Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

3 belangrijke krachten Ajax op scherp in aanloop naar tweeluik met Aston Villa

Laatste update:

Drie spelers van Ajax moeten donderdagavond tijdens het Conference League-duel met Aston Villa rekening houden dat een gele kaart gevolgen heeft voor de return van volgende week in Birmingham. Jorrel Hato, Devyne Rensch en Brian Brobbey zijn bij een volgende gele kaart alle drie geschorst.

In de Europese clubtoernooien wordt een speler geschorst vanaf zijn derde gele kaart. Daarna volgt een schorsing vanaf de vijfde, zevende, negende, et cetera gele kaart. Hato, Rensch en Brobbey staan nu allen op twee gele kaarten.

Ajax ving het seizoen aan in de groepsfase van de Europa League. De gele kaarten uit die groepsfase zijn meegenomen naar de Conference League. Pas na de kwartfinales worden alle gele kaarten kwijtgescholden. Die regel is ooit ingevoerd om ervoor te zorgen dat clubs met een zo sterk mogelijk elftal in een Europese finale kunnen aantreden.

Trainer John van ‘t Schip kan tijdens het heenduel met Aston Villa niet beschikken over Josip Sutalo. De Kroatische mandekker is voor een wedstrijd geschorst na zijn rode kaart in de return tegen FK Bodø/Glimt (1-2 na verlenging).

Mocht Rensch donderdagavond tegen zijn derde gele kaart van het Europese seizoen aanlopen, dan kan Van ‘t Schip het jeugdproduct volgende week tijdens de return een-op-een vervangen met Sutalo.

Een gele kaart, en dus een schorsing, voor Hato zal de trainer van Ajax waarschijnlijk meer problemen geven. Het toptalent, dat deze donderdag zijn achttiende verjaardag viert, is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax.

Van ‘t Schip heeft Brobbey ongetwijfeld eveneens gewaarschuwd om niet tegen een onnodige gele kaart aan te lopen. De 22-jarige spits is dit seizoen enorm belangrijk geweest voor de Amsterdammers. Naast zijn doelpuntenproductie toont hij ook veelvuldig zijn waarde als aanspeelpunt. Na 34 wedstrijden in alle competities staat Brobbey op 19 goals en 8 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik tel 1,5 belangrijke kracht. Brobbey is 1 en Hato 0,5. Laat ze Rensch maar schorsen.

7 maart 2024 om 11:12

Afgelopen zondag had Rensch weer eens wat slaapmomentjes en een oliedomme rode kaart. De wedstrijden daarvoor was hij toch de beste/minst slechte verdediger een aantal wedstrijden.

Denk dat hij de zowel de beste optie als rcv en als rechter vleugelverdediger is op dit moment. Al zegt dat ook veel over Medic, Sutalo, Gaaei en Gooijer natuurlijk.

3 belangrijke krachten en dan noemen ze Rensch. Duidelijk dat de schrijver of clicks wil genereren of geen voetbal kijkt. Mijn hemel.

7 maart 2024 om 11:21

Het zegt misschien wel meer over deze selectie dan Rensch zelf. Alle andere rechtsbenige verdedigers zijn nog minder dan hij is.

7 maart 2024 om 11:25

Ik geloof in Sutalo. Nog steeds. Die is zoveel beter dan Rensch centraal in de verdediging. Dat mag hij bewijzen tegen Fortuna en Sparta?

7 maart 2024 om 11:35

Tinus ik ook, wil hem graag naast Kaplan zien. Denk dat hij dan veel beter zal spelen, links Hato en Gooijer rechts.

Zonder gekkigheid, het zal allemaal niet uitmaken. Ajax gaat gewoon de kattenbak in. Die winnen op dit moment nog niet eens van Ter Leede, als een paar spelers zoals Brobbey etc niet mee zouden doen.

7 maart 2024 om 13:50

Hohoho, niks mis met DE club uit Sassenheim

3 belangrijke krachten? Persoonlijk tel ik er maar 1 en dat is Brobbey. Rensch en Hato zijn toch echt allesbehalve belangrijke krachten? Rensch heeft altijd wel wat slaapmomentjes en Hato vind ik persoonlijk gewoon nog niet goed genoeg maar wordt toch echt al minstens een halfjaar als nieuw wereldwonder omschreven.

Leuk en aardig dat het mannetje pas 17 jaar oud is maar zolang je in Ajax 1 speelt moet je als Ajax 1 speler worden beoordeeld en dat gebeurt natuurlijk allesbehalve. Kan gewoon weg niet verdedigen en heeft vaak zat wat slaapmomenten vooral met buitenspel zetten. Dat hij aardig aan de bal is zegt me niet zoveel want als verdediger moet je toch echt als hoofd prioriteit kunnen verdedigen.

7 maart 2024 om 12:00

Denk dat Hato ook veel kenmerken heeft van een goede verdediger. Sterk in de duels, goede kopper, komt vaak goed voor de man, snel, kiest goed positie.

Buitenspel opheffen is me niet zo opgevallen. Wel vind ik dat hij te gretig is in 1 tegen 1 duels waardoor hij zich vaak heel makkelijk laat uitspelen.

Daarnaast kun je ook belangrijk zijn voor een team door gebrek aan beter. De andere opties zijn Medic en Sutalo. Als Hancko en Geertruida de andere opties zouden zijn waren ze natuurlijk minder belangrijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren