Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Succestrainer Rogier Meijer hakt knoop door over zijn toekomst bij NEC

Laatste update:

Rogier Meijer blijft langer bij NEC, zo heeft de club uit Nijmegen vrijdagochtend bekendgemaakt op de officiële kanalen. De succestrainer van de nummer vijf van de Eredivisie verlengt zijn verbintenis met een jaar, tot medio 2025.

Het is een bewogen seizoen voor Meijer. In het begin van de huidige voetbaljaargang kreeg hij zijn ploeg niet op de rit en bungelde NEC ergens onderaan. Op de tribunes waren witte zakdoekjes te zien.

Uiteindelijk draaiden Meijer en zijn staf het seizoen volledig om. NEC staat momenteel vijfde, won voor het eerst in twaalf jaar van aartsrivaal Vitesse en staat in de finale van de TOTO KNVB Beker.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Technisch directeur Carlos Aalbers is dan ook zeer tevreden met de verlenging van Meijer. “Met zoveel spelersmutaties in het huidige voetbal, is het belangrijk om stabiliteit te hebben op de stoel van de trainer.”

“De chemie tussen de staf en spelers is nog altijd erg goed. Wij wisten al vrij snel dat we langer met Meijer door wilden", valt er te lezen op de website van NEC.

Ook Meijer heeft op de kanalen van de club gereageerd op zijn verlenging. “Ik heb het nog altijd zo ontzettend naar mijn zin bij deze mooie club en zie nog steeds de mogelijkheden om de club structureel naar een hoger niveau te tillen.”

“Nu we duidelijkheid hebben geeft dat extra brandstof om van een heel mooi seizoen een historisch seizoen te maken.” Als NEC de vijfde plaats vasthoudt en de bekerfinale verliest, komt de club volgend seizoen uit in de voorronde van de Europa League.

Als de club de beker wint, dan speelt de ploeg van Meijer meteen in de eerste fase van de Europa League. Verliest NEC de bekerfinale en geeft het de vijfde plaats nog uit handen, dan zal de ploeg in de nacompetitie moeten strijden om een ticket voor de voorronde van de Conference League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beetje een dubbel gevoel hierover. Het nadeel van één jaar is dat je volgend jaar waarschijnlijk weer dit gezeik hebt. Voordeel is dat ik niet zo'n hoge pet op heb van Meijer en dat ze volgend jaar makkelijk van hem af kunnen

12 april 2024 om 11:27

Ik snap niet dat je geen hoge pet op hebt van Meijer. Staat 5e en staat in de finale van de beker. Heeft in mijn ogen juist laten zien een goede trainer te zijn door na een slap begin de juiste dingen te veranderen. Veel trainers houden altijd vast aan 1 speelstijl en tactiek, Meijer past zich aan aan de mogelijkheden ipv overtuigd te zijn van zijn visie en ideeën en dat zijn tactiek de beste is.

12 april 2024 om 11:54

Betekent dus ook dat Vreman langer blijft.. Zie die Meijer wel een keer trainer worden daar.

12 april 2024 om 12:30

Ik was zeer kritisch op Meijer, maar wat @deachterhoeker ook zegt: hij heeft wel dingen veranderd, waardoor het nu draait. In 2023 was het met name qua doortastendheid gewoon niet goed genoeg. NEC begon regelmatig goed, kwam 1-0 voor en liet vervolgens de tegenstander weer komen. Dat was echt om je kapot te ergeren.

Nu valt de puzzel in elkaar en daar verdient Meijer gewoon alle lof voor. Het is alleen afwachten in hoeverre de selectie in tact blijft en wat er wordt aangetrokken. Wat dat betreft kun je ervan uit gaan dat net als dit seizoen de eerste maanden weer puzzelen wordt.

12 april 2024 om 13:22

Deachterhoeker Hij heeft toch ook gewoon een prima selectie?

12 april 2024 om 13:33

Hij heeft zeker een prima selectie, maar als hij 5e wordt en de beker wint, dan kan het seizoen niet meer stuk in Nijmegen.

12 april 2024 om 11:27

Hoezo geen hoge pet van een man die 5e (!) staat met NEC? Is dat überhaupt eerder gebeurd? Dankbaarheid blijft helaas, steeds meer een goud goedje! Man man. 🤦🏾‍♂️

12 april 2024 om 11:52

Ik snap het dubbele gevoel wel. vorig jaar stonden wij ook goed voor de playoffs, maar toen hield hij te lang vast aan zijn speelstijl, waardoor je het misliep.

Dit jaar deed hij aan het begin weer, maar toen had hij de ballen om Schöne te vervangen voor Hoedemakers en toen begon het te lopen.

Daarbij word er voor het eerst sinds jaren bij NEC goed beleid gedaan, Matsson verkopen en Chery er voor terug. Je bent er op vooruit gegaan.

Onze 2 japanse topper, die mogen niet vergeten worden

12 april 2024 om 11:57

Fijn dat Deachterhoeker en Sulejmanii het beter weten dan iemand die NEC constant volgt.
We staan inderdaad 5e, en ik ben de laatste maanden echt wel blij met wat Meijer laat zien, echter was het de 4 jaar hiervoor echt dramatisch laf voetbal. We promoveerde met een gelukje, ook dat ben ik Meijer dankbaar maar eigenlijk was het natuurlijk al slecht dat we dat jaar 7e werden in de KKD. Verder vorig jaar geeindigd met 7 á 8 wedstrijden waarin we 1 punt haalden, en in twee seizoenen 6 thuisduels gewonnen hadden. (slechtste van alle Eredivisie clubs)
Ja, we kwamen pas net uit de KKD dus moeten niet zo zeuren dat we 12e werden vorig jaar, maar we hadden echt wel een selectie waarmee je mee moest doen in de play-offs. (vooral omdat je dus zo 't seizoen bent geeindigd).

Inmiddels ben ik blij met deze verlenging en laat Meijer ook echt wel zien aanvallend te durven spelen, en ook niet meer vast te houden aan bepaalde spelers.

12 april 2024 om 12:06

Wees ook gewoon reëel... NEC staat in haar 3e seizoen na gepromoveerd te zijn op de 5e plek. Dat het in het begin niet oogstrelend was kan ook met het proces te maken hebben. De spelersgroep was er niet naar om mooi te voetballen. Daarnaast is Meijer zelf ook nog een beginnend trainer en moet nog leren. Naar mijn idee toont hij elk seizoen nog aan te groeien.

12 april 2024 om 12:13

@bbartnec;

Altijd blij met zulke analyse die voor ons als supporters van andere clubs over het hoofd worden gezien. Wij zien een goed lopend NEC en gaan er meteen vanuit dat Meijer geweldig is.

12 april 2024 om 12:46

@lunny Helaas is de voetballerij geen plek om even lekker te wennen. NEC heeft Meijer het volste vertrouwen gegeven, maar als ze hem vorig jaar rond deze tijd hadden bedankt voor zijn bewezen diensten, dan had er ook geen haan naar gekraaid.

Mensen die NEC totaal niet wekelijks volgens roepen elkaar vooral na en kijken naar de ranglijst. Nu sta je vijfde en in de bekerfinale, maar de speelwijze en instelling is compleet het tegenovergestelde van het voorgaande 2,5 jaar. Daarnaast waren de resultaten ook gewoon niet goed. Vanaf maart tot en met november werd er slechts 4 keer gewonnen en eindigde je het seizoen 2022/23 in mineur terwijl je vlak na de winterstop destijds meedeed om play-offs.

Het is dus een beetje flauw om te zeggen dat de twijfel rond Meijer niet terecht was. Ik hoop vooral voor hem dat er waardige vervangers worden aangetrokken. Al gok ik dat hij niet met een verlenging is ingestemd zonder die voorwaarde.

Begin van het seizoen zou ik hier niet mee eens zijn. Maar hij heeft zijn speelstijl aangepast wat veel beter past bij NEC. Dat zie je ook in de resultaten. Dus zeker goed dit voor NEC. Kunnen wel weer een andere trainer willen maar het gras is altijd groener aan de overkant. Je moet dan ook maar weer zien wat er komt. Dus helemaal prima dit! Gefeliciteerd Rogier!

12 april 2024 om 11:25

Volgend seizoen de bus weer opwachten?

12 april 2024 om 15:52

Dit keer gelijk in het voorseizoen. Scheelt nog meer punten

Ondanks het huidige succes weet ik niet of dit nou zo verstandig is. Stabiliteit is natuurlijk een groot goed maar we hebben als NEC-fans ook andere tijden onder Meijer meegemaakt. Het gaat nu fantastisch maar wat als komende zomer Sandler, Proper en Chery vertrekken, zij niet helemaal goed vervangen worden en de resultaten tegenvallen? Dan is het gewoon weer hommeles. Realistisch gezien kan volgend seizoen alleen maar tegenvallen en daarom was het denk ik niet onverstandig geweest om een nieuw gezicht voor de groep te zetten.

Verder ben ik nooit kapot geweest van de trainer Meijer en bakte hij er tot november/december ook gewoon weinig van door met de beste NEC-selectie in +\- 15 jaar rond plek 14 te bivakkeren. Maar op de een of andere manier heeft hij sinds die tijd echt een enorme ontwikkeling doorgemaakt. NEC is echt gaan voetballen, er wordt veel minder onnodig naar achter gelopen en spelers die niet mee willen in het plan zoals Tavsan worden gewoon buiten gezet. Ik hoop dat deze trend doorgezet kan worden ondanks het waarschijnlijke vertrek van enkele bepalende spelers.

12 april 2024 om 12:04

Ik vind het vooral onverstandig van Meijer eerlijk gezegd. Waarom zou hij verlengen terwijl het bijna niet beter kan? Dit was eigenlijk het moment om door de voordeur weg te gaan. Ik snap niet dat hij niet wacht tot na de finale.

12 april 2024 om 12:13

Maar zullen er echt clubs voor hem in de rij staan? Als het nu volgend jaar wat minder gaat en hij wordt ontslagen, krijgt hij wel een grotere ontslagpremie mee.

12 april 2024 om 12:43

Gezien het feit dat hij verlengd heeft denk ik het niet, alhoewel Meijer ook wel overkomt alsof hij fan is van stabiliteit en daardoor liever verlengt dan vertrekt. Het is hem gegund in ieder geval

12 april 2024 om 12:30

NEC heeft ook Dost en Mattson weten te vervangen. Sterker nog; zij worden niet eens meer genoemd. Aan de scouten om alvast te zoeken naar adequate vervangers, want dat zij weggaan is inderdaad te verwachten.

nog een beetje vroeg om hem succestrainer te gaan noemen, hij kan overal nog buiten vallen en naast alle prijzen gaan grijpen, (behalve een keurige eindklassering)
of het echt aan de trainer ligt dat kan ik niet beoordelen, maar hoop voor hem dat hij het volgend seizoen net zo goed kan doen

12 april 2024 om 12:21

Finale knvb beker en top 8(?) klassering is toch gewoon een succes voor NEC? Dus ja, dit seizoen is hij hoe dan ook de ‘succes trainer’

12 april 2024 om 12:28

Dit is seizoen 3 na promotie, (weer) doet NEC mee om play offs voor Europees voetbal en staat in de finale van de beker. Hoe kan dit geen succes zijn ook al kunnen ze met lege handen staan? Normaliter is een club zo kort na promotie blij dat ze geen play offs om degradatie hoeven te spelen.

Zeker blij mee, hij heeft namelijk met zijn elftal een fantastische ontwikkeling doorgemaakt en verdiend daar ook credits voor. Verder is het een heel rustige en correcte vent en een heel goed uithangbord van de club.

Ik snap de club heel goed alleen Meijer wat minder. Volgend seizoen het net zo goed of zelfs beter doen is nogal onwaarschijnlijk en als we de bekerfinale verliezen dan is Europees voetbal ook allerminst zeker. Hopelijk trekt hij wel de lijn door komend seizoen want Meijer verdient het na de promotie en een bekerfinale om door de voordeur de club te verlaten🐐🐐

Hypocrite wereld die voetbal wereld. Half jaar geleden staan ze de bus opwachten en moet hij oprotten. En nu is alles weer hosanna. Eng wereldje.

12 april 2024 om 12:57

En hoeveel wedstrijden in 2023 van NEC heb je precies gezien? De voetballerij is helaas inderdaad alles of niets, maar ik vind ook mooi dat Meijer wel ergens heeft ingezien dat het anders moest en daar nu (samen met ons als supporters) de vruchten van plukt.

Vorig jaar was het namelijk vaak kommer en kwel. Er werd vanaf maart tot aan november slechts vier keer gewonnen. Tegen Volendam, Vitesse, Almere, een kwakkelend Heerenveen en vorig seizoen Emmen leed je puntverlies. De Gelderse derby werd zelfs in eigen huis wéér verloren.

Na de inhaalwedstrijd tegen AZ, die werd gewonnen, is er een bepaalde switch geweest qua mentaliteit en spel. Dat zorgt nu voor succes en dan is het niet gek dat kritische mensen vervolgens bijdraaien en dit vieren.

Ik zie dit ook als een signaal dat men achter de schermen druk bezig is, of wellicht al spelers op de plank heeft liggen, waarmee Meijer verder kan op de huidige manier van spelen. Het zou natuurlijk oliedom zijn om je contract maar met een seizoen als trainer te verlengen zonder garanties. Ik heb aan het begin van het seizoen live mogen aanschouwen hoe de puzzel niet in elkaar viel. Het is dus te hopen dat er in augustus een Eredivisie-waardige selectie staat, waarmee je dan minimaal kan mikken op plek 10

Als supporter kun je alleen oordelen over een trainer op basis van de resultaten en het vertoonde spel. Je weet niet precies op welke manier er gewerkt wordt met de groep en wat de chemie is. Afgaande van wat er te zien was, was het gewoon terecht dat hij bakken met kritiek kreeg in het begin van het seizoen. Iedereen kon zien dat de spelersgroep veel meer kwaliteit had dan er uit kwam en het spel was veel te defensief met slechte resultaten vooral thuis. Carlos Aalbers heeft het vertrouwen in hem gehouden op basis van wat hij van veel dichterbij zag.

Uiteindelijk heeft hij een aantal wijzigingen doorgevoerd, is aanvallender gaan spelen en begonnen ook de resultaten te komen. Alle credits dus voor Meijer voor hoe hij deze omslag heeft weten te maken en de resultaten die hij heeft neer te zetten. Ook voor Aalbers dat hij het vertrouwen is blijven geven toen het slecht ging, net als destijds bij Mario Been is gebeurd. Blij dus dat Meijer nog een jaartje doorgaat.

Tja, puur op basis van de prestaties wel terecht natuurlijk. Ik ben benieuwd of ze het volgend jaar weer zo goed doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren