Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax accepteert schikkingsvoorstel KNVB: Devyne Rensch meerdere duels geschorst

Laatste update:

Ajax heeft het schikkingsvoorstel van de KNVB voor een schorsing van Devyne Rensch geaccepteerd, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De 21-jarige back van de Amsterdammers kreeg een rode kaart in het thuisduel met FC Utrecht (2-0) en is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

De rechtsback annex centrumverdediger stampte zondagmiddag in de laatste tien minuten van de wedstrijd hard op de enkel van FC Utrecht-aanvaller Sam Lammers en kreeg van arbiter Sander van der Eijk aanvankelijk geel. Na tussenkomst van de VAR werd de kaart naar de rode kleur veranderd.

Rensch mist door de schorsing in ieder geval het thuisduel met Fortuna Sittard van aankomende zondag en het uitduel op Het Kasteel bij Sparta Rotterdam. De verdediger is wel gewoon inzetbaar voor het treffen tegen Aston Villa op donderdagavond. Dan speelt Ajax de heenwedstrijd in de achtste finale van de Conference League tegen de nummer vier van de Premier League.

John van ’t Schip kan dus gaan puzzelen om de absentie van Rensch op te vangen in de Eredivisie. In de wedstrijd tegen FC Utrecht kwam de rechtspoot uit als één van de drie centrale verdedigers, maar hij heeft de meeste wedstrijden bij Ajax op de rechtsbackpositie ingevuld. Daar lijkt voorlopig Tristan Gooijer te blijven staan, zeker nadat Anton Gaaei nog verder in de pikorde is gedaald na diens optreden tegen AZ (2-0 verlies) van ruim een week geleden.

In het centrum maakte Ahmetcan Kaplan tegen FC Utrecht veel indruk. Josip Sutalo was niet van de partij tegen de Domstedelingen wegens de blessure die hij opliep op het trainingsveld van de Amsterdammers.

Rensch pakte tegen FC Utrecht zijn tweede rode kaart in het eerste elftal van Ajax. Vorig seizoen pakte de in Lelystad geboren verdediger rood in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (0-0).

Rensch trad begin dit seizoen toe in de befaamde ‘Club van 100’ van Ajax. De verdediger maakte zijn debuut voor de Amsterdammers in het seizoen 2020/21 op de Oude Meerdijk tegen FC Emmen (0-5). Sindsdien kwam Rensch acht keer op het scorebord en noteerde hij zeven assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach ja, was te verwachten. Echt een gemis is het niet imo.

Dan zal waarschijnlijk toch weer Sutalo ingepast moeten worden, ben benieuwd. Aan Rensch zelf mis je niet zo veel. Die jongen heeft sinds 2021 in zijn debuutjaar geen enkele progressie geboekt. Was op zijn piek toen een leuke frisse back, maar in zijn tweede seizoen als back-up van Nous was het al een stuk minder. Het blijft me verbazen dat Ajax bij vertrek van Nous vol op hem inzette als vervanger terwijl hij dat nou niet bepaald afdwong qua prestaties. Nu 3 jaar en 2 aankopen verder zijn we nog steeds aangewezen op deze matige speler als minst slechte optie op rechts. Hij is nu vrijwel overal geposteerd achterin en op elke positie komt zijn slechte timing, half ingrijpen en dromen pijnlijk naar voren. Wil Ajax weer stappen maken naar de nationale top en Europese subtop kun je hem hooguit als back-up houden in een goed draaiend team, maar liever zie ik dat we matige jeugd nou eens gaan doorselecteren. Rechts en linksback wat mij betreft prio nummer 1 komende zomer

4 maart 2024 om 18:06

Ja, Rensch mag ook wat mij betreft definitief voor de basis elf worden afgeschreven.
Zelfs in een systeem wat hem meer bescherming en zekerheid zou moeten bieden blijft hij schutteren. Als we dan toch met dit systeem gaan spelen, kun je veel beter Sutalo opstellen. Die zal zich in dit compacte systeem een stuk sneller thuis voelen.

4 maart 2024 om 18:41

Ik snap het op zich wel. Liet in zijn debuutseizoen oprecht sterke potentie zien. Ik dacht echt dat we een 1:1 vervanger voor Nous hadden. Dus ik snap wel dat ze hem de kans gaven, ook toen het minder liep. Vooral gezien de dip die talenten wel vaker hebben.

Bij Rensch bleek de dip jammer genoeg gewoon z'n niveau te zijn. De dingen waar hij aan moet werken zijn niet eens voor een coach echt trainbaar. Die moet je als topsporter hebben of zelf kunnen ontwikkelen. Jammer, maar goed. Hoop voor hemzelf ook dat hij komende zomer verkocht wordt. Lijkt me gewoon niet fijn om iedere wedstrijd zo te moeten spartelen.

4 maart 2024 om 18:46

Maar na zijn prima debuut half jaar heeft hij toch in het seizoen erna als back up vrijwel iedere wedstrijd dat hij moest opdraven oprecht slecht gespeeld. Dan vind ik het als topclub een flinke beloning. Er had gewoon direct een 1-op-1 vervanger voor Nous gekocht moeten worden ipv de dure Bergwijn die qua positie overbodig was en Rensch had het met diegene kunnen uitvechten zoals het bij een topclub hoort te gaan. Ze kochten Sanchez ook enkel omdat Rensch gigantisch door de mand viel in de JC schaal.

Zonde. Ondanks dat hij niet het niveau van een Timber haalt, is hij redelijk stabiel. En beter dan Sutalo of Gaeei (al is voor beiden weinig nodig). Terecht rood, ook al denk ik niet dat het opzettelijk was. Tijd voo Medic?

4 maart 2024 om 18:11

Sorry totaal niet mee eens. Rensch speelt al geruime tijd in het eerste en heeft weinig overtuigende wedstrijden gespeeld.

Dat je zegt dat hij beter dan Gaaie is kan ik nog begrijpen (omdat Gaaie simpelweg geen Ajax niveau is). Maar Sutalo die vanuit Kroatië komt in een zeer slecht lopend elftal is echt niet slechter dan Rensch. Denk eens terug aan Alvarez die ook een jaartje nodig had. Rensch heeft al heel lang de kans gehad en nooit gepakt. Altijd half bakken en slap.

Gewoon Sutalo(mits niet meer geblesseerd uiteraard) voor Rensch er in. Zeker met Henderson, Mannsverk en Kaplan met wat meer stabiliteit om hem heen kan Sutalo zomaar beter gaan presteren.

4 maart 2024 om 18:47

Rensch is het niet, maar Sutalo toch ook niet.
Die is 24, dan mag je er in de eredivisie wel een keer staan, ongeacht of je in een slecht draaiend team komt en moeite hebt met de communictie.

Ik vind de vergelijking met Alvarez ook niet terecht. Om te beginnen was die drie jaar jonger dan Sutalo, overigens ongeveer even oud toen hij kwam als Rensch nu is, dat zou eerder een argument zijn om Rensch de tijd te geven dan Sutalo.
Alvarez had aanpassingsproblemen, maar lang niet zo groot als die van Sutalo. Bij Alvarez was het heel snel duidelijk wat hij niet en wat hij heel goed kon. Bij Sutalo ben ik nog steeds op zoek naar zijn sterke punten.

Natuurlijk helpen het elftal en de communicatie Sutalo niet. Maar je hoeft geen Nederlands te spreken of in een ingespeeld elftal te staan als verdediger om je eigen man uit te schakelen, fysiek duels aan te gaan of om een bal vooruit te spelen naar een speler die vrij staat.

5 maart 2024 om 01:40

Of Alvarez 3 jaar jonger was, maakt helemaal geen zak uit. Er zijn nou eenmaal spelers die een jaartje nodig hebben, en zeker in het slechtste Ajax ooit. Een slecht draaiend elftal, en niet kunnen communiceren is natuurlijk funest. Maar goed ik respecteer je mening, maar van mij krijgt hij nog een eerlijke kans.

4 maart 2024 om 18:12

Ik vind Rensch dus helemaal niet beter dan Sutalo. Hij is stabiel ja. Stabiel matig. Utrecht kwam bijna terug in de wedstrijd doordat Rensch weer eens niet ingreep.. Als je dit systeem blijft spelen is Sutalo sowieso een betere optie op rechts . Rensch kan zich dan focussen op de plek van gooijer.

5 maart 2024 om 07:01

Niet mee eens. Rensch is geen topper maar Sutalo heeft in elk geval het niveau niet. Ik heb heel lang nog de hoop gehad dat hij vooral aanpassingsproblemen had en het nog goed zou komen. Vooral omdat iedereen zo overtuigd was dat hij in elk geval wel een goede aankoop zou zijn mede omdat het een Kroatisch international was. Achteraf kun je zeggen dat ook dit een Mislintat flop is waar veel en veel te veel geld voor betaald is. Hij heeft ten opzichte van andere aankopen kansen genoeg gehad. Hij is echter week in week uit door de mand gevallen met zijn weifelende optredens. Na 3/4 seizoen kunnen we zo langzamerhand wel zeggen dat ook dit een miskoop is en nog een dure ook.

Mogen ze van mij een nieuwe regel van maken, Elke inzet over de bal is rood en drie wedstrijden schorsing. Ongeacht of en hoe je iemand raakt. Het kan maar duidelijk zijn.

Hij was met afstand de zwakste schakel bij Ajax gisteren en ben de KNVB dus dankbaar dat ze Schip even helpen met hem een keer niet op te stellen. Hopelijk gaan we progressie zien bij Sutalo de komende drie wedstrijden. Desnoods maar Medic of een verdedigende middenvelder centraal in de verdediging zetten maar even geen Rensch meer.

Als Ajax zijnde had ik dit niet geaccepteerd. 2 wedstrijden is veel te weinig!

On: Persoonlijk vind ik 2 wedstrijden (+1 voorwaardelijk) wel erg veel. Rood was al twijfelachtig, zeker omdat de scheids het van dichtbij beoordeeld heeft en een VAR in mijn ogen zich er dan niet mee moet bemoeien (als de scheids rood had gegeven geldt precies hetzelfde).

Daarnaast wel een opmerkelijk hoge straf nadat er 3 minuten een bijna vergelijkbare situatie ontstond waar niets mee gebeurd is. Heb veel leuke verhaaltjes voorbij horen komen over op de been of op de enkel, maar beide gevallen is een situatie waarbij een speler over de bal gaat en met gestrekt been tegen een tegenstander z’n voet/enkel komt. Waar bij Rensch de intensiteit harder was, zat het been van die Utrecht speler er weer voller op dan bij Rensch (die Lammers vervelend raakt maar meer de enkel schampt).

Ik zou Branco van de Boomen en linie naar achteren halen.

Schandalige straf. Schampt de tegenstander heel erg lichtjes. Er was totaal geen sprake van gevaarlijk spel. Moet je nagaan hoe krom het hier in Nederland is. Reijnders schopte Brobbey vorige seizoen de wedstrijd uit en kreeg geen rood. En voor dit incidentje krijgt Rensch 3 wedstrijden.

4 maart 2024 om 19:24

Geen gevaarlijk spel zegt ie... Geen opzet misschien, maar hij maait vol over de bal heen met zn noppen boven op de voet van de tegenstander. Echt onkunde.

4 maart 2024 om 19:25

Ik mis hem niet, maar wat je zegt klopt helemaal. Ik zag er niet eens rood in. Maar Lammers maakte een hoop misbaar, en ja, onze topvar Dieperink zag wel wat in dat toneelstukje. Even later een minimaal even zware overtreding op de voet van Taylor, en......???? Niet eens geel. Bij PSV-Feijenoord zag ik ook Geertruida eenzelfde overtreding maken, ook geen rood. Het is dus gewoon keur en willekeur.

4 maart 2024 om 19:32

Pinko ik snap dat het lastig is om zonder Ajax bril te kijken. Maar de speler van Utrecht stond op de bal en gleed eraf op de voet van Taylor. Rensch mist de bal finaal en raakt Lammers direct. Of Lammers nou z'n enkel breekt of niet, het is onbeholpen en gevaarlijk.

4 maart 2024 om 19:44

Maar kwark, dat is het ook als je de bal vooraf wel licht raakt. Dat maakt geen verschil. Sterker nog: de impact op Taylor was groter dan op Lammers. Dus geef ik Pinko gelijk: willekeur.

4 maart 2024 om 23:09

De overtreding is onbeholpen, en hij komt onbesuisd in, maar schampt alleen de bovenvoet van Lammers. Als je dan rood geeft geldt voor mij: gelijke monniken, gelijke kappen. En dat is een probleem binnen ons arbitragekorps. Schrijf ik neer met leesbril;-)))

5 maart 2024 om 08:58

@kwark,

Maar als je van de bal af glijd (hij raakt die bal echt minimaal), dan is het toch ook gewoon inkomen met een hoog risico ?

Of wil je zeggen dat als Rensch de bal minimaal had geraakt, hij ook niets had gekregen ?

5 maart 2024 om 10:46

Ondanks dat ik het geen rode kaart vond, kan ik begrijpen dat je hem wel geeft. Maar wat mij vooral stoort is dat er met verschillende maten wordt gemeten. Om nog maar niet de regel(s) over wel of niet strafbaar hands aan te halen. Want ook die is voer voor discussie.

Normaal zou ik wel balen van een schorsing langer dan 1 wedstrijd maar Rensch is echt zo'n onwijs matige speler, die mis je gewoon niet.

Liever ook niet tegen Aston Villa. Deze dromende slapjanus is minimaal de evenknie van Sutalo. Je kunt er maar weinig mee. Jammer dat hij niet voor langere tijd is geschorst. Want voor Joihn is dit een onmisbare schakel voor Ajax. Wat mij betreft: snel verkopen aankomende zomer. Ik las ergens dat Arsenal (jawel;-) belangstelling zou hebben. Veins onmisbaarheid en vang miljoenen. Kun je een echte verdediger voor halen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren