn. Ten Hag waarschijnlijk niet, als profvoetballer bij kleinere clubs verdiende je in de jaren 90 leuk, maar geen tonnen (die verdien je er nog steeds niet) en zeker geen miljoenen en ook bij de functies daarna zal hij, tot zijn baan bij Ajax waar, niet enorm zijn binnengelopen. hij zou, als je de media mag geloven ongeveer 1 miljoen bruto dus 0.5 miljoen netto verdienen. De bedragen die hier voor ten Hag worden genoemd gaan tot 11 miljoen pond (13 miljoen euro ongeveer). Dan kun je volgens mij een heleboel principes hebben, maar bij die bedragen wist ik het ook wel.

Overigens zou hij, net als overmars, niet de top kandidaat zijn voor Newcastle. (ik las Howe, Favre en Fonseca voor ten Hag als manager en Jason Wilcox als TD met daar achter o.a. overmars)

26 oktober 2021 om 21:38

Nou zeg maar eens nee als zo'n club op degraderen staat en jij kan de grote held worden want ze garanderen je 200 miljoen om mee te spelen in januari.

Is dit nieuws? Voor elke trainer die ze graag willen, zullen ze een megasalaris klaar hebben liggen. Laat ze een team in opbouw maar eens coachen door een talentvolle trainer, wat heb je te verliezen.

Ik zou minimaal hetzelfde eisen als de bestbetaalde, krijg je vast nog voor elkaar ook met die mafketels daar. Trieste ontwikkeling voor het voetbal, maar voor niemand een verrassing lijkt me.

Als Overmars gaat, gaat ie wel mee denk ik. Anders moet ie het niet doen. 2x verliezen en ze flikkeren je weer buiten.

26 oktober 2021 om 17:37

Bij degradatie wordt het sowieso Championship voetbal. En als ze dan niet meteen proimoveren, staat ze zo weer op straat. De keuze na succes met Ajax is extreem belangrijk voor een trainer, zie Frank de Boer.

Vindt je het gek dat Ten Hag niet staat te springen. Geld is leuk maar als trainer wil je toch vooral prijzen winnen. Nu geloof ik best dat Newcastle flink gaat shoppen maar met concurrentie van City, Chelsea, Liverpool, United, (spurs en Arsenal zal ik er qua naam ook nog bij noemen) lijkt me voorlopig prijzen winnen met Newcastle een utopie en zal alleen al kwalificatie voor de CL een monsterklus worden.
Ten Hag lijkt me wel iemand die rustig wacht tot de ideale club zich voor hem meldt en ik kan me niet voorstellen dat, dat Newcastle United is.

26 oktober 2021 om 17:13

Ik kan me ook heel goed voorstellen dat die de KNVB beker en het kampioenschap inmiddels wel kent en een nieuwe uitdaging wilt. Laten we eerlijk zijn een Europese prijs met Ajax wordt erg lastig, zeker nu je regelmatig overwintert in de Cl.

Ik zou best begrijpen als Ten Hag hierin een geweldige uitdaging ziet om juist de clubs die jij noemt af te troeven.

26 oktober 2021 om 17:14

Zou zomaar niet geloven dat hij niet staat te springen. Het project is gewoon enorm gaaf, zeker als ze dit met beleid doen en de verwachtingen gemanaged kunnen worden. En juist met door die concurrentie is het een geweldige competitie.
Iedereen zei bijvoorbeeld ook over Slot dat hij het niet moest doen. Maar als je zelf werkt wil je toch ook uitdaging? Dat is toch juist waar je naar opzoek bent. En als het dan lukt dan heb je tenminste voldoening. Voor Ten Hag ook meer voldoening dan een kampioenschap met Ajax.

26 oktober 2021 om 17:32

Zelfde reactie op jou als Maximus. Welke spelers denken jullie dat Newcastle serieus kan aantrekken om uberhaupt maar enigszins in de buurt van City, Chelsea en Liverpool te kunnen kopen? Nog even los van het feit dat ze nu geloof ik een na laatste staan dus voor hetzelfde geld spelen ze volgend seizoen in The Championship. Ik zag pas al lijstjes met spelers die in verband werden gebracht met Newcastle en daar stond Niklas Sule op als leider van de defensie. Niklas Sule. Nou laat ik je 1 ding vertellen, daarmee ga je niet meedoen in de Premier League. Voor dat Newcastle enigszins een uitdager kan worden ben je 4 tot 5 jaar verder. Dus dan zou Ten Hag 4 tot 5 jaar van zijn carriã¨re moeten opgeven aan een project waarvan het zeer de vraag is of het serieus iets gaat worden. De kans is veel groter dat hij nog voordat Newcastle serieus op kracht is al ontslagen is en zijn imago en reputatie een enorme knauw heeft opgelopen. Dat Ten Hag een stap gaat maken ziet iedereen wel maar Newcastle United is wel het laatste waar je nu moet instappen.
Jullie denken iets te makkelijk met de nieuwe eigenaar die er nu zit. Dit is geen Football Manager.

26 oktober 2021 om 17:39

@ajaxclub, waarom denk jij dat je enkel met sterren mee kan doen? Hoewel ze die ook prima aan kunnen trekken met het geld dat ze hebben. Als ze het voor elkaar krijgen om een goed technisch hart neer te zetten kun je met beleid een team gaan smeden. Kijk naar de red Bull clubs of Leicester city. Het hoeft niet binnen 2 jaar te gebeuren, gewoon rustig bouwen. Als je dat ook vastlegt is het een enorm gaaf project

26 oktober 2021 om 17:39

Er is werkelijks niets gaaf aan het Newcastle project als ze degraderen dit jaar. Het afbradn risico is enorm en wat heb je dan aan een zak geld terwijl je bankrekening allang uit 7 cijfers bestaan?
Een reeds gearriveerde club betaald ook prima en dan kan je gewoon verder op de weg die je bij Ajax al bewandelde.

26 oktober 2021 om 17:53

@fr010frdam
Red Bull clubs spelen niet in de Premier League dus is een onzinnige vergelijking en Leicester City heeft 1 wonderjaar gehad dat alles samenviel maar heeft zich de laatste jaren geen eens maar kunnen plaatsen voor de Champions League.
Zonder sterren aan te trekken gaat Newcastle spelen tussen plek 6 en 10 en welke sterren gaan nu meteen instappen bij Newcastle? Net als dat Ten Hag jaren zal moeten opgeven voordat Newcastle serieus mee kan doen geldt dat ook voor sterspelers als die zich al met een miljoenensalaris laten overhalen om daar te gaan spelen. Binnen 1 seizoen staat daar echt geen team dat zich al plaatst voor de Champions League. En jij praat maar de hele tijd over een gaaf project maar ik denk dat je het allemaal wat mooier voorstelt dan dat het is. Die Arabieren gaan er geen miljoenen inpompen om iemand lekker de tijd te geven om te gaan bouwen. Die willen meteen resultaat en presteer je niet wat hun voor ogen hebben wordt je er gewoon lachend uitgeflikkerd. Het staat zelfs letterlijk in de tekst dat de zoektocht naar een nieuwe trainer niet voortvarend verloopt. Ra ra hoe zou dat nou komen. Omdat iedere trainer van naam met een beetje verstand heel goed weet dat die Arabieren totaal onrealistische eisen gaan stellen en je binnen no time op straat gekegeld wordt. Als je flinke reputatie schade wilt opbouwen moet je, je nu laten verleiden door dat belachelijke project.

26 oktober 2021 om 18:22

"maar ik denk dat je het allemaal wat mooier voorstelt dan dat het is" Die man kan in 3 jaar tijd 21 miljoen netto bijschrijven op zijn rekening. Maakt de rest dan nog wat uit ? En als het lukt maakt ie zich onsterfelijk in Engeland, voetbalnatie nummer 1. Milsukt het, dan zijn er genoeg clubs in Nederland en Duitsland die hem graag verwelkomen.

26 oktober 2021 om 19:12

Ik zie hem niet direct midden in het seizoen vertrekken. Maar als hij komende zomer de kans krijgt denk ik dat hij het zeker gaat overwegen. Zoals Modric zegt, de beragen die hier in Engeland voor Ten Hag de ronde doen zijn 7 miljoen netto per jaar terwijl hij nu een miljoen bruto zou krijgen, en hij is niet iemand die tijdens zijn voetbal loopbaan een enorm kapitaal opgebouwd zal hebben. Als je dan daarwerkelijk de kans krijgt om dit te verdienen ben je gek om het niet te doen (overigens zou hij volgens dezelfde britse media op dit moment slechts de 4e of 5e keus zijn dus zo snel zal het voorlopig niet gaan).

26 oktober 2021 om 21:42

Met Tevez, Robinho, Zabaleta, een jonge Kompany etc etc ging City ook niet mee doen om de titel. Zoiets gebeurt in stappen. Los daarvan zegt noch Fr010 noch Maximus dat Ten Hag even de titel met Newcastle gaat of moet gaan winnen. Dat verzin je er toch echt bij. Je doet net of een uitdaging voor een coach enkel in het winnen van de titel ligt en als je dan moet kiezen tussen de titel winnen in de mickey mouse league of mid table eindigen in de grootste competitie ter wereld het een logische keuze voor het eerste is.

26 oktober 2021 om 18:35

Ajaxclub, waarom zou je niet eerst ergens starten waar je met een plaats in de subtop al een mooie prestatie zou hebben neergezet? Wat je zegt klopt, even kampioen worden zal lastig zijn met die concurrenten. Maar als de doelstelling van Newcastle nou eens is om eerst maar eens aansluiting te vinden, dan is dat denk ik een prachtige uitdaging en met succes kan je de volgende stap maken. Zoiets zou ten Hag best eens kunnen overwegen, hij deed het al eerder namelijk, voordat hij naar Ajax ging om prijzen te winnen.

26 oktober 2021 om 23:51

Ten Hag heeft in zijn spelerscarrière ook niet dusdanig verdiend dat je tientallen miljoenen even makkelijk de deur wijst..

Als ten Hag nog twee seizoenen bij Ajax volmaakt met dit soort voetbal dan kan hij naar een echte traditionele topclub, niet die geldsmijters bij Newcastle die hem ook zonder pardon eruitgooien. Dertien miljoen per jaar is wel intens hoor, het soort salaris en ontslagpremie waar je de rest van je leven heerlijk van kan leven.

26 oktober 2021 om 18:36Bongiorno, je bedoelt een echte traditionele topclub, die met geld smijt? Zo eentje die wanneer je geen CL wint of kampioen wordt, je er meteen uit gegooid wordt.

Kijk naar Manchester City hoe lang het heeft geduurd voordat er met al die miljoenen een fundamentele topclub staat. Mijn gevoel zegt me dat Ten Hag er alleen voor open staat als Overmars ook gaat, en dat ze echt met z'n 2en een flinke vinger in de pap krijgen over de komende jaren. Als de nieuwe eigenaren van Newcastle het idee hebben dat ze even een kampioenschap kunnen kopen binnen 2-3 jaar met een coach die het goed doet bij Ajax, denk ik dat ze het behoorlijk mis hebben. Dat gezegd hebbende: Erik ten Hag is wel een coach gebleken die ook echt even de tijd moet krijgen om echt wat op te bouwen. Ik weet het nog zo net niet, m'n gevoel zegt dat Ten Hag hier niet naar toe wilt.

Gewoon gaan natuurlijk. Alle sentimenten van de ajacieden hier ten spijt. Je zakken vullen daar en op tijd bondscoach worden om het WK te winnen.

26 oktober 2021 om 17:40

Wat is dit nou voor een reactie? Louis van Gaal zit uitstekend in het zadel en gaat het WK doen. Volgende WK is dan pas over vijf jaar.

Een geweldige uitdaging en een super salaris. En zelf afgedwongen. Natuurlijk moet hij dit doen.

26 oktober 2021 om 17:24

Een trainer bij Ajax heeft ook al een super salaris. Hoeft zich al nooit meer druk te maken om geld. Dat is geen reden voor ten Hag, een uitdaging is het zeker, want je kunt daar eigenlijk alleen maar falen. Daarnaast heeft hij bij Ajax ook een mooie uitdaging om op te boksen tegen al die olie gesponsorde clubs met al die verwende snotapen.

26 oktober 2021 om 18:24

3 miljoen in 3 jaar of 21 miljoen in 3 jaar is nogal een verschil. Ja hij hoeft niet op een houtje te bijten bij Ajax, maar wat hij in Engeland kan verdienen is absurd.

26 oktober 2021 om 19:17

Is onderzocht dat na 7 miljoen een mens niet meer gelukkiger wordt van meer geld. Dat redt hij makkelijk. Verwacht dan ook niet dat geld bij hem een bepalende factor is.

26 oktober 2021 om 19:27

Ik denk niet dat Ten Hag helemaal financieel onafhankelijk is. Als voetballer zal hij geen enorme bedragen hebben verdient (zo hoog waren de salarissen in de jaren 90 niet als profvoetballer bij kleine clubs, het gemiddelde salaris in de Eredivisie lag toen tussen de 60 en 70.000 euro per jaar en meestal zitten spelers die niet in de top 3 spelen daar onder). Nou moet iemand met zo'n salaris niet klagen natuurlijk, maar rijk zal hij er niet van geworden zijn.
Hij is pas veel gaan verdienen bij Ajax, en dat dus ook pas 3 jaar geleden, zou nu op een miljoen bruto zitten, dus ongeveer 0,5 netto. Als iemand dan komt met 21 miljoen netto in 3 jaar dan ben je wel in een keer financieel onafhankelijk.

Als voetballer ga je toch niet van CL wedstrijden naar een team dat EL speelt tenzij het grote historische clubs zijn als Ac Milan united Liverpool of Arsenal en Newcastle moet nog maar eens proberen niet te degraderen komende seizoenen. Dus ik zie Ten Hag sportief gezien niet een stap omlaag maken want dat lucratieve gedeelte ken die bij elke club krijgen. Ik zie hem Ajax alleen ruilen voor een topclub en niet 1 die het nog moet worden.

Ik mag toch hopen dat Overmars en Ten Hag niet in deze slangenkuil gaan stappen. De club laat nu voorkomen alsof het stap voor stap iets op wil bouwen, maar bij elke club met steenrijke eigenaren, zal er altijd te weinig geduld zijn. Als er niet gepresteerd wordt dan vlieg je de laan uit. Als een speler even in een mindere periode zit komt er een nieuwe aankoop. Er worden spelers gekocht, niet omdat het goed is voor de club, maar enkel om een club van een steenrijke eigenaar dwars te zitten.

Ik heb niets met dit soort clubs.

Waarom zou je hier als Overmars of Ten Hag aan beginnen. Bij Ajax kunnen die twee tot hun pensioen actief blijven. Lekker titels aaneen rijgen, en zo af en toe zonder druk fantastisch presteren in de CL. Daarbij is Newcastle echt een héle lelijke stad met mensen die het equivalent van Frieslands Engels praten. In Amsterdam woon je veel fijner.

Win je niet binnen twee jaar een titel of CL. Gaan ze bijvoorbeeld toch kijken of een TD als die Monchi van Sevilla beschikbaar is. Evenals met trainers. Je hoeft niet eens vijf wedstrijden op rij te verliezen. Als je al een klein verschil van inzicht hebt flikkeren ze je er zonder pardon uit. Kijk naar Tuchel bij PSG. En met de achterhoekse botheid van Ten Hag, is dat slechts een kwestie van tijd. Het afbreukrisico is veel te groot voor die twee.

26 oktober 2021 om 17:31

Waarom tot je pensioen bij Ajax blijven? Ze kunnen een fantastisch project ingaan. Verder kunnen ze ook bij topclubs terecht. Blijven tot je pensioen komt best ambitieloos over na mijn mening.

26 oktober 2021 om 22:05

arsenal890, ooit gehoord van Guy Roux? Die man was bijna zijn hele voetballeven coach van Auxerre. Die man vond het fantastisch om voornamelijk jonge jongens op te leiden en een aantal zijn uitgegroeid tot sterspelers (eric Cantona bijvoorbeeld). Hij kon verschillende keren bondscoach worden van Frankrijk en heeft daarvoor altijd bedankt. Zijn ambitie lag dus op een heel ander vlak, maar ik noem zoiets niet ambitieloos. Voor de een is het misschien om zo hoog mogelijk te eindigen met een club, terwijl de andere veel meer uit zijn werk haalt door van jonge jongens sterspelers te maken.

Nu weet ik niet wat Ten Hag zijn ambities zijn, maar als hij van Ajax een Europese plaaggeest wil maken (t.o.v. dure topclubs) dan heeft hij mijn zegen en noem ik zeker niet 'ambitieloos'.

26 oktober 2021 om 17:33

Bij Ajax hebben die twee natuurlijk ook maar een houdsbaarheiddatum zo lang de prestaties zo goed blijven. Al die topclubs hebben toch wel aangetoond dat een paar slechte seizoenen meteen einde verhaal betekenen. Je bent nu de held, maar je bent ook zo weer gewipt. Nu cashen is ook gewoon zijn goedrecht.

En wat die stad betreft, persoonlijk vind ik Amsterdam ook maar een opengebroken stinkstad vol met veel te grote zelfingenomen forenzen. Maar dat is mijn mening.

Ten Hag heeft nog nooit kunnen cashen als voetballer. Lijkt mij lastig te weigeren. Echter als hij dit jaar weer hoge ogen gooit in de champions league kan hij naar veel clubs. Plus Newcastle kan ook nog degraderen dit jaar. Financial fair play zal het lastig maken om goede spelers aan te trekken.

26 oktober 2021 om 17:28

Ik als Ajacied hun hem deze stap van harte.
Ook zeer benieuwd of ons beleid blijft staan met andere poppetjes aan het roer.
Het is een ilussie dat we Overmars en Ten Hag tot het einde van de tijd aan het roer kunnen hebben staan.

26 oktober 2021 om 17:38

Ik zou Mathijssen of Huiberts wel als goedbetaalde assistent van Overmars willen zien zodat een van hun het stokje kan overnemen. Als trainer werkelijk geen idee. Slot misschien maar die heeft al een baan.

26 oktober 2021 om 18:17

Zou leuk zijn voor Berghuis. Kunnen ze samen in de bunker. Ik zou het qua trainer ook niet weten. Maar voor mij kwamen Ten Hag en Bosz ook een beetje uit de lucht vallen. Dus who knows. Ze zullen vast wel een schaduwlijstje klaar hebben liggen.

Poeh, ik hoop het niet. Maar ik kan wel begrijpen dat dit een voorwaarde zou kunnen zijn voor Marc Overmars om over te stappen naar de club. Je zou zeggen dat dit niks is voor Ten hag, maar als je de directeur voetbal achter je hebt staan is er wel veel mogelijk. Dat heeft hij ook gezien bij Ajax.

Liever niet, maar ik gun het hem van harte.

Ik zie Newcastle uiteindelijk ook zomaar Koeman aantrekken, omdat het een grote naam is. Al die oliedollars kijken doorgaans naar uitstraling. Koeman is daarin natuurlijk wel een naam. Shearer zou ik qua sentiment wel mooi vinden. Maar die heeft die ambitie volgens mij totaal niet.

26 oktober 2021 om 19:14

Volgens Romano zijn ze al zo goed als rond Paulo Fonseca, denk ook dat dat meer het vijver is waar Newcastle op dit moment in moet vissen. Tuurlijk sky is the limit maar denk niet dat een beetje bewezen trainer zin heeft in een jaartje degradatie strijd.

Weer die Daily Mail. Kap er nou eens mee. Ten Hag en Overmars gaan helemaal nergens heen. Mensen trap er toch niet in. Het zijn krant verhaaltjes.

Mag toch hopen dat hij het niet gaat doen, evenals overmars. Zitten goed op hun plek bij ajax en hebben het prima voor elkaar nu. Mocht hij wel gaan dan zou ik sowieso het hoogste salaris willen, als je 13 kan betalen heb je er ook 15 voor over lijkt me

De naam Xavi is nog niet gevallen. Zo lang ze schmidt maar in Eindhoven laten. Althans dit is de ,mening van menig Ajax en Feyenoord supporter. O, ja natuurlijk de fans van de Eagles niet te vergeten, Eagles was de beste volgens Schmidt
Ach, ook ten Hag zal eens gaan. Ik denk aan het eind van het seiznoen. Overmars blijft gewoon in Amsterdam. Ajax is een naam aan het worden wereldwijd. Dit is net alleen voetbal.
Overmars, Sar maken zich straks onsterfelijk. Lijkt mij wel wat meer waard dan het viervoudige aan salaris, en de bijkomende problemen

Welke trainer zien jullie graag komen mocht ten hag vertrekken? Grim, slot en misschien ultee als Nederlandse kandidaten? Maar zijn die klaar voor een topclub? Edit : Hoe doet Reiziger het eigenlijk? Ik hoor daar maar weinig over.

Veel reacties gericht op het sportieve plaatje. Duidelijk en met de algehele opinie eens. Maar kerels...7 miljoen euro netto per jaar.....7 miljoen euro.... Let that sink in: 7 miljoen euro netto per jaar...in 1 klap je gehele nageslacht financieel onafhankelijk tot in den eeuwigheid als je een beetje goed investeert. Ik gun het hem...

26 oktober 2021 om 18:14

In het huidige klimaat ga je daar niet je complete nageslacht financieel onafhankelijk maken, maar het zorgt zeker voor een zorgeloos (financieel) leven. Ik zou het doen hoor. Ajax leuk en aardig, maar daar valt voor hem ook niks meer te winnen. Met Newcastle kan je het even proberen in de grote competiie. Al denk ik niet dat ze Liverpool, Chelsea of City even gaan overmeesteren. Daar zijn die clubs gewoon al te lang groot voor.

26 oktober 2021 om 19:26

Ja jij ziet hem graag vertrekken natuurlijk 😈

26 oktober 2021 om 21:42

Wisselvallig. Prachtig in de champions league, maar in de competitie mag het wel wat minder. Hoewel ik met Feyenoord vrij kansloos ben voor de titel hoor. Maar toch, elk jaar volle bak beginnen en aan het einde toch teleurgesteld zijn. Love it. Soort SM is het

Lijkt mij totaal niet de juiste trainer voor Newcastle. De beste man kan geen Engels en het lijkt mij ook niet iemand die met vedettes om kan gaan in de meest zware competitie die er is. Hij doet het echt uitstekend bij Ajax en ik denk dat die daar moet blijven, maar zeg maar eens nee tegen zo'n salaris.

Koeman is zo goed als beschikbaar, kan leuk trainertje zijn voor Newcastle.
Al gun ik die kerel door zijn huidige arrogante respectloze gedrag bij Barcelona totaal helemaal niets.

Afijn, het is te hopen dat zowel Ten Hag als Overmars voor Ajax behouden blijft maar men moet wel realistisch blijven dat dit vrijwel onmogelijk is. Er worden van alle kanten aan dat tweetal getrokken, de druk van Newcastle kan men wellicht nog weerstaan maar als straks grotere clubs komen, dan zijn ze weg.

Ik zou tegenwoordig als trainer niet meer zo snel op de geldtrein stappen als je ziet hoe snel je er ook weer af geduwd wordt. Ik kan me van Ten Hag ook voorstellen dat hij bereid is te wachten tot er een meer stabiele club langskomt waar je als trainer wat meer tijd en vertrouwen krijgt om iets op te bouwen.

Vreselijk zo'n club die het voetbal om zeep brengt door het geld van rijke eigenaar. Fair play is een grap, de UEFA mag van mij opgedoekt worden. Of dit gerucht nou waar is of niet, het blijft walgelijk.

Ja , zie hier wat bedragen voorbij komen maar volgens de info die gepubliceerd is dan heeft Ten Hag inmiddels een salaris van 1 miljoen bruto bij Ajax. BIj een contact van drie jaar is dat 3 miljoen bruto tegenover 39 miljoen bruto. Kom op zeg , als dat waar is moet hij dat toch doen.

Ik vind ten Hag meer in Duitsland passen. Engeland word steeds meer een wespennest waar de druk steeds ondrageijker word. Je moet top 4 staan, dan ben je safe, sta je lager, dan zagen ze aan je stoelpoten. De competitie word er ook niet beter van als al die sjeiks met bloed aan hun handen clubs gaan overnemen. Beleid kan je niet voeren. Het is een zak geld voor spelers neerzetten en daar moet je het mee doen. En doe je het niet, dan sta je met een zak geld op straat. Als hij naar de PL gaat, dan samen met Overmars naar Arsenal, daar kan hij wat neer gaan zetten. Maar ik zie ten Hag eerder naar Duitsland of Spanje gaan of lekker bij Ajax blijven. Hij komt uit een vermogende familie en zijn salaris bij Ajax is ook niet misselijk. Conclusie, voor het geld hoeft hij het niet te doen, waarom die stress van Newcastle pakken.

Het liefst zie ik hem nog jaren bij ons Ajax maar zo een salaris sla je niet zomaar af. het is ook een nieuw project wat je misschien zelfs met overmars kan doen. Hij zal er misschien wel moment nemen om erover na te denken lijkt mij.

Die neemt dan lekker Gravenberch en Onana mee, koopt Frenkie en De Ligt erbij. Krijgt verder wereldsterren als Hazard, Dybala, Bernardo Silva, Aouar, Koulibaly bij en je kan zo een wereldelftal opstellen (alleen nog een linksback en rechtsback erbij: Tagliafico en Rensch?).

26 oktober 2021 om 19:36

Opstelling toegevoegd.

Onana
Rensch
Koulibaly
de Ligt
Tagliafico
Gravenberch
Frenkie
Aouer
Bernardo Sil
Dybala
Hazard

Dat 35% serieus denkt dat Ten Hag weggaat xD Overmars en ten Hag gaan nergens naartoe, hebben inmiddels geld zat en Ajax heeft ambities! Dit soort artikelen mogen de prullenbak in!

Tottenham zag van Ten Hag af, niet andersom

Dit is een enorme zeepbel. Eens te meer blijkt dat je met kopen nog geen succes koopt (PSG, United). Voordat je een ingespeeld team hebt, ben je minimaal een jaar verder. De sjeiks verwachten natuurlijk direct waar voor hun geld en als het speeltje niet meer leuk is, gooien ze je er ook zo weer uit. Als ik Ten Hag was, zou ik lekker tot de zomer wachten en bekijken hoe de wereld er dan voor staat (Manchester United, Barcelona, Dortmund, etc.)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Brentford46-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. Saint-MaximinMiddenvelder345
JoelintonAanvaller344
C. WilsonAanvaller176
C. WoodAanvaller162
G. JonesUnknown
K. DarlowKeeper80
M. DúbravkaKeeper250
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren