Feyenoord heeft goud in handen: ‘Hij kan het verschil financieel gaan maken’

Donderdag, 21 oktober 2021 om 21:08Jeroen van Poppel

Luis Sinisterra was de beste speler op het veld bij de gewonnen wedstrijd van Feyenoord tegen Union Berlin (3-1), zo is de consensus bij de analisten van Veronica en ESPN. De 22-jarige aanvaller van de Rotterdammers maakte in het Conference League-duel indruk met zijn dribbels en tekende bovendien voor het laatste doelpunt.

Met zijn individuele acties maakte Sinisterra veel indruk op Wim Kieft. "Hij was echt de beste", aldus de analist van Veronica. "Snelheid en een passeeractie gaan niet altijd samen bij spelers, maar hij heeft dat wel. Met de diepte die hij heeft in zijn spel maakt hij het verschil. Hij kapt hem vaak naar zijn andere been. Hij heeft het vermogen om in de snelheid zijn tegenstander uit te spelen, dat doet hij hartstikke goed, man."

René van der Gijp voegt daaraan toe dat de Colombiaanse vleugelspits ook een goede timing heeft. "Je kan nog zoveel snelheid hebben, maar het is toch altijd het juiste moment kiezen om erlangs te gaan", weet Van der Gijp. "Dat doet hij wel, hij komt er echt langs. Hij dreigt en dreigt en dreigt, en gaat er dan langs. Het is niet zo dat hij gaat lopen met die tegenstander."

Ook bij ESPN krijgt Sinisterra dus complimenten. “De gevaarlijkste momenten kwamen bij hem vandaan", aldus Pierre van Hooijdonk. "Een speler die iemand uit kan spelen, dat is Sinisterra", aldus de oud-spits, die minder positief is over Sinisterra's ploeggenoot op de andere flank. "Alireza Jahanbakhsh zet er eigenlijk weinig tegenover, ook vandaag weer, maar Sinisterra is onmisbaar in dit elftal."

Kenneth Perez komt tot een vergelijkbare conclusie. "Sinisterra is iedere keer gevaarlijk", aldus de Deen. "Bryan Linssen is geniepig en heeft gogme. Jahanbakhsh loopt mee, zet druk en doet zijn ding, maar zorgt niet echt voor gevaar. Al het gevaar begint bij Sinisterra. Feyenoord heeft hem voor twee miljoen euro gehaald. Ik kan me voorstellen dat Feyenoord erop gokt dat hij het verschil gaat maken in financieel opzicht." Sinisterra ligt overigens tot medio 2024 vast in De Kuip.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Feyenoord moet weer eens een echte klapper maken anno de prijzen van nu. Als je ziet wat er nu al staat met helemaal niet sterke financiële middelen..

21 oktober 2021 om 21:15

Wellicht ooit 25 miljoen? Voor nu, liever nog een seizoen genieten van hem.

22 oktober 2021 om 08:04

Het perfecte voorbeeld waarom Feyenoord financieel dus niet kan aanhaken. Altijd maar dat ‘liever nog een seizoen bij ons’. Als je 20-25 miljoen kan vangen, ben je een idioot van een directeur als je hem niet verkoopt. Daarvan kan je 4-5 nieuwe talenten halen en dan hebben we het over 1 verkochte speler. Laat staan als je in de aankomende jaren, mits iedereen zijn niveau behoud of verbeterd, ook nog eens Bijlow, Pedersen, Geertruida, Senesi, Malacia en Kokcu kan verkopen. Maar nee, in Rotterdam zien we die liever zo lang mogelijk bij Feyenoord spelen..

22 oktober 2021 om 08:23

Bij iedere club zien ze goede spelers graag zo lang mogelijk blijven. Dat het 1x niet goed uitgepakt heeft met Jorgensen, wil niet zeggen dat dit met Sinisterra zo is. Contract loopt nog lang genoeg en hij ontwikkelt zich nog steeds. Heeft alles van een moderne buitenspeler. Snelheid, actie, overzicht, doorzettingsvermogen en zijn rendement is ook enorm goed dit seizoen
Een van de betere aanvallers die bij Feyenoord heeft rondgelopen. Het liefst zie ik hem na dit seizoen nog een jaar blijven. Dan kan hij zich hopelijk ook laten gelden in een betere competitie als de Conferrnce league. En kunnen we volgende seizoen, als de basis van Slot is gelegd, proberen om Ajax uit te dagen (zal moeilijk worden, maar dat zou de ambitie ook moeten zijn). Dan kan je hem daarna voor een mooi bedrag verkopen....en ja, je loopt risico op een blessure of een terugval, maar dat heb je altijd.

22 oktober 2021 om 08:49

Ik moet zeggen dat ik het met roman empire eens ben. Ga eens cashen ipv hem nog een jaar langer te houden. Om Ajax uit te dagen heb je meerdere Sinisterra’s nodig en daar is geld voor nodig.
Dit beleid wordt al decennia zo gevoerd en is er mede de reden voor dat de club geen centen heeft. Een taument en john de wolf bleven de club lang trouw. Later idem met Ono, van Wonderen, Bosvelt, vGastel etc. Later weer met bijvoorbeeld een Vilhena(die niet doorgroeide) en Toonrstra bijv. Het is geen gebrek aan internationale interesse, het is het gebrek aan het herkennen dat geld tot geld leidt. Dat kan via transfers of prijzengeld in de champions league. Dat laatste zie ik de komende jaren niet gebeuren, dus tel uit je mogelijkheden.

22 oktober 2021 om 09:00

Voor vrijwel al die spelers is nooit serieuze interesse geweest of zijn nooit bijzondere bedragen geboden. Senesi en Malacia zou ik bij een goed bod na dit seizoen zou laten vertrekken. In Kokcu en Sinisterra zit nog zoveel rek en ze hebben beiden een langlopend contract.

22 oktober 2021 om 09:10

Ik ben een supporter. Het financiële plaatje interesseert me niet zolang ik maar naar leuke spelers kan kijken en leuk voetbal zie. Hoe ze dat voor elkaar krijgen is aan hun.

22 oktober 2021 om 10:40

@fr010: dat valt me van je tegen. Er is wel degelijk interesse geweest in veel van deze spelers. Of dat nu super concreet is geworden of niet is een ander verhaal. Bosvelt had nooit de hoofdprijs opgeleverd, maar hij bleef wel bij Feyenoord tot de koek op was. idem met vgastel (blessures). Taument kon naar Ajax, vwonderen naar Juve, Lazio had interesse in Toornstra.

@luissini: Leuke spelers en leuk voetbal wordt een stuk makkelijker als je wat te besteden hebt. De verkoop van Berghuis laat toch zien dat het vertrek van een goede speler niet hoeft te leiden tot kwaliteitsverlies? Volgens mij hebben zijn opgeleverde miljoenen Feyenoord beter gemaakt.

22 oktober 2021 om 10:57

De spelers die jij noemt zijn, op Vilhena na, niet echt te vergelijken met Sinisterra. Vilhena hadden ze eerder moeten verkopen.
Ik ben het met je eens dat ze wel spelers eerder moeten verkopen, maar niet spelers waar nog rek in zit. En zeker niet te vroeg verkopen. Als je Sinisterra nu verkoopt levert hij misschien 15 miljoen op. Mooi bedrag, maar draait hij hierna nog zo'n seizoen of zelfs beter seizoen, is hij vaste basisspeler bij Colombia en laat hij het in een beter Europees toernooi zien kan hij rond de 22 miljoen opleveren en heb je nog een jaar extra profijt van hem gehad.
En iedereen wijst dan altijd naar Jorgensen, maar ook dat was toen helemaal geen gekke gedachte. Hij was topscorer geworden in zijn eerste seizoen, had een lang contract, was nog jong genoeg en moest nog een EK spelen toen Newcastle kwam. Dat het uiteindelijk verkeerd is afgelopen, klopt, maar dat is pure pech. Met de informatie vooraf was het weigeren van die 17 miljoen helemaal geen gekke gedachte.

22 oktober 2021 om 11:06

@fr010: Als Sinisterra 15 miljoen oplevert is dat een prachtig bedrag voor Feyenoordbegrippen. Daar kun je zo 3 spelers van 5 miljoen voor terughalen met dezelfde potentie als je een beetje goed zoekt.
Mijn redenatie: zou Feyenoord 15 miljoen overhebben om een Sinisterra aan te schaffen? Nee, natuurlijk niet... nou, dan moet je hem voor dat bedrag ook laten gaan.
Jorgensen niet verkopen heb ik zelf nooit verdedigd. Feyenoord streed al niet meer mee om de titel in de winterstop en kon de inkomsten prima gebruiken. Ik vind het redelijk onverantwoord gokgedrag. Je kunt pas hoog in de boom gaan zitten als je net als Overmars bovenop een goed gevuld geldpakhuis zit. Geld maakt geld. Als je zoals Feyenoord geen geld hebt gok je nu dus tussen 3 bedragen: 2 miljoen (bij pech), 15 miljoen nu, of 22 miljoen als het perfect loopt.

21 oktober 2021 om 21:17

Helemaal mee eens! Gezien de middelen staat er echt een alleraardigst elftal met nog veel potentie om te verbeteren. Dit seizoen zijn we tot nu toe fantastisch bezig in Europa, maar dat moeten we zien vast te houden. Daarvoor moet Feyenoord echt nog wel verbeteren, want als het volgend jaar weer Europa League speelt moet het ook goed voor de dag blijven komen.

21 oktober 2021 om 21:26

Wat is anno de prijzen van nu?

21 oktober 2021 om 22:07

Het probleem is dat er maar een paar clubs echt veel geld hebben, daaronder wordt het al snel minder, zeker met de pandemie.

En dan moet je eigenlijk ook nog meerdere geïnteresseerde clubs hebben om de prijs echt op te kunnen drijven.

En daarnaast heeft Feyenoord niet zo heel veel succesverhalen, dus het zal nog niet makkelijk worden om echt goed te vangen. Dit soort potjes helpen dan wel weer mee aangezien het Europese wedstrijd is

21 oktober 2021 om 23:41

De conference cup….laten we niet overdrijven.

22 oktober 2021 om 00:03

Slavia Praag staat bv hoger op de UEFA ranglijst dan Besiktas en Sporting Club de Portugal. Dat het de derde cup is wil niet zeggen dat je tegenstanders niet sterk zijn he.

22 oktober 2021 om 01:08

Conference League bedoel je... strontkever

22 oktober 2021 om 02:28

Nou Desmond, laten we alsjeblieft wel beschaafd blijven oké? Hij kan het mis hebben met League of cup.

Sinistera wat een genot om er naar te kijken en om zo een speler in je team te hebben. Samen met Anthony toch de beste spelers van de eredivisie aan de buitenkant

21 oktober 2021 om 21:16

Vergeet Tadic niet aub.

21 oktober 2021 om 21:16

Berghuis?

21 oktober 2021 om 21:29

Tadic doet het zeker naar behoren. Wilde hem niet tekort doen. Had meer over spelers die een actie hen benen hebben. Gakpo is ook goed maar vind hem vaak nog tegenvallen daar waar Sinistera met de week beter word en slimmer in z’n spel

21 oktober 2021 om 21:52

Berghuis staat vooralsnog niet meer aan de buitenkant....

21 oktober 2021 om 21:17

Gakpo is er niks bij inderdaad.

21 oktober 2021 om 21:20

Sinisterra is in mijn ogen van een vergelijkbaar niveau als Gakpo en Madueke, maar zij hebben wel de potentie om het verder te schoppen. Tadic en Antony staan ook boven hem, al zal je dat misschien opvatten als "wij van wc-eend", maar die twee laten het wel op een hoger niveau zien.

21 oktober 2021 om 21:30

Gakpo valt vaak toch tegen en Madueke heeft 4 leuke wedstrijden gespeeld en daarna niks meer laten zien. Goeie spelers hoor daar niet van. Sinistera word met de week beter en beter

21 oktober 2021 om 21:31

Sini heeft die potentie niet?

21 oktober 2021 om 21:32

Nee want die speelt bij Feyenoord

21 oktober 2021 om 21:35

Gakpo en Madueke? Die twee van PSV die we met 4-0 over de knie legden? Als ik Sinisterra zo wekelijks aan het werk zie, zou ik niet weten waarom Gakpo en Madueke 'zomaar' het (blijkbaar) sowieso verder kunnen gaan schoppen. Sini z'n combinatie van dribbels, snelheid en korte draaien nu ook nog gekoppeld aan rendement is uitstekend.

21 oktober 2021 om 21:41

@FeyenoordDelft, nee, want hij is al ouder en niet verder dan die 2... Sinisterra speelde vandaag goed, maar niemand is verrast als het komend weekend weer tegenvalt. Hij is net zo wisselvallig als Gakpo en Madueke. Begin van het seizoen waren die 2 de grote mannen, nu is dat even Sinisterra, eind van de rit zullen ze waarschijnlijk vergelijkbare seizoen hebben gedraaid met ieder zijn eigen hoogtepuntjes/erg goede periodes/wedstrijden.

21 oktober 2021 om 21:48

@De Toekomst Wellicht even de stats van Sinisterra erbij pakken van dit seizoen? Staat het hele seizoen al goed te voetballen.

21 oktober 2021 om 21:55

O ja gakpo is inderdaad 5 weken jonger dan Sinisterra, dus je hebt gelijk...

21 oktober 2021 om 21:55

@De Toekomst: Sini is toch echt een volle maand jonger dan Gakpo, en is er bijna een jaar uit geweest met een zware blessure. Madueke heeft het pas een paar potten laten zien. Die heeft natuurlijk wel enorme potentie, maar het kan nog alle kanten op.
Ik zal vast niet helemaal objectief zijn, maar ik vind Sini beter en stabieler dan Gakpo. Gakpo heeft een betere trap, maar Sini een veel sterkere dribbel. Gakpo heeft ook wedstrijden dat hij niet of nauwelijks aanwezig is. Sini heeft dat zelden of nooit.

21 oktober 2021 om 21:58

@Weef - Helemaal eens. Sterker nog, Sini neemt ons echt op sleeptouw en is eigenlijk juist niet (meer) wisselvallig.

21 oktober 2021 om 22:01

De enige overeenkomst met Tadic is de positie waar ze spelen. Sinisterra is in alles een andere speler dan Tadic en eigenlijk niet vergelijkbaar. Misschien qua type eerder vergelijkbaar met Anthony

“sinisterra is van vergelijkbaar niveau als Gakpo en Madueke, maar zij hebben wel de potentie om het verder te schoppen”. Echt een topanalyse ouwe topanalist!

21 oktober 2021 om 21:44

Gelukkig is jouw reactie over mijn reactie ook van zo'n hoog niveau dat we allebei trots mogen zijn 😜

21 oktober 2021 om 21:59

Bijzonder dat je niemand uit ‘020’ opnoemt.. te veel haat of te weinig inzicht?

Sinisterra. Ik weet het nog zo goed. In zijn eerste seizoen zag ik 'm stuntelen in Jong Feyenoord en dacht: "deze jongen is gescout door iemand met een stok en een hond". Man, wat een ontwikkeling maakt hij door. Snelheid, een actie, niet van de bal te krijgen en ook nog eens kopsterk. Heerlijke speler!

21 oktober 2021 om 21:51

Haha bizar, hé. Aannames die letterlijk 5 meter van z'n voet afsprongen, kwam nog geen kleine pylon voorbij en snapte niks van omschakeling of positie kiezen. Ongekend wat een transformatie.

Wat is die jahanbaksh een matig speler geworden zeg. Goeie overwinning van feyenoord maar speelt nou geen leuk voetbal, verwacht nie al te veel dit seizoen.

Al die geweldige analisten vergeten dat Jahanbakhsh voor het eerst weer tijden achter elkaar wedstrijden speelt. Die gaat nog echt wel veel beter worden gedurende het seizoen daar maak ik me geen zorgen over. Wat Sinisterra betreft hoop ik dat we nog even mogen genieten van zijn kunsten, prachtvoetballer!

Van Geel aankoop. Mag ook wel gezegd worden

Lijkt wel of menig analist nu pas kijkt! Sinisterra is echt een prachtige speler maar dat kunnen we toch al een tijdje zien? Heeft even een lastige begin periode gehad maar dat zien we vaak echter zien we al een tijdje zijn kracht en skills. Mooie speler die je liever nog een paar jaar behoud.

Jahanbaksh voorlopig de voordeel van de twijfel geven maarja ... Wie zet je er anders neer

21 oktober 2021 om 22:07

Nelson!

21 oktober 2021 om 22:16

Wat heeft die al laten zien dan ..
Kan je altijd uitproberen natuurlijk

21 oktober 2021 om 22:21

Twee keer prima ingevallen nu

Nadeel is alleen dat hij zo wisselvallig is. Volgende week kan het weer 90 minuten niets zijn.

21 oktober 2021 om 22:22

Hij is dit seizoen juist vrij constant.

21 oktober 2021 om 23:26

Als er 1 constant is is het Sini wel. Maar ik als fanatiek volger van Feyenoord zal het wel mis hebben dan..

22 oktober 2021 om 08:14

Classic reactie van iemand die eigenlijk nooit naar Feyenoord kijkt.

Hij mag ook wel naar Ajax komen, zoude ze leuk vinden in Rotterdam

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren