Sancho bekritiseerd na stroeve start bij United: ‘Dit is geen FIFA’

Vrijdag, 24 september 2021 om 12:16Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:21

De eerste weken van Jadon Sancho als speler van Manchester United heeft nog niet iedereen kunnen bekoren. De van Borussia Dortmund overgekomen aanvaller wist in zijn eerste zeven optredens nog niet voor een assist of een doelpunt te zorgen, wat meteen tot de nodige kritiek heeft geleid. Ook United-legende Paul Ince heeft zich uitgesproken en hoopt dat Sancho snel afstand doet van zijn 'FIFA-speelstijl'.

Sancho had afgelopen woensdag voor het eerst een serieuze mogelijkheid om zijn waarde voor United te bezegelen, toen hij in de EFL Cup tegen West Ham United (0-1 verlies) vijf doelpogingen creëerde. Maar scoren deed hij niet, en dus neemt de druk op de schouders van de aanvaller toe. Ince is van mening dat de speelstijl van de jonge Engelsman verkeerd is. "Ik begrijp dat Sancho nog aan het leren is, hij is nog jong", vertelt Ince tegen YouTube-kanaal The United Stand. "Maar dit is geen FIFA-spel. Het gaat er niet alleen om dat je twee, drie of vier mannetjes voorbij weet te dribbelen en kunstjes uithaalt."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ter vergelijking: Sancho was vorig seizoen bij Dortmund goed voor twee goals en drie assists in zijn eerste zeven wedstrijden in de Bundesliga. Daarnaast is het aantal geslaagde dribbels ook flink gezakt. Waar Sancho begin vorig seizoen 54 procent aan succesvolle dribbels overlegde, ligt dat percentage bij United op 25. "Ja, het is leuk als die trucjes uitkomen, maar spelers als Sancho en Jesse Lingard moeten gewoon goed voetbal laten zien", vervolgt Ince. "Ze hebben in het verleden bewezen dat ze het kunnen, maar het komt er dit seizoen nog niet uit."

Ook Gabriel Agbonlahor maakt zich zorgen. De clublegende van Aston Villa denkt zelfs dat Sancho moet vrezen voor zijn plek. "Zeker gezien het feit dat Marcus Rashford op de weg terug is", vertelt de oud-spits tegen talkSPORT. Ince luidt tot slot de noodklok voor Anthony Martial. "Je voelt aan de lichaamstaal dat Martial liever niet meer bij United speelt. Eerlijk gezegd windt het me op. Als je naar spelers als Giggs kijkt... Die snapten het met één-tweetjes en mooie combinaties. Deze jongens willen gewoon met de bal blijven rennen en leuke trucjes doen. Ze moeten leren dat het niet alleen om het dribbelen gaat."Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door barmitswa)

Sancho moet heel erg wennen aan de PL. Hij is ook niet de man nu met Ronaldo en Bruno in zijn team. Moet echt nog een stuk beter. Maar geef hem de tijd hij is nog jong, hij komt er wel.

24 september 2021 om 12:45

Het probleem is naar mijn mening niet zozeer de competitie, maar de clubkeuze. Een speler als Sancho rendeert het beste bij een club als City waar veel beweging is en over de flanken word gespeeld. Bij dit Manchester United begint alles veelal in het centrum, maar bovenal zijn de vleugelaanvallers op zichzelf aangewezen. Ondanks het feit dat hij goed kan dribbelen, is hij wel afhankelijk van de beweging om hem heen zodat hij wat ruimte heeft om z'n acties te maken. Bovendien maak je zelf al een goed punt. Hij is verre van de grote man als je Ronaldo en Bruno Fernandes ook in de ploeg hebt. Ook dat helpt inderdaad niet mee.

24 september 2021 om 12:54
Dat is echt kolder, als je goed bent en een topper bent, maakt dat niets uit, ik en fenomeno zagen voor dat hij naar United ging dat het een miskoop is. was bij Dortmund al hopeloos slecht en heb nooit iets gezien van wauw wat een voetballer... welke acties mislukken allemaal.24 september 2021 om 13:08

Hopeloos slecht ? Heb je zijn statistieken in de Bundesliga wel gezien ?

24 september 2021 om 13:27

Ik zou juist denken dat het in zijn voordeel is dat Ronaldo en Fernandes daar rondlopen. Daardoor wordt hij uit de spotlights gehouden en kan hij met minder druk zijn ding doen. Hieronder dol ik wel over hem, maar ook hij moet natuurlijk de tijd krijgen. En zoals je zegt, de speelstijl helpt hem ook niet echt. Een beetje zoals Pepe bij ons die met Bellerin achter zich moest spelen. Toen daar een Chambers speelde die runs over hem heen maakte zag je dat hij ook beter ging spelen. Overigens denk ik dat het over is voor Pepe, ik had lang vertrouwen dat hij het nog ging maken, maar Saka is veel beter op RW dan hij.

24 september 2021 om 14:14

@Pedro, natuurlijk heeft hij dat niet. Hij heeft waarschijnlijk geen enkele partij van Dortmund gezien.

24 september 2021 om 15:09

In grote wedstrijden onzichtbaar, zelfs een lange tijd bij Dortmund op de bank gezeten, maar echt Dortmund dragen nee nooit...

24 september 2021 om 15:10

@aqua1 - Die jongen zit er net en is pas 21 jaar. Je bent gewoon tegendraads aan het schrijven in de hoop dat je een keer goed zit, want je komt geen moment met iets dat op een feit lijkt. Sancho heeft het heel goed gedaan bij Dortmund, maar hij speelt nog wat jeugdig (ook niet vreemd gezien z'n leeftijd). Dat betekent dat hij meer ballen nodig heeft om er iets goeds mee te doen. Dat neemt echter niet weg dat die jongen allang heeft aangetoond een uitstekend talent te zijn. Het wil gewoon even niet, maar hij komt uiteindelijk wel los naar mijn mening. Hij heeft een uitstekende techniek, is snel en kan zowel scoren als een uitstekende voorzet afleveren. Bovendien heeft hij een goed inzicht voor een flankspeler. En o ja, als je achtereenvolgend 12 goals en 18 assists, 17 goals en 17 assists en 8 goals en 12 assists in de Bundesliga maakt, kun je gerust stellen dat hij een dragende speler was. Dat alleen al laat zien dat je nogal subjectief van je af staat te schrijven. Over kolder gesproken...

24 september 2021 om 15:36

Dortmund nooit gedragen? Het seizoen dat hij 12 goals en 18 assists had in de Bundesliga was hij geen dragende kracht? Of het seizoen met 17 goals en 17 assists in de Bundesliga ook niet? Zelfs vorig seizoen dat minder was had hij 8 goals en 12 assists in 27 wedstrijden.

24 september 2021 om 17:57

Heeft het bij Dortmund niet slecht gedaan, maar hij stond er nooit in grote wedstrijden in de CL, Bundesliga of bij Engeland. Zoveel jonge spelers hebben het goed gedaan bij Dortmund in de afgelopen jaren. Sancho is een gehypte speler met te veel balverlies.

24 september 2021 om 12:55

Denk dat je gelijk hebt, net als dat de kritiek dat denk ik wel is. Wat wel vreemd blijft, is de arrogantie dat United zo'n stap omhoog is en wennen qua niveau tov Dortmund, terwijl die al jaren en jaren veel sterker zijn en wel presteren. Alleen Bayern boven zich, en dat zou alle clubs in Engeland (ergens niet?) gebeuren

24 september 2021 om 15:38

Vtotheb, Dortmund is de laatste 5 jaar 'slechts' 2x als 2e geindigd, even vaak als Utd in de PL. In slechts 1 van die 5 jaar zaten ze dicht tegen Bayern aan (en waren ze duidelijk beter dan de rest van de subtop). De overige 4 jaar zaten ze respectievelijk van de nummer 4 verwijderd: 3 punten, 4 punten, 0 punten (werden 4e) en 2 punten.

In Europa doen ze het de laatste 5 jaar ook niet bijzonder met een 16ee plek (Man United 10e en een Leipzig bijvoorbeeld 17e).

En dan heb ik het nog niet eens over de kwaliteit/concurrentie binnen het team of de competitie zelf.

Heeft weinig met arrogantie te maken vind ik, iemand die weinig tot niets met Utd heeft.

24 september 2021 om 16:04

Hmm... Dan was mijn beeldvorming bij nader inzien aan correctie toe. Dank

25 september 2021 om 08:16

Dortmund staat 13de en United 8ste op de UEFA ranking die vooral die positie te danken hebben aan goede EL prestaties. Dortmund overwintert altijd in de CL , iets wat je van United niet kan zeggen.

24 september 2021 om 12:55

Ook bij dortmund was hij niet de grote man. Je had namelijk haaland en reus.

24 september 2021 om 13:22

De eerste wedstrijden was Ronaldo niet aanwezig. Hij heeft juist geluk dat Ronaldo er nu is dat is een bliksemafleider erbij. Tevens haalt het ook druk van zijn schouders want tot da toe was hij de aankoop van het seizoen. Nu kan hij toch enigzins in de luwte werken aan zijn start.

24 september 2021 om 15:08

Of hij komt er niet. Dat kan ook, kijk maar naar de andere vleugel spelers van Dortmund die vertrokken. Het is geen garantie helaas dat als ze heel goed bij A spelen dat ze dan ook heel goed bij B zullen spelen. Maar ik zou deze jongen in ieder geval 2 seizoenen gunnen en daarna kijken hoe het is verlopen

Ik kijk niet genoeg Duits voetbal om te zeggen hoe het daar is, maar ik vind dit ook een heel groot verschil tussen Nederland en Engeland. In nederland wordt heel vaak vanuit stilstand een “leuke” actie met de bal aan de voet uitgevoerd om de directe tegenstander te passeren. In Engeland zie je dat veel minder, gaat het op een veel hoger tempo.

24 september 2021 om 15:01

Ja hehe tim. Is niet heel gek dat het daar sneller gaat aangezien er veel betere spelers spelen. Had geen idee dat het tempo in engeland hoger is maar nu jij het zegt zie ik het eindelijk!

Raar commentaar dat zijn speelstijl verkeerd is.... De reden dat ze hem haalden is oa zijn speelstijl lijkt me. Tuurlijk maakt hij liever ook doelpunten en assists net als bij Dortmund.

Special Agent Sancho, 0 goals 0 assists 7 wedstrijden. Shaken, not stirred.

24 september 2021 om 14:07

Ik zie die extra klassen niet bij Sancho, zet je hem bij Stoke City neer zou hij niet eens opvallen..

24 september 2021 om 17:36

Nouzeg dat is ook wel erg overdreven. Zou graag willen dat Vinicius de statistieken van een Sancho (Dortmund versie) zou evenaren …

Er is al jaren zo’n hype om die sancho maar ik heb echt nooit echt een goeie wedstrijd van hem gezien. Ik zie weleens 1 actie of beweging waarvan ik denk mooie actie maar thats it. Ik verwacht geen 20 goals of 20 assists maar ik had wel verwacht dat hij echt impact op een wedstrijd heeft maar dat lijkt hij niet te hebben. Overrated. Lingard daarentegen trekt zijn goeie lijn wel door en ben benieuwd hoe ole daar op gaat reageren.

24 september 2021 om 12:50

Heb je dan ook alleen z'n wedstrijden bij United gezien neem ik aan?

Geef hem tenminste 1 seizoen lol ipv zo'n jonge gast te gaan lopen bekritiseren. Hij is er pas net, heeft een incompetente coach. Die gozer gaat wel goedkomen.

24 september 2021 om 14:05

Die tijd krijg je niet, je moet er gewoon direct staan dus geen enkele excuses zijn te aanvaarden...

Ik heb toen de deal rond was Manchester voor gek verklaard. Natuurlijk is hij nog jong etc. maar hij zal zich stevig moeten ontwikkelen wil dit een succes worden. Bij Dortmund heeft hij goede statistieken maar daar kom je in de Premier League niet mee weg, hoelang het duurt voordat hij belangrijk is hoe moeilijker het wordt. Mocht er nog een blessure komen dit seizoen voor Sancho dan gaat het lang duren voordat hij het op de rit krijgt.

24 september 2021 om 13:38

Hoe bedoel je met goede statistieken kom je in de PL niet weg? Het is toch juist dat hij statistieken ontbeert op het moment?

24 september 2021 om 13:40

Omdat goede statistieken in de Bundesliga gehaald kunnen worden tegen Arminia, Bochum etc. dat is wat anders als de degradanten in de PL.

24 september 2021 om 15:21

Dat kan ook wel tegen de degradanten van de Premier League. Zo indrukwekkend zijn die ploegen absoluut niet. Sane deed het bijvoorbeeld een paar seizoenen uitstekend bij Manchester City en had het ook behoorlijk zwaar in z'n eerste seizoen bij Bayern. Sane en Sancho zijn wisselvallig, maar zijn onmiskenbaar uitstekende spelers. Bij Sancho komt het er op 't moment gewoon niet uit. Dat is ook geen schande als je pas 21 jaar bent.

24 september 2021 om 17:16

Sane had een kruisbandblessure en is daardoor ver weggezakt qua niveau.

Het probleem is de club, niet de speler. Zo langzamerhand verklaar ik elke goede voetballer die naar Manchester United voor gek. Ze hebben veel geld en kopen wat namen, maar eigenlijk zit er geen enkel idee achter wat ze van de speler verwachten. Ik krijg het idee dat ze dure spelers kopen uit een soort statusgevoel van: kijk eens wie we kunnen halen... We zijn nog steeds een topclub. Daardoor is Manchester United een spelerskerkhof geworden. Veel spelers vallen er terug en spelen ver onder hun niveau. Voorbeelden te over van voetballers die daarheen zijn gegaan en er niet mee opgeschoten zijn. Maar ja, geld maakt veel goed.

24 september 2021 om 13:25

Geen idee achter ik vind dat ze zich deze zomer aardig versterkt hebben met een idee, of is varane een koekebakker? Sancho als rechtsbuiten ook goede aankoop daar speelde greenwood wat eigenlijk gewoon een spits is! En ja ronaldo dat is gewoon een speler die je altijd moet halen zeker als utd zijnde! Het is toch wel vreemd dat juventus bijna onderaan stond nu ronaldo weg is

24 september 2021 om 14:24

Serieuze vraag: wil je eens voorbeelden noemen van spelers die minder zijn geworden bij United? Als we het over Sanchez, mkhitarian enzo hebben, dat is al ff terug namelijk. Kom zelf direkt alleen op vd Beek, maar of die beter was voordat hij naar United kwam vergeleken met nu weet ik niet. Wel dat ie minder wedstrijden speelt natuurlijk.

24 september 2021 om 15:23

Daar ben ik het wel mee eens. Bruno Fernandes is zo goed dat hij in elk systeem wel gaat renderen, maar er zit nauwelijks een lijn in het aankoopbeleid. Zelfs de grotere talenten ontwikkelen zich nauwelijks. Kwalitatief versterken ze zich uitstekend, maar het complementeert elkaar nauwelijks. Het is min of meer los zand dat wedstrijden wint op basis van individuele kwaliteiten.

Ach al die oud-voetballers die weer zich belangrijk willen voelen door een mening te hebben over alles..

Sancho is pas net aangekomen in England de niveau verschil is er helemaan anders. Bij Dortmund mochten hij en Haaland alles doen en was de druk veel minder.
Geef hem wat tijd, de spotlight is juist weg van hem omdat Ronaldo achteraf er bij is gekomen en Greenwood een hele goede start heeft gemaakt. Moet gewoon in z'n zone komen en zal dan wel presteren. Zelfs Varane gaf toe dat je de premier leauge niet kan vergelijken met la liga.

lol 7 wedstrijden in een volstrekt nieuwe competitie voor een 21 jarige en er is al paniek!

24 september 2021 om 13:44

Niet gek als er 80 miljoen is betaald. Het is geen jeugdspelertje he. De bundesliga is als competitie ook gewoon makkelijker, jongens zoals Weghorst scoren daar ook aan de lopende band.

24 september 2021 om 13:54

zidane was 24 toen ie van frankrijk naar juve ging en bakte er gewoon geen hol van de eerste 6 maanden om uiteindelijk een gouden bal winnaar te worden en de beste van generatie.
als zo'n legende een aanpassingperiode nodig hebben, denk ik een normale sterveling zeker ook

24 september 2021 om 14:26

Bergkamp en Arsenal om het maar eens dicht bij huis te houden voor je? Soms duurt het even voordat het wat wordt.

24 september 2021 om 15:31

Dat is toch totaal niet relevant? Zidane koste geen fluit. Sancho komt binnen als grote naam van 80 miljoen. Ik ontken nergens dat spelers zich niet hoeven aan te passen aan hun omgeving. Ik geef alleen aan dat je van een jongen van 80 miljoen nou eenmaal meer mag verwachten.

Zidane is ook gewoon maar een mens. "denk ik een normale sterveling zeker ook." Ridicule argumentatie.

24 september 2021 om 15:33

Bergkamp kwam binnen als flop van Inter Milan. Wederom volledig irrelevant met het oog op Sancho. Sancho komt binnen als grote naam van 80 miljoen.

26 september 2021 om 14:28

welja een grote naam van 21 jaar, je hebt slechts een hanvols spelers per generatie die op zulke leeftijd een perfect afgewerkt product zijn.en een prijskaartje veranderd daar helemaal niets aan

Ik vrees dat door Bruno nu iedereen denkt dat gelijk welke speler een directe impact moet hebben op een ploeg. Zo werkt het natuurlijk niet. Van Bundesliga naar PL is gewoon moeilijker, daarnaast nieuwe ploeg, coach en speelstijl. Het is geen Pépé waar 80mil voor betaald is en al 3 seizoen geen pepernoot raakt.
United heeft ook de luxe nu om hem te banken en rustig laten inbrengen want momenteel is Mason beter en als Rashford zijn niveau haalt ook.

Ik zal wel net pech hebben, want ik heb deze jongen bij elkaar misschien 10 keer in totaal aan het werk gezien, bij Dortmund, voor Engeland en bij United. Iedereen is altijd helemaal lyrisch over hem, maar ik heb het nog niet kunnen ontdekken waarom dat was. Vandaar dat ik denk dat ik pech heb en ik hem waarschijnlijk juist heb getroffen op die momenten wanneer hij niet fit/in vorm was. United zal toch niet zo gek zijn geweest om zo'n megabedrag voor hem neer te tellen als hij niet goed was?

Het probleem voor deze jongen is die idiote transfersommen die maar neergelegd worden. Dat iedereen na zo'n som van 80 miljoen de meest grootse dingen verwacht ...... tjsa .... kan Sancho daar iets aan doen? Nee.... Maar het legt wel belachelijk veel druk op de schouders van zo'n jongen ....

Vanuit de BuLi naar United is ook lastig. Geef em de tijd, Kagawa en Mkhitaryan waren uiteindelijk ook uh..

24 september 2021 om 14:08

Dortmund lacht zich de ballen uit de broek dat ze zo middelmatige speler weten te slijten voor 80 miljoen...

24 september 2021 om 15:25

In drie seizoenen verantwoordelijk voor 37 goals en 47 assists, maar dat is dan middelmatig? Kom op, zeg!

24 september 2021 om 15:37

Je mag inmiddels wel in gaan zien dat het niveau van de Bundesliga over het algemeen vrij laag is in vergelijking met de Premier League. Als je ziet hoeveel spelers daar renderen die elders echt heel beroerd blijken te zijn is het ronduit schrijnend. Spelers zoals Kagawa, Mkhitaryan en André Silva kwamen er niet aan te pas in de Serie A en Premier League. Weghorst rendeert goed in de Bundesliga, maar we weten allemaal dat hij flopt in de Premier League. Een recenter voorbeeld is Timo Werner. Op Lewan toentertijd de beste spits van de Bundesliga. Keita komt er uiteindelijk ook niet aan te pas bij Liverpool.

Scoren in de PL is toch een stukje moeilijker dan in de Bundesliga , vraag maar aan Timo Werner

24 september 2021 om 15:28

In het geval van Werner heeft dat werkelijk niets met de competitie te maken, want hij verknalt 100 procent kansen aan de lopende band, elke wedstrijd weer.

24 september 2021 om 16:09

Werner was bij Leipzig gewoon een goede spits hoor. Schoot ze van alle hoeken erin. Bij Chelsea is hij veranderd in een meme. Kan met druk te maken hebben, maar tempo speelt ook wel een rol

24 september 2021 om 22:32

Niet mee eens. Bij Leipzig had hij ook best wat kansen nodig. Niet zo erg als bij Chelsea, maar heel productief was hij niet. Bovendien staat hij bij het Duitse elftal ook bekend als een uitstekende voetballer, maar wel iemand die te veel kansen nodig heeft.

Laat die jongen even wennen , is net nieuw . Nieuw team dat nog ingespeeld moet worden. Komt wel goed met hem, gun hem wat tijd

Je krijgt tegenwoordig niet eens de tijd om te wennen. Natuurlijk hoop en verwacht je dat zo'n jongen er direct staat, maar als dat niet zo is moet je hem gewoon de tijd geven.

24 september 2021 om 15:10

80 miljoen en tijd krijgen, wat een lachertje. Als je voor 80 miljoen bent gekocht moet je er direct staan gene excuus mogelijk. Het is niet zo dat ze een talent hebben gekocht voor 20 miljoen met doel om te rijpen, dit is zogenaamde een gearriveerde speler.

24 september 2021 om 15:26

Daar kan Sancho niets aan doen. Die jongen is net 21 jaar. Er zijn maar heel(!!!) weinig aanvallers die er dan al staan in de Premier League.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

6 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 7 0 0 0
2021/2022 Borussia Dortmund 0 0 0 0
2020/2021 Borussia Dortmund 26 8 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 32 17 2 0
2018/2019 Borussia Dortmund 34 12 2 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Sar voerde gesprekken om Jude Bellingham naar Ajax te halen

Edwin van der Sar heeft in het verleden gesprekken gevoerd om Jude Bellingham naar Ajax te halen, zo zei de algemeen directeur van de Amsterdammers tegen Tuttosport. Van der Sar sprak...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren