Engelse pers smult van ‘savage attack’ van Danny Blind in de Daily Mirror

Maandag, 11 oktober 2021 om 16:23Dominic Mostert • Laatste update: 16:23

Danny Blind is niet onder de indruk van de prestaties van Ole Gunnar Solskjaer met Manchester United. De assistent-bondscoach van het Nederlands elftal toont zich in een interview met de Daily Mirror uiterst kritisch over de spelopvatting van the Red Devils. Hij betwijfelt of Solskjaer de juiste persoon is om het tij te keren, al raadt Blind een trainerswissel op dit moment af.

"Wat is de identiteit van deze ploeg?", vraagt Blind zich af, om zich vervolgens te richten op Solskjaer. "Wat is zijn plan? Dat is precies wat eraan ontbreekt met Solskjaer. Er is geen tactisch plan. Zijn team is niet in staat om druk te zetten op tegenstanders zoals Manchester City doet. Je hoeft niet altijd met volle overgave erop te klappen, maar we zien er helemaal niets van." Momenteel staat Manchester United op de vierde plaats in de Premier League, met veertien punten uit zeven duels. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt slechts twee punten, maar Blind is niet overtuigd. "Alles bij Manchester United is gebaseerd op de kwaliteiten van individuele spelers. Die hebben kwaliteiten en kunnen vaak een resultaat veiligstellen voor het team. Maar het is nooit een teamresultaat."

Het 1-1 gelijkspel tegen Everton van vorige week zaterdag was volgens Blind exemplarisch voor het gebrek aan een overtuigende spelopvatting. "Manchester United heeft moeite om dominant voetbal te spelen, dat is het probleem. Nadat ze op voorsprong kwamen tegen Everton, bleven ze op hun eigen helft wachten op de tegenstander. Ze wilden in de counter scoren, maar dat is niet goed genoeg voor een club als Manchester United. Na de gelijkmaker konden ze de wedstrijd niet omkeren. Ze creëerden nagenoeg geen kansen. De resultaten vallen tegen. Ze verloren van Young Boys, tegen West Ham United in de EFL Cup, tegen Aston Villa, en ze hadden geluk tegen Villarreal in de Champions League vanwege de kwaliteiten van Ronaldo. Tegen Everton volgde weer een gelijkspel. Het moet beter en het kan ook beter."

Solskjaer staat sinds december 2018 aan het roer op Old Trafford, nadat hij overkwam van Molde FK. "We kunnen niet zeggen dat Solskjaer een lange carrière als toptrainer had, voordat hij naar Manchester United kwam", vertelt Blind. "Ja, hij werd kampioen in Noorwegen, maar dat is een ander niveau. Ik snap waarom hij meer tijd krijgt dan andere trainers zouden krijgen. Hij is een kind van de club. Hij maakte het legendarische doelpunt in 1999 waardoor ze de Champions League wonnen. Maar wat nu wordt gepresteerd, is niet genoeg. Wat je ook vindt van Solskjaer als trainer, dit is niet het moment voor een trainerswissel. Ze staan niet ver achter in de Premier League, al hebben ze wel meer wedstrijden verloren dan je zou verwachten."

Het is niet helemaal duidelijk waarom Blind door de Daily Mirror is geïnterviewd over het wel en wee van Manchester United, al speelde zijn zoon Daley tussen 2014 en 2018 voor de club. Hij is nu de rechterhand van Van Gaal, zelf oud-trainer van de club. De selectie van Oranje bevat momenteel geen spelers van Manchester United, al werd Donny van de Beek voor de vorige interlandperiode opgenomen in de voorselectie. Het interview wordt door verschillende Engelse media gedeeld. De Daily Mirror spreekt van een 'savage attack' van Blind, terwijl de Manchester Evening News opmerkt dat de tactiek van Manchester United 'op brute wijze bespot' wordt door de assistent van Oranje.Gerelateerd

Meer sportnieuws

124 reacties (laatste reactie door ikea)

De slechte bondscoach ooit met Frank gaat even kritiek leveren. Lachwekkend

10 oktober 2021 om 22:03

Haha dacht precies hetzelfde🤪 alleen is solksjaer ook een pannekoek met krentjes en wat stroop hoor!!

10 oktober 2021 om 22:10

Ik denk dat Solkjaer slapeloze nachten tegemoet gaat van de woorden van Blind

10 oktober 2021 om 22:13

En de nobody ADRO levert kritiek op een professioneel coach… zegt de persoon iets, of wat hij zegt? Qua inhoud zegt hij niks geks. Allen de keuze van Daily Mirror is bijzonder.

10 oktober 2021 om 22:19

Dat hij gefaalt is als bondscoach betekent niet meteen dat hij zijn mening niet meer mag geven. Zegt naar mijn mening ook helemaal geen gekke dingen.

10 oktober 2021 om 22:20

Blind heeft als schoothondje van Van Gaal toevallig weer een functie nu Louis weer een job heeft, dus de praatjes beginnen weer te komen. Zei hij dit ook toen zijn goede vriend Van Gaal United liet spelen zonder identiteit?

10 oktober 2021 om 23:32

Japie, die "praatjes" hebben jij en ik net zo goed, en dat zonder staffunctie bij ome Louis z'n clubje mensen. Alleen wordt het nu door een gare Engelse krant opgepikt, de context ontgaat me hier alleen even. Wat is de reden dat die vraag aan Blind is gesteld.

11 oktober 2021 om 09:50

'jij en ik' hebben geen absurd slechte prestatie neergezet met het Nederlands elftal.

Natuurlijk mag Blind ze mening hebben, maar een beetje weldenkend mens kiest zijn momenten en al helemaal als je zelf een verschrikkelijk recente geschiedenis hebt als coach.

Als jij gisteren bent vreemd gegaan, kan je vandaag moeilijk een stevige reprimande geven aan iemand die hetzelfde doet. Dat heet een beetje zelfkennis, plus waarschijnlijk een beetje inlevingsvermogen, en dat ontbreekt op dit moment bij Blind.

Als ik Solskjaer was zou ik lekker fel counteren en Blind op zijn inktzwarte Oranje periode wijzen.

11 oktober 2021 om 10:13

Solskjaer moet niet eens op deze flapdrol ingaan. Die maakt zichzelf al belachelijk door een andere coach te bekritiseren terwijl hij er zelf geen hout van kan

11 oktober 2021 om 11:45

Het is inderdaad ironisch dat Blind iemand afrekent op tactiek. Kers op de taart zou zijn als ook nog kritisch was op de communicatie van Solskjaer. Maar als we nu even de persoon vergeten en puur inhoudelijk op de woorden kijken is het wel degelijk waar wat er gezegd wordt. United heeft nu de spelers, maar totaal geen tactiek. Er valt veel meer uit deze selectie te halen.

11 oktober 2021 om 12:03

Regulator, ik denk dat iedereen wel weet dat Solskjaer niet de juiste man is en te weinig uit die ploeg haalt.

Toch zegt het toch iets over Blind zijn zelfbeeld dat hij zich geneigd voelt om hier wat over te zeggen en daar nog redelijk fel in is ook. Je kan niet de persoon vergeten, zeker niet als die persoon in extreme heeft gedaan waar hij nu commentaar op heeft.

11 oktober 2021 om 12:33

Helemaal met je eens hoor. Ironische is dat Blind Oranje zonder identiteit liet voetballen en zich nu daarover kritisch uit. Ik vind echter dat je altijd wel kritiek moet kunnen leveren, maar gezien je eigen prestaties/ervaringen gerust daar wat genuanceerder in mag zijn. Als Blind wat opbouwender in zijn kritiek was en bijv. meegaf wat hijzelf in de afgelopen jaren heeft geleerd na zijn falen, dan was het zo veel sterker. Nu is het dat de pot de ketel verwijt.

11 oktober 2021 om 17:03

@japie_krekel.
Hilarisch dat je advies naar Solskjaer is om niet te reageren, terwijl jij zelf je laat verleiden tot in het oneindige en op iedereen te reageren. Ik denk dat we jou ook een stuk serieuzer zouden nemen als je niet op alles in zou gaan. Liefs,

11 oktober 2021 om 17:20

Danny Blind vond als Bondscoach wel dat hij gevoel had voor "lijntjes". Dan mag je ook commentaar leveren :-)

10 oktober 2021 om 22:37

Hetzelfde met Mario Been die als analist commentaar geeft op Feyenoord en dan een trainer als Slot bekritiseerd op tactische keuzes. Het kan allemaal, zolang men maar genoeg betaald krijgt kent schaamte geen grenzen.

10 oktober 2021 om 22:42

Dat is ook bizar idd

10 oktober 2021 om 23:05

Wat is daar in hemelsnaam mis mee? Er zijn toch geen voorwaarden verbonden aan het uiten van een mening of het onderbouwen van een conclusie adhv analyses?

Ik ga er in elk geval van uit dat jij Mario Been ziet als een slechte trainer en dat hij daarom niks kan en mag aanmerken op een andere trainer. Zelfde geldt dus blijkbaar voor Blind.

Apart dat vaak in de voetballerij de staat van dienst in het voetbal bepaalt of iemand wel of niet iets mag zeggen.
Snap best dat je de ene persoon serieuzer neemt dan de andere op grond van zijn of haar bewezen relevante ervaringen.

10 oktober 2021 om 23:12

Mario Been heeft het bij NEC iig nog geweldig gedaan. waar heeft Blind het geweldig gedaan?

10 oktober 2021 om 23:30

Dit is exact wat ik bedoel
Prestaties uit het verleden als een graadmeter gebruiken voor het recht van spreken nu, grotendeels ongeacht de inhoud.

Voor de leuk dan toch nog even reageren. Blind was voor ten Hag de laatste ajax-trainer die overwinterde in de champions league. Toch best knap.

10 oktober 2021 om 23:36

Als Ajacied in het hart vd defensie de hele wereld veroverd! Wat dacht je daarvan Japie. Wat hij daarna als clubcoach dr van heeft gebakken zal me aan me bakkes roesten, nee het ging niet goed bij Ajax en NL elftal als coach maar heeft een Van Basten het dan bijv aantoonbaar beter gedaan? Vind ik niet iig, terwijl dat ook een legende is, een iets grotere. Maar mag een V Basten ook niks meer zeggen dan, omdat die overal als coach heeft gefaald na z'n voetballoopbaan? Hele aparte redenatie hou je erop na maestro Japie

11 oktober 2021 om 00:15

Als coach van Feyenoord met 0-10 verliezen is wel echt een prestatie hoor. Qua dieptepunt in mijn ogen ongeëvenaard.

Blind was echter constanter dramatisch. Dat dan weer wel.

11 oktober 2021 om 02:12

@Ajaciedje02 Van Basten heeft iig met Oranje nog Frankrijk en Italië van het veld afgeblazen. Blind kwam niet eens voorbij Tjechie en Bulgarije

11 oktober 2021 om 10:16

Die 'grote' Van Basten die er met 3-1 tegen Rusland afging?

11 oktober 2021 om 11:30

Waar zeg ik dat Van Basten groot is? Het is ook geen beste coach maar Blind spant de kroon. Hij is echt het dieptepunt van het coachingsvak

11 oktober 2021 om 11:49

@fazant: iedereen heeft natuurlijk het recht van spreken. Welke waarde je aan iemands woorden hecht heeft wel met iemands prestaties te maken. De 0-10 kleeft nog steeds aan Been, net zoals de trainerscarriere aan Blind kleeft. Het is (iig voor mij) onmogelijk om hun kritisch te horen zijn zonder daar terug aan te denken.

10 oktober 2021 om 22:42

Vind het ook makkelijk om het daarop te gooien en niet op zn argumenten te reageren. De beste hulpverleners of relatie adviseurs etc zijn vaak ook ervaringsdeskudigen.

10 oktober 2021 om 22:43

Blind die Solskjaer bekritiseerd is hetzelfde als een Gerard Joling die iemand bekritiseerd om zijn slechte muziek

10 oktober 2021 om 22:48

Ervaringsdeskundigen zijn vaak de beste adviseurs vind ik zelf, maar goed. Kijk dan gewoon naar de argumenten ipv alleen dat het blind is. Vrij gemakkelijk scoren.

10 oktober 2021 om 22:56

maar als die ervaringsdeskundige er niks van heeft gebakken in zijn vakgebied dan is die kritiek toch misplaatst?

10 oktober 2021 om 23:08

@Japie, Wat heb jij meer of beter gepresteerd dan Blind om wel kritiek te mogen uiten op Blind? Iets met pot verwijt de ketel..

10 oktober 2021 om 23:11

@messibazoer dat is toch een wezenlijk verschil? Blind gaat op een groot nationaal platform in de krant een coach zitten bekritiseren die het niet eens slechter heeft gedaan dan hem. ik kan hier niet een Solskjaer schaden op zo een forum met mijn reacties

10 oktober 2021 om 23:20

@Japie maar vind je Solskjaer dan een toptrainer? Volgens mij 1 keer kampioen geworden en dat is het dan. Niet heel veel beter dan Blind.

10 oktober 2021 om 23:22

Japie. Wat dacht je van alle Engelse analisten. Dat zijn allemaal oud voetballers. Mogen die dan ook geen mening geven omdat ze nooit trainer zijn geweest.

10 oktober 2021 om 23:24

nee, ik vind Solskjaer nog geen toptrainer want daarvoor had hij veel meer prijzen op zijn CV moeten hebben staan maar hij heeft natuurlijk nog steeds meer gepresteerd dan Danny Blind die echt nog helemaal nooit wat memorabels heeft gepresteerd als coach

10 oktober 2021 om 23:27

@AFC-BusbyBabe mits ze zelf niet overal hopeloos hebben gefaald als coach van een team wat mij betreft wel. anders mag het van mij nog steeds maar vind ik de kritiek wel enorm misplaatst. je zegt indirect toch dat je ziet wat er allemaal mis is met zo een team en dat je het dus zelf allemaal anders en beter had aangepakt als coach terwijl dat je nog nooit ergens gelukt is10 oktober 2021 om 23:31

Desondanks klopt het wel wat blind zegt. Het lijkt er toch een beetje op dat je te veel en te vaak je persoonlijke voorkeur te zwaar mee laat wegen in je oordeel en je discussies Japie.

10 oktober 2021 om 23:51

Maar mag een vd vaart, Pierre, Sneijder of Afellay dan wel een mening geven over een coach? Die hebben nog geen wedstrijd gecoacht tenslotte. Of is het bij hen genoeg dat ze gespeeld hebben als prof?

11 oktober 2021 om 02:02

@Andonis nee hoor. Blind kan er gewoon helemaal niks van en die gaat dan een andere coach zitten bekritiseren terwijl hij zelf overal hopeloos heeft gefaald. Dat is hetzelfde als iemand die nu tegen je bankstel aan urineert en dan morgen tegen jou gaat zeggen dat je asociaal bent omdat je je schoenen niet hebt uitgedaan toen je binnen kwam bij hem

11 oktober 2021 om 02:05

@FMKoning ja, want die hebben iig niet hopeloos gefaald als coach. Blind heeft het geprobeerd en is te licht bevonden. Dat hij dan nu Solskjaer gaat zitten afzeiken en doet alsof hij United wel even aan de praat zou krijgen is gewoon zware zelfoverschatting en totaal ongeloofwaardig

11 oktober 2021 om 08:41

Kun jij dan iets memorabels noemen van Solskjaer als trainer?

11 oktober 2021 om 08:49

Bij die laatste zin verzin je gewoon iets Japie. Hij geeft nergens aan dat hij United aan de praat zou krijgen. Hij zegt alleen dat het te weinig is, wat United laat zien. Als je dan ook nog staat te lachen langs de lijn bij een 1 1 stand en grapjes staat te maken ben je imo incapabel. Ik bedoel, je hebt Fernandes, Pogba, Sancho, Ronaldo en Martial in je team en je hebt na 7 wedstrijden al 7! verliespunten. Dan ben je gewoon ongeschikt. Precies wat Blind ook aangeeft, je verwacht dat een trainer bij een topclub meer brengt dan dit.

11 oktober 2021 om 09:58

@brandkraan hij werd tweede met United vorig jaar. Of dat memorabel is daar kan je over discussiëren maar het is iig veel meer dan wat Blind in zijn trainerscarrière heeft gepresteerd

11 oktober 2021 om 10:00

@NL_Modric maar als jij van alles meldt wat je mis vind bij United als coach, dan zeg je toch indirect dat jij dat je anders had aangepakt en dat het dan waarschijnlijk wel beter was gegaan? Blind kan zelf beter een kritische analyse van zichzelf maken en zich gaan afvragen waarom we een eindtoernooi misliepen in een kwalificatie poule van B-niveau en waarom hij Ziyech richting Marroko heeft gejaagd

11 oktober 2021 om 11:18

Volledig eens met Japie. Als je zelf volledig gefaald hebt als trainer zou je je nederig op moeten stellen en ga je niet een collega trainer bekritiseren. Je bent dan gewoon niet serieus te nemen. Wat moet iemand ook met dat "advies"?

11 oktober 2021 om 12:04

Tja, maar als je zo'n slecht palmares als hoofdcoach hebt, kun je best vraagtekens zetten bij z'n deskundigheid. Blind krijgt z'n baantjes tegenwoordig toch vooral door z'n netwerk, want presteren heeft hij nog nooit gedaan. Als technisch directeur was het niets, als hoofdcoach hield hij het een klein jaartje vol, mensen noemen hem de slechtste bondscoach in de geschiedenis van Oranje... Veel draagvlak is er simpelweg niet voor de mening van Danny Blind als het dit soort onderwerpen betreft. Dat moet hij ook aan kunnen voelen.

11 oktober 2021 om 18:49

Hij kan het als coach allemaal wel goed hebben gezien , maar als je het niet kan over brengen op de groep heb je een probleem. Blind was geen goede coach , maar dat wil niet zeggen dat hij er geen kijk op heeft. Een goede coach moet meerdere dingen bezitten dan alleen een goede kijk op het spelletje

11 oktober 2021 om 21:20

@FR010 maar als je nu erg vaak faalt op een forum met je reacties zoals Japie? Mag je dan nog wel reageren? Daarnaast niets gepresteerd op een beetje niveau in het voetbal, mag je dan wel reageren? Het is bizar en belachelijk dat iemand die zijn sporen verdiend heeft in het betaald voetbal als voetballer en at least ervaring heeft als coach, ondanks slechte prestaties, je dan niets meer mag zeggen van de mensen op een forum die niets anders doen dan ongezouten hun mening geven.

12 oktober 2021 om 15:56

@Thamike was jij niet een van de mensen die vond dat er minder Driessen artikelen moesten staan op VZ omdat hij er toch altijd naast zat met zijn riooljournalistiek? Laat hen dan ook lekker zijn mening verkondigen als flunkie Blind dat ook mag

10 oktober 2021 om 22:55

Inderdaad, een slechte coach die een andere slechte coach bekritiseerd. Lachwekkend

10 oktober 2021 om 23:02

Waarom is dit lachwekkend? Als hij gevraagd wordt naar zijn mening, waarom mag hij dan niet zijn mening geven? Als jij gevraagd wordt naar jouw mening, mag hij die dan wel geven?

10 oktober 2021 om 23:08

totdat er iemand in de media een mening heeft over Blind. dan heet dat opeens "respectloos"

10 oktober 2021 om 23:24

Wie zegt dat dan??

10 oktober 2021 om 23:08

Wat heeft Solksjaer voor United als coach gepresteerd dan? Nog minder dan Blind denk ik. Sowieso zijn die ad hominems vrij oenig. Als iemand die niet kan rekenen roept dat 2+2 4 is heeft ie alsnog gewoon gelijk.

10 oktober 2021 om 23:09

dat lijkt me niet. volgens mij werd Solskjaer tweede in de Premier League. wat heeft Blind dan gepresteerd bij Ajax als coach en als bondscoach van Oranje?

10 oktober 2021 om 23:29

Wat heeft OGS dan gepresteerd bij United. Met zoveel investeringen.
Mourinho werd ook tweede. Maar half jaar later lag die eruit.
0 prijzen voor OGS

Dit jaar ziet det er ook naar uit

Als je United een beetje volgt. Dan zie je dat Blind gewoon gelijk heeft. En heeft niks met prestaties van een ander te maken als trainer zijnde
Er zit totaal geen progressie in dit United. Zelfs niet met de vele dure aankopen. En spelers die er rond lopen

11 oktober 2021 om 08:44

Nou nou Japie tweede worden . Tweede worden is niks.

11 oktober 2021 om 09:23

Blind won de beker en JC schaal met Ajax Japie. Dat is geen mega indrukwekkende lijst, maar het zijn nog altijd meer prijzen dan OGS met United.

11 oktober 2021 om 09:39Je vergeet dat Japie zijn club een tweede plaats ook groots vierde, dan snap je wellicht zijn redenatie wel

@brandkraan

11 oktober 2021 om 10:01

@brandkraan tweede worden met United is iig beter dan niet eens tweede kunnen worden met Oranje in een poule met allerlei B-landen

11 oktober 2021 om 10:03

@afcad3nnis ik heb nog nooit een tweede plek gevierd dus ik weet niet waar jij het over hebt. Ik vier alleen iets wat voetbal betreft als er een concrete prijs is gewonnen

11 oktober 2021 om 11:24

@japie; volgens mij zei ik ook niet dat jij dit vierde.

11 oktober 2021 om 11:32

Mijn excuses, dan begreep ik je verkeerd 😉

11 oktober 2021 om 12:17

Het is ook maandag

11 oktober 2021 om 16:43

Los van het feit dat 2e niets is, zeker niet voor een club als United, kan je zijn 2e plek bij United moeilijk scharen als een van zijn prestaties van vã³ã³r zijn baan bij United.

10 oktober 2021 om 23:17

Dus dan dan mag je geen kritiek geven op een ander? Blind heeft hier volkomen gelijk.

Van Basten bijvoorbeeld. Heeft het ook niet waar gemaakt als trainer. Moet die dan ook zijn mond houden? Terwijl die juist wel met verstand erover kan praten.
Makkelijk duimpjes winnen voor je reactie

10 oktober 2021 om 23:39

klopt hoor maar hoeveel teams heb jij al gecoacht? Als Blind geen kritiek mag leveren dan jij ook niet

10 oktober 2021 om 23:42

Analist is wat anders dan coach en wat hij hier zegt klopt gewoon. Blind is er zelf ook al achter dat hij geen goede coach is, prima toch

10 oktober 2021 om 23:43

Jij noemt blind hier de slechtste bondscoach ooit, maar jij hebt zelf nog nooit iets gepresteerd, waarom mag jij dan wel kritiek hebben?

11 oktober 2021 om 08:56

Danny Blind is verreweg de slechtste bondscoach ooit! Frank haalde nog het EK, Blind miste twee eindtoernooien en kostte ons Ziyech als international! Schande dat hij nu weer bij Oranje terug is.

11 oktober 2021 om 10:06

Precies. Ik had een trainer uit de Maleisische competitie nog serieuzer genomen als die wat over de coach van United had gezegd dan deze Blind. Dat is misschien wel de meest slechte Nederlandse coach die ik me kan heugen en die is dan weer in dienst bij de KNVB omdat hij toevallig goed bevriend is met Van Gaal

11 oktober 2021 om 13:23

Net zo lachwekkend als dat iemand genaamd Adro even z’n mening komt spuien op een voetbalsite? Of is dat wel ok. Blind heeft een punt. We zien toch allemaal dat er geen gedachte achter zit? Wij roepen hier ons kritiek toch ook? Mag iemand die ervaring in het vak heeft dan niks zeggen? De groeten….

11 oktober 2021 om 14:48

dan moet Blind ook lekker zijn mening geven op VZ, maar niet in een of andere nationaal bekende krant zijn mening gaan zitten verkondigen over zo een Solskjaer

Ik houd er normaal niet zo van om een mening van een persoon niet serieus te nemen vanwege degene die het zegt. Ik denk dat Blind hier zelfs een aantal goede punten heeft. Maar ik blijf toch het gevoel houden dat Blind zelf wel vindt dat hij een hele behoorlijke coach is en dat hij van daaruit best andere coaches de maat kan nemen. Meest illustrerende punt is nog wel dat Blind zichzelf te groot vindt om een club als Sparta te trainen, dat gaf hij een aantal jaar geleden aan toen hij de vraag kreeg. Nu zullen ze bij Sparta blij zijn dat hij niet komt, maar dat is toch zelfoverschatting van de bovenste plank?

10 oktober 2021 om 22:28

Hier heeft Danny wel een punt. Hij heeft het over een United wat geen identiteit heeft. Blind wist Oranje gelukkig wel een identiteit te geven. De identiteit van een stelletje losers

10 oktober 2021 om 22:38

je laatste zin Japie, lol haha. Wat een grap die Blind. Zou hij weer aan de drank zijn?

10 oktober 2021 om 22:46

Zegt hij dat hij het zelf beter kan dan? Je kan toch wel wat constateren?

Allemaal inkoppers van Blind. Deze kritiek is door vele analisten al gegeven. Open deuren dus.

Daarnaast vind ik het vreemd om als actieve trainer zo openlijk kritiek te geven op een collega. Zeker omdat het NL elftal nog met Manchester United moet werken. Oncollegiaal.

10 oktober 2021 om 22:40

Makkallelele zo belangrijk is Donny dus. Iemand and Blind laat zich inzetten om de coach aan te vallen.

Daar zullen in Manchester wel wakker van liggen haha. Wat denken ze bij de Daily Mail nou? Laten we deze nietsnut, die helemaal niets met de club te maken heeft, eens om zijn mening vragen?

10 oktober 2021 om 22:20

Volgende week deel 2: "Frank de Boer maakt gehakt van Guardiola".

Gaat inderdaad nergens over. Enfin, kan Blind lekker interessant doen door een coach die al onder vuur ligt nog even aan te pakken.

Uitgerekend Danny Blind doet nu z'n mond open. Nee toch?

Los van of hij gelijk heeft met zijn kritiek, waarom zou je. als assistent bondscoach van Oranje, een interview geven aan een Engelse krant om daar kritiek te uiten op de trainer van Manchester United. Denk dat Donny vd Beek hier ook niet heel blij mee zal zijn, omdat het toch ook weer op een soort van wraak actie gezien kan worden.

10 oktober 2021 om 22:29

Om zijn mattie Van Gaal in bescherming te nemen nadat die er niks van bakte bij United. Dan kan hij nu gaan beweren dat ook Solskjaer er niks van bakte dus dat het niet aan Van Gaal lag

10 oktober 2021 om 22:30

Helaas bakt Solkjaer ook niks van hoe ironisch het is dat het vanuit Blind zijn mond komt

10 oktober 2021 om 22:33

Klopt, maar die teksten hoorde ik niet toen zijn maatje Van Gaal er niks van bakte bij United

10 oktober 2021 om 23:32

Was iet nodig. Want LvG werd ook ontslagen.
Maar pakte wel een prijs.

11 oktober 2021 om 10:08

Ja een FA Cup maar een club als United is denk ik blijer met plaatsing CL waarin vele miljoenen worden verdiend

11 oktober 2021 om 17:28

@Japie KrekelZou weinig speeltijd voor vd Beek niet de reden kunnen zijn voor de kritiek van Danny Blind aan het adres van Ole Gunnar Solskjaer?

12 oktober 2021 om 15:14

@Die Knappen Dat zou het ook kunnen zijn idd maar als Blind niet snapt dat Pogba en Fernandes beter zijn dat is dat wederom een bevestiging dat hij totaal ongeschikt is voor het coachingsvak

geen van van Danny maar wat heeft hij hier volkomen gelijk. Veel goede voetballers maken geen team. Kan ook geen plsn ontdekken in dit team.

10 oktober 2021 om 22:30

Veel hardwerkende spelers zonder individuele kwaliteit maken ook geen team. Het gaat om de balans

Los van het feit of hij gelijk heeft of niet, is Danny Blind wel de laatste die het functioneren van een andere coach in twijfel moet trekken. Ik vind dat zeer onverstandig als je zelf de slechtste bondscoach in decennia bent geweest en eigenlijk nooit iets hebt gepresteerd als hoofdcoach. Ook vind ik het niet gepast als de assistent van Oranje zich uitlaat over de coach van Manchester United. Dat vind ik toch een soort van zwak.

11 oktober 2021 om 09:29

Waarom zou Danny zijn mening niet mogen geven als zijnde analist? Meeste analisten hebben niets bereikt in het trainersvak. Moeten die allemaal maar stil zijn dan? Bovendien heeft de Daily Mail gewoon de uitspraken van Blind bij Ziggo Sport gepakt. Die waren exact hetzelfde. Absoluut geen interview.

11 oktober 2021 om 11:58

Omdat Danny Blind de assistent van Oranje is en zelf als coach hopeloos door het ijs is gezakt. Als je zo slecht hebt gepresteerd als Danny Blind, moet je niet aan de stoelpoten van andere coaches zagen. Dat komt gewoon niet geloofwaardig over.

11 oktober 2021 om 11:58

Nouja, je bent assistent van een bondscoach en je hebt een speler bij de club die je bekritiseert lopen. Lijkt mij beter om een relatie te onderhouden, dan publiekelijk te bekritiseren. Daarnaast heb je itt al die analisten wel ervaring met voor een groep staan en weet je logischerwijze beter wat voor uitdagingen een coach allemaal staan te wachten. Beetje nuancering in je mening op basis van je eigen verleden zou wel fijn zijn. Het is altijd makkelijk om kritiek te leveren, maar wees dan ook de gast die zegt hoe het beter moet.

11 oktober 2021 om 16:40

Maar hij zaagt toch niet aan de stoelpoten? Sterker nog, hij pleit zelfs voor het aanhouden van OGS ondanks de mindere resultaten. Dit is, nogmaals, gewoon door de Daily Mail gekopieerd van Ziggo Sport. Na afloop van de wedstrijd tegen Everton werd er door Wietse naar gevraagd. En hij gaf als analist zijn mening over de mate van progressie (of eigenlijk geen progressie) bij United. Niks mis mee. Wij bekritiseren ook genoeg voetballers, ondanks dat we er zelf weinig van kunnen. Ik vind het echt een non-argument.

Als er 1 man niks mag zeggen over de prestaties van een ander is het deze incapabele trainer. Wat een lachertje deze man..

10 oktober 2021 om 23:24

Als Blind iets positiefs had gezegd had hij dan ook niks mogen zeggen?

11 oktober 2021 om 10:09

Dan idd ook niet na zijn debacle met Oranje en Ziyech. Laat hem maar een oordeel geven over assistent coaches want daar is hij volgens leden van VZ een fenomeen in

11 oktober 2021 om 12:00

Ik denk dat Danny Blind zich helemaal niet uit moet laten over andere coaches. Gezien zijn huidige functie als assistent van Oranje onverstandig en al helemaal gezien zijn eigen debacles als hoofdcoach.

11 oktober 2021 om 16:42

Japie, gelieve in het vervolg niet meer te oordelen over voetballers. Jij kan namelijk zelf niet voetballen, dus dan mag je ook niks zeggen. Echt een bizar kinderachtig argument zeg.

Zwak om het meteen op de persoon te spelen. Voor zelfde geld citeren ze uit analyse voor ziggo. Blind heeft helemaal gelijk en daarvoor hoef je geen carriere als Cruijff te hebben gehad. Als Concertgebouworkest vals speelt mag ik ook kritiek hebben, zelfde als ManUtd niet om aan te zien is en ik heb niet eens een carrière in muziek of voetbal buiten amateur zijn. Je doet het voor het publiek en daar is Danny er een van. Wel ene met meer kennis ongeacht wat hij zelf gedaan heeft, zie eerdere argumenten. Hoeven ze niets mee te doen, dat is wat anders maar iedereen ziet t fout gaan daar. Enfin, lekker doorgaan met Blind omlaag halen, dat helpt. Ik vind t verfrissend

11 oktober 2021 om 12:02

Waarom? Het is altijd makkelijk om kritiek te leveren. Wat bereik je er precies mee? Het is duidelijk waar wat Blind zegt, maar tegelijkertijd is het ook een open deur. Ditzelfde wordt al jaren door alle Engelse analisten geroepen. Als je ooit trainer bent geweest en weet hoe het er aan toe gaat: geef eens opbouwende kritiek.

11 oktober 2021 om 16:43

Dit komt van Ziggo Sport. Wietse vroeg ernaar. En Danny gaf antwoord. Niks meer, niks minder. Dat de Daily Mail daar dan een zelfverzonnen interview van maakt zegt meer over dat medium.

11 oktober 2021 om 16:53

Alsnog. Je zit daar als analist vanwege je eigen ervaringen. Je hebt nota bene zelf de kritiek gehad dat je team zonder identiteit voetbalt. Als je dat dan ter sprake brengt, doe dan wat met je ervaringen.

Iedereen mag natuurlijk een mening hebben, maar als je het als coach zo slecht hebt gedaan als Blind is het misschien beter om je mening voor je te houden.

Ik betwijfel of hier sprake is geweest van een interview. Wat ik in het artikel gelezen heb is zo ongeveer woord voor woord de analyse die hij bij Ziggo gaf na Man United - Everton. Waarschijnlijk heeft deze krant die woorden ergens opgepikt en gepubliceerd.

Danny geeft gewoon zijn mening. Ik deel zijn mening. Het is gemiddeld genomen heel erg matig onder Solskjear. Ik zie inderdaad geen duidelijke spelopvatting onder hem. En Danny heeft wel verstand van voetbal. Het valt hem te prijzen dat hij durft te zeggen dat hij een uitstekende assistent is maar geen hoofdtrainer. Na een aantal mislukkingen op dat gebied moet je in de spiegel durven kijken en dat heeft hij gedaan.Zouden meer mensen moeten doen.

11 oktober 2021 om 13:44

En welke kwaliteiten dient een assistent te bezitten dan, anders dan ja-knikken richting de hoofdcoach?

Het grappige is dat Danny nooit zo uitgesproken zou zijn als Donny er niet of veel speelde.

Daarnaast moet Danny zijn mond houden, slechtste bondscoach ooit.

Blind heeft uiteraard ook gewoon het recht om zijn mening te geven maar Blind is veruit de slechtste hoofdtrainer van de laatste decennia, ik weet niet of hij echt serieus genomen wordt?

Het lijkt me toch lastig om als coach best wel vaak mislukt te zijn en dan je mening te geven over andere coaches. Zelfs als je gelijk hebt dan nemen mensen je alsnog niet serieus lijkt me.

11 oktober 2021 om 12:06

Reputatie is gewoon belangrijk om gewicht aan je woorden te kunnen geven. Als je dan al een slechte reputatie hebt, wees je er dan ook bewust van de manier hoe je de kritiek gaat leveren. Ironisch genoeg speelde NL ook zonder haar eigen identiteit onder Blind. Wees dan ook zo een man om te vertellen wat jij daar als ex coach van hebt opgestoken.

11 oktober 2021 om 12:50

Dat is het inderdaad. Vind het alleen een beetje storend dat personen die nog nooit een functie als trainer hebben gehad wel alles zomaar kunnen zeggen terwijl Danny Blind die misschien wel even veel of weinig kennis heeft op zijn woorden moet letten.

11 oktober 2021 om 12:58

Vind ik ook. Natuurlijk afhankelijk van het medium waar de kritiek op wordt gegeven. Klakkeloos kritiek geven vind ik sowieso heel sneu en zou ik gelieve willen dat het soms meer opbouwend was.

Iedereen beoordeeld deze mening alsof het van de trainer Danny komt, maar zijn mening geeft hij als analist. En daar laat hij zien dat hij toch echt wel een aardige kijk op voetbal heeft. Hij laat in iedergeval heel wat analisten achter zich die alleen maar uit hun nek zwammen(kuyt, Sneijder, Vlaar) Dat hij als trainer zelf keihard gefaald heeft maakt in deze niets uit. Mourinho is de laatste trainer die een prijs heeft gepakt met deze club en zolang Ole aan het roer mag blijven staan zal dat nog wel even zo blijven.

Met de Daily Mirror zakt het niveau wel naar een erg bedenkelijk niveau. Als kan ik wel genieten van die hilarische clickbait titels als "savage attack".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal23-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Bruno FernandesMiddenvelder145
S. McTominayMiddenvelder120
David de GeaKeeper140
FredMiddenvelder111
Cristiano RonaldoAanvaller116
J. SanchoAanvaller111
A. DialloAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

32 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Amadou Haidara moet de eerste versterking van Ralf Rangnick bij Manchester United worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren