‘Onana is nu de gebeten hond bij Ajax, en dat is niet terecht’

Zaterdag, 11 september 2021 om 14:09 • Laatste update: 14:29

Mike Verweij vindt het niet terecht dat André Onana momenteel de gebeten hond is bij Ajax. Volgens de Ajax-watcher van De Telegraaf hebben de Amsterdammers getreuzeld toen de 25-jarige doelman twee jaar geleden zijn contract wilde verlengen. Verweij zegt in Kick-Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf, dat Ajax in de behandeling van Onana niet te veel moet vasthouden aan zijn principes.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door supernico31)

Ajax moet juist terug naar principes. Als ze niet oppassen worden ze gepiepeld door Brobbey, onana, mazraoui en Gravenberch. Hoeveel miljoen lopen ze dan mis. Balans technisch zo ongeveer 0, maar jeugdspelers zijn juist de grootste klappers omdat ze voor nop op de balans staan. Tijd van compassie en meedenken is voorbij. Meedenken moet je verdienen. Dat geld momenteel vooral voor Tagliafico. Die heeft verdiend dat er mee gedacht wordt.

11 september 2021 om 02:39

Veels te kort door de bocht. Iedere speler heeft z'n eigen verhaal. Brobbey met Mazroui vergelijken is grootste onzin. Mazroui heeft zich altijd als een prof gedragen, zelfs toen de waardeloze Veltman zijn plek moest overnemen. De jongen is altijd als kleuter behandeld met een jeugdcontract. Hij moest zo hard vechten en Ajax hield hem aan het lijntje terwijl zijn contract afliep destijds.. En nu precies hetzelfde.
Dus je persoonlijke gevoelens moet je even doorslikken. Het is business uiteindelijk.

11 september 2021 om 08:13

Totaal niet te kort door de bocht en volgens mij ben jij niet objectief. Kluivert, Brobbey en bij Mazraoui begint het er ook op te lijken. Zogenaamd komt alles goed, is toch je clubbie, blah blah. Om vervolgens perse weg te willen. Bij Kluivert was Ajax nog op tijd, bij Brobbey trapten ze er al in en bij Mazraoui lijkt het ook voor zoete koek geslikt te worden. Tekenen or banken, die houding mag echt zeker terug komen. Dat er voor bepaalde spelers uitzonderingen worden gemaakt (schone bv die jaarlijks kon aangeven of hij door wilde of een nieuw avontuur) is logisch. Dat moet je wel verdienen. Ajax houdt Mazraoui helemaal niet aan het lijntje, contract voorstel ligt er gewoon. Mazraoui houdt Ajax aan het lijntje, het komt allemaal wel goed, maar hoe het precies zit weet hij zogenaamd niet, laat hij over aan zijn zaakwaarnemer en intussen overgestapt naar Raiola.....

11 september 2021 om 08:36

En waarom is hij overgestapt naar Raiola? Omdat hij altijd onderbetaald is en ook het huidige voorstel geeft niet de juiste status (basisspeler) aan. Deze jongen wil dolgraag bij Ajax blijven maar er moet wel waardering uit het voorstel spreken.

11 september 2021 om 11:14

Ik ben het wel met Ninjakai eens. Ajax moet zich niet laten piepelen. Ik denk ook wel dat Ajax zijn plafond is.
Maar zo’n voorbeeldige Ajax speler is het ook niet altijd geweest. Destijds toen Ajax hem vroeg om niet naar Marokko te gaan voor oefen interlands met oog op Corona toen moest en zou hij gaan.
We zullen zien of hij wil blijven. Maar Ajax en Raiola komt tot op heden nooit goed. Dus de druk er maar op en banken.

11 september 2021 om 15:26

En jij weet hoeveel Ajax Mazraoui heeft aangeboden in het nieuwe contractvoorstel? Voor hetzelfde geldt heeft Ajax een prima aanbod gedaan, maar wil Mazraoui gewoon gratis weg om elders 3x zoveel te krijgen. Weet jij veel.

11 september 2021 om 15:31

gdoxu, hoe ziet het voorstel er precies uit dan, o ingewijde?

11 september 2021 om 16:03

Mazraoui wil niet gratis weg. Die wil juist bij tekenen en heeft duidelijk aangegeven

Zijn woorden.... “alle partijen willen het en als de handtekeningen gezet zijn, komt het snel genoeg naar buiten "
“Ik heb ook geen vertrekwens ingediend. En ik denk ook niet: ik kom op leeftijd en moet nu de stap maken”, zo gaat Mazraoui verder. “natuurlijk is die ambitie er wel. Als voetballer bij Ajax sta je er goed op in Europa. En er zijn wel betere competities dan de Nederlandse. Dat wil ik wel meemaken, maar voor nu hoef ik niet weg.”
“Ik zit hier al zestien jaar. Als er van beide kanten waardering is, ben ik niet de moeilijkste.”

Dat is 3 weken geleden. De media zit mensen alleen maar op te hitsen omdat hij naar Raiola gaat. Meteen komt iedereen weer met verzonnen verhalen aan zetten. Mazraoui is geen Brobbey.....

11 september 2021 om 17:29

@soccerfan, ja leuk, ik ken dat verhaal al meer dan 10 jaar. Bouy, Maxwell, Grygera, Tete, vd Wiel, Brobbey, Kluivert jr, Bakker... Het enige dat veranderd zijn de spelers die het stukje tekst van Mino uit hun hoofd hebben geleerd en voor de camera opdreunen.

12 september 2021 om 11:12

Ja, ja. Zulke teksten zijn leuk voor de bühne, maar eindstand zit je dalijk misschien met de gebakken peren. Vertrouw voetballers niet meer op hun woord na alle voorbeelden die zijn geweest in het verleden waar ook dergelijke teksten werden gegeven.

11 september 2021 om 10:00

Of gewoon ten aller tijden je beste 11 opstellen. Je tekent zowel als speler en als club allebei voor een bepaalde tijd. Dan moet je er gewoon rekening mee houden dat zowel speler als club wijzen naar het duur van het contract. Dat zie je bijvoorbeeld bij veerman bij Heerenveen die nu niet weg kan. Andersom geldt het net zo als een speler niet wil verlengen is dat zijn goed recht. Als onana zijn vorm weer haalt dan zou ten had toch gek zijn om stekelenburg te laten staan

11 september 2021 om 14:36

Maar er spelen hier andere factoren mee. Ajax is erg coulant geweest richting Onana en dan verwacht je datzelfde respect terug. Dat is niet gebeurd.

11 september 2021 om 14:35

Precies dit. Ajax heeft natuurlijk de luxe om principes even overboord te gooien, maar nu dreigt het wat vaker niet positief uit te pakken. Dan moet je inderdaad terug naar de principes en voorbeelden stellen. Bovendien vind ik het argument van Verweij nogal vreemd, aangezien Ajax volgens mij al een tijdje geleden gesprekken had gestart voor een nieuw contract. Dat daar dan niets is uitgekomen, dat kan. Echter heeft Ajax de keuze gehad om dwars te liggen toen meneer de dopingregels overtrad. In plaats daarvan is Ajax zeer coulant geweest en krijgen nu stank voor dank. Dat moet je als club niet langs je heen laten gaan en direct aantonen dat dergelijke ondankbaarheid niet getolereerd word.

11 september 2021 om 15:54

Die jongens uit de eigen jeugd zien ook dat Ajax gigantische bedragen betaald voor spelers in de herft van hun carrière en ook nog deze spelers gigantische salarissen aanbiedt, maar als ze willen verlengen met eigen jeugd komen ze niet eens op 1/3 van dat salaris en wat betreft mazraoui, die als enige op amateur basis speelde werd verteld dat er geen toekomst voor hem zat bij de club .door keihard werken heeft zichzelf laten zien en nu is hij aan zet om zijn eisen te stellen .ook bij Onana die ziet dat een haller die nog niks voor Ajax heeft betekent tekengeld krijgt en een gigantische salaris . Waarom niet bv Onana 10 mil tekengeld bieden en contract met 3 jaar verlengen ipv straks weer een b keeper halen voor 10 mil

11 september 2021 om 17:31

We vergeten even voor het gemak hoe Overmars zelf bij Ajax is weggegaan?

Gaat De Telegraaf, die langer dan een jaar een ongefundeerde heksenjacht op Ten Hag hield, hier even de blauwhelm uithangen? Nota bene Mike Verweij die iedereen de maat neemt bij Ajax, die hier de rol van Moeder Theresa op zich neemt. Moet niet gekker worden…

11 september 2021 om 00:54

Gelukkig zijn er ook fans van andere clubs die goed zien dat de Telegraaf al jaren bezig is om mensen binnen de club zwart te maken. Ik denk soms echt dat het iets persoonlijks is.

11 september 2021 om 07:06

Wat me vooral opvalt was dat Mike eerder aan de andere kant van het verhaal stond; pro Ajax. En nu opeens roept ie al een tijdje dit soort teksten. Heel bijzonder. Ik vind het een vermakelijke podcast maar daar is alles mee gezegd.

11 september 2021 om 08:01

Gister was er nog een artikel met een quote uit verweij's podcast waarin ie zei dat Ajax Onana niet meer op moest stellen..

11 september 2021 om 10:00

Het is natuurlijk wel vreemd dat Onana niet speelt. Die is toch gewoon twee klassen beter dan die twee oude keepers. Als Stekelenburg gaat duiken kan je in de tussentijd heel de Lord Of The Rings trilogie kijken voordat hij bij de grond is

11 september 2021 om 11:12

Wie zegt dat Onana niet gaat spelen? Hij mag toch nog niet spelen? In November gaan we wel zien wat Ten Hag gaat doen

11 september 2021 om 14:02

Onana is tm november geschorst...

11 september 2021 om 16:50

Ok, dan heb ik niks gezegd

Die Valentijn leest zeker voetbalzone. Leest alle populaire reacties en vormt dan een mening die precies het tegenovergestelde is.
Als Onana niet verlengt is die gewoon klaar, die gaat never nooit meer geaccepteerd worden door het publiek.

11 september 2021 om 00:46

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben het voor de verandering een keer eens met Valentijn. Gewoon opstellen, Ajax en Onana zijn een contract aangegaan en we moeten zo lang als we kunnen gebruik maken van zijn diensten. Met of zonder Onana kan dit jaar wel eens betekenen wel/geen overwintering in de CL

11 september 2021 om 04:45

Eens, Onana is by far de betere keeper en daarnaast zit je geen jong talent in de weg. Nu is de situatie ook wel bijzonder na de schorsing… We zullen zien.

11 september 2021 om 07:24

Voetbalfans blijven raar daarin. Onana heeft zoveel punten gepakt. Dat hij niet wilt bijtekenen is zijn goed recht. Hij wilde al eerder gaan. Hij heeft op dit moment net zoveel restwaarde als Stekelenburg en Pasveer. Gewoon de beste laten keepen dus.

Onana is degene die betrapt is op doping. Ajax heeft de keeper al die tijd beschermd en gewoon rustig z'n salaris betaald. Geen een fan verwacht dat André een langdurig contract gaat tekenen, maar op deze manier maakt Verweij er een verhaal van als of Ajax de grote boeman is. Sorry, voor de Telegraaf journalisten maar hun houding richting Overmars, Ten Hag en v.d Sar is al jaren schandelijk negatief. Lijkt er op dat de krant telkens weer een nieuwe stok vind om de Ajax leiding mee te willen slaan. Ik ben er eigenlijk helemaal klaar mee.

11 september 2021 om 01:55

Vergeet niet Ajax is een kille en zakelijke club,
Onana heeft op dit moment de moker in handen,lacht de ballen uit zijn broek

11 september 2021 om 17:20

Huh? Haha, wat een onzin. Elk woord haha. Ajax is een ontzettend warme club. Dat zeggen heel veel oud-spelers en daarom komen er ook geregeld spelers terug. Ook in de top van de club heerst al jaren een uitstekende sfeer, want anders waren onze directeuren al lang en breed weggeweest. Onana heeft verder toch geen enkele moker in handen? Zijn rol is, wat mij betreft althans, uitgespeeld bij Ajax. Gewoon lekker laten banken/tribune en eind van het jaar pas laten vertrekken. En hij zal in deze situatie echt niet gelukkig zijn met zijn situatie.

11 september 2021 om 02:52

En daarbij vertellen ze weet onwaarheden. Want Ajax durfde het niet aan moet Onana, want Tim Krul wed gehuurd. Door een blessure van Krul moest Onana wel keepen. En dat deed hij wel overtuigend. Maar als Krul niet geblesseerd geraakt was, dan had het zomaar kunnen zijn dat de meeste hier nooit van Obama gehoord hadden. Want in jong was hij van alles, maar niet overtuigend. Al kon je zien dat jij talent had.

11 september 2021 om 05:13

Obama, waar ken ik die ook alweer van? Was dat niet een ambtenaar ergens in de usa?

Verder heb je wel gelijk hoor, dat er maar weinigen zijn die hadden zien aankomen dat onana zo goed zou worden

11 september 2021 om 16:12

Ik had al van Obama gehoord voordat ik van Onana had gehoord!

Uiteindelijk draait het om de poen. En dat behaal je door succes. Of andersom. Hoe je het ook wilt zien.
Dus dat betekent je beste elftal opstellen waarmee je de kans vergroot om succesvol te zijn, vooral in Europa. De marktwaarde van de spelers en van de merk Ajax is daarvan afhankelijk.
Dus waarom zou je miljoenen Euro's mislopen vanwege je ego? Als je een evenwaardige keeper hebt, ok, dan is de keuze niet moeilijk.
Bovendien zouden de aandeelhouders ook niet erg blij mee zijn om een superkeeper niet te laten spelen vanwege de ego van de club, waardoor er miljoenen worden misgelopen.
Deze issue staat natuurlijk los van het feit dat wij het verhasl niet inhoudelijk kennen.
Hij wilde dus al 2 jaar geleden al verlengen. Waar wacht Overmars op dan?
Hetzelfde valt te zeggen over Mazroui en Brobbey. Waarom zolang wachten?

11 september 2021 om 09:27

Korte vs lange termijn visie. Onana opstellen zonder contractverlenging schept een precedent wat langdurig nadelige vervolgen heeft vs potentieel korte termijn succes

Onana zal nooit meer onder de lat moeten gaan staan. Daar pakt hij ajax het hardst mee. Want je bent toch niet goed wijs als je de club die je salaris tijdens jouw grote misstap gewoon heeft door betaalt, helpt?
Ik hoop dat jullie inzien dat dit Sarcastisch is. Bij ajax weten ze heus wel dat ze dit verkeerd hebben aangepakt en bij ajax weten ze ook wel dat er leven na Onana is. Er al heus wel een goede opvolger komen en anders moeten ze eens samen met king van Gaal eens gaan kijken naar die keeper ergens in Duitsland, lol.

Getreuzeld, wie is het die zo treuzelt, Inter wou hem toch en wat onderling gepraat van zijn zaakwaarnemer en de club weet niemand. Maar ze wachten gewoon tot hij transfervrij is. Wie is dan degene wat verkeerd is en terecht kritiek krijgt. Hij werd in de tijd dat hij niet kon spelen toch doorbetaald

Ik ga er echt vanuit dat Onana zijn laatste wedstrijd voor Ajax gekeept heeft. Via de achterdeur kan hij vertrekken ondanks alle eerdere mooie prestaties. Verder pijlsnel Gorter voor de leeuwen gooien. Hij kan het aan en verdient 200 procent steun!

Vind niet dat AJAX veel te verwijten valt... Spelers zijn niet eerlijk: weten al dat ze weg willen maar blijven zeggen dat ze graag willen blijven, maar blijven de boot afhouden, omdat ze bang zjjn dat bv geen basisplaats hun mogelijke toekomstperspectief schaadt.
Zeg gewoon "ik wil/ga weg" en niet "we komen er wel uit" ... "ik wil graag blijven".
Je onderhandeld met je club en als je denkt dat je er niet uit komt moet je je conclusie trekken en eerlijk zijn en niet rekken.....

Valentijn Driessen en Mike Verweij ziteen altijd maar tegen Ajax aan te schoppen
En hoevaak zitten ze er naast (ook bijna altijd)
van Gaal had ook gelijk toen hij hem eens goed de les las
Driesen weet vaak helemaal niet waar het precies over gaat, maar zit zijn eigen frustraties te spuien, netto als hij in het programma doet
Voor de actualiteit kijk ik altijd naar VI, maar Derksen en deze 2 zijn al jaren vreselijk gefrustreerd, en dan is dit programma voor hen gewoon een therapie

Natuurlijk ligt het niet aan Onana, het ligt aan de ander. Onana heeft een contract met Ajax en heeft Ajax enorme schade berokkend. Heeft hij deze schade met Ajax al afgerekend? Hoe luidt zijn plan om dat te verrekenen terwijl zijn salaris wordt doorbetaald?

11 september 2021 om 16:12

Die 'schade' is verrekend met de waarde die hij heeft gekregen als keeper bij Ajax. Die was eerst positief en nu is dat weer bijna nul.

Het wordt iedere keer weer gezegd, maar dat salaris doorbetalen is gewoon een dooddoener. Ajax had daar weinig keuze in. Of je betaald zijn salaris of je ontslaat hem. En aangezien de mogelijke transwaarde ruim boven de salariskosten lagen zou het vanuit Ajax gezien extreem dom zijn geweest om de beknibbelen op het salaris. Er is geen wereld waarin Ajax EN salaris kan inhouden EN de transferinkomsten krijgt. Het was een kleine investering met mogelijk groot rendement. Die actie had niks met steun of vertrouwen te maken. Behalve voor de marketing afdeling.

Onbegrijpelijk dat een journalist gaat zeggen wat Ajax moet doen... Volgens mij is de leiding bij Ajax oud en wijs genoeg om zelf keuzes te maken. Zo'n journalist heeft makkelijk praten, lekker vanaf de zijkant, lekker zonder enige vorm van verantwoordelijkheid. Ik neem iemand die op deze leeftijd bij de Telegraaf werkt als journalist in ieder geval een stuk minder serieus dan Overmars. Het zou fijn zijn als ze dat zelf ook eens gaan inzien. Dat je stukjes over voetbal kan schrijven voor je werk betekent niet dat je er verstand van hebt/weet hoe je beleid moet voeren. Driessen en Verweij lijken echter te denken dat zij alle wijsheid in pacht hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

75 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren