Portugese media zien beste speler van PSV die ‘niet bang’ was voor Benfica

Donderdag, 19 augustus 2021 om 09:15Chris Meijer

PSV heeft woensdagavond een goede indruk achtergelaten op de Portugese media. De Eindhovenaren kwamen in de eerste helft al met 2-0 achter, maar leden door een doelpunt van Cody Gakpo kort na rust uiteindelijk een nederlaag met perspectief. De doelpuntenmaker maakt de meeste indruk bij de Portugezen.

Tribuna Expresso kopt dat Gakpo ‘niet bang’ was voor Benfica. “Benfica verdween in de tweede helft, waarmee ze PSV in staat stelden om terug te komen in de wedstrijd. Gakpo, de beste speler bij PSV, zorgde ervoor dat alles nog open ligt in de return. Benfica zal nog hard moeten werken om de groepsfase van de Champions League te halen”, zo luidt de conclusie. “Gakpo was in de tweede helft maar moeilijk te controleren voor de verdediging van Benfica.”

“De instorting van Benfica moet Jorge Jesus zorgen baren, of het nu fysieke of tactische redenen had”, vervolgt het Portugese medium. “Jesus kan het zich niet veroorloven om de groepsfase van de Champions League voor de tweede keer op rij te missen. Benfica liet zien dat ze met een fris hoofd beter zijn dan PSV. Dus alleen met een fris hoofd zullen ze het volgende week niet enorm lastig krijgen in Nederland.”

‘Benfica verslaat PSV op weg naar de Champions League en de miljoenen’, kopt A Bola. “Gakpo lanceerde de wedstrijd in de tweede helft opnieuw, al slaagde Benfica erin om de voorsprong tot het laatste fluitsignaal vol te houden”, schrijft de krant. O Jogo en Récord wijzen eensgezind doelman Odisseas Vlachodimos aan als de grote uitblinker van het treffen tussen Benfica en PSV. “De doelman was de beste van het veld en zorgde ervoor dat de kostbare overwinning behouden werd”, stelt Récord. “Maar alles ligt nog open. Benfica heeft een voorsprong en dat is het beste nieuws uit het Estádio da Luz.”

“PSV gokte in de eerste helft voornamelijk op de snelheid en techniek van Noni Madueke”, schrijft Benfica zelf in het wedstrijdverslag op zijn website. “In de tweede helft kwam Madueke iets minder in het spel voor, maar vielen vooral Mario Götze en Cody Gakpo op aan de zijde van PSV. Vooral Gakpo, die vier schoten afleverde. Hij scoorde ook voor de bezoekers, kort na rust. Uiteindelijk boekte Benfica in de vijfde wedstrijd van dit seizoen zijn vijfde overwinning.”


Poll

Gaat PSV nog het hoofdtoernooi van de Champions League bereiken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door glennn)

Ik vond het gisteren een hele leuke wedstrijd. Beide ploegen hadden kansen en een paar leuke aanvallen maar Benfica ging er helaas beter mee om. Voor de rest zijn er een hele hoop positieve dingen te vermelden over PSV, alleen jammer dat voetbal geen jurysport is maar gaat om die doelpunten. Wat we in ieder geval kunnen concluderen is dat PSV veel verder is dan vorig jaar.

Gakpo speelde ook fantastisch. In de tweede helft lukte plotseling alles. Max kwam hierdoor ook helemaal in zijn element.

Mwene is de grote dissonant mijn inziens trouwens. Hier zal echt een andere speler voor moeten komen. Technisch stabieler, zoals Schmidt zei, maar hij komt echt tekort.

19 augustus 2021 om 09:42

Gister had ik denk ik voor Teze gekozen, maar volgende week voor Mwene. Die is sneller en aanvallend brengt hij wat meer. Benfica gaat alleen maar counteren, dan kan je de snelheid van Mwene goed gebruiken.

19 augustus 2021 om 09:45

Ja, maar ook aan de bal is het geen grootheid. Voetballend wellicht iets beter dan Teze, daar waar Teze verdedigend weer iets sterker zal zijn. Echter is dit verschil verwaarloosbaar en komen zij beiden tekort. Teze vond ik centraal prima, maar het is geen rechtsback.

19 augustus 2021 om 11:32

Ik vond Max de dissonant. Leek het niet te kunnen belopen allemaal en daardoor ook vaak te laat of gewoon niet aanwezig. Mwene speelde denk ik meer naar zijn mogelijkheden. Kan gewoon niet beter imo.

19 augustus 2021 om 11:49

hier ben ik het volledig mee eens. Max speelt de laatste tijd matig. En mwene speelt gewoon ok en daar zit niet meer in. Tegen een counterend benfica volgende week heb je meer aan mwene als teze. Mwene is dit het niveau er moet gewoon een goede rechtsback bij

19 augustus 2021 om 09:51Eerste helft was die dramatisch hoor, maar 2e helft erg sterk herpakt. Hoop voor Psv en Gakpo dat hij z'n vorm nu heeft hervonden, want tot nu toe was het heel erg zwak. Had hem gisteren ook gewisseld in de rust denk ik. Gelukkig dat Schmidt dit niet deed.

19 augustus 2021 om 09:59

Toch had Gakpo maar 17 geslaagde passes wat in 90 minuten vrij weinig is voor iemand die fantastisch speelt. Zijn, snelheid, onvoorspelbare dribbel en directheid naar de goal zijn wel echt wapens waarmee tegenstanders enorm veel moeite kunnen hebben. Tot aan de goal was hij heel matig , daarna kwam hij helemaal in zijn element.

19 augustus 2021 om 17:38

Gapko speelde gewoon een matige wedstrijd. Daar doet een van richting veranderd schot die binnen valt niets aan. Na zijn goal ging het wat beter maar was niet best. Maar goed scorebord journalistiek is tegenwoordig de way to go. PSV verdiende wel een gelijkspel maar heeft dat er niet uit kunnen slepen.

19 augustus 2021 om 10:02

Ik vind het zelf ook echt onbegrijpelijk dat die Mwene boven Teze verkozen wordt. Ze zijn in mijn ogen even goed (of even matig) op rechtsback. Maar Teze is een paar jaar jonger, eigen jeugd, groeipotentie en vertegenwoordigt meer waarde voor de toekomst. Dan moet je die altijd boven Mwene kiezen. Het beste is ze beiden helemaal vervangen maar daar zal de voorkeur niet naar uit gaan.

19 augustus 2021 om 18:08

Toch deed Gakpo alles fout bij die goal. Een 4 tegen 3 waarin alleen gaat en dan met geluk via een tegenstander scoort.

Gakpo liet de tweede helft zien dat de verdediging van Benfica eigenlijk weinig voorstelt. nu we vertrouwen hebben getankt ondanks 2-1 nederlaag denk ik alleen maar dat de rest van het elftal ook gezien heeft dat Benfica te verslaan is volgende week.

19 augustus 2021 om 09:44

Benfica zal er net zo over denken ben ik bang. Die sneden er ook aantal keer goed doorheen. De gelukkigste van de 2 zal volgende week doorgaan. Directe klap uitdelen aan Portugal voor de coëfficiënten zal wel heel lekker zijn. Al gaat het in Eindhoven natuurlijk maar om één ding en dat is die 35 miljoen binnen halen haha.

19 augustus 2021 om 09:51

Klopt in de eerste helft kwam Benfica er tweekeer doorheen en dat werden gelijk twee Goals voor hun. in de tweede helft zijn ze amper door onze verdediging gekomen, en ja met je eens dat de gelukkigste doorgaat volgende week. maar met een vol Philips stadion heb ik er vertrouwen in dat PSV doorgaat.

19 augustus 2021 om 10:16

Voor de coëfficiënten zal het niet zoveel uitmaken, aangezien het in de europa league veel makkelijker punten sprokkelen is.

19 augustus 2021 om 10:33

Klopt. Alleen pakt PSV volgens mij meteen 4 punten als ze de groepsfase halen. Dan proberen 3e te worden en alsnog punten halen in de EL.

19 augustus 2021 om 10:38

Dat zou inderdaad een mooi scenario zijn, hebben we ook de miljoenen opzak voor de plaatsing van de CL, en dan kunnen we kijken hoever we dan kunnen komen in de EL.

19 augustus 2021 om 10:58

Directe klap uitdelen in de coëfficiëntenlijst?
Laat me niet lachen. Alsof het verschil niet enorme is.
Om te beginnen heeft Benfica de eerste punt al binnen.

19 augustus 2021 om 11:18

@Messi, proberen 3e te worden in de groepsfase? Waar is je ambitie?

19 augustus 2021 om 11:55

Psv in de cl moet minimaal 3e worden. El kan je ver komen met het huidige team. Maar de ambitie moet gewoon zijn minimaal 2e te worden. Maarja dit is bijzonder lastig.

19 augustus 2021 om 12:06

Hahah proberen 3e te worden.. daarom zullen we nooit wereldkampioen worden😪 die denkwijze..

19 augustus 2021 om 14:58

Je kan zomaar in een pot met Manchester City, PSG en RB Leipzig terecht komen. De 3e plek halen zou dan een fantastische prestatie zijn. Je zou je doelstelling af moeten laten hangen vanhor zwaar je loot.

Gakpo gaat deze periode de linksbuiten positie bij het Nederlands elftal claimen. Eindelijk weer eens een buitenspeler die iets extra's heeft. Zijn schoten zijn 9 van de 10x gevaarlijk, is niet wild als die aan de bal is, heeft snelheid, overzicht en fysiek sterk. Hopen dat die dit door kan trekken, want dan zie ik hem wel doorgroeien tot een bepalende speler bij het Nederlands elftal. In zijn paar minuten tegen Noord-Macedonië maakte hij al meer indruk dan Depay het hele toernooi deed. En laat ik aan Promes zijn minuten maar geen woorden vuil maken...

19 augustus 2021 om 09:48

ik hoop dat je gelijk hebt, want dat zou betekenen dat we 433 (4231) spelen.
Maar volgens V Gaal hebben we geen goede vleugelspelers op het moment....

19 augustus 2021 om 09:55

Ach als je op basis van kwaliteit gaat spelen, dan kan je net zo goed niet opdraven. Hebben geen fatsoenlijke backs, keepers houden ook niet over (al heb ik hoop op Bijlow), hebben 2 goede middenvelders en de rest is brandhout en hebben nou ook niet bepaald een wereldspits.

" Al slaagde Benfica erin om de voorsprong tot het laatste fluitsignaal vol te houden" - dit zegt alles. Benfica deed absoluut niet bewust rustig aan in de tweede helft, maar kon gewoon niet beter. Ik heb de theorie dat het misschien zelfs wel goed was dat er een kleine nederlaag is geleden door PSV. Nu moeten ze thuis gewoon weer volle bak. En daar heb ik als Ajacied wel goede herinneringen aan. De 1-2 verliespartij tegen Madrid zorgde voor een 1-4 wervelende voetbalshow, de 1-1 tegen Juventus voor een 1-2 thriller. Juist toen Ajax goed resultaat haalde bij Spurs (0-1) wisten we het nog te verpesten. Voor Nederlandse clubs is het dus echt niet zo erg als de laatste wedstrijd alles of niets is. PSV moet gewoon verder gaan als in de tweede helft gisteren.

19 augustus 2021 om 09:52

Ik hoop dat je gelijk hebt. En natuurlijk deed benfica niet rustig aan. Als je 2 0 voorstaat in ook voor benfica de belangrijkste wedstrijden van het jaar dan wil je het natuurlijk gelijk beslissen met 3 a 4 0. Gelukkig is het 2 1 geworden en zat er voor psv meer in. Dit moet psv meenemen naar volgende week en een fantastische wedstrijd spelen. Die Portugezen zullen toch wel met een beetje angst naar Eindhoven reizen na gisteren

19 augustus 2021 om 09:57

Het enige waar ik wel echt bang voor ben is dat PSV "gewoon" met 1-0 wint en dan zou het de voorgaande jaren gewoon door zijn geweest. Het zal dan nu typisch Nederlands zijn om in de verlenging er uit te vliegen. Laten we daar gewoon niet op rekenen. Ik wil weer een voetbalshow van PSV zien en dan komt het sowieso goed.

19 augustus 2021 om 11:44

Helemaal eens. Aan de andere kant leek psv wel fitter en sterker aan het eind. Dat zal dan weer goed nieuws zijn voor de verlenging. En tevens speel je de extra 30 minuten in je eigen stadion ook een voordeel

19 augustus 2021 om 11:03

@mtvision, dat is niet meer. Spurs Ajax zou met de huidige regels verlengen worden. Uitdoelpunt telt niet langer extra. Hierdoor zouden teams als Madrid en Juventus niet langer op 2 gedachten hinken en dus minder te overrompelen zijn. Ramos zou ook niet meer voor een bewuste schorsing gaan. Enz.
Daarbij voor Benfica is het net zo hard alarm fase een als voor PSV. PSV kan wel leuk vol op de aanval gaan, maar een scherpe counter en de moed zakt je in de schoenen.

En dan te bedenken dat ik hier reacties voorbij heb zien komen van leden die Gakpo al afschreven. Een blinde kan nog zien dat die jongen enorm veel potentie heeft. Nee, het komt er niet altijd uit. Maar het is nu toch wel duidelijk dat Gakpo gewoon een basisplaats hoort te hebben (en die krijgt hij ook gewoon van Schmidt).

19 augustus 2021 om 09:46

Hij kwam dit seizoen wat moeizaam uit de startblokken, maar dat de kwaliteiten er zijn is meer dan duidelijk inderdaad. Dit waren zijn eerste echt goede minuten dit seizoen, maar zeker niet zijn laatste zeer goede minuten

19 augustus 2021 om 09:54

Het slaat gewoon nergens op om iemand af te rekenen op een voorseizoen. Het seizoen is 1 Eredivisiepot onderweg. Dat PSV al zo goed is, is puur te danken het voorsorteren op een eventuele CL. Dat Gakpo nog niet helemaal thuis gaf is niet erg, want dan stonden er wel anderen op. Hij kreeg het gisteren alleen zo op z'n heupen dat ik een 2-2 ook nog wel zag vallen.

19 augustus 2021 om 09:55

Je kan toch ook niet verwachten van jonge talentvolle jongens dat ze er elke wedstrijd staan?
Ik noem even een Gravenberch (omdat ik Ajacied ben), hij laat geweldige wedstrijden zien, maar ook wedstrijden waarin hij veel balverlies lijd of onzichtbaar is.

Dat soort jongens, zoals Gravenberch, Gakpo Madueke, Timber. Moeten gewoon wedstrijden spelen en foutjes kunnen maken. Je hebt dit gezien bij de Ligt, zakte eerste wedstrijd bij Nederlands elftal volledig door de mand, maakte in zijn beginperiode bij Ajax ook nog foutjes, maar nu bij Juve staat hij er gewoon.

Het zou geweldig zijn als Gakpo en Madueke elkaar zo afwisselen; laatste wedstrijden was Madueke het mannetje, nu kwam hij er niet aan te pas/werd goed gedekt, en speelde Gakpo een geweldige wedstrijd, als dat zo blijft in het seizoen heeft PSV toch wel goud in handen, met Gotze dat elke wedstrijd minstens 2 geniale ballen geeft, heerlijk, maar kon ook van Benfica genieten, mooie club dat echt razend snel was in de (counter)aanval, en hebben relatief geweldige voetballers met Rafa,Pizzi en hun centrumspitsen. Ja ik ben als neutrale kijker tevreden

19 augustus 2021 om 10:23

Het zou nog mooier zijn als Gakpo en Madueke tegelijk goedspelen. dan kan je pas genieten.

19 augustus 2021 om 11:18Je komt anders totaal niet neutraal over.. met Rafa en Pizzi en hun centrumspitsen geweldig?..zijn er ook 2x doorheen gekomen..wat is daar zo geweldig aan..en welke centrum spitsen? Yaremchuk die 1x geschoten heeft? en Madueke kwam er niet aan te pass? Ik weet niet of je hebt gezien hoevaak hij zn man voorbij is gegaan..oke hij scoort nu een keer niet en is een keer niet beslissend..dat wil niet zeggen dat hij er niet aan te pas kwam, en werd goed gedekt..die man kon hem niet eens houden daarom was er steeds dubbele dekking nodig..hij gaf de bal alleen niet goed af of er zat iemand tussen..maar niet aan te pas is zwaar overdreven omdat hij een keer niet scoort of geen assist geeft.

19 augustus 2021 om 11:47

Hij kwam er heel vaak makkelijk langs maar niemand stond vrij of de laatste pas was niet goed. Maar hij speelde zeker niet slecht

19 augustus 2021 om 12:56

Ik ben zeer neutraal, want het boeit me niet wat het NL of Portugees voetbal doet. En met centrumspitsen bedoelde ik Nunez(groot talent) Vinicus en de grote man Seferovic. Allen deden niet mee door blessures en Vinicus zat op de bank

19 augustus 2021 om 12:54

Als Götze fit gaat blijven, gaat PSV dit seizoen veel plezier aan hem beleven.
Wat een enorme klasbak.

Ik heb de wedstrijd niet kunnen zien, maar volgende week gelukkig wel. Ik ben benieuwd of PSV dit recht kan breien. Overigens: ik hoor en lees overal de naam Gakpo, maar hoe was het met Madueke?

19 augustus 2021 om 10:16

Werd strak gedekt en was lang niet zo goed als anders. Kwam er af en toe echt wel langs, maar het vervolg was dan erg matig. Speelde gewoonweg niet heel sterk. Dit werd prima gecorrigeerd (in de tweede helft) door Gakpo gelukkig. Madueke werd vrij snel vervangen door Bruma

Kan iemand mij vertellen waarom Boscacli werdt gewisseld voor Obispo?
Cv in voor een CV. Het was geen aanvallende wissel. Je wisselt niet zomaar je sterkhouder achterin.

19 augustus 2021 om 10:32

Obispo belonen. En die liet ook zien hoe goed hij is. Tevens zag Boscagli dicht tegen een gele kaart aan. Ik vind Obispo ook niets minder momenteel

19 augustus 2021 om 10:47

Eens. En de gele kaart van Obispo was in mijn ogen ook geen geel. Eerste ''overtreding'' en was echt niet zwaar. Brych had het op een gegeven moment echt niet meer ''in de hand'' en begon om de haverklap met gele kaarten te strooien.

Vond ook wel dat dat een beetje kwam door de druk die die Portugezen daarop uitoefende (zo van: wij krijgen wel constant geel, zij nu ook he!)

Obispo maakt door de lucht/defensief een sterkere indruk dan Boscagli wat mij betreft. Alleen is Boscagli voetballend een uitermate goede CV. Wellicht is Boscagli een optie als LB ipv Max (mocht je de groepsfase halen). Max is defensief wel enorm kwetsbaar vindt ik.

19 augustus 2021 om 11:17

Bedankt voor jullie opheldering. Boscacli strooide van achteruit met mooie passes over de verdediging van Benfica. Niet alleen voetballend is hij goed maar deze wapen beschikt hij dus ook.

19 augustus 2021 om 12:50

Obispo sloeg z'n tegenstander in het gezicht in de draaibeweging.
Terechte gele kaart.

19 augustus 2021 om 12:58

Hij wilde met de bal meedraaien en duwde lichtjes de ander weg om snelheid te genereren. Erg zware gele kaart

19 augustus 2021 om 11:43

De belangrijkste reden is dat boscalgi net vader is geworden en gewoon niet heel fris meer was. Tevens maakt obispo de laatste tijd een bijzonder goede indruk en is misschien zelfs wel al beter dan boscalgi

Ik vond Gakpo in de eerste helft een hele fletse indruk maken. Zijn tweede helft was stukken beter en daar liet hij wel even zien wat hij kan. Met zijn acties ook direct 2x een gele kaart ''aangesmeerd'' aan een Benfica speler. Een goede goal. Een goed schot, waarbij hij bijna volledig uit balans was en de bal van onder zijn lichaam moest schieten. Knap schot, alleen te veel rechtdoor.

Weet even niet of Gakpo ook degene was die de ''chip'' gaf op de kopbal van van Ginkel (die mocht hij wel beter timen zeg, dan was het 100% een goal) of dat het Götze was. In ieder geval: goede tweede helft van Cody.

Daarnaast vond ik Obispo enorm sterk invallen. Ik vind Boscagli ook goed, maar ben toch wel aardig on de de indruk van Obispo tot nu toe. Is defensief wat mij betreft wel wat sterker dan Boscagli. Heeft natuurlijk zijn fysiek ook meer mee dan hem. En durfde ook vooruit (net als Boscagli) te voetballen.

Vond met name de backs aardig minder. Mwene is het echt niet. Brengt ''aanvallend meer'' dan Teze valt ook allemaal wel mee. Geen goede voorzet gezien van hem. Teze brengt defensief veel meer, dan zal ik hem nog liever opstellen. Had Teze ook laten starten ipv Mwene gister, aangezien je nu volgende week ''moet''. En je dan dus ''meer'' hebt aan een aanvallendere back dan een Teze, maar goed.

Max vond ik, vooral defensief, uitermate zwak spelen. Zag hem een paar keer ''instappen'' waar het niet kon en vervolgens sjokte hij terug. Aanvallend, toen Gakpo begon te lopen, ging hij aanvallend ook beter spelen. Maar defensief is Max toch wel erg matig op Europees niveau wat mij betreft.

Verder vond ik Madueke veel dreiging hebben, maar dat was het dan ook. Zijn voorzetten waren allemaal veel te slap en de keeper kon ze gemakkelijk plukken telkens. Zahavi vond ik ook niet opvallend spelen en had ik (net als van Ginkel) iets eerder gewisseld. Leek al vrij vroeg in de tweede helft een vermoeide indruk achter op mij.

Volgend week zou ik zo starten. En dan Obispo en Boscagli zou echt een ''duel zijn'' wie gaat starten (evenals Propper of Van Ginkel).

Denk ook dat de strijd tussen Mwene - Teze, Propper - van Ginkel & Obispo - Boscagli nog leuke gaan worden dit seizoen. Vind ze aardig aan elkaar gewaagd (behalve dat ik Teze echt stukken beter vindt dan Mwene).

Drommel
Teze
Ramalho
Boscagli
Max
Gink/Prop
Sangare
Madueke
Gotze
Gakpo
Zahavi
19 augustus 2021 om 15:17

Götze gaf die chip op Van Ginkel. Cody gaf wel die chip op Götze waar die verdediger van Benfica nog net zijn teen voor kon gooien. Die bal verraadde toch ook wel inzicht en fijngevoeligheid. Ben het verder helemaal met je analyse eens. Als Schmidt zegt dat er nog 4 à 5 spelers bij moeten, zal hij ongetwijfeld ook de back posities bedoelen. Terugvallen op Vertessen en Bruma is ook niet ideaal, en Zahavi is bij het tempo op dit niveau ook na 60 minuten op. Dus een multifunctionele aanvaller erbij zou fijn zijn. Götze heeft op dit moment ook niet echt een vervanger, en sowieso moeten we voorsorteren op het vertrek van Zahavi, Götze, en wellicht nog Gakpo en Madueke. Het is dus immens belangrijk om die CL gelden en prestige binnen te harken.

19 augustus 2021 om 15:24

CL is van belang omtrent het geld. En wellicht ook om nog aankopen over de streep te trekken (zowel financieel, als spelen op het hoogste niveau).

Ik denk dat er in de spits echt nog iemand bij moet. Wellicht een wat snellere spits dan Zahavi. Of een echte stormram (maar dan moet Zahavi echt onbeperkt de nummer 1 spits worden). Hlozek, Berisha, De Jong (stormram) en Waldschmidt worden nu genoemd.

Verder denk ik dat een rechtsback wel nodig is. Tenzij men Teze daar wilt posteren. Die is nu de dupe van een ''wereld''aankoop in de naam van Ramalho.

Als er een RB bijkomt, hoeft er geen CV bij. Dan heb je met Teze - Ramalho & Boscagli - Obispo 2 goede duo's. Tevens heb je da nog Viergever. Die kan LCV bij hoge nood met zijn ervaring en bij hele hoge nood ook LB (waar Mwene ook kan).

Sambo is geblesseerd geloof ik, daar zag ik wel potentie in. Maar heeft ook nog niet verlengd, geloof ik.

Verder goed dat Fofana verlengd heeft. Verwacht ik dit seizoen al wat minuutjes van!

Denk ook dat er nog wel wat bij mag op de linksback. Mwene op links is niks (op rechts al niet) en verder vind ik dat Max defensief echt enorm kwetsbaar is. Zeker europees gezien....

Een vervanger van Gotze heb je in principe als je Ihatarren op de rit krijgt/kan verlengen. Maar goed, hoe dat afloopt weet niemand!

PSV is evht bizar sterk dit jaar ouleh. Ik zou toch mn geld dit jaar op hun zetten.

19 augustus 2021 om 12:10

Ze zijn taai dit jaar en ik denk oprecht dat de JC schaal ook geen incident was. Ajax is niet zo hongerig meer als 2018/19 he.. ik zie een bepaalde honger naar succes bij dit PSV wat ik toen ook bij ons aller Ajax zag. Fijn dat er weer echte strijd in de top is. En hopelijk kan PSV de groepsfase CL overleven mochten ze benfica verslaan wat ik echt mogelijk acht.

Nee ik vond wel dat Psv redelijk Benfica wist te neutraliseren.
Echter bepaalde fases met name in de eerste helft vond ik Benfica significant comfortabeler aan de bal en sneden de aanvallers met tempowisselingen door het hart van de defensie.Die momenten speelde Benfica echt op groepsfase niveau.Dat niveau haalde Psv in deze wedstrijd niet.
Dat bepaalt vaak winst voor de
één en verlies voor de ander
Jammer want Benfica had heel veel respect De grote overwinning op Ajax heeft wellicht een diepe indruk op Benfica gemaakt! Het schoot in de beginfase bij een voorzet van Psv al de bal wild naar voren wat niet des Benflca's is.

Jammer dat PSV in de eerste helft tweemaal tegen de lamp loopt. Daarna overduidelijk de betere partij. Het is totaal niet het geval dat Benfica achterover ging leunen en een tandje terug schakelde. Beide ploegen op oorlogssterkte, PSV dat uit speelde en toch de betere partij was gezien de hele wedstrijd. D

Volgende week vreten we ze op!

In de tweede helft was PSV zeker de betere ploeg. Jammer dat ze de gelijkmaker niet meer wist te scoren, zou verdiend zijn geweest. Nog alle kans om in Eindhoven de klus te klaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper190
O. BoscagliVerdediger193
Y. VertessenAanvaller186
E. ZahaviAanvaller134
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
A. van LareKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

13 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 15 6 0 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van Basten adviseert Cody Gakpo 'om op zijn zolderkamer te gaan zitten’

Marco van Basten adviseert Cody Gakpo om geen overhaaste beslissing te maken omtrent een vertrek naar het buitenland. De analist stelt bij Rondo dat Eredivisie-spelers zich eerst drie à vier jaar...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren