Bondscoach Marokko haalt stevig uit naar Ziyech en Mazraoui

Donderdag, 30 september 2021 om 16:17Yanick Vos • Laatste update: 17:44

Bondscoach Vahid Halilhodzic is tijdens een persconferentie ingegaan op het ontbreken van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui in de nationale ploeg van Marokko. Halilhodzic is in zijn uitleg snoeihard voor de spelers van respectievelijk Chelsea en Ajax, die het hebben verbruid bij de trainer. De twee internationals hoeven niet te rekenen op een snelle terugkeer bij de nationale ploeg.

Halilhodzic liet Ziyech in de vorige interlandperiode al buiten de selectie. Hij legde ook uit waarom en daar reageerde de ex-Ajacied via sociale media op. “Eerlijk gezegd heb ik er spijt van dat ik dit besluit niet eerder heb genomen”, reageert de bondscoach. “Het is niet één geval van slechte discipline. We hebben geprobeerd om met hem te praten, maar je moet ergens een grens trekken. Het is droevig, het is een puinhoop, maar ook erg zonde", aldus de trainer.

Begin deze maand gaf de bondscoach aan dat hij wilde dat Ziyech meer discipline zou tonen. “Hij zag er niet uit als een speler die met het nationale team strijdt voor WK-kwalificatie”, zei hij destijds over de Chelsea-aanvaller. “Voor het eerst in mijn carrière zag ik een speler bij de nationale ploeg die niet wil trainen en doet alsof hij geblesseerd is. Hoewel tests hebben uitgewezen dat hij kan spelen. Ik zal dit gedrag niet tolereren zolang ik bondscoach ben van Marokko.”

“De volgende keer dat je praat, spreek dan de waarheid!”, schreef Ziyech vervolgens op Instagram. Hij noemde de naam van Halilhodzic niet, maar ogenschijnlijk reageerde hij op de woorden van de bondscoach. Ziyech lijkt voorlopig in ieder geval niet meer in beeld bij de keuzeheer. “Ziyech heeft diverse grenzen bereikt. Het is niet één geval, maar een opeenstapeling. Na een poosje moet je dat gewoon een halt toeroepen”, aldus Halilhodzic donderdag tijdens het persmoment.

Net als Ziyech is ook Mazraoui niet opgeroepen. De afwezigheid van de Ajax-rechtsback is opvallend, daar hij in een uitstekende vorm verkeert. Mazraoui blijkt er vanwege een eerder incident niet goed op te staan bij de bondscoach. “Hij zei dat hij geblesseerd was, maar de medische staf vertelde me gewoon dat hij fit was. Dat soort gedrag kan ik niet tolereren”, aldus Halilhodzic.

Selectie Marokko:

Doel: Yassine Bounou (Sevilla), Munir Mohamedi (Hatayspor), Anas Zniti (Athletic Casablanca)

Verdediging: Romain Saïss (Wolverhampton Wanderers), Soufiane Chakla (Oud-Heverlee Leuven), Nayef Aguerd (Stade Rennes), Samy Mmaee (Ferencváros), Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain), Adam Masina (Watford), Ayoub El Amloud (Wydad Casablanca), Souffian El Karouani (NEC)

Middenveld: Sofyan Amrabat (Fiorentina), Abdou Harroui (Sassuolo), Aymen Barkok (Eintracht Frankfurt), Selim Amallah (Standard Luik), Fayçal Fajr (Sivasspor), Imrân Louza (Watford), Ilias Chair (Queens Park Rangers)

Aanval: Munir El Haddadi (Sevilla), Zakaria Aboukhlal (AZ), Youssef En-Nesyri (Sevilla), Achraf Bencharki (Zamalek), Sofiane Boufal (SC Angers), Ryan Mmaee (Ferencváros), Ayoub El Kaabi (Hatayspor), Soufiane Rahimi (Al-Ain).Gerelateerd

Meer sportnieuws

164 reacties (laatste reactie door sirius)

Waarom zou je zo iets in hemelsnaam via de media uit gaan vechten. Hebben beide partijen toch niks aan?

Overigens wel prima voor ajax dit. Kan mazraoui lekker in Nederland blijven tijdens de Afrika Cup.

30 september 2021 om 16:29

Hij wordt over de kwestie gevraagd, dit is z'n uitleg... Niet om de zaken heen draaien...

30 september 2021 om 16:46

Slot (over de positie van AZ) en Berghuis (over Feyenoord in de CL) werden ook gevraagd over een kwestie. De antwoorden van beiden waren perfect. Daar kan deze man een voorbeeld aan nemen,

30 september 2021 om 17:16

Er is wel een klein verschil tussen een interview en een hele persconferentie gewijd aan vragen over de selectie van Marokko. Verder ben ik het met je eens, maar vindt het raar dat de coach aangevallen wordt hier en niet gekeken na het gedrag van Ziyech en Mazrouai. Het zal niet alleen maar aan de bondscoach liggen denk ik dan.

30 september 2021 om 17:36

@665, ik vind de opmerking "ja, maar het werd aan hem gevraagd" altijd zo'n dooddoener. Iedereen is gewoon verantwoordelijk voor wat hij zegt, gevraagd of ongevraagd.
Over de kwestie an sich kan ik niet echt oordelen. Ik heb me er niet echt in verdiept en lees te veel nietes-welles ...

30 september 2021 om 18:22

@665 het gedrag van Ziyech en Mazraoui. Deze meneer claimt dat hij niet een, maar 2 spelers heeft die een blessure simuleren om niet te hoeven spelen. Als het nou geval Mo was met meerdere incidenten oké, maar zowel bij Ziyech als bij Mazraoui is er nog nooit een dergelijke claim geweest. Het is dan hee gedurft om te stellen dat zijn medische staf niets kan vinden dus het zal wel gesimuleerd zijn....

30 september 2021 om 18:27

@voetbalfreak, zo ongeveer iedere professional die voor een camera of microfoon gezet kan worden voor zijn werk, wordt daarin getraind. En het belangrijkste onderdeel daarvan is dat je vragen die je niet wil beantwoorden, op een handige manier afhandelt. Deze coach kiest er gewoon helemaal zelf voor om dit via de media te spelen.

Of er een kern van waarheid in zijn verhaal zit, weten wij allemaal niet. Ik vind Ziyech en Mazraoui allebei top-professionals. Er zijn zat spelers van wie ik me best kan voorstellen dat ze niet altijd top trainen, maar deze spelers zitten daar niet bij. Zeker Mazraoui niet, van Ziyech kan ik me nog voorstellen dat als hij ruzie met iemand heeft, dat hij zich dan anders gaat opstellen. Maar we weten het niet. Wat we wel weten is dat het gewoon veel netter en productiever is om dit in een persoonlijk gesprek op te lossen.

30 september 2021 om 19:22

Wel aboukhal en karaouini ofzo die te kort komen voor marokko. Maar geen fedal sporting lissabon, taarabt benfica en harit marseille. Deze coach is niet 100.

30 september 2021 om 19:50

Het kan ook zijn dat jongens door hun club onder het mom van een blessure niet worden afgevaardigd aan het nationaal team (of wel afgevaardigd maar de club geeft mee dat ze niet alles mogen spelen) En dat uit testen blijkt dat ze geen blessure kunnen vinden.

30 september 2021 om 16:34

Het is een persconferentie n.a.v. de selectie van Marokko. Het is dus niet zo gek dat er vragen worden gesteld (en dus beantwoord) over de afwezigheid van bepaalde spelers.

30 september 2021 om 16:38

Nou je kan het ook erbij laten en zeggen dat het om een persoonlijke kwestie gaat. Een reactie die Afellay bijvoorbeeld onlangs gaf, volwassen. Dat mis ik bij deze kinderachtige trainer.

30 september 2021 om 16:46

Want Ziyech zijn instagramstory met alleen clownemoji’s is volwassen? De trainer is een harde (en soms tot het onredelijke toe), maar Ziyech en Mazraoui gedragen zich ook uiterst kleinzerig. Deze hele show is kinderachtig aan het worden en spelers mogen hun ego echt even dimmen. Deze man heeft Algerije met een selectie van niks heel ver weten te krijgen. Als ze gewoon iets meer luisteren, die man brengt ze successen want een koekenbakker is hij niet.

30 september 2021 om 16:46

Afellay is natuurlijk ook geen bondscoach die zijn selectie moet verantwoorden.

30 september 2021 om 16:46

Mwa, dan zegt de media weer: zet je over die persoonlijke kwestie heen zodat twee van je belangrijkste spelers kunnen meedoen..

30 september 2021 om 18:30

Wat je beantwoordt heb je zelf in de hand. Hij kan ook zeggen "het klopt dat ze er niet bij zijn omdat er een probleem is. Maar ik ga dat probleem met hen zelf bespreken. Tot het uitgesproken is zijn ze er in elk geval niet bij."

Maar dat doet hij niet, hij kiest er voor om de vuile was buiten te hangen. Daar is precies 1 persoon verantwoordelijk voor: hij zelf.

30 september 2021 om 16:34

Mazraoui mag zeker bij Ajax blijven want Hakimi is minstens 10 keer zo goed als meneer Noussair.

30 september 2021 om 16:53

Dan volg je Marokko niet, maar Mazroui speelt daar op het middenveld.
En bovendien, Mazroui is goed genoef voor Ajax hoor. Ook in de CL.

30 september 2021 om 16:58

Mazraoui is zeker goed genoeg voor Ajax en is lekker bezig maar vergeleken met Hakimi is die niks bijzonders.

30 september 2021 om 18:46

Waarom altijd spelers vergelijken?

30 september 2021 om 19:17

Mvbfan waarom praat je zomaar ? Je volgt marokko niet. Mazraoui speelt helemaal niet op het middenveld bij marokko. Eerst speelde die gwn rb en hakimi lb. maar nu die masina die een echte lb is voor marokko heeft gekozen speelt hij als lb en hakimi gewoon op rb. Dus mazraoui zou banken.

30 september 2021 om 19:21

Aboukhlal, karaouini ofzo horen niet bij marokkaanse elftal. Taarabt, harit, feddal waar zijn deze spelers? Waarom roept die ze niet op. Taarabt speelt goed bij benfica en harit bij marseille.

Blijft zonde dat die jongens voor Marokko hebben gekozen. Ze zijn toch een klasse beter dan wat we nu op hun posities hebben lopen bij Oranje.

30 september 2021 om 16:30

Ben ik het niet mee eens, misschien omdat het 2 ajacieden zijn dat je het daarom zegt.

30 september 2021 om 16:33

Los van de club waar ze spelen of speelden, deze twee zouden beiden basis staan in het Nederlands elftal.

30 september 2021 om 17:12

Erwinnnho: Ziyech zou in 1 klap onze beste aanvallende middenvelder zijb. Ook vanaf rechtsbuiten kan hij uitstekend uit de voeten. Wie vind jij beter op beide posities dan?

Ziyech is een markant figuur, die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Maar slechte discipline? Ik kan dat moeilijk geloven,zoals ik hem op het middenveld bij Ajax zag beesten.. Maar goed, ik heb een zwak voor Ziyech, wellicht vertroebelt dat mijn beeld enigszins. Toch blijft het eeuwig jammer dat hij niet voor NL gekozen heeft😔.

30 september 2021 om 18:10

Karsdorp wordt niet geselecteerd. Maar Dumfries is vergelijkbare speler die wel wordt geselecteerd. Is Maz beter dan deze 2 spelers? Ziyech is een ander verhaal.

30 september 2021 om 18:13

Ja Mazraoui is 2 klassen beter dan beiden

30 september 2021 om 18:26

Ja Nous is beter. Net als die 2 spelers blijft hij 90 minuten gas geven. Echter is hij technisch echt veel verder. Als je ziet hoe die ballen voorzet, afwerkt en aanneemt in de drukte bij de tegenstander dan is hij echt een stukkie beter dan die andere 2 op dat gebied. Dumfries vind ik fysiek dan weer de beste. Dus zodra een wedstrijd daarom vraagt zou ik altijd voor Dumfries kiezen, maar gaat het om opstomen en gevaar stichten bij de tegenstander dan echt eerder Nous, maar ook Karsdorp.

30 september 2021 om 18:33

2 klassen beter nog wel haha. We hebben het hier niet over Dani Alves he?!

30 september 2021 om 20:42

Welke nummer 10 of rechtsbuiten is beter dan Ziyech dan? Over Mazraoui op de rechtsback-positie zou je kunnen twijfelen (afhankelijk van wat je van de rechtsback verwacht). Niet dat we iets aan deze discussie hebben, maar Ziyech zou ongetwijfeld in de basis staan bij Oranje.

30 september 2021 om 16:31

Ziyech hebben we aan Danny Blind te danken en die wordt dan vervolgens weer gewoon op de loonlijst gezet bij de KNVB omdat het het pokermaatje van Van Gaal is. Echt te bizar voor woorden. Dan zullen er wel meer mensen zijn die gaan zeggen dat het zo een geweldige assistent coach is maar vreemd dat er dan nooit een club met hem in zee wil dus daar geloof ik ook weinig van

30 september 2021 om 16:32

Van Basten

30 september 2021 om 16:35

Van Basten was slechts de assistent coach. Als eindverantwoordelijke Blind zijn oren laat hangen naar zijn assistent coach dan is hij ook eindverantwoordelijk voor het mislopen van Ziyech. Hij had als hoofdcoach Van Basten makkelijk kunnen overrulen en zeggen ik selecteer Ziyech gewoon want ik vind het wel een hele goede speler die dit Oranje goed kan gebruiken maar dat heeft hij niet gedaan dus heeft hij gefaald in deze kwestie

30 september 2021 om 16:41

Japie_Krekel. Hoevaak denk jij onderhand dat jij dit verhaal al hebt verteld?

30 september 2021 om 16:42

Niet vaak genoeg blijkbaar want zo een KNVB zet Blind gewoon opnieuw op de loonlijst. Hoe haal je het in je hoofd? En dat moet dan het hoogste Nederlandse voetbalorgaan voorstellen. Die stellen dan zo een Blind aan omdat het in het weekend toevallig ook de assistent van Louis is op de wekelijkse bingo avond

30 september 2021 om 17:06

@Japie_Krekel; jezus wat een gezeik joh. Het is gebeurd kerel, het is wat het is. Niet dat ik weet of je dit vaker hebt gezegd, misschien is dit jouw eerste keer... maar ik bedoel in het algemeen. Hoelang is het al wel niet geleden? Alsof mensen denken, laten we nog maar even Danny Blind of San Marco erbij halen hahaha kom op. We weten nou wel dat die 2 wellicht een fout hebben gemaakt.

30 september 2021 om 17:20

Ik snap Japie zijn punt wel. Blind heeft met Ziyech een enorme flater begaan. Dat mag toch best benoemd worden.

De vraag is echter of de KNVB aan haar principes had moeten vasthouden, want anders had koning Louis nooit gekomen. Die wilde zijn eigen assistenten meenemen en Louis rendeert nou eenmaal het beste met scholletje om zich heen.

30 september 2021 om 17:29

Niet vaak genoeg? Denk je nou echt dat de KNVB mee kijkt op Voetbalzone om informatie in te winnen van ons? Je valt af en toe een beetje in herhaling Japie 😉. OT: De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Kan me ergens niet voorstellen dat Ziyech en Mazraoui niet voor Marokko zouden willen voetballen, maar als bondscoach laat je die jongens ook niet zomaar links liggen.

30 september 2021 om 17:37

Zieyech werd 1 keer overgeslagen door Danny Blind (nadat hij eerder al wel geselecteerd was maar geblesseerd was) en kiest er gelijk voor om voor Marokko te spelen. Prima, liever spelers die echt voor Oranje willen strijden. Nu moet hij op de blaren zitten.

30 september 2021 om 18:05

Wat een samenzwerings theorieen allemaal joh.

30 september 2021 om 18:27

Japie denkt dat een groot goed is om eindeloos dezelfde riedeltjes te herhalen. Die man ziet dat niet als een zwaktebod, dus dit gaat nooit eindigen. Hier onder kun je lezen dat zijn stukjes van invloed (zouden moeten) zijn op de KNVB.

30 september 2021 om 18:33

En terecht. De KNVB kan een voorbeeld nemen aan Gullit en Van Basten die wel naar mijn kritiek op het spel van Frenkie hebben geluisterd

30 september 2021 om 16:41

Bij Marokko heeft nous hakimi. Bij oranje dumfries. Nou beide zijn beter en hakimi is natuurlijk 1 miljoen klasses beter. Ziyech verder wel mee eens

30 september 2021 om 18:17

Hakimi speelt toch meer richting het middenveld/rechtsbuiten ? Of was dat toevallig alleen de wedstrijd die ik toen bekeek ?

1 oktober 2021 om 20:41

Nee

30 september 2021 om 16:45

Ik denk dat Dumfries en Mazraoui elkaar weinig ontlopen, verschil van smaak denk. Bij Ziyech wel mee eens uiteraard, hangend op rechts

30 september 2021 om 18:32

Verschil van smaak? Volgens mij is het verschil kampioen worden in de Eredivisie en je laten gelden in de Cl/el tegenover aardig spelen bij PSV en uitblinken bij een zwak Oranje.

Misschien klopt zijn medische staf wel niet....

30 september 2021 om 16:29

Dat zat ik ook te denken. De medische staf van Chelsea en Ajax gaan die blessures toch niet verzinnen want die clubs stelden hen ook niet op tijdens die periode

30 september 2021 om 16:37

Zal wellicht ergens in het midden liggen: Marokko dacht dat ze met een spuitje wel konden spelen met het risico dat ze er daarna nog langer uitliggen. Ziyech en Mazraoui zullen dat niet snel doen voor een oefen of kwalificatiewedstrijd. Voor WK of Afrika cup wellicht wel.

30 september 2021 om 18:38

Dat weet ik vrijwel zeker. Deze trainer presenteert deze zaak als de spelers vs medische staf van Marokko, maar volgens mij is het echter de medische staf van Ajax/chelsea vs die van Marokko.

Als je de 2 sterspelers buiten de selectie laat dan ben je wel een clown. Toont ook van weinig klasse als je zo in de media over ze praat. Dit zou je normaal intern oplossen. Hier kan alleen maar wat anders aana de hand zijn.

30 september 2021 om 16:31

Lol de 2 sterspelers? Ziyech kan ik me voorstellen, maar op dezelfde positie als Mazraoui nota bene hebben ze iemand rondlopen die 10x zo goed is als Mazraoui. Ajax-bril even afdoen......

30 september 2021 om 16:35

Mazraoui doet het erg goed bij Marokko. Hakimi staat vaak op rechtsbuiten, Mazraoui rechtsachter.

30 september 2021 om 16:37

10x zo goed nog wel, heerlijk altijd dat overdrijven.

30 september 2021 om 16:40

Als hij het goed doet maakt dat hem nog niet 1 van de 2 sterspelers van het team? Zijn wel meerdere namen bij Marokko met een veel hoger profile dan Mazraoui met alle respect.

30 september 2021 om 17:02

persoonlijk denk ik 12x zo goed

30 september 2021 om 19:18

Hz7-22 hahahahah hakimi rechtsbuiten? Wat zeg je Allemaal? Die is altijd rb bij marokko. Daarom word mazraoui niet opgeroepen. Want lb speelt masina nu.

30 september 2021 om 22:20

Kralla kijk even de wedstrijden tegen Senegal en Congo terug, dan pas praten.

1 oktober 2021 om 20:44

Hz7 kijk jij die partij na dan pas praten. Hakimi stond rb zoals altijd. Wat verzin je dingen hier?

30 september 2021 om 16:32

Tegenwoordig denken een hoop van die coaches dat ze belangrijker zijn dan dat ze zijn en dat hun coachingmethodes zorgen voor de kwaliteit van het voetbal maar 98 van de 100 keer is het toch echt de kwaliteit van je beste spelers die daarvoor zorgt

30 september 2021 om 17:40

Ah dat is het. Al die coaches hebben het natuurlijk verkeerd echter wat lui op VZ zien dit gelukkig wel in.

30 september 2021 om 18:11

Dit is ook een net niet coach. Komt tekort gewoon. Moet je intern oplossen zoiets.

30 september 2021 om 16:35

Ziyech is heel gek dat je die buiten de selectie laat maar Mazraoui is echt niet nodig als je Hakimi hebt die minstens 10 klasses beter is.

30 september 2021 om 19:27

Sterspeler hahahaha mazraoui is maar een ajax speler. Harit marseile, taarabt benfica, sofyan fiorentina, saiss wolverthampton hebben grotere status.

30 september 2021 om 22:41

Ehhh, ik denk dat Marseille, Benfica, Fiorentina en Wolverhampton er allemaal af gaan tegen Ajax op dit moment. En Taraabt is volgens mij niet eens geselecteerd.

Anyway: dit is gewoon heel slecht gemanaged van die bondscoach. Puur een hiërarchische reactie, terwijl je dit hoort uit te spreken met speler en medische staf van hun broodheren. Dan waren beide spelers nu gewoon weer bij de selectie.

1 oktober 2021 om 20:43

En nog hebben ze grotere naam. Iedereen kent taarabt, harit etc. En nee benfica sloopt ajax.

Heel jammer dit die bondscoach van marokko moet gewoon weg. herve renard wil ik graag terug zien

30 september 2021 om 16:29

Koeman voor de groep gooien. Denk dat dat, met zijn speelstijl, heel goed gaat uitpakken.

Ik zeg dit en hij zegt dat, schiet niemand wat mee op.

Dus zowel Ziyech als Mazraoui zouden beide de kantjes eraf lopen en een blessure faken? Lijkt me sterk.

30 september 2021 om 16:33

Dus de trainer zou dit verzinnen om 2 prima spelers niet op te kunnen roepen? Terwijl 23 andere spelers wel gewoon worden geselecteerd?
Dat lijkt me ook sterk.

30 september 2021 om 16:37

Harit wat een van zijn beste spelers is die zit er ook niet bij. Deze coach is volgens mij gewoon een beetje van het padje af

30 september 2021 om 16:40

Japie eerste keer dat je wat zinnigs zegt!😜

30 september 2021 om 16:41

Sterk argument. 3 spelers niet opgeroepen tegenover meer dan 20 spelers die wel worden opgeroepen.
En zoals marocberkane zegt, Ziyech heeft ook al ruzie gehad met meerdere trainers tot nu toe.....

30 september 2021 om 16:43

Japie zegt wel vaker zinniger dingen haha. Alleen soms is het wel een beetje te

30 september 2021 om 16:44

Sinds Harit een voetganger heeft doodgereden en gewoon is doorgereden hoef ik hem eerlijk gezegd ook helemaal niet te zien in het Marokkaans elftal. Daarnaast is ook hij al meerdere keren disciplinair geschorst bij Schalke.

30 september 2021 om 16:49

@marocberkane ok, dat verhaal van die voetganger wist ik niet maar dan snap ik nog steeds niet het passeren van Ziyech en Mazraoui

30 september 2021 om 17:06

Wow serieus? Dat is nieuw voor mij. Was dit in Marokko gebeurd of? Dat is wel heftig inderdaad, niet gek dat hij niet meer opgeroepen wordt..

30 september 2021 om 17:24

Is in Marokko gebeurd idd, wel een aantal jaar geleden. Hij is er vanaf gekomen met een voorwaardelijke celstraf en boete.

30 september 2021 om 18:01

Zijn broertje heeft iemand aangereden terwijl amine harit zich in de auto bevond. Dus uiteindelijk is hij bijrijder op dat moment.

30 september 2021 om 19:58

Dat is wat er werd gezegd, uiteindelijk is duidelijk geworden dat Harit de bestuurder was.

30 september 2021 om 22:22

Volgens mij is dit gewoon opgelost tussen Harit en de familie. Dus volgens jou had Kluivert nooit meer voor Oranje mogen spelen of teams/landen coachen?

30 september 2021 om 16:38

Ziyech heeft bij bijna al zijn clubs ruzie gemaakt met trainers of supporters en tot nu toe ook met alle bondscoaches van Marokko. Dat kan ook bijna geen toeval meer zijn.

30 september 2021 om 17:11

Bij welke clubs heeft hij ruzie gehad met de trainers? Heerenveen niet, twente niet, ajax niet. Chelsea weet ik niet, maar volgens mij ook niet.

30 september 2021 om 17:16

Renard gaf achteraf toe dat hij 100% fout zat en dat hij Ziyech niks kwalijk nam. Hij droeg de volledige verantwoordelijkheid. Kun je hem niet kwalijk nemen dus. En bij Ajax had hij toch geen ruzie met trainers/supporters? Misschien een groepje van 200. Maar een miljoen draagt hem in hun hart. Bij Twente kwam hij op voor de ontslagen trainer, toont daarmee karakter en is geen meeloper. En bij Heerenveen weet ik het niet. Valt reuze mee. Ziyech is een topvoorbeeld vergeleken met Tannane en Ihattaren.

30 september 2021 om 17:31

Uit m'n hoofd boterde het bij Heerenveen niet tussen hem en Van Basten, heeft hij bij Twente ruzie gehad met de clubleiding en zelfs een middelvinger opgestoken naar het publiek. Bij Ajax was het vooral met het publiek, waarbij hij nog net niet was weggepest en zelfs een keer fysiek is aangevallen door supporters. Daarnaast heeft hij ook meerdere keren gedoe gehad met de media. En dus ook met Renard bij Marokko.

30 september 2021 om 18:07

Heerenveen met van Basten toch?

30 september 2021 om 22:44

Ten Hag kon Ziyech prima managen. Het is ook een kwaliteit van de trainer om het beste uit een speler te halen hè. Ook als deze speler wat pittiger is.

Waren beide heren in die tijd bij Chelsea & Ajax ook afwezig vanwege een blessure? In dat geval kan zijn verhaal gelijk de prullenbak in. Kan me niet voorstellen dat ze gaan liegen om een blessure bij zowel club als land.

30 september 2021 om 16:38

Volgens mij is niet duidelijk om welk periode het gaat, geloof ik. Kan net zo goed zijn dat het om onnozele kwalificatiewedstrijden of vriendschappelijke wedstrijden ging en dat de relevante wedstrijden bij de clubs toch voorrang hadden (m.n. Chelsea zou kunnen) en dat de spelers toch geen risico wilden nemen.
Ik heb sowieso het idee dat beide best nuchtere jongens zijn en geen fanatieke nationalisten die het nationale elftal als een erekwestie oid zien. Niet dat daar iets mis mee is, overigens.

30 september 2021 om 16:47

Deze bondscoach was dacht ik ook trainer bij Trabzonspor en maakte daar een zooitje van en werd snel weggestuurd had dacht ik met veel spelers bij Trabzon ruzie en ook bij het bestuur lag hij niet goed.

30 september 2021 om 16:59

Ik vond het wel een mooie man. Hij maakte er geen zooitje van, het was al een zooitje bij Trbazonspor en hij hield geen blad voor zijn mond. Dat het een zooitje was kan je ook zien aan het verloop van de spelers nadat hij was vertrokken en hoe het team presteerde.

30 september 2021 om 17:09

Het probleem is met deze man dat hij geen blad heeft voor z'n mond die zegt echt alles wat hij denkt aan de ene kant hartstikke mooi en eerlijk maar aan de andere kant maak je hier veel vijanden mee want niemand zit erop te wachten dat je in de media mensen gaat bekritiseren en omlaag praten.

30 september 2021 om 22:47

Ik kan het me ook niet voorstellen. Maar misschien zijn de medische straffen van Chelsea en Ajax wel iets voorzichtiger met spelers dan de medische staf van Marokko.

Ik weet niet welke test uitwijst of je geblesseerd/pijn hebt of niet. Voor zover ik weet bestaat er geen apparaat dat pijn meet, maar oke. Ziyech en Nous hadden nadrukkelijk de keuze voor Oranje kunnen maken, maar hebben uit het hart voor Marokko gekozen. Waarom zouden ze dan ineens niet meer willen spelen? Ook is dit niet erg volwassen van meneer Vahid. Ontsla deze narcist aub zsm

30 september 2021 om 16:30

Dat dacht ik ook, ze hebben juist een echte keuze gemaakt en wilden voor Marokko spelen. Dat zit dus wel goed met de wil en de drive om voor hun land uit te komen.

30 september 2021 om 16:36

Deze coach heeft ook iets met Amine Harit, die het zeer goed doet bij OM. Ook spelers als Taarabt selecteert hij niet, terwijl hij met middelmaat als Barkok komt. Dan klopt er iets niet in je bovenkamer.

30 september 2021 om 17:14

Ziyech heeft een keuze gemaakt op basis van het feit dat ego een tikkie kreeg toen hij niet werd opgeroepen. Dat vind ik persoonlijk geen echte goede keuze, maar inderdaad ze hebben beide een keuze gemaakt voor marokko. Terwijl ze ook voor Nederland hadden kunnen kiezen.

30 september 2021 om 16:31

@HZ7-22 waarom voor oranje? In marokko wordt je veel meer gewaardeerd dan hier in Nederland. Zei nordin amrabat ook een paar jaar terug

30 september 2021 om 16:34

Ik zeg niet dat ze voor Oranje hadden moeten kiezen, ik zeg dat ze Marokko boven Oranje hebben gezet met een (goede) reden. Ik ben juist blij dat die twee voor Marokko kozen! Maar als je Marokko boven Oranje kiest, is het argument van Vahid dat ze niet voor Marokko willen strijden onzin.

30 september 2021 om 16:35

Ja dat zou ik ook zeggen als ik Nordin Amrabat was.

30 september 2021 om 16:41

In Nederland werd Ziyech idd niet gewaardeerd. Destijds bij FC Twente misschien wel de beste speler in de Eredivisie en sowieso het grootste talent van Nederland en die werd gewoon genegeerd door de bondscoaches. Dan zou ik ook zoiets hebben van bekijk het maar verder

30 september 2021 om 16:46

We hadden toen nog wel Sneijder en Vd Vaart en Robben als concurrenten. Niet Klaassen en Marten de Roon.

30 september 2021 om 16:47

Klopt maar er zaten alsnog genoeg spelers bij de selectie destijds die minder waren dan Ziyech

30 september 2021 om 16:52

Ja ipv De Guzman had ie eigenlijk wel gekund als ik terug kijk nu.. Leeft die eigenlijk nog.

30 september 2021 om 17:15

Hij zat al bij de voorselectie. En hij had toen gewoon nog betere spelers voor hem in de rij staan.

30 september 2021 om 17:17

Nordin amrabat heeft nooit het niveau gehad om in aanmerking te komen voor oranje. Dus hoezo heeft dat met waardering te maken?

30 september 2021 om 16:43

Nous had de keus niet om voor Nederland uit te komen , hij zei t zelf ook. Alleen Marokko kwam aankloppen.

Ik kan er niet mee zitten. Laat Mazraoui maar lekker knallen bij Ajax en laat die gekke bondscoach er lekker in zakken. Heel zuur dat deze mannen niet voor hun land uit kunnen komen, maar als Ajacied is het best lekker dat Mazraoui in ieder geval niet kapotgeschopt wordt door de af en toe gestoorde Afrikanen.

Gunstig voor ajax, die moeten al genoeg wedstrijden spelen...

Ik ken de voetballer Ziyech als ajacied natuurlijk wel een beetje. Wat mij opvalt, ook bij Ajax was er kritiek, hij zou niet hard werken weinig lopen en wat mokken in het veld. Maar wanneer je goed keek zag je hem altijd veel meters maken, keihard werken en ook bij balverlies echt wel knokken. Alleen het straalt er niet vanaf. Hij is wat ingetogen, zowel in zijn plezier als in zijn strijd. Volgens mij moet die bondscoach gewoon beter kijken naar het mens en de voetballer Ziyech, dan zie je iemand die echt wel alles geeft.

Weer zon vaag bericht...gaat het nou over faken van blessures? Daar kun je toch best snel uitkomen, als je een dokter hebt die je blessure vast heeft gesteld, bijv cludokter, dan ben je klaar toch? Ik kan me overigens niet voorstellen dat Halilhodcic zn beste speler zonder enige reden aan de kant schuift. Daar moet toch wel wat meer gebeurd zijn/?

Wat moeten ziyech en mazraoui zich veraden voelen,ze kozen voor marokka na veel media aandacht en dan krijgen ze dit,mazraoui heeft toch totaal geen historie als moeilijke jongen,dus dat verbaast me wel..

30 september 2021 om 16:44

Ik heb een beetje opgezocht maar Mazraoui heeft ruzie met de bondscoach omdat hij in de rust geen flesje water wou drinken en wordt om die reden niet opgeroepen en nee dit is echt gebeurt.

Oftewel hij vertrouwt dezelfde medische staf blind die Amrabat in zn gezicht sloeg toen hij knock out was gegaan op het WK in 2018

30 september 2021 om 16:31

Die is volgens mij ontslagen🤣🤣

Ja ik ga me dan ook afvragen of die medische staf niet van het nievau cor pot is. Ik ken de mensen binnen staf daar natuurlijk niet maar vind t nogal apart dat t bij beiden om zelfde verhaal gaat en lijken me geen gasten die blessures gaan faken om niet te hoeven spelen. Iemand meer info want dit kan toch niet het enige zijn?

30 september 2021 om 16:36

Wist niet dat Cor Pot een medische achtergrond had en/of tot de medische staf behoort/behoorde

Zal wel niet lang duren voordat deze bondscoach aan de kant wordt gezet.

30 september 2021 om 17:20

Hopelijk pas na de afrika cup, zodat nous gewoon lekker bij ajax kan blijven.

Tjaaaa.. wat moet je ermee. Met alleen maar naar elkaar wijzen los je het niet op. Hakim en Nous kunnen naar mijn idee van grote waarde zijn voor het Marokkaans 11tal. Alleen maar verliezers zo.

Ziyech missen ze wel, maar Mazraoui zit toch op de bank alsie erbij is.

Hoewel ik me niet kan voorstellen dat een bondscoach vrijwillig 2 van zijn (in mijn ogen) veruit beste spelers niet oproept, kan ik me ook niet voorstellen dat dit aan Ziyech en/of Mazraoui ligt. Niet heel chique overigens, praktisch alles via de media spelen. Waarschijnlijk een botsing van persoonlijkheden? Anyway, zonde voor Marokko is het in ieder geval.

30 september 2021 om 16:36

Die rechtsback van PSG kan het gemis van Mazraoui wel opvangen hoor denk ik. Geen onaardige speler.

30 september 2021 om 16:46

Denk je? Denk dat die nog moeten rijpen bij jong marokko

30 september 2021 om 16:59

Uiteraard, mij hoor je ook niet zeggen dat Hakimi niet een van de beste spelers is Maar mijns inziens hoort Mazraoui daar ook wel degelijk bij, of hij nou een fantastische concurrent heeft of niet.

30 september 2021 om 17:21

Alleen speelt hij bij Marokko niet op de rb positie.

Dus de clubartsen van Chelsea en Ajax zijn van mening dat beide mannen geblesseerd zijn en hij roept ze gewoon op? Is toch ook raar..

Ik vertrouw de medische staf van Chelsea en Ajax die elke dag omgaan met die jongens meer dan van de Marokkaanse bond.

Snap de keuzes niet die er zijn gemaakt tijdens deze interlandperiode niet als ik eerlijk ben. Zoals harroui en karouani, en oja niet te vergeten fajr???

Groot gelijk van deze bondscoach. Het is zo jammer dat Ziyech met dikke handleiding komt. Denk dat dit niet anders zou zijn geweest als hij bij het Nederlands elftal had gespeelt. In marokko wordt zo een speler op handen gedragen waardoor een speler als Ziyech nog meer sterallures krijgt. En het is echt niet zo dat zijn prestaties van wereldformaat zijn bij het marokkaans elftal, dus lekker thuis laten. Verwacht niet dat ze hem gaan meenemen naar de afrika cup aangezien deze al over enkele maanden is. Alweer de 2e bondscoach op rij waar hij problemen mee heeft. Dan speel je in mijn ogen niet voor je (moeder/vader)land maar puur voor het geld en status. Stop dan als international zou ik zeggen.

30 september 2021 om 17:38

Harit, mazraoui, belhanda? Dit gaat niet alleen om ziyech. Wat heeft de bondscoach nou daadwerkelijk laten zien dan... Dat we tegen c landen kunnen winnen? Dat kunnen de spelers zonder een coach ook.

30 september 2021 om 22:26

Depay komt ook met een dikke handleiding, toch botst hij niet met bondscoaches

Meneertje wilt graag ontslagen worden zodat die zijn oprot premie kan krijgen. Elftal moet om ziyech gemaakt worden en niet om een speler van N.E.C. of standaar Luik bijvoorbeeld.

Als ik tegen mijn huisarts zeg meneer u weet het beter u bent de dokter wordt hij gek en zegt altijd dat de patiënt zijn lichaam beter kent dan ieder andere arts of dokter!

Die Vahid is een echte clown. Hoe kun je nu ruzie maken met je beste spelers en het als een kleuter uitvechten via de media? Belhanda, Harit, Mazraoui en Ziyech gewoon niet oproepen omdat meneertje Vahid zijn ego is gekrenkt. Het moet niet gekker worden. Dit is geen schoolvoetbal, maar WK kwalificatie. Schop deze narcist eruit aub!

Ik heb liever dat deze dooie budget coach weg wordt gestuurd dan Ziyech en Mazraoui. Heeft tot nu toe geen moer gepresteerd, en het team heeft 0,0 stappen gemaakt

30 september 2021 om 17:04

Vooralsnog heeft hij 15 interlands gespeeld waarvan maar 1 verloren en ligt Marokko op koers voor zowel Africa cup als WK-kwalificatie. Er is dus nog niet echt een reden om hem weg te sturen.

30 september 2021 om 17:36

Er is genoeg reden, dat Marokko zo weinig heeft verloren komt gewoon puur dat we de betere spelers hebben, elke wedstrijd was ook met minimum goals gewonnen. We creëren niet eens uitgespeelde kansen. Kom op dit gaat langer niet zo goed en vooral niet als we tegen sterkere tegenstanders moeten. Het kwalificeren van het WK moet niet het doel zijn maar verder op het WK komen!

30 september 2021 om 19:47

Wedstrijden winnen tegen Burundi en CAR vind ik niet heel bijzonder. En twee keer gelijk spelen tegen Mauritanie is gewoon slecht. In 15 weddstrijden heeft hij blijkbaar 9 wedstrijden gewonnen, 5 gelijk en 1 keer verloren. Hij pakt dus wel punten inderdaad. Maar in veel van die wedstrijden was Ziyech dan de belangrijkste man of de puntenpakker. Die gaat het verschil nu niet meer kunnen maken. En vooralsnog vind ik zijn spelopvatting saai. De laatste wedstrijden waren niet aan te gluren. En nu zonder deze twee gaat het er echt niet leuker op worden. Persoonlijk heb ik liever een andere coach met een mooie spelopvatting, iemand die deze jongens goed weet te benutten, dan deze gekkiej. Maar goed, voor nu moet je het met een budget coach doen. Je kan het ook niet maken om zo een man miljoenen aan ontslag premie mee te geven terwijl mensen verhongeren in je land. Dilemma..

Yassine Bounou gisteren nog in de basis bij Sevilla, nu keeper van Virtus Bolzano. Hoe snel je carrière een dal in kan gaan.

Waarom neemt de trainer zoveel verdedigers mee? En hoe staat Marokko ervoor? Kan een Marokkaan uitleg geven?

Abdou harroui in de selectie? Hebben we iets gemist?

Yassine Bounou speelt bij Sevilla en niet bij een amateur club in Italië.
En Anas Zniti speelt bij RAJA Casablanca (topclub Marokko) en niet bij Atletic Casablanca (die spelen op op het 2e niveau van Marokko.

Goed gedaan van de bondscoach. Een beetje vedette gedrag is oké maar dit soort gedrag kan je gewoon niet tolereren. Als zij zich niet 100% willen inzetten voor de gezamenlijke doel van de selectie dan kan de bondscoach niets anders doen dan deze maatregelen nemen. Doet hij dat niet ben je de benodigde teamspirit kwijt.

Ik geloof de medische staf van Chelsea iets eerder dan die van Marokko als je het niet erg vind

Ik snap werkelijk niet waarom Marokko kiest voor deze trainer, wat heeft hij nou bereikt met Marokko? En wat wilt hij bereiken als hij 2 spelers in vorm thuis laat?

Er zijn nog spelers die niet een oproep hebben gekregen terwijl die vele malen beter zijn. Met zo een bondscoach gaan we niet vooruit vooral als je in lange termijn wilt gaan werken. Waar zijn harit, belhanda en misschien benatia? Waarom krijgen die dan geen oproep, de laatste begrijp ik nog maar harit kom op die is ook in vorm.

Ik hoop na deze wedstrijden 3 wedstrijden (1 inhaal wedstrijd) dat er een nieuwe coach komt. Hij heeft in twee jaar tijd nog geen vaste selectie, er is niet een duidelijke beeld van wat voor systeem er word gespeeld en heeft problemen met meerdere spelers.

Daarbij komt nog het feit dat hij het meest betaald krijgt in Afrika... We kunnen veel beter dan dit doen.

Heel het marokkaanse volk is deze onrustzaaier als trainer spuugzat. Je hebt voor Afrikaanse begrippen goede spelers die je nu wegens ego niet oproept omdat die totaal geen people manager is. Harit ( Marseille), Mazraoui en ziyech om maar paar namen te noemen.

Laten we eerlijk wezen. Tegenwoordig heb je in elke selectie 10 van dit soort gasten. Verwaand asociaal egoïstisch materialistisch gangsterachtig slachtoffersnowflakegedrag.
Om te kotsen. En dit wordt alleen maar erger door de val van het westen, toenemende wokisme, feminisme en straatcultuur. Waardoor men enerzijds gaat pamperen, goedpraten en toelaten. En je anderzijds de straatcultuur niet aanpakt. Ook wijd ik dit gedrag aan het ontbreken van duidelijke sociale maatschappelijke normen, sterke ouders en docenten.

On topic: Ziyech is van al dat soort "jongens" 1 vd vervelendste jongens. Afspraken niet nakomen. Negatief in de groep zijn. Vechten als zijn eer gekwetst is. Achterbaks zijn. De vedette/diva/gangster uit hangen maar oh wee als hij geconfronteerd wordt met zijn gedrag. Medespelers niet aanspelen als hij daar mot mee heeft. Wel kunnen uitdelen maar niet kunnen incasseren. Allerlei trucs
uithalen om weg te komen bij een club. En nog veel meer van al die kleine incidenten dat hem gwn een vervelende onsympatgieke gast maakt met een hele nare verongelijkte uitstraling. Sta 100% achter die coach. Voetbal is een teamsport. Vergelijk voetballers is met het professionalisme van zwemmers, roeiers en triatleten. Je komt niet meer bij.

Nu stel ik misschien al een vraag die eerder is gesteld (geen zin om door 136 reacties hele te scrollen) en misschien kan het helemaal nooit meer, maar zou het mogelijk zijn dat zij door zo'n hoogoplopend conflict alsnog overstappen naar de KNVB?

Wat is dit voor een gek? Dit en dat kan ik niet tolereren.. Als spelers aangeven dat ze geblesseerd zijn, mag je daar ter goeder trouw vanuit gaan. Zeker als je ziet wat ze in het verleden voor het nationale elftal hebben betekend. Gevalletje haantjesgedrag van een onzekere coach.

Kwestie van tijd en er staat een nieuwe bondscoach voor de ploeg. 😊😷

Wat een onzin een speler kan gewoon last hebben van een blessure zonder dat er op de testen iets te zien is.

Wat een amateur is deze coach. Ik denk dat door zijn manier van communicatie hij niet met Hakim en Nous kan opschieten. Deze man is een narcist en een tiran. Verklaart ook waarom hij taarabt en harit niet heeft uitgenodigd. Ook spelers die niet op hun mondje zijn gevallen.

Ik zeg oproepen voor NL als dat nog kan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FakhirUnknown
M. AmsifKeeper
A. ZnitiKeeper
B. BanounVerdediger
S. BouftiniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

324 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 8 1 2 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Tuchel niet blij na winnende treffer van Ziyech: ‘Dit was Chelsea niet’

De eerste competitietreffer van Hakim Ziyech dit seizoen voor Chelsea was woensdag meteen ook een belangrijke. De rake knal van de spelmaker gaf de doorslag in het duel tussen Watford en...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren