Bayern München start koude oorlog: ‘Barcelona is eigenlijk failliet’

Dinsdag, 14 september 2021 om 14:55Rian Rosendaal • Laatste update: 14:56

Uli Hoeness heeft het vuurtje opgestookt in aanloop naar de ontmoeting tussen Barcelona en Bayern München, dinsdagavond in de groepsfase van de Champions League. Volgens de erevoorzitter van der Rekordmeister was de Catalaanse grootmacht gezien de enorme schuldenlast al lang en breed failliet geweest. Barcelona maakte vorig jaar bekend dat er een schuld is van maar liefst 1,35 miljard euro, veroorzaakt door de coronacrisis en slecht beleid.

"Barcelona is eigenlijk failliet", concludeert Hoeness in een radio-interview met Bayern1. "Als Barcelona een Duitse club zou zijn, dan was de zaak allang voor de rechter gekomen." De tijden dat de tegenstander van dinsdagavond als voorbeeld diende voor Bayern zijn echt voorbij, zo benadrukt de oud-voorzitter. "De club dient niet langer als rolmodel voor ons. David Alaba zei ooit tegen mij: 'Het is een droom om ooit voor Barcelona te kunnen spelen'. Ik zei toen gelijk: 'Wil je in onderhandeling met de voorzitter of de curator?' Alaba ruilde Bayern deze zomer overigens in voor Real Madrid.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Laporta slaat terug naar Bartomeu: ‘Onze schuld bedraagt 1,35 miljard euro’

De voorzitter van Barcelona onthulde vorige maand de enorme schuldenlast.Lees artikel

In de optiek van Hoeness had het bestuur van Barcelona veel meer aandacht moeten schenken aan een gedegen bezuinigingsoperatie. Het vertrek van Lionel Messi en Antoine Griezmann is volgens hem niet voldoende geweest. "Laat duidelijk zijn dat ik vind dat clubs altijd de grenzen moeten opzoeken. Maar als het op financieel gebied niet mogelijk is, dan moet je ook gewoon kunnen zeggen: 'Nee, dit gaan we niet doen'. Dan win je maar een keer niet de Champions League", aldus Hoeness.

Barcelona liet Neymar in 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro vertrekken naar Paris Saint-Germain. In de afgelopen jaren echter is er veel geld uitgegeven aan het aantrekken van spelers. Zo werd onder meer 120 miljoen euro uitgegeven voor de komst van Griezmann, terwijl ook Philippe Coutinho (135 miljoen euro) en Ousmane Dembélé (135 miljoen euro) zeer dure aankopen waren. Daarnaast was er een zeer dure salarishuishouding in het Camp Nou. Mede hierdoor is in overleg besloten om het salaris van onder meer Gerard Piqué en Sergio Busquets tijdelijk te verlagen.

Volgens Hoeness zouden veel meer clubs zich moeten spiegelen aan Bayern wat betreft het financiële gedeelte. "Maar het is natuurlijk wel een stuk zwaarder geworden door de coronapandemie. Afgelopen seizoen, toen we geen toeschouwers mochten binnenlaten, verloren we tachtig tot honderd miljoen euro. Hierdoor is ons eigen vermogen verdampt. Het is niet helemaal verdwenen, maar het moet ook weer niet te lang zo doorgaan allemaal. "Gerelateerd

Meer sportnieuws

138 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Deze man praat geen chinees! Een heldere, nuchtere blik op hoe krom het eigenlijk is dat het allemaal maar kan. Dan is het bij Bayern toch maar goed geregeld allemaal. Mooi ook dat ie nog even de 'droom' van Alaba bij Barca aanhaalt, die vervolgens naar Real Madrid vertrekt 🤣

14 september 2021 om 09:15

Ik lees vooral dat zelfs bij Bayern een aantal spelers dromen van de twee Spaanse giganten. Overigens is het allemaal net iets simpeler als je door corona maar 80-100 miljoen misloopt uit ticketrevenue ipv 400-500 miljoen lijkt me?

14 september 2021 om 09:22

Een paar jaar geleden geloof ik direct, al staat Bayern nu hoger in de pikorde dan beiden denk ik. Tevens is die 80-100 miljoen voor Bayern net zo vervelend, aangezien die geen miljard schuld kunnen opbouwen.

14 september 2021 om 09:30

Hoger in de pikorde? Tja, hangt er van af wat je daarmee bedoelt. Sportief sterker? Absoluut. Financieel gezonder? Absoluut. Of er meer jochies van Bayern dromen dan van Barca of Madrid? Betwijfel ik ten zeerste. Het voorbeeld dat hier wordt aangehaald vond overigens de afgelopen 2-3 jaar ergens plaats en die speler is deze zomer vertrokken.

14 september 2021 om 09:43

Het dromen van hangt vaak samen met de prestaties op de lange termijn. In de vroege jaren 90 droomden jochies van Milan, eind jaren 90 van Arsenal met Henry en Bergkamp. Wie droomt daar nu nog van? Tuurlijk moet je heel lang wanprestaties leveren om dat voor elkaar te krijgen, maar als Barca zn oude vorm niet kan herpakken is het echt niet ondenkbaar dat over 10 jaar niet zoveel jochies meer van Barca dromen. Die hebben de glorietijden dan niet meer meegemaakt zoals jij en ik.

14 september 2021 om 09:43

Dat ze in Duitsland minder mislopen komt ook doordat ze daar altijd het fatsoen hebben gehouden normale ticketprijzen te vragen aan de fans. Dus dat spreekt nog meer in hun voordeel. De Duitse clubs en competitieleiding zijn echt een voorbeeld voor alle anderen.

14 september 2021 om 10:15

@real8madrid Ik durf wel te zeggen, dat er meer kinderen zijn die ik hoor over Bayern München of PSG dan op het moment op bij de Spaanse club. Wat MR_United aangeeft is daar een voorbeeld van, wat al ruim zichtbaar is. Je ziet het niet subjectief. Vergeet niet hoe groot Bayern is, en dat het afgelopen jaren ook prima heeft gepresteerd zonder een financiële bubbel op te houden in de competitie. Zie Spaanse competitie

14 september 2021 om 10:25

@RGB7 ik ben zelf redelijk jong (19) en ik weet zelf dat Barcelona onder Guardiola de beste team ooit had in voetbal met het mooiste voetbal ooit. Meeste van de kleine dromen naar mijn mening nog steeds van Barça of Madrid. Dat zal niet zo snel veranderen.

14 september 2021 om 10:58

Denk dat deze onderlinge ronde mag bepalen wie er hoger in de pikorde staat. Zulke uitspraken voor de wedstrijd eruit gooien, prikkelt een speler alleen maar, we gaan het zien

14 september 2021 om 11:48

@Choplife Ik zelf (24) zal dat niet ontkennen. Dat Barca was gruwelijk! Ik probeer aan te geven dat er echt talloze kinderen er nu zijn van de leeftijd van 7 tot noem het maar op, dat die ook een andere keuze kunnen maken door de prestaties van recent een PSG. Real heeft nog niet kort geleden ook 3 x het schip binnen gehaald daar dromen nog steeds kinderen van. Er zijn echter nu meer opties om over te dromen dan een paar jaar terug. Excuses als het anders over naar je komt

14 september 2021 om 12:41

Eind jaren 90 won United de treble en speelde Henry niet eens bij Arsenal.. Man man man nooit meer jou serieus nemen.

14 september 2021 om 13:59

Uiteraard weet ik dat United de treble won. Ik heb de finale tegen Bayern als 11 jarig mannetje nog zitten kijken.. jij ook? Henry is in '99 bij Arsenal gekomen.. eind jaren 90 dus bijdehandje.

14 september 2021 om 14:23

Hij was toen een ster? Nee. Was Arsenal ooit populairder dan United de afgelopen 70 jaar? Nee.

Dus hoe kom jij er in godsnaam bij dat jochies droomde ervan om bij Arsenal te spelen terwijl United bijna alles won wat er te winnen valt net toen Sky Sports snoeihard in opmars was?

Leg mij dat eens uit? Leg mij dit eens even haarfijn uit? Tot in het detail.

Ik was 15 tijdens de finale.

14 september 2021 om 14:35

Ik heb nooit beweerd dat Arsenal populairder was dan United. Sterker nog, United is de grootste en meest succesvolle club van Engeland. Aan mn naam kun je hopelijk wel zien welke club ik support. Ik haalde Arsenal en Milan aan omdat beiden gevallen topclubs zijn. Ondanks dat Arsenal niet zo groot was als United (niet relevant voor dit verhaal) waren ze eind jaren 90/begin 2000 een grote club in Engeland (team van Henry, Bergkamp, Viera, Petit etc) United is nooit zo weggezakt en bleef altijd in de top meedraaien, ook in de mindere jaren na het vertrek van SAF. Daarom gebruikte ik Arsenal ipv United omdat Barca in de huidige situatie een vergelijkbaar pad lijkt te gaan volgen als Arsenal (en eerder Milan).

14 september 2021 om 16:01

Ik vind Liverpool wel als Engelse club groter dan United qua prestaties (fanbase etc niet wereldwijd gezien). Het scheelt maar 1 landstitel, maar tegen die 6 vs 2 (of 3?) CL in het voordeel van Liverpool is voor mij wel een behoorlijk verschil. Die bekers in Engeland interesseren mij persoonlijk niet zo veel. Bleef in de top meedraaien? Sinds wanneer is meedoen belangrijker dan winnen voor het “o zo grote” Manchester United? Zo lust ik er nog een paar. Barca gaat in Spanje gewoon meedoen om de bovenste 3 plekken. Je meet met 2 maten. United heeft ook in de CL al sinds 2008 niks meer gewonnen dus ja, de absolute wereldtop behoren ze al jaren niet meer toe als je naar prestaties kijkt (nationaal en internationaal). Dan hebben City, Liverpool en Chelsea veel meer recht op het predikaat topclub. En ja City heeft geen CL gewonnen, maar de afgelopen jaren vaak landskampioen geworden. Als je nu een top 5 maakt van de absoluut beste teams ter wereld zit City daar sowieso tussen en United zeker niet.

14 september 2021 om 16:27

Is dat echt wat je vooral leest ja? Lijkt mij dat je dit klein stukje, wat eigenlijk niets met het verhaal te maken heeft, er even bij wil pakken om de Spaanse clubs toch even positief te benoemen. Wat is dat toch met het overgrote deel van Realfans die elke mogelijkheid moeten aangrijpen om te benoemen hoe geweldig en hoe groot ze toch wel niet zijn.
Zeg niet dat jij dit altijd doet, maar wat je nu doet is wel erg typerend. Normaal gesproken zijn het echter domme kinderachtige mannetjes, dat is bij jou niet het geval.

14 september 2021 om 16:40

@Garrincha10 De glorietijd van Liverpool was voor mijn tijd. Daarna is Liverpool enorm weggezakt tot Klopp kwam. United bleef als naam en club wel groter denk ik. Zelfs na het vertrek van SAF kwamen er in de 'magere jaren' nog spelers als Di Maria, Falcao, Zlatan, Pogba, Alexis en Lukaku naar United. Welke topspelers behalve Suarez (die toen nog geen ster was) had Liverpool in het recente verleden voor Klopp? City kan dan een paar landstitels hebben behaald maar zullen United nooit evenaren als club. Tevens denk ik dat United dit jaar niet veel onder doet voor City qua selectie. Het moet nog op elkaar ingespeeld raken maar met Sancho, Varane en Ronaldo erbij kan United echt wel weer naar die top 5 klimmen en meedoen om de prijzen. Ik durf zelfs te zeggen dat United een betere selectie heeft dan Barca en Real momenteel. Een voorhoede met Rashford, Ronaldo, Sancho, Greenwood en Cavani vs Depay, Luuk, Braithwait, Aguero, Fati en Dembele. Bij Real schat ik naast Benzema de voorhoede ook een stuk lager in. Alleen Bayern en PSG hebben nu zonder twijfel een beter team op papier.En dat Barca in Spanje gewoon meedoet om de top 3 plekken lijkt me logisch.. het gat daarna is enorm. Als Barca in de PL mee zou spelen zouden ze absoluut buiten de top 5 eindigen dit jaar. Over meten met 2 maten gesproken. Maar ik hoop dat United en Barca elkaar treffen na de groepsfase CL.. die wedstrijd zie ik namelijk heel positief tegemoed!

14 september 2021 om 18:31

@realmadrid

Mijn zoon is 10 en is was eerst voor Barca en nu voor Bayern. Hij wilde afgelopen kerst een keepersshirt met Neuer achterop (hij is zelf ook keeper). Dat gaat gewoon hartstikke snel allemaal.

Barcelona zou die pikorde nu gewoon even los moeten laten, en gewoon zich richten op een gezonde organisatie. Als dan over een paar jaar de prestaties weer komen, dan komen de fans ook wel weer. Messi is nu onvervangbaar, dat moeten ze nu vergeten. Je moet iets nieuws op gaan bouwen ipv denken aan hoe mooi het de afgelopen jaren was.

14 september 2021 om 18:36

@choplife en mijn oudste zoon is nog iets jonger en die is alweer van Barca afgestapt hoor. Dus dat verandert heel rap.

Sowieso zie je onder jongeren de ontwikkeling dat ze bepaalde spelers volgen, meer dan clubs. Toen Neymar naar PSG ging zag je opeens allemaal PSG trainingspakken op straat. En nu met Messi... hij laat Barca opgedroogd achter. Het gaat steeds meer om de individuen, in plaats van om de ploeg. Zeker als het gaat om buitenlandse fans van de grote clubs. De echte fans uit het land zelf blijven denk ik nog wel meer aanhanger van een club.

14 september 2021 om 18:57

Mr_United

Dat dacht je in de finale van 2009 zeker ook toen jullie nog een echt gruwelijk team hadden en zelfs CR7 nog hadden. Of in 2011. Of moet ik je herinneren aan die laatste tweeluik in de CL in 2019? (Niet zo heel lang geleden). Toen jullie niet eens een doelpunt konden scoren tegen ons. Nee, waar ik voor Bayern altijd angst heb is bij United het tegenovergestelde waar. Dus mocht Barca de poule overleven, dan is United zeker een team die ik graag zou willen loten. Daar ben ik zelfs na die 4-1 totaal niet van onder de indruk. Dat topspelers naar United wilde betekent niet dat ze nog daadwerkelijk tot de top behoren he? Qua naam en faam ja. Maar win maar eens wat noemenswaardig alvorens je hoog van de toren blaast. Jullie laatste noemenswaardige prijs dateert van? Als je de EL gaat roepen lach ik je uit. De dag dat Barca dat als maatstaaf gaat nemen ga ik ons pas als een Arsenal zien ofzo. Of een AC Milan zoals jij die 2 telkens benoemd. Wat meer respect voor
Milan trouwens. 7x winnaar van de CL!

14 september 2021 om 19:37

Garrincha10 De voorbeelden die jij nu noemt stammen uit een tijd dat Barca de creme de la creme in Europa was. Dat zijn ze nu verre van. In 2019 was Barca 10x beter dan nu, United was 10x zwakker dan nu. Daarom zei ik ook dat ik er NU naar uit kijk. Barca doet het qua prijzen ook niet zo fantastisch de laatste jaren he.. laatste CL was 2015? Al 6 jaar droog. En La Liga is even iets makkelijker te winnen met 2 concurrenten dan de PL waar je 4 a 5 teams hebt die meedoen om het kampioenschap.

14 september 2021 om 20:36

Laten we beginnen met Young Boys allicht

14 september 2021 om 20:42

Wat een drama zeg.. en wat een wisselbeleid. Verdiende overwinning voor YB

14 september 2021 om 23:27

Alles wat je zegt over United is waar, ze hebben flink wat te bewijzen. Maar wees wel eerlijk tegen jezelf. Barcelona stelt nu gewoon geen moer meer voor. De grote jongens zijn weg, ik denk dat United dit Barca ook maar al te graag zou willen loten. United heeft in de laatste paar jaar bewezen ook gewoon te kunnen winnen van City(op vrij constante basis) en PSG. Ze zitten niet op het niveau van die twee clubs, maar dit United stelt wel wat meer voor dan het huidige Barcelona. Dit team waar Koeman het nu mee moet doen zou niet eens in de top 5 meedraaien van de Premier League.

Helemaal mee eens.. helaas moeilijk aan te pakken maar zolang Barca Real PSG en boel Engelse clubs dik in de schuld staan en vervolgens 180mlj + voor spelers gaan bieden is t voor "normale" clubs geen doen.. de kans op een stunt wordt steeds minimale.. Bayern daarentegen heeft haar zaakjes (zoals ik begrijp) welprima op orde maw goed beleid kan tot succes leiden en een gezonde club zijn ..

14 september 2021 om 08:48

PSG hoeft zich geen druk te maken om schulden zolang Qatar daar betrokken is, veel Engelse clubs evenmin door een suikeroompje en toegenomen omzet door alle tv-deals.

14 september 2021 om 09:07

En ook madrid heeft zijn zaakjes gewoon op orde.

14 september 2021 om 09:16

Cit heeft ook 0 schulden, je kan geen schulden hebben aan jezelf he. En ondertussen verdiend city zelf aardig zijn geld.

14 september 2021 om 09:18

Je weet dat je "gewoon" schulden mag hebben toch? Zolang je ze maar kan afbetalen. "normale" clubs verdienen geen 400+ miljoen op jaarbasis, puur door sponsoren en tv gelden e.d. Hoe meer je verdient, hoe meer je kunt lenen (lees: schulden). Zo lastig is het volgens mij niet.

14 september 2021 om 11:03

Als je steeds nieuwe leningen moet afsluiten om de oude af te lossen heb je wel een probleem. Dan heeft Barca nog de mazzel dat het van de staat leent met hele lage tot geen rente, anders wordt alleen al de rente een probleem. 1.3 miljard op een omzet van 400 miljoen is natuurlijk WEL een probleem.

14 september 2021 om 19:05

Brutoschulden zijn geen probleem. Nettoschulden inclusief geleend geld bij de bank zie ik wel problematisch op lange termijn.

14 september 2021 om 09:19

De Spaanse clubs worden inderdaad meestal wel geholpen. Die kunnen haast niet failliet gaan, en blijven maar geld uitgeven. PSG gaat niet kapot zolang het blijft toegestaan om uit Qatar nog altijd geld binnen te harken. Maar qua Engelse clubs ben ik het niet helemaal met je eens. Manchester United is wat betreft het merk, éen van de, zo niet de grootste ter wereld. Die haalden voorheen vaak het meeste inkomen van alle clubs binnen. En daarnaast zijn de televisiegelden die de clubs krijgen in Engeland niet mals. In het seizoen 2018/2019 ontving Huddersfield Town het laagste bedrag, wat 96.628.865 pond betrof. En Liverpool kreeg het meest, namelijk: 152.425.146 pond. Dit zijn bedragen die jaarlijks ontvangen worden. Waardoor de clubs ook meer kunnen begroten.

14 september 2021 om 11:21

Hoe kom je erbij dat het toegestaan is om geld uit Qatar direct in een club te stoppen? In het kader van FFP worden tegenwoordig alle sponsor contracten getoetst op markt conformiteit.

14 september 2021 om 11:26

@speedyafc: Alleen in Coronatijd heeft de UEFA de FFP-regels los gelaten voor een heel groot deel, waardoor de suikerooms nu extra kunnen pompen (en normale clubs dus niet), waardoor het verschil ineens extra groot wordt. De toets op markt conformiteit is trouwens veel te laf, die mag een stuk strenger.

14 september 2021 om 12:01

Heel dat FFP is een rookgordijn. Je ziet aan PSG dat het niet werkt.

14 september 2021 om 16:29

Schulden zijn normaal. Als jij een huis koopt het je ook schulden; zo werkt het leven. Als een club een stadion bouwt hebben ze ook schulden. Dit betaal je echter af. Het is pas fout als je schulden moet gaan maken om andere schulden af te betalen.
En tja, dat ze evengoed geld uitgeven aan spelers terwijl ze die schulden hebben is ook niet gek. Jij gaat ook nog op vakantie en koopt ook een auto in die 30 jaar lijkt me.

14 september 2021 om 18:52

Brutoschulden zijn normaal. Nettoschulden echter niet. Zelfs Real Madrid heeft te veel nettoschulden momenteel. Het verschil tussen beide begrippen zit hem in de beschikbare financiële middelen en uitstaande vorderingen.

Haha Uli Hoeness die begint over grenzen opzoeken, dat weten we van je ja, ouwe schurk.

14 september 2021 om 09:12

Precies, die 3,5 cel heeft deze belastingfrauder goed gedaan, hij kan nu tenminste weer anderen de les lezen (vind hij).

14 september 2021 om 09:20

Dus als iemand zelf iets doet wat niet mag en hiervoor bestraft wordt, mag je als een ander dat doet hier nooit meer wat van vinden?

14 september 2021 om 09:28

Jawel hoor, maar dan loop je de kans dat iemand op voetbalzone je gaat uitlachen.

14 september 2021 om 10:59

@migi

Daar ligt de man ook wel wakker van

Maar wat hij deed was een prive zaak. Zijn werkzaamheden voor de club hebben hier toch niets mee te maken?

14 september 2021 om 09:59

Mooi voorbeeld waarom problemen blijven bestaan en oplossingen nooit het daglicht zien: we blijven wijzen naar andere om de aandacht bij het probleem weg te halen. Wat vind je inhoudelijk van het gemaakte punt dat Barcelona momenteel gezien kan worden als failliete club? Ik vind het meer dan open deuren intrappen, er is nu zo vaak getrapt dat er geen deur meer is.

14 september 2021 om 10:07

Volledig eens met Hoeness, maar dat scoort geen duimpje he.

Boze Barcelona fans in 3…2…1…

OT: is natuurlijk geen spelt tussen te krijgen. Er zijn bedrijven en clubs voor minder dan de helft opgedoekt. Bayern wel het ideale voorbeeld van hoe het wél moet.

14 september 2021 om 08:47

Er zijn hier in Nederland clubs opgedoekt met schulden onder de miljoen. Opzich ben ik niet tegen het hebben van schulden, maar 1,35 miljard is absurd.

14 september 2021 om 09:20

Als je het puur bekijkt op schuld wel. Maar de inkomsten van Barca waren 800+ mil. Op jaarbasis. Dat is ongeveer hetzelfde als een jaarsalaris van 30.000 hebben en een hypotheek van 150.000. ik praat het niet goed, echter moeten we het wel in context blijven zien.

14 september 2021 om 10:01

Fout, er zijn clubs opgedoekt omdat ze niet meer aan de verplichtingen konden voldoen. Elke schuldeiser heeft het recht tot faillissement verzoek wanneer de schuldenaar niet meer betaald, of het gaat om 10.000 euro of 1 miljoen. Schulden hebben is geen ramp, iedereen heef een vorm van schuld lopen.

14 september 2021 om 10:18

Wat is context als bijna de hele Spaanse competitie op zijn gat moet door financiële wanorde? Zulke dingen hoor je gewoon concreet te straffen, Barca of welke club ook.

14 september 2021 om 11:00

@nl_modric

"er zijn hier in Nederland clubs opgedoekt met schulden onder de miljoen. '

Hadden die clubs in NL ook omzet van rond miljard?

14 september 2021 om 11:22

Heeft Barcelona een omzet van rond de miljard euro dan ?

14 september 2021 om 16:50

Nee, daarom zeg ik ook dat ik geen problemen heb met schulden. Maar op een gegeven moment wordt het wel link. Nu met corona zie je dat er ineens veel tegenslag kan zijn en dan is er meteen paniek. En we zijn er nog niet met dit virus, dus de problemen kunnen alsmaar groter worden. Toen de schuldenlast een paar honderd miljoen was vond ik het niet zo erg (want dat kun je snel oplossen met de verkoop van spelers), maar boven de miljard wordt het wel problematisch, vooral wanneer de spelers ineens minder opleveren dan vooraf gedacht.

14 september 2021 om 18:36

2018 wel.

14 september 2021 om 11:34

@mitchel_g: Hoe oud ben je met je "3,2,1"? Daarnaast gaat het bij een club of bedrijf niet zozeer over hoeveel schulden er zijn, maar of er aan de verplichtingen voldaan kan worden. Zolang een club of bedrijf dat kan, zal geen schuldeiser versneld z'n geld zullen terughalen en kan het voortbestaan. Natuurlijk is deze last wel erg hoog en is sanering ook echt op z'n plaats omdat dit op lange termijn niet meer te houden is.

14 september 2021 om 12:56

6 jaar oud en net leren lezen en schijven. Gaat heel goed, juf is trots. Begrijpend lezen heb ik nog niet gehad. Dat komt in groep 5 pas. Misschien dat jij daarom even kunt uitleggen waar ik precies zeg dat het hebben van schulden opgedoekt moeten worden? Ik snap heel goed dat schulden hebben en niet meer aan de verplichtingen kunnen voldoen mogelijk leiden tot een faillissement. Ik zeg ook niet dat Barcelona failliet had moeten zijn, maar het is een feit dat Barcelona ondanks de schuld die ze al hadden afgelopen jaar de schuld bijna verdubbelde.

14 september 2021 om 13:16

Je zegt letterlijk dat er bedrijven/clubs zijn met minder dan de helft van de schulden die zijn opgedoekt. Dat zal best zo zijn, maar dat komt niet doordat ze de schulden hadden, dat komt omdat ze de verplichtingen niet meer aan konden. Je laatste zin klopt ook helemaal. De cijfers van Barca zijn ook echt heel slecht en als ze niet grondig hadden gesneden in de kosten, waren ze wellicht wel snel op het punt gekomen dat ze niet meer aan de verplichtingen konden voldoen. En dat is eigenlijk dramatisch omdat ze nog niet heel veel jaren geleden nog maar een minieme schuld hadden.

Nou een koude oorlog? Hij zegt hier toch niks wat niet door de beugel kan? Barcelona zit nou eenmaal in een rot positie momenteel. Niet alleen financieel.
Toch wel een opmerking over Heiko hierboven: Zolang een club winst maakt, mag je prima schulden hebben. Dat is al zo vaak uitgelegd, als je dat nu nog niet snapt..

14 september 2021 om 08:49

Alleen maakt Barcelona geen winst, maar lijdt honderden miljoenen verlies. Vorig seizoen waren de salariskosten zelfs hoger dan de totale inkomsten.

14 september 2021 om 09:27

Kan je mij ook vertellen hoeveel de Laporte verdient aangezien je toch de accountant bent van Barcelona

14 september 2021 om 11:33

Nee dat kan ik niet. Ik benoem gewoon 2 feiten die naar buiten kwamen rondom de mislukte contractverlenging van Messi. Detaills over salarissen per persoon heb ik niet.

14 september 2021 om 12:04

DennisJWT. Sorry ik had duidelijker moeten zijn blijkbaar. Ik heb het niet over enkel vorig jaar. Barcelona heeft jaren achter elkaar winst gemaakt, zo ook Real Madrid en Manchester United bijv. Dat er dan een schuld is, maakt niet zo veel uit, zolang deze maar afbetaald wordt.Wauw, Uli Hoennes, de man die in de bak zat voor belastingfraude , leest Barcelona de les over financieel wanbeleid. Begrijp me niet verkeerd...de CLUB Bayern Mã¼nchen, doet het fantastisch op elk vlak. Maar misschien moet juist uitgerekend Uli Hoennes dit niet roepen clown

14 september 2021 om 08:49

Waarom? Hij is wel ervaringsdeskundige.

14 september 2021 om 08:57

Msn10, met dat verschil dat Hoennes bestraft werd voor zijn financieel wanbeleid en zijn straf heeft uitgezeten. De club Barcelona ontspringt compleet de dans omdat ze 'to big to fail' zijn... in Spanje.

Zoals Hoennes terecht aangeeft, in elk ander land waren ze al lang en breed failliet verklaard. Ondanks Hoennes zijn persoonlijk verleden, maakt hij een correcte analyse.

14 september 2021 om 09:02

Hoeness legt de vinger op de zere plek wat betreft : het wanbeleid bij voetbalclubs, deze gigantische schulden en dan gewoon doorgaan alsof er niets aan de hand is en dus nog exorbitante bedragen uitgeven aan te veel middelmaat. Wat mij betreft had er allang een faillissement uitgesproken geweest ovef Barca. Maar ja, welke bank weigert barca een lening terwijl er socios voor de deur staan.

14 september 2021 om 09:12

Maar een nieuwe lening is misschien op korte termijn een oplossing maar is eigenlijk het probleem onder het tapijt stoppen. Je denkt toch niet dat goldmanstach of hoe ze heten die 500m gratis leent? Maar nee dat zijn problemen voor de volgende die aan het roer zit. Barca zou eigenlijk een fati/pedri of de jong moeten verkopen. Eigenlijk de enige spelers waar je een mooi bedrag voor kan krijgen.

14 september 2021 om 09:22

Juist wel, hij kan zich prima meten met de verantwoordelijken van Barcelona. Het verschil is wel dat hij verantwoordelijkheid heeft moeten nemen voor zijn daden en de malafide handelingen van Barcelona onbestraft blijven.

14 september 2021 om 15:06

Maar moet iemand met uitgerekend Messi als profielfoto nu gaan roepen dat Hoennes niets moet gaan roepen vanwege belastingfraude? Wauw

14 september 2021 om 15:17

Liever de mening van iemand die het systeem dusdanig kent dat hij er misbruik van kan maken dan iemand random op een voetbal forum toch?

Lol welke toegevoegde waarde heeft het om zo Alaba in de rug te schieten? Triestig eigenlijk om dit te gaan vertellen in de media. Bayern is helemaal de weg kwijt, eerst Dortmund de les spellen en nu dit.. zie het niet gebeuren maar ik hoop ergens dat Barcelona Bayern kapot speel.

14 september 2021 om 09:00

Je kan veel zeggen, maar dat Bayern de weg kwijt is? Bayern is denk ik de enige echte topclub die financieel helemaal gezond is en standaard bij de laatste 4 in de CL meedoet. Als er 1 club is die niet de weg kwijt is en als voorbeeld voor andere zou moeten dienen is het juist Bayern (zeg ik als United fan).

14 september 2021 om 09:21

Bayern niet hoor. Club heeft het prima op orde. Financieel tip top, prima jeugd, geweldig elftal... De bestuurders, zij zijn van het padje. Steeds maar in de media zich bemoeien met alles en iedereen en met het vingertje wijzen. Ik vind het een boel clowns. Ik weet dat Bayern alle zaken prima op orde heeft maar ik had nooit gedacht dat het zo goed liep dat bestuurders geen werk hebben en maar kunnen lallen in de media. Wat is dat trouwens tegenwoordig met al die bestuurders in de media? Laporte heeft er een handje van, evenals Khaliafi maar die mediageile oude rakkers bij Bayern zijn er toch wel kampioen in hoor.

14 september 2021 om 18:39

Grappig dat je Perez even voor het gemak vergeet, de beste man ademt media. Wel je eigen voorzittertje ook meenemen wanneer je anderen de maat gaat nemen.

14 september 2021 om 20:32

Sorry beste maar dat is echt lachwekkende onzin. In zijn huidige termijn van alweer 12 jaar nauwelijks in de media terug te vinden. Afgelopen 2 jaar alvast niet 1x. Ook weer wel natuurlijk, maar niet in functie van voorzitter van Madrid. Dat was de man achter de SL die zijn standpunt kwam verdedigen. Als voorzitter van Madrid zie je hem nooit. Je ziet hem geen interviews geven over de coach (tenzij bij voorstellingen of afscheid gewoon officieel op de club zelf), laat staan 4-5x op een zomer zoals Laporte nu, je ziet hem niet de media opzoeken om andere clubs af te branden of de zijne naar boven te praten qua beleid zoals de heren bij Bayern, je ziet hem niet een beetje overcompenserend zien schreeuwen in de media over spelers die zijn eigendom zijn en nooit ofte nimmer ergens anders heen zullen gaan zoals de beste sjeikie. De standaard officiele communicaties gepaard bij transfers en verder helemaal niets. Nu uitzonderlijk zoals ik zei als voorman van de Sl.

15 september 2021 om 18:01

Je hebt indd een punt, voor mijn beeldvorming is hij juist best aanwezig geweest de afgelopen tijd vanwege de SL. Daar heb ik schuimbekkend naar zitten luisteren en kijken dus zal dit mijn algemene mening over die man wel beïnvloed hebben.

15 september 2021 om 21:03

Oh daar heb ik alle begrip voor en kan ik inkomen. Fijn dat je dat inderdaad ook kan inzien

14 september 2021 om 10:13

Dat was idd echt onnodig, hiermee brengt hij Alaba in een gênante positie bij Real Madrid. Wss is hij nog zuur omdat iemand de club perse wil verlaten

14 september 2021 om 11:48

Zegt toch niets verkeerds, is toch absurd dat barca niet naar derde Spaanse divisie is uitgesloten elke club zou hun licentie kwijt raken. Als je zo graag barca supportert moet van Real Madrid naar Barcelona switchen en daar fan van worden.

14 september 2021 om 18:38

Je doet alsof bij Real alles pluis is. Die hebben ook een schuld van rond de 700 miljoen, en de inkomsten bij Real lagen voor het corona tijdperk veel lager dan die van Barca.

Kan Bayern zich niet eens met zichzelf bezig houden? Komisch, want gister onder een bericht van Salihamidzic over Dortmund betichtte ik Hoeness hier ook nog van en een dag later vindt die ook weer iets van een club waar die niks mee te maken heeft. Ga je met jezelf bezig houden engnek

14 september 2021 om 08:58

Tja bij Bayern hebben hun zaakjes zo goed op orde dat ze tijd over hebben om naar andere clubs te kijken. Of ze dat moeten doen, laat ik in het midden.

Hij is vergeten te zeggen bartomeu barcelona.

14 september 2021 om 09:02

Barca is Barca, dat er nu dan een nieuwe president zit die het beter aan lijkt te pakken doet niets af aan het feit dat Barca als club gefaald heeft de laatste jaren.

14 september 2021 om 09:04

Dat is te makkelijk, zon 11 jaar geleden was het ook al niet best. Een half miljard, tot 2014 werd daar een deel van weggepoetst om vervolgens weer de fout in te gaan.

14 september 2021 om 09:13

Laporta doet toch nu precies het zelfde

14 september 2021 om 09:43

Eiffaraoncamas klopt, maar wat ik wilde zeggen is dat het een probleem is die vaker voorgekomen is. Bartomeu is daar niet alleen schuldig aan. Hij mag nu de puinhopen ruimen (net als de vorige keer) en dan zul je zien dat er over een x aantal jaren weer een nieuwe komt die gouden bergen beloofd en er zootje van maakt.

Niet alleen in Duitsland. Ook in Nederland had de club niet meer bestaan.

14 september 2021 om 09:11

Net zoals Feyenoord en Twente zeker? Zodra een ploeg een enorme achterban heeft, gaat de KNVB of de politiek nooit met een faillissement zwaaien.

14 september 2021 om 09:21

Ga je toch wel even voorbij aan het feit dat het voor Twente niet veel had gescheeld hoor. Daar kom je met puntaftrek langzaam in de sportieve kelder terrecht. Er zijn nog genoeg prof clubs in Nederland omgevallen destijds. Feyenoord draait altijd zwaar, maar niet zo slecht als Barca..

14 september 2021 om 13:46

Oh ja niet veel gescheeld? Dat zeggen ze achteraf altijd voor de buhne. Daarnaast volgde er ook nog een degradatie, en ze bestaan dus nog altijd. Sterker nog, ze kunnen veel betere salarissen uitdelen dan ploegen als Heracles. Dus ja, ik blijf bij mijn standpunt dat grotere clubs nooit echt zullen ophouden mer bestaan. Dat betekent overigens niet dat ze wanbeleid kunnen blijven voeren, maar dat geldt nu dus toch ook voor Barca? Ik begrijp dus dat hele gejammer ook niet.

Barcelona is niet meer de top club, schuldenlast zal alleen maar hoger worden, ze denken te groot nog steeds, nog steeds dure uitgave geven aan spelers,
tot dat er geen weg meer is, en ze in de toekomst nog dieper in problemen gaan komen, ze vullen nu al met leningen de een gat op en andere gat, met het niet terug kunnen betalen van schulden. en salaris

14 september 2021 om 09:05

Ik hoop het echt niet, want vind (vond) Barca altijd een verschrikkelijk mooie club, maar zowel financieel als sportief zijn ze enorm in aanzien gedaald natuurlijk. Iedereen doet er hier gekscherend over, maar de transfer van Luuk de Jong zegt natuurlijk al genoeg. Los van Messi was het natuurlijk al niet veel meer de laatste jaren. De laatste periode dat Barca echt top was in mijn ogen was het MSN tijdperk, met Iniesta er ook nog bij. Echter zag je toen al dat ze te lang wachtten met doorselecteren en te lang bleven teren op de grote namen.

14 september 2021 om 09:11

Waar heb jij het over dan? Barcelona heeft 14,5 miljoen uitgegeven en de speler van 14 miljoen is gelijk weer verkocht voor 25 miljoen. Daarbij zijn de salarissen drastisch omlaag gegooid om transfervrije spelers in te kunnen schrijven. Ook mag er nu weer publiek het stadion in waardoor ze hiermee weer geld zullen genereren.

14 september 2021 om 09:26

Wat dacht je van ajax en meer clubs die nog transfers geld moeten hebben geloof ik ajax nog 38 miljoen van frenkie en dest zo meer clubs en alles er om heen messi nog groot bedrag, ze leven ver boven hun stand, ik denken dat dit jaar de schijvers veel hoger zullen zijn denk zelf richting de 1.8 miljard

14 september 2021 om 11:43

Daar zijn gewoon betalingsregelingen over getroffen, dus dat geld komt allemaal wel. Ze leefden zeker boven hun stand en dat gaan ze de aankomende jaren nog wel voelen ook. Maar het lijkt erop dat Laporta de goede weg in heeft geslagen.

Dit vind ik niet zo sjiek. En ik zeg dit als Bayern fan. Tuurlijk voert Bayern fantastisch beleid dat weet iedereen. Maar het is toch wat fijner als anderen dat zeggen over Bayern. Ipv tegen de hele wereld zeggen, he jullie moeten ons als voorbeeld nemen. Dat Barca richting Ac Milan gaat is wel duidelijk voor het getrainde oog. Maar dat hoeft een mannetje van Bayern niet zo in de media erin te wrijven.

En niet alleen in Duitsland zou die club failliet zijn verklaard ook in Nederland. En daarom bijzonder dat je zulke verschillen hebt in het ‘een Europa’.
Hier moet echt regels voor komen dat je dan gewoon niet mee kan doen in een Europese competitie als je er zo slecht voor staat, eerst alles goed op orde dan pas weer meedoen in de CL.

14 september 2021 om 09:14Net zoals Feyenoord en Twente zeker? Vooral een provincieclub als Twente met een schuld van 90 miljoen? Zoalng dat soort ploegen een grote achterban hebben, zal er in Nederland nooit snel een faillissement volgen. De (lokale) politiek zal dat altijd wel verhinderen.

Het is natuurlijk belachelijk dat Barcelona überhaupt nog bestaat, maar toch zie ik Barca liever lijden dan verdwijnen. Laat ze maar links en rechts klappen krijgen van tegenstanders.

Er moet iets heel geks gebeuren wil Barca vanavond een flinke nederlaag bespaard blijven.
We hebben het over een team met nagenoeg geen zwakke plekken tegenover een team met bijna louter zwakke plekken. Of de Duitsers gaan niet voluit (en dat lijkt me sterk, want Duitsers) of Barcelona krijgt weer een gigantische oorwassing.
Davies / Sané tegenover Dest? Dat is gewoon oneerlijk!

14 september 2021 om 09:51

Hoe kan je nou fan zijn van twee clubs. Gloryhunter

14 september 2021 om 09:58

Behoorlijk off-topic, maar goed...
Ik draag zowel Real als United een bijzonder warm hart toe. Houd van beide clubs en volg ze beide op de voet.
We kunnen ook niet zeggen dat er de laatste tijd veel "glory" was te behalen bij beide clubs. Als ik een gloryhunter was geweest, was ik dan wel naar een City, Liverpool, Bayern of Chelsea overgestapt.
Als je mij een gloryhunter noemt, vind ik dat overigens prima hoor.

14 september 2021 om 10:29

Real Madrid heeft letterlijk de laatste 5 tot 7 jaar de meeste prijzen gepakt. Er is genoeg glory te pakken daar.

14 september 2021 om 11:13

Koop je ook speciaal gemaakte shirts met real achter en man u voorin? Ik zoek nog een tweede club aangezien barca niet meer een topclub is volgens jou.

14 september 2021 om 09:56

Het word niet eens dest waarschijnlijk. Sergi Roberto staat waarschijnlijk basis

14 september 2021 om 09:59

Davies,

En dat maakt de situatie beter?

14 september 2021 om 10:05

Nee, absoluut niet haha.

14 september 2021 om 10:12
Maak anders even een nieuwe logo bro en zet die van Bayern er ook even tussen! Want je loopt alleen maar je gal te spuwen om je afgunst jegens Barca kenbaar te maken. Focus je liever op United en Real dan (en vanavond Bayern uiteraard ). Tot nu toe vallen die klappen links en rechts wel mee hãƒâ©? Na vanavond zal dat overigens wel anders zijn. Dit wordt weer een pak slaag en dan ben jij haantje de voorste die hier zout in de wonden komt strooien, want zo triest ben je nu eenmaal.

Wat is de oorzaak van je afgunst als ik vragen mag? De finales in 2009 en 2011 (united gerelateerd?) Of die 2-6, 5-0, 0-4 en 5-1 die je in de afgelopen jaren hebt moeten incasseren? (vraag ik oprecht uit nieuwsgierigheid).14 september 2021 om 10:28

Garrincha10,

Afgunst? Dat is een woord dat jij erin gooit, maar dat is het zeker niet.
Ik vind Barcelona op z'n zachtst gezegd geen sympathieke club.
Dat begon met het theater en het om kaarten vragen, terwijl ze dat in die tijd niet nodig hadden, want ze waren voetballend zonder twijfel het superieure team.
Dan het constante wijzen en stoken in de richting van Real Madrid, die vreselijke Piqué...
Ik kan nog wel even doorgaan, maar de club staat me gewoon tegen.
En natuurlijk heb ik pijn gehad van die verliespartijen. Dat is logisch, maar geen allesbepalende factor in het feit dat ik Barca een vreselijke club vind.

De klappen vallen inderdaad mee (duh, het seizoen is ook pas net begonnen), maar zoals jij al aangeeft, kan dat niet uitblijven. Het zou ook niet meer dan terecht zijn.

Ik kan van het huidige voetbal van Bayern genieten, maar het zal nooit een van mijn favoriete clubs worden.

14 september 2021 om 11:16Kon je wel genieten van die park the bus tactiek van Real (pepe op het middenveld e.d. of die schoppartijen omdat ze Barca voetballend niet aan konden? Of hoe ze met iconen als Casillas en Raul zijn omgegaan? Vond je dat wel sympathiek? Real Madrid is zeker roomser dan de paus en het liefste kindje van de klas. Ik hoef denk ik niet eens voorbeelden aan te halen toch? Dus hoe ik Real 3x niks vind (heel zacht uitgedrukt) zo heb jij dat met Barca. Maar ik hoef dat niet telkens te benadrukken om reacties uit te lokken.

Tevens wil ik je wel even wakker maken: Barca is zwak geworden, maar dit is ook een heel matig Real in vergelijk met afgelopen jaren. Daarnaast is je opmerking over dat het terecht zou zijn als Barca verliest arrogant. Want waarom is het terecht? Als ze winnen hebben ze het toch goed gedaan? Wat zou daar onterecht aan zijn? Jouw haat zit zo diep dat je bullshit praat hahaha.

Nee jij bent denk ik fan geworden van United en Real eind jaren 90/begin 2000 zeker. Toen ze de absolute top van de wereld waren. Dus ik denk dat je inderdaad gewoon een gloryhunter bent zoals hierboven al was aangegeven. En je reacties verklappen de waarheid. Ook al denk je slim te zijn door het mooi te verbloemen in zogenaamd beargumenteerde lappen tekst. I see you!14 september 2021 om 11:51

Ik vond de strijd die Real leverde in de Clasico's eerlijk gezegd wel mooi. Er zijn trouwens ook zat wedstrijden geweest waarin Real goed meekon met het spel van prime Barcelona. Ik noem maar even als voornaam voorbeeld de finale Copa del Rey in 2011.

Real is niet geweldig omgegaan met een legende als Casillas, maar er waren destijds ook geluiden dat Casillas (ontegenzeggelijk een clubicoon voor altijd) voor onrust zorgde door zijn relatie met een journaliste. Hierdoor zou er veel gelekt zijn naar de media.

Als jij je per se wil voordoen als een heilig boontje, laat ik jou graag in die waan.
Feit is dat jij jouw manier van reageren hebt en ik de mijne. Zinloos om daarover te beginnen. Jij mag Real net zo goed verachten. Daar slaap ik geen seconde slechter om.

Ik zou het terecht vinden als Barcelona de pijn voelt, omdat het veel te lang boven zijn stand heeft geleefd en vanaf die high horse meerdere keren andere clubs de maat heeft genomen.

Ten slotte doe je een forse aanname in je laatste alinea. Daar hoef ik ook niet op te reageren. Bovendien, als je aanname zou kloppen, zou het eerder getuigen van vasthoudendheid dan gloryhunting, aangezien United en Real behoorlijke zwarte tijden hebben gekend in het nieuwe millennium.

Ik weet niet of je een Barcelona-fan bent, maar ik snap dat je je op deze manier een soort van wil indekken. De kans is inderdaad groot dat ik mijn zegje zal doen na afloop van de wedstrijd. Daar lijkt me niks geks aan. Dat doe ik al jaren na afloop van grote wedstrijden.

Fijne wedstrijd vanavond!

14 september 2021 om 12:48
Finale Copa del Rey 2011 werd Real ook helemaal zoek gespeeld. Het is een wonder dat Barca dat niet allang beslist had binnen de 90 minuten. Kijk hem anders maar terug en dan mag je daarna je reactie aanpassen.

Ik speel geen heilig boontje, maar ik ben niet kinderachtig om telkens mijn gal over de rivaal te spuwen. Je lokt reacties uit dus krijg je ze ook haha. Hoe jij slaapt interesseert me verder ook niets hoor. Jij zou het terecht vinden omdat je iets hebt om je gal te spuwen, niet meer niets minder. Je komt over als een vriendje voor mij. Daarom zet ik je ook op je plek.

Het is ook een aanname gebaseerd op hoe jij je hier profileert en uit. Of het klopt of niet boeit me niet eens. Maar het is makkelijk inderdaad om die clubs te supporten. Maar je bent stiekem een CR7 fanaat dan fans van die clubs of niet? (kijk doe ik weer een aanname, goed hã£â©?)

Ik support Ajax en Barcelona. Ik dek me zeker niet in. Feiten zijn duidelijk toch? Iedereen kent de kwaliteiten van beide selecties. Het wordt weer een pak rammel. Met deze defensie en gemankeerde aanval ga je tegen de absolute top niks klaarspelen als Barcelona zijnde En al helemaal niet als angstgegner Bayern Munchen langskomt. Maar weet je wat nou zo mooi is? We hebben grote talenten die de kans gaan krijgen komende seizoenen. Daar kijk ik pas naar uit.

Hmm ik ben redelijk actief hier, zie jou vrijwel nooit. Maar dat je dit als een grote wedstrijd beschouwt zie ik als een compliment naar Barca.

Fijne dag.

14 september 2021 om 16:42

Zo, dus je zit de hele dag oude video's te bekijken van Barca tegen Real. Als Real supporters kijken wij niet meer naar successen en verliezen uit het verleden maar altijd naar de toekomst. Het Real Madrid supporters in de stadion hebben Vinicius en Cammavinga omarmd dat is de toekomst. Mensen zijn massaal gaan kijken naar de situatie met het verbouwde stadion, Winst en verlies is tijdelijk maar belangrijk is om te blijven strijden in de top.

Zijn verleden ten spijt, hij heeft wel gelijk. Barca probeerde van alles he, de rest een mes in de rug steken met de Super League, idiote constructies met Messi, Neymar terughalen. En dat allemaal om hun idiote beleid te kunnen voortzetten. Die ploeg leeft ver boven hun stand, in werkelijkheid konden ze Depay van de winter niet eens ophalen. Dat is toch een soort van cheaten, want eigenlijk konden ze al jaren niks maar ze deden het wel en plaatsen zich voor de CL ten koste van gezonde clubs. Het is een grote farce want ze zijn in werkelijkheid gewoon failliet. Het is ook zuur voor kleine clubs die omvallen voor een schuld van een paar ton.


Aldus de belastingontduiker, hoort deze crimineel niet in de gevangenis. Deze man verkoopt nog zijn moeder om geld te besparen.

14 september 2021 om 10:20

Hoeness heeft gewoon voor de rechter gestaan, is veroordeeld en heeft zijn straf uitgezeten. Kunnen die Spanjaarden wat van leren.

14 september 2021 om 18:56

Verschil is dat Hoeneß geen criminele feiten heeft gepleegd bij Bayern München en zijn worstenfabriek. Dat is iets anders bij Rosell en Bartomeu. Deze laatste 2 zijn verantwoordelijk voor de vernieling van FC Barcelona. Niet alleen financieel maar ook op menselijk vlak (cruijff, Guardiola, andere)

Hij heeft natuurlijk gewoon gelijk wat betreft de schuld maar wat een paulerboefje is het zelf😂waar is de tijd gebleven dat men geciviliseerd zei; ik doe geen uitspraken over andere clubs.
Hoeness had zo nooit zo moeten uitlaten over een andere vereniging
Trouwens hoe gaat het met de worstenfabriek (ook niet netjes)

Of je verkoopt je club aan Audi en T-Mobile, dat is wat Bayern basically de laatste 20 jaar heeft gedaan. Die bezitten samen al 40% van de aandelen. De Spaanse clubs zijn voor 51% in handen van de socios, Dat vergeet Hoeness gemakshalve erbij te zeggen.

14 september 2021 om 09:53

Dit is helemaal niet waar!
Bayern is de club met de meeste betalende members in de wereld (293.000).
Adidas, Allianz en Audi vormen samen slechts een kwart, de rest van de club (75%) is in handen van Bayern zelf (FC Bayern München ev).
Lijkt mij een behoorlijk gezonde constructie.

14 september 2021 om 10:22

Dus dat Barca voor 51% in handen is van Barca is beter dan dat Bayern voor 75% in handen van Bayern is? Duitse clubs moeten minimaal voor 51% in handen zijn van de club zelf, anders wordt de vergunning ontnomen.

14 september 2021 om 18:57

Bayern had aandelen verkocht om het stadion vervroegd af te betalen en een jeugdcomplex te bouwen. Momenteel is Bayern München AG voor 75 % in handen van de vereniging met leden. De 50+1 blijft hier mooi gehandhaaft.

Aldus de man die de Duitse fiscus oplichtte voor 28 miljoen en daarvoor de gavangenis in moest: "clubs zouden zich moeten spiegelen aan clubs als Bayern"

14 september 2021 om 10:02

Ik kan het mis hebben, maar dit feit heeft niets met de club Bayern München te maken.
Dit was een persoonlijke kwestie van Hoeness.

Op zijn statement om een voorbeeld te nemen aan de club Bayern op het financiële vlak, valt mijns inziens weinig aan te merken.

14 september 2021 om 13:05

Hij vertegenwoordigd hier toch Bayern Munchen? Is een beetje hetzelfde als Sywert van Lienden toetreedt tot de RvC van Ajax en dan een andere club de les gaat lezen over omgang met gemeenschapsgeld.

14 september 2021 om 14:37

Dat is de strategie van Uli Hieneß, altijd weer een beetje shocking comments afgeven en op de man spelen. Denk maar aan de vetes met Christoph Daum en Willy Lemke.

14 september 2021 om 18:59

Hoeneß was een speculant die speculeerde met geleend geld van Dreyfus. Dat heeft dus niks met Bayern München te maken.

Hij heeft natuurlijk wel een punt, maar waarom zegt hij dit vraag ik me af? Het zelfde net Salihamidzic, die deed afgelopen week ook een uitspraak waarvan ik dacht, hoezo nou weer. Deze uitspraken zijn nergens voor nodig, en je bereikt er ook helemaal niks mee. Begrijp me niet verkeerd ik ben een Bayern fan maar hier moeten ze toch echt mee gaan stoppen. Ze zullen toch vast wel iets beters te doen hebben zou je zeggen.

14 september 2021 om 14:34

De bedoeling van deze quotes is duidelijk, men wil onrust stoken bij de tegenstander.
Dat is al jaren de politiek van Bayern/hoeneß/rummenigge. Ik denk dat Kahn in de toekomst deze rol op zich gaat nemen.

Een beetje respect voor je tegenstander zou op zijn plaats zijn

Hoeness heeft 100% procent gelijk, alleen kan hij gezien zijn verleden deze uitspraken beter niet doen

De arrogantie is wel lekker, lichtelijk misplaatst maar een punt heeft hij wel. Als we het hebben over financial Fairplay, is deze natuurlijk ver te zoeken in Europa. Niet alleen bij Barca maar er zijn genoeg andere clubs die constructies hebben met sponsors om spelers wat extra toe te stoppen buiten de geldende regels.

Uli Hoenß ist weg? Denkste.
Achter de schermen blijft hij zeker actief, en zal altijd zijn zegje komen doen.
De "abteilung Attacke" zoals men dat noemt, zal nooit ophouden om in de media onrust te stoken.

Overigens heeft Hoeneß in dit bericht meer dan gelijk, want Barcelona is al een paar jaar aan het afglijden. Het heeft naar mijn mening te veel geld uitgegeven voor middelmatige aankopen, die Barca niet beter maken. Des te meer respect voor de bedrijfsvoering van Bayern, dat al jaren een prima beleid voert, geen gekke dingen doet, en toch om de prijzen blijf meespelen.

Hut ab Herr Hoeneß.

Deze man is wel de laatste die dit soort uitspraken mag doen gezien zijn verleden.

Haha verraad ook Alaba nog is even door te zeggen dat die graag voor Barcelona wilde spelen. Hij geeft overigens wel gewoon gelijk, Andere clubs gaan failliet terwijl zij door kunnen gaan

Altijd fan geweest van Barcelona. Maar ben een groot deel van die sympathie kwijt geraakt. Hopelijk waait er snel weer wat frisse wind doorheen. Ik verwacht een leuke wedstrijd, met als uiteindelijke winnaar Bayern.

Schoufinisme is altijd de conclusie dat bij Duitsers bekend staat..en dat praat over arefaillissement.Volgens mijn heeft deze man al eens met de clubkast lopen rommelen,en geld in eigen zak gestoken van spelers die verkocht waren toen die tijd. Maar deze man kan beter zijn mond houden.. want verstand van Barcelona zal ie nooit hebben.

14 september 2021 om 19:02

oei oei oei vlug op de teentjes getrapt. Het is te zien wat u bedoelt met Duitsers. Qua mentaliteit zijn er regionale verschillen. Hoeneß reageert hier typisch Zwabisch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Elche60
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger32
Sergio BusquetsMiddenvelder30
F. de JongMiddenvelder30
M. BraithwaiteAanvaller32
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren