‘Koeman moet gaan nadenken of hij Frenkie niet op de bank moet zetten’

Maandag, 25 oktober 2021 om 08:30Chris Meijer • Laatste update: 08:31

Frenkie de Jong komt er slecht van af in de Spaanse kranten na de wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid (1-2). De Nederlandse middenvelder speelde totaal 77 minuten mee in el Clásico, alvorens hij met hamstringklachten moest worden vervangen door Sergi Roberto. De Jong wordt bestempeld als ‘een van de slechtste spelers’ aan de zijde van Barcelona.

“De wedstrijd van De Jong was zwak en ver verwijderd van het hoogste niveau dat hij heeft aangetikt in het shirt van Barcelona”, zo oordeelt Sport, dat een 4 uitdeelt voor het optreden van De Jong. “Barcelona heeft een versie van De Jong nodig die niet kwam opdagen. De Nederlander zou een van de leiders van dit elftal moeten zijn, maar dat is hij op dit moment niet. In plaats van opstaan op moeilijke momenten, lijkt hij steeds meer een mooiweervoetballer te worden': hij leeft alleen op wanneer het de ploeg voor de wind gaat.”

“De Jong was in de eerste helft de schaduw van Luka Modric. Hij was meer bezig met Modric dan met zijn eigen spel”, schrijft Marca. “Koeman zette dat in de tweede helft enigszins recht, maar echt beter werd het niet. De Jong is nog heel ver van zijn niveau verwijderd dit seizoen. Hij was een van de slechtste spelers in el Clásico en dat betekent slecht nieuws voor Barcelona.”

“Op een fundamentele positie in het 4-3-3-formatie toonde De Jong geen initiatief in aanvallend opzicht. In verdedigend opzicht was hij niet krachtig genoeg en zijn onzuivere passing begint alarmerend te worden. Dat Koeman hem wisselde, was illustrerend voor zijn slechte vorm”, stelt Mundo Deportivo. Spaanse media melden echter dat De Jong voorafgaand al met hamstringklachten kampte, maar per se wilde spelen tegen Real Madrid. Uiteindelijk moest hij zich daardoor laten vervangen.

Men houdt er rekening mee dat De Jong vrijwel zeker het midweekse thuisduel met Rayo Vallecano moet missen, terwijl het nog maar de vraag is of hij tijdig hersteld zal zijn voor het treffen met Deportivo Alavés dat volgende week zaterdag op het programma staat. “Een feest om te vergeten”, concludeert AS. “Dit was zeker zijn slechtste wedstrijd voor Barcelona. Zowel verdedigend als aanvallend was hij wisselvallig. Koeman moet serieus gaan nadenken of hij De Jong niet op de bank moet zetten voor de komende wedstrijden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door mermans)

Laten we beginnen met Luuk de Jong, lijkt me.

25 oktober 2021 om 09:10

Waarom over Luuk ? Luuk is gehaald uit pure armoede, en levert dat ook gewoon. Dus die doet gewoon wat je ervan kan en mag verwachten. Frenkie daar is +70 miljoen voor betaald, en die neemt een ploeg never nooit op sleeptouw. Prachtige voetballer is zijn comfortzone waar helemaal nooit een wedstrijd word beslist. Maar eenmaal over de middenlijn word hij per meter minder en minder, en uiteindelijk bij de 16 kijk je dan naar Lex Immers in een Barcelona shirt.

25 oktober 2021 om 09:39

Was hij maar als Lex
Immers rond of in de 16, die scoort minimaal 10 soms 15 per seizoen. De jong gaat dit nooit halen.

25 oktober 2021 om 09:20

Luuk de Jong kan er niet zo heel veel van natuurlijk, maar hij kan er ook niks aan doen dat ie constant op moet komen draven.
Als Barcelona langskomt zeg je niet snel nee, ook niet als je zelf stiekem wel weet dat je niet de kwaliteiten hebt die bij Barcelona nodig zijn..

Wanneer de trainer je vervolgens steeds opstelt zeg je ook geen nee.

Ik denk dat Luuk zich ook wat ongemakkelijk voelt als hij weer het veld in moet. Gister werd hij ook al uitgefloten toen hij erin kwam en vervolgens stuiteren de eerste 3 ballen die hij krijgt van z'n voet af. Het zit ook allemaal niet mee.

En ik ben echt totaal geen Luuk de Jong fan hoor,sterker nog bij Utrecht zou ik 'm nog niet in de spits willen hebben.

Frenkie is gewoon een van de beste middenvelders ter wereld die dat al twee jaar lang gewoon heel goed verborgen weet te houden

24 oktober 2021 om 21:47

Hij is gewoon te goed voor zijn teamgenoten. Ze kunnen zijn 300IQ spel niet begrijpen met hun kleine brein. Vooral die balletjes breed over 2 meter zijn compleet onbegrepen. Geniaal! FDJ is een genie

24 oktober 2021 om 21:51

Indd en hoe hij die rushes maakt tegen een half drukzettende spits en de bal daarna breed of terug passt is ongekend

24 oktober 2021 om 21:57

Pff bro na het zien van zijn rushes ben ik helemaal niet meer onder de indruk van een Zidane of Iniesta. Wie zijn zij vergeleken met deze maestro FDJ??

24 oktober 2021 om 23:21

Ik vraag mij af wie nu Frenkie zijn veters strikt, nu Messi weg is.

25 oktober 2021 om 09:29

Die rushes hoort hij ook heel niet te maken. Frenkie is bij het NL elftal de spelmaker, terwijl hij bij Barca een soort Iniesta rol heeft die hem niet past. Als Barca hem een bijrol gaat geven ben ik ervan overtuigd dat een andere topploeg hem oppikt en hij daar weer opbloeit.

25 oktober 2021 om 17:41

Mooie vervanger van Gundogan wanneer hij zou vertrekken bij City.

24 oktober 2021 om 21:51

Heeft bij Oranje echt nog wel een paar puike wedstrijden gespeeld

24 oktober 2021 om 21:54

Ja en maar blijven teren op die 2 potjes. Die jongen komt gewoon zwaar te kort voor Barcelona. Denk meer niveau onder de top van Spanje.

24 oktober 2021 om 22:38

En dat ligt natuurlijk allemaal aan Frenkie en niet aan zijn medespelers.. Frenkie hoeft echt niet van spelers voor hem, waaronder Depay, te verwachten dat die een keer een risicovolle sprint in de diepte maken, zodat Frenkie een werelds balletje kan geven. Ze komen de bal halen of staan stil, wachtend om zelf een actie te kunnen maken. Er zit op het moment gewoon weinig voetbal in, en dat komt zeker ook voor rekening van Koeman. Ik zeg niet dat Frenkie goed speelt, maar op dit moment komt zijn spel ook niet tot z'n recht. En daarnaast zie ik geen enkel alternatief. Na al dat gejank kan ik me niet voorstellen dat spelers zelf nog geloof hebben in Koeman, die als het uitkomt met zn 532 op de proppen komt en Luuk in de spits laat beginnen en verder geen plan lijkt te hebben.

24 oktober 2021 om 22:43

Depay hoeft ook niet diep te gaan lopen want Frenkie geeft toch wel weer een breedtepassje over 2 meter en dan gaat hij diep voor Jan met de korte achternaam

24 oktober 2021 om 23:07

Japie beetje bij beetje zie je de leden van vz met ons mee draaien. Eerst kon je geen slecht woord over frenkie zeggen, nu hoor je steeds meer geroezemoes. Eindelijk zien de mensen dan toch, beetje bij beetje, dat frenkie gewoon een hele middelmatige speler is.

24 oktober 2021 om 23:08

Zwaar gehyped onze frenkie

24 oktober 2021 om 23:21

@elfaraondcamas - Als je maar vaak genoeg tegen de wind in probeert te pissen, krijg je de wind vanzelf een keer mee. Frenkie de Jong is duidelijk uit vorm en dan is het logisch dat mensen dat zien. Daar hebben ze jou of Japie_krekel echt niet voor nodig hoor.

24 oktober 2021 om 23:47

Geldt dat andersom niet precies hetzelfde? Als je Frenkie vaak genoeg een van de beste middenvelders noemt speelt ie vanzelf een goede pot.

Werkt dus twee kanten op. De vraag is oprecht of hij niet in vorm is of dat hij op basis van één seizoen een mooie transfer heeft gemaakt en sindsdien maar een paar potten de Frenkie van Ajax is geweest. Ik had hem heel hoog zitten maar het lijkt toch wat minder dan ik hem had ingeschat.

25 oktober 2021 om 00:04

@Sirius ik ben het vaak met je eens maar iets nuchter constateren is toch niet tegen de wind in pissen? Als ke de afgelopen twee jaar wedstrijden van Barca hebt bekeken dan ziet zelfs een leek dat Frenkie een beetje meehobbelde en op geen enkele manier bepalend was op het spel

25 oktober 2021 om 00:06

@ElFaraonDCamas klopt. Toen we dit een tijdje geleden zeiden hadden we of geen verstand van voetbal of hadden we iets tegen Ajax maar nu lijken steeds meer mensen pok te zien dat hij weinig toevoegt aan Barca

25 oktober 2021 om 01:54

Barcelona is gewoon dramatisch.
Daar wint Ajax ook met 5-0.

25 oktober 2021 om 07:53

Klopt en Frenkie deelt met zijn matige spel vrolijk mee in de malaise. Ik verwacht meer van iemand van 86 miljoen

25 oktober 2021 om 08:48ja klopt helemaal alleen in nederland verheerlijken we graag onze eigen. spelers wat heeft. frenkie nou gebracht vanaf 2019 tot nu vrij weinig in mijn optiek en zelfs toen. busquets gebleseerd was en hij op zijn postie mocht spelen was het ook. niks ik vond dat gullit laast ook gelijk had over frenkie zo beetje de enige die kritisch op hem. is misschien kan koeman proberen wat cruijff met guardiola deed en gewoon als centrale verdediger opstellen en in 4-3-3 formatie spelen dan kan die opbouwen en het spel verdelen. want daar liggen ze kwaliteiten want hij is duidelijk. geen xavi of inesta.

25 oktober 2021 om 08:57

Japie: Dat is nou precies jouw probleem: Voor jou staat geld gelijk aan kwaliteit. Dat hij al die tijd in een steeds verder afglijdend team speelt ga je maar aan voorbij. Maar ach, uitleg is zinloos, als Japie de pik op iemand heeft is er geen mens die hem op andere gedachten brengt. Zie ook Schmidt.

25 oktober 2021 om 09:18

Nick, ik ben het niet vaak eens met Japie, eigenlijk nooit..😂 maar je verwacht tot van een speler die meer dan 80 mil heeft gekost toch wel meer dan wat Frenkie afgelopen jaar heeft laten zien? Het team is namelijk ook matig vanwege zijn spel. Het spel vertragen, balletjes terug, balletjes breed, nooit vechten als niet goed gaat en daarnaast lijkt het elke week slechter en slechter te worden. De jochies van 18 jaar laten echt meer zien dan Frenkie en spelen in hetzelfde team.

25 oktober 2021 om 10:08

Nick: 💯 gelijk over onze Japie. Koeman niks fout doen in zijn ogen. Altijd de spelers en Frenkie zijn schuld

25 oktober 2021 om 10:30

@Nick Danninha Oja, want een Maguire bv wordt niet afgerekend op zijn prijskaartje van 90 miljoen. Memphis moet het met dezelfde teamgenoten doen als Frenkie maar dan hoor ik deze excuses niet en dan zijn mensen ook kritisch op hem als hij niet goed speelt dus je punt snijdt geen hout. Schmidt bakt er namelijk ook niks van dus ik geef gewoon volledig terechte kritiek

25 oktober 2021 om 10:32

@visca el barca ik heb nooit gezegd dat Koemam het goed doet. Ik heb alleen gezegd dat er geen enkele coach is die met dit materiaal de verwachtingen gaat kunnen waarmaken want het is gewoon een armoedige selectie

25 oktober 2021 om 11:25

Ik denk juist dat een juiste coach meer zou uithalen dan Koeman. Niet om de prijzen want dat word moeilijk. Ik wil vooruitgang zien en vechtlust. Dat mis ik onder koeman.

25 oktober 2021 om 11:45

Wie weet valt er dan idd iets meer uit te halen maar ik denk niet heel veel meer. Atletico eb Real hebben imo teveel kwaliteit in vergelijking met Barca

25 oktober 2021 om 15:01

Diepgaan voor Jan met de korte achternaam betekent ook dat je ruimtes in loopt, ruimtes creëert voor anderen, de tegenstander met je meetrekken etc, en spelers als Frenkie de optie biedt om ook een diepe pass te spelen, ook al kiest hij uiteindelijk een andere optie. En ja, dan loop je een paar keer per wedstrijd voor niks, en een paar keer krijg je hem wel en komt er wellicht een kans uit. Maar dat "voor niks lopen" lijkt men tegenwoordig te lui of te verwend voor te zijn. Snel gefrustreerd wanneer een loopactie gemaakt wordt maar men de bal niet krijgt.. Ik weet niet of je zelf gevoetbald hebt maar het is niet zo zwart wit als dat jij schetst. Ik spreek je niet perse tegen wat Frenkie betreft, maar hij kan het niet alleen. Hieronder schrijf je iets over Maguire zn 90mln, maar ook hij beslist geen wedstrijden in zn eentje. Grealish doet het tot op heden ook niet, en Haaland kon een 5-0 tegen Ajax ook niet voorkomen. Feit is dat Barca gewoon slecht draait en het lijkt alleen maar slechter te gaan, en idd, Frenkie is er onderdeel van.

25 oktober 2021 om 17:02

Frenkie heeft het uitstekend meegedraaid in een door Ten Hag geoliede machine maar is niet iemand die het elftal bij de hand neemt, wat je dan wel weer verwachten mag van iemand van ruim 80 meloenen. Trouwens doen veel spelers uit dat elftal van ETH het niet echt top momenteel. De Ligt,vd Beek,Zyech,Frenki,Dest

25 oktober 2021 om 09:14

Klopt alleen Messi kon hem soms volgen en daar een sjokactie op in zetten

25 oktober 2021 om 10:01

Ja ja, Frenkie zit in een vormcrisis en Japie Krekel en z'n nietspresterende legertje armchair heroes kruipen weer onder hun steen vandaan om hun al twee jaar nauwelijks verborgen gehouden cynisme es lekker op hem te botvieren. Tjonge jonge, je geluk zal maar afhangen van het ongeluk van een ander... Maar ik zou zeggen, heren, geniet er maar van. Frenkie komt er wel weer bovenop, en dan zitten jullie weer onder die steen.

25 oktober 2021 om 10:26

Haha hou je neus man, iedereen ziet toch dat Frenkie eigenlijk nog geen enkele wedstrijd heeft gedomineerd daar. Terwijl we dat wel aan het verwachten waren met zijn allen. We hoopten dat het ging lukken, het is geprobeerd en het resultaat is duidelijk. Soms werkt het gewoon niet dat kan toch?

25 oktober 2021 om 10:33

@Remark Een Depay moet het met dezelfde teamgenoten doen en die wordt ook bekritiseerd maar dan hoor ik je niet

25 oktober 2021 om 11:38

Japie moet ik nu wel gelijk geven over frenkie en depay. Depay fout bij atletico en real waar een goal uitval. Kritiek krijgt hij niet. Wel miquenza en dest van die kans. Depay heeft te veel macht gekregen van Koeman. Frenkie op de positie waar hij speelt moet hij eenmaal meer laten zien. Als die op busquets zijn plek speelt verwacht ik weer andere dingen snap je. Als aguero fit is altijd basis pure nummer 9 is het en dat hebben we nodig.

Het is heel simpel. Je hebt Sergi Roberto, Frenkie de Jong, Nico en Busquets voor de controlerende rol. Waarvan Busquets het beste is.

Verder zijn Gavi, Pedri en Puig je creatieve middenvelders waarvan er twee moeten spelen. Bij voorkeur Puig en Gavi centraal, en Pedri hangend op links wanneer die weer fit is.

Wat Koeman speelt is voor de Barcelona aanhanger gewoon anti-voetbal. Tijd voor wat creatieve spelers op het middenveld. De balans is al jaren weg met gasten als Paulinho, Vidal en nu Frenkie. Alleen camoufleerde Messi het toen nog met absurde aantallen goals en assists...

24 oktober 2021 om 21:48

Busquets-Pedri-Gavi zou momenteel misschien wel het beste werken. Maar ze kunnen beter rustig doen met Gavi vind ik persoonlijk.

24 oktober 2021 om 22:11Rustig doen met jonge spelers zijn onbekende woorden voor Koeman, behalve als het om Puig gaat. Hij is degene die vorig seizoen de roofbouw op Pedri is begonnen (die vervolgens is afgemaakt door Enrique en de la Fuente), waardoor die jongen sinds hij het rustig aan kon doen in de ene na de andere blessure valt. Dat wordt nog wat in 2022/23 wanneer het WK in de winter plaatsvindt, onder Enrique zitten ze er allebei gegarandeerd bij.

24 oktober 2021 om 23:23

Anderzijds zit Barcelona ook niet in de situatie om te gaan rouleren. Het gaat al vreselijk moeizaam met de sterkste 11 en blessures hebben ervoor gezorgd dat die jongens uberhaupt bij de eerste selectie kwamen.

24 oktober 2021 om 22:00

Waarom Gavi? Wat kan hij nou eigenlijk? Vandaag helemaal 0,0 laten zien. Ik snap de hype niet.

24 oktober 2021 om 22:21

Natuurlijk heeft hij weinig laten zien. Niet zo gek ook toch? Is ocharme net 17. Heeft een boel talent zoveel is wel duidelijk

24 oktober 2021 om 23:26

Maar is het heel aannemelijk dat Barcelona momenteel 8 absolute toptalenten heeft, of lijkt het gewoon wat omdat ze mee kunnen komen? Die jonge jongens worden wel heel geforceerd omhoog geschreven natuurlijk. Nu zeg ik natuurlijk niet dat ze niet goed zijn hoor, maar laten we nou maar eerst eens afwachten hoe ze zich gaan ontwikkelen.

25 oktober 2021 om 07:19

Als ze ook met het nationale elftal meekunnen, dan vind ik het predikaat toptalent wel gerechtvaardigd.

25 oktober 2021 om 08:08

Heel toevallig is daar Luis Enrique de baas. De man dat 0 spelers van Real Madrid meeneemt en zijn liefde voor Barcelona bij de nationale ploeg ales behalve tempert. Garcia wordt ook nog steeds opgeroepen en wat heeft die man eigenlijk laten zien tot nu toe bij Barcelona? Is de nieuwe Lenglet, elke wedstrijd wel een fout waar een 100 kans uitvalt. Gisteren bij de 0-2 van Vazquez staat hij de schutteren van jewelste.

Maar het meekunnen bij het nationale elftal? Busquets is nog van redelijk niveau maar werd gisteren ook aan alle kanten voorbij gelopen. Heel het middenveld heerste van Real Madrid ten aan zien van Barcelona, dus predikaat van toptalent?

25 oktober 2021 om 11:55

Welke speler had hij dan moeten oproepen?
Isco speelt nooit en haalt al jaren geen enkel rendement.
Nacho is minder dan Pau Torres en Laporte. Inigo Martinez is een vraagteken. Nacho is dan wel weer beter dan Eric Garcia. Maar goed, die heeft meer de toekomst.
Carvajal was geblesseerd. En is ook vaak geblesseerd.
Idem voor Vazquez. En die heeft ook niet het niveau voor het Nationale Elftal.

De enige die vanuit Madrid opgeroepen had kunnen worden, was Asensio. Die had een aantal weken een lekkere vorm te pakken. Maar ondertussen valt dat ook wel weer mee.

24 oktober 2021 om 22:04

Dit zou echt een droom middenveld zijn . Maar Koeman zal en heeft nog nooit puig en Pedri samen laten spelen

Lijkt me wel goed. Hij bakt er echt niks van de laatste tijd, misschien schudt het hem wakker.

De jong tikje breed en balletje terug.

Voetbal gaat om resultaten, niet om de duurste speler opstellen. Gewoon lekker tijdje banken of een tijdje meedraaien met het 2e lijkt me een goed idee voor frenkie

Zal wel een onpopulaire mening zijn. Maar Frenkie ontwikkelt niet en brengt Barca niks extra’s. Lekker verkopen

24 oktober 2021 om 21:50

Verkopen nu het nog kan. Zolang clubs nog in het fabeltje trappen dat deze jongen een wereldklasse middenvelder is.. want lang gaat dat luchtkasteel niet meer bestaan

25 oktober 2021 om 09:29

Dus terug naar Nederland dan? Alleen daar bestaat dat luchtkasteel nog. Of je moet denken aan een Celta of een Alaves die hij misschien kan aanvullen?

24 oktober 2021 om 21:53

Frenkie hiirt vooral bin de spelers die de afgelooen jaren de meeste minuten gesoeeld heeft. Ik denk dat ze hem fewoon eens ff een tijdje oo vakantie moeten sturen. En dan kijken of het weer beter gaat. Zoals het Ni gaat, wordt het in elk geval niet beter.

Koeman moet de Jong lager op het veld zetten, ofwel naast Busq, of kiezen tussen de jong en busquets.
De jong die zo hoog speelt, dat werkt niet, dat kan hij gewoon niet.
De jong heeft ruimte voor zich nodig, zodat hij kan opkomen, maar hem zo hoog laten spelen, heeft totaal geen nut.
Maarja Koeman doet wel meer dinges fout, kan totaal het spel niet lezen, dat zie je ook aan zijn wissels die hij vaak doet.

24 oktober 2021 om 21:54

Dat deed hij vorig seizoen op het begin en dat werkte niet. Hij moet eigenlijk op de plek van Busquets, maar die is beter op dit moment.

24 oktober 2021 om 21:57

Busq is beter, maar je moet toekomst gericht denken, dus De Jong daar zetten.
Busq doet het goed als Barca zoals vandaag met druk naar voren speelt en de ruimtes klein maakt.
Maar als er veel ruimte onstaat kan hij het niet belopen.
Onder Koeman heb je dus meer aan De Jong, omdat Koeman geen aanvallend voetbal speelt.
Onder een Xavi of Enrique kan Busq perfekt nog mee.

24 oktober 2021 om 21:58

Hij kreeg al de rol van busquets onder Valverde en was het ook niets.Begrijp niet waarom de meeste altijd zeggen “ja maar dat is niet z’n positie”Uhmm hij staat veel te hoog” Wat is dat dan voetballer die niet eens op meerdere posities uit het middenveld kan?? Nee is gewoon gewogen en te licht bevonden.Leuk hoor dat wegdraaien bij je eigen 16 tegen fc Groningen maar barca is ander koek.

24 oktober 2021 om 22:44

Dat een middenvelder op meerdere positie op het middenveld uit de voeten moet kunnen vind ik niet kloppen.

Edson Alvarez, bijvoorbeeld, doet het geweldig als stofzuiger op het Ajax middenveld, maar hij kan geen 10 spelen a la Berghuis en is ook geen lopende middenvelder a la Klaassen. Hij is alleen bruikbaar als stofzuiger, maar dit maakt hem niet minder goed.

Zo heb je honderden andere spelers die maar goed zijn in een enkele rol. Busquets laat je ook niet spelen als een box to box middenvelder of een creatieve aanvallende middenvelder.

25 oktober 2021 om 00:08

Maar wat is dan wel Frenkie zijn rol? Hij is overal op het middenveld uitgeprobeerd en op geen enkele positie wist hij indruk te maken

Lijkt mij ook een keer tijd. Hij deelt volop mee in de sportieve malaise en het is dit seizoen totaal niet om aan te gluren. Onzuivere passes, achter de man, vertragend spel, het houdt allemaal niet over. Met Pedri heb je een speler met meer creativiteit en Gavi klopt heel nadrukkelijk op de deur. Laat Frenkie maar eens even lekker de bank warm houden, mijn geduld is al een tijdje op.

Ja de jong bakt er echt niks meer van. Vind het ook wel deels komen door koeman die echt geprobeerd heeft een aanvallende middenvelder van hem te maken wat hij gewoon niet is. Lekker verkopen aan een bayern of dortmund ofzo. Frenkie heeft overigens wel echt een lachwekkend slechte trap voor een profvoetballer hoor. Godsallemachtig een gemiddelde aanvaller uit de eerste klasse kan beter schieten dan hem.

24 oktober 2021 om 21:56

Wat moet Bayern met Frenkie de Jong. Bayer zoekt dynamische spelers en geen balletje breed spelers.

24 oktober 2021 om 21:58

is toch prima breedte speler voor hun. Frenkie kan echt wel dynamisch spelen als je hem goed gebruikt. Zou wel niet gelijk basis staan hoor bij bayern maar er zijn genoeg gimmas.

24 oktober 2021 om 21:58

De Oostenrijker Sibetzer staat daar nu.

24 oktober 2021 om 22:04

Alsof Bayern De Jong wil kopen voor de reservebank. Want Barcelona laat hem niet voor een koek en ei gaan ofzo.

25 oktober 2021 om 00:35

@blaugrana11 "Zou wel niet gelijk basis staan". Haha die jongen mag God op blote knieën bedanken als we überhaupt aan hem denken. Die jongen gaat nooit basis speler worden bij Bayern. Nu niet en nooit niet. Haha we hebben al Roca, Tolisso en Sabitzer als breedte spelers. Frenkie voegt niks, we hebben hem niet nodig.

25 oktober 2021 om 11:39

Rustig aan hoor Pablo, ik noemde gewoon ff de eerste club die in me op kwam. Komt idd te kort voor de basis van bayern. Wilde je dat ff horen? Frenkie speelde sabitzer afgelopen ek overigens helemaal overhoop dus hij kan echt wel iets

25 oktober 2021 om 13:22

Nee bij bayern moet je kunnen knallen zie Alaba’s goal gisteren. Frenkie kan net mee met een subtopper. Daarom is barca nu subtopper omdat frenkie daar alles speelt.

25 oktober 2021 om 08:04

Ik denk dat Barcelona geld zou moeten toeleggen om Bayern zover te krijgen dat ze De Jong van hen overnemen. Die hebben daar 4 man lopen op de positie van De Jong waar hij mijlenver van verwijderd is. Misschien iets voor een Wolfsburg of AZ of zo.

25 oktober 2021 om 09:55

En dat is dan ook weer onzin. Alsof Frenkie minder goed is dan een tolisso, Sabitzer of Roca. Wel dan Kimmich en Goretzka, wat dus wel een groot probleem voor hem zou vormen.

Het lijkt me wel dat het klopt dat De Jong beter rendeert in een team dat goed draait, in een slecht lopend team dat moeite heeft een opening te vinden gaat hij alleen maar heen en weer draaien en kappen, hij moet gewoon een verbindingspeler zijn in een goed lopend team, hij lijdt wat dat betreft aan hetzelfde virus als Van de Beek, daarom rendeerden ze beiden ook goed in een erg goed lopend Ajax. Maar het zijn geen spelers om de bal toe te schuiven zo van probeer jij eens iets te forceren.

24 oktober 2021 om 22:22

Hij is het beste als 8 in een counterploeg. Dan kan hij onder druk wegdraaien en het spel voortzetten. Een nummer 6 naast hem voor het vuile werk want dat is zijn positie al helemaal niet. In een ploeg die moet creeeren heeft hij het lastig om in de kleine ruimte gaatjes te vinden. Daarmee bedoel ik niet die korte passjes naar de spits of flanken maar een steekbal geven. Die kan hij wel goed geven wanneer er vanuit een counter snelle spelers diep lopen. Draait zich dan vrij en heeft ruimte om hem te geven. Een Mourinho ploeg zou hem goed hebben gedaan in het verleden. Type Pep spel ligt hem niet. Hij houdt dan wel goed possesion maar verder niets

Frenkie heeft pech dat busquets opeens weer werelds is gaan spelen en langer doorgaat als dat ze gedacht hadden. Hij moet afwachten tot dat zijn positie is en dan hopelijk zijn oude niveau weer gaat halen. Wat een fijne speler heb je dan. Nu is het niet veel nee maar verkopen zou eeuwig zonde zijn.

Snap overigens niet waarom puig amper minuten maakt onder Koeman maar luuk de jong / Sergi Roberto wel......

Terug naar 4 4 2 van Valverde met puig, gavi, pedri, frenkie😍

25 oktober 2021 om 09:45

Hoezo Frenkie heeft "Pech". Busquets moest banken voor Frenkie in den beginne. Ik kan me nog een artikel van VZ herinneren met als titel "Busquets heeft een probleem genaamd Frenkie". Haha that didn't age well zeggen de Engelstaligen. Koeman heeft het hele systeem omgegooid om Frenkie te laten renderen maar niks lukt. En Frenkie heeft bij Ajax nooit als enige 6 gespeeld, dus vanwaar het idee dat dat Frenkie's positie is? Hij heeft altijd naast Schöne gespeeld. Daar heeft hij ook heel veel wedstrijden gespeeld naast Busi. Maar het werkt niet. Houdt op met die onzin Frenkie is pure middelmaat. Ik zie Nico hem binnen nu en een jaar voorbijstreven, als dat het geval nu al niet is.

Frenkie is de meest overschatte voetballer van Europa. Met breedtepassjes en dom gedribbel kom je internationaal nergens. De oude krijger Modric gaf vandaag weer een les hoe een middenvelder wel moet spelen. Verhaal van de postbode is over. De reservebank wordt de komende maanden een zekerheidje. Busquets, Gavi en Pedri zijn stukken beter.

25 oktober 2021 om 13:24

Klopt helemaal.

Ik snap de kritiek op de Jong niet van veel mensen. Deze man heeft zoveel talent, kwaliteiten, potentie en noem het maar op. De reden dat hij niet tot bloei komt zoals bij Ajax is meer zijn omgeving. Barcelona is geen club waar je met een glimlach kan spelen momenteel. Er is teveel onrust zowel op als buiten het veld. Ik zie Frenkie bijvoorbeeld veel minder lachen dan bij zijn tijd bij Ajax wat geen goed teken is en wat gewoon bewijst wat voor sfeer er bij Barca zit momenteel.

Zn enige fout is dat hij met zijn spel de afgelopen tijd te voorspelbaar is geworden voor zijn tegenstanders, die weten hoe ze hem moeten afstoppen door bijvoorbeeld met 2 man tegelijk druk te zetten of de ruimtes te klein voor hem te houden, of zijn afspeelmogelijkheden te dekken. Hij moet wat feller, scherper en iets effectiever zijn. Maar dat komt vanzelf naar mate er meer rust is bij Barcelona. Barca is nu geen club waar je met alle rust kan spelen. En die onrust vanuit de club, bestuurd, fans etc slaat door naar de spelers die teveel druk op hun schouders krijgen. En al die shit raakt Frenkie ook.

25 oktober 2021 om 00:17

@ One_kurd. Dus je snapt kritiek op FDJ wel. Je geeft het zelf alleemaal aan wauw

25 oktober 2021 om 13:26

Ja 5 miljoen per jaar verdiend die nu, 6 jarig contract wat een debiel om dat teOndertekenen. Barca gebruikt hem om zijn commerciële plaatje. Meer Nederlanders die fan zijn van barca door hem. Vooral kinderen.

Hoogtepunt was toch 2 counter aanvallen eigenhandig kapot maken. In de 1e helft toen ze uitbraken bij de corner liep Frenkie goed weg en vond Ansu Fati hem, je zou denken gevaarlijk counter, nee Frenkie geeft dan een blindelingse voorzet over alles en iedereen naar niemandsland.. in de 2e helft had hij alle ruimte kon hij overal heen rennen, wilt hij Casemiro toch niet rechts dribbelen, de Braziliaan stak gewoon een voetje en hij had de bal al. Bizar slecht is Frenke geworden, echt bakt er niks van.

Frenkie moeten ze niet meer zo hoog in het veld gaan sturen. Hij is aanvallend gewoon te zwak om wat te doen. Leuk dat hij het vorig jaar deed maar dat was met ene Lionel Messi die constant een geniale assist gaf. Ook in de Clasico zag je weer belabberde uitvoeringen waarbij die een simpele hoge bal moest spelen maar dat kan die ook niet. Dus je moet maar kiezen tussen Busquets of Frenkie. Want beide op 1 middenveld gaat niet werken.

24 oktober 2021 om 23:17

Exact dit. Mensen discussieren alsof we het daadwerkelijk over een vooruitgeschoven middenvelder hebben, maar laat Busquets daar spelen en hij bakt er ook weinig van. Het zijn beiden gewoon verdedigende controleurs. Dit gaat inderdaad niet werken. Vind het ook wel vallen onder de noemer 'tactisch falen'. Dat neemt overigens niet weg dat De Jong ook in de basis van z'n kwaliteiten niet goed speelt op 't moment. Je merkt dat hij een mentaal tikje heeft die hij nog niet lekker kan verwerken.

25 oktober 2021 om 09:32

@sirius Op welke positie speelde hij bij Ajax? Hij speelde toch nooit als enige 6. Toen Koeman kwam liet hij hem toch spelen zoals hij bij Ajax speelde of niet? Koeman heeft het hele systeem omgegooid om Frenkie te laten renderen. Sterker nog Busquets begon op de bank toen Frenkie kwam. Frenkie heeft als CV gespeeld volgens mij zelfs als valse spits. Rcm, Lcm niks lukt. Houdt toch is op met hij speelt niet op zijn positie. Toen Frenkie 4x achter elkaar had gescoord toen las ik niet meer dat hij niet op zijn positie zou spelen. Toen las ik alleen nog ja Frenkie heeft zijn draai gevonden, Frenkie begint nu zelfs te scoren. En nu hij bagger is, speelt hij opeens niet meer op zijn positie. Echt klinkklare onzin.

Komt er ook nog een artikel over Kroos? De man dat in zijn 1tje de baas was over het gehele middenveld van Barcelona? Ballen over de hele alsof het een training was en niet alleen zoals Frenkie over een meter of 5 breed of achteruit. Het zal wel niet, maar stille hoop dat Kroos krijgt wat hij verdiend, een artikel of hoe goed hij wel niet is.

Frenkie is de beste middenvelder wat we in Nederland hebben even mindere periode kan toch, we zijn echt goed met iemand gelijk afschrijven, ik hoop oprecht dat hij werelds gaat spelen weer dan zijn we van dat gezeik af

Ik heb het al heel vaak gezegd. Zijn inzicht om out of the box oplossingen te vinden is zeer matig. Hij is heel eenzijdig. Dat betekent bal kort tussen de linies, naar Alba of wegdraaien en inleveren. Zelden zal je hem een bal zien geven waarvan je denkt zooo daar is een hele linie mee weggespeeld. Zijn lange bal is te zacht en met een boog. Dat is ook de reden waarom hij die niet geeft. Modric zie je bijvoorbeeld in 1 keer een bal naar de andere kant openen terwijl de rest denkt dat hij hem kort houd. Zo creeer je ruimte en word het gevaarlijk omdat iedereen uit positie is. Dat soort oplossingen die een team uit balans brengen heeft Frenkie zelden. Hij blijft dan kort spelen om zogenaamd tiki taka uit te stralen maar niemand is daarmee gebaat omdat het geen gevaar oplevert.

Verder lijkt hij minder explosief te zijn geworden. Voorheen rende hij met bal aan de voet langs 2/3 man. Nu met moeite nog maar 1. Dat kan een probleem worden aangezien hij het grootste deel van zijn carriere heeft geteerd op die dribbel.

Ik twijfel heel erg of hij zich gaat verbeteren. Misschien op lange termijn wel maar het komende jaar zal hij zijn best moeten doen om niet op de bank te komen. Koeman kan zomaar voor Busquets-Gavi-Pedri gaan kiezen. De vorige wedstrijd werd hij al helemaal gek toen Frenkie niet schoot en de bal toch weer aflegte. Nu haalt hij hem eruit. Voor Oranje hoop ik dat hij snel de stap maakt

Wordt tijd dat mensen gaan inzien dat deze jongen geen wereldtop is zoals vrijwel iedere Ajacied beweert. Frenkie kan soms een leuke dribbel uitvoeren maar 9/10 keer is het een tikkie breed of tikkie terug. Vandaag zag je hem ook een lange bal willen geven en dat ging volledig fout. Modric op 36 jarige leeftijd is nog steeds 10x beter dan Frenkie ooit zal worden en dat is een feit.

24 oktober 2021 om 23:56

Weinig nut om Ajacieden hierbij te betrekken toch? Daarnaast lijkt het mij sterk dat je elke Ajacied hebt gesproken en ze om hun mening hebt gevraagd dus je statement kan gelijk de prullenbak in. Populistisch gezeur er zijn namelijk zat Ajacieden die er een andere menig op nahouden.

Modric en Frenkie vergelijken?

25 oktober 2021 om 13:37

Ja ik was fan modric toen ik hem de eerste keer zag ballen bij Tottenham. Real kocht hem gelijk daarna. Dat is niet zomaar. Zijn balbehandeling is echt wereldklasse.

De Jong lijkt z'n zelfvertrouwen verloren te zijn. Hij speelt al een paar maanden heel erg veilig. Nu snap ik wel dat de omstandigheden niet ideaal zijn en dat hij niet op z'n positie speelt, maar de fouten die hij maakt zijn vooral een mentaal dingetje. Dat risico wat hij eerder had, heeft hij niet en hij maakt verkeerde beslissingen, terwijl z'n spelintelligentie juist een sterk punt van hem hoort te zijn. Dat laat wel zien dat hij dit seizoen nog niet goed in zijn vel zit. In Oranje overtuigt hij momenteel ook niet echt. Het is voor hem wel zaak dat deze vormdip niet te lang doorzet. Overigens vraag ik me sowieso af wat je als coach bezielt om 'm op deze manier te gebruiken...

24 oktober 2021 om 23:52

Op welke manier gebruikt? Hij is op alle mogelijke manieren geprobeerd. Als enkele 6, in een dubbele 6 rol met Busquets samen en als linker/rechter aanvallende cm. Deze smoes kan ik niet meer aanhoren. Als rechter aanvallende cm heeft hij zelfs het beste gerendeerd. Dat hij zijn zelfvertrouwen kwijt is ja dat is duidelijk. Zijn spelintelligentie word een beetje overschat als je het beoordeelt op La Liga niveau. Zo een Dani Parejo van Villarreal heeft een veel beter overzicht/inzicht. Staan rechter rijtje momenteel. Zijn grootste kwaliteit is balbezit houden wanneer er druk word gezet. Wegdraaien en voortzetten.

Frenkie zit echt in een slechte fase en lijkt al het vertrouwen en gogme even kwijt te zijn, net als heel Barca trouwens. Even banken en rust pakken zou niet slecht voor hem zijn, gezien zijn vorm en de speelminuten die hij gemaakt heeft afgelopen jaar. Toch moet hij nog makkelijk mee kunnen bij een club als Barca, maar hij kan dit team niet bij de hand nemen. Tel daarbij op dat geen enkele speler verder zijn niveau haalt, op een enkeling na misschien en dan wordt het wel lastig om de weg omhoog in te zetten

25 oktober 2021 om 00:37

Nee Frenkie zit niet in een "fase". Frenkie is geen wereldtopper. Het is een middelmatige speler. Als Koeman geen coach was van Barca dan was hij al eerder op de bank gezet. Gavi is nu al beter dan Frenkie de Jong.

25 oktober 2021 om 08:09

Wat heeft Gavi gisteren meer laten zien?

25 oktober 2021 om 08:58

Gavi is geloof ik 17 jaar, Frenkie is 24 jaar en geen talentje meer. Daar mag je meer van verwachten dan van zo een Gavi die oas net op het hoogste niveau speelt en nog amper internationale ervaring heeft kunnen opdoen

25 oktober 2021 om 10:54

Je mag er meer van verwachten maar als je hem op de bank zet dan ga je dat niet zien. Ik heb Gavi overigens niets zien doen wat Frenkie niet kan. De wedstrijden dat ik hem zie spelen is het enige verschil dat je bij Gavi de indruk krijgt dat alles op kracht moet en hij nogal veel overtredingen nodig heeft om overeind te blijven. Dit terwijl Frenkie de rust uitstraalt, helaas voor hem, te veel rust waardoor het nonchalant oogt.

Wat een onzin . Barcelona heeft in alle opzichten gefaald in hun beleid. Frenkie speelt al 2 jaar op een ongelooflijk hoog niveau en tempo, elke speler heeft wel eens een mindere periode. Iedereen met enig verstand van voetbal herkend in Frenkie de voetballende kwaliteiten die hij in zich heeft. Ik zou me als Barca zijnde meer zorgen maken om “de jongens van de club” o.a Busquets en Pique die al wekenlang totaal niet thuis geven. Het zijn schijnbaar niet de leiders die met hun ervaring het elftal bij de hand kunnen pakken en spelen echt ondermaats.

25 oktober 2021 om 10:10

Nuchtere reactie. Uiteraard moet De Jong beter gaan spelen (of misschien even wat rust nemen om z'n koppie op orde te krijgen).
Maar hier de reacties dat hij middelmaat is, dan heb je gewoon 0 verstand van voetbal. Zelfs Gullit, die aardig wat kritiek op De Jong had de laatste tijd, geeft ook aan dat hij een uitstekende speler is.

Denk dat de Jong in een goed lopend team veel beter tot zijn recht komt. Niet een speler die de kar trekt.

25 oktober 2021 om 10:57

En dat is dus het probleem bij dit gehele Barcelona. Er zit geen speler tussen dat het verschil gaat maken. Aguero en misschien Fati tegen de wat mindere goden. Gisteren zat hij behoorlijk in de broekzak van Militao maar dat is niet gek gezien Fati nog jong is.
Hopen voor Barcelona dat Aguero fit kan raken en kan blijven. De minuten dat hij gisteren speelde was nog te weinig maar liet al meer zien dan de andere spelers.

25 oktober 2021 om 12:20

Fati, Gavi, Alba, Ter Stegen, Pedri en Aurajo spelen allen gewoon goed. Het ligt niet aan de team maar aan Frenkie zelf dat hij zo slecht speelt.

Zet hem maar een tijd op de bank en zie hoe het dan loopt. Dan is duidelijk hoe goed en belangrijk hij werkelijk is.

Frenkie is toch ook gewoon mens? Die vorm komt vast wel weer. Jammer voor Barca dat hij nu niet het team op sleeptouw kan nemen, al vraag ik me af of Frenkie dat überhaupt in zich heeft…

Ik ben fan van Frenkie, kan geweldig voetballen. Maar speelde een slecht EK en is dit seizoen dramatisch, nog geen goede wedstrijd gespeeeld. Je hoopt dat hij het elftal zou gaan dragen maar ik begin steeds meer te denken dat hij die leidersrol simpelweg niet in zich heeft.

Volgens mij kan Frenkie veel beter een linie naar achteren spelen vanuit de verdediging. In een soort Bazoer rol. 3 mans verdediging waarbij hij steeds het middenveld in kan komen. Dat past hem naar mijn idee veel beter. Hij kan aardig verdedigingen. En juist het indribbelen is zijn kracht. Scoren kan die niet. En heeft ook geen echt steekpass. Volgens mij is hij dan op zijn sterkst.

25 oktober 2021 om 12:34

Of hij kan het beste achter de verdediging naast de keeper spelen. Daar heeft hij zelfs nog meer ruimte!

Onderschat niet hoe de Spanjaarden hun eigen belangen verdedigen. Die willen gewoon Gavi en Pedri verder ontwikkeld zien en Frenkie naar de bank drukken als dat moet. Hier beoordelen sommige mensen Frenkie bewust of onbewust op een manier zodat hij er slecht uit komt. Zijn transferprijs erbij halen of van hem kwaliteiten eisen die hij niet heeft. Ten Hag gebruikte Frenkie gewoon op de goede manier. Hij is te dynamisch als een verdedigende middenvelder en mist de creativiteit en goede lange bal om regelmatig beslissend te zijn voor zijn team. Frenkie is echter mega druk bestendig en daarmee koop je controle. Kijk de wedstrijd terug tegen Frankrijk die we met 2-0 wonnen thuis. Griezman en zelfs Kante konden hem niet afstoppen of onder druk zetten. Nederland had de controle in die wedstrijd door Frenkie. Hij kan dat brengen tegen de besten in de wereld en dan is het vervolgens te taak van de coach om een balans te vinden en dus poppetjes om hem heen zetten die wat van de andere noodzakelijke ingrediënten brengen.

Niet denken maar gewoon doen..als je niet presteert moet je de bank maar eens warm houden...maar dan moet er nog een bank bijkomen voor de rest die beneden niveau spelen.

Als je zegt dat Frenkie goed bezig is bij Barça dan kan je dit even goed zeggen van Hazard bij Real.
Zever dus, beide ploegen moeten gewoon aanvaarden dat dit een mislukte transfer is en ze beiden zo als mogelijk moeten lozen willen ze wat geld vangen.

Die ajax Frenkie fans leven ook wel in parralel universum precies... Barcelona is nog wel een heel ander niveau

Frenkie bij Bayern? Dan is heel hun concept om zeep, die speelt niet snel genoeg en daar bovenop ook nog steeds breed. Misschien wil Pep hem wel, Die houdt ook van saai brij-voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

256 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 11 1 3 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren