Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van ‘t Schip geeft Ajax-fans hoopvol nieuws over blessures Kaplan en Bergwijn

Laatste update:

Steven Bergwijn kan dit weekend mogelijk zijn rentree maken bij Ajax in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Dat meldt trainer John van ‘t Schip via de website van zijn club. Een hamstringblessure hield de aanvaller de afgelopen weken aan de kant. Ook Ahmetcan Kaplan kan dit weekend mogelijk spelen.

“Als alles zo doorgaat, dan is hij (Bergwijn, red.) er zondag hopelijk bij”, aldus Van ‘t Schip. “Maar hij kan sowieso geen negentig minuten spelen. De kans is wel klein dat Steven Berghuis erbij is tegen Sparta.” Berghuis was herstellende van een knieblessure, toen woensdag werd gemeld dat hij ook door zijn rug was gegaan, waardoor hij er tegen Aston Villa (4-0 nederlaag) ook niet bij was.

Voor Ajax was het donderdag in Birmingham in alle opzichten een pijnlijke avond. Buiten de 4-0 nederlaag, zag Van ‘t Schip ook drie van zijn verdedigers met blessures uitvallen. Kaplan, Josip Sutalo en Devyne Rensch moesten allen de strijd voortijdig staken.

Ook over Kaplan is Van ‘t Schip hoopvol richting de wedstrijd van dit weekend tegen Sparta. “Wat ik van de dokter begreep gaat het nu redelijk met hem. Er is een kans dat hij er zondag bij is", aldus de hoofdtrainer van Ajax.

Kaplan kreeg vrijdag nog meer goed nieuws. Hij werd namelijk voor het eerst door bondscoach Vincenzo Montella opgeroepen voor de Turkse nationale ploeg. Of Kaplan fit genoeg is om daar te kunnen debuteren, is nog onduidelijk.

Van ‘t Schip ziet dat zijn ploeg het na een midweekse Europese wedstrijd vaak moeilijk heeft in de Eredivisie en zet de boel op scherp. “Dat mag geen excuus zijn en we moeten er zondag gewoon weer staan tegen Sparta. Het is belangrijk om drie punten te halen om te zorgen dat we die vijfde plek weten vast te houden."

De situatie van Sutalo en Rensch is momenteel nog onduidelijk en het is dan ook onbekend of zij van de partij zullen zijn tegen Sparta. Ajax staat vijfde in de Eredivisie, maar wordt in de nek gehegen door NEC, dat slechts één punt minder heeft dan de Amsterdammers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pffft, fijn dat Kaplan niets ernstigs heeft. Die jongen brengt zoveel rust met zich mee in die paar potten die hij heeft gespeeld, dat JvS eigenlijk niet om hem heen kan.

15 maart 2024 om 17:46

Hij is op dit moment de beste CV die Ajax heeft. Maar vind hem af en toe wel wat wild in de duels en snel met zijn slidings. Maar hij is nog jong en heeft onmiskenbaar talent. Maar laten we nog heel even wachten om hem weer meteen te bombarderen als topper. Dat was Hato ook en kijk hoe die nu presteert.

Ook deze jongen krijgt nog een terugval, dat is inherent aan jonge spelers.

15 maart 2024 om 19:17

Het grappige is dat ondanks de terugval van Hato ik hem nog steeds een stuk beter vind dan die Sutalo. Dat zal hetzelfde zijn bij Kaplan, kan me niet voorstellen dat die veel slechter gaat spelen dan een Sutalo wanneer hij een dipje krijgt. Daarnaast zie je bij een Hato en Kaplan de potentie ervan af druipen. Bij Satulo krijg ik steeds meer het indruk dat er niet veel meer inzit, gewoon van het niveautje van der Hoorn.

15 maart 2024 om 19:21

Iedereen heeft het maar steeds over de potentie van Hato, het kan aan mij liggen maar ik zie daar helemaal niks van. Heb zelfs het idee dat iedereen elkaar maar een beetje napraat.

15 maart 2024 om 19:54

Deels eens, zet Hato bij een andere club neer en hij wordt als een talentje neergezet. Bij Ajax ben je eerder een toptalent.

John, wanneer een midweekse wedstrijd geen excuus mag zijn, begin er dan ook niet over!!!
En ga nu maar terug naar de traditionele 4-3-3 opstelling, de laatste 2 wedstrijden waren niet om aan te zien en het resultaat was waardeloos.

Ik zou hem rustig inbrengen en gewoon als wissel gebruiken eerst. Hopen dat Van t'schip is stopt met zijn obsessie met Hlynsson en een keer een tweede aanvaller zoals Forbs naast Brobbey zet als die weer met 5 verdedigers gaat spelen. Je kan echt wel prima een 5-3-2 spelen in plaats van die 5-4-1 wat totaal niet werkt met Taylor en Hlynsson.

15 maart 2024 om 17:50

Snap sowieso de positiviteit rond Hlynsson niet echt. Die jongen heeft een goede basistechniek, maar komt voor de rest in alles (nog) tekort. Qua fysiek en snelheid is het net een B-junior en voetballend is hij absoluut niet goed genoeg om dat te compenseren.

15 maart 2024 om 17:54

En dan speelt die ook nog is op een positie wat niet eens zijn eigen is. Dat is nog het meest vreemde want inderdaad Hlynsson is nou niet een denderende speler. Ook nooit echt een groot talent geweest toen die nog bij Jong zat. Maar ja hoe Van t'schip hem elke week opstelt lijkt het erop alsof het een topspeler is onder hem.

15 maart 2024 om 18:03

Is ook binnen Ajax nooit als een groot talent gezien. Ajax heeft gewoon gefaald een creatieve 10 te halen. Want dat zou Taylor wel even oplossen. Als Almada was gekomen dan speelde Hlynsson nu waarschijnlijk bij de Graafschap. In het huidige Ajax breekt matige jeugd niet alleen door, ze krijgen ook nog belangrijke rollen

15 maart 2024 om 19:18

Of je zet Berghuis op 10 en Godts op rechtsbuiten.

Ik wil Hlynsson niets tekort doen, die jongen is echt jong en hoort eigenlijk nog in de jeugd te spelen. Maar het klopt, hij komt nog tekort opendoet moment voor de basis.

15 maart 2024 om 21:01

Dsdkr

Hlynsson is 20 en dan ben je echt geen jeugd speler meer.

Hoop waarop? Dat we 6e worden ipv 9e?
Of dat bergwijn nog 4x scoort zodat ie meer oplevert

Speel iig met Godts zolang die andere twee er niet zijn! Je moet wel wat aanvallers opstellen!

Die kleine Portugees Conceição speelt de pannen van het dak in Porto, die hadden ze nu goed kunnen gebruiken.

Hoop dat van t schip weer naar 433 gaat dan met bergwijn op links en godts op rechts. Brobbey zo alleen voorin doet gewoon zeer om te zien. En hato met kaplan centraal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren