FC Twente presenteert Michel Vlap: ‘Ik mag weer in de mooie Eredivisie spelen’

Dinsdag, 10 augustus 2021 om 09:39Dominic Mostert • Laatste update: 10:09

Michel Vlap speelt komend seizoen op huurbasis voor FC Twente, zo maakt de club uit Enschede via de officiële kanalen bekend. De middenvelder komt niet voor in de plannen van trainer Vincent Kompany bij Anderlecht en mag daarom tijdelijk vertrekken. Vlap bracht vorig seizoen op huurbasis door bij het Duitse Arminia Bielefeld.

In juli gaf zaakwaarnemer Johan Hansma nog aan dat Vlap niet bezig was met een vertrek, ondanks dat Het Nieuwsblad meldde dat zijn cliënt om 'voetbaltechnische redenen' overbodig is. De aanvallende middenvelder zou volgens de berichtgeving niet passen binnen het systeem, waarin ‘hoog drukzetten’ een belangrijke pijler is. "Anderlecht heeft aan ons hier niets over verteld", zei Hansma toen. "Michel wil laten zien dat hij de kwaliteiten heeft om bij een topclub als Anderlecht te slagen en wij hebben niets gehoord dat daarmee in tegenspraak is."

Geheel onverwacht komt de huurperiode niet. Afgelopen seizoen bracht Vlap voornamelijk op de reservebank van Anderlecht door, waarna hij in de tweede seizoenshelft verhuurd werd aan Arminia Bielefeld. In de zomer van 2019 verliet de aanvallende middenvelder Heerenveen voor krap zeven miljoen euro voor een avontuur bij Anderlecht en nu keert hij dus terug in de Eredivisie.

Vlap kende een succesvol openingsjaar op Lotto Park en hij werd met 10 treffers uit 23 wedstrijden clubtopscorer. Toch ging het in het seizoen 2020/21 bergafwaarts voor Vlap, die dus in de tweede seizoenshelft op huurbasis voor Arminia uitkwam. In zeven Bundesliga-optredens was hij eenmaal trefzeker en verzorgde hij een assist. Bij Twente wordt hij de langverwachte nieuwe offensieve middenvelder. De club, die vorig seizoen kampte met een gebrek aan creativiteit en rendement vanaf het middenveld, hoopte lange tijd op de komst van Jurgen Ekkelenkamp van Ajax, maar die lijkt op weg naar het buitenland.

"Met de komst van Michel Vlap hebben we het type speler waar we al lang naar op zoek zijn. Met zijn creativiteit en zijn scorend vermogen is hij een absolute versterking voor deze ploeg.", zegt technisch directeur Jan Streuer op de website van FC Twente. Vlap is blij met de terugkeer in Nederland. "Een paar jaar geleden heeft FC Twente in een gesprek al een goede indruk op mij gemaakt. Nu mag ik dankzij FC Twente weer in de mooie Eredivisie spelen. Ron Jans is een ervaren trainer die het beste uit mij en het team kan halen. Ik kan me mijn eerste wedstrijd in De Grolsch Veste nog goed herinneren, wat een ongelooflijke sfeer. Hopelijk kan ik belangrijk zijn met goals en assists."Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Dit kon weleens een mooi seizoen worden! Mooie selectie word het zo...

4 augustus 2021 om 17:42

Dat weet ik zo nog niet..Met Menig-van wolfswinkel-cerny-Zerrouki-Brama-vlap-Oosterwolde-dumic-propper troupe-Understall. Heb je een prima opstelling waarmee je zomaar bij de top 6 kan eindigen. Daarnaast hebben heel veel spelers last van blessures enz. Daarom zie ik ze zo maar ergens onderin staan. Gezien de moeilijke tegenstanders in t begin kan dat wel eens pijnlijk zichtbaar worden.

4 augustus 2021 om 18:01

Je bent centraal achterin wel kwetsbaar hoor. Propper is prima voor Eredivisie begrippen maar Pierie en Dumic vind ik allebei niet goed genoeg. Daarnaast ligt Pleguezuelo er nog wel even uit. Achterin is je spoeling dun en voorin heb je in mijn ogen net te veel spelers rondlopen die al een tijd niet hebben gepresteerd of minimaal ritme hebben.

4 augustus 2021 om 18:04

Twente moet vooral nog 1 of 2 jaar zorgen dat ze niet degraderen en dat moet met deze selectie toch gewoon lukken.
NEC, Fortuna, GAE, RKC, Cambuur e.d. hebben allemaal een mindere selectie. Als je die al onder je kan houden kom je standaad al binnen een paar punten van het linkerrijtje uit.

4 augustus 2021 om 18:16

Haha wat een negativiteit hier zeg….

Ja we hebben veel blessures, dikke pech, maar die komen terug. Verder hebben wij ons heel goed versterkt dit jaar en hebben we weer een paar stapjes omhoog gedaan. Degraderen? Dan is er iets heel goed fout gegaan dit jaar, onze selectie is op niveau en ik heb er zin in. We worden geen kampioen, maar linkerrijtje en misschien wel subtop.

4 augustus 2021 om 18:44

De eerste 6 plekken zijn normaal gesproken wel vergeven. Maar Twente kan met deze selectie best mee doen om de plekken 7 t/m 9 inderdaad.

4 augustus 2021 om 19:25

Vlap is een prima aanwinst, maar met dit team ga je echt niet in de top 6 eindigen, Tim.
Als alles meezit doet Twente mee om een plekje onderin het linkerrijtje.

4 augustus 2021 om 19:10

Aankoop? Gewoon een gehuurde speler. De meeste spelers bij Twente zijn huurspelers om zo te overleven zolang er geen geld is voor aankopen.
Nadeel is dat er maar weinig talent in kan stromen in het eerste elftal dus weinig zicht op mooie transfersommen de komende jaren.

4 augustus 2021 om 19:24

De meeste spelers zijn huurspelers? Vertel eens.. er stroomt juist sinds Jans en Streuer er zijn heel veel jeugd door en meer spelers worden gecontracteerd. Er wordt nog gehuurd, maar slechts een fractie van de selectie.

4 augustus 2021 om 19:30

Weer iemand die maar wat roept. Hou je lekker met je eigen clubje Ajax bezig want aan foute informatie heeft niemand hier iets. Voor de duidelijkheid, Twente heeft dit seizoen dus helemaal niet heel veel huurlingen.

4 augustus 2021 om 20:05

Hebben we het hier over de club die afgelopen seizoen de meeste spelers uit de eigen jeugd heeft ingepast?

4 augustus 2021 om 23:47

Gaan we vast geen reactie meer op krijgen gestrekte poot

5 augustus 2021 om 06:50

Niet zo druk om maken, als jullie zo doorgaan staan jullie binnen een paar jaar weer in de subtop. Ik kan die reacties ook wel dromen dat gezeur over die huurlingen, uiteindelijk gaat het er gewoon om dat je cluppie er dit seizoen weer staat. En wanneer er dit jaar goede prestaties worden gehaald kan er volgend jaar meer. Zijn de prestaties niet goed is er nog weinig aan de hand aangezien de spelers weer weggaan.

de selectie begint er zo wel heel aardig uit te zien kijk uit naar het nieuwe seizoen!

Chapeau Twente, fantastische speler voor jullie. Hier baal ik enorm van, Vlap hoort in Heerenveen te spelen en niet bij een concurrent.

4 augustus 2021 om 19:00

Balen, Vlap hoort in het Abe stadion te spelen. Hier begrijp ik niets van.

4 augustus 2021 om 19:00

Op zich ben ik het wel je eens, maar gezien het beperkte budget bij Heerenveen vind ik het wel logisch dat het aantrekken van Vlap geen prioriteit heeft. Er zijn wel posities die nu belangrijker zijn.

4 augustus 2021 om 19:13

@FrisianReds Ben het zeker met je eens hoor. Op zijn positie hebben we tevens al genoeg spelers rondlopen. Het is gewoon jammer om een jongen van de club bij een concurrent te zien spelen.

4 augustus 2021 om 19:19

Hopelijk laat hij een clausule in z'n contract zetten dat hij niet tegen Heerenveen hoeft te spelen haha

Dit lijkt me een prima actie van de Tukkers. Volgens mij zal Michel Vlap van meer waarde blijken voor FC Twente dan Jurgen Ekkelenkamp. Die blijkbaar de voorkeur geeft aan een vertrek naar een buitenlandse club. De dagen van Ekkelenkamp bij Ajax zijn onderhand geteld.

4 augustus 2021 om 17:47

Mee eens. Vlap vind ook een beter speler dan Ekkelenkamp. Zeker qua techniek, creativiteit en balaannames

4 augustus 2021 om 18:12

Ekkelenkamp mag zijn veters nog niet strikken, komaan, niet alles van Ajax is top…

Ben eigenlijk wel benieuwd wie jullie beter vinden: Vlap of Guus Til?

4 augustus 2021 om 18:14

Guus til

4 augustus 2021 om 18:25

ligt er een beetje aan wat je zoekt in je elftal. ik ben meer van de technische, wat creatievere spelers dus ik had liever Vlap dan Til bij Feyenoord gezien. Til kan van waarde zijn met zijn diepgang en scorende vermogen maar wie op het middenveld van Feyenoord hem structureel die diepte in kan gaan sturen is mij een raadsel. ik ben daarom nooit een voorstander geweest van de huur van Til

4 augustus 2021 om 18:34

Dan heb je Ekkelenkamp amper zien spelen. Die draait niet voor niets al een tijd met het eerste mee. Dat hij het daar niet red is wat anders, maar Ekkelenkamp is niet minder dan De Wit toen hij vertrok, en die is nu gewoon basisspeler bij AZ. Dat niet alles goed is wat van Ajax komt klopt, maar Ekkelenkamp hoort daar toch zeker niet bij.

4 augustus 2021 om 18:41

Laat creativiteit en toch ook wel techniek nu net een aantal van de redenen zijn dat hij het niet gehaald heeft bij Anderlecht.

4 augustus 2021 om 18:46

Vlap is beter dan Til. En beiden zijn een stuk beter dan Ekkelenkamp. Hele sterke aanwinst voor Twente.

4 augustus 2021 om 18:51

@lierse1997 misschien zochten ze een ander type speler daar. hij begon dar goed en ik heb vernomen van een aantal Anderlecht fans op dit forum dat de reden dat hij later werd gepasseerd niet zozeer te maken had met sportief falen. ik weet het fijne er niet van dus wie weet is dat onzin verder maar dat is wat ik heb begrepen

4 augustus 2021 om 18:57

Het is een apart geval. Een van de weinige spelers met scorend vermogen in het toenmalige Anderlecht, maar voetballend schoot hij tekort voor het spel dat ze bij Anderlecht voor ogen hebben. Geen schande en er zijn meer dan genoeg voorbeelden van. Wel vind ik hem eerlijk gezegd geen geweldige speler voor een topclub. Voor een team als Twente is hij dat uiteraard wel.

4 augustus 2021 om 19:23

Komaan Lierse, dat klopt toch niet? Voetballend, technische en scorend vermogen zijn de kenmerken van Vlap. Topscorer is zijn eerste seizoen, met echt een paar geweldige goals in een matig Anderlecht…

Kompany is daar heilig verklaard en kon niet met Vlap overweg, dat is de hoofdreden…maar wij klagen niet!

4 augustus 2021 om 19:55

Technisch kwam hij tekort. Hij kon gewoon niet mee met het voetbal dat Anderlecht wilde spelen. Zowel qua inzicht als echt pure techniek.

4 augustus 2021 om 20:20

Haha ok, nou laat hem maar bij ons komen, spelen met een echte nummer tien en daar past hij perfect, laat het technisch dan maar wat minder zijn (wat ik mij echt niet kan herinneren bij hem…) en laat hij er maar 10+ bij ons in schoppen. Dan graag een optie tot koop bedingen en wij zijn blij.

5 augustus 2021 om 08:02

Al was Ekkelenkamp wel te koop voor Twente denk ik, Vlap is beter maar huur oftewel geen restwaarde. Al is dit gewoon een toptransfer voor Twente.

10 augustus 2021 om 10:02

Nicky hofs was ook een technisch begaafde speler, maar een treetje boven Vitesse kwam ook hij op technisch vlak tekort. Dat kan allemaal prima naast elkaar bestaan hoor. Je sterke punten kunnen gewoon alsnog niet sterk genoeg zijn op een niveautje hoger. Het is ook weer niet dat Vlap een magistrale techniek heeft, hij is gewoon net iets sierlijker dan de Klaassens en Tils van deze wereld.

10 augustus 2021 om 10:09

Voor Twente een uitstekende speler, want ik zeg niet dat hij slecht is of iets dergelijks. Hij past gewoon niet in het Anderlecht spelletje (sowieso is hij niet goed genoeg voor een club die in een competitie als de eredivisie of pro league voor de titel wil spelen naar mijn idee).

10 augustus 2021 om 10:21

Tja, Vlap moet het eerst maar weer eens laten zien. Heb hem toch een jaar of twee niet zien voetballen. Til doet het nu natuurlijk meer dan prima bij Feyenoord.

10 augustus 2021 om 11:06

Ik weet 't niet. Ik denk dat Ekkelenkamp ook wel redelijk wat doelpunten maakt in de Eredivisie. Hoe dan ook ben ik blij met Vlap. Echter zou ik ook niet klagen als het Ekkelenkamp was geworden. Jongens als Vlap, Til, Ekkelenkamp, Klaassen (middenvelders met drive naar de goal) renderen goed in de Eredivisie. Dat zijn garanties voor een bepaald aantal doelpunten per seizoen, al staat Klaassen logischerwijs boven die andere drie heren.

Zit daar ook alweer 2 jaar. Heerlijk koppel met Lammers destijds, en statistisch gezien heeft die (minuten per doelpunt) bij Anderlecht zijn beste periode van zijn carrière. En zo goed gaat het daar niet, in de kampioenspoule echt volledig kansloos. Had hem eerder bij Feyenoord of AZ verwacht dan bij Twente, doen ze goed.

4 augustus 2021 om 18:42

In de kampioenspoule waren ze alleen volstrekt kansloos als je geen wedstrijden van ze gezien hebt.

4 augustus 2021 om 19:02

Dat klopt! Waren ze zo ongelukkig dan? Mijn conclusie zou dan zijn dat als je zo vaak onderpresteert je misschien niet zo goed bent, maar ik hoor het graag als ze beter zijn! Tegen Ajax, het is ook maar de voorbereiding, vond ik Anderlecht echt onder de maat. Nu in de competitie ook pas 1 punt tegen een promovendus en de nummer 12 van vorig seizoen.Zie nu ook dat die echt stevige concurrentie heeft als aanvallende middenvelder. Verschaeren lijkt me onomstreden, en zie nog wat talentjes ertussen zitten. Klopt dat?

4 augustus 2021 om 19:25

Tegen het einde van het vorige seizoen waren ze echt sterk. De automatismen zaten er in en Sambi en Nmecha waren goed in vorm. Uiteindelijk hebben ze toen best mooi voetbal gebracht en was het met momenten toch wel ongelukkig te noemen. Dit seizoen is een andere zaak. Ze zijn terug van 0 begonnen lijkt het. Wat natuurlijk een gevolg is als veel belangrijke spelers (vooral Nmecha dan) gehuurd zijn. Union is trouwens zeker geen slecht team, ook al zijn ze gepromoveerd. Die zouden zo een plek in de linkerhelft van de eindstand kunnen bereiken.

5 augustus 2021 om 00:11

Helder dankjewel. Verklaart dan waarom Vlap geen basisplek heeft, die heeft de stap ook gewoon niet kunnen zetten! P.S. Ik zie nu dat jouw reactie zeg maar recht onder mijn reactie staat (i.p.v. met inspring iets rechts ervan), alsof het een reactie op jezelf is. Daardoor krijg ik ook geen notificatie (op mobiele website/laptop) en zie ik alleen per toeval dat jij gereageerd hebt. Heb jij dat ook, en zoek je deze reacties weer terug of doe ik iets verkeerd? Bij voorbaat dank!

Wauw Twente wordt echt een leuke ploeg hoor. Forza Twente!

Gvd. Heerenveen ligt weer te slapen.... Goeie actie van Twente....

4 augustus 2021 om 19:03

Hoezo? Heerenveen heeft veel middenvelders en maar een beperkt salarisbudget. Ik zie veel liever een goede spits erbij of een rechtsbuiten.

4 augustus 2021 om 19:21

Als we de Jong hadden kunnen ruilen oké, maar wij hebben genoeg middenvelders. Eerst maar eens wat goede aanvallers halen

Vraag me toch af hoe Twente met huur en transfervrije spelers zonder restwaarde ooit op haar ‘eigen benen’ wilt staan. Hopen op miljoenen door verkopen van grote talenten? Ik weet het niet. Maar je gaat nooit waarde op het veld creëren als je deze aankopen blijft doen cq blijft huren.

4 augustus 2021 om 18:21

Gelukkig onderschatten mensen ons altijd en weten sommige geeneens waar ze over praten, hoeveel spelers huren we dit jaar bijvoorbeeld? En hoeveel waren er dat er vorig jaar?

En hoeveel zullen er dat volgend jaar zijn denk je? Precies stapje voor stapje voeren wij hier beleid en schrijven we (ondanks Corona) zwarte cijfers. Onze eigen benen worden steeds sterker en groeien gestaag door.

4 augustus 2021 om 18:37

Ik ken de club goed genoeg, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Ik had echter gehoopt dat in de periode tussen nagenoeg failliet & nu er al wat meer mogelijk was binnen de club. Gun het ze om weer europees te spelen.

4 augustus 2021 om 19:13

Oudere transfervrije spelers en diverse huurspelers. Het werkt prima op de korte termijn maar beperkt de mogelijkheden om eigen talent door te laten groeien om zo transfergeld te generen voor de toekomst.

4 augustus 2021 om 20:18

Speedy, ben jij erg overtuigd van Van Leeuwen, Hilgers, Bruna, Staring, Rots en Evering dan? Daarmee ga je (nog) niet handhaven helaas

4 augustus 2021 om 18:23

Ze hebben geen keus. Er staan een aantal jeugdige eigen spelers standaard in de basis. Het is te hopen dat ze er daar wat goed van kunnen verkopen in de nabije toekomst. Hoe had Twente anders een selectie moeten samenstellen zonder te huren en transfervrije spelers aan te trekken? 11 jeugdspelers in de basis is ook niet erg realistisch. Als supporter vind ik juist dat ze een goede weg zijn ingeslagen. Steeds meer eigen spelers in combinatie met wat meer ervaren gehuurde spelers.

4 augustus 2021 om 18:38

Ik snap dat ze de keuze maken gezien de situatie, begrijp me niet verkeerd. Ik snap dat ze moeten, en Vlap zal ook echt een versterking zijn. Maar toch jammer dat er niemand gekocht & daarna verkocht kan worden

5 augustus 2021 om 13:26

Ze hebben dit jaar en ook vorig jaar trouwens een aantal spelers "gekocht" voor 0 (nul) euro. Die hebben dus zeker transferwaarde. Elk jaar een stapje upgraden. Met de begroting van Twente (dit is wat anders dan schuldpositie) + deze manier van kapitaal opbouwen, zit Twente straks gewoon weer bij de bovenste 6-7 clubs. Dat duurt effe, omdat er geen risico's meer worden genomen, maar wordt uiteindelijk weer stabiel.

4 augustus 2021 om 18:26

Het is moeilijk om waarde te creëren zonder geld. Vooral door corona moet Twente, net als veel andere clubs, rustiger aandoen. Het zal dus aankomen op jeugdspelers die geld moeten gaan opleveren en hopen dat je huurdeals kunt sluiten met betaalbare koopclausules. Maar vergeet niet dat jongens als Misidjan, Menig en Lukoki, ondanks dat ze midden / eind twintig, nog steeds tonnen kunnen opleveren.

4 augustus 2021 om 18:40

Corona heeft zeker niet geholpen nee. Zeer zonde. Met tonnen voor Misidjan etc kom je ook niet tot de subtop. Dat geld zal namelijk wel verdampen om kosten/achterstanden bv te dekken

4 augustus 2021 om 20:49

Hopelijk word Corona nog verkocht, komen er weer wat extra ekkies binnen!

4 augustus 2021 om 18:26

Spelers uit de eigen jeugd kunnen zich prima optrekken aan de ervaren huurspelers Flap en van Wolfswinkel. Door alleen maar met eigen jeugd te spelen creeer je ook geen waarde op het veld. Het moet volgens mij een gezonde mix zijn van jeugd, ervaren contract en huurspelers. Ik heb het huren van spelers voor de breedte (lees "de Griek) dan weer niet.

4 augustus 2021 om 18:38

Haha nogmaals mensen verdiep je in zaken! Sinds wanneer huren wij van Wolfswinkel? Er staat bijna allemaal eigen kapitaal op het veld bij Twente en dat is een gigantische verbetering t.o.z. Van vorig seizoen.

We huren nu alleen Ugalde! Daar kan misschien nog Vlap bij komen en de Griek van vandaag. De Griek is alleen gehuurd ivm langdurige blessure Lukoki in de voorbereiding, maar als die het heel goed gaat doen, hebben we een optie tot koop. Hoezo geen beleid???

4 augustus 2021 om 18:43

En voor hoeveel staat er aan waarde op het veld dan? Ja het is een verbetering tov 4 jaar geleden, maar als je spelers gaat verkopen, wordt dat geld zeer waarschijnlijk gebruikt om gaten te dichten in de financiën. Zo blijft er niks tot weinig over om nieuw kapitaal aan te kopen. Ik vraag me af hoeveel jaar dat nog blijft duren

4 augustus 2021 om 18:59

@okydoky Je blaast wel erg van de toren voor een Tukker. Mogelijk zou je jezelf ook nog even moeten verdiepen.. ook Ilic en Pieri zijn huurspelers. Twente voert prima beleid door een mix van jeugd, huur en ervaren contractspelers op het veld te zetten. Staat op papier een mooie selectie met verwachtingen. Nu nog "even" waarmaken!

4 augustus 2021 om 20:16

Haha klopt helemaal, zijn nog van vorig jaar, mijn excuus. Volgens mij is de tendens dat er 11 huurspelers bij Twente op het veld staan en daar ga ik meer dan terecht tegenin. Hoog van de toren blazen kennen wij niet zo, maar we laten ons ook geen onzin aanpraten, en zoals je hier boven kunt lezen, staat er heel veel onzin. Maar we gaan het zien, wij hebben er zin in.

4 augustus 2021 om 18:31

Twente heeft geen geld om spelers te kopen. Ze zullen eerst moeten zorgen dat ze het financieel op orde hebben. En huren is de best manier om te zorgen dat ze waar voor hun geld krijgen

Ik weet dat hij het nauwelijks liet zien in het buitenland maar toch had ik hem graag bij AZ gezien. Wie weet na een goed seizoen Twente alsnog. In iedergeval blij dat hij weer in Nederland is!

4 augustus 2021 om 18:17

Eerst maar even veel spelen en hoog niveau tikken. In Duitsland begon hij leuk, daarna weinig tot niks klaargespeeld. Bij Anderlecht was helemaal om te huilen. Spelers van Heerenveen zijn zo vaak elders helemaal niks. Hij schijnt nog al betweterig te zijn. Vandaar dat kompany snel was uitgekeken. Anders had hij ook veel vaker bij oranje teams gezeten.

4 augustus 2021 om 18:23

Bij Anderlecht niks? Volg jij het voetbal wel? Eerste jaar was hij topscorer…Kompany heeft het systeem aangepast en ja er zal iets tussen hun gebeurd zijn. Hoe goed doet Anderlecht het de laatste 2 jaar?

4 augustus 2021 om 18:41

In zijn eerste jaar bij Anderlecht was hij gewoon prima met uitstekende cijfers. Het is helaas niet geworden wat hij ervan gehoopt had, mede door Kompany. Heeft niet zoveel te maken met de kwaliteiten van Vlap. Geweldige aanwinst voor Twente!

4 augustus 2021 om 18:44

Hij was echt niet prima dat eerste jaar. Voetballend kon hij niet mee in het spel van Anderlecht. En dat is de enige reden dat hij op de achtergrond geraakt is.

Zonder geintjes, zag ekkelenkamp vandaag. Ik schat zijn niveau hoger. Maar hij kan ook op 8 spelen. vlap is meer een 10. Ekkelenkamp z’n basistechniek is gewoon heel goed. Maar voor Ajax komt hij net iets te kort. Mede door sterke concurrenten. Kudus Klaassen alvarez blind gravenberch.

4 augustus 2021 om 18:25

Ik denk dat Vlap beter bij Twente past en op dit moment ook stappen verder is dan Ekkelenkamp. Ben blij dat ze voor Vlap kiezen, laat Ekkelenkamp maar bij Ajax op de bank verpieteren.

Als dat doorgaat ben ik daar heel blij mee! Een speler die we heel goed kunnen gebruiken en waar ik meer vertrouwen in heb dan Ekkelenkamp

Goede speler voor Twente!

Balen, Vlap hoort in het Abe stadion te spelen. Hier begrijp ik niets van.

Uitstekende aanwinst voor Twente! Feyenoord mag toch wel even op de neus kijken. Dat lijkt me een betere, en wsl vooral ook goedkopere en daarom betere, huuraanwinst dan Til.

Hele fijne versterking voor Twente, welkom in de Grolsch Veste Vlap! Dit is het niveau waar Twente weer naar toe wil, subtop Eredivisie. De basiself begint nu echt vorm te krijgen, wat heb ik weer zin in de 1e thuiswedstrijd van het seizoen tegen Ajax. Afgelopen zaterdag tegen Lazio was het al bijna als vanouds met 11.000 supporters, dat zal tegen Ajax met 20.000 supporters nog beter zijn.

Toch wel een goede versterking voor dit FC Twente, mits Heerenveen geen eendagsvlieg was natuurlijk. In het buitenland niets laten zien alhoewel Anderlecht natuurlijk een betere en grotere club is dan Twente.

Met een fitte selectie kan Twente zomaar mee doen in de subtop vraag mij alleen af wat er overblijft als er 2 a 3 geblesseerde en schorsingen 2e seizoenshelft op de loer ligt.

10 augustus 2021 om 10:14

In zijn eerste seizoen bij Anderlecht maakte hij 10 doelpunten in 23 wedstrijden, dat is helemaal niet zo slecht toch? Ze hebben inderdaad op het 1e oog geen brede selectie, dus blessures zijn niet overal even goed op te vangen. Toch hebben ze de meeste posities wel dubbel bezet als iedereen fit is. Helaas hebben ze nu nog wat blessures met Midsidjan, Lukoki en Cerny voorin. Daarnaast Plegezuelo, Pierie en Dumic die er nog niet bij zijn in de verdediging. En Brama en Roemeratoe die nog worden gemist op het middenveld. Als dat allemaal fit zou zijn, dan hebben ze best wel een redelijke bank volgens mij.

10 augustus 2021 om 10:49

Ziet er inderdaad niet slecht uit voor een aannvalende middenvelder maar als je kijkt hoe het tot stand is gekomen.. op het moment dat de competitie al beslist was scoorde hij er nog 5 waarvan in het laatste duel 3 doelpunten.

Elftal ziet er fit inderdaad ged uit.

10 augustus 2021 om 11:09

Ik denk dat Vlap het niveau van Anderlecht prima aankan, maar dat soort clubs verwachten toch wat meer van een aanvallende middenvelder. Echter komen dit soort middenvelders niet lekker uit de verf in fysieke competities, mede omdat hun fysiek ze in de Eredivisie helpt. In fysieke competities valt die eigenschap een beetje in het niets en zijn ze enkel afhankelijk van hun scorend vermogen. Ook de Belgische competitie is toch vrij fysiek.

10 augustus 2021 om 11:15

Dat lijkt me ook het doel van Anderlecht. Hem aan een goal of 15 zien maken (zou echt nog wel kunnen) zien bijdragen om hem dan te verkopen voor een beperkt verlies.

Twente heeft zich heel aardig versterkt deze transferperiode. Zie ze wel rond plek 5 of 6 meedoen dit jaar.

Zo die is ook even met beide voeten op de grond. Deze jongen vond zichzelf na nog geen half jaar al te goed voor Anderlecht. Dat terwijl het een discount Sinkgraven is. En dan heb je ook nog die ouders die zich overal mee gingen bemoeien. Hopelijk is Anderlecht straks volledig van hem af.

10 augustus 2021 om 11:12

Discount Sinkgraven? Het zijn echt twee totaal verschillende spelers. Vlap is meer een mindere versie van Van De Beek. Een functionele techniek, een redelijk overzicht en drive naar de goal toe. Sinkgraven moet het juist meer van z'n techniek en spelintelligentie hebben, althans toen hij middenvelder was. Die had nooit zo'n scoringsdrift.

FC twente is behoorlijk bezig, ookal hebben ze veel gehuurd, ik denk dat er een leuk elftal staat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord1611
6.Vitesse16-6
9.AZ126
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger94
M. SadílekMiddenvelder90
M. VlapMiddenvelder91
R. ZerroukiMiddenvelder90
M. UgaldeAanvaller91
M. HilgersVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

1 fan
Middenvelder, 24 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren