Mike Verweij: ‘Dat zoiets in Amsterdam gezegd wordt over PSV, is wel pijnlijk’

Zaterdag, 23 oktober 2021 om 09:40Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:52

PSV was deze week de enige Nederlandse club die in Europees verband punten liet liggen. De ploeg van trainer Roger Schmidt ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen AS Monaco en dat was een flinke streep door de rekening. De Eindhovenaren presteren tot dusver wisselvallig dit seizoen, zowel in de Eredivisie als in Europa. Desondanks is de clubleiding van PSV voornemens om langer door te gaan met trainer Roger Schmidt. Volgens Mike Verweij en Valentijn Driessen ligt de lat niet hoog genoeg in Eindhoven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door pinko)

"Ze verliezen wel heel veel" en dan twee wedstrijden opnoemen.... Waarom nemen mensen Valentijn Driessen nog serieus?

22 oktober 2021 om 17:31

Ik heb ze ook niet hoog zitten, maar PSV verliest toch vaker wel dan niet de belangrijke potjes. Ik was als Ajacied vroeger nog wel angstig voor PSV, zeker als ze naar Amsterdam kwamen. Tegenwoordig zit ik toch wel ietsjes relaxter op m’n stoeltje.

22 oktober 2021 om 17:37

Komt dat omdat psv slechter geworden is of omdat Ajax beter geworden is? Mij lijkt het vooral dat Ajax gigantische stappen heeft gezet de laatste jaren. Waar psv juist wat achteruitging. Qua spel en kwaliteit zijn ze gewoon veruit het beste.

22 oktober 2021 om 17:38

Het mogen Muppet's zijn, zondag kan PSV zo maar winnen. Maar van mij mag het Technisch hart van PSV ook een contract voor het leven.

22 oktober 2021 om 18:23

PSV achteruit. Vroeger had PSV ervaren spelers die de klappen van de zweep kende en een stapje extra zette op doorslag gevende momenten. Ik noem een guardado, cocu en van Bommel. Tegenwoordig zijn de ervaren spelers de zachte eitjes die het als eerste laten afweten. Dat ervaren spelers halen heeft Ajax juist gekopieerd van PSV, terwijl PSV meer leunen op de jeugd opleiding heeft gekopieerd van Ajax. Alleen lijkt PSV hetgeen waar ze groot mee zijn geworden langzaam te vergeten.

22 oktober 2021 om 18:38

@ninja Dit zeg ik ook al een tijdje. Helemaal eens. Ik ben iig blij dat ajax de balans gevonden lijkt te hebben.

22 oktober 2021 om 18:49

@ninjakai helemaal mee eens. Die spelers met kwaliteit die rond hun 27ste terug willen komen lopen er ook niet veel meer rond voor PSV. Depay was een optie geweest als die was gefaald bij Lyon, maar helaas.

23 oktober 2021 om 15:04

Zal je net zien dat Psv morgen de pannen van het dak gaat spelen..
Niks nieuws trouwens, Ajax heeft het altijd moeilijk tegen Psv

22 oktober 2021 om 17:43

Laatste 14 wedstrijden 4 keer verloren. Dat is bijna 30 procent. Best veel, dus ik neem deze uitspraak wel serieus. Gaat er bovendien ook om dat ze in de Europa league, waar een club als Psv toch zeker zou moeten overwinteren ze er al weer beroerd voor staan he.

22 oktober 2021 om 17:49

Op basis waarvan zou PSV 'toch zeker' moeten overwinteren in de Europa League dan? Clubs als Monaco en Sociedad hebben gewoon een selectiewaarde (en waarschijnlik ook een begroting) die twee keer op het niveau van PSV ligt? Ik lees dat Schmidt de lat te laag zou leggen maar het is volledig terecht dat hij niet de illusie heeft dat hij met dit elftal potten gaat breken in Europa. Zeker de laatste linie is gewoon hemeltergend zwak.

22 oktober 2021 om 17:50

De selectie van PSV is gewoon prima hoor. Kan je makkelijk mee strijden tegen Sociedad en Monaco. Ook omdat Sociedad en Monaco soms niet eens met al hun topspelers spelen in de EL. Zie Ben Yedder op de bank voor Boadu. Zeker thuis moet je gewoon meer brengen. Het is niet alleen dit jaar maar al jaren zo dat PSV in Europa niet presteert.

22 oktober 2021 om 17:52

Gewoon prima? Slechtste selectie in pakweg 10 jaar. Buiten Gakpo, Gotze en Sangare zou niemand van PSV basis staan bij Monaco en Sociedad

22 oktober 2021 om 17:54

Als je monaco en sociedad niet aan kan. Kan PSV beter voortaan Conference league spelen tegen jablonec, maccabi haifa en fc bal op het dak.
PSV is niet beter geworden de afgelopen 5 jaar. Ajax word Bayern munchen van Nederland.

22 oktober 2021 om 17:54

@Davilla_7, Jou reactie is tekenend voor de ambitie die PSV, en blijkbaar dus ook haar supporters, uitstraalt. Dit is precies wat Verwije en Driessen bedoelen. Dat je die 2 niet serieus neemt snap ik, maar ook vrijwel iedereen op dit forum die niks met PSV heeft, vind dat het allemaal wel wat beter kan en moet. Maar uit jou comment haal ik, dat ze eigenlijk het maximale presteren.

22 oktober 2021 om 17:58

Thetruth "Kan psv beter voortaan Conference league spelen".

Denk dat PSV daar ook veel kans maakt om dat toernooi te winnen. Prijzengeld is bijna gelijk en goed voor vertrouwen om veel wedstrijden te winnen.

22 oktober 2021 om 18:00

@davilla_7, de selectie is gewoon prima. In het begin van het seizoen zag je wat PSV kon doen. En zoals je net zei zie je de groei van PSV in een notendop. Vergelijk het Ajax van 7 jaar geleden met nu. Ontzettend gegroeid. PSV had ook een prima spelers met Wijnaldum, Memphis, Lozano, Bergwijn etc. Daar hadden ze al meer mee moeten doen met dat geld. Blijkbaar is er niet grote ambities daar in Eindhoven. Wat wel jammer is voor de Eredivisie en concurrentie met Ajax.

22 oktober 2021 om 18:01

@Messi Bazoer, in mijn ogen is het simpelweg niet realistisch om te verwachten dat PSV zich met dit elftal kan meten met Sociedad en Monaco. Heeft echt helemaal niets met een gebrek aan ambitie te maken maar is gewoon realisme. Er is de afgelopen jaren dramatisch ingekocht en daar betalen we nu de prijs voor. Ik kan wel zeggen dat ik verwacht dat we met Drommel, Max, Ramalho, Boscagli en Mwene de subtop van Frankrijk en Spanje onder ons gaan houden maar dan houd ik mezelf compleet voor de gek.

22 oktober 2021 om 18:08

@Davilla_7, Oké dat kan. Maar was het begin van het seizoen dan puur en alleen geluk? Toen haalden ze een heel hoog niveau volgens mij. Ligt het dan aan Schmidt dat ze nu zo ver weg zakken, of staken ze toen gewoon ver boven hun huidige niveau uit?

22 oktober 2021 om 18:12

Het gaat er ook niet zozeer om dat ze verliezen van Monaco. Het is meer de reactie achteraf. Best goed gespeeld, jammer dat je verliest. In plaats van dat je er collectief ziek van bent.

22 oktober 2021 om 18:17

Dat horen we al wat langer, zou ook prima zo kunnen zijn. Maar waarom MOET psv van clubs winnen die een 2 keer zo grote begroting hebben?? Anderen (ajacieden met name) roepen iedere keer dat psv ambitieloos is.. Waarom je daar mee bezig houden, alsof mij het boeit wat er over Ajax of Feyenoord wordt geschreven.
PSV is op dit moment niet goed genoeg, dat lijkt me helder.

22 oktober 2021 om 18:21

@nattekano, Brugge en Sheriff spelen met veel meer overtuiging dan PSV. En die komen ook tegen clubs met 40x zoveel budget. Brugge speelt Europees altijd alsof het hun laatste wedstrijd is. Tegen PSG en Leipzig hebben ze uitstekend gespeeld en ze staan zelfs boven Leipzig op dit moment. Het gaat meer om de wil en ook de kracht om te willen presteren in Europa. En dat zie je bij PSV een stuk minder. Die vinden het allemaal wel best. En dit gaat om de toekomst van de Eredivisie. PSV en Feyenoord moeten ook gewoon doorgroeien zodat het nog spannend blijft in de Eredivisie de komende jaren.22 oktober 2021 om 18:26

Begroting zegt heus wel iets maar verteld lang niet het hele verhaal. Galatasaray heeft ook een dubbele Begroting tov psv maar wil je nou zeggen dat het een wereldprestatie was van psv door hen uit te schakelen?

Psv heeft uitgesproken te willen en denken het gevecht met ajax aan te kunnen gaan. Dat was de 1e juiste stap. Maar als je vervolgens blij bent met een 0-4 in de jc schaal, maar CL misloopt, in de EL zelfs wss uitgeschakeld gaat worden, matig voetbalt (wordt de verkoopwaarde van je spelers niet hoger van) dan vind ik dat je best wel eens harder met de vuist op tafel mag slaan.

Als je niet critisch bent na de bovenstaande opsomming van gebeurtenissen, moet je inderdaad blij zijn met een eeuwige 2e/3e plek met een incidenteel kampioenschap...

22 oktober 2021 om 18:52

@Vernon heb je ook andere interviews van de spelers bekeken? Dat Schmidt te positief is elke keer zegt niks over het collectief in dit geval.

22 oktober 2021 om 17:46

Het lijkt minder dan, omdat ze maar 1 punt achter Ajax staan, maar je moet gewoon naar het Totaal aantal verlies punten kijken. Niet naar Ajax.
Trainers zeggen toch altijd, dat ze niet met Ajax bezig zijn?
Bovendien heeft Ajax ook 5 punten al verspeeld in de competitie.
Of dit in het begin van de competitie altijd het geval is weet ik niet, maar volgens mij presteert Psv normaliter in het begin altijd goed. Dat maakt het dus extra zuur

Gerbrandts heeft geen keus. Hij heeft zo de loftrompet gespeeld en de sleutel aan Schmidt gegeven (er staat een volledig nieuw elftal). Als hij hem niet meer wil geeft hij daarmee aan dat hij ook gefaald heeft en dat toegeven is teveel gevraagd.
Ik vrees dat zelf fans van Psv binnenkort om zijn vertrek gaan roepen

22 oktober 2021 om 17:55

Tsja, je kan het ook zien als "ze noemen twee voorbeelden"... Als je alleen om die reden niet kijkt naar het punt dat ze willen maken en zelf nadenkt in hoeverre je het ermee eens bent, is het wel erg triest met je gesteld. Als iemand bij jou 99 goede punten neerlegt, maar 1 slecht voorbeeld geeft, kijk je toch ook niet alleen naar dat slechte voorbeeld? Ik mag hopen van niet... In dit geval denk ik dat de heren gewoon gelijk hebben. Er is veel meer aandacht voor Ajax, Ajax wordt mede daardoor ook kritischer benadert en als gevolg daarvan is de druk hoger. Schmidt had waarschijnlijk al lang weggeweest uit Nederland als hij hetzelfde bij Ajax had gepresteerd, terwijl ze in Eindhoven dus schijnbaar bezig zijn met een verlenging. Dat zegt toch alles? Als Ajax zo presteert, heb je elk jaar een nieuwe trainer, elke 3 jaar een nieuwe TD en elke 4 a 5 jaar een compleet nieuwe koers/een club die in de hens staat. Bij PSV blijft alles lekker rustig (soms ook juist goed, laat dat duidelijk zijn), maar dat wekt ook de indruk dat ze zich erbij neerleggen en dat komt nou niet bepaald ambities over (op mij althans).

22 oktober 2021 om 18:01

Hij heeft wel gelijk. Benfica en Monaco waren cruciaal om stappen te maken / mee te doen in Europa en beide gewoon niet goed genoeg. Nu moet je eigenlijk ruim winnen bij Monaco en nog een resultaat halen in San Sebastian. Had voorkomen kunnen worden door Monaco thuis te pakken. Echt geen wereldploeg, cruciaal moment en toch weer verliezen.

22 oktober 2021 om 18:14

Exact. Je hoeft niet alles te winnen, maar op het moment waar het om gaat moet je met het mes tussen de tanden staan. Ajax verliest wel van Utrecht, maar rolt vervolgens Dortmund op in een galavoorstelling. Zo moet het, niet andersom.

22 oktober 2021 om 18:13Dat verliezen is wellicht een ongelukkige maat. Als hij nou zou zeggen; “ze spelen niet heel vaak overtuigend, ook niet tegen mindere tegenstanders” dan is de boodschap hetzelfde, maar vind ik t meer recht doen aan de waarheid. Ik zit al bijna 1.5 jaar te kijken (met uitzondering van de eerste 5-6 duels van dit seizoen) naar een psv waar geen lijn in zit. Rommelig aanvallend voetbal, gemakkelijk kansen weg gevend. Tegenstanders stellen zich gewoon defensief op en dan ontbreekt het aan een plan, aan creativiteit. Als ze al te maken hebben met tegenstanders die wel goed aan de bal zijn, sociedad, Monaco, Feijenoord dan lopen die toch best gemakkelijk door naar Drommel. En dat laatste lukte ook Ajax (ondanks de 0-4) Groningen en Eagles. Als ik Gerbrands was zou mijn geduld nu toch wel op gaan raken.

22 oktober 2021 om 19:43

Volkomen terecht toch? De selectie van psv is beter dan de resultaten

22 oktober 2021 om 20:02

Ze verliezen wel enorm door CL niet te halen. Ajax gaat minimaal richting de 70 miljoen aan inkomsten. Dan praat je nog niet over wat spelers extra gaan opleveren. Gaat een injectie van 30 miljoen door investeerders echt niet oplossen

23 oktober 2021 om 13:03

Ze hebben wel gelijk dat Schmidt PSV nog helemaal niks gebracht heeft. Het voetbal is veel te sloom. Zit totaal niks in, in balbezit. Achterhoede staat regelmatig verkeerd. Al 12 tegendoelpunten in 9 potjes eredivisie! Europees de belangrijkste potjes niet gewonnen. Benfica en de thuiswedstrijden tegen Monaco en Sociedad. Feyenoord ga je er met 4-0 af. En dan al willen verlengen met Schmidt. Laat hem eerst maar eens presteren. Want tot nu toe is het niks beter dan onder van Bommel. En veel slechter als onder Cocu. Dat voetbal was niet best. Maar er stond wel een team dat wist wat ze moesten doen en wat ze aan elkaar hadden. Nu is er de zogenaamde topper gotze. Wanneer staat die eens op als het nodig is. Voetbalt veel te vrijblijvend en gaat veel te weinig van uit. Wat mij betreft neemt PSV aankomend jaar afscheid van alles wat Duitstalig is daar in Eindhoven.

Snap niet dat die 2 malloten hier nog aandacht krijgen van VZ. Die gasten verkopen alleen onzin en proberen mensen tegen elkaar op te zetten

22 oktober 2021 om 17:48

Grappig dat als deze 2 personen iets zeggen het hier alleen op de personen wordt gespeeld. Wat verkopen ze hier dan voor onzin Ralf? Ik als Ajacied hoop inderdaad dat ze die Schmidt zo lang mogelijk laten zitten, daar worden ook binnen de Ajax kring inderdaad grappen over gemaakt. En aan de andere kant laat Gebrandts met zijn 'we mogen trots zijn dat Schmidt er nog steeds zit en niet voor een andere Europese club heeft gekozen die belangstelling toonde' houding nou niet bepaald zien kritisch te zijn op wat Schmidt nou neerzet. Of beter gezegd, wat hij niet neerzet. Er is geen enkele progressie in Psv te vinden en op Europees podium falen ze hopeloos.

22 oktober 2021 om 18:02

Inke oke we maken wel grappen over Schmidt, maar besef wel we staan maar 1 punt los. En dat terwijl PSV al uit gespeeld heeft bij AZ en thuis Feyenoord. Dat is dan wel knap. Wij moeten die toppers nog krijgen.

Tuurlijk had PSV op juiste moment AZ getroffen, toen zij super slecht waren, wij kunnen ook punten laten liggen tegen AZ en Feyenoord.

Dan kan PSV met iets makkelijker programma zo boven ons staan.

Laten we niet te vroeg juichen.

22 oktober 2021 om 18:12

Schmidt is echt niet zo slecht. Ik denk dat vooral de selectie wordt overschat. Het middenveld zonder Sangare is echt een drama. Achterin hebben we eigenlijk verdedigend Ramalho die niveau haalt. Max is een leuke back als het goed loopt, maar valt volledig door de mand als er druk op komt. Mwene is niet PSV waardig (iig geen basis) en Obispo doet het naar behoren, maar heeft iig twee stabiele backs naast zich nodig. De spits positie is ook echt ondermaats. Veel mensen klagen nu over Vinicius, maar Zahavi zelfs in vorm niet het kaliber spits die PSV verder gaat helpen. Gakpo en Gotze zijn voor mij de enige spelers waar je op kan rekenen. Madueke is ook top, maar nog wel te wisselvallig. Vind sowieso dat het nou eens tijd wordt voor Propper Sangare. Naar mijn mening met afstand het beste middenveld voor PSV. Toch zal propper nog niet fit genoeg zijn, want iedereen kan toch zien dat van Ginkel niks toevoegd (af en toe een kop goal dan)..

22 oktober 2021 om 18:50

Max voegt gewoon niets toe. Verdedigend zwak en zijn voorzetten komen zelden aan. Mwene daarentegen vind ik redelijk. Hij is geen topper, maar in balbezit beter dan Teze. Obispo is verdedigend goed maar opbouwend nog matig. Het liefst zie ik hem het vertrouwen krijgen van Schmidt. Boscagli legt de laatste tijd teveel risico in zijn spel wat ook wel is fout afloopt. Daarnaast vind ik hem ook minder dan voorheen. Ginkel heeft eigenlijk tot op heden niets laten zien. Voorheen had hij nog stootkracht voorin maar dat zie je nu ook zelden bij hem. Het liefst zie ik Propper de kans krijgen. Eigenlijk is de selectie niet eens zo heel slecht op papier, alleen de verdediging is matig.

22 oktober 2021 om 19:08

Ja, Mwene speelt de laatste tijd aardig en is momenteel misschien wel onze beste back, maar dat is toch armoedig? Net als de spits positie. Ik snap gewoon niet dat als je ambities hebt en mee wilt doen in Europa dat je dat eigenlijk zonder backs en een spits wilt doen.. Is de zomer was dit al duidelijk. Dan op de laatste dag komt Vinicius en helemaal geen back. Mag wat mij betreft wel wat meer risico in dan dat half bakke wat we nu al jaren hebben. Hopelijk pakken ze nu Monaco uit en komen ze weer in een goede flow, maar vrees dat we 3de worden. Zelf verpest.

22 oktober 2021 om 19:10

@mrKrillin, hebben ze Vitesse en Twente al gehad dan? Of Utrecht? Dat makkelijkere programma weet helemaal niemand. Dat werd gedacht, maar Vitesse wint wel mooi met een man minder van Feyenoord en winnen ook gewoon van Spurs. Utrecht weet het zowel Feyenoord als Ajax onmogelijk te maken. En Twente lijkt wel het Getafe van de eredivisie te worden. Dus wat is nou precies makkelijk en wat is nou precies moeilijk.

22 oktober 2021 om 18:04

Clicks. Teveel mensen kunnen het niet laten om te reageren (jij ook), wat VZ clicks en dus geld oplevert. Daarom blijven ze het er steevast op zetten. Als je nou stopt met reageren (zijn 2 clicks, 1 voor het lezen, 1 voor je reactie), gaat VZ misschien ooit in de verre toekomst overwegen het te laten zitten omdat het niet meer oplevert wat het ooit deed. Maar gezien de gebruikers die dit doorgaans gewoon zelf snappen, toch blijven komen en reageren, zal VZ geen énkele reden zien om dergelijke cashcows van hun site te weren. Denk eens 10 sec commercieel, dan kan je ze geen ongelijk geven, toch?

22 oktober 2021 om 18:15

Omdat het clicks genereert, en dus inkomsten. Daar doen jij en ik nu ook aan mee.

23 oktober 2021 om 12:05

Jij bent in ieder geval geen haar beter, je reageert op een artikel en speelt op de man zonder met zelf een argument te hebben. Dat is eigenlijk misschien wel triester. Je zou zeggen dat iemand die 52 jaar is wel beter moet kunnen dan dit.

Aldus Walforf and Statler. Die twee muppets krijgen het zelfs nog voor elkaar om te zeiken over het feit dat er, naar hun maatstaven, niet genoeg gezeikt wordt.

22 oktober 2021 om 18:00

Maar, wat zeggen ze hier verkeerd dan?

22 oktober 2021 om 19:11

De strekking van het verhaal is dat er te weinig kritiek op PSV geleverd wordt, terwijl er door de media stelselmatig op de club en de coach azijngezeikt wordt. Terecht, onterecht, maar belangrijker: onafhankelijk van prestaties.

Daarbij vind ik dat ze zichzelf schromelijk overschatten als ze denken dat een paar extra journalisten bij de persconferenties Ajax meer druk zou opleveren. Zeker Valentijn zou moeten weten hoe beperkt de macht van de pers nog maar is, want die heeft jarenlang tevergeefs een hetze tegen Ten Hag gevoerd. Hij doet hetzelfde bij Schmidt, maar net als bij Ajax houdt de PSV-directie gewoon het hoofd koel. Ze weten wat voor vlees ze in de kuip hebben, onafhankelijk van de door de media gecreëerde beeldvorming.

22 oktober 2021 om 19:25

Dan mis je de strekking van het verhaal compleet. Ze zeggen namelijk niet dat er geen kritiek is. Ze zeggen dat er vele malen minder belangstelling voor PSV is en er mede daarom dus ook in mindere periodes minder druk op de club wordt uitgeoefend, waardoor de club ook minder kritisch op zichzelf wordt/is dan soms nodig is.

22 oktober 2021 om 19:35

Ik lees wel goed, want 'meer' kritiek, betekent niet hetzelfde als een 'veel kritischer' benadering.

"ik denk dat Ajax altijd veel kritischer wordt benaderd dan Psv."

Daarbij boeit het toch ook niet hoeveel journalisten er zitten, er hoeven er maar een paar wat te schrijven en de rest kopieert het wel, of geeft er dan een eigen draai aan online.

22 oktober 2021 om 18:05

MT87 ligt de lat dan wel hoog? Gaat Gerbrands niet te snel verlengen, terwijl weinig progressie gemaakt is. Hoe wil Gerbrands structureel top 30 club zijn? Waar is John de Jong verstopt?

Doel was CL halen, niet gelukt. Dan wil je overwinteren in EL, ook dat wordt moeilijk.

Con.leag. doorstromen, kan wel uitkomst bieden, want PSV zou daar wel kanshebber zijn. Ook veel punten behalen waardoor PSV weer stijgt, maar neem aan dat de club liever speelt tegen de EL clubs dan divisie lager.


Tot slot kan ook wel dat de fans zeer blij zijn met de JC schaal en rest niet toe doet.

22 oktober 2021 om 18:12

@MrKrillin, PSV zou daar geen kanshebber zijn. Ja, als ze eens naar behoren gaan presteren op de momenten dat het moet in Europa wel, maar dat is dus het hele punt. PSV verzaakt te vaak op de momenten dat het moet (Benfica, Sociedad, Monaco) en zoals ze in Europa voor de dag komen kunnen ze ook in de Conference League zo verliezen van een mindere tegenstander.

22 oktober 2021 om 18:36

@detoekomst er is helemaal niks aan gelogen wat deze gasten hier zeggen, maar het is allemaal napraterij. PSV is sinds het vertrek van Brands en Cocu zoekende naar de juiste duo en ik kan een lijst van (top)ploegen aanhalen die het daar ook moeilijk mee hebben. Dat doet verder niks af van het feit dat het beter moet en dat ze naar zichzelf moet kijken, maar het is gewoon een proces wat soms lang kan duren. Verder zie ik iedereen roepen dat Schmidt (wel of niet terecht) eruit moet, maar komen ook weinig alternatieven of suggesties van deze mensen af. We hebben het ook vaak genoeg gezien bij Ajax hoor, wanneer je niet presteert en geen prijzen pakt is het zoveel mogelijk artikelen plaatsen om gal te spugen over een topploeg in Nederland. PSV laat het vaak liggen op belangrijke momenten en dat heeft vooralsnog veel met kwaliteit te maken, en die bank die daarvoor zorgt is grotendeels een nalatenschap van V. Bommel. Dat word niet uitgelicht, als we Schmidt meteen hadden gehad na het vetrek van Cocu, weet ik 100% zeker dat het anders was afgelopen.

22 oktober 2021 om 19:01

Dat geloof ik dus niet. En ik ben het ook niet met je eens. Schmidt is echt enorm tegemoet gekomen door PSV met alle spelers die gehaald zijn. Veel spelers die op nadrukkelijk voorspraak van Schmidt zijn gekomen of passen bij zijn filosofie, dus met de huidige selectie moet hij gewoon beter kunnen presteren. PSV heeft echt wel goed geïnvesteerd met spelers als Drommel, Sangare, Max, Baumgartl, Gotze, Bruma en nog anderen. Er is best veel geld uitgegeven. En qua talenten had hij met Teze, Ihattaren, Malen, Gakpo, Madueke ook echt geen troep. Dan was Dumfries er nog een jaar en zijn er ook nog ervaren spelers als Zahavi, Ramalho, Van Ginkel en Propper bijgekomen. Nou, met zulke spelers hoor je in anderhalf jaar echt wel een beter presterend elftal samen te kunnen stellen, maar waar ik persoonlijk het meest naar kijk is het spel; zit er een duidelijk, goed ingeslepen en uitgevoerde spelopvatting achter? Kan een trainer zijn stempel drukken? En op dat gebied is Schmidt, tot mijn grote teleurstelling, ook echt door de mand gevallen. Ik had verwacht dat hij een trainer a la Bosz was die met een zeer duidelijke spelopvatting powervoetbal zou introduceren, jonge spelers zou motiveren/verbeteren en indruk zou maken. Dan win je misschien niet de competitie in je eerste of tweede jaar, maar dat een club wel weer nieuwe energie geven/naar een grotere hoogte doen stijgen. Nu is het gewoon, net als onder Van Bommel, afhankelijk van de vorm van individuele spelers. En als je daarvan afhankelijk bent na anderhalf jaar, doe je het slecht.

22 oktober 2021 om 19:28

@detoekomst deze spelers hebben veel natuurlijk niet in dezelfde periodes met elkaar gespeeld of fit, maar dat hoort erbij. Dat PSV geen fatsoenlijke back heeft of matige CV’s heeft vooral met aankoopbeleid te maken voor Schmidt, daar kunnen we het redelijk over eens zijn lijkt me. Hendrix en Rosario hebben jarenlang het blok gevormd en er is nooit maar gekeken naar kwalitatieve betere opvolgers tot Schmidt met Sangare en Gotze aankwam. De voorhoede is nooit echt een probleem geweest bij PSV, maar daar kan je dan wel terecht Schmidt afrekenen op Zahavi. Die stappen na Cocu om een kwalitatief beter team neer te zetten zijn er nooit geweest, want het was jarenlang alles dichttimmeren en op de lange bal, wat mij betreft is het spel nu beter, meer combinatievoetbal ipv alle ballen hoog op Luuk. Het werkte, maar dat kan je ook geen spelopvatting noemen.

22 oktober 2021 om 19:31

@ Mr Krillin , de lat ligt waar hij moet liggen. Waaruit blijkt dan dat hij niet hoog genoeg ligt? Serieus, deze twee clowns nemen weer een loopje met de waarheid, en laten hun hersenspinsels de vrije loop gebaseerd op twee dingen:

1) PSV wil verlengen met Schmidt.
Is dat erg dan? Het mag qua veldspel allemaal nog een stuk beter, maar PSV komt terug van 'het slechtste PSV ooit'. En nu moeten we ineens op hetzelfde niveau als Ajax zitten? Dat duurt gewoon wat langer. We zitten wel duidelijk in de lift. En daar is Schmidt ook een belangrijk onderdeel van.

2) Schmidts reactie na verloren wedstrijden.
Nou, wat een schok, de coach fakkelt zijn ploeg niet compleet af na een teleurstellend resultaat, maar benoemd nog wat positieve punten. Hij houdt de moed erin, zullen we maar zeggen. Dat is echt onvoorstelbaar. Nog nooit voorgekomen. Nee, deze man neemt presteren niet serieus want hij valt zijn spelers niet in het openbaar af voor het oog van de camera.

Het was fijn geweest als we CL hadden gehaald, op een haar na niet, en er beter voor stonden in de EL (waarin we goed spelen, en waarin nog steeds niks gespeeld is), maar ik vind de progressie binnen anderhalf seizoen immens. Dus laten we vooral op de goede voet doorgaan. Nogmaals, vergeet niet waar we vandaan komen.

Met flauwe narcistische grapjes kan ik niet zo veel, maat feit is dat Schmidt de lat niet al te hoog lijkt te leggen, gegeven zijn uitspraken in de media. Dit -in combinatie met het topsport verleden van een Gerbrands- begrijp ik niet dat ze nu al uitspreken graag met Schmidt door te willen gaan

22 oktober 2021 om 17:42

Er is mijn ogen te weinig kritiek na de wedstrijden dat het niet goed was. Er is altijd een excuus en toen waren we wel goed etc. Het gaat toch juist om de wedstrijden dat je niet levert of ben ik nu gek?De tegenstander word na verlies altijd groter gemaakt. Je wilt cl spelen dan is normaal gesproken Monaco een gunstige loting toch.

22 oktober 2021 om 17:54

Dat is precies waar ik op doel. Na wedstrijden tegen GA Eagles, Monaco wordt de eigen (matige) prestatie gecamoufleerd met het ophemelen van de tegenstander. PSV onwaardig.

22 oktober 2021 om 17:56

Snap ik ook niet. Waarom niet gewoon even rustig afwachten en kijken hoe het er voor staat in bijvoorbeeld maart? Stel ze staan dan 3e en liggen uit Europa, dan kan je toch rustig stellen dat hij je niet heeft gebracht wat je als club wilde. Vind het wel erg voorbarig in deze situatie.

22 oktober 2021 om 18:15

Dat ze in gesprek zijn, wil ook niet betekenen dat er ook echt wordt verlengd.

22 oktober 2021 om 18:39

Als je het interview met Gerbrand hebt gezien, dan weet je meteen wat de intentie is vanuit PSV kant.

22 oktober 2021 om 18:10

NJftomVol

Denk dat niemand dat begrijpt.. Schmidt kan geen speelstijl inslijpen, zijn selectie fit krijgen, verloor vorig seizoen alle NL toppers. Dit seizoen geluk dat AZ kkd niveau was en dik verloren van Feyenoord.

CL niet gehaald, EL lijkt nu al te verspelen.


Maar blijkbaar zijn Gerbrands en de Jong onwijs blij met de JC schaal en meten zij daar het succes aan. Anders weet ik het ook niet meer.

Je vraagt je af, wie is er tot nu onder hem echt goed geworden? Gakpo? Maar voor zijn komst riepen PSV-ers al dat Gakpo goed is, beter is dan Bergwijn en topspeler wordt.

Vorig seizoen had je ook Teze, maar die is het kwijt op rb.


Vertessen? Maar lijkt mij niet het niveau wat je wil nastreven.

Sangare, enige dit seizoen. Geven voordeel van twijfel en voegen ook Gakpo toe.

22 oktober 2021 om 18:43

@MrKrillin het is makkelijk lijstjes maken zo als je vergeet dat er daadwerkelijk spelers zijn vetrokken afgelopen zomer. Of had je verwacht dat Rosario nog 6MIO zou opleveren onder v. Bommel? Ook Malen is gewoon voor een prima bedrag verkocht gezien zijn rendement, daarbij is Dumfries zowat vaste rechtsback van Oranje geworden en een transfer naar Inter afgedwongen. Doordat doorslaan de andere kant op met selectieve/onjuiste lijstjes hebben veel mensen de drang om door te slaan de andere kant op. Glas is ook half leeg bij mij, maar bij jou lijkt het leeg.

Nou ja de grootste reden waarom Ajax zover wegloopt is omdat ze in Europa wel presteren de laatste jaren. Het grote geld wordt verdient in Europa en niet met alle respect in de Eredivisie. PSV heeft echt wel de selectie om minimaal de kwartfinale te halen van de EL. Een jaartje EL deed Ajax ook wonderen in 16/17. Ze mogen wel wat beter gaan presteren in Europa als je ook wil groeien.

22 oktober 2021 om 17:57

Klopt. Zeker voor PSV, die begroten op EL. Dan is 30 miljoen vangen in de CL dubbel zo lekker. Zonde dat het niet gelukt is tegen Benfica. Dan zet je als club meteen een stap vooruit.

22 oktober 2021 om 18:05

Dat is de reden dat Ajax zover is uitgelopen ja, maar het gaat nu niet om het gat tussen de clubs. Het gaat om de benadering van de clubs door de buitenwereld, de druk die dit met zich meebrengt en hoe hoog een club zelf de lat legt. Ik denk dat de heren in dit geval een punt hebben. De belangrijkstelling voor Ajax is veel groter (ook toen PSV onder Hiddink een geweldige periode kende), de druk bij Ajax is altijd (sneller) hoger en de club legt de lat voor zichzelf ook hoger.

22 oktober 2021 om 18:06

Klopt zeker maar ik verwacht ook wel wat van PSV, die ook een topclub is in Nederland en niet een of andere Groningen, Utrecht of AZ. Die ambities mogen veel hoger. Een ronde overleven in de knock-out fase is al jaren een taboe daar. Terwijl dat op zijn minst wel is mag gebeuren.

22 oktober 2021 om 18:18

Echt helemaal mee eens. Als je een topclub bent of wilt zijn, mag je niet tevreden zijn over de huidige prestaties in Europa en de ontwikkelingen qua spel in de Eredivisie. Schmidt is nu bijna anderhalf jaar bezig en heeft nog weinig noemenswaardigs gepresteerd, geen positieve stempel op het spel kunnen drukken en ook qua talentontwikkeling valt het tegen. Dan mag je daar niet tevreden over zijn.

Kunnen we Ajax alsnog in die super league plaatsen? Ben die denigrerende uitspraken/vergelijkingen ten opzichte van andere clubs wel zat.

22 oktober 2021 om 17:44

Ajax en PSV zijn toch de absolute topclubs in Nederland of niet? Kijk deze 2 hebben altijd wel een vage mening over bepaalde dingen. Maar zelf vind ik ook dat PSV te weinig presteert met de middelen die ze hebben. Een kwartfinale Europa League kan makkelijk met de ploeg die ze hebben. In Europa krijg je ook het grote geld en aandacht. Of wil PSV liever samen met Feyenoord met lange afstand achter Ajax blijven. Ik vind dat PSV wel iets meer mag presteren in Europa.

22 oktober 2021 om 19:03

@ModriMagic PSV moet zeker met het spelbeeld elke keer veel meer presteren en betere resultaten neerzetten, ben de eerste die het me je eens is. Maar ‘makkelijk kwartfinale halen’ in de EL? Los van de laatste afgelopen 3/4 jaren van Ajax in Europa, wanneer is het Nederlandse teams ooit makkelijk afgegaan om kwartfinales te halen? AZ, PSV hadden beide een periode waarin het lekker liep, zoals het nu bij Ajax (op hoger niveau wellicht) lekker loopt, maar dat is zeker niet de maatstaf. We moeten ons niet voor de gek houden, zoals we soms ook wel doen met Oranje. In 2015/2016 na het jarenlang onderpresteren van alle topclubs in Europa, stonden de kranten vol dat PSV de CL-groepsfase had overleefd, en nu praten we over een ‘makkelijk’ een kwartfinale halen. Met een team dat kwalitatief niet in de buurt kom met spelers die we voorheen hebben gehad.

23 oktober 2021 om 08:31

Laat je niet zo kennen man. Grapjes tussen de supporters van de clubs worden altijd over en weer gemaakt. Vroeger ging het vooral richting Amsterdam toen PSV een hele tijd aan de top stond. Bovendien, het zijn de journalisten die dit roepen.

Zouden er echt mensen zijn die luisteren naar hun podcast??Kansloze figuren, altijd op zoek naar rottigheid. Ajax draait als een trein, dus is PSV weer even aan de beurt. Schmidt neemt wel eens een beslissing die wat wenkbrauwen doet fronsen, maar verder prima trainer voor PSV. Er is werkelijk geen enkele garantie dat een andere trainer het noemenswaardig beter zal doen. Er gaat verder best wat fout bij PSV, maar het zat zowel tegen Benfica als tegen Monaco ook niet mee. Voetbal is tot op bepaalde hoogte ook een sport waar geluk een belangrijke factor is.

Er is helemaal niemand die Schmidt de beste trainer noemt die Ajax ooit heeft gehad.

Door het uitstekende beleid is Ajax zijn eigen grootste uitdaging in de Eredivisie. Als ze meegaan in die overdreven hosanna stemming van de media dan zouden ze het zomaar uit handen kunnen geven.

Maar wanneer ze scherp blijven zie ik ze als de veruit beste en meest constante ploeg van de Eredivisie.

Over Schmidt en PSV snap ik niet dat ze samenwerking nu willen verlengen. Al moet ik toegeven dat ik de doelstellingen van de club niet weet. Gezien ze voor plaatsing CL gingen deze zomer lijkt me dat overwinteren in de EL een minimale doelstelling is. En in de Eredivisie voor de titel strijden. Mochten deze doelstellingen niet behaald worden lijkt het me een slecht idee om zijn contract te verlengen.

22 oktober 2021 om 17:49

Maar er ordt in Amsterdam weldegelijk gezegd geef die Schmidt een contract voor het leven. Was vooral veel te horen na zijn waanzinnige wisselbeleid, waar we toch wel om hebben gelachen. Maar goed dat belachelijk was waren de meeste psv fans het ook wel eens gezien defluitconcerten.

22 oktober 2021 om 17:53

Ja dan hebben we het over een aantal supporters met wat voetbal humor. Zodra we zondag weer een pak slaag krijgen zullen diezelfde supporters wel weer stil zijn.

22 oktober 2021 om 17:50

Ajax is in de Eredivisie zelf haar grootste tegenstander. En daar kan het alleen maar fout gaan, want kwalitatief is het natuurlijk wel de sterkste ploeg. Maar op papier win je geen wedstrijden. Daarom is b.v. zo'n 4-0 tegen BD ook weer meer dan mooi om mee te maken. Als de euforie maar niet te lang in de hoofdjes van de Ajacieden blijft hangen, want, en dat klinkt wat merkwaardig, maar het spel van Ajax is ideaal voor PSV. Wanneer die ploeg het spel moet maken, komen ook de problemen. Maar lekker in de kont hangen en loeren op de counter is wat ze het liefst doen tegen Ajax. Dus wordt een onvoorspelbare wedstrijd, ondanks de wisselvalligheid bij de Eindhovenaren.

22 oktober 2021 om 17:55

Maar ja Ajax verdient wel het grote geld door in Europa te presteren. En met alle respect naar de Eredivisie maar daar verdien je niks vergeleken met Europa. Leuk dat PSV wint van Ajax en die JC Schaal wint maar Ajax gaat er weer met 50 miljoen vandoor, dat ook nog is kan oplopen hoe verder Ajax komt. Ook een jaartje EL kan prima zijn dat heeft Ajax in 16/17 al bewezen. Je krijgt zoveel aandacht dat je spelers ook veel duurder worden. Zie Davinson Sanchez, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt etc. Die zouden niet voor die bedragen zijn verkocht als ze niet ver kwamen in Europa.

22 oktober 2021 om 21:10

Klopt. Clubs hebben bij goede spelers uit de Eredivisie terecht twijfels of ze het op een hoger niveau kunnen laten zien. Europees is juist dé plek om een groot deel van die twijfels weg te nemen. Zo'n halve finale EL doet dan echt wel een hoop goeds voor de marktwaarde en interesse in je spelers.

22 oktober 2021 om 21:14

Eens Pinko. Daarom ben ik ook zo blij met professor zonnebloem die na de wedstrijd meteen een paar punten van kritiek opsomt. Je moet ze scherp houden want de media schrijven ze helemaal de hemel in momenteel. Zondag verliezen en diezelfde gasten schrijven je de afgrond in.

Het word zeker onvoorspelbaar. Ik zie PSV ons zomaar kapot counteren maar van de andere kant zou niemand raar opkijken als PSV knakt na een vroege achterstand en kapot gespeeld wordt. Ik heb wel geleerd om niet overmoedig te worden met wedstrijden tegen PSV.

23 oktober 2021 om 12:17

In alle opzichten heeft Ten Hag zich ten goede ontwikkeld in Amsterdam. Vaak was hij tijden bezig om in het seizoen zijn ideale elftal te componeren, met vaak eerst het terzijde leggen van de meest logische keuze(s), maar dat gaat hem gelukkig dit seizoen veel beter af. En het benoemen van kritische punten is zeker nodig, want hoe vaak is het niet dat Ajax na een prima prestatie of lange tijd van optimaal presteren, niet even de teugels laat vieren. FC Utrecht thuis was daar weer een voorbeeld van, alhoewel Ten Hag daar ook niet met de beste elf van start ging. Foutje bedankt. Al speel je in het seizoen natuurlijk geen 34 perfecte wedstrijden, zo nuchter moet je ook weer zijn. Maar hopelijk morgenmiddag revanche voor de smadelijke 0-4 nederlaag thuis om de JC schaal! Het moet nu toch kunnen?

flinke streek door de rekening inderdaad dat ze verloren van Monaco.

Ik word zo moe van dat naar beneden gepraat van alle clubs in Nederland behalve Ajax van sommige journalisten. Ja, Ajax doet het knap met goed beleid, maar ook PSV heeft enorm veel mooie verhalen staan: de aanvallende talenten die zich daar de laatste ontplooien, Drommel die het goed doet als keeper. Hou nou eens op om te doen alsof al die clubs er amper toe doen, heel veel Nederlanders houden van deze clubs. De Telegraaf spendeert tijdens z'n podcast 5 minuten aan andere clubs dan Ajax en praat er dan op zo'n badinerende toon over dat je het maar afzet.

22 oktober 2021 om 18:18

@orgullo "ook PSV heeft enorm veel mooie verhalen"

Welke? CL verspeeld tegen 10 man. EL overwintering bijna uitzicht.

Madueke lijkt het helemaal kwijt, wat samen met Gakpo grootste cashcow hoort te zijn.

Wie vertegenwoordigen nog meer 20+ miljoen, behalve deze 2.

Drommel steekt er niet echt uit. Is hij veel beter dan Unnerstal of Mvogo. Is nog wel jong en zit rek in.

Max kan niet verdedigen.

Boscali zou de nieuwe Blind zijn.

Rahalmo doet het goed, maar weinig waarde. Niet erg, je hebt ook zulke spelers nodig.

Mwene?

v Ginkel lijkt voetballen verleerd. Had wat praatjes begin vh seizoen over wissels, maar wat hij doet is echt een raadsel.

Sangare is een beest. Daar zal PSV wel winst oppakken, maar zie niet meer dan 20 mil betaald worden.

Gotze mooie voetballer maar ook wisselvallig.

Zahavi of Vini beiden spitsen die te kort komen.

Op de bank is het ook treurig.

Obispo zou beste NL verdediger zijn in de Eredivisie volgens de Mos. Kinderlijk kon Boadu scoren.

Teze begrijpt denk ik niemand dat hij meest beperkte rechtsback wil zijn ipv goede CV

Thomas, Vertessen, Mauro, Bruma allemaal niveau Pec zwolle.

Propper geen idee wat zijn status is.

Vind ook dat de lat wel hoger mag liggen in Eindhoven, Zitten nu duidelijk in een slechte fase. Deze heren zijn wel erg opportunistisch vaak en leven bij de waan van de dag. Ajax ligt inderdaad mijlenver voor op de rest, wat ze vergeten te vermelden is dat Ajax ook al weer een aantal jaren gewipt word door clubs als Atalanta, getafe, as Roma... dat is echt niet een hoger niveau dan een Benfica of Monaco en kan dus gebeuren. Wel vind ik het "tevreden" geklets achteraf enorm storend en daar maak je jezelf alleen maar klein mee.

Deze journalisten van dat krantje mikken hun pijlen op de verkeerde persoon. Niet Schmidt is verantwoordelijk voor de malaise, maar John de Jong. Voor de derde zomer op rij een heel beroerde transferperiode. Ginkel en Propper zijn gewoon niet meer fit. Dat moet je bij een medische keuring toch zien. Zeker bij van Ginkel die al lang bij de club was. Op die positie moeten erkende basisspelers en geen revalidatieprojecten. Dan de rechtsback positie. Dumfries vertrekt en als vervanger komt hij aan met Mwene. Een kabouter die geen fysiek duel wint. Tadic zal zondag denken dat hij in een speeltuin is. Op dat vlak mag de lat inderdaad omhoog. Gerbrands praat alles goed. En ondertussen wordt er stevig gefaald. Vanaf Feyenoord thuis heeft PSV geen fatsoenlijk wedstrijd gespeeld. Als er gewonnen werd, was het pas in de laatste minuten.
Als ik dan Ginkel hoor zeggen dat het gewoon pech is, vrees ik het ergste.

22 oktober 2021 om 18:23

@psvpara "mikken hun pijlen op de verkeerde persoon"

Om op John de Jong te kunnen mikken, moet je wel weten waar hij is...

Die denkt dat er nog steeds volledige lockdown is, en niet buiten mag vertonen

"de Eindhovenaren presteren tot dusver wisselvallig dit seizoen, zowel in de Eredivisie als in Europa."

In de Eredivisie, ja? Want dan presteert Ajax ook wisselvallig, het is maar één punt verschil op het moment. Ik zie het gebeuren dat PSV gewoon weer wint van Ajax dit weekend, simpelweg omdat speelstijlen zijn zoals ze zijn. PSV is gebaat bij ruimte, loopacties in de diepte en Ajax gaat vooral veel druk zetten en proberen de kleine ruimtes op te zoeken. Ik denk en hoop op een doelpuntenfestijn, als de mensen voorin bij beiden ploegen een beetje scherp zijn.

22 oktober 2021 om 19:14

Ajax speelt ook wisselvallig in de eredivisie ja. Toch halen ze gemiddeld gezien wel een hoger niveau dan psv ondanks het kleine verschil in punten.

De topsportklimaat en de druk die bij een topclub horen is gewoon weg. Kijk maar naar uitspraken van Schmidt. Hij is zeer tevreden over het spel gister en ook tegen Willem 2 en dat soort uitspraken. Feit blijft dat er geen belangrijke wedstrijd wordt gewonnen en tegen degradatiekanditaten met hakken over de sloot. 2 thuiswedstrijden in Europa en 1 punt. Moeten nog uit naar zowel Monaco als Sociedad. Dit ziet er heel somber uit voor PSV en als ze zondag niet winnen dan verlies je ook weer de 2e topper na Feyenoord. Doet heel erg pijn aan mijn PSV hart dit. Ik verlang naar de tijd dat we ongenaakbaar waren. Tijden dat wij de voetbalhoofdstad van Nederland waren.

22 oktober 2021 om 18:24

Jullie zijn nooit de voetbalhoofdstad van Nederland geweest haha 😂 Wel de best presterende club enkele jaren achter elkaar, maar de meeste aandacht ging nog steeds naar Ajax. In Amsterdam gebeurt het. Dat is de stad die sinds jaar en dag in de wereld onze voetbalhoofdstad is.

22 oktober 2021 om 18:28

Ja dat klopt Ajax is kwa historie en prijzen absoluut de grootste club maar je weet wel wat ik bedoel. Ik lees ook tenenkrommend de reacties van sommige PSV’ers hier. Waar maken we ons nou druk om en we staan maar 1 punt achter Ajax. Precies dit gaat er fout. Er is geen topsportklimaat meer iedereen vind alles wel prima. Als er in Amsterdam met 0-4 van Feyenoord wordt verloren en van Willem 2 in 1 week tijd. En europees 1 punt haalt uit 2 thuiswedstrijden dan breekt er in Amsterdam de pleuris uit. Ten Hag zegt na een klinkende 4-0 tegen Dortmund dat er nog genoeg zaken verbeterd kunnen worden. Schmidt was zeer tevreden over PSV. Die keiharde afrekenklimaat is weg PSV niemand pakt zijn verantwoordelijkheid.

23 oktober 2021 om 11:21

"jullie zijn nooit de voetbalhoofdstad van Nederland geweest haha"

Zeker wel. In 1986-1992, toen PSV de Europa Cup I won, in 7 seizoenen 6 keer kampioen werd en 3 keer de beker won.

In 2000-2008, toen PSV in 9 seizoenen 7 keer kampioen werd en op een haar na de finale van de CL misliep. Intussen eindigde Ajax zelfs enkele keren buiten de top 3.

Maar blijf maar lekker in de waan dat Ajax al sinds het ontstaan van de voetbalsport onafgebroken gedomineerd heeft in Nederland. Gefeliciteerd met het feit dat jullie altijd de meeste media-aandacht krijgen, maar als dat het criterium is, dan is Andre Hazes Jr. de grootste artiest van Nederland.

Pröpper is wel schrikbarend slecht geworden. Was bij Brighton 2 jaar geleden nog uitstekend en kon makkelijk mee in de PL. John de Jong had gewoon gehoopt op de Van Ginkel en Pröpper van 4 jaar geleden toen PSV 3 van de 4x de Eredivisie won. PSV moet gewoon is een echte CM halen die naast Sangaré kan spelen.

22 oktober 2021 om 18:21

Ik zei het al doelend in een live topic, maar naast een geweldenaar als Sangare lijkt elke speler natuurlijk heel erg slecht 😉 Rosario, Propper en Van Ginkel waren allemaal international/zaten daar tegenaan tot ze naast Sangare staan. Dan lijkt het nergens meer op.

Tja, hoe zijn de geluiden als PSV zondag wint.....allemaal de waan van de dag. Als PSV dan bovenaan staat, doet Schmidt het ineens weer goed

22 oktober 2021 om 18:32

Maar ja ook al winnen ze wat schieten ze daarmee op dan? Ajax gaat er wel met de miljoenen vandoor. En dat is volgens mij boven de 50 miljoen. Korte termijn is leuk maar Ajax doet het geweldig op de lange termijn. Presteren in Europa is cruciaal om media-aandacht en geld te krijgen. Met die aandacht worden je spelers veel duurder zie maar Frenkie, De Ligt en Davinson Sanchez. Die zouden nooit voor die bedragen verkocht zijn zonder die geweldige Europese seizoenen. In de Eredivisie met alle respect verdien je geen stuiver vergeleken met de EL en vooral de CL.

Wat een griezels die mike verwij en valentijn. Wordt echt naar van die mensen dus dit is het laatste bericht waar ik op klik van hun haha.

Tegen Benfica pure pech.
Om dan ook direkt in de zwaarste poule van de Europa League te komen: Sociedad kwam 3 goals te kort voor CL en Monaco zelfs maar 1 ( eigen!) goal te kort voor CL. In gn enkle andre poule heb je dit!!
Desondanks: het is teveel ' Duits' voetbal bij PSV: rennen, vliegen, hollen. stormen...op n gegeven moment hebben tegenstanders zelfs als GAE en PEC dat door.
PSV speelt niet slim genoeg. Leek wel Dortmund in hun thuiswedstrijden

Psv verliest ook veel te veel. Voetballen ook dit jaar weer erg matig en lijken in hetzelfde patroon van vorig jaar te vallen. Er klopt veel niet bij Psv o.a. de trainer maar ook de aankopen vallen tegen.

Als...als...als.
Als Ajax verliest zondag staat het onder PSV. Wat heeft de mogelijkheid dat PSV verliest in Monaco nou weer te maken met de ambities van de club?

Ach, de Telegraaf weer met hun zelfverzonnen 'amsterdamse' grapjes. Altijd maar lekker de boel opruien. Riooljournalistiek is het!!

Hij heeft gewoon gelijk. De lat bij PSV ligt te laag, veel te laag. De periode Gerbrands is een inktzwarte periode qua sportief succes. Snel tijd voor nieuw management. Gerbrands en de Jong eruit en daar eens echte toppers. Technisch en bestuurlijk klopt er niets van

23 oktober 2021 om 11:11

"de periode Gerbrands is een inktzwarte periode qua sportief succes."

In die "inktzwarte periode" werd PSV drie keer kampioen en was het de eerste Nederlandse club in negen jaar tijd die overwinterde in de Champions League...

Om met de woorden van Gerbrands te spreken geen excuses in topsport.. hier hebben ze toch gelijk om topsport te bedrijven moet je moeilijke wedstrijden ook eens winnen maar ook tegen Benfica zie je dat Schmidt het elftal niet zo kan smeden of hebben ze niet de juiste balans misschien inderdaad erkennen dat dit geen elftal is om voor de prijzen te strijden op basis waarvan wordt Schimdt verlengd heeft tot nu toe niks bijzonders bereikt zal me niet verbazen als ze zondag dik en dik verliezen nu is t tegen dit Ajax geen schande maar Feyenoord wint met 4 doelpunten verschil van PSV Ik hou me hart vast. Elke keer dat je denkt nu gaan ze t laten zien vallen ze door de mand. Ik vrees dat Schmidt dit niet gaat omdraaien.

Man man, dat zeiden ze in Eindhoven ook over overmars en ten hag en die keeper met grote oren toen die er steeds een potje van maakten in het begin.

Ik vind Schmidt het prima doen hoor. Laat hem maar bijtekenen. Hij heeft altijd de juiste taktiek, z'n wisselbeleid is niets op aan te merken en heeft gewoon goeie zelfreflectie.

Een Ajacied 😉

"maar ze verliezen wel heel veel."

Ik zal heus niet beweren dat het prima gaat met PSV, maar sinds wanneer is het "heel veel" als je 4 van je eerste 19 wedstrijden verliest (met als tegenstanders o.a. 2x Galatasaray, 2x Benfica, Real Sociedad, Monaco, Ajax, AZ en Feyenoord)?

Je kan je toch op zn minst afvragen waar is het frisse scherpe spel van PSV gebleven uit de begin fase van dit seizoen

Ik hoop echt dat schimdt een contract voor het leven krijgt. Hij maakt de concurrent namelijk kampioen ipv zen eigen team met zen fijne wissel beleid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren