Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV eindigt Champions League-groepsfase met knap gelijkspel tegen Arsenal

Laatste update:

PSV heeft de groepsfase van de Champions League dinsdagavond afgesloten met een gelijkspel. De ploeg van trainer Peter Bosz kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Arsenal. Yorbe Vertessen maakte de openingstreffer van Eddie Nketiah ongedaan. Voor beide spelers was het hun eerste treffer in de Champions League.

Beide ploegen waren al verzekerd van de volgende ronde en dus werd er flink gerouleerd in de basisopstellingen. Zo waren er bij PSV basisplaatsen voor onder meer Mauro Júnior, Ricardo Pepi en Armando Obispo. Laatstgenoemde kwam dit seizoen nog geen minuut in actie in een officiële wedstrijd.

Ook Mikel Arteta trad aan met een veredeld B-elftal. Doelman Aaron Ramsdale maakte zijn Champions League-debuut en ook Cédric Soares, Mohamed Elneny en voormalig Feyenoord-huurling Reiss Nelson verschenen aan de aftrap.

Voor PSV viel er niet meer eer te behalen dan een mooi bedrag dat clubs standaard opstrijken bij een overwinning in de Champions League: 2,8 miljoen euro. Bosz wilde vooral zien dat zijn ploeg had geleerd van de oorwassing in Londen eerder dit seizoen, toen er kansloos met 4-0 werd verloren.

PSV speelde een prima eerste helft en kreeg voldoende kansen om te scoren, maar slaagde daar niet in. De grootste kans was voor Ricardo Pepi, die zijn inzet voor een leeg doel gekeerd zag worden door Gabriel. Ook Johan Bakayoko was ongelukkig in de afronding. De buitenspeler schoot rakelings naast.

Arsenal bleek een stuk effectiever. Nadat Elneny na een half uur spelen de buitenkant van de paal had geraakt, was Nketiah wel trefzeker. De aanvaller werd bediend door Nelson en schoot met links raak via de binnenkant van de paal: 0-1. Walter Benítez stond aan de grond genageld.

Het duurde niet lang in de tweede helft voordat PSV de stand gelijk trok. Na een mooie aanval kwam de bal via Malik Tillman en Pepi bij Vertessen terecht, die net als Nketiah via de binnenkant van de paal scoorde: 1-1. Voor de Belg betekende het zijn eerste doelpunt op het hoogste Europese clubtoneel.

Arteta bracht na ruim een uur spelen Martin Ødegaard en Declan Rice binnen de lijnen en zag toe hoe zijn ploeg het initiatief in handen nam in het laatste kwart van de wedstrijd. Gabriel leek de winnende tegen de touwen te koppen nadat Benítez mistastte, maar de verdediger stond in buitenspelpositie en zag zijn goal worden afgekeurd.

Ook PSV kreeg nog een goede mogelijkheid om het duel naar zich toe te trekken. Invaller Guus Til genoot in de absolute slotfase een vrije doortocht richting het doel van Ramsdale, maar hinkte op twee gedachten en schoot uiteindelijk ruim voorlangs. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd, een schot van dichtbij van Trossard, werd onschadelijk gemaakt door Benítez.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Arsenal hier bestolen van de overwinning lijkt me. Die goal moet gewoon tellen. Heel raar, met een VAR. Of ik ken de regels niet goed..

Over de gehele wedstrijd is een gelijkspel natuurlijk wel terecht. Saibari wederom echt goed, hele complete en efficiënte speler.

Sevilla laatste geworden, niet slecht voor Feyenoord en misschien Ajax.

12 december 2023 om 20:45

Een verdiend punt uiteindelijk voor PSV. Deed niet onder ondanks dat ze met een veredeld B-elftal aantraden. Jammer dat het visier niet op scherp stond, anders waren 3 punten ook niet onmogelijk geweest.

12 december 2023 om 20:47

Dan moet je ook benoemen dat Arsenal ook met een B-elftal speelde.

12 december 2023 om 20:49

Gelijk spel op zijn plaats, maar Arsenal 100% doelpunt afgenomen…

12 december 2023 om 20:51

Tuurlijk, maar PSV is in de breedte natuurlijk een stuk minder compleet dan Arsenal. Dan is dat gewoon heel knap.

12 december 2023 om 21:04

En niet gemotiveerd was anders maak psv geen kans

12 december 2023 om 21:24

Dan kan je toch net zo goed stellen dat PSV niet gemotiveerd was, omdat ze al geplaatst waren?

12 december 2023 om 21:56

Hele competitieschema's moeten soms door elkaar gehutseld worden voor de coëfficiënten/-punten. Maar als ze eenmaal geplaatst zijn, dan zijn deze punten totaal niet belangrijk.

12 december 2023 om 22:22

Emilio je gaat mij toch niet vertellen dat als psv wel gemotiveerd was ze dan hadden gewonnen.ze waren zeker gemotiveerd uit in London maar kregen toen een groot pak slaag. dit is het hoogst haalbare voor dit psv en zo kan je zien dat onze competitie niet veel voorsteld als de koploper wel wilde maar niet kon

12 december 2023 om 23:35

Dat is niet wat ik zeg. Jij suggereert dat Arsenal ongemotiveerd is, omdat ze met een B-elftal aan komen zetten. Dan suggereer ik dat PSV dan hetzelfde moet hebben gedacht, daar zij ook met een B-elftal starten.

12 december 2023 om 20:47



Was gewoon buitenspel hoor, duidelijk te zien.

12 december 2023 om 20:47

Niet van de speler die kopte, toch?

12 december 2023 om 20:49

Het was wel zwaar hinderlijk buitenspel. Hij hinderde de keeper

12 december 2023 om 20:49

Buitenspel van Gabriel inderdaad, maar die had de bal niet erin gekopt en ook niet aangeraakt. Kiwior had gescoord en die stond niet buitenspel.

12 december 2023 om 20:50

erikbergsma, welke wedstrijd heb jij zitten kijken??

12 december 2023 om 20:50

Hij hinderde de keeper ook helemaal niet , dat was Ramalho haha. En bovendien kwam die andere Arsenal speler (die scoorde) voor de keeper omdat Benitez het helemaal verkeerd inschatte, dus er was sowieso al niet veel te hinderen.

12 december 2023 om 20:52

De keeper zit er toch gewoon naast? Een blunder in mijn ogen. Maar zoals ik al zeg, misschien ken ik de huidige regels niet goed.. 😅

12 december 2023 om 20:57

@erikbergsma, Naja… vond wel dat Benitez daar aardig onbezonnen zonder enig idee kwam aanvliegen als superman, beukt zelf tegen Gabriel aan, ook als hij daar niet had gestaan had Benitez volledig misgetast. Al met al gewoon een terecht gelijkspelletje, en gunde ik het PSV meer gezien zij nog wilde, Arsenal vond het allemaal (begrijpelijk ook) wel welletjes.

12 december 2023 om 20:57

Maar de aandacht is natuurlijk wel volledig gefocust op de verdediger die buitenspel staat + het feit dat hij twee verdedigers bij zich heeft en ook nog tussen deze verdedigers en de uiteindelijke kopper staat. Zijn lichaam is als het ware niet hinderlijk, maar zijn aanwezigheid in de spelsituatie natuurlijk wel. Moet wel zeggen dat ik niet precies weet of dat in de regel dan ook weer mee telt, lijkt mij wel logisch...

12 december 2023 om 21:01

Als je de bal probeert te raken doe je toch mee met de aanval, dus gewoon terrecht afgekeurd voor buitenspel lijkt me.. is helemaal niet relevant of ie überhaupt de bal raakt

12 december 2023 om 21:01

Ik denk dat de focus meer ligt op de bal in deze situatie. Maar al met al ben ik blij dat hij is afgekeurd

12 december 2023 om 21:11

Gabriel beweegt zich richting de bal, ik weet niet of jullie de regels kennen

12 december 2023 om 21:11

Precies 2 dat soort goals van Atletico tegen Feyenoord werden wel goedgekeurd,dus ik snap er ook vrij weinig meer van qua buitenspel. Ik vind hem terecht afgekeurd maar nogal zuur dat ze dat de ene keer wel doen en de andere keer niet

12 december 2023 om 20:47

Bestolen nog wel. Dat kan je niet menen. PSV had ook een pingel moeten krijgen. En waren de hele pot beter. Vond ons bij vlagen erg sterk spelen.

12 december 2023 om 20:50

De hele pot beter vind ik niet. En welk penalty moment bedoel je? Die heb ik even gemist dan denk ik. Bestolen klinkt misschien overdreven, maar als je 10 minuten voor tijd een bal er in kopt die, in mijn ogen, onterecht afgekeurd wordt, dan kan je wel spreken van een ‘gestolen’ punt toch?

Maar daarom zet ik er ook nog even bij dat over de gehele wedstrijd genomen, een gelijkspel terecht is.

12 december 2023 om 20:51

Als je het over dat moment met die handsbal hebt kan ik je echt niet serieus nemen. Dat was natuurlijk nooit een penalty. Of praat je Sneijder gewoon na?

12 december 2023 om 20:53

Die handsbal na de dribbel van Vertessen. Ah ja, dan heb je die kansen van ons in de eerste helft waarschijnlijk ook gemist. Pepi had zeker twee keer kunnen scoren. Vertessen daarna nog op de paal, grote kans Til tweede helft. Om alleen maar over een afgekeurde goal te praten die overigens gewoon terecht is afgekeurd, doet af aan zo’n wedstrijd.

12 december 2023 om 20:56

Tja zei raken ook de paal en kunnen via Trossard 10 seconden voor tijd natuurlijk ook scoren. Gelijkspel is wel terecht hoor.

Waarom is de goal terecht afgekeurd, volgens jou?

Speler staat geen buitenspel en de keeper word toch echt niet gehinderd? Benitez ziet er daar echt slecht uit, te laat en mist volkomen de bal.

12 december 2023 om 20:59

Pepi had die eerste gewoon moeten maken, dat is zijn eigen schuld. Vind het wel gek om alleen de kansen/mogelijkheden van PSV te benoemen, maar oké. Kan prima leven met een gelijkspel, ook met een verlies btw, maar die goal is natuurlijk onterecht afgekeurd en dat is bizar…

12 december 2023 om 21:01

We hebben met Saibari nog een keer de paal geraakt. Als er iemand vandaag had moeten winnen waren wij dat geweest. Toch is een gelijkspel prima. Die actie van Dest op het eind, die akka panna was al helemaal geweldig.

12 december 2023 om 21:01

Vergeet de kansen van Saibari niet, 2x paal volgens mij.

12 december 2023 om 21:14

Hij bemoeit zich genoeg met het spel en staat tussen zijn teamgenoot en ramalho/benitez in de boel te blokkeren..

12 december 2023 om 21:53

MessiBazoer waar ben je mee bezig? ‘Onterecht afgekeurd in mijn ogen’. Gabriel doet toch gewoon z’n best om de bal te raken en neemt dus deel aan de aanval? Loopt precies in de lijn van de bal… ken je de regel of niet? Of gaan we voortaan 2 basketballers opstellen die bij elke vrije trap daar hinderlijk gaan staan die de bal net gaan missen en het vergemakkelijken voor andere spelers die dan binnen kunnen koppen of tikken?

13 december 2023 om 14:56

De goal is onterecht afgekeurd. Hij loopt een halve meter achter een blunderende Benitez. Kiwior, die scoort. loop een halve meter voor de blunderende Benitez.

En dan willen PSV fans wel een pingel voor de handsbal van El Neny, die tegen zijn lichaam wordt aangeschoten en dan licht op zijn arm komt...

Laat mij niet lachen.

Idem dito voor de ''kansen die PSV heeft'' gehad. Wat als?

Wat als El Neny die bal niet op de bal schiet? WAt als Trossard die laatste kap niet gewoon rustig plaatst?

PSV mag blij zijn met het vertoonde spel met een deels B elftal. Arsenal heeft het gewoonweg heel rustig aan gedaan, maar dat maakt de prestatie van PSV niet minder knap.

Goede poulefase. Hopelijk niet meteen eruit de volgende ronde!

12 december 2023 om 20:47

Kon niet goed zien of Gabriel die bal nog net schampte. Dan terecht buitenspel, anders natuurlijk belachelikk want Benitez zat compleet mis dus geen hinderlijk buitenspel

12 december 2023 om 21:08

Volgens mij anticiperen Benitez en een verdediger duidelijk op hem, dus hij neemt wel degelijk mee aan het spel. Terecht buitenspel imo.

13 december 2023 om 09:15

Anticiperen? Wanneer Kiwior de bal kopt en je het beeld stil zet, iis Benitez nog niet eens bij Gabriel... Die was gewoon veel te laat en kon nooit meer bij de bal. Totaal geen hinderlijk buitenspel als je het mij vraagt.

13 december 2023 om 12:09

Dat is volgens mij het stukje dat onduidelijk is omschreven Onside. Is anticiperen op de aanwezigheid van een speler die niet in de buurt van de bal is hinderlijk buitenspel? Dat wordt wisselvallig beoordeeld en dat is ook het probleem volgens mij. Blijft nogal subjectief. Er zit namelijk ook gewoon een deel compleet verkeerde inschatting van Benitez bij. Hoe beoordeel je die in het geheel dan als scheids/var? Dat maakt het lastig.

Ik snap het dilemma, maar ik vond het persoonlijk niet afkeurenswaardig omdat het uiteindelijk meer een inschattingsfout van Benitez is dan dat Gabriel daadwerkelijk de bal had kunnen bereiken überhaupt.

12 december 2023 om 20:49

Mwaaaah bestolen valt mee toch. Het was idd geen buitenspel, maar PSV maakte meer aanspraak op winst dan Arsenal vind ik.

12 december 2023 om 20:52

Alleen als er bij de ene ploeg een geldig doelpunt is afgekeurd en die andere ploeg überhaupt nog had moeten zien te scoren dan is toch de ploeg waarbij er een goal is afgekeurd wel bestolen

12 december 2023 om 20:54

Je hebt gelijk. Ondanks dat PSV ook nog 2 keer de paal raakte.

12 december 2023 om 20:54

Puur naar het spelbeeld kijkende is een punt meer dan verdiend, eens.

Alleen als ik 10 minuten voor tijd een goal maak, die onterecht afgekeurd word, zou ik me toch ‘bestolen’ voelen.

12 december 2023 om 20:54

Naja als je het zo stelt wel ja, maar ik vind het een wat overdreven woordkeuze.

12 december 2023 om 20:55

PSV had een pingel moeten hebben.

De speler van Arsenal in het midden neemt gewoon deel aan het spel natuurlijk en wordt daarom buitenspel gegeven.
Verdediging en keeper moeten in eerste instantie ook gewoon op hem reageren.

12 december 2023 om 20:58

@Migi - Daar kan ik inkomen

12 december 2023 om 20:59

Waar had psv die pingel moeten hebben? Die handsbal was via zn lichaam, dus daar swso niet. Maar ik heb 10 minuten gemist. Een inlopende speler die niet de bal raakt bij een vrije trap wordt echt helemaal nooit buitenspel gegeven, Benitez zit totaal mis en wordt hoogstens een beetje gehinderd door zn medespeler (Ramalho?)

Het lijkt me aan zekerheid grenzen dat de lijnrechter niet zag wie er kopte.

13 december 2023 om 14:58

@burdym

Arsenal raakte ook de paal met El Neny. En Trossard in de laatste minuut kan die bal ook rustig in het hoekje plaatsen...

Feit blijft dat een terechte goal is afgekeurd, waardoor Arsenal zich best bestolen mag voelen, want hij zat er al netjes in.

De kansen tegen elkaar afstrepen, dan komt PSV wel iets beter uit, dat klopt.

Maar misschien ligt dat ook wel aan de kwaliteit van spelers als Pepi, Vertessen en vooral Til...

12 december 2023 om 20:54

Bizar dat die goal niet telde inderdaad. Denk je eindelijk af te zijn van de slechte arbitrage in Engeland en krijg je nu weer dit. Gabriel deed echt helemaal niet aan het spel mee en Benitez zat gewoon volledig mis. Moet natuurlijk zeggen dat we de overwinning niet verdienden, maar het was gewoon een geldig doelpunt dat je ontnomen is.

12 december 2023 om 21:01

Hij kopt de bal niet maar doet natuurlijk wel 100% mee aan het spel. Hij is de diepst lopende speler, Zowel de keeper als 2 verdedigers anticiperen op hem. Dat is mede ook de reden waarom Kiwior voorlangs kan koppen.

12 december 2023 om 21:02

Ze koppen nog net niet met ze tween die bal. Maar het zou niet hinderlijk zijn.

12 december 2023 om 21:07

G-schock. Dan hindert ie toch hoogstens alleen zijn eigen teamgenoot?😅 Benitez was daarachter lekker ik het luchtledige aan het stompen

12 december 2023 om 21:54

Neemt gewoon deel aan het spel omdat hij bij die bal probeert te komen en daarmee spelers van PSV bezighoudt.

Kennen jullie de regels wel?

12 december 2023 om 22:16

Mijn part zit Benitez in de kantine maar feit blijft dat die spits vol voor de bal gaat en daarmee twee man bezig houd. En die bal op een cm of twee niet aanraakt.

12 december 2023 om 22:29

Wel als je ziet dat bij de speler die buitenspel staat voor ramalho staat en hem dus blokkeerd om de bal te verdedigen niet meer dan logisch zo heeft de var het ook geredeneerd maar jullie betweters weten het weer beter dan een persoon in een hokje die duidelijk beeld heeft van alle hoeken en standen van het veld ga lekker slapen joh stelletje misgunners

12 december 2023 om 21:00

Arsenal zich zelf bestolen door met tweede keus te spelen. Verder niks. Afgekeurd is afgekeurd. Als als als telt helaas in de voetballerij niet

12 december 2023 om 21:28

Nou, in de nabeschouwing mag dat wel genoemd worden lijkt me

12 december 2023 om 21:49

Je mag benoemen wat je wil. Maar het blijft 1-1. En gezien het spelverloop is dat een goede uitslag. Als Arsenal echt zeker wilde zijn van de overwinning moeten ze geen b keus sturen. Terechte 1-1

12 december 2023 om 22:01

Ik zeg niet dat het onterecht is...heb de eerste helft gezien en daar vond ik psv beter, maar als een goal onterecht is afgekeurd, en daar zijn de meningen over verdeeld, is het niet meer dan logisch dat het onderwerp van gesprek is

12 december 2023 om 22:57

Als de meningen verdeeld zijn, was het dan wel onterecht?

Ik hou er gewoon niet van om na een wedstrijd alleen maar als als als te doen. Als die bal via de paal nou eens…ja daar kunnen we het lang over hebben.

12 december 2023 om 22:16

Ja en psv bestolen van een pingel

Kan iemand Wesley Sneijder de handsbalregel uitleggen?

Had misschien wat meer ingezeten maar was heel vermakelijk om naar te kijken. Zeker Bakayoko zat er qua spel nu ook echt goed in. Heb ik de voorgaande champions league wedstrijden niet gezien.

12 december 2023 om 20:48

Als dit je B-team is, dat laat zien hoe ver PSV is. Met zo’n goede trainer kan je moeiteloos andere spelers inpassen.



Gefeliciteerd met overwintering in de CL Psv'ers! En ook alle andere supporters die Nederlandse clubs graag succes boeken in Europa!

Je zag in deze wedstrijd wel echt dat voor beide teams de druk er af was.

Fantastische actie van Saliba/Gabriel trouwens in het begin.

Ik ben al tijden fan van Tillman en vandaag was hij ook weer echt enorm goed. Bakayoko weer super dreigend en ook Teze was weer erg goed. Verder wat spelers ritme op laten doen.. Al met al best een leuke pot zo. Stonden 6 (of 7 als je Mauro mee telt) spelers uit de eigen jeugd in.

Beetje jammer dat we geen van de 3 talenten aan het werk hebben gezien. Was juist een ideale wedstrijd voor. Teleurstellend van Arteta

12 december 2023 om 20:49

Hij brandt liever zijn basisspelers op. Nu is iedereen nog wel fit, maar straks in maart/april is de koek wel op en lopen spelers op het tandvlees. Jammer dat hij niet van vorig jaar heeft geleerd.

12 december 2023 om 20:52

Er stonden bijna geen basisspelers in bij Arsenal volgens mij.

12 december 2023 om 22:35

Nouja hij eindigde toch met Odegaard, Jesus en Rice. En ook Saliba is geen broekie meer toch?

Zo veel meer voetbal zonder Til en de Jong. Moet Bossz vaker doen

12 december 2023 om 20:48

Bizar dat Bosz zo vaak kiest voor Til. Tillman is ideale speler op die positie, zou ik als psv zeker overnemen.

12 december 2023 om 20:55

Inderdaad, dan hadden ze vast nog meer punten gehad in de competitie.

12 december 2023 om 21:22

De Jong is de reden dat je door bent in de CL

12 december 2023 om 21:57

Het was toch echt Pepi die de winnende tegen Sevilla maakte.

12 december 2023 om 22:19

Een Luuk de Jong criticaster als jij zou als straf gewoon eens de wedstrijd PSV - Lens integraal moeten terugkijken, en het liefst dan even al je vooroordelen parkeren en gewoon echt objectief kijken wat er gebeurt. Lens had hun hele tactiek afgestemd op het voetballen onmogelijk maken voor PSV en dat lukte feilloos, maar ze rekenden even buiten het feit dat PSV een Luuk de Jong heeft waarop de lange bal gespeeld kan worden. Het niveau dat hij daar als aanspeelpunt etaleerde was echt absolute buitencategorie en de enige reden waarom PSV met 1-0 won (nog los van zijn beslissende goal). De centrale verdedigers van Lens, absoluut niet de minste, wisten niet waar ze het zoeken moesten en zelfs het maken van de ene na de andere overtreding kon Luuk niet afstoppen. Hij heeft die wedstrijd hoogstpersoonlijk gewonnen. Ook in de kwalificatiecampagne was Luuk absurd goed.

Ik kan jou in ieder geval alvast 1 ding op een briefje meegeven en dat weet ik echt 100 procent zeker: onder geen beding gaat Luuk dit seizoen uit de basis verdwijnen. Luuk is de belangrijkste speler van PSV - niet vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar vanwege al zijn kwaliteiten daar buiten - en een intelligente coach als Peter voelt dit feilloos aan

12 december 2023 om 22:37

Geweldige speler Pepi, maar helemaal mee eens. Zonder Luuk waren we niet door in de CL. Je ziet ook dat dode spelmomenten niet meer gevaarlijk zijn zonder hem. Met Saibari en Vertessen zelfs kansloze corners haha. Maar gelukkig is het een teamsport en vult iedereen elkaar mooi aan dit seizoen. Maar Luuk is een steunpilaar, dat lijkt me duidelijk..

Het was wel duidelijk de B-teams tegen elkaar. Bij Arsenal stonden er volgens mij maar 3 basisspelers op het veld, en ook bij PSV kregen veel normale starters rust.

12 december 2023 om 20:54

Bij Arsenal 3 basisspelers, bij ons 4. Echt een b-potje dus ja.

Mazzel maar goed puntje

Psv speelde prima en vooral Saibari en Tilmann waren echt heel goed. Overigens is die 2e goal natuurlijk geen buitenspel, maar goed, zonder geluk vaart niemand wel hadden we al vastgesteld met ons Marco. Nu hopen op een relatief gunstige loting.

12 december 2023 om 20:47

Penalty Elneny heft het weer op.

12 december 2023 om 20:49

Dat was natuurlijk nooit een penalty hè

12 december 2023 om 20:55

Neemt die bal mee met z’n arm. Je kan er op z’n minst over discussiëren.

13 december 2023 om 08:37

Neemt hem mee? Hij klemt hem niet. Hij komt via zijn bovenbeen/lichaam heel licht op de arm.

Discussie kan nog. Maar in mijn ogen is dat geen hands.

De goal daarentegen: 100% onterecht afgekeurd. Zelfs nadat de VAR er naar kijkt. Lachwekkend gewoon.

Ik hoorde iemand nog zeggen: als Gabriel niet ''meedoet'', had PSV Kiwior nog kunnen verdedigen. Maar je kan niet opeens 2 meter verder naar binnen staan en om een speler heen hé. Kiwior liep gewoon vogelvrij. Die goal had moeten tellen.

Arsenal op het laatst niet langs een gehavertzt Psv.

Verbaasde me dat we standhielden op het einde met de D-keus terwijl Arsenal steeds meer A-spelers inbracht. Trots. Op naar de kwartfinale!

12 december 2023 om 21:01

Jullie hebben wel geluk, maar niet zoveel geluk dat je een ronde mag overslaan he haha

12 december 2023 om 21:07

Gelukkig hebben beide teams in Londen wel met hun best mogelijke (fitte) 11 gespeeld.

13 december 2023 om 08:38

PSV met D keus en Arsenal met A keus? Rice die als CV invalt. Jesus die 8 minuten als rechtsbuiten invalt?

Kom op zeg. PSV heeft niet eens D keus. Zo breed is de selectie niet. Dus niet overdrijven. Wees blij met een punt.

Wat vindt men hier van Mauro?

12 december 2023 om 20:57

Erg matig vandaag maar is net terug van een zware blessure. Normaal gesproken een prima back up denk ik. Harde werker maar geen basismateriaal.

12 december 2023 om 20:58

Lang eruit geweest. Blij dat hij weer terug is. Kan in de breedte zeker van grote waarde zijn. Op meerdere plekken inzetbaar.

12 december 2023 om 21:05

Hetzelfde als wat hier boven wordt gezegd maar als je puur deze wedstrijd bedoelt was hij met afstand de slechtste speler op het veld.

12 december 2023 om 23:54

Best een goede gozer toch?

Best een leuke pot met veel kansen voor zowel PSV als Arsenal, ondanks de vele reservespelers aan beide kanten. Na 7 jaar weer in de koker voor de beste 16 waar gegarandeert een loodzware tegenstander uit gaat komen. Ben erg benieuwd. Verder moet Stewart direct 12 miljoen overmaken naar München en Tillman definitief binnenhengelen. Wat een topper is dat!

13 december 2023 om 14:56

En die Wolfsburg speler? Moet daar ook niet nog wat naar toe?

Die panna van Dest, haha geweldig! Vroeger bij ons op het pleintje moest die gozer die hem tegenkreeg direct douchen. Verder komisch om al die “neutrale” analisten aka Ajax-supporters te zien janken bij de analyses. Dit PSV dwingt geluk gewoon af met goed positiespel en duidelijke teamrollen. Dat mannen als Sneijder en Van Basten dat niet willen zien is vrij treurig. En in de Conference League tegen Malmö FF is Brobbey weer de nieuwe Lewandowski zeker?

12 december 2023 om 20:59

Heerlijke panna, maar kon nog meer genieten van de reacties op de bank van Saibari en Bakayoko. Dan zie je wie de genieters zijn in de groep van zoiets.

Gefeliciteerd Psv, hopelijk niet een hele zware treffen de volgende ronde

12 december 2023 om 20:54

Is dat uberhaupt mogelijk? Zitten alleen maar loodzware tegenstanders in haha

12 december 2023 om 20:56

Is er nergens iemand perongeluk boven de favoriet geeindigt?

12 december 2023 om 20:58

In de poule van PSV is de club uit pot 1 op de vierde plaats geëindigd 😉

12 december 2023 om 21:01

Sociedad staat eerste in hun poule, gelijk met Inter. Die lijken me beiden een stuk gunstiger dan Bayern, City of Real Madrid oid.

12 december 2023 om 21:02

Don't sleep on Sociedad. Ik heb eerlijk gezegd liever Barca of Dortmund

12 december 2023 om 21:07

Ah Dortmund staat 1e, ja dat is wel de minste nr 1 denk ik.

13 december 2023 om 11:46

Lijkt mij niet dat je tegen Sociedad minder kans maakt dan tegen Barca hoor..

Prima potje.
Mooie dingen gezien van zowel PSV als Arsenal.
Tillman sterk. Saibari goed. Vertessen opvallend.

Geen van de "B-ploeg" viel echt door de mand.
Positief op dit niveau.

Goede wedstrijd; top gespeeld door Tillman en Saibari. Maar PSV over t geheel zeer goed. Een eye-opener: Vond het eigenlijk meer swingen dan met Veerman op het middenveld. Maar dat is eigenlijk wel logisch want die is meer een statische passer. Tillman en Saibari zijn beide dynamische middenvelders, die het spel sneller maken. Op dit niveau zie ik die twee liever dan Veerman. . Hoop dat Boss dat ook vind.

12 december 2023 om 20:58

Nogal opportunistisch hoor. Met Veerman en Schouten haalden ze de kwartfinale. En nu spelen ze tegen Arsenal B best goed en moet Veerman er uit…

12 december 2023 om 22:10

Het was echt geen B-elftal van Arsenal: en heb Saibari altijd al een dynamische speler gevonden; Veerman heeft daarnaast veel meer kansen gekregen maar ik moet een aantal criticasters van hem toch gelijk geven. Voor het echte werk komt hij handelingssnelheid te kort. En dat zag je vandaag bij Tillman en Saibari niet.

12 december 2023 om 22:22

Wat een onzin. Er stonden 3 basisspelers in van Arsenal… Als dat al geen B team meer is?

13 december 2023 om 10:20

Echt elke keer als een Nederlandse ploeg een potje om des keizers baard speelt en ze doen het goed wordt er gedaan alsof ze tegen de sterkst mogelijke opstelling speelden, helemaal als er nog wat basisspelers ingevallen zijn is het schrijnend.

Je ging er met 4-0 af in Londen, have some shame.

We komen van de beker niet met een B-elftal kunnen spelen omdat we simpelweg niet goed genoeg waren, naar nu met een B-elftal tegen een B-elftal van Arsenal echt prima spel vertonen, het kan verkeren. Bedankt Bosz, wat een impact kan een beetje goed beleid en een nieuwe trainer hebben.Die goal had verder niet afgekeurd mogen worden imo, maar doet niet af dat PSV hier minimaal een gelijkspel verdiende. Tillman en Saibari op de bank hebben is een ongekende luxe, neem daarbij nog Lozano/Lang, dan is het ongekend wat voor stappen we hebben gemaakt. Er zal altijd van elke hoek kritiek zijn over het geluk wat erbij komt kijken, maar het zal je toch als fan een worst wezen als je ziet welke stappen we hebben gezet. Laatste wedstrijd tegen Arsenal geplaatst zijn al en een 15 wedstrijden op rij gewonnen in de competitie!

Wat zitten daar voor blinde vinken bij de VAR. Glaszuivere goal van Arsenal en nog een mooie ook.

Terecht gelijkspel we kwamen goed weg met die afgekeurde goal maar hadden ook weer pech met die bal op de paal. Alles bij elkaar vond ik psv het toch aardig doen met al die spelers met weinig minuten.

PSV heeft zoveel geluk. Echt, anders hadden ze er al lang uitgelegen. Ik zeg het vast voor voor de azijndrinkers. Serieus, PSV speelde een goede wedstrijd en laten zien dat ze ook met een veredeld B-elftal goed voor de dag kan komen.en dat zonder een Brobbey ;-)

Over kritiek gesproken, hier op de BBC waren ze vooral lyrisch over Bakayoko, die hier vooral veel kritiek kreeg

Hoewel het in mijn ogen een strafschop was omdat hij de bal bijna opving waren beide ploegen in evenwicht. Kansen waren er voor PSV. Toch een terechte uitslag en op naar de volgende ronde. Beide zijn door

12 december 2023 om 21:20

Dat is nooit een strafschop. De bal raakt de arm via zijn eigen lichaam. Volgens de regels is dat geen strafbaar hands.

12 december 2023 om 21:46

Dortmund of mss Sociedad zal wel fijn zijn.

12 december 2023 om 22:42

Dortmund ? Heb 3 hele goede ploegen aangepakt…

13 december 2023 om 14:53

Dat klopt, maar Dortmund is geen wonderploeg. Ook niet direct een ploeg die het spel moet maken.

Zie het alleen niet voor mij: Boscagli en Ramalho tegen Fullkrug. Die duwt die gastjes toch zo terug naar huis, hahaha.

En de snelheid voorin bij Dortmund is ook levensgevaarlijk.

Gewoon terecht afgekeurde doelpunt toch... Het laatste wat ik wil is als Arsenal supporter is klagen over de scheids of VAR, want dat wordt altijd zo lekker geaccepteerd, dus ongetwijfeld had de VAR het weer helemaal bij het rechte eind vandaag.

Ben best verbaasd over de ophef van die afgekeurde goal, hij doet toch overduidelijk mee aan het spel, daar doet de blunder van Benitez niets aan af en vergeet niet dat het voortkwam uit een heeel makkelijk gegeven vrije trap. Mbt de handsbal, ja die kwam via het lichaam, maar is dat een vrijbode om een bal bijna te mogen vangen, lijkt mij niet. Streep ze voor het gemak tegen elkaar weg, dan blijft de kansenverhouding in het voordeel van PSV en is het een zeer verdienstelijk gelijkspel met beide een B-ploeg, die op papier van Arsenal gewoon sterker is. Tillman vanavond geweldig, Saibari ook weer goed en verder als collectief prima gevoetbald. Ook Teze en Bakayoko meer dan prima, Obispo die moeiteloos meekomt, eigenlijk was alleen Mauro ondermaats, die deed echt rare dingen, langdurige afwezigheid is wat mij betreft nog steeds geen reden om achterin te gaan pingelen. Op naar en gunstige loting. Iig geen Madrid, Bayern of City.

13 december 2023 om 08:49

Hij doet overduidelijk mee? De bal haalt Gabriel nooit. Benitez slaat volledig mis en Kiwior kopt hem simpel binnen.

De vrije trap was gewoon terecht, idem dit voor de goal. PSV kwam daar gewoon heel goed weg.

De handsbal kwam via het lichaam. Hij ving hem helemaal niet, hij kwam licht tegen zijn arm aan. Het is ook niet dat PSV daar direct uit had kunnen scoren, zo'n half hoge bal met 3 man erom heen.

Gelijkspel was wel verdiend. Al had Arsenal's goal nooit afgekeurd mogen worden.

Jammer dat Trossard op het einde niet wat koeler blijft. Normaliter rond hij vrij goed af. Deze had hij nog moeten maken, al had PSV dat denk ik weer niet verdiend.

Saibari en Tilmann vielen inderdaad goed op bij PSV. Verder was de panna van Dest wel lekker, alleen was de overdreven reactie van een Teze, op het veld, onnodig. Minuut later stond Teze zelf te slapen... Onproffesioneel in mijn ogen. Je mag genieten, maar je moet wel geconcentreerd blijven.

Verder heel apart dat Arteta geen kans geeft aan de jeugd. Enige positieve is dat Ramsdale minuten gemaakt heeft en dat ESR een paar minuutjes heeft meegenomen. Hopelijk kan ESR binnenkort weer shinen als lopende 8 en fit blijven! Zijn combinatiespel is vaak van zo'n hoog niveau.

Oja. Saka en Martinelli met volledige rust, idem voor Zinny.

Jammer dat hij dan nog Rice en Jesus moet brengen. White en Ode had ik verwacht, gezien die er ook een para potten niet bij zijn geweest, weer even wat speelritme opdoen...

Hopelijk is Nelli alleen ziekjes. Voorin zijn dat wel 3 zekerheidjes.

13 december 2023 om 11:15

Rice kwam erin om Saliba wat rust te geven. Hij zag er moe uit.
Ben benieuwd of Arteta Rice als nood cv gaat zien komende tijd. Denk dat Rice achterin overal kan spelen waaronder de back posities. Maar zolang we Jorginho hebben als backup cvm lijkt me dat geen slecht plan. Totdat Tomiyasu weer terug is.

13 december 2023 om 11:40

Arteta heeft inderdaad gezegd dat hij Rice daarom liet invallen, om te kijken hoe hij speelt als CV en of dat een serieuze optie kan zijn bij nood. Niet een heel gek idee dus. Ik snapte de roulaties op zich ook nog wel, alleen vond ik het dan wel vreemd dat zowel Gabriel als Saliba speelden. Hij had daar in mijn optiek dan bijvoorbeeld Saliba buiten de basis kunnen laten, omdat die alles heeft gespeeld tot nu toe. Dan had White RCV gekund, aangezien die juist wat minder wedstrijden heeft gespeeld de laatste tijd.

Enige wat ik beetje een slap verhaal van Arteta vond was dat hij o.a. geen talent liet invallen omdat hij graag ESR minuten wou geven, maar vervolgens zet hij ESR er in de 90e minuut in... Dat is een invalbeurt van niks dan natuurlijk.

13 december 2023 om 11:55

Arteta had eigenlijk Walters een kans moeten geven als rcv. White heeft laatste tijd ook last van pijntjes en een blessure voor de interland break. Hij speelt minder dan voorgaande wedstrijden.

Smith Rowe zat al een tijdje te wachten op zijn wissel. Arteta wou hem vijf minuten voor de 90e minuut inbrengen.
Op tijd wisselen en rouleren blijft een dingetje bij Arteta jammer genoeg.

13 december 2023 om 12:05

Ja Walters had ik ook graag gezien. Ik snap je punt omtrent White inderdaad. Mijn keuze voor White was ook voornamelijk ingegeven omdat ik niet voor mij zie dat Arteta Walters had laten spelen in de basis. Vandaar. Ik vind het sowieso wel jammer dat we achterin eigenlijk niet echt talent zien de afgelopen jaren. Norton-Cuffy en Walters ben ik toch wel benieuwd naar.

Ja klopt van die 5 minuten, maar ik vind de 85e minuut ook vrij laat inderdaad. Zeker aangezien er Europees toch minder blessuretijd is dan in de PL heb ik het idee.
Ik snapte een deel van de wissels van Arteta wel. En op zich vond ik die 3dubbele wissel in de 62e minuut wel prima qua timing. Het zijn vaak de 4e en 5e wissel waar Arteta in mijn optiek onnodig laat mee is, of soms zelfs gewoon helemaal niet gebruikt.

13 december 2023 om 14:50

Denk niet dat Norton-Cuffy er gaat komen. Degelijke back, maar hij is wederom verhuurd. En met een Timber, Tomi en White heeft hij te veel concurrentie.

Walters kan nog als RCV, wat een voordeel is.

Snap niet dat Walters of Sousa niet gestart is.
Kiwior kan je dan ook gewoon lekker LCV zetten. Cedric of Sousa op LB als wendbaardere spelers tegen Bakayoko. White gewoon lekker tegen Vertessen.

ESR had wel eerder erin gemogen. En snap wel dat Rice er in kwam om te testen, maar toch: liever Walters gezien. Het is nu ook niet zo dat er veel tegenstand nog kwam in deze pot om Rice echt te testen.

Nogal een pot om des keizers baard. Dat zag je ook duidelijk terug op het veld. PSV had er duidelijk wel wat meer zin in dan Arsenal, voornamelijk in de 1e helft. Uiteindelijk is een gelijkspel wat mij betreft wel terecht. Ik had Arsenal graag zien winnen overigens, vooral om the winning feeling gewoon lekker vast te houden.
Ik vond de roulaties van Arteta prima op zich. Enige is dat ik niet zowel Gabriel als Saliba had laten spelen. Vooral Saliba heeft alles gespeeld en had rust kunnen gebruiken in mijn optiek. Zeker omdat je nu kwetsbaar bent op die positie met de afwezigheid van Tomiyasu en Timber.

Dit soort potjes vind ik altijd wel lastig om te zien. Klinkt misschien wat overdreven, maar ik vind het eigenlijk altijd teleurstellend. Ik verwacht namelijk roulaties (en hopelijk jeugd ook), maar ik vind het vaak tegenvallend hoe de wisselspelers het doen. Op de een of andere manier is het toch altijd dan moeilijk voor hen om echt pit en wil om te winnen te tonen. Zeker voor de wisselspelers. Ik zou denken dat die zich dan echt willen bewijzen zodat ze zich aan Arteta laten zien. Maar dat valt in de praktijk vaak tegen. Terwijl ze niet in de positie zitten om zich ''te goed te voelen'' voor dit soort wedstrijden.

13 december 2023 om 14:52

Tsja, er zit dan toch ook geen ''sjwung'' in het elftal.

Ik vond vooral Nketiah weer tegenvallend. Althans, hij speelde niet oplettend. Scoort een goed doelpunt en paar keer vrij sterk aan de bal (vasthouden en doorspelen), maar vooral onoplettend m.b.t. het drukzetten.

In mijn ogen mag Eddie ook wel weg. Hij heeft het gewoon niet m.b.t. het drukzetten. Wereld van verschil met Jesus.

Als je Eddie kan ruilen voor Toney, gelijk doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren