Analisten zien ‘schrijnend’ geval bij PSV: ‘Alsof er een aanhanger achter hangt’

Donderdag, 23 september 2021 om 07:12Chris Meijer

Marciano Vink en Pierre van Hooijdonk zijn niet te spreken over de rol van Jordan Teze bij het tegendoelpunt dat PSV incasseerde in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De rechtsback van de Eindhovenaren verloor een sprintduel van Iñigo Córdoba, die vervolgens op fraaie wijze raak schoot. Vink noemt de tegengoal van PSV in de studio van ESPN ‘schrijnend’.

“Teze viel in. Nou, ik weet niet... Hij leek wel hele zware benen te hebben, hij oogde heel vermoeid. Hij was vaak veel te laat. Bij het doelpunt laat hij zijn man twintig meter bij hem weglopen”, zo geeft Vink te kennen. Van Hooijdonk is het met zijn collega-analist eens: “Moet je kijken, man. Alsof er een aanhanger achter hangt.”

“Het is heel schrijnend. Er is ook geen reden, want volgens mij had Go Ahead Eagles achterin de bal. Die zoeken de ruimte tussen de linies. Ik snap niet waarom hij zo hoog moet staan. Je ziet Ramalho naar binnen trekken en er ontstaat een gat van twintig meter. Daar hoort hij te staan”, vervolgt Vink. De analisten zijn eveneens niet te spreken over het optreden van PSV in De Adelaarshorst, waar Marco van Ginkel vijf minuten voor tijd de winnende treffer verzorgde.

Het artikel gaat verder onder de video
Gakpo na overwinning op Go Ahead: 'Niet goed, wel lekker'
Meer videos

“PSV speelde dramatisch positiespel. Ze kregen wel een aantal goede kansen. Go Ahead ook, ze voetbalden makkelijk. De manier waarop ze gepromoveerd zijn, op basis van positiespel”, zegt Van Hooijdonk. Vink spreekt van ‘zo’n typische PSV-wedstrijd’. “Ze zaten totaal niet in de wedstrijd en hadden moeite in balbezit. Wat me een beetje irriteerde voor een topclub die PSV is: de spelers van Go Ahead waren balvaster en beheersten het positiespel beter.”

“PSV wist geen raad met de spelers van Go Ahead. We hebben van Go Ahead mooie aanvallen en driehoekjes gezien, van PSV niet. De kansen die PSV kreeg, kwamen vanuit goede acties van Gakpo. Ik ben blij dat hij is blijven staan, want hij moet het verschil maken”, benadrukt Vink. Van Hooijdonk besluit: “Er is heel weinig over van het PSV dat in de voorbereiding zo’n enorme indruk maakte.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door chrissie23)
Teze is niet de enige die een zak aardappelen op zijn nek lijkt te hebben. Ik kan er zo nog 5 noemen. Wat was er met Vertessen? Die heeft zondag nauwelijks gespeeld en kwam gisteren na 3 sprintje hijgend en puffend terug sjokken. Daar klopt iets niet hoor. Elke 2 weken zie ik psv een beetje minder spelen. Na een sprankelende start van het seizoen, met strak positiespel, energieke positie wisselingen en druk op momenten dat het kon. Maar ik vond Cambuur thuis, Groningen thuis en AZ uit al voortekenen. Dat werd nog gemaskeerd door doelpunten. Tegenstanders met een plan, met goed veldspel, die komen gewoon gemakkelijk tot in en rondom de 16 van psv. En als ze goed druk zetten dan vervalt psv in lange ballen. Ik heb meer dan een seizoen lang geduld op gebracht en dacht ook dat de weg naar boven wel was ingezet, maar dit neigt naar verval richting niveau 2020 en psv doet er goed aan dit voor te zijn voordat het gat met Ajax in januari weer 10 punten is.23 september 2021 om 07:42

Ik denk dat die vermoeidheid en blessures met de trainingsmethoden van Schmidt te maken hebben. Schmidt hamert al sinds zijn komst op fitheid en laat PSV al langer dan een jaar een stuk intensiever trainer dan dat ze onder van Bommel of Cocu deden. En toch zijn de spelers totaal niet fit, en zijn er veel blessures. Kan toch niet anders dan dat er met de trainingsmethode van Schmidt iets mis is.

23 september 2021 om 07:53

@Yoda Ik snap echt niet waarom men zo verbaast doet.. begin van het seizoen was toch al duidelijk dat al onze beste spelers erin moeten staan? Anders wordt het meteen een stuk minder. Vertessen is dan weer een voorbeeld om iedereen een beetje naar de mond te praten, maar dit is echt een kwestie van inzet. Gotze, Gakpo, Sangare, Mwene zijn voorbeeld spelers die 90 minuten kunnen gaan, krijgen zij andere training? Bruma valt in en is nog nooit zo moe geweest als Vertessen gister na een sprintje. Zelfs V. Ginkel was gister tot het doelpunt aan het afjagen. Zo kan ik meer voorbeelden noemen dan niet. Het spel is natuurlijk al 2/3 wedstrijden niet goed, maar als je nu al spreekt over verval en geen vertrouwen heb in je team, zegt dat al genoeg. Er moet nog veel op zijn plek vallen en Sangare mag eigenlijk nooit geblesseerd raken, maar zo’n flow kan altijd weer terugkomen.

23 september 2021 om 08:04

Ik ben niet verbaast. De breedte van psv is wat je zegt, hooguit 14 man. Ik heb ook geen idee wat je bedoelt met naar de mond praten? De constatering is dat vertessen na een niet al te lange invalbeurt enorm moe oogde. Als hij dat niet was, dan verwachte ik denk ik meer van zijn invalbeurt. En dat mag, want dat is toch de wisselfilosofie van schmidt? Jij hebt het over 2/3 wedstrijden die niet goed zijn, ik kijk al wat langer terug. “ maar als je nu al spreekt over verval en geen vertrouwen heb in je team, zegt dat al genoeg”, wat zegt dat dan? Dat ik het niet goed heb gezien? Zoals gezegd, ik ben denk ik een kritisch, maar trouwe psv supporter. Heb ook geduld als het gaat om team ontwikkeling, trainers hoeven niet na een paar potjes te vertrekken, maar wil dan wel op grote lijn ontwikkeling blijven zien.maar jij mag het natuurlijk anders zien.

23 september 2021 om 08:20

Het programma is gewoon te zwaar. PSV heeft in de afgelopen twee maanden 14 officiele wedstrijden gespeeld en dat is inclusief wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord, AZ, Benfica (2x), Galatasaray (2x) en Real Sociedad. En daar komen voor diverse spelers ook nog een paar interlands bij.

Ter vergelijking: Go Ahead Eagles speelde gisteren pas z'n 6e wedstrijd.

23 september 2021 om 08:26

Maar op de kracht van de tegenstanders na geldt dat toch ook voor Feyenoord? Met een smallere selectie. Overigens hebben die in de competitie ook niet de zwakste tegenstanders gehad. Op Ajax na de gehele top6 en de beste ploeg van de eredivisie (volgens Roger Schmidt).

23 september 2021 om 08:35

Maar PSV wil kampioen van Nederland worden, en in de CL overwinteren en heeft een begroting die vele malen die van GAE is. Dan is het toch niet zo gek, dat ze een paar wedstrijdjes meer moeten spelen. Je kunt het falen van PSV toch niet verklaren door het aantal officiële wedstrijden van PSV met dat van GAE te vergelijken?

23 september 2021 om 08:41

@birotor:

In de CL overwinteren gaat dit seizoen vrij lastig worden.

PSV heeft inderdaad een veel grotere begroting dan GAE, maar desondanks wel een te smalle selectie, waardoor vaak dezelfde spelers moeten spelen.

En het drukke programma verklaart inderdaad niet waarom PSV gisteren zo waardeloos speelde tegen GAE, maar het kan wel verklaren waarom sommige spelers al in september zo vermoeid ogen.

23 september 2021 om 08:59

@cabinessence,

8 weken, 14 wedstrijden, is nog geen 2 per week. Dat kan je excuus gewoon niet zijn. Daarbij als je bij de top wilt aansluiten, moeten je spelers dit makkelijk kunnen tot Februari/maart.

Correct me if I'm wrong, maar denk de enige internationals die daadwerkelijk speelden Gakpo en Max ?!

Als je dat vergelijkt met Ajax, waar bijvoorbeeld Alvarez, Antony Martinez, Tagliafico veel later terug waren vanwege interlands.

23 september 2021 om 09:16

j3ro3ntj33__:

Afgezien van de interlandbreak speelt PSV al meer dan twee maanden structureel twee wedstrijden per week.

En de PSV-ers die dit seizoen al interlands hebben gespeeld zijn Mwene (oostenrijk), Sangare (ivoorkust), Gutierrez (mexico), Gakpo (nederland), Madueke (engeland o21), Doan (japan), Zahavi (israel) en Vertessen (belgie o21).

En Ajax kan dan een paar internationals hebben die wat later terug waren, maar Ajax heeft pas 8 wedstrijden gespeeld.

23 september 2021 om 09:44

Daarbij heeft Ajax gewoon spelers die dit gewend zijn, verdienste van al jaren zulke programma’s draaien en veel van diezelfde spelers behouden. Selectie van PSV moet nog zeker naar het niveau toegroeien en dat kost tijd.

23 september 2021 om 10:03

Toen Ajax zich via de voorronde voor CL plaatste was dat precies hetzelfde maar die klaagde toch ook niet over de vele wedstrijden daar ben je topsporter voor. De spelers van GAE komen uit de KKD moeten ook aan het niveau van de eredivisie wennen. Er worden nu al excessen aangebracht. Kom op je bent PSV een veel brede selectie en je wint deze wedstrijd maar nipt.

23 september 2021 om 10:21

Tijdens de interland periodes hebben eigenlijk alleen maar Sangare,zahavi en mindere mate Gakpo minuten gemaakt voor hun landen.

Dus in de Interlandperiodes hebben ze rust gehad, waar Ajax Klaassen,berghuis,timber,haller,tadic,blind,taglia... minuten hebben gemaakt tijdens hun Interlands.
Klaassen kwam ook daardoor geblesseerd terug... een verschil, Ajax heeft achter Klaassen nog Berghuis en Kudus.

23 september 2021 om 10:22

"toen Ajax zich via de voorronde voor CL plaatste was dat precies hetzelfde maar die klaagde toch ook niet over de vele wedstrijden"

Toen werd er ook geklaagd.

"kom op je bent PSV een veel brede selectie en je wint deze wedstrijd maar nipt."

Een brede selectie, maar het kwaliteitsverschil tussen de basis en de bank is te groot.

Ik wil overigens de wanvertoning van PSV tegen Feyenoord en GAE niet goedpraten, hoor. Maar de discussie is hier: hoe kan het dat veel spelers van PSV al in september vermoeid ogen? Dat is volgens mij dus wel vrij makkelijk te verklaren.

23 september 2021 om 10:34

@fcknudde1988:

Nogmaals, Ajax heeft pas 8 wedstrijden gespeeld, PSV 14.

"tijdens de interland periodes hebben eigenlijk alleen maar Sangare,zahavi en mindere mate Gakpo minuten gemaakt voor hun landen."

Mwene 90 minuten
Sangare 180 minuten
Guti 353 minuten
Gakpo 167 minuten
Madueke 83 minuten (jong Engeland)
Doan 27 minuten
Zahavi 270 minuten
Vertessen 8 minuten (jong Belgie)

23 september 2021 om 09:29

Vrij logisch ook. Als je constant spelers wisselt gaat dat ten kostte van de vorm. Niemand komt zo in een spelritme

Bij PSV ontbreekt het zelfvertrouwen, dat is te merken aan alles. We moeten niet met z'n allen gaan doen dat PSV er niks van kan. Je zag gister goed dat er enorm veel twijfel heerste bij PSV in verdedigend en aanvallend opzicht, slechte passes omdat niemand risico wil nemen en daarmee juist risico neemt, geen zelfvertrouwen in de duels waardoor elk duel verloren ging. PSV heeft dreun na dreun gehad de afgelopen weken. Go ahead weet dat ook en krijg daar juist zelfvertrouwen door, publiek erachter en voetballen maar! De 3 punten zijn belangrijk en goed voor het moraal, taak aan Schmidt om de koppies dezelfde richting op te krijgen. Heeft meermaals laten zien geen people manager te zijn dus ik houd mij hart vast!

23 september 2021 om 07:51

@psvvvv-venlo
Denk dat de oorzaak niet het zelfvertrouwen is. Je speelt tegen GAE. En dreun op dreun heeft PSV niet gehad hoor. Ja je verliest van Feyenoord, oké maar dat kan eens gebeuren.
Schmidt traint te hard waardoor de selectie niet fit is. Net als vorig jaar, na 60 minuten is de tank leeg bij veel spelers.

23 september 2021 om 07:59

Nou als je 0-0 speelt tegen Benfica en daardoor de CL niet haalt, vervolgens 2-2 speelt tegen Sociedad die je had moeten winnen, al het gemor van de fans en vanuit de media en dan nu ook nog de afgang tegen Feyenoord. Dat zijn toch wat mentale klappen die PSV te verwerken heeft gekregen.

Psv spelers worden het meest gewisseld en zijn vermoeid en we zitten nog in september??!!

Wat gebeurd daar op die training?

23 september 2021 om 07:53

PSV heeft nu wel al 15 wedstrijden gespeeld, waarvan een overgroot deel ook nog topwedstrijden waren. Sommige hebben ook nog interlands gespeeld. Ik weet niet wat er op de training gebeurt, maar met blessures valt het toch wel mee? Madueke is nu waarschijnlijk geblesseerd geraakt helaas en Gotze natuurlijk maar met zijn geschiedenis blijft die nooit een heel seizoen fit.

23 september 2021 om 08:26

Dit aantal heeft Feyenoord toch ook gespeeld. Die zijn heel erg fit. Dus er is verschil te zien. Vitesse AZ hebben ook al gespeeld. Bij Vitesse draait het niet vanwege kwaliteit en AZ is ook niet vermoeid maar nog niet echt in vorm

23 september 2021 om 08:47

Ja het scheelt toch echt wel hoe goed die Europese tegenstanders zijn hoor. PSV heeft gewoon veel meer topwedstrijden gespeeld en die lijken mij persoonlijk meer energie te kosten.

23 september 2021 om 10:05

Hallo toen Ajax zich via de voorronde moesten plaatsen voor de CL was precies hetzelfde. Je moet gewoon toegeven dat er toch ergens iets misgaat.

23 september 2021 om 10:25

Toen ajax voorronde cl speelde werden alle wedstrijden verzet voor ajax

23 september 2021 om 11:28

@memhis

"ja het scheelt toch echt wel hoe goed die Europese tegenstanders zijn hoor."

Maar PSV heeft toch ook betere spelers dan Feyenoord. Ook bredere selectie.
Qua reizen heeft Feyenoord denk ik ook meer km's afgelegd. Speelt ook mee he

En wat Lucagio aangeeft, Ajax had het ook en Eth wisselde toen amper. Gebruikte bijna nooit zijn 3e wissel en als hij wisselde pas erg laat.

23 september 2021 om 11:28

luuk

was dat al in september?

23 september 2021 om 12:34

Haha de kilometers worden hier zelfs meegenomen, wat een onzin! Feyenoord heeft niet al tegen: AZ en Ajax gespeeld of tegen tegenstanders van tenminste Europa league niveau. Clubs die Feyenoord Europees tegen hebben gehad stellen niet veel voor.

En ik vond Teze verleden jaar juist zo goed centraal is gewoon even uit vorm.GAE had zeker een punt verdiend want vond ze goed spelen.

23 september 2021 om 08:13

Je legt de vinger op de zere plek: Teze is in alles een centrale verdediger en in bijna niets een back. Wordt verkeerd gebruikt zo.

23 september 2021 om 11:31

@afc

"wordt verkeerd gebruikt zo."

Geen keuze van de trainer he, maar van de speler. Die gaf aan niet CV te willen zijn, maar rb.

Snap werkelijk zijn omgeving niet, die horen eerlijk te zijn zoals zijn zaakwaarnemer.
Die moet gewoon zeggen Teze wat wil je...
Als RB straks spelen bij Heerenveen of een Ado of wil je als RCV in de PL of BL spelen bij een leuke club?

Als RB ziet het er niet uit. Alles straalt uit dat hij dat niet is..

23 september 2021 om 12:01

Een goede trainer zou hem op de positie zetten waar zijn kwaliteiten het beste naar buiten komen.

23 september 2021 om 14:07

Ik heb die wedstrijd niet gezien, maar als ik die goal zie, dan schiet die jongen hem toch gewoon fantastisch in vanuit een hoek waar je in principe niet zo veel zou moeten kunnen? Tuurlijk geeft Teze hem wel te veel ruimte maar in principe maak je je geen zorgen als de linksbuiten een bal op de achterlijn heeft, zolang hij hem maar niet terug kan leggen...

Ik heb die Vinicius in zien vallen. Die heeft echt werkelijk he-le-maal niks laten zien. Mijn god

23 september 2021 om 07:48

Inderdaad niet veel nee. Maar hij is ook geen spits die zelf de acties gaat maken, toch zag je hem wel gister 2 a 3 keer als aanspeelpunt goed meedoen. Die pass op Gakpo kwam net niet aan en die kans van Vertessen mocht ook wel zitten. Al met al is het flauw om hem af te rekenen op wat invalbeurten waarbij PSV 2 keer niet in de wedstrijd zat. De spitspositie is wel een probleem momenteel, Zahavi heeft soms geniale momenten maar heel vaak vind ik hem matig spelen.

23 september 2021 om 09:27

Ik vond hem eigk nog wel meevallen. Sterk met de rug naar de goal en zette zo aanvallen op. Een andere scheids had ook geholpen denk ik. Ze hingen bijna letterlijk om zijn nek en kreeg nog geen overtreding mee. Zahavi was toch echt een stuk minder dan vinicius

We wisten al een jaar dat Dumfries zou vertrekken en alsnog geen vervanger... Mwene werd al vrij snel aangetrokken als back up voor links en rechts. Dit is momenteel onze beste back. Het is echt niet om aan te zien. Max is tegen iedere tegenstander aan het zwemmen en Teze is totaal geen back. Het is echt verschrikkelijk armoedig en ook triest voor Ramalho. Sangare ruimt heel veel voor ze op, maar van Ginkel alleen laat alles door. Tegen Feyenoord waren de backs al het pijnpunt en gister vielen ze weer volledig door de mand.

Ach, typisch PSV. Slecht spelen en dan in de blessuretijd de winnende goal maken. Deze was eigenlijk iets te vroeg, maar 85e minuut past ook wel. Kun je gewoon kampioen mee worden hoor.

23 september 2021 om 10:04

Ehhh...nee. PSV wordt dit seizoen 100% weer géén kampioen. Ajax is veel te sterk en heeft een sterke brede selectie. Ik denk persoonlijk dat Ajax PsV alle hoeken van het veld laat zien over 4 weken. Die willen ook revanche voor de JCS. Dat gaat echt een afstraffing worden. 100%.
Daarnaast wordt Feyenoord nog steeds onderschat. Hebben een redelijk goed team die onder Slot (betere trainer dan Herr Schmidt) alleen maar beter worden.
Als PSV niet uitkijkt, eindigen ze onder Feyenoord en halen ze niet eens de CL-voorronde. PSV zal dan alleen maar verder afzakken volgend seizoen.
Als Feyenoord hun inhaalwedstrijd wint, staan ze gewoon boven PSV, door een beter doelsaldo.
Dat doelsaldo kan PSV nu al niet meer achterhalen op Ajax en dat wordt alleen maar erger. Maar ook Feyenoord scoort meer en makkelijker.
Dus nee, elke keer op het laatst scoren is niet genoeg met Ajax in dezelfde competitie.
En PSV zal genoeg wedstrijden juist niét scoren in de laatste momenten. Zijn dan al moe, joh! 😆

23 september 2021 om 10:29

Kampioen worden zie ik ook niet snel gebeuren. Maar feyenoord zit nu ff in een flow. Als daar dalijk met de el 2 a 3 spelers pijntjes krijgen en ze lopen een keer averij op a la psv dan gaat het daar ook wel minder hoor. En psv blijft heus niet zo spelen als nu. Ze hebben al genoeg laten zien een zeer hoog niveau te kunne halen.

23 september 2021 om 11:36

@jerry

"psv zal dan alleen maar verder afzakken volgend seizoen."

Dit gaat niet gebeuren hoor. Schidt had al aangegeven nog minimaal 2 of 3 spelers nodig te hebben.
Aangezien PSV een heel groot positief transfersaldo heeft, verwacht ik dat er in de winter nog paar aankopen gedaan worden.

Schmidt zal echt wel intern met vuist op tafel geslagen hebben en laten zien met v Ginkel, Gotze en Propper te wankel.

Dus winter komen echt wel wat versterkingen erbij.

Zware benen? Flikker op man, als rechtsback bakt ie er gewoon helemaal niets van en als voorstopper is hij al met al ook geen topniveau, ondanks de prima ontwikkeling waarmee hij vorig jaar vriend en vijand mee verraste. Het zegt toch voldoende dat hij de strijd met Mwene niet kan winnen?

23 september 2021 om 12:04

Vorig jaar was hij de beste verdediger die we hadden

PSV speelt back op back waarschijnlijk, want ik zie Mwene ook de hele tijd zo hoog verdedigen. Kamikaze-voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren