Meijer uit kritiek op Kooij: ‘Het is toch logisch dat ik boos ben?’

Zondag, 26 september 2021 om 10:42Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:46

Na een waar spektakelstuk trok Feyenoord zaterdagavond in de slotfase van het duel met NEC (5-3) alsnog aan het langste eind via Guus Til. Bij de tweede treffer van de middenvelder, de 4-3 in de slotminuut, werd scheidsrechter Joey Kooij naar het scherm geroepen vanwege een vermeende duw van Bryan Linssen. Kooij wilde er niet aan en besloot het doelpunt goed te keuren, tot woede bij NEC-trainer Rogier Meijer.

"Bij de 4-3 had ik niet het gevoel dat hij hem niet aan Feyenoord ging geven", zei Meijer na afloop bij ESPN. "Het beeldscherm van de VAR staat in het midden van het stadion, tussen de supporters. De Kuip ontplofte al, dus ik had niet het idee dat hij hem niet aan Feyenoord zou geven. Ik vind het ook gek dat een scherm van de VAR tussen het publiek staat. Bij NEC staat het in de dug-out en is het afgeschermd. Het is toch logisch dat ik boos ben? Ik ben betrokken bij het elftal en dan komen er emoties los. Dan mag je toch boos zijn?"

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

NEC boog een 2-0 achterstand om en kwam via Calvin Verdonk zelfs even op voorsprong, maar Til en Cyriel Dessers trokken het duel alsnog over de streep voor Feyenoord. "Ik heb niet heel veel gezegd in de kleedkamer", gaat Meijer verder. "Iedereen was kapot en teleurgesteld. We hebben er alles aan gedaan om de wedstrijd over de streep te trekken. Ik denk dat er meer in had gezeten. We begonnen goed, maar toen vielen ineens de eerste twee goals. Dan schieten er wel wat dingen door je hoofd", doelt Meijer op de 5-0 nederlaag tegen Ajax.

Volgens de trainer van NEC had zijn ploeg het duel aardig onder controle in de tweede helft. "Tot de bal op de paal van Malacia heeft Feyenoord niet veel kansen gehad", zag ook Meijer. "Dan hoop je dat je hem over de streep kan trekken. In de slotfase gebeurt zoveel, dat moet ik allemaal nog terugzien. Bij de 3-3 was al een moment waar een twijfelgeval richting Feyenoord ging. De vierde man zei dat de bal voor NEC was en hij (scheidsrechter Joey Kooij, red.) gaf hem aan Feyenoord. Daar viel de 3-3 uit."

Tot overmaat van ramp kwam vervolgens ook de nodige discussie kijken bij de 4-3 van Til, waarbij Linssen met een duw een verdediger van NEC aan de kant zette. Kooij werd naar het scherm geroepen door VAR Siemen Mulder, maar keurde het doelpunt van Til goed. "Zie jij Linssen naar de bal kijken?", vraagt Meijers geïrriteerd aan verslaggever Pascal Kamperman als hij de beelden te zien krijgt. "Hij heeft geen enkel moment de intentie om de bal te spelen. Dan kan je zeggen dat het licht is, maar hij heeft niet de intentie om de bal te spelen."


Poll

Vond jij het een overtreding van Bryan Linssen voorafgaand aan de 4-3?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door adam24)

Aan de ene kant vind ik het moedig van de scheids dat hij een keer bij zijn eigen beslissing blijft. Echter omdat het in de kuip was krijg ik toch het gevoel dat het sentiment in het stadion ook meespeelde. In de laatste minuut de 4 -3 afkeuren in een kolkend kuip die net heel hard had gejuichd, ook daar is wel moed voor nodig.

26 september 2021 om 10:49

Was de laatste minuut niet. En nogmaals hij had een zwaarder incident t door laten gaan bij de 2-3. Ik vraag me af waar de var toen was?

26 september 2021 om 10:58

Oke de 89e minuut. Wat jij wil wijsneus.

26 september 2021 om 11:02

Ik snap het sowieso niet hoe vaak blokt een verdediger de aanvaller die druk wilt zetten op de keeper of achter een bal aangaat en er wordt door gespeeld? Nu is het andersom is de wereld ineens te klein. Je kunt ook zeggen dat die verdediger zich wel makkelijk aan de kant laat zetten.

26 september 2021 om 11:05

@665 en daarbij heeft Linssen ook gewoon de bal in het duel, een verdediger laat de bal juist vaak voor wat het is en focust zich enkel op de tegenstander.

26 september 2021 om 11:15

@Mickey: Jij bent hier de wijsneus, met je selectieve verontwaardiging. Bij de 2-3 ging er pas echt een overtreding op Kokcu aan vooraf, toen deed de VAR (en de scheidsrechter) helemaal niets, daar hoor ik je niet over. Of de bal die Baretta klemde tussen zijn voeten, wat ook niet is toegestaan, voorafgaande aan de 2-2. Heel makkelijk om het te gooien op een kolkende Kuip, maar als het daaraan lag, had hij bij die doelpunten van NEC ook wel ingegrepen. NEC had verder weinig in te brengen en door fouten van Malacia en Geertruida, kwamen ze weer in de wedstrijd. Feyenoord heeft het zichzelf heel moeilijk gemaakt, wat helemaal niet nodig was. Feyenoord heeft gewoon veerkracht getoond, daar zou je iets van moeten vinden ipv op een incident te gaan zitten.

26 september 2021 om 11:30

Bij die 2-3 geef ik je gelijk, alleen fluit ‘ie niet en weet ik niet hoe ver de VAR terug mag gaan om in te grijpen. Voor een bal klemmen heb ik nog nooit een scheids zien fluiten mits het een hak-en-zaag situatie wordt. NEC is goed terug in de wedstrijd gekomen, maar Feyenoord heeft gewoon terecht gewonnen. Het is vooral zuur als NEC’er zijnde, maar weinig aan te doen.

26 september 2021 om 12:55

Zo mooi hoe ze bij feyenoord nooit willen inzien daf scheidsrechters gewoon bang zijn om tegen ze te fluiten in de kuip 😂😂

26 september 2021 om 13:31

@preditor jij bepaalt waar mensen wat van moeten vinden?boehoe iemand zegt geen lieve dingen over je clubje. ach gos,stel je niet zo aan joh,mickey geeft zn mening en zegt niks raars

26 september 2021 om 10:54

Het is toch eigenlijk absurd dat een VAR de scheidsrechter roept in dit geval? Hij laat de hele wedstrijd al enorm veel doorgaan, soms ook te veel, dan zou je voor een stevig duel een doelpunt af moeten gaan keuren

26 september 2021 om 11:14

En als je dat (nogmaals) relateert aan de 2-3 dan begrijp ik die VAR (siemen Mulder) totaal niet.
Of hij is niet geschikt of hij zit er vooringenomen; in beide gevallen goed voor een lange schorsing.

26 september 2021 om 11:04

Vind het gewoon belachelijk dat de VAR hem naar de zijkant roept. Weer gewoon een fout, want de VAR mag alleen ingrijpen bij een clear error. Dit was zo'n 'tja, een strenge scheids zou hier eventueel kunnen fluiten, maar een ander laat het doorspelen.'.

26 september 2021 om 12:44

Overtreding of niet. Het is natuurlijk belachelijk dat het scherm tussen de supporters staat. Zet 'm anders even op tribune.

26 september 2021 om 17:44

Heb je een alternatief? Volgens mij had anders Feyenoord een vrije trap moeten hebben. Dessers lag al, dat was al een overtreding. Terecht dat Kooij die pruts VAR overruled. Die snapt er geen kloten van. Bij de 2-3 doet hij niks. Dit was gewoon een VAR om te janken.

Ik snap zijn teleurstelling echter moet hij eerst kijken naar het moment waar de 2-3 uitkom. Dat is een zwaardere (overtreding) dan waar de 4-3 uit kom.
Stel hij keurt de 4/3 af is hij totaal ongeloofwaardig. Nu heeft hij consequent gefloten in de situatie.

Of ze beide terecht zijn ik denk het dan wel maar nogmaals de overtreding op kolfje was zwaarder dan het gebeuren bij Linssen.

Je moet je team gewoon een groot compliment geven

26 september 2021 om 11:08

Waren in mijn ogen beiden geen overtraining, dus wat mij betreft heeft de scheids het goed gedaan.

We moeten niet zeuren en gewoon voort borduren op de positieve dingen want we hebben Feyenoord laten wankelen in de eigen kuip en dat is niet veel ploegen gegeven.

26 september 2021 om 11:57

Dat is wat ik zeg een groot compliment voor jullie ploeg.
Ik had echt gevoel dat we makkelijk met 6-0 zouden winnen.
De spelers dachten het zelf ook.
Maar nec heeft tot nu toe laten zien een toevoeging te zijn

26 september 2021 om 13:18

Zo zie ik het ook! Complimenten aan de sfeermakers uit Nijmegen overigens! Hadden een mooi vakkie bij👍

26 september 2021 om 15:41

Zeker volgende keer moeten ze de microfoon wat verder weg zetten 😉.
Nogmaals op deze manier een toevoeging voor de eredivisie

26 september 2021 om 12:54

Bij de 2-3 komt de speler voor zijn man tikt de bal weg en loopt vervolgens de speler omver. Eerst de bal en dan de man is nooit een overtreding (tenzij onbesuisd). Bij de 4-3 loopt Linssen de verdediger omver om vervolgens de bal te spelen, dat is altijd een overtreding tenzij een schouderduw (die het overduidelijk niet was). Tuurlijk Feyenoord verdient de complimenten voor de veerkracht maar de veerkracht was niet zonder enig fortuin.

26 september 2021 om 15:07

Bij de 2-3 komt de verdediger in de rug van kokcu en tegelijk met de beuk in diens rug speelt hij de bal.

26 september 2021 om 15:47

Sorry maar hij tikt echt overduidelijk eerst de bal weg.

26 september 2021 om 15:56

Sorry maar hij beukt hem tegelijk omver

26 september 2021 om 16:14

Hij tikt de bal wel aan maar heel licht, door die aanraking gaat de bal iets naar links en die verdediger staat rechts van kokcu. Als kokcu dus niet omver werd gelopen kon hij gewoon weer eerder bij de bal zijn dan die verdediger.

Waar was je met je kritiek op Kooij bij de 2-3?

Pfff alle die selectieve verontwaardiging van trainers als het ze uitkomt.

26 september 2021 om 11:13

Emoties vlak na de wedstrijd. Ik vond het eerst ook een overtreding en stond helemaal niet stil bij die 2-3. Een tijdje later na het allemaal nog een keer gezien te hebben, snap ik dat Kooij beide keren niet heeft gefloten.

26 september 2021 om 11:15

Vind ik een dooddoener; dat gaf die trainer zelf ook aan. Als je jezelf niet in de hand hebt en geen controle hebt over wat je zegt, dien je gewoon te zwijgen.

26 september 2021 om 11:19

Kanttekening dat ik het puntje van kritiek op de positionering van de VAR wel ondersteun. Als de scheids bij de 2-3 niet fluit voor een overtreding op kokcu moet hij ook niet fluiten voor de (vermeende) overtreding van Linssen. Echter viel mij de plek vh beeldscherm al op toen de scheids ging checken. Je kan m ook gewoon midden in vak S zetten zonder scherm erom. Die scheids probeert zich nu te concentreren op de beelden terwijl het speeksel en de scheldwoorden hem om de oren vliegen van 1 meter afstand door een stel idioten. Dat moet je als Feyenoord zijnde ook gewoon niet willen.

26 september 2021 om 11:22

Ben ik het mee eens, alleen is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Dat blijkt wel vaker bij spelers en trainers na discutabele momenten.

Ik kan beiden kanten zien. Als NEC supporter is het vooral zuur! We verdiende meer en tweede keer dit jaar dat een goal tegen NEC voor discussie zorg. Ook wel weer toeva dat het tegen 2 grote clubs is. Ben benieuwd of hij hem afkeurt in een adelaarshorst…

26 september 2021 om 10:56

Je verdiende meer? Onterecht? Waarom hoor ik je niet over de 2-3?

26 september 2021 om 11:06

Waar zegt ik dat het onterecht is 😂 probeer te lezen man…

26 september 2021 om 11:12

Was de overtreding bij de 2-3 niet te lang geleden om hem nog te geven?

26 september 2021 om 11:22

@hetrealisme: Zeker niet, dat is al vaker gebeurd. Dit omdat er gelijk na die overtreding uit een aanval van de tegenstander word gescoord. Dan word een doelpunt alsnog afgekeurd en een overtreding gegeven.

26 september 2021 om 11:49

Probeer te lezen? Je zegt benieuwd of hij hem afkeurt in de adelaarshorst, met andere woorden, door de Kuip keurt hij hem goed en dus blijkbaar niet terecht?

26 september 2021 om 11:53

Lees mijn eerste zin. Ik kan beiden zien… dat betekent dat ik kan inzien als je hem afkeurt en als je het niet doet. Ben alleen benieuwd of de kuip in de soort situaties mee helpt of niet. Nergens zeg ik dat het onterecht is.

Het heet begrijpend lezen het is een onderdeel van de cito… maar volgens mij heb je daar niet hoog op gescoord als ik het zo zie

26 september 2021 om 11:40

@darreant: Wat bedoel je met “ we verdiende meer”? Als jullie meer hadden verdiend, hadden vaker moeten scoren. Weet niet of je weet hoe het spelletje werkt, maar diegene met de meeste doelpunten wint. Daarnaast had Feyenoord ook het beste van het spel en het meeste balbezit, dus waar heb je het over? De goal was geen enkele disscussie waardig, want het was geenszins een overtreding. Die Marquez stond gewoon te snurken en werd op een reglementaire manier van de bal gezet. We hebben het hier over veldvoetbal, hè, geen zaalvoetbal. Daarin tegen waren de 2-2 ( klemmen van de bal door Baretta tussen zijn voeten, wat volgens de regels niet mag) en 2-3 ( de overtreding die van Marquez op Kokcu, aan dit doelpunt voorafgaand) wel discussie waardig. Als hij de 4-3 had afgekeurd, was er pas 1 ploeg echt benadeeld en was dat, om in jouw bewoording te blijven, in dit geval de grote club. Dus stop maar met je Calimero gedrag en ga de punten pakken in de wedstrijden waar jullie het wel echt verdienen.

26 september 2021 om 11:48

Was effe vergeten dat feyenoord supporters altijd op hun teentjes getrapt zijn als je praat over hun cluppie. Ze vatten altijd alles zo persoonlijk op. Maar laten we maar niet beginnen over calimero gedrag want daar kan ik de feyenoord supporters nooit in verslaan 😂

Maar je hebt gelijk ik moet niet zeggen dat de grote club is geholpen. Dat is feyenoord niet meer.

Selectieve onzin. Voor de overtreding op Kokcu kon hij ook fluiten. Hij doet het dus aan twee kanten niet. Of beide wel of beide niet. Zeker geen wereld scheidsrechter, maar hier kunnen we weinig van zeggen.

Vond dat feyenoord wel terecht had gewonnen, heb zitten kijken maar was een leuke pot.
Persoonlijk vond ik de 4-3 dat hij afgekeurd had moeten worden, je kon het aan het hoofd zien van Linsen dat hij bewust zijn kont er in draaide en zo 2 man naar links duwde en Til rechts hem er in kon schieten.
Scheids was denk ik ook te bang in een kolkende kuip om het af te keuren.
Nec goed gevoetbald maar feyenoord gewoon verdiend gewonnen.

26 september 2021 om 11:09

Maar wanneer een verdediger dit doet, dan is het goed de man afhouden? Wanneer we voor dit soort dingetjes gaan fluiten, dan zijn er zo'n 100overtredingen per wedstrijd. Ik vind het eerder knap dat de scheids zo'n dramatische VAR laat zitten en zijn eigen lijn van fluiten door trekt.

26 september 2021 om 11:19

Denk je zelf niet dat de scheids geïntimideerd werd door een kolkende kuip en dat ook mee speelde in zijn beslissing om het toch goed te keuren, ik denk van wel.
Maar by the way de overwinning was gewoon terecht.

26 september 2021 om 11:24

Er was helemaal niks aan de hand. Als die var dit gewoon laat lopen heeft niemand het erover

26 september 2021 om 11:32

Dat is jou mening, hij draait bewust zijn kont erin zodat Til vrij spel heeft om aan te leggen.
Kraak het niet af maar dat is wat ik zie en ondanks dit gewoon een terechte overwinning

26 september 2021 om 12:12

Ik denk dat de scheids niet floot omdat hij bij de goal van NEC ook door liet spelen. En aan Kokcu zijn reactie wel zag dat hij misschien toch had in moeten grijpen. Dat zal hij in de rust ook gecheckt hebben. Hij kan niet aan de ene kant we fluiten en aan de andere kant niet terwijl die overtreding nog erger was.

26 september 2021 om 11:42

Wat vond je van de 2-3? Overigens de bal wordt volledig gespeeld door Linssen die daarbij gebruik maakt van het lichaam. Zullen we voortaan maar niet ons lichaam gebruiken bij voetbal en enkel onze benen?

Denk dat Kooij opzich een goede beslissing maakte. Wat ik wel raar vind is dat Meijer een gele kaart kreeg, terwijl Slot een minuut daarvoor ook uit zijn panty schoot en dat bleef onbestraft.

26 september 2021 om 11:06

Weet jij wat er gezegd is dan? Je kan prima "uit je panty gaan" met op zich nette woorden, terwijl je als je rustig bent juist ook weer de meest hatelijke, kwetsende, beledigende dingen kan zeggen.

Heel vervelend, een trainer dat na afloop onterecht de scheidsrechter een trap na geeft, notabene in de week van de scheidsrechter.
Kooij vind het een duel zonder overtreding net als dat hij dat vond bij de 2-3. Beide situaties valt wat van te vinden. Door dit soort opmerkingen geef je mensen onterecht een stok om mee te slaan.

Hij heeft gewoon 100% gelijk, zo'n scherm lekker tussen het publiek zetten, dan weet je zeker dat n scheids kuipvrees krijgt

26 september 2021 om 11:03

Had Kooij ook kuipvrees bij de 2-3?

26 september 2021 om 12:21

Dat was geen VAR situatie, dat is wel anders.
Ik vind overigens de overtreding bij 2-3 zwaarder dan bij de 4-3.

26 september 2021 om 11:03

Waar dan? Volgens mij moet zoiets naast het veld staan en overal naast het veld staan supporters in De Kuip...

Kooij maakte de juiste beslissing. Het was hoogstens een hele, hele lichte overtreding en echt te weinig om de goal af te keuren. Feyenoord heeft hier terecht gewonnen.

26 september 2021 om 12:06

Dus een heel, hele lichte overtreding is in het vervolg geen overtreding meer?
Het moet niet gekker worden…..

26 september 2021 om 12:30

Je moet het in perspectief zien. Als dit op het middenveld was gebeurd, was er misschien wel, misschien niet voor gefloten. Het is geen overtuigende overtreding. Niet iets waar altijd, structureel voor wordt gefloten. Dan ga je er geen goal voor afkeuren nee.

Haha wat een kerel volgens mij werd daarvoor een overtreding gemaakt op dessers zeg je daar ook niks van dan

26 september 2021 om 11:06

Wat heeft dat er nou mee te maken?

26 september 2021 om 11:12

Dat heeft er alles mee te maken, dat is dus de grens wat de scheidsrechter wel of geen overtreding vindt, al de gehele wedstrijd lang vrij consequent veel door laten gaan.

Een lichte overtreding is ook een overtreding. Wat ik me afvraag, als NEC zo de 3-4 had gemaakt en de VAR had hem naar het scherm geroepen…..zou hij hem dan ook goed hebben gekeurd?

26 september 2021 om 11:51

Zullen we nooit weten. Wel dat de 2-3 niet werd teruggefloten.

26 september 2021 om 13:04

Bij de 2-3 werd ie niet eens naar het scherm geroepen, dus eh, geen idee?

26 september 2021 om 20:02

Het is uberhaupt de vraag of hij naar het scherm geroepen is. Zover ik de regels ken, kan een scheids ook zelf verzoeken om de VAR in te schakelen, als hij denkt dat hij iets gemist heeft. Sowieso vind ik het wel sterk dat Kooij gaat kijken (op eigen initiatief op van VAR maakt me niet uit) en zelf de situatie beoordeeld. Zolang hij zijn keuze bij een dergelijke, voor interpretatie vatbare situatie, kan onderbouwen vind ik het prima.

Nee het is niet gek dat je boos bent als je voor NEC bent. Echter viel de 2-3 uit eenzelfde hachelijke situatie. Toen floot ie niet, nu bleef hij ook bij zijn beslissling. Ik vind het prijzenswaardig eerlijk gezegd. Dit had ik trouwens ook gezegd als de rollen om gedraaid waren geweest. Vond de scheids opvallend goed fluiten juist, lekker veel door laten gaan!

26 september 2021 om 11:26

Ik vond het eigenlijk wel een (lichte) overtreding van Linssen vooral omdat je ziet dat hij puur voor de man gaat en niet voor de bal, hele slimme overigens. Wat ik me vooral af vraag bij dit soort twijfelachtige momenten of zo'n jonge scheidsrechter dezelfde beslissing had genomen bij Top Oss - Telstar. Kan best begrijpen dat je onder de indruk bent als je voor zo'n vak in de Kuip of Arena staat en je moet een beslissing nemen.

26 september 2021 om 12:19

Dabor: dat laatste sluit ik ook zeker niet uit. Uiteindelijk is hij ook gewoon mens en die handelen niet altijd juist onder druk. Toch blijf ik wel bij mijn punt. Aan de 2-3 ging ook een lichte overtreding vooraf evenals in de betreffende aanval waar Linssen een licht vergrijp verging werd ook Dessers in het duel aangetikt. Mijn punt is: goed dat hij consequent bleef en niet floot.

26 september 2021 om 12:39

Nee daar heb je gelijk in. Ga er maar aan staan! Mij niet gezien. Je moet als scheidsrechter toch ook wel een tikkie masochistisch zijn. Ik zou het niet zo fijn vinden dat als ik een foutje maak op mijn werk er gelijk een groepje mannen naar binnen komt stormen en me luid en duidelijk even vertellen wat ik allemaal (vermeend) verkeerd heb gedaan, en dan ook nog even het beroep van mijn moeder er bij zouden halen. Wat betreft de 2-3 heb je ook gelijk natuurlijk en in die zin is hij wel consequent idd.

Ik snap de frustratie, maar Kooij heeft over 90 minuten prima gefloten. Meijer kan beter zijn wisselbeleid onder de loep nemen, want Romeney heeft in al zijn invalbeurten nog niets toegevoegd en ondanks de defensieve wissels was het een gatenkaas achterin. Deze punten waren bonuspunten geweest. Er is genoeg om positief over te zijn als NEC’er. Nu op naar de volgende en punten pakken.

Er was helemaal niks aan de hand. Dan had je die 2-3 ook moeten afkeuren. Dat die scheids naar de kant werd geroepen was al lachwekkend

Ik begrijp dat hij het er niet mee eens is, maar je moet wel proberen je emoties onder controle te houden, zeker als trainer. Verder heeft hij op zich wel een punt over de plek van het scherm, dat is ook wel bijzonder. Wat voor mij echter een veel kwalijker punt is, is de willekeur van de VAR, die hem wel naar het scherm roept bij de 4-3, maar niet bij de 2-3. Persoonlijk vind ik het allebei niet genoeg voor ingrijpen door de VAR, maar je kan niet het ene moment wel ingrijpen en het ander niet. Dit is ook niet goed voor het vertrouwen in de VAR. Het huidige VAR systeem in het voetbal werkt nog steeds niet geweldig. Persoonlijk ben ik voor een systeem waarin de VAR volledig beslist als hij een situatie beoordeelt en dus ook de volledige verantwoordelijkheid neemt voor die beslissing. Dan zul je zien dat ze twijfelgevallen echt niet meer terug gaan draaien. Liefst ook nog in combinatie met een challenge systeem, want het is ook vreemd dat zaken worden teruggedraaid waar de voetballers op het veld helemaal geen probleem in hebben gezien.

Voetbal is nu 1x een kontaktsport en vond het ook geen overtreding waard. Maar, uit de reacties valt te lezen dat er wel een hele grote gunfactor bij Feyenoord lag. Zou dat bij Ajax gebeuren dan ontplofte dit soort topics met de media voorop.

26 september 2021 om 11:41

Nou kijk, het is natuurlijk wel extra lekker als het bij je eigen club gebeurd. Maar het is nooit een overtreding. Als een Ajacied dit had gedaan dan had ik gehoopt dat de scheidsrechter hem niet zou goedkeuren natuurlijk, maar het zou nergens op slaan. Linssen speelt de bal door met zijn lichaam voor het lichaam van die verdediger te komen.

26 september 2021 om 12:21

Het gaat hier niet over Ajax. Dankjewel.

Tja ik heb in alle eerlijkheid helemaal niks met Joey Kooij. Loopt over het veld met een air alsof die de hedendaagse reã¯ncarnatie van Pierluigi Collina is maar kan, zoals een speler van Fortuna als eens terecht opmerkte, eigenlijk niet zo heel goed fluiten. Maar ondanks dat zijn de beslissingen van gister gewoon goed verdedigbaar, zowel bij de 2-3 als bij de 4-3 is er wel contact maar m.i. echt (veel) te licht om het doelpunt af te keuren. Belangrijk als scheidsrechter is dat je dan vooral consequent bent, dus niet de ene situatie wel affluiten en de ander niet, en dat was Kooij, wat je er inhoudelijk ook van vind. Vond het ook vreemd dat de VAR ingreep bij de 4-3 want toen ik zelf de herhaling in eerste instantie keek kon ik zelf niet veel vinden wat op een overtreding leek. Voor mij als NEC-supporter natuurlijk erg vervelend hoe het uiteindelijk afloopt want ik had na de 2-3 echt het gevoel dat NEC hier een resultaat ging halen, ook omdat de ploeg wel onder druk stond maar weinig tot geen echt grote kansen weggaf (zoals Slot zelf na afloop ook stelde). Dat je er dan nog 3 om de oren krijgt is natuurlijk nogal slordig maar wel het verschil tussen KKD en Eredivisie.

Waar ik me wel over heb verbaasd is de locatie van dat VAR-scherm, want hoe je het ook wendt of keert is het natuurlijk vrij idioot dat de scheidsrechter praktisch tussen de Feyenoord-supporters daar moet gaan beoordelen of hij een goal van Feyenoord al dan niet afkeurt. Die supporters kunnen gewoon bijna meekijken, nogal onwenselijk lijkt me. Je gaat me niet wijsmaken dat er, zoals in bijna elk ander stadion, geen ruimte tussen beide dug-outs is waar de scheids in relatieve rust naar een schermpje kan kijken. Vraag me echt of wie dat scherm daar neerzet en niet zoiets heeft van 'he, das misschien niet zo handig'.

Het is vooral apart dat de var hier ingreep, aangezien die dat bij de 2-3 niet deed. Was het een grote fout van de scheidsrechter? Discutabel is acceptabel toch? Gewoon raar dat de var ingreep.

Eigenlijk is het een laffe actie van de VAR Mulder. Die lijkt wel zijn handen in onschuld te willen wassen en altijd kunnen zeggen: ik liet hem naar het scherm komen... vind het eigenlijk super moedig van kooy om na het kijken ondanks de lichte twijfel die ook hij heus gehad zal hebben de goal te laten staan en als je dit al gaat afkeuren dan kan je 90% vd doelpunten wel iets vinden om af te keuren! Ik zat zelf in de arena en bij de 2-0 gaat er toch wel een fair serieus duel vooraf waar die speler van groningen blijft liggen en ik vond het lovenswaardig dat de scheids deze goal toe liet eigenlijk net zo als die bij Feyenoord!

Ik vond het geen overtreding, al kijk ik natuurlijk door een Feyenoord bril. Het helpt ook indd niet dat het VAR scherm bijna tussen de supporters in staat

Was gewoon een schouderduw waarna hij de bal speelde. Ter plekke al beoordeeld. Dat de trainer dit in z'n emotie roept snap ik wel hoor, maar gemiste kans dat ze dan niet ff de 2-3 onder z'n neus schuiven. Dat is namelijk wel een overtreding.

27 september 2021 om 08:50

Vooral dat laatste is typerend voor de weinig diepgravende sportjournalistiek in Nederland. Op dat moment is doorvragen toch het eerste wat er in zo’n interviewer moet opkomen?

Ach, als je de VAR z'n zin had gegeven had je dus eigenlijk een vrije trap voor Feyenoord moeten geven wegens de overtreding op Dessers een seconde eerder en die was op zo'n gevaarlijke plek dat iemand die toch wel binnen geschoten zou hebben.

Maar even serieus, ik vond het geen overtreding, weliswaar door mijn Feyenoord-bril gekeken. Erg moedig dat zo'n jonge scheidsrechter op zo'n cruciaal moment tegen de VAR in gaat. En los van dat vond ik hem sowieso een prima wedstrijd fluiten, niet zo kinderachtig. Kan me niet heugen dat deze man ooit eerder Feyenoord heeft gefloten en wedstrijden van andere clubs zie ik (als ik ze überhaupt al zie) doorgaans alleen in samenvatting, dus ik was eerlijk gezegd best verbaasd te lezen dat veel mensen dit een matige scheids vinden.

26 september 2021 om 13:06

Erg moedig? Eerder laf, hij durft dit niet te corrigeren in een volle kuip. In Nijmegen was hij 100% zeker afgekeurd.

26 september 2021 om 13:22

Ik mag toch hopen van niet. Kooij is in mijn ogen echt een waardelozr scheids maar gisteren was het consequent. En als Mulder hem niet naar het scherm roept dan hebben we het hiet nergens over. Dit is zoo licht, daarvoor wil ik eigenlijk niet eens dat ie wordt afgekeurd. Dit was gewoon mannelijk voetbal, hoe vervelend het ook is als ie naar het scherm gaat en niet erin meegaat.

26 september 2021 om 13:42

Ik vond het moedig ja. Hoe vaak zie je nou de VAR genegeerd worden en dan ook nog eens op zo'n moment? Vrijwel nooit toch?

En ik blijf ook bij mijn eerste punt, hoewel ik dat hier natuurlijk wel overdreef door te stellen dat iemand toch wel zou scoren. Maar stel je zou het wel een overtreding hebben gevonden, dan zou je toch een vrije trap aan Feyenoord moeten geven voor de overtreding op Dessers? Het voordeel is immers weg..

Had afgekeurd moeten worden, het is niet het spelen van de bal, maar deelt een beuk uit die ook niets met een schouderduw oid van doen heeft een. Verkeerde beslissing derhalve.

Wat een jankerd! Ga synchroonzwemmen coachen als je contact strafbaar wilt maken! Dit is toch een doodnormaal duel, gewoon een slim blok van Linssen, welkom in de Eredivisie. Ik kijk geen KKD, maar kennelijk leeft daar het idee dat lichaamscontact niet mag en heeft Rogier Meijer die overtuiging meegenomen naar de ED. Dat zag je ook goed in de Arena, waar NEC volledig open huis gaf en elke Ajacied een passe-partout in de zestien leek te hebben!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
11.NEC11-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder90
J. OkitaAanvaller93
A. AkmanAanvaller82
E. TavşanAanvaller81
S. El KarouaniVerdediger90
J. VetMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

6 fans
Coach, 40 jaar
SeizoenClub
2020- NEC
2019-2020 NEC
2017-2019 NEC / TOP Oss U19
2005-2014 De Graafschap
Laatste voetbalnieuws

Discutabele treffer helpt Vitesse aan zege in Gelderse derby

Vitesse heeft zondagmiddag de derby van Gelderland op zijn naam geschreven. In een uiterst matige wedstrijd met veel oponthoud was de ploeg van trainer Thomas Letsch uiteindelijk met 0-1 te sterk...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren