Ronald Koeman: ‘Lionel Messi heeft alles verbloemd bij Barcelona’

Woensdag, 22 september 2021 om 07:23Daniel Cabot Kerkdijk

Zonder Lionel Messi was het sportieve verval bij Barcelona al veel eerder ingetreden, zo denkt Ronald Koeman. De Nederlander is niet langer zeker van zijn continuïteit als trainer van Barcelona, omdat hij het vertrouwen van voorzitter Joan Laporta wat betreft het heden en de toekomst lijkt te hebben verloren. Volgens Koeman was Messi de reden dat Barcelona de voorbije jaren nog enigszins kon aanhaken, ook was de sportieve teloorgang met name in de knock out-fases van de Champions League duidelijk zichtbaar.

“Lionel Messi heeft alles verbloemd bij Barcelona”, vertelt Koeman aan Voetbal International over de aanvaller, die om financiële redenen geen nieuwe verbintenis met Barcelona kon ondertekenen en uiteindelijk bij Paris Saint-Germain aan de slag ging. “Hij was zó goed en hij wón. Natuurlijk had hij goede spelers om zich heen, maar hij maakte het verschil. Door hem lijkt iedereen beter dan hij is. Dit is geen kritiek, maar een constatering.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De realiteit overtrof de verwachting van Koeman toen hij vorig seizoen met Messi ging werken. “Ik wist wel hoe goed hij is, maar toch is het mooi het dagelijks van dichtbij te zien. Alles wat je een voetballer zou willen leren, in het herkennen van situaties, in de aannames van de bal onder druk, in de balsnelheid, in het afwerken; bij Messi is alles een tien. Niet normaal, niet nor-maal! Als we een afwerkvorm deden tijdens de training waren er weleens spelers die een makkelijke bal ging stiften, beetje dollen. Maar bij Messi was alles: boem, boem, boem, boem. Nooit tierelantijntjes, alles functioneel.”

Messi wilde ook op de training alles winnen, bijvoorbeeld tijdens een rondo. “Gaat de bal twintig keer rond, is dat voor de spelers in het midden een extra beurt. Gebeurt dat drie keer achter elkaar, gaan ze een haag vormen en de twee die in het midden stonden lopen dan door die haag heen en krijgen dan tikjes tegen hun hoofd en zo. Ik vroeg Messi of het hem een keer was gebeurd. “Ja, één keer”, zei hij. In al die jaren. Met hem verloren de ouderen nooit een oefening van de jongeren. Is een keer gebeurd en daar is Messi een week serieus boos over geweest. Echt, een geweldenaar.”

Messi hield Barcelona met zijn salaris ook in een financiële wurggreep, al wijst Koeman erop dat Messi vorig jaar goed was voor dertig goals en twintig assists. “Daarbij was hij een voorbeeld voor de spelers. Toen we de beker wonnen... Messi heeft zo veel prijzen gepakt, grotere dan deze, maar je zag dat de Copa del Rey hem dit keer echt iets deed. Met die jonge spelers erbij, hij zag de toekomst van de club. Al die gasten wilden met ’m op de foto, ik heb ook nog nooit zoiets gezien. Zo groot was en is hij. Dat hij nu niet hier is, was voor de hele stad een shock.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

137 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Dit gaat heel lekker vallen in Spanje denk ik....not. Dit had hij voor zich moeten houden, vertrouwen in hem en het vertrouwen van de spelersgroep is al niet al te hoog. Misschien wilt hij wel graag ontslagen worden, heeft hij z'n geld terug en kan hij heeeel gauw weg uit die nare slangenkuil.

22 september 2021 om 07:45

Dat idee krijg ik ook. Die pakt zijn 12 miljoen ontslagpremie mee en gaat lekker thuis wachten op de volgende aanbieding. Groot gelijk. Dit Barca heeft nog steeds het idee wereldtop te zijn terwijl het momenteel amper hij de beste 10 clubs van de wereld hoort.

22 september 2021 om 07:50

Klopt inderdaad, maar je hebt nu ook een trainer die geen wereld top is.

22 september 2021 om 07:52

Welke wereldtop trainer wilt zijn reputatie en naam verkloten door bij deze baggerclub te tekenen nu?

22 september 2021 om 07:58

Ik denk dat er nog genoeg zijn die het willen proberen. Staat toch mooi op je cv als je Barca weer op de rit hebt gekregen.

22 september 2021 om 09:28

Misschien wil Frank De Boer wel op deze Titanic springen

22 september 2021 om 08:37

Inderdaad!
Met deze uitspraken kan ik niet anders constateren dat hij z'n ontslag in werking heeft gezet.
Zelf opstappen wilt hij niet.dus €12.000.000 rijker.

22 september 2021 om 11:16

Maar hij zegt hier toch niets raars? Messi is (samen met Ronaldo) de beste speler van zijn generatie.
Als die weg gaat mis je gelijk een hoop kwaliteit in je team.

22 september 2021 om 11:27

Heb je Zidane ooit horen zeggen “beter dan dit kan niet”, “hoe wil je tiki taka spelen?”, “Ronaldo verbloemde alles”?

22 september 2021 om 12:44

Nee Zidane stapte gewoon op toen Ronaldo wegging. Liet een ander afgaan met de verouderde selectie en kwam terug als de verlosser. Slim gedaan door Zidane.

22 september 2021 om 12:51

Zidane had dan ook drie keer de champions league na elkaar gewonnen. En hij loste het wel gewoon op dat seizoen, met precies dezelfde selectie als die voorganger.

22 september 2021 om 13:35

Er wordt te opportunistisch en selectief gereageerd op Koeman zijn uitspraken. Koeman heeft zijn spelers nooit aangevallen en gaf zelfs verschillend keren aan dat deze nieuwe, jonge garde de wereldtop kan halen in de toekomst (en dat hij dan nog hoopt hun trainer te mogen zijn), maar dat ze nu nog moeten rijpen en ervaring moeten opdoen. Momenteel is de ploeg dus geen wereldtop, maar die potentie is er wel. Dit zijn geen destructieve uitspraken en zelfs juiste constateringen. Verder heeft hij zo'n 2 weken geleden ook gezegd dat deze huidige selectie ook al tot veel in staat is, mits iedereen fit en terug uit blessure. En dit is ook geen abnormale parameter, gezien de voorhoede die hij nu moet opstellen (zonder Fati, Dembele en Aguero).

22 september 2021 om 15:27

Koeman heeft gelijk, Messi is nu eenmaal een voetballer die ver boven de rest uitstijgt en daarmee zijn team in niveau omhoog trekt. Daar zijn er weinig van. Nu die mafketel van een Lapirta Koeman aan alle kanten indirect afvalt verteld Koeman nu het bestuur en fans eens de realiteit: Messi was de laatste jaren Barca, de rest waren zijn discipelen en deden wat hij wilde. En dat bracht hun de laatste successen.

22 september 2021 om 12:18

@ajaxf1: Maar hij vertelt toch niks nieuws hier? Of bedoel je dat het feit dat hij het zegt niet lekker gaat vallen in Spanje? Want iedereen in Spanje weet al jaren dat ze op het veld door Messi overeind werden gehouden.

22 september 2021 om 15:22

Sjonge dit is precies uit zijn docu van videoland. Waarom nu posten slaat echt nergens op

Nou dat is ook een lekkere sneer naar zijn spelers. Koeman is zo goed als weg lijkt me. Hij heeft wel een punt natuurlijk al is de huidige selectie nou ook weer niet zo dramatisch als hij nu doet voorkomen. En hij speelt zelf ook een grote rol in het halen van spelers als L de Jong. Dan vraag je er ook om.

22 september 2021 om 08:01

O wijze Benzema, welke beschikbare vee scorende spits zou jij dan ophalen bij het sluiten van de transfermarkt, zonder ook maar één euro in je beurs? Het is volkomen legitiem dat Koeman in dat geval koos voor een speler die hij in ieder geval kende en waar hij mee heeft samengewerkt. Het is treurig dat Barca überhaupt bij dit soort speler uitkomt, maar treurig vindt ik de mensen die denken dat Koeman L.de Jong uit luxe heeft gehaald. Wees dan een kerel en noem een beter alternatief tegen dezelfde condities.

22 september 2021 om 08:30

Dank voor je reactie je was me voor. Plus dat Luuk niet echt voor de basis is gehaald en hij als stormram serieus bruikbaar is wanneer hij goed voorzetten krijgt. Er zijn in dit tijdperk weinig spelers die op het vlak van koppen beter zijn dan Luuk.

22 september 2021 om 08:34

Ik zit niet in de voetbalwereld dus geen idee wie er wel of niet beschikbaar was. Ze hadden misschien Icardi kunnen proberen huren. Giroud was voor bijna niks op te halen. Desnoods Willian Jose of Moise Kean huren. Ze hadden Rey Manaj nog die in de voorbereiding veel scoorde. Allemaal betere spitsen dan de Jong. Een beetje technisch directeur zou nog met veel meer spelers moeten kunnen komen. Als Luuk puur als stormram gehaald is is dat ook gewoon slecht gehandeld. Want dan heb je niet genoeg spitsen die basis kunnen spelen en is je selectie niet compleet.

22 september 2021 om 08:50

Icardi mag niet weg. William José was al verhuurd aan Real Betis. Moise Kean was al verhuurd aan Juventus. Giroud had al getekend bij AC Milan. En zo goed ben je niet als Manaj zijnde als je aan Spezia wordt verhuurd. Al met al allemaal spelers die niet meer haalbaar waren. Het ging ook echt op de laatste transferdag he, toen kreeg Barcelona de mogelijkheid om Griezmann te lozen en deels van zijn grote salaris af te komen. Maar toen moest er nog gauw een spits worden gehaald. Dan kun je niet veel betere spitsen krijgen dan L. De Jong

22 september 2021 om 09:29

@Benzema Icardi huren? Barca heeft niet eens geld om dit soort spelers een normaal salaris te bieden. Depay moest geld inleveren om te kunnen tekenen

22 september 2021 om 10:33

Giroud is een betere kopper benzema cavani zlatan haller klaas Jan. Lewadolski. Ronaldo allemaal hebben deze spelers meer doelpunten met hun hoofd dan onze oo zo goede kopper Luik de Jong

22 september 2021 om 10:36

Gelukkig kan de jong wel beter koppen dan neymar.

22 september 2021 om 10:37

Misschien moeten ze dan zorgen dat het niet op de laatste transferdag aankomt?

22 september 2021 om 11:06

Hem niet halen en gewoon Alex Collado inschrijven. Nu gaan ze die ook al transfervrij moeten laten gaan omdat ze hem nergens kunnen inschrijven.

22 september 2021 om 11:24

Misschien kunnen ze niet veel anders als er pas op de laatste dag iemand concreet komt voor Griezmann..

22 september 2021 om 12:23

@ayoubiz. Barca speelt geen Fifa career he. Werkelijk geen enkele van die spelers was ook maar een moment een beetje haalbaar. Zeg dan gewoon niks.

22 september 2021 om 13:02

@benzema
Ten eerste, waarom zou een goede spits de vierde spits bij Barcelona willen worden?
Ten tweede, waarom zou een club een topspits die ze duur aangetrokken hebben willen verhuren zonder dat ze er belachelijk veel geld voor krijgen?
Icardi scoorde nog de winnende voor PSG afgelopen weekend.
Moise Kean kostte 7 miljoen euro aan huur. Let wel, dat zijn de kosten in Italie met 24 procent belasting voor buitenlandse topvoetballers. In Spanje kost zo'n speler dus 10 miljoen euro per jaar. 10 miljoen euro voor je vierde spits die normaliter nauwelijks speelt!
Willian Jose is al gehuurd door Betis met een verplichte koop in 2022. Hoe kan Barcelona die dan krijgen? En waarom zou een basisspeler bij Betis vierde spits bij Barcelona willen worden?
Rey Manaj was al uitgeleend aan Spezia Calcio toen de spitsen van Barcelona geblesseerd raakte. Die had inderdaad prima vierde spits kunnen zijn maar ja, met drie spitsen verwacht je weinig speeltijd voor zo'n jonge jongen.
Luuk is puur gehaald als stormram en voor de huidige nood, voor als het niet loopt de laatste tien minuten alle ballen op Luuk. Met Depay, Auguero en Braithwaith heeft Barcelona al drie spitsen. Maar nu alle aanvallers bij Barcelona geblesseerd zijn, is er eventje
niemand beschikbaar. De selectie was gewoon compleet maar zoveel blessures kan geen enkele club hebben. En dat lossen ze nu tijdelijk op met Luuk.

Owow je kan beter je mond houden. Ga lekker met het team bezig zijn om de juiste opstelling neer te zetten en geen rare beslissingen te nemen.

22 september 2021 om 08:15

Koeman is er klaar mee en wil lekker ontslagen worden, zie docu en zijn laatste interviews. Zakkie geld meenemen en gaan

Dit lijkt er inderdaad op dat hij op ramkoers is. Eerst al die documentaire, en nu eigenlijk zeggen dat de selectie zonder Messi in principe vrij matig is. Hij heeft wel gelijk maar als coach moet je toch uit een ander vaatje tappen.

Ik kan me voorstellen dat hij het inmiddels ook wel zat is.

Koeman aast duidelijk op zijn afkoopsom. Eerst die tenenkrommende docu. Dan zijn uitlatingen over de selectie en nu dit. Hij heeft zichzelf nu onmogelijk gemaakt bij de spelersgroep lijkt mij!

22 september 2021 om 08:14

Fijn inderdaad als je daags na de wedstrijd moet trainen met de coach die zegt dat dit is wat het is. Daar spreekt vertrouwen van uit. Natuurlijk heeft Koeman pech met blessures. Maar een trainer moet altijd zijn spelersgroep verdedigen hoeveel blessures er ook zijn en hoeveel spelers er ook zijn vetrokken.

22 september 2021 om 09:02

Koeman verdedigt alleen zichzelf. Als hij de scheids of grensrechter of VAR niet kan aanvallen, dan valt hij lekker zijn eigen spelers wel aan. Bizar, naar mannetje. Een trainer moet ten alle tijde opkomen voor zijn spelers in de media, binnen de kleedkamer mag je zeggen wat je wilt imo.

22 september 2021 om 09:57

Hoe valt hij zijn eigen spelers aan dan? Door te zeggen dat Messi (30 g, 20 a) gemist wordt? Door te zeggen dat Messi spelers beter laat spelen? Allemaal feiten. Als de spelers het zelf niet door hebben, dan zou ik mij zorgen maken om hun spelintelligentie.

22 september 2021 om 10:26

Koeman zei een aantal uren geleden, ik citeer: “‘ moeten wij met deze SELECTIE tiki-taka voetballen ? “. Dit is zeker aanvallend naar zijn eigen selectie, voeg dit erbij dan is dit toch gewoon je eigen selectie aanvallen?

22 september 2021 om 10:53

Hij heeft gister nog gezegd “heb je de selectie gezien”. Dat is een enorme aanval op je eigen spelers.

22 september 2021 om 13:11

Het gaat niet om vertrouwen, het gaat om verwachtingspatroon. Veel Barcelona fans weigeren in te zien hoe de situatie is. Barcelona is allang technisch failliet.
Alle goede aanvallers moesten met spoed weg (suarez, Messi, Griessman). Dan heb je ook nogeens vier aanvallers geblesseerd (aguero, Braithwaith, Faiti, Dembele) verder Pedri en Alba geblesseerd maar toch prestaties verwachten.
Wat kan Koeman nog verdedigen als er dan klinkende overwinningen op teams al Bayern Munchen verwacht worden? Zijn selectie met al die blessures is zo matig, het is rechterrijtje Laliga spelers materiaal.

22 september 2021 om 08:46

Is eerder drukverlichtend. Wat positief kan zijn voor de spelers (die ook nog geblesseerd zijn). Door eerdere resultaten zweeft het publiek. Supporters hebben verkeerde verwachtingen en denken dan dat het door trainer komt. Voorzitter heeft het niet 1x opgenomen voor hem.

22 september 2021 om 08:49

Koeman heeft gewoon een gebrek aan klasse. Een wanvertoning sportief gezien en ook als persoon heeft hij weinig zelfreflectie. Hij heeft het niveau niet om Barcelona naar de top te brengen. Met Koeman zal de club vallen of stagneren.

22 september 2021 om 09:30

De coach die dit Barcelona weer naar de top kan brengen moet nog geboren worden

22 september 2021 om 09:52

@japie

Lekker weer overdrijven en verbaas mij over hoe selectief je kan zijn.
Een Schmidt kan helemaal niets goeds doen in jouw ogen, en een Koeman niets fouts.

Barca verwacht niet gelijk een trainer die de club naar de top brengt, maar wel een trainer die de huisstijl respecteert en niet zoals Koeman die zelfs tegen RKC het liefst wil aanpassen.
Vorig seizoen ook starten meerdere keren met 532 tegen kleintjes en halverwege switchen omdat het niet loopt.

Niet een trainer die de club opzadelt met blinde vogel Dest, Luuk de Jong etc.

22 september 2021 om 09:56

Schmidt heeft topmateriaal voor de Eredivisie, Koeman heeft geen topmateriaal voor LaLiga. Wat waren de andere opties dan Luuk De Jong dan? Barca kan niet eens een halve Michiel Kramer betalen

22 september 2021 om 11:01

Barca heeft echt wel materiaal om op zijn minst mee te doen met la liga, mits ze er echt alles uit halen. Dan zijn ze op zijn hoogst een van de mindere kandidaten. Maar het wordt ook niet van hem verwacht dat hij kampioen wordt dus dat scheelt enorm. Waar ze zich in barca met name druk om maken is omdat ze echt bagger voetbal spelen. Als het koeman lukt om leuk voetbal op het veld te krijgen is die kritiek al veeel minder. We weten allemaal wel dat ze nu zonder messi niet een groot kans maken op de titel.

22 september 2021 om 13:24

Meedoen met dit materiaal terwijl Messi en Griessman vertrokken zijn en Aguero, Braithwaith, Faiti, Dembele, Pedri ,alba en Balde geblesseerd zijn?
Koeman is gewoon compleet kansloos. Alleen willen de fans en de voorzitter het niet weten, liever de kop in het zand steken en Koeman de schuld geven.

Als je zo weinig geloof hebt in het project kan je beter eruit. In zijn periode bij barca gooit hij vrijwel altijd alle verliezen of op de spelerselectie of op de scheidsrechter. Heeft hij een keer gezegd dat hij een fout heeft gemaakt?

22 september 2021 om 08:04

Ik ken maar weinig coaches bij een topclub die zichzelf de schuld geven. Misschien dat jij er een paar paraat hebt. Maar toegeven dat je fout zit is bij een topclub nooit zo slim, meestal zi je dan direct op de wip;

22 september 2021 om 09:53

Rochus zinedine zidane nog nooit gehoord over scheids nog spelers stapte zelf op 2x ipv wachten op geld koeman heeft altijd zijn mond vol over liefde maar merk er weinig van hij kan leren van zizou

22 september 2021 om 10:45

@rochus Pep neemt wel vaak verantwoordelijkheid hoor voor zijn daden, Klopp heb ik ook wel vaak schuld bij zich zelf horen leggen. Zelfde geldt voor Zidane die nooit zeikt over zijn spelers of externe factoren.

22 september 2021 om 10:55

Vallen die andere toptrainers hun eigen spelers dan ook aan door te zeggen “kijk naar de selectie” dat heb ik nooit gehoord uit de mond van pep zidane, klopp, tuchel. Pep heeft dan ook nooit een mindere selectie gehad😅, maar die andere 3 echt wel

22 september 2021 om 12:30

Zidane steekt altijd de hand in eigen boezem. Die gaat dwars voor de spelersgroep liggen al komt er een M1A1 tank op ze af.

22 september 2021 om 09:57

@bf1994

"heeft hij een keer gezegd dat hij een fout heeft gemaakt?"

Idd een heel vervelend mannnetje. Ligt altijd aan iets anders. Je hoort hem niet zeggen, ja was dom om 532 tegen mindere club te spelen waardoor we punten hadden verloren vorig seizoen.
Ik haal over het algemeen slechte spelers zoals Dest en Luuk.

Ronald Koeman is echt de trainer die het meest klaagt van allemaal.
Koning excuses zoeken.
Nee natuurlijk is dit niet het beste Barcelona. Maar als je een middenveld Busquets, Frenkie, Pedro kan opstellen en je hebt Sergimroberto en Coutinho achter de hand heb je een middenveld waar heel veeltopclubs jaloers op zijn. Dan moet je toch ieder geval fatsoenlijk voetbal op de mat kunnen leggen.die centrumverdedigers kunnen echt wel een bal inspelen en je hebt redelijke aanvallende backs. Memphis is hij zelf helemaal fan van. Koeman moet eens in de spiegel gaan kijken ipv non stop zijn spelers af te vallen. Dan doen ze ook geen stapje extra voor hem.

22 september 2021 om 07:54

geen enkele topteam is jaloers op dat middenveld. Maar koeman zit alleen maar te zagen op de speler selectie en scheidsrechter. Heb hem denk ik geen een keer gehoord over zichzelf. Moet je maar eens spelen voor een trainer die eigenlijk zegt dat je er niet veel van bakt

22 september 2021 om 08:45

Het compleet middelveld misschien niet, maar iedere speler als individu is zeer welkom bij topclubs.

22 september 2021 om 09:32

Welke Europese topclub zou jaloers zijn op deze selectie dan? City, Bayern, Chelsea, Real, Liverpool, PSG? Ik ben heel benieuwd

22 september 2021 om 10:01

Ik had het over het middenveld Japie. Niet over een selectie. Goed lezen. Een middenveld Busquets, Frenkie Pedri is gewoon fantastisch. Daar zit zo verschrikelijk veel talent en voetballend vermogen in. Bij een club als Juventus dromen ze daarvan. En dat is echt ook niet minder dan wat er bij PSG of Real op het middenveld loopt.

22 september 2021 om 10:06

Ik vind dat middenveld zelf niet fantastisch. United heeft een Pogba en Bruno Fernandes daar lopen. Pedri is een groot talent en geweldige voetballer, eens! Busquets echter is op zijn retour en Frenkie geeft alleen maar tikkies breed en terug over twee meter, daar schiet je ook niks mee op. Kijk wat er bij Bayern en City op het middenveld loopt en ook bij Real. Daar komt het middenveld van Barca qua niveau niet in de buurt

22 september 2021 om 10:06

Welke Europese topclub was een jaar geleden jaloers op de selectie van Chelsea. Rudiger werd uitgekotst door de supporters, Christensen wisten ze niet eens van dat ie nog bestond, Marcos Alonso was allang afgeschreven, Jorginho vonden ze ook 10x niks. Havertz leek niets bijzonders in zijn eerste weken, en toen kwam Tuchel die als coach het beste uit al zijn spelers haalt, dus ook al deze spelers die al waren afgeschreven. Dat hoort een coach te doen, het beste uit het spelers materiaal halen en mindere spelers beter te maken. Geen enkel team bestaat uit 11 absolute toppers je hebt altijd wat mindere spelers in een team. Koeman heeft kwaliteit genoeg om te winnen van Grenada etc. En als teams als Mainz het Bayern lastig kunnen maken, moet Barca dat ook kunnen.

22 september 2021 om 10:08

Die Chelsea selectie was nog steeds een klasse beter dan dit Barca. Hoe vaak maken teams als Mainz het Bayern lastig dan? Dortmund kan het Bayern niet eens lastig maken in de competitie. Bayern wordt altijd fluitend kampioen

22 september 2021 om 10:34

Ik snap niet zo goed waarom je het over United en City hebt Japie. Die clubs benoem ik niet. Ik zeg ook nergens dat Barcelona het beste middenveld van de wereld heeft. Ik zeg alleen dat ze een heel goed middenveld hebben. Een middenveld dat zeker CL waardig is. 3 internationals en basisspeler bij goede grote voetballanden.jij doet het steeds maar voorkomen of Koeman nergens iets aan kan doen en met rotzooi moet werken. Maar hij heeft nog steeds gewoon een heel goed team staan. Een team waar veel meer uit te halen is dan lange halen op Luuk de Jong tegen Granada.

22 september 2021 om 11:07

Dan verschillen we daarover van mening. Ik vind deze Barca selectie echt drie keer niks

22 september 2021 om 12:36

Van dat middenveld is alleen Pedri om jaloers op te zijn. De rest is te oud en/of niet goed genoeg (meer).

Hoe gelijk hij ook heeft, als dit letterlijk is wat hij heeft gezegd dan kan je de steun van de spelers ook wel op je buik schrijven, je zegt eigenlijk dat ze er niet zo veel van kunnen, maar met Messi er bij werd dat nooit zichtbaar. En richting je chef zeg je eigenlijk dat je er niks aan kan doen, maar dat er al jaren zo’n structurele kwalitatief arme groep rondloopt.

Koeman woke up and chose violence 😭
Dit gaat hem niet in dank afgenomen worden, maar ik geef hem grotendeels gelijk gezien het gegeven hoe Barca met hem omgaat.

22 september 2021 om 10:01

@apo

"maar ik geef hem grotendeels gelijk gezien het gegeven hoe Barca met hem omgaat."

Huh zij betalen netjes zijn salaris hoor. Enige wat zij er voor terugvragen is hou je aan de huisstijl. Dus 433. Niet aanpassen maar altijd van eigen kracht uitgaan.

Waarom doen mensen alsof Koeman de slachtoffer is? Voor dat hij ging starten was al bekend dit is geen match.

22 september 2021 om 10:09

Hoe kan je 4-3-3 spelen als Dembele en Fati eruit liggen?

22 september 2021 om 10:42

@japie

Je kan Demir (of desnoods Dest) op rechtsbuiten zetten en links oa Coutinho.

Anders loopt er wel een talent in het 2e.

Barca promoot zichzelf als meer dan een club, altijd uitgaan van eigen kracht, verzorgd en goed voetbal.
Dit zijn ook de kernwaarden die Laporta beloofd heeft.

Wat moet hij dan doen? Door emmeren met Koeman die het niet kan. Kwaliteit te kort komt en maar een behoudende laffe subtop coach is?
Koeman geeft zelf aan, Messi heeft alles verbloemd. Dus zijn eigen falen heeft hij nu kunnen bedekken door Messi.

22 september 2021 om 10:42

Er zijn toch wel een paar buitenspelers in de academy die op linksvoor / spits kunnen spelen? Als er niks te halen valt moet je geen Luuk / Aguero kopen, maar gewoon jonge gasten laten spelen.

Ter Stegen
Dest
Araujo
Garcia
Alba
Nico/Puig
Frenkie
Pedri/Puig
Demir
Depay
Fati/Jonkie
22 september 2021 om 11:09

Dest rechtsbuiten? Dest is een rechtsback en hoeveel jeugdspeler wil je wel niet gaan opstellen? We hebben het over een topcompetitie, niet over de Eredivisie

22 september 2021 om 11:29

Collado en Demir kunnen gewoon perfect. En leuk die “we hebben het over een topcompetitie, niet over de eredivisie”, maar dan zou Luuk de jong ook nooit mogen spelen.

22 september 2021 om 12:43

dat ben ik met je eens maar welke andere ervaren spits was financieel haalbaar geweest?

22 september 2021 om 12:53

Waarom nog een spits? Met depay, Braithwaite en Aguero hebben ze er al drie. Beter niets halen dan een speler die niet eens meekan in de subtop van topcompetities.

Tja dat was logisch. Bij Real was het 1e seizoen zonder Ronaldo ook desastreus verlopen. Logisch want die 2 waren echt hele speciale spelers. Ben benieuwd hoe Barcelona hier uit gaat komen. Want Real had het toen niet zo slecht dat ze niks konden halen.

22 september 2021 om 09:04

Maar toen haalde wij Zidane terug en zagen wij weer licht. Wie gaat Barcelona halen? Ik bedoel, op wie kunnen zij rekenen of bouwen? Wie durft deze taak aan? Als Barcelona echt alles wilt omgooien, moeten zij Conte aanstellen.

22 september 2021 om 09:34

Conte gaat echt niet naar Barca. Die ging weg bij Inter omdat hij geen dure versterkingen meer mocht halen. Dan ga je helemaal niet naar Barca die niet eens een Michiel Kramer kunnen betalen

22 september 2021 om 09:53

Misschien acht Conte de huidige selectie van Barcelona prima? Hij heeft in ieder geval genoeg centrum verdedigers en backs om zijn voetbal te hanteren..

22 september 2021 om 09:58

Dat lijkt me niet. Conte weet dat je ervaren spelers nodig hebt in de top, die haalt hij ook altijd. Die wil echt niet met een half jeugdelftal spelen want dat werkt niet op topniveau. LaLiga is niet de Eredivisie

22 september 2021 om 10:24

Precies dus! Conte wil altijd groeimogelijkheden zien. Daarom de reden dat die zomaar wegging bij Inter. Ze verkochten Lukaku en Hakimi en Conte wou liever vooruit in plaats van een stap opzij zetten. Dus die gaat zeker niet naar Barcelona, waar minimaal de komende 2 jaar niks te halen zal zijn.

22 september 2021 om 13:38

Pique, Busi, Aguero... Je gaat moeite moeten doen om een centrale verdediger, middenvelder of spits te vinden met meer ervaring Japie. Voeg er nog ervaren krachten aan toe en je speelt met fc bejaard

Wat een verbaasde reacties allemaal? Hij heeft toch ook gelijk? Barcelona is qua spelers gewoon veranderd in subtop. Messi verbloemde met zijn keypasses, inzicht, assist en goals ongelovelijk veel. Naast ter stegen en Frenkie hebben ze niemand van wereldtop. Met Pique, Alba, Busquets en Coutinho is vooral vergaande glorie met soms nog enkele geweldige momenten er tussen. Daarnaast vind ik Perdi, dembele en Ansu Fati geweldige talenten maar zijn of geblesseerd of te vaak wisselvallig. Blijft daarnaast natuurlijk niet het meest slimme om te zeggen, maar de spelersgroep ziet en voelt het verlies van Messi ook.

22 september 2021 om 13:42

Ja en dat was Madrid ook. Al helemaal vorig seizoen toen ze meer dan 40 blessures te verwerken kregen. En nog hoorde je Zidane niet 1x minder dan laaiend enthousiast over zijn jongens zijn. Zelfs toen hij achter de schermen ruzie aan het maken was met Perez (zoals volwassen venten ipv via de media) lag het nooit aan de spelers en had hij voldoende materiaal om voor alle prijzen mee te doen volgens Zidane zelf. Het gevolg? Die spelers gingen door het vuur voor Zidane en iedereen in de selectie had bakken met vertrouwen, de reservespelers stegen boven zichzelf uit toen ze wegens blessures lange tijd in de basis stonden. Dat is wat een goede coach doet...

Messi heeft inderdaad de dramatische start onder Koeman verbloemd vorig seizoen. De uitslag morgen zal mogelijk al duidelijkheid brengen over de toekomst.

22 september 2021 om 08:27

Kunnen we gelijk die goede reeks vanaf januari op conto van messi schrijven, en niet meer aan koeman. Want ja, koeman geeft zelf hier toe dat het messi was.

Koeman kan beter ergens trainer worden waar hij niks moet. Gewoon bij club waar het prima is om 2e of 3e te worden.

22 september 2021 om 08:29

Bij barca is 2e of 3e worden ook prima op dit moment. De club noch de fans verwachten kampioenschap, van wat ik zie en lees. Ze verwachten wel een leuk voetballende ploeg.

22 september 2021 om 09:35

Vooral een club waar ze het spoor niet bijster zijn. Als je echt denkt dat je met dit materiaal mee kan doen om de titel ben je echt niet helemaal lekker

22 september 2021 om 13:45

Dan mekkert ie daar bij de eerste de beste slechte periode ook gewoon over de scheids, het weer, het veld of dat de selectie niet goed genoeg is voor top 3. Van alle coaches in het topvoetbal is er geen eentje een grotere zagende en wijzende kleuter dan Ronnie hier. Ik kende Koeman als Belg eigenlijk nauwelijks tot ie Oranje begon te coachen. De resultaten waren goed en in de media leek hij mij een hele aangename, chille vent. Sinds ie Barca heeft overgenomen zijn er weinig coaches waar ik meer van walg. Nog steeds een goede coach volgens mij maar een misselijke vent.

Ik lees al die Barcelona berichten toch met enige irritatie. Je kunt zeggen: Lees ze dan niet.
Kijk die documentaire is al pijnlijk om naar te kijken. De familie Koeman zwemt in miljoenen en zit te huilen om wat er gebeurt met Ronald. Dit terwijl miljoen mensen op deze wereld geen eten hebben of naar de voedselbank lopen.
Oké dit is punt een. Barcelona een club die jaren heeft vals gespeeld in de voetbalwereld. Jarenlang salarissen en transfers betaald die ze niet konden betalen. Z’n club moet daar hard voor gestraft worden. Ze hebben gewoon vals gespeeld in de waan der hebzucht. Feyenoord had in het verleden die talentenpool. Met het geld dat werd opgehaald kocht Feyenoord te duren spelers. Dit mislukte en Feyenoord had grote schulden. Ik heb toen ook als Feyenoord supporter jaren naar een bagger elftal moeten kijken onder Mario Been. Maar het was wel terecht. Je kunt geen geld uitgeven wat je niet hebt.
Daarnaast is die voorzitter natuurlijk totaal het spoor kwijt. Ik weet niet in welke wereld hij leeft maar welke trainer gaat het op dit moment beter doen bij Barcelona. Barcelona is gewoon een matig elftal.

22 september 2021 om 09:12

Dat zeg jij goed, ik irriteer mij ook rot aan deze club Barca. Heeft de boel belazerd waar ze konden. Zoals Twente onder Munsterman, maar dan in het groot. De club leeft alleen nog door zijn naam, maar is technisch gewoon failliet. Trek de stekker eruit, start opnieuw en begin opnieuw. Maar de blinde Barca fans, ook hier op VZ, denken dat je 1,35 miljard!!!! schuld plus een lening afgelopen zomer van 450 miljoen!!! Is tezamen 1,8 miljard!! schuld even oplost door een paar spelers te lozen, een trainer te ontslaan, de zoon van Johan aan te stellen en vele (valse) beloftes van een megalomane voorzitter. De club is gewoon helemaal failliet en ren dode opgeschreven.

22 september 2021 om 10:06

@raza

"barcelona is gewoon een matig elftal."

Niet ovedrijven. In Spanje met deze selectie moet je gewoon om bovenste plekken strijden. Misschien zijn RM en AM iets beter.

In Cl heb je ook maar een paar ploegen die echt beter zijn zoals BM, City, L'pool, Chelsea, Man U en PSG als zij het op rails krijgen.
Vergeleken met de rest is Barca echt niet matig hoor.

Je vergeet 1 zeer belangrijk punt, deel vh probleem wordt veroorzaakt door de resultaat gerichte subtop coach.

22 september 2021 om 10:20

Dat zijn echt niet de enige die beter zijn. United, Dortmund en zelfs een Leicester City bv vind ik ook beter dan deze Barca selectie

22 september 2021 om 10:45

Japie

Er is helemaal geen indicatie dat een Dortmund of LC beter is.

Dortmund is wisselvallig en verliest vaak van veel mindere ploegen.
LC slaat nergens op.

Je overdrijft altijd. Maar zorg dat je geen hypocriet gedrag gaat vertonen door alles af te wijzen van Schmidt en Koeman (of Advocaat) alles verbloemen.

Je had ook zovaak gezegd Advocaat heeft max uitgehaald. Geen 1 andere coach zou het beter doen. Nu zie je Slot komt en Feyenoord is niet meer herkenbaar.

Waarom zou dit ook niet kunnen voor Barca?

Stop met selectief zijn.

22 september 2021 om 11:13

Er is ook geen enkele indicatie dat dit Barca beter is dan die teams. Slot heeft meerdere spelers mogen halen, wie heeft Koeman mogen halen dan? Schmidt is totaal onvergelijkbaar. PSV heeft voor Eredivisiebegrippen een selectie die abnormaal goed is

22 september 2021 om 11:32

@japie

Er zijn meer spelers van Barca die bij veel topclubs gewoon basisspelers zouden zijn.

Koeman heeft meerdere spelers kunnen halen. Bijv Dest, Aguero, Garcia, Depay en natuurlijk 'beste kopper ter wereld' Luuk.

Verder nogmaals, met spelers als Pedri, de Jong, Bsuquets kan je tegen veel teams op het middenveld domineren.

Nee het gaat niet of het vergelijkbaar is. Het gaat om niet consequent zijn. Koeman wil je tenkoste van alles beschermen, wat je dus ook deed met Advocaat.

En een Schmidt - heb ik ook niets mee - kan niets fouts doen.

Is het zo moeilijk om toe te geven dat Koeman een zooitje gemaakt heeft? Jij klaagt altijd over geen tactische vondst van Schmidt, waarom leg je zelfde meetlat niet voor Koeman?

"psv heeft voor Eredivisiebegrippen een selectie die abnormaal goed is"

Dat heeft/had Barca vorig seizoen bijv ook. Sws samen met AM en RM beste selecties van Spanje maar spel was om te huilen.

22 september 2021 om 12:45

ik vind Real en Atletico Madrid echt een klasse beter dan dit Barcelona. ik heb nergens gezegd dat Koeman het geweldig doet maar ik denk dat er gewoon niet veel meer zit in dit materiaal ook. dat middenveld vind ik juist drie keer niks. Pedri is idd een geweldig talent, maar Busquets is op zijn retour en Frenkie geeft alleen maar tikkies breed en terug over twee meter. daar ga je geen tegenstander mee domineren

Kon dit niet aan het einde van het seizoen gebeuren?.. Dan kan PSV de situatie van Schmidt beoordelen en anders gelijk doorpakken naar Koeman.

Begrijp best dat Koeman zijn ontslag aan het forceren is hoor, maar ik vind het wel een beetje sneu dat de spelers het kind van de rekening moeten zijn. Maar een Koeman in het nauw maakt rare sprongen, dat heeft hij wel vaker bewezen.

22 september 2021 om 10:08

Lekker heel het team onder de trein gooien waar hij zelf te gretig op wilde springen.

Je zal maar als Pique dit vandaag lezen. Veel salaris inleveren om lieveling van Koeman in te schrijven en dan als dank deze shit.Ik kan me misschien vergissen, maar is het niet de taak van een coach om het team optimaal te laten presteren? Om de spelers te motiveren? Waarom moet dat laatste enkel van Messi komen? Persoonlijk vond en vind ik Messi een hele slechte kapitein. Opzich niks mis mee aangezien hij exceptionele kwaliteiten heeft, maar hij heeft gewoon dat charisma niet. Niemand van Barca overigens. Misschien dat Xavi dat als eventuele coach weer terug kan brengen, want Koeman heeft echt een uitstraling van niks met zijn slecht Spaans.

22 september 2021 om 09:06

Uiteraard, maar je begrijpt zijn punt vast wel. Messi was zo goed dat hij andere nog beter liet spelen, of de andere leken zo goed door Messi. Het is een belediging maar ook stuk realiteit.. dat is bv: Jordi Alba vond Messi blindelings in de 16, nu kan hij dat niet meer en is hij gewoon slecht.

22 september 2021 om 09:23

Jordi Alba wist op het EK 2012 ook blindelings de spitsen te vinden, wat hem vervolgens de transfer naar Barca opbracht. Ik vind het daarom ook zo'n onzin dat iedereen doet alsof Alba enkel die connectie met Messi had. Alba is gewoon offensief een hele goede back. Daarnaast is het gewoon de taak van Koeman om spelers te laten renderen. En over Messi ben ik het ook niet eens. Messi was zo goed, dat het hele spel op hem werd afgestemd. Dat zie je zelfs nu bij PSG. Zodra Messi de bal krijgt, bewegen zijn medespelers gewoon niet meer. Ze gaan er vanuit dat messi het wel voor mekaar zal krijgen. Ook in argentinie zie je dit patroon steeds terugkomen.

22 september 2021 om 09:37

Een onbewezen coach als Xavi met nul ervaring als coach in de internationale top zal dit zooitje idd vast wel weer op de rit krijgen

22 september 2021 om 09:42

Dan zien we in ieder geval als supporters weer 4-3-3 en iemand waarvan ik zeker weet dat hij wel de juiste poppetjes op de juiste plek zet: dit feit alleen al is een hele vooruitgang tov Koeman. Dus ik zou er blindelings voor tekenen. Doei Koeman.

22 september 2021 om 09:47

Dat moet Xavi vooral doen idd. 4-3-3 spelen terwijl al zijn buitenspelers geblesseerd zijn. Zet gewoon de reservekeeper rechtsbuiten en Umtiti linksbuiten en het probleem is opgelost

22 september 2021 om 09:55

Japie. Soms moet je juist dit soort coaches voor de boeg gooien. Zidane en Guardiola hadden ook weinig tot geen ervaring.. maar toch bleken zij succesvol te zijn. Wat kan Barcelona nog verliezen? Maar eerlijk gezegd, denk ik dat Xavi niet eens deze taak zal aanvaarden. Hij wees ze 2 jaar terug al af.

22 september 2021 om 09:59

Zidane en Guardiola kregen topselecties tot hun beschikking bij hun aanstelling. Dat kan je niet zeggen van de coach die dit Barca onder zijn hoede krijgt

22 september 2021 om 10:06Rijkaard maakte er anders wel een potje van in zijn laatste seizoen, met veel van de spelers waar Guardiola later succes mee zou krijgen. Ook moet ik nog maar eens zien hoeveel jonge coaches toppers als Yaya Toure, Ronaldinho, Eto'o zomaar voor onbewezen talenten durft te passeren.
Met Zidane precies hetzelfde. Door Casemiro in het team te zetten, stond het middenveld van Real ineens als een huis. Dit ging wel ten koste van topaankoop James Rodrigues. Wat hebben Guardiola en Zidane vervolgens met elkaar gemeen? Nou, dat ze over persoonlijkheid beschikken. Ook is Guardiola helemaal geindoctrineerd door Cruyff, terwijl Zidane als galactico al een legendarische status bij Real had verworven.

22 september 2021 om 10:11

Ja, maar dat neemt nog steeds niet weg dat deze Barca selectie brandhout is in vergelijking met wat Zidane en Guardiola tot hun beschikking kregen . En die konden ook nog wat kopen. Dit Barca heeft niet eens geld voor een halve Michiel Kramer

22 september 2021 om 11:12

Je bent lachwekkend Japie. Demir kon gewoon op rechtsbuiten en Coutinho op linksbuiten. Dan is er geen enkel probleem om 4-3-3 te spelen. Ook Alex Collado loopt er nog rond maar omdat Koeman absoluut Luuk de jong erbij wilde hebben, kunnen ze die nu niet eens inschrijven. En dat is een speler die ook perfect op rechts en linksbuiten kan.

22 september 2021 om 11:16

Sinds wanneer is Coutinho een linksbuiten? Dat is een aanvallende middenvelder. Je gaat toch ook geen keeper linksbuiten zetten? Wie Alex Collado is weet ik niet maar ik mag hopen niet weer een jeugdspeler. LaLiga is namelijk geen jeugdcompetitie waar je zomaar even 8 jeugdspelers kan opstellen en denken dat je dan punten gaat pakken. Koeman wilde Luuk De Jong hebben omdat er geen geld was voor iets anders. Je hebt ook ervaring, fysieke kracht en lengte nodig he in een elftal. Voetbal is geen FIFA spel waar je met 11 jeugdspelertjes met een leuke techniek resultaat kan boeken

22 september 2021 om 11:32

Wat vreemd dat je op jeugdspelers moet terugvallen als Fati, Braithwaite, Aguero en dembele eruit liggen. En waarom praat je over Barcelona als je hun selectie en jeugdtalenten niet kent? En of je nu een jeugdspeler opstelt of Luuk de jong die overal in een topcompetitie geflopt is, wat is daar het verschil in?

22 september 2021 om 13:49

Absoluut mee eens en ik zie in Xavi ook niet de kwaliteiten om dit Barca of eender welke club in de (sub)top van een topcompetitie te coachen. Wat wel geinig is is dat ik er nu al van uit ga dat, ook al presteert Xavi naar behoren, hij volgens jou waarschijnlijk toch nooit iets goed gaat doen Japie. Zelden iemand gezien die zo donders subjectief is wanneer het op coaches aankomt. Als Xavi nu op een verkeerd blaadje staat bij jou ga ik er haast a l vanuit dat ie daar de eerste jaren niet meer van af komt ook

22 september 2021 om 18:08

Pedri kon zelfs hangend als linksbuiten spelen (heeft Iniesta ook vaak genoeg gedaan). En dan kon je gewoon Busquets, Frenkie, Gavi/Riqui (ik schrijf voor jou bewust niet alleen Riqui op anders ga je weer doen alsof ik je moeder heb uitgescholden). Depay spits en Demir idd als rechtsbuiten. En nog wat pik: als je 5-3-2 op de counter speelt zet dan tenminste 2 mensen voorin die iets van snelheid hebben weet je wel. Coutinho had ook easy op middenveld of als hangende linksbuiten kunnen spelen. Je hebt geen eens verstand joh. Coutinho heeft zelfs als rechtsbuiten hele goede wedstrijden voor de selecao gespeeld. En vaak genoeg ook vanaf links bij Liverpool. Je laat alleen maar zien dat je geen kijk erop hebt. Maar toch wil je bij elke discussie meelullen alsof je er pap van gegeten hebt. Misselijkmakend ventje ben jij.

Ik neem aan dat koeman club Brugge tegen psg heeft gezien of althans de herhaling van die wedstrijd.messi stond in de basis maar club Brugge speelden goed en hadden die wedstrijd ook kunnen winnen.
Koeman is niet voor niets weggegaan bij southamton everton en valancia dacht dat die bij valancia ontslagen werd tuurlijk is het altijd prettig om messi in je elftal te hebben
Maar om nu te zeggen dat deze selectie niet veel voorsteld ben het daar niet mee eens.
Koeman moet ook gewoon toe geven dat hij
Ook fouten heeft gemaakt in sommige wedstrijden zo als tegen bayern te verdidegend
Spelen totaal geen druk op de bal.
Dus tacktich is hij niet zo goed.
En steeds die 352 opstelling wat gewoon geen speelstijl is van barcelona.
En dan nog over depay koeman wilde zo'n type speler bij barcelona hebben nu depay er is zie ik nog steeds geen verbetering in het elftal.
Koeman moet ook meer naar zijn eigen manier van werken kijken een opstelling die totaal niet werkt veelste verdidegend Spelen in sommige wedstrijden. en de volgende wedstrijd weer vol op de aanval denk dat de spelers het ook niet meer weten wat koeman wilt en hoe die wilt spelen.

22 september 2021 om 09:39

Hoe kan je 4-3-3 spelen als al je buitenspelers geblesseerd zijn?

22 september 2021 om 10:10

Japie jij weet zelf toch ook dat er vervangers zijn voor geblesseerde spelers
En je kan met depay als links buiten gaan spelen de Jong in de spits en de jeugd meer de kans geven.er zijn zat mogelijkheden om
Aanvallend voetball te spelen.
En er zal zeker nog een Aanvaler er bij zitten
Uit de jeugd die zich wil bewijzen die moeten vooral de kans krijgen vindt ik.
Dus koeman kan gewoon met 433 spelen ipv iedere keer tegen top ploegen angsthazen voetbal te spelen en meestal verloren
Wat zeg ik geen een wedstrijd gewonnen
Tegen top clubs geen een.

22 september 2021 om 10:13

Wie zijn de andere links-en rechtsbuitens dan in de Barca selectie? En dan geen middenvelders want dat zijn geen rechts- en linksbuitens dus dat zou nergens op slaan

22 september 2021 om 10:27

Bij het Nederlands elftal speelde malen in de spits en depay stond op een gegeven moment links buiten
En van uit die positie is die nog gevaarlijker vindt ik.
Rechtsbuiten zo als ik al zij er zal zeker een jeugdige speler er bij zitten die je kunt opstellen.
In ieder geval barcelona speelden al jaren aanvallend voetbal en niet verdidegend zie liever barcelona aanvallend spelen en kansen creëren ipv
Verdidegen en geen een keer op doel schieten barcelona onwaardig.

22 september 2021 om 11:18

Hoeveel jeugdspelers wil je opstellen? Heel LaMasia? LaLiga is geen jeugdcompetitie maar een top 4 competitie

22 september 2021 om 12:28

Japie, ik ben het voor de verandering een keer roerend met je eens.
Mohamed: er waren toen letterlijk twee fitte aanvallers, te weten Depay en De Jong. Ongelofelijk dat mensen nog steeds Koeman daar op aan kijken.

22 september 2021 om 10:13

Tevens kun je Brugge natuurlijk niet vergelijken met Barca. Bij Brugge vinden ze het al mooi dat PSG en City uberhaupt naar hun stadion komen, die spelen zonder ballast. Die kunnen niets verliezen. Door die houding kunnen ze volledig vrij spelen wat resulteert in een leuke uitslag. Bij Barca heeft Koeman alles te verliezen. Hij moet dit winnen, dat winnen.. althans dat verwacht men. Dan kun je niet vrij uit spelen en speel je liever verdedigend gelijk tegen Bayern dan dat je alles op de aanval gooit.. dat ga je toch niet winnen.

22 september 2021 om 10:42

MR UINTED en dat is persies wat er bij barcelona ontbreekt die ontspanning om te winnen gewoon van uit je eigen kracht gaan
En niet bang zijn om te verliezen vol er op
Druk zetten op je tegenstander want je tegenstander onderdruk zetten betekent uiteindelijk dat die fouten gaat maken.
En dat is ook waar uit Bayer heeft gescoord
Vooral de laatste goal was daar een goede voorbeeld van druk op barca speler op het middenveld balverlies en de 3 0 staat.
De meeste van ons weten toch ook dat barcelona de champions league niet kunnen gaan winnen maar het gaat er om hoe je als team speeld zo kansloos tegen bayern en ook nog met slecht voetbal kan gewoon niet en dat ook nog in camp nou.
Ik weet bijna zeker dat dit ajax een beter resultaat hadden gehaald tegen bayern.

22 september 2021 om 13:52

Mindset kan je ook niet vergelijken. Die voorzitter en coach gaven op voorhand aan gewoon iets uit de wedstrijd te kunnen en willen halen en met die mindset gingen ze duidelijk de wedstrijd ook in, dat straalde ook af op de spelers. Koeman ging de wedstrijd met Bayern in met de staart tussen de benen, dat straalde ook af op zijn spelers...

Wat ik niet snap is dat alles via de media gespeeld wordt, zowel Koeman als de voorzitter. Heb dit nog nooit meegemaakt waar ze elkaar intern zo hard afslachten. Vertrouwen lijkt me niet meer te herstellen

Wat een soapserie is Barca geworden.

Wat ik ooit een prachtige mooie club met een visie vond, is nu een slangenkuil van ego's, media aandacht en verdeeldheid.

Erg sonde om dit te zien... Cruyff zou zich hiervoor schamen...

On:
Koeman's dagen zijn al geteld bij Barca, dat lijkt me wel duidelijk en hij is te trots om zelf de handdoek in de ring te gooien (misschien ook door de afkoopsom, maar ook door zijn Barca hart). Dit is zijn droombaan, maar op een slechter moment kon je ook niet inspringen. Verdeeldheid binnen de club, financieel wanbeleid, voor barca zijnde matige selectie, ga zo maar door.

Niet netjes om te benoemen, vooral naar de rest van de spelersgroep, maar hij heeft natuurlijk wel een punt. Die hele club draaide al jaren op de individuele klasse en ingevingen van Messi. Waar Madrid redelijk doorselecteerde de afgelopen jaren en alleen de sterkhouders liet staan bleef Barca nog steeds draaien op een bejaarde generatie van Busquets, Pique, Alba etc. Dat je aan Messi vasthoudt snap ik, die is niet te vervangen. En nu komt er wel ineens jeugd, omdat ze niet anders kunnen. Het vervelende is, dat je hier zonder geld niet uit gaat komen.

Idd Ronald....Messi heeft veel verbloemen...ook jouw eigenwijsheid... je moet niet altijd wijzen naar anderen...zelfreflectie komt niet in jouw woordenboek voor.. duidelijk ongeschikt voor de top...

Een eerlijke constatering, kan ik alleen maar respecteren. De emootjes gaan weer lopen roepen dat hij dit beter voor zichzelf moest houden. Nee, het werd tijd dat dit gezegd moest worden. Dit is Barca, niet een of ander amateurclubje.

Met andere woorden: De 34-jarige Messi moest ons prijzen brengen. Vervolgens word ik FIFA Coach van het jaar en de beste trainer na Guardiola.

Misschien had deze Koeman zelf gewoon moeten werken met de spelers die er zijn? Een team bouwen? Jonge spelers inbrengen?

Ik moet er toch wel om lachen dat de comments hier nu overstromen van mensen die naar Koeman wijzen. Hij is toch volledig gepiepeld door die club joh, het is echt niet dat het nu alleen maar allemaal bij hem ligt. Het zou ook werkelijk te idioot zijn om 12 miljoen afkoopsom neer te leggen om een trainer te ontslaan die niet kon presteren omdat hij geen geld mocht uitgeven.

De zoveelste uitspraak van Koeman over dat zijn selectie niet voldoet. Charisma en people skills van een schoenzool wanneer het tegenzit. Ik snap niet dat er nog spelers voor deze man willen spelen.

Heel realistische uitspraak, Messi is dusdanig goed dat het volledige team zich instelde om hem te laten excelleren. En nu dat wegvalt wordt pijnlijk zichtbaar dat het geen absolute grootmacht op het veld meer is.
Das niet de schuld van de trainer, maar verwacht geen wonderen met middelmaat.

Er wordt graag gebasht op Koeman, maar zijn uitspraken zijn wel wat genuanceerder. Hij heeft zijn spelersgroep altijd beschermd en gaf meermaals aan dat deze nieuwe, jonge garde de wereldtop kan halen in de toekomst (en dat hij dan nog hoopt hun trainer te mogen zijn), maar dat ze nu nog moeten rijpen en ervaring moeten opdoen. Momenteel is de ploeg dus geen wereldtop, maar die potentie is er wel. Dit zijn allesbehalve denigrerende of destructieve uitspraken en zelfs juiste constateringen.
Verder heeft hij zo'n 2 weken geleden ook gezegd dat deze huidige selectie ook al tot veel in staat is, mits iedereen fit en terug uit blessure. En dit is ook geen abnormale parameter, gezien de voorhoede die hij nu moet opstellen (zonder Fati, Dembele en Aguero).
Het heeft gewoon niet mogen zijn, er is geen klik en vertrouwen tussen hem en Laporta (die gewoon zijn eigen coach wilt aanstellen) en de situatie is momenteel gewoon enorm moeilijk.
Koeman is te nuchter om zich wat diplomatischer op te stellen in de media (niet zozeer dat hij dus foute uitspraken doet, maar het oogt gewoon onhandig en hij wordt bespeeld door de media) en als het dan even niet draait en de druk enorm toeneemt, dan is het soms gewoon niet meer te doen.
Een échte typische Cruijff-adept Barca-coach was/is hij nooit echt geweest, maar met meer tijd en gunstigere omstandigheden had hij zeker wel mooie prestaties kunnen neerzetten. Maar soms heb je dit geluk niet aan je zijde, die bv. een Rijkaard en Luis Enrique wél hadden om vervolgens uit te groeien tot het groepje van succesvolste coaches ooit bij Barca.
Toch verdient Koeman respect voor de clubicoon die hij is en zeer veel waardering voor zijn inzet en moed waarmee hij deze momenteel loodzware job durfde aan te gaan uit clubliefde.

Barca fans met de hetze tegen Koeman. De man is niet eens bezig met weggaan, maar word naar de uitgang geforceerd. Betaal eerst eens de vorige coach af 😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3772 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 3 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

PSG stelt pas laat orde op zaken dankzij weergaloze panenka Messi

Paris Saint-Germain heeft zichzelf dinsdagavond een goede dienst bewezen in de Champions League. De ploeg van Mauricio Pochettino boog in het eigen Parc des Princes een 1-2 achterstand om tegen RB...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren