Van Bommel rekent af met Kevin Blom: ‘Iedereen zal het erover eens zijn’

Donderdag, 30 september 2021 om 07:56 • Laatste update: 17:21

Mark van Bommel kan weinig begrip opbrengen voor het besluit van scheidsrechter Georgi Kabakov en videoscheidsrechter Kevin Blom om Sevilla in de slotfase van het Champions League-duel met VfL Wolfsburg een strafschop te geven. Mede daardoor eindigde in het duel in de Volkswagen Arena uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. “We hadden verdiend om te winnen, ik ben niet blij met een punt”, geeft Van Bommel na afloop te kennen op de persconferentie.

Josuha Guilavogui raakte na het wegtrappen van de bal het been van Erik Lamela en zag tot zijn verbazing dat scheidsrechter Kabakov door VAR Blom naar het scherm werd geroepen. De Bulgaarse scheidsrechter bestrafte de actie van de Wolfsburg-verdediger met zijn tweede gele kaart en een strafschop, waardoor de ploeg van Van Bommel de zege alsnog door de handen zag glippen. “Iedereen hier in de zaal, in het stadion en thuis voor de televisie zal het erover eens zijn dat dit geen strafschop was”, benadrukt Van Bommel.

“Je kan ook overdrijven met die videoscheidsrechter. Ik heb de scheidsrechter na afloop gevraagd waarom hij deze beslissing nam. Maar hij gaf geen antwoord”, vervolgt de trainer van Wolfsburg. Hij noemt zichzelf ‘een vriend én een tegenstander’ van de VAR. "Hij kan verkeerde beslissingen herzien, dat maakt het voetbal beter. Maar het ligt aan degene die voor de beeldschermen zit. En dit was geen strafschop.”

“We zijn teleurgesteld dat we maar één punt hebben”, voegt Wolfsburg-middenvelder Maximilian Arnold toe in gesprek met DAZN. “Je kan niet voor zoiets fluiten in de Champions League. Het spijt me. Het lijkt erop alsof ze vandaag voor het eerst videobeelden gebruikten. Ik moet mezelf inhouden. De VAR laat alleen maar een stilstaand beeld zien. Op basis van stilstaande beelden kun je een oneindig aantal penalty's geven.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door regulator)

Schandalige en totaal onnodige ingreep van Blom, stond er nog een rekening open?? Bal word matig weggewerkt , vervolgens schiet de tegenstander tegen de onderkant van zijn voet aan. Hoe kan dat een penalty zijn, haal die Blom maar even van de lijst.

30 september 2021 om 10:03

Maar is het dan niet de scheids die uiteindelijk beslist en dat de var enkel adviseert? Blom is altijd al zwak geweest als scheids en nu dus ook al var maar volgens mij komt de hoofdverdachte uit Bulgarije!

30 september 2021 om 12:19

Die gaat voorlopig ook geen CL wedstrijd meer fluiten. Ik vind het altijd laf, dat de mensen in functie je geen antwoord willen geven waarom ze iets hebben besloten. Wees dan ook een vent en zeg gewoon waarom, je hebt het tóch al besloten.🤷🏾‍♂️

In een dergelijk geval vind ik dat de UEFA verplicht is om tekst en uitleg te geven over deze beslissing. We kunnen allemaal ons onbegrip uiten, dat heb ik ook gedaan. Ik ben echter vooral oprecht geïnteresseerd in de uitleg. Op welke manier zijn zowel de VAR als de scheidsrechter tot de constatering gekomen dat dit een strafschop is? En als het bij nader inzien een grote fout was, geef dat dan tenminste ruiterlijk toe.

30 september 2021 om 08:24

De Uefa hult zich nog liever in stilzwijgen of rare verzinsels dan toe te geven dat ze fout zaten. Zie Chelsea-Ajax twee jaar geleden, toen ze ons klootjesvolk de verkeerde lijnen voor gingen schotelen.

30 september 2021 om 11:25

Stilzwijgen zegt genoeg

30 september 2021 om 08:27

Ik vind ook het een nare manier van werken. Spelers worden gestraft als ze een fout maken op het veld en in sommige gevallen wordt je geschorst. Maar als de scheids en de var zulke beslissingen nemen die een club misschien zwaar benadelen dan gebeurd er niks? Vind dat die scheidsrechters tekst en uitleg mogen geven en dat het prima is dat ze even wedstrijdje of 2 niet mogen fluiten.

30 september 2021 om 08:40

Als ze niet goed presteren in Europa dan zullen ze toch gewoon geen wedstrijden meer krijgen. Scheidsrechters gaan schorsen lijkt me vrij ver gaan. Een spits word ook niet geschorst omdat hij slecht gespeeld heeft.

30 september 2021 om 09:39

Ik vind het niet zo raar. De fout van een scheids moet je zien als een overtreding.

30 september 2021 om 09:39

Nee, maar een speler wordt wel geschorst wanneer hij een onterechte 2e gele kaart pakt door een fout van de var.

30 september 2021 om 09:50

Je weet alleen wel dat je als je de ene scheidsrechter er voor schorst, je niet per se een betere er voor terug krijgt. Dan had je vorig jaar bijvoorbeeld Kuipers maar die maakt dan een keer fout waardoor hij volgende week niet mag fluiten, en dan zit je opgescheept met Siemen Mulder. Die kan je de week erop weer schorsen. En wie gaat beslissen of een fout erg genoeg is om je te laten schorsen.

30 september 2021 om 09:58

Wanneer een fout ernstig genoeg is lijkt me eigenlijk vrij eenvoudig. Als een fout direct de wedstrijd bepaald, lijkt me een logische grens om te stellen.

30 september 2021 om 10:04

Maar als dit dan de 5-0 was geweest dan hoefde hij niet geschorst te worden?

30 september 2021 om 08:35

Ze zetten het beeld stil nadat hij de bal wegtrapt en dan zag het er uit als een voet op de enkel. Natuurlijk nog steeds belachelijk want als je live kijkt of naar herhalingen in beweging dan zie je natuurlijk gewoon een speler die de bal wegtrapt.

30 september 2021 om 08:44

@Lierse, het meest vreemde vind ik dan ook dat de scheidsrechter beide beelden heeft gezien. Dus zowel het stilstaande als het bewegende beeld. Ik was in de veronderstelling dat de scheidsrechter op basis van het bewegende beeld in discussie zou gaan met de VAR, maar tot mijn verbazing gebeurde dat niet.

30 september 2021 om 08:47

Vreemd inderdaad. Maar als VAR moet je dat stilstaande beeld gewoon nooit laten zien naar mijn mening.

30 september 2021 om 09:00

@lierse
Dat is ook wat Bas Nijhuis bedoelde met "mindfuck". Je wordt gefocust op dat ene moment en vergeet vervolgens het totaalplaatje. Beetje hetzelfde als de rode kaart van te Wierik. Daar kun je toch geen rood voor geven als je "gewoon" kijkt?

30 september 2021 om 09:08

Lijkt me ook. Maar het is ook moeilijk. Je wordt naar dat tv-scherm geroepen met het idee dat je een 100% fout gemaakt hebt. Dan krijg je te zien wat je eerst zag en daarna opeens een stilstaand beeld waarop er inderdaad een fout lijkt te worden gemaakt. Een moeilijke situatie natuurlijk.

30 september 2021 om 09:15

Als je het in normale tempo ziet, dan is Lamela gewoon te laat die wilde ook bij de bal hij maakt ook een trappende beweging en mede daardoor raakt hij de al uitzwaaiende voet van de verdediger. Dit kan nooit een penalty zijn.

30 september 2021 om 09:31

Het rare was dat ie niet eens meer goed naar de bewegende beelden keek. Voordat de actie goed en wel te beoordelen was, liep ie al weg. Waarschijnlijk door de 'mindfuck' idd.

30 september 2021 om 10:59

Ja eens Lierse. Stel die scheids is dat moment ook al weer een beetje vergeten en hij wordt er opeen oor kevin op gewezen dat ie een grote fout heeft gemaakt. En vervolgens zie je dat beeld stilstaand, dan lijkt het veel erger dan dat het is.

Maar alsnog volgens mij kan je als scheids gewoon de beelden opvragen op de manier die je zelf wilt

30 september 2021 om 09:36

Gratis reclame voor UEFA. Iedereen praat er over, worden betrokken bij artikelen. Zonder iets te hoeven doen hebben ze gratis reclame

30 september 2021 om 11:00

Reclame? Dus jij vindt het ook reclame als bijvoorbeeld shell met een milieuschandaal in het nieuws komt?

Het is vooral zo ontzettend jammer en oneerlijk gezien de verhoudingen in de poule, waar iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen. Als je dan een winstpartij verloren ziet gaat door slecht handelen van de scheids mag je daar absoluut van balen. Dit kan zomaar, sterker nog, heel goed, de beslissing zijn tussen overwinteren bij de laatste 16 of Europa League of een vierde plaats.

Zou Blom nog een appeltje te schillen hebben met vBommel? Iets uit het verleden? Ik weet het niet, maar dit was echt schandalig. VBommel keihard genaaid hier.

30 september 2021 om 10:50

lol, wat is dit voor rare complotshit. Hij faalt gewoon, hard. That's it

schandalige penalty direct schorsen die blom.

30 september 2021 om 08:34

Naja, de scheids maakt de uiteindelijke beslissing toch?

30 september 2021 om 08:39

Sprokkie. Door de meest vreemde regel dat het een 100% fout moet zijn, stuur je de scheidrechter er al naartoe met het idee dat die een fout heeft gemaak. Vind dus wel degelijk dat het de fout van Blom is

30 september 2021 om 11:15

Die regel is aangepast.

30 september 2021 om 09:00

Schorsen?? Fluit & tv afpakken nooit meer iets dat gerelateerd is aan voetbal laten leiden door Blom. Als je dit kennelijk een overtreding vindt heb je echt geen verstand van het spelletje.

30 september 2021 om 10:07

Wat is jouw suggestie anders dan schorsen ?

on: zelden zo'n schandalige beslissing gezien. En dan na het bekijken van de beelden alsnog de pingel geven + een kaart. Zo bizar!

Schandalige strafschop, maar de 1ste strafschop bij Salzburg spant de kroon. Botman speelt keurig de bal en de bal wordt pardoes op de stip gelegd. Belachelijk..

30 september 2021 om 08:39

Ben jij een Botman fan toevallig? De penalty van Sevilla was vele malen erger. Die van Salzburg kon gegeven worden omdat Botman eerst de speler raakt en daarna pas de bal.

30 september 2021 om 09:01

Van Salzburg was ook geen strafschop maar was wel minder duidelijk dan deze

30 september 2021 om 11:01

Jij kent duidelijk de regels niet. Was onbesuisd inkomen van Botman. Dus terechte pingel

30 september 2021 om 14:04

Wat een onzin, ik vond het ook een lichte pingel omdat hij best goed de bal wegtikt, maar hij komt ook door Adeyemi heen met z'n andere been. Dat is hier niet het geval, dit is echt zo'n slechte beslissing.

Mooi dat de Nederlandse scheidsrechters ook op het hoogste niveau laten zien er geen reet van te kunnen. Eerst Makkelie al op het EK en nu Blom die echt een achterlijke beslissing maakt. Het kan gelukkig altijd nog erger als je naar het buitenland kijkt maar dit is echt absurd.

We hadden verdiend om te winnen, ik ben niet blij met een punt

Ik vind dit toch wel heerlijke teksten in plaats van dat eeuwige roemen van de tegenstander. Huts, ze konden er geen klote van, zij hebben een punt gewonnen en wij hebben er 2 verloren. Wat die strafschop betreft. Op zich maken de scheidsrechters tegenwoordig nog precies dezelfde fouten als voorheen (hoewel ik denk wel minder).

30 september 2021 om 09:30

Ho, ik heb een vastloper... Maar enige verschil is dat ons verwachtingspatroon van de VAR veel groter is. Mede ook omdat de introductie ervan niet door iedereen wordt ondersteund. Ik vind ook dat dat buitenspel afvlaggen veel te lang duurt. Maar we-je-gebeente als je foutief vlagt.

30 september 2021 om 09:43

Het was al erg zuur als je verloor mede door een grote fout van een scheidsrechter maar als je dat nu nog word terwijl de var er is dan word je helemaal gek. Als je het buitenspel meetsysteem doet dan moet je het helaas wel op deze manier doen. Als je doelpunten afkeurt om een teenverschil(of nog minder) dan is het weer klote als je een paar keer onterecht word afgevlagd.

30 september 2021 om 09:56

Het is wat dat betreft een beetje een ander spelletje geworden. Collina (mijn persoonlijk favoriet als scheids) maakte ook behoorlijk wat fouten. Maar die maakten ze met zoveel overtuiging dat niemand er tegenin ging. De sneaky overtreding is er tegnewoordig wel uit.

30 september 2021 om 10:10

Ja Collina dwong respect af, die was echt de baas. Ik zelf vind het met de var minder leuk geworden. Het blijft vaak ook willekeur. In het voetbal is er geen respect voor scheidsrechters waardoor dit uiteindelijk nodig was.

30 september 2021 om 15:44

Natuurlijk blijft het willekeur. De var is geen AI, het is gewoon een verzameling van camera's. Het blijft afhankelijk van degene die er naar kijkt.

Het heeft overigens niets met respect voor de scheidsrechter te maken. Meer met het idee dat het tempo van een wedstrijd zo hoog is dat een scheidsrechter niet meer in staat is alles met het blote oog te zien. Uiteindelijk zie je nu pas hoe scheidsrechters dezelfde situatie verschillend interpreteren.

Gewoon stoppen met die VAR. Kost een hoop geld en het wordt er niet leuker op. Eerlijker dus ook niet altijd.

Voetbal is naar de klote, deze beslissing was echt te bizar voor woorden,
Maar ook de penalty van salzburg, die sliding van Botman was gewoon
op de bal, ongelofelijk. En dan dinsdag een normaal duel om de bal hoppa gelijk
een 2e gele kaart (kessie) en wedstrijd verziekt. Sinds de VAR er is lijkt het wel
dat er meer foute beslissingen zijn dan voorheen.

30 september 2021 om 10:05

Ik denk dat het meer opvalt en dat het verwachtingspatroon op het minimaliseren van fouten met de VAR veel groter is. Al met al denk ik dat je MET VAR minder problemen hebt dan zonder. Het niet eens zijn met beslissingen houd je altijd toch wel

Het meest idiote vind ik nog wel dat de VAR alleen in mag grijpen bij situaties waar er een duidelijke fout wordt gemaakt. Dat betekent dus dat Blom dit een duidelijke penalty vond. Ik zou het kunnen begrijpen dat je er als VAR nog een keer naar wil kijken, maar als je dan de beslissing maakt dat het een duidelijke arbitrale fout is en je de scheids dus laat kijken, dan ben je volgens mij gewoon ongeschikt voor topvoetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. WidellAanvaller
L. NmechaAanvaller125
K. CasteelsKeeper120
W. WeghorstAanvaller115
D. LukébakioAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

272 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren