‘Ik denk dat Devyne Rensch nu al een stap verder is dan Sergiño Dest’

Donderdag, 9 september 2021 om 06:52Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:21

Devyne Rensch maakt een stormachtige ontwikkeling door. De achttienjarige verdediger debuteerde nog geen jaar geleden in de hoofdmacht van Ajax en mag zich ook Oranje-international noemen. Zijn vuurdoop in het WK-kwalificatieduel met Turkije (6-1) luisterde hij woensdag op met een assist op Donyell Malen, die het zesde Oranje-doelpunt voor zijn rekening nam. Rensch zit volgens Peter van der Horst nog maar op ‘zestig procent van zijn kunnen’.

Van der Horst trainde Rensch jarenlang bij amateurclub VV Unicum en voorziet een mooie toekomst voor de kersverse Oranje-international, die 31 duels voor Ajax heeft gespeeld. “Ik begrijp dat mensen zich afvragen of het allemaal niet te hard gaat. Ik vind dat niet. Sterker, ik ben van mening dat hij nog maar op zestig procent van zijn kunnen zit. Er zit nog zoveel potentie in”, verzekert de oud-voetballer aan de Stentor.

Barcelona is de club waar Rensch van droomt. “Die droom heeft elk jochie. Het verschil met Devyne is: voor hem is het wellicht haalbaar. Nu speelt Sergiño Dest daar. Maar laten we eerlijk zijn: daar hoeft Devyne niet onder voor te doen. Ik denk dat hij nu al een stap verder is”, zo verzekert Van der Horst.

Rensch moest zes jaar geleden bijna stoppen met voetballen vanwege groeipijnen in zijn hak. Een fysiotherapeut paste shocktherapie toe waardoor de doorbloeding in zijn rechterbeen verbeterde en de tiener zich kon terugknokken. Dat deed hij zo goed dat hij, toen nog als aanvaller, in no-time bij Jeugdplan Nederland speelde. “Daar viel Devyne, een exceptioneel talent, direct op", vervolgt Van der Horst in het regionale dagblad. "Niet alleen voetballend gezien. Ook door zijn motoriek en manier van lopen. Net een antilope. Ik vergelijk hem niet voor niets met Frank Rijkaard.”

“Verder was hij slim, rustig en ontzettend snel. En hij heeft een goede techniek en is tweebenig.” Rensch had de clubs voor het uitkiezen en liep ook stage bij PSV. Dat was geen onverdeeld succes. “Ze vonden hem niet goed genoeg voor een plek in de jeugdopleiding.” Hij kreeg in 2016 een kans in de jeugd bij Ajax en ontving vier jaar later de Abdelhak Nouri-trofee, als grootste Ajax-talent van het jaar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

Ik vind hem in verdedigend opzicht stabieler dan Dest, die stond positioneel niet altijd even goed en compenseert veel met zijn snelheid. Aanvallend beter in de combinatie, volgens mij had zelfs Veltman een betere voorzet dan Dest statistisch gezien. Geen idee hoe hij nu bij barca speelt overigens. Lekker blijven doorontwikkelen en dan komt er ongetwijfeld een mooie club. Barca zou ik niet doen, over een jaar of drie is Ajax toch een stapje hoger

9 september 2021 om 07:29

Over een jaar of drie is er een investeerder die alles heeft opgelost bij Barcelona. Een sjeik uit Qatar of zo…

9 september 2021 om 09:04

Moet er niet aan denken dat Barcelona zo diep zinkt dat een oliesjeik ze koopt. Dan ben ik er gelijk klaar mee. Zonde van zo'n prachtige club.

9 september 2021 om 10:10

Als overmarsie weg is kan ajax hun geld weer investeren in de matige spelers en dan s jouw droom alweer verpest

9 september 2021 om 10:14

Als overmarsie weg is gaan spelers als kluivert en brobbey wel bij de club blijven en word het geen vreemdelingen legioen zoals nu het geval.... weg met die marc die altijd perse voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten...

On topic,
Rensch word een hele aardige centrale verdediger maar lang geen wereldtop want komt fysiek tekort ivm andere cvs van zijn leeftijd. Op de back positie is dest gewoon veel sneller en laat dat nou heel bellangrijk voor een back zijn...

9 september 2021 om 10:22

Als jij denkt dat Overmars bepaalt wat het salarisplafond voor dit soort talenten is, dan heb je het toch mis denk ik.

9 september 2021 om 10:23

@martijnovic,

Marc heeft mede gezorgd dat Ajax weer op de kaart staat, natuurlijk ook fouten begaan, maar ook wel prachtige dingen gedaan. Denk aan bijvoorbeeld Tadic, Blind, Antony, Alvarez, Martinez, Daramy, Berghuis, de verkoop van Frenkie en Matthijs.

Als jij zegt: Weg met die Marc, dan denk ik dat je Ajax-hart niet zo groot is. Ik zou hem een contract geven voor het leven.

9 september 2021 om 10:28

Klopt de tijd voor Overmars was het veel minder een vreemdelingen legioen, met allemaal spelers uit de eigen jeugd of topaankopen. Dan denk ik aan spelers als Atouba, Kuffour, Oleguer, Lodeiro, Chivtanic, Cuenca of Luque. Stuk voor stuk veel betere spelers dan Martinez, Alvarez, Neres, Antony etc...

9 september 2021 om 12:02

Ben het met je eens maar Daramy hoort uiteraard niet in dat lijstje. Dat moeten we nog maar zien. Berghuis op 4m per jaar vind ik nou ook niet perse de allersterkste move.

9 september 2021 om 10:39

@jk-Ajax
Nou ik kan je vertellen.. ik kijk elke wedstrijd van Barcelona en Dest heeft inmiddels zeer zeker wel een betere voorzet dan veltman, en jk denk niet dat rensch verder is dan dest , doordat Dest met de beste spelers van de wereld traint word hij steeds beter, ik zie hem alleen maar groeien, naast zijn Champions league ervaring speelt hij ook veel interlands met Amerika waar hij ook veel ervaring op doet

Ik zeg niet dat rensch hem niet voorbij kan of gaat streven, maar op dit moment is Dest verder.

9 september 2021 om 10:55

Mitchel Bakker traint ook met de besten van de wereld maar die vind ik er nog steeds geen reet van kunnen. Ik vraag me dan ook af hoe zeer je zoiets als argument kunt gebruiken. Mooi dat Dest dan eindelijk wel een voorzet voor de goal weet te krijgen, zijn OPTA statistieken vanuit de eredivisie lieten zijn dat hij van de top en subtop clubs het minst geslaagde percentage voorzetten had.

Tja, denk dat de ‘jongetjes’ in NL een keer anders moeten dromen want Barcelona is voorlopig figurant in de Europese top. Leuke geschiedenis maar daar voetbal je niet meer mee voor de prijzen. Zoveel zullen ze ook niet meer betalen gok ik.

Die actie bij de 6-0 vond ik echt goed. Een back met techniek en overzicht. Zie je ook niet elke dag.

9 september 2021 om 07:54

Alleen en echt alleen als je niet elke dag voetbal kijkt, zie je dat niet. Heerlijke actie hoor, maar laten we aub niet overdrijven. Dat een ex-coach of wat dan ook zo overdrijft snap ik dan wel weer, prijzen altijd zulke jongens. Van al die drie RB’s van het afgelopen jaar heeft Mazraoui echt meer kwaliteiten dan zowel Dest als Rensch.

9 september 2021 om 08:55

Rensch is juist van alle 3 het minste talent, nu is rensch natuurlijk wel erg jong en fysiek heeft hij dan weer een voordeel op de rest dus wie weet. Maar afgelopen seizoen zag je dat we opbouwend vanuit zijn kant wel problemen hadden toen hij speelde omdat het echt beperkt was zodra er iets meer druk kwam en hij minder tijd had, alles was een tikkie terug.

9 september 2021 om 08:57

Minst talent? Dest vind ik toch wel het minst talentvolle hoor. Alsof je een lukoki als rechtsback hebt staan.

9 september 2021 om 12:29

Lukoki rechtback? noem is op waarom lukoki dan? Dest heeft een hele hoge handelingsnelheid waar de meeste backs jaloers op zijn is snel en heel wendbaar, daarbuiten is ie aardig 2 benig en heeft ie ook nog een goed schot. Drukzetten op dest heeft bijna geen zin waar rensch juist de persoon in waar je druk op moet zetten. sinds mazraoui terug is spelen de spelers naast hem ook beter omdat hij ze uit de problemen houdt in tegenstelling tot rensch die vaak niet onder de druk uit kan voetballen. rensch kan vaak pas voetballen op de helft van de tegenstander omdat je daar alle tijd hebt. Vergis me niet verkeerd ik vind dat ie beter kan voetballen dan gemiddelde back maar van deze 3 heeft hij het minste kwaliteit maar goed dat kan nog komen want hij is erg jong. (wat dest ook is overigens)

9 september 2021 om 13:18

Vorig jaar heeft Dest toch echt een paar potten voor Barca gespeeld waar de tegenstander heel graag van profiteerde. Toen had Destinho onder druk zetten wel degelijk heel veel zin.

9 september 2021 om 14:20

Tuurlijk maakt hij nog wel fouten maar hij is ook pas 20 he en speelt bij barca waar het niveau echt een stuk hoger is qua tegenstanders. Maar rensch zou daar zeker nog niet klaar voor zijn gezien ik rensch bij ajax al vaak nog niet rijp genoeg vind ogen. Wel vind ik het alle 3 hele goede/talentvolle backs hoor en vooral mazraoui ben ik fan van alleen die is natuurlijk net wat jaartjes ouder.

9 september 2021 om 16:02

Rensch minst talentvol? Mazraoui kreeg pas op relatief late leeftijd een profcontract, was altijd een figurant in de jeugdelftallen om de echte talenten te dienen terwijl Dest in de jeugd een aanvaller was. Omdat dat geen succes was is hij als nood op de backpositie gezet. Ook Mazraoui is eigenlijk toevallig back geworden, was t/m jong Ajax een middenvelder. Beiden behoorden niet tot de grote talenten i.t.t. Rensch.

10 september 2021 om 09:30

en rensch komt relatief kort nog van fc unicum waar de jeugd 3e tot 1ste klasse speelt. zelfs de gemiddelde 2e klasse senior speler heeft divisie niveau gespeeld in de jeugd.

De afgelopen 10-15 jaar zijn er een heleboel backs bij Ajax doorgebroken die allemaal als toptalent gezien werden. Sommige hebben een leuke carrière maar het zijn allemaal geen topspelers geworden. Sommige verre van zelfs. Ik zeg niet dat Rensch hetzelfde gaat gebeuren maar het begint weer hetzelfde. Enorme hype en een zeer vroege oproep voor Oranje.

9 september 2021 om 08:03

Kun je nagaan dat Rensch eigenlijk n centrale verdediger is, maar dus als back gebruikt word.

Wat goed is, komt snel. Zo enorm is de hype toch niet? Bovendien gaat ie Dumfries er niet uit spelen, dan is t ok om n talent erbij te halen.

9 september 2021 om 08:14

Ik zou niet uitsluiten dat ie Dumfries er wel uitspeelt, mocht ie bij Ajax vast in de basis komen.

Rensch is voetballend veel beter, dus zeker tegen tegenstanders waarin je pressie wil spelen is ie een goeie optie.

Maar eerst maar eens een basisplek bij Ajax.

9 september 2021 om 08:45

Rensch is misschien voetballend beter, maar Dumfries heeft laten zien heel belangrijk te kunnen zijn voor oranje en heeft een gigantische inzet die veel andere spelers gewoon niet hebben.dumfries is stabiel geweest bij PSV en heeft het ook daar laten zien. Dumfriesis zeker nog verder, en dat zeg ik als Ajacied. We hemelen de spelers wel heel snel op en scheppen veel verwachtingen, terwijl bij Ajax elke voorgaande rechtsback, met als uitzondering Dest, allemaal zijn teruggevallen. Laat het hem eerst maar eens even zien en een vaste plek bij Ajax veroveren voor een langere periode.

9 september 2021 om 09:46

In een 433 komt Dumfries voetballend tekort. In een 532 kwam hij wel goed tot recht.

9 september 2021 om 10:03

Nou stabiel bij psv vind ik wel meevallen, vooral het laaste seizoen was hij echt matig(toegegeven dat waren er wel meer bij psv). In oranje speelt hij wel vaker een goeie wedstrijd idd

9 september 2021 om 10:25

Dumfries is nu zeker verder, maar dat is ook niet zo gek tegenover een 18 jarige.
En Rensch zal zich eerst moeten ontwikkelen.

Maar ik bedoel meer dat ik Dumfries geen zekerheidje vindt om de komende 8 jaar de rechtsback van oranje te zijn. Daarvoor heeft ie toch teveel minpunten.

Terwijl ik bijv Bijlow er wel gewoon de komende 10 jaar in zie staan.

9 september 2021 om 11:56

Ik sluit het wel uit. Ik zie het ook zo gebeuren dat Rensch er de volgende interlands niet eens bij is. Natuurlijk speelt hij Dumfries er sowieso niet uit

9 september 2021 om 08:20

Een keer moet t wel raak zijn denk ik dan. Een keer komt idd die wereldtopper aan. Hopelijk deze rensch.

9 september 2021 om 08:27

Volgens mij valt die hype toch wel reuze mee. Wat mij opvalt is dat van alle rechtsbacks die aangekocht zijn de meeste zijn geflopt. En dat de eigen jeugdspelers het daar tot op heden veel beter doen. Mazraoui, Dest en nu Rensch vergeleken met die gekke backs zoals Orejuela en Kristensen

9 september 2021 om 11:55

Kristensen doet het overigens nog best goed bij Salzburg. Die gaat waarschijnlijk wel een transfer maken na dit seizoen als hij het in de Champions League met Salzburg ook laat zien.

9 september 2021 om 08:41

Rensch die "enorm gehypet" wordt? Ik zal het wel gemist hebben gok ik.. Wordt totaal niet veel over deze jongen gesproken en mag een keertje invallen voor Dumfries in een gewonnen wedstrijd voor Nederland. Nou, nou, wat een hype zeg..

9 september 2021 om 10:00

Ja, ik zit er weer met verbazing naar te kijken. Op een of andere manier weten mensen ( misschien supporter van Ajax?) spelers van Ajax iedere keer weer zo op te hemelen. Ik blijf me verbazen daarover. Rensch? Wat heeft die jongen nou precies laten zien om te kunnen zeggen dat hij beter is dan Dest? Waarom is die jongen überhaupt opgeroepen voor het Nederlandse elftal. Ongelofelijk, wat Benzema terecht aangeeft. Er zijn zo veel spelers doorgebroken bij Ajax die vervolgens de volgende stap niet gehaald hebben. .

9 september 2021 om 10:30

@nick_10,

Het is ook vaak andersom, mensen die juist spelers van Ajax proberen af te kraken.
Waarom hij opgeroepen word voor Nederlands elftal?!
Omdat wij geen rechtsback hebben die kan voetballen.
Elke speelminuut bij Ajax prima gespeeld, goede techniek, snel, verdedigend goed, prima voorzet, goed overzicht.

9 september 2021 om 11:49

@j3ro3ntj33__ - Karsdorp kan aardig ballen, heeft een prima seizoen achter de rug, is nu basisspeler onder Mourinho, en is op dit moment verder dan Rensch.

9 september 2021 om 12:35

Pff jij doet alsof het een wereld back is. Nou kan je vertellen dat het allemaal wel meevalt hoor.

9 september 2021 om 13:21

j3ro3ntj33__ Had misschien Karsdorp ook wel geselecteerd. @louisvangaal lees je mee? Fcgrun050 heeft een tip voor je.

9 september 2021 om 10:05

@benzema.

"de afgelopen 10-15 jaar zijn er een heleboel backs bij Ajax doorgebroken die allemaal als toptalent gezien werden."

Kan je ook namen noemen wie je allemaal bedoelt?

Vd Wiel was een goede back, alleen mentaliteit was niet helemaal voor topsport.
vd Rhijn is inderdaad een hype geweest.
Boilesen begon aardig, werd naar Barca geschreven en dus inderdaad een hype
Mazzroui doet het geweldig en staat er goed voor bij aantal grote clubs. Was niet als toptalent gezien in de jeugd.
Dest zit bij Barca en afwachten hoe hij verder gaat ontwikkelen. Was een buitenspeler.
Rensch wordt vooral gezien als toekomstige CV of zelfs Cvm
Klaber speelt over een jaar bij PSG of Man City

Zijn er namen die ik nu vergeet? Indien niet, dan valt het toch mee? Gaat dan vooral om vd Rhijn en Boilesen die stempel toptalent hadden en veel hype was.

9 september 2021 om 10:29

Kenny Tete. Overigens ook Riedewald maar die speelde vooral CV

9 september 2021 om 10:47

@tv11

O ja die 2. Die werden wel redelijk gehypte.
Veltman had ik ook moeten benoemen, die dan weer niet. Maar was eigenlijk ook meer CV vanuit de jeugd

Goed debuut bij Oranje, maar niet vlekkeloos. Vond de tegengoal deels zijn schuld, hij passte de bal al te kort naar Bijlow. Voorlopig dan ook gewoon Dumfries als nr 1 voor rechtsback.

9 september 2021 om 08:09

Echt onzin. Die bal was prima, de tegengoal was 100% Bijlow zijn fout. Snap echt niet dat mensen dat in zijn schoenen proberen te schuiven. Bijlow moet die bal gewoon goed raken en er is niets aan de hand.

9 september 2021 om 08:29
Als Rensch die bal niet zo kort naar Bijlow passt, dan is er niets aan de hand.
Dus hoe kun je nu zeggen dat het 100 de fout van Bijlow is? Wie brengt nu wie in de problemen? De schuld afschuiven op een keeper is in dit geval erg gemakkelijk, die is niet voor niets keeper. Die staat er om ballen tegen te houden, niet om actief mee te doen aan de opbouw.9 september 2021 om 08:54

"als Rensch die bal niet zo kort naar Bijlow passt, dan is er niets aan de hand." Nou, nu was er nog altijd niets aan de hand hoor, ik heb net de herhaling nog een paar keer terug gekeken maar er was niet zoveel mis met die pass van Rensch. De pass was aan de korte kant maar Bijlow had echt tijd zat om die bal heel simpel weg te schieten, Dervisoglu was nog minstens 1,5m van hem vandaan toen Bijlow de bal raakte met zijn voet. Zo'n situatie moet een keeper vrijwel ieder duel wel eens mee dealen. Omdat Bijlow kiest voor een (te korte) pass op Van Dijk kan Dervisoglu hem onder druk zitten en profiteert Under. Honderd procent Bijlow's fout is wellicht wat overdreven (een tegengoal is zelden 100 procent de schuld van 1 individu) maar hij mag toch wel grotendeels op conto van de doelman hoor, Ik vond het een overtreding overigens, had m.i. gewoon afgekeurd moeten worden, maar dat terzijde.

9 september 2021 om 09:06

Rensch speelt hem te kort naar Bijlow, Bijlow doet 2 stappen naar voor en passt hem te kort naar v Dijk. v Dijk doet geen stap naar voren, waarschijnlijk omdat hij geen risico wilde lopen denk ik, waardoor de turkse speler er nog bij kan. Ik vind het vooral v Dijks schuld die vooral bezig was met individueel overleven ipv de echt de 0 willen houden. Tevens werkt het inhouden van v Dijk volledig averechts want hij werd daardoor juist geraakt door de sliding.

9 september 2021 om 09:27

@alexvidal, Wauw, Ik weet niet wat ik leest. Er zijn twee fouten vooraf gebeurd en je geeft 100% van Dijk de fout? Je bent net als die commentator. Hij heeft helemaal niets over Bijlow gezegd, omdat hij niets negatief wilt vertellen aan ons. Zo zie je het maar dat de commentator een speler voorkeur heeft. Gaf zelf Rench de schuld. Maar hey ik ben niet dom hoor. Je kan deze tegendoelpunt 100% aan Bijlow rekenen...prettige dag verder.

9 september 2021 om 11:58

Die bal was prima?! Dan ben je in ieder geval niet veeleisend. Die bal was vreselijk. Van Bijlow daarna ook. Beiden even slecht. Daar waar ik Bijlow wel graag in Oranje houd trouwens

9 september 2021 om 12:00

@Cannigia: Bijlow en Rensch evengoed schuldig. Sneu met zo'n debuut, maar gelukkig de 6-1. Echt een erbarmelijke pass. Commentator noemde alles van Blind bijvoorbeeld goed. Dus waar ging zijn voorkeur naar uit?

9 september 2021 om 17:23

@Lanjouwer, je hebt net de verkeerde persoon voor je haha. Blind zet ik als eerste op wedstrijdformulier. Wat een slimme speler. Soms word ik ook vergeleken met Blind. We hebben bijna hetzelfde speelstyle.

9 september 2021 om 18:05

Dat verbaast mij dan zeer. Slimme speler, maar heeft veel en veel te veel aan kwaliteit ingeleverd in een vroeg stadium. Het is niet meer de topper van eerst. Als linksback erg zwak. Als CV gaat het nog en als CVM kan hij ook best renderen, maar dan moet je er renners omheen zetten. En om een tactiek nu op Blind af te stemmen gaat echt heel ver

9 september 2021 om 08:09

Als de bal iets aan de korte kant is moet je hem al keeper toch weg peren? Nee Bijlow wilt het voetballend oplossen, speelt de bal naast van dijk met iemand in zijn rug. Verder uitstekende wedstrijd van Bijlow daar niet van.

9 september 2021 om 09:30

Een keeper is een keeper, die is er niet om problemen voetballend op te lossen.
Die bal hoort gewoon niet terug gespeeld te worden door Rensch.
Ik begrijp echt niet dat dit 100% de schuld van Bijlow is.
Bijlow had het anders kunnen oplossen, maar het is zeker niet alleen zijn fout.

9 september 2021 om 09:36

Even los van die fout - want ik vind dit wel een fout van Bijlow, die moet gewoon die bal wegschieten - vind ik Bijlow wel echt een verademing in het doel van Nederland. Wat een rust straalt die gozer uit, zekerheid en razendsnel in een 1 tegen 1 duel. Echt hopen dat die heel blijft en zich ook door ontwikkelt.

9 september 2021 om 08:25

Ik neem aan dat Bijlow bij al zijn tegengoals analyseert wat hij beter kon doen ook als het geen fout van hem was dus dan zal hij op zijn minst concluderen dat hij het wel wat anders kon aanpakken. Ik ben al blij dat als hij nog een fout maakt dat dat het altijd is als de wedstrijd al gespeeld is. Nac thuis bij een 5-0 voorsprong. Elfsborg thuis bij een 5-0 voorsprong en nu dus Turkije thuis bij 6-0 voorsprong. De laatste blunder die ik kan herinneren bij 0-0 is tegen Ajax in 2018.

9 september 2021 om 10:32

Thuis tegen Drifa? Was de 1-2 geloof ik

Beter zijn dan Dest is dan ook niet zo moeilijk. De hype rond Dest is altijd overdreven. Enige wat hij kan is hard rennen. Verdedigend een amateur, kan best ballen, maar aanvallend dan weer niet. En als @JK-Ajax gelijk heeft over Veltman en betere voorzet, is dat nog triester want Veltman stelt ook niet zoveel voor. Die heeft partijtje matige wedstrijden voor Ajax gespeeld zeg. Ajax heeft al jaren geen goede backs meer gehad. laatste was VD wiel en tagliafico, alleen de eerste heeft na Ajax en PSG nergens meer gepresenteerd, had wat meer verwacht na vertrek Ajax en de laatste is ook niveaus gezakt; was eerst de back waar je niet voorbij kwam, dat is nu alles behalve het geval. Gelukkig gaat het met de centrumverdedigers stuk beter afgelopen jaren met Sanches en De Ligt en vergeet ik vast nog wel 2

9 september 2021 om 07:56

Mazraoui vind ik persoonlijk ook een goede back die voornamelijk door blessures nooit echt snelle stappen heeft kunnen maken.

9 september 2021 om 08:03

Nee klopt, die heeft mij in iedergeval bijna nooit teleurgesteld. Die mag er wel bij. Ben benieuwd waar hij terecht komt na Ajax

9 september 2021 om 08:20

@maurootje, misschien blijft Maraoui wel tot het einde van zijn carriere bij Ajax. Kan toch? En hetgeen jij over Dest vermeld is ook wel wat overdreven of niet. Bayern Munchen wil hem graag hebben (al bij AJAX en later ook nog bij Barcelona) en hij speelt nu bij Barca. Nou dan ben je echt geen amateur, zoals jij aangeeft. Sterker nog: ik denk als Dest voor het NL-tal had gekozen, hij de vaste rechtsback was geweest en niet Dumfries.

9 september 2021 om 08:27

Heb je hem zien spelen bij Barcelona? pure middelmaat, wordt voorbij gelopen en komt zelf niemand voorbij en zowel gebeurd er niets en ik bedoel niet letterlijk een amateur, bedoel, kom op, maar wat ik wel letterlijk bedoel is dat hij middelmaat is en dat loopt er ook rond bij Barcelona.

9 september 2021 om 09:19

Je oordeel over een speler moet niet gebaseerd zijn op (zogenaamde) interesse van topclubs. Choupo-Moting en Braithwaite zijn ook geen wereldtop toch? Wil niet zeggen dat er geen potentie zit in Dest, maar het probleem wat ik nu zie is dat hij eigenlijk nergens in uitblinkt en vooral heel roekeloos speelt.

Als je dat vergelijkt met Mazraoui: Die heeft echt een plan als hij naar voren komt, kan geweldig combineren en ik vind zijn verdedigende skills echt fantastisch.

9 september 2021 om 09:19

Heb jij hem wel zien spelen vraag ik me af.. of baseer je je beoordeling op die ene wedstrijd tegen psg die je gezien hebt? Je moet niet vergeten dat dest op dit moment nog steeds pas 20 is. Barca heeft emerson gewoon verkocht ipv dest, emerson die gewoon bij betis een uitstekend seizoen achter de rug heeft. Sergio roberto was ook altijd een prima back die houdt hij er ook uit. En het is ook onzin dat hij bij Ajax zogenaamd verdedigend te kort kwam, alleen maar omdat tadic 1x tegen hem heeft staan schreeuwen of derksen dat een keer geroepen heeft? Bij Ajax werd hij heel zelden voorbij gespeeld en hoe oud was hij toen 17/18? Het is nog geen wereld topper maar op je 20ste al zo veel ervaring op het hoogste niveau, en het zelfs bij barca aardig doen zegt echt wel wat. Kan alleen maar hard rennen volgends jou, maar bij blind is het zeker weer is veelste langzaam en bij davies is het zeker opeens wel weer gevaarlijk? Dest doet het gewoon prima bij barca maar mensen moeten natuurlijk een excuus vinden om hun ongelijk te verklaren van hun vooroordelen dat hij alleen maar zou banken bij barca.

9 september 2021 om 09:31

@rayvg het feit dat Emerson verkocht is zegt natuurlijk helemaal niks. Barcelona zit in geld problemen dus lijkt me zelfs in dit scenario logischer om te denken dat Emerson meer waard was dan Dest, vandaar die keuze. Ik weet het niet iig, maar je logica is echt te simpel door het zo met elkaar te vergelijken.

9 september 2021 om 08:55

Het is ook iets Nederlands tegenwoordig om talenten hevig op te hemelen. Kijk hoe Gakpo ineens word omschreven, Stengs, Boadu, Kluivert, Rensch, Timber, Bergwijn, Kokcu (en al die anderen). Nu wil ik nog niet oordelen over Timber en Rensch omdat ze nog niet eens 20 jaar zijn(?), maar stuk voor stuk zijn de verhalen groter dan hun daadwerkelijke kwaliteiten.

9 september 2021 om 09:16

Ja ben ik met je eens. In Nederland begin als je toptalent totdat je het tegendeel bewezen hebt. Ik denk ook dat een eerste seizoen een stuk makkelijker is dan een 2e seizoen. In het begin is alles nieuw, spannend, super gemotiveerd. Mensen kijken dan nog blanco naar je, je staat nog op 0 fouten. Maar de meeste gaan de verwachting van toptalent niet waar maken.

9 september 2021 om 09:33

Ja eens. En bij dat rijtje zitten echt wel spelers waarvan ik denk: nou, dat kan een grote worden. Maar geef ze de tijd. Het buitenland is echt wel een ander niveau dan Nederland. Van die hele rij die jij noemt, was eigenlijk alleen Bergwijn echt top van de Eredivisie en die heeft het al lastig genoeg in Londen. Dus een leuk talent betekent niet meteen: internationale topvoetballer.
Ik vind Rench persoonlijk een hele prettige voetballer, vooral door het gemak waarmee hij voetbalt, hoewel ik bij Ajax Mazraoui nog een slag beter vind. Leuk voor die jongen dat hij Oranje nu al heeft gehaald en goed speelde tegen een zwak Turkije, maar hij heeft nog veel tijd om zich te ontwikkelen. Laten we hopen dat hij dat doet. Nederland kan wel weer wat goede voetballers gebruiken

9 september 2021 om 11:26

Nou, dat hangt er ook vanaf waar ze spelen hoor. Ik moet zeggen dat de talenten van Feyenoord zich altijd 2 of 3 seizoenen moeten bewijzen alvorens ze door de rest van Nederland ook gezien worden als talent. Geertruida speelde afgelopen seizoen meer en beter dan Rensch en gelijkwaardig aan Timber, maar werd zelfs door Van der Looy niet op waarde geschat en in eerste instantie niet geselecteerd. Dan wordt altijd de CL-ervaring aangehaald, maar een Timber had net 1 wedstrijdje CL ervaring meer dan een Geertruida en evenveel EL ervaring. In de competitie was Geertruida 2x talent van de van de maand, dus hij liet zich wel degelijk gelden. En toch worden Timber en zelfs Rensch door het merendeel van Nederland hoger ingeschat.
En noem me maar een calimero, maar het is gewoon een constatering en zeker geen sneer ofzo. Ik heb er ook geen waarde oordeel over, het is puur iets dat opvalt
En Kokcu wordt alles behalve gehyped, terecht ook vanwege de voorgaande seizoenen, maar hij is inmiddels gewoon goed bezig en nog steeds maar 20 jaar. Ook een Bijlow en een Malacia krijgen nu pas wat meer waardering.

9 september 2021 om 09:11

'Beter zijn dan Dest is dan ook niet zo moeilijk. De hype rond Dest is altijd overdreven'. Klopt voor 100%! Ik durf je wel te verzekeren dat Dest echt middelmaat is. Zelfs een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. Hiermee bedoel ik dat Dest een speler niet voorbij komt en strand, vervolgens doet hij het nog een keer. Zoekt weer één op één en komt weer niet voorbij. Precies op een identieke manier balverlies. Al zet je daar Michel Breuer komt ie nog niet voorbij. Waar hij soms wel opvalt is zijn Touzani's acties in kleine ruimte wel uitkomt. Dest heeft snelle voetjes waardoor het lijkt dat het een goede speler is, maar dat is hij absoluut niet. Het is gezichtsbedrog!

9 september 2021 om 10:34

Veltman heeft meer goede wedstrijden gespeeld dan je denk. Europees gewoon zichzelf staande kunnen houden. Dat hij alles tegen zich heeft is iets anders. Hij heeft een carriere waar veel ED spelers van kunnen dromen.

Nu al een stap verder? Rensch is op weg een vast waarde bij Ajax te worden, Dest is dat bij Barcelona. Wie is dan een stap verder?

Kan aan mij liggen hoor... Maar who cares wat een oude jeugdtrainer van een amateurclub te melden heeft.

9 september 2021 om 10:10

Helemaal niets natuurlijk. Hij werkt niet voor niets bij een amateurclub....

Heerlijk dat oud Hollandse opertunisme. Hij heeft nog geen seizoen eredivisie in de benen en nu is hij al beter dan Dest die al veel meer heeft laten zien en in een veel hoger aangeschreven competitie een gewaardeerde kracht is.

9 september 2021 om 10:45

@tornado,

Dus jij schat Madueke ook niet beter in dan Berghuis, want ook Madueke heeft nog geen vol seizoen goed gespeeld, maar iedereen ziet toch dat hij goed is ?!

Vind dat altijd zo'n rare opmerking: "hij heeft nog geen goed seizoen gespeeld." Echte toppers haal je er naar 5 wedstrijden ook wel uit (ongeacht of Rensch een echte topper is of niet).

10 september 2021 om 10:42

Rench is talentvol maar of hij een topper wordt is verre van zeker. Vele "talenten" zijn hem voorgegaan en bleken uiteindelijk toch minder talentvol dan gedacht.

10 september 2021 om 11:01

@tornado72,

Heb je zeker gelijk in. Maar er zijn ook talenten die gewoon verkeerde keuzes hebben gemaakt. Neem als voorbeeld even Madueke, als hij dadelijk ineens 10 stappen hoger gaat (man. City bijvoorbeeld). Dan kan het zomaar zijn dat zo iemand op de bank beland. Daardoor in een negatieve spiraal geraakt en er nooit meer bovenop komt.

Ik post hier misschien eens per 2 jaar. Maar ik moet jullie trouwe posters wel complimenten geven voor de manier waarop jullie onderling discussiëren met elkaar. Ik heb wel eens op het VI forum gekeken. pfff het is echt heel erg gepolariseerd en met name de Ajax-fans doen daar ontzettend goed aan mee (sorry voor die ajacieden die dat nooit of zelden doen). Hier zie ik veel respect voor elkaars mening.
Even on topic: Rensch is zeker een groot talent. Ik vind het alleen opmerkelijk dat Ajax steeds vaker verdedigende talenten naar voren brengt daar waar ze de aanvallers elders vandaan moeten halen. Als je kijkt naar Bijv. PSV: Memphis, Bergwijn, Malen, Gakpo, Madueke en in mindere mate Vertessen. Het is wel eens anders geweest toch?

9 september 2021 om 11:25

@zekerneutraal,

Ajax heeft nooit zelf echt talent in de voorhoede opgeleid.

Wij kochten op 16-20 jarige leeftijd gewoon goede spelers in. Noem een Suarez en Ibra (extreme gevallen natuurlijk) en deze werden bestempeld als talenten van Ajax, maar het enige wat Ajax deed is ze door laten breken. Dit natuurlijk omdat ze de naam hebben. Je ziet dat Ajax nog steeds hetzelfde project probeer te hanteren op alle postities. Kijk bijvoorbeeld naar een Gorter, Schuurs, Alvarez, Antony, Daramy etc. Zijn allen spelers die rond de 20-jaar gekocht werden, Dit is vooral omdat je natuurlijk nooit voor elke positie spelers talenten hebt rondlopen die ook daadwerkelijk doorbreken op het niveau dat je wilt nastreven, of gewoon simpelweg wel talentvol zijn, maar momenteel nog niet ver genoeg zijn.

Ben oprecht onder de indruk van Rensch en Timber. Ook veel meer het gevoel bij deze twee dat ze het ''gaan maken'' dan bij vorige spelers uit de jeugd van Ajax.

Niet negatief bedoeld, maar vindt Rensch echt een betere indruk maken in Ajax 1 dan Sergino Dest. Dest stond defensief vaak echt verkeerd en was in mijn ogen nog te vaak ''dromerig''.
Vaak corrigeerde Dest het dan met zijn enorme snelheid. Aanvallend was hij wel aardig en je zag dat hij een goede basistechniek had. Echter moet ik zeggen: die techniek van Rensch is in mijn ogen beter. Daarnaast heeft hij het voordeel t.o.v. Dest dat hij echt volledig tweebenig is in mijn ogen. Heerlijke actie ook bij die laatste goal van Oranje. Gewoon een ''truc'' en vervolgens met je verkeerde been (geloof ik) zo'n lekkere bal geven. Heerlijk!
Dest was volgensmij wel iets sneller dan Devyne, dat dan weer wel.

Ajax mag zich oprecht in de handjes klappen met de jeugd en ook met het scoutingsapparaat/de aankopen sinds Overmars er zit. Ja, er zitten ook misperen tussen als een Marin en noem het maar op, maar dat hou je altijd.

Er wordt tegenwoordig, gelukkig, gericht ingekocht. Jonge/relatief jonge spelers als Daramy, Neres (destijds), Antony, Alvarez, Schuurs, Gorter, Martinez en dergelijke, aangevuld met ''oude rotten''/ervaren spelers als Haller, Tadic, Blind, Berghuis, Klaassen, Tagliafico.

En dan inderdaad de jeugd die doorbreekt de afgelopen jaren, met als absolute hoogtepunt destijds De Ligt met Frenkie de Jong.

Gelukkig support ik twee teams, want van de ander wordt ik momenteel niet heel blij. Ajax gelukkig wel!

Rensch heeft volgens mij een voorkeur voor zijn linkerbeen. Ik zag hem laatst bij Ajax Showtime met links latje trappen namelijk. Ik zou vol inzetten om hem linksback te laten worden in dat geval. Positie waar veel minder aanbod is dan de rechterkant. Potentieel de back dan voor de komende 12 jaar in het NL elftal.

Leuk talent hoor, en in potentie een vaste waarde voor Oranje, maar nu nog te vroeg. Ik kan het me niet voorstellen dat hij nu al beter is dan Karsdorp die basis speelt bij As Roma.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 18 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 5 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 2 0 1 0
2020/2021 Ajax 18 3 0 0
2020/2021 Jong Ajax 11 3 0 0
2019/2020 Ajax U19 8 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hij moet bijtekenen, anders moeten ze bij Ajax Rensch daar neerzetten’

Devyne Rensch moet op de rechtsbackpositie de voorkeur krijgen boven Noussair Mazraoui zolang laatstgenoemde zijn contract niet verlengt, zo stelt voormalig Oranje-international Peter Boeve. De Marokkaans international heeft een aflopend contract...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren