Feyenoord nog altijd zonder Nelson: ‘Het is best moeilijk uit te leggen’

Vrijdag, 17 september 2021 om 15:13Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:20

Feyenoord moet het zondag in de topper tegen PSV stellen zonder Reiss Nelson. De van Arsenal gehuurde vleugelspits is nog altijd niet wedstrijdfit, zo legt Arne Slot uit op de persconferentie. De trainer van Feyenoord vertelt verder dat Jens Toornstra een twijfelgeval is voor het duel in Eindhoven. "Jens heeft een beetje last van zijn bovenbeen. We zullen morgen kijken hoe dat uitpakt", aldus Slot. "Maar ik verwacht dat hij morgen gewoon traint en zondag ook gewoon speelt."

Nelson kwam nog geen minuut in actie voor Feyenoord en zal langer moeten wachten op zijn debuut. "Het is best moeilijk uit te leggen", zegt Slot op de vraag wat er met de Engelse aanvaller aan de hand is. "Ik heb vanochtend aan de medische staf gevraagd of dat makkelijk kan, maar dat schijnt niet makkelijk te zijn. Het komt erop neer dat hij conditioneel echt wel goed is, maar dat is wat anders dan dat je gewend bent om wedstrijden te spelen en een bepaalde soort trainingen te ondergaan."

Dat heeft mede te maken met de rol van Nelson bij Arsenal. "Daar was hij onderdeel van de selectie, maar daar deden ze veel elf-tegen-elf en behoorde hij tot het team dat de tegenstander moest nabootsen. Dan moet je een beetje lopen zoals de trainer wil dat je loopt", legt Slot uit. "Hij heeft geen wedstrijden gespeeld. De intensiteit van onze oefenvormen gebeurde daar misschien ook wel, maar daar was hij dan niet bij."

Slot krijgt verder de vraag of hij vindt dat PSV 'vollgasfussball' speelt, waar Roger Schmidt om bekendstaat. "Als ik naar dit seizoen kijk, kan ik me volledig in die bewoordingen vinden", aldus de trainer van Feyenoord. "Ze jagen de tegenstander over het hele veld af. Ze hebben in het algemeen daarmee ook veel de bal, en als ze hem niet hebben zetten ze enorm hoog druk. Er was wel één uitzondering: dat was vorige week in Alkmaar, want toen heb ik AZ uitstekend onder de druk uit zien voetballen. Dan is het wel een team dat het in die wedstrijd voor elkaar kreeg om helemaal geen kansen weg te geven. Ik ben zeker onder de indruk van PSV dit seizoen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Klinkt wat apart als leek, maar ze zullen het niet verzinnen. Ik hoop dat PSV de tweede topper kan winnen. Als Toornstra afwezig is weet ik niet of ik daar blij mee moet zijn, vond Aursnes uitstekend spelen bij Feyenoord. Vooral ‘bang’ voor Jahanbakhsh tegen Max en Sinisterra tegen Mwene. Wordt een hele mooie pot.

17 september 2021 om 15:23Als Sinnistera het niveau halt van de laatste wedstrijd hoef je je daar niet druk om te maken.
Toornstra is zijn nummer 1 aanvoerder als hij fit is speelt hij denk ik sowieso.

Verbaast mij wel dat Nellson deze belasting net aan kan. Had dan lekker die spits van Manchester United genomen die was ook nu ongeveer weer op het trainingsveld.

Voor mij is PSV zeker favoriet al hebben ze het vaak lastig met Feyenoord.
En ik weet niet wat de rust tussen de wedstrijden voor invloed gaan hebben

17 september 2021 om 15:44

Vind dat ook heel raar. Die spits van United lag er een maand uit. Nelson nu ook al bijna.

17 september 2021 om 15:47


Sinisterra was eigenlijk alleen tegen Maccabi niet goed toch? Tegen Utrecht en Go Ahead niet slecht dacht ik.

Ja apart is dat, wedstrijden zijn gewoon heel anders blijkbaar. Pröpper had ook even nodig (en is nu weer eruit). Die Amad Diallo is er nog een maand uit trouwens, verwachten ze niet terug voor eind oktober!

Ik denk dat PSV ook de favoriet is, zeker thuis. Feyenoord iets meer rust maar wel 2 keer een vliegreis.

17 september 2021 om 15:55

@formus ze hadden gewoon die spits moeten nemen en je spreek met Man u af over gespeelde wedstrijden of iets dergelijks. Had ook lekker nog wat potjes in de o21 kunnen spelen voor het ritme.

@justin klopt maar ja je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Als Feyenoord durft te spelen als tegen Atletico in de voorbereiding geef ik ze nog wel een kans anders heeft PSV op dit moment een beter team.

17 september 2021 om 16:05

@bliek Van wat ik me herriner via Feyenoordtm was het probleem dat Manchester United het zelf niet meer wou. Dan heeft Feyenoord er helaas niks meer tegen in te brengen bij een (niet getekende) huurdeal. Nog steeds erg zonde, zeker nu Reiss er net zo lang uit ligt.

17 september 2021 om 15:23

Ligt het aan mij dat ik Teze beter vind als RB dan Mewene. Sini zal Mwene duizelig maken denk ik

17 september 2021 om 15:35

Ik denk dat ze niet ver uit elkaar liggen. Teze is in de lucht sterk, Mwene heeft meet het fysiek van een back (kleiner, sneller op de eerste meters) en Teze van een CV (langer, wat logger). Maar beide voegen eigenlijk weinig toe aanvallend, waarbij Mwene iets in het voordeel is. Hij komt er in ieder geval vaak overheen rennen waardoor Madueke 1 tegen 1 staat (zoals bij zijn schot naast gisteren) ipv 2 tegen 1 in het nadeel. Teze is verdedigend iets sterker in de 1 op 1, maar is minder dynamisch.

17 september 2021 om 15:36

PSV heeft zijn eerste twee toppers al gewonnen (ajax, AZ). Laat het de derde topper dan maar kopje onder gaan,.

17 september 2021 om 15:48

Haha, in de Eredivisie dan. Want dat is waar die vervelende statistiek van X wedstrijden op rij niet gewonnen vandaam kwam.

17 september 2021 om 15:43

Justin. Ik verwacht helaas een eenvoudige overwinning voor PSV. Wanneer ik kijk naar Utrecht uit kunnen we beter thuis blijven.

17 september 2021 om 15:53

Dat kan een wedstrijdje toch? Als ik kijk naar Atletico thuis kunnen wij beter wegblijven. PSV heeft ook zijn zwaktes.

17 september 2021 om 18:21

Ik zou daar niet al te zeker van zijn.

17 september 2021 om 16:07

Justin, ik heb t idee dat Feyenoord met Toornstra voorop de laatste jaren op hun top zijn als ze tegen PSV moeten. Zie de resultaten. Zou een Toornstraloze zondag niet erg vinden voor een keertje. Zonder m een blessure te gunnen, want vind t n sympathieke jongen die soms wat onderschat wordt imo

17 september 2021 om 16:15

Ja Toornstra is altijd erg goed tegen ons. Altijd tegen PSV heb ik het gevoel dat er een paar Feyenoorders excelleren. Een keer thuis bij PSV Jörgensen die vanaf 35 meter erin schiet, en uit bij Feyenoord Berghuis met een hattrick.

17 september 2021 om 20:11

Berghuis, Jorgensson en Botteghin zijn allemaal weg. we hebben eigenlijk alleen Toornstra nog in de categorie ''spelers die altijd op hun best zijn tegen Psv''. vraag me af of er weer nieuwe opstaan of dat de bizar succesvolle reeks bijna aan het einde is.

17 september 2021 om 16:09

Waarom is PSV zo bang voor Feyenoord alleen door het verleden?Met alle respect dit Feyenoord is niveau FC Utrecht hier moet PSV geen problemen mee krijgen vooral niet omdat dit 1 van de sterkste PSV is van de afgelopen jaren. Daarnaast loopt er bij PSV op elke positie een betere speler. PSV heeft dit seizoen al laten zien dat ze er in topwedstrijd en staan Feyenoord kwam alleen zwakke clubs tegen en de eerste normale tegenstander verloren ze kansloos met alle respect.

17 september 2021 om 16:41

@umershahid, maar je weet door die ene wedstrijd waar het mis ging niet welke van de twee een incident is. Het is gewoon lastig te bepalen waar Feyenoord staat. Afgelopen dinsdag een gebrek aan ritme en geen Jahanbakshs...dus psv heeft niet bang te zijn, maar het is echt geen uitgemaakte zaak

17 september 2021 om 16:45

Op basis van het verleden heeft PSV het idd vrij lastig met Feyenoord helemaal in de kuip. Alleen dit PSV is ijzersterk die hebben Ajax zelfs een pak slaag gegeven. Maar goed Feyenoord is een rare ploeg en kan zomaar uit het niets verassen idd het is ook goed om te zien waar dit Feyenoord nu echt staat zondag.

Heel veel succes aanstaande zondag.

17 september 2021 om 16:51

Ik hoop al tijden dat toornstra er een keer niet bij is hopelijk dit weekend dan maar

17 september 2021 om 18:49

Toornstra? Is dat niet de gene die tegen psv veranderd in Zidane prime?

Niet wedstrijdfit? Dat krijg je met die lichte trainingen bij Arsenal blijkbaar 😜

17 september 2021 om 15:32

Als je naar de stand van de Premier League kijkt lijkt het of ze daar helemaal niet trainen😂

Er was veel enthousiasme over Reiss-Nelson, maar ik heb nou niet echt het idee dat die een dramatische toevoeging gaat worden voor Feyenoord. Is ook voor Feyenoord op z'n best een speler voor de breedte.

17 september 2021 om 15:22

Dat idee had ik ook niet bij die Diallo of zo. Klinkt allemaal leuk als het bij zulke clubs vandaan komt, maar het wordt niet voor niets verhuurt. Dan moet je als hurende club net wat mazzel hebben, maar vaker is het niks.

17 september 2021 om 15:53

Diallo is wel een stuk jonger en maakte zowel bij Atalanta als al in United-B een sterke indruk- Reiss Nelson is nu 21 en heeft eigenlijk nooit veel indruk gemaakt. Ja, mensen krijgen natte ogen van 7 goals bij Hertha, maar dan ben je wel snel onder de indruk.

17 september 2021 om 15:59

Goh. Heeft hij in zijn tijd bij Hoffenheim ook nog 7 goals voor Hertha gemaakt?

17 september 2021 om 16:42

Ja bongiorno, zo kan je ieder talent naar beneden praten. 7 goals in de bundesliga op jonge leeftijd is gewoon knap.

17 september 2021 om 16:52

Dat je daar nog duimpjes voor krijgt duidt het infantiele karakter van deze website; alsof in brede zin er onderscheid is of ie die 7 goals nou voor hoffenheim of hertha heeft gemaakt.

17 september 2021 om 15:56

Laten we eerst maar eens afwachten, tot hij zijn minuten voor Feyenoord in de benen heeft, alvorens te oordelen.

17 september 2021 om 16:43

Amen, mixmaster, men oordeelt hier altijd het liefst zo snel mogelijk. Bijzonder

17 september 2021 om 16:53

Je kan prima een verwachting uitspreken, dat is echt de helft van de discours rondom het voetbal.

Had hem toch wel lekker op het bankie gezet denk ik. Laatste 10 minuten zou bijvoorbeeld wel moeten lukken zou je zeggen.

17 september 2021 om 15:38

Nou dat lijkt me dan dus niet want dan hadden ze dat wel gedaan. Daarom is het allemaal zo lastig uit te leggen denk ik.

17 september 2021 om 17:40

Maar als die jongen conditioneel in orde is en één van de problemen is dat hij nog niet gewend is wedstrijden te spelen kan je hem toch ook een paar minuten mee laten pikken om hem die wedstrijden te laten spelen? Hoe kan hij anders die belasting (weer) ervaren?

Denk dat Feyenoord minstens 1 punt gaat overhouden aan die clash van zondag. Traditioneel gezien ligt PSV Feyenoord lekker.

17 september 2021 om 17:30

Ik ben wel onder indruk van PSV dit seizoen. Weg gaan het mee maken!

Maar goed dat ik geen medicus ben, ik zou gewoon zeggen; ga lekker voetballen joh, je bent 21

Zit er misschien een niet-goed-geld-terug clausule in de huurdeal? Beetje vreemd, een speler verhuren/inhuren voor een korte periode, die vervolgens helemaal niet wedstrijdfit blijkt. Eigenlijk was hij tegen Maccabi Haifa het hardste nodig, maar toen moest toch weer Toornstra op de vleugel...

Ik ben zeer benieuwd naar Zondag. Mindere potjes zoals de vorige drie horen erbij, met het bouwen naar de toekomst. Als Feyenoord hun vorm weer terug vindt kan het nog wat worden. Maar zoals het er nu naar staat ben ik bang dat het niet de vraag is of, maar met hoeveel PSV gaat winnen.

Maar met Mwene en Max als backs moeten er toch voor Feyenoord voldoende mogelijkheden liggen? Die gaan heus wel scoren in Eindhoven. Vraag is alleen, of de Feyenoord-defensie een beetje solide zal opereren, omdat PSV voorin over behoorlijk wat stootkracht beschikt. 0-0 zal het zeker niet worden.

Apart, want hij heeft dit seizoen al gespeeld. Vreemd verhaal.

17 september 2021 om 20:28

Snap het sowieso niet eigenlijk.. Net alsof Reiss niet kan invallen bijvoorbeeld? Beetje raar. Helemaal als je conditioneel wel "fit" bent dus volgens Slot.

Wat een gelul zeg, hoe leg je spelers in de watten🙈gewoon laten invallen, zo “went” hij nooit toch🤬

Dit klinkt weer als een mooi verhaal zeg. Had dan die gozer van United gehaald.

Tja, die jongen gaat van Arsenal naar een topclub, logisch dat hij moeite heeft om bij het niveau aan te haken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder97
J. ToornstraMiddenvelder93
J. BijlowKeeper90
B. LinssenAanvaller96
L. SinisterraAanvaller83
A. JahanbakhshAanvaller71
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren