Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem windt zich op over Feyenoord - FC Twente: ‘Zelden gezien’

Laatste update:

Willem van Hanegem windt zich in zijn column voor het Algemeen Dagblad op over twee dingen. De voormalig trainer zag Santiago Gimenez een strafschop missen tijdens Feyenoord - FC Twente (0-0) en Michel Vlap een haast niet te missen kans verprutsen namens de Tukkers.

"Na de krappe winst tegen Vitesse schreef ik een week geleden dat Giménez in deze vorm een beetje een probleem werd", opent De Kromme zijn wekelijkse bijdrage. "Ik zei niet dat het een speler van niets is, integendeel. Ik heb dingen van hem gezien die het tegendeel hebben bewezen."

"Maar ik verwacht de laatste weken wel wat meer van hem. En dat gevoel was ook tegen FC Twente weer zo. Ik ben geen psycholoog, weet ook niet waar het aan ligt, maar de scherpte is er al even vanaf. Ik zag één leuke actie aan de zijkant van het veld, voor de rust. Verder ging er heel veel mis", ziet ook Van Hanegem Gimenez door een mindere fase gaan.

De oud-trainer van Feyenoord weet dat Gimenez ondanks de mindere laatste weken op de voet wordt gevolgd door buitenlandse clubs. In dat kader doet hij een oproep aan de Mexicaan. "Waar in Europa zullen supporters hem toejuichen als hij een kans heeft gemist? Of als hij voor de tweede keer een penalty mist?

"Hij heeft een luxepositie in Rotterdam, zelfs nu sprak niemand van de club hardop uit dat hij voorlopig even van de bal af moet blijven als er weer een penalty is. Dat ze zo gek op hem zijn, dat vindt hij echt nergens."

Vlap
Van Hanegem brengt vervolgens de oliedomme buitenspelgoal van Vlap ter sprake. "Wat Michel Vlap presteerde, dat heb ik eigenlijk nog maar zelden gezien in het betaalde voetbal. Ik bedoel: je rent met twee spelers van FC Twente op Justin Bijlow af."

"Dan is voor de speler zonder bal nog maar één ding van belang: achter die bal blijven. Dat je dat niet doet, is bijna nog erger dan een strafschop missen", oordeelt Van Hanegem hard over de falende Vlap. "Dit was zo slecht gedaan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"in dat kader doet hij een oproep aan de Mexicaan. "waar in Europa zullen supporters hem toejuichen als hij een kans heeft gemist? Of als hij voor de tweede keer een penalty mist?

Daar draait het toch niet om als Giménez bij Feyenoord vertrekt? Hij verdiend nu iets boven de miljoen euro per jaar. Elders kan een spits met zijn kwaliteiten een veelvoud van dat bedrag verdienen.

29 januari 2024 om 10:40

Hij verdiende in Mexico al meer dan dat hij nu doet bij Feyenoord. Die jongen heeft een duidelijke ambitie en geeft ook aan hoe belangrijk de steun van Het Legioen voor hem is. Wanneer hij een stap maakt zal dat niet alleen voor het geld zijn.

29 januari 2024 om 10:48

Wat romantisch. Weinig spelers zullen ALLEEN voor het geld een transfer maken, maar van Hanegem doet alsof het legioen zo uniek is. Voor Gimenez is de eredivisie een springplank naar de top en een vermenigvuldiging van het salaris zal zeker een rol spelen

29 januari 2024 om 10:49

Keer op keer blijkt geld toch de belangrijke drijfveer te zijn voor voetballers. En ja, het zal heus niet de enige reden zijn, competititie en club voorkeur zal heus wel een rol spelen maar geld blijft toch echt het belangrijkste.

Paar jaar geleden gingen voetballers inclusief Pelle massaal naar China. Nu gaan ze massaal naar het midden-Oosten. Zegt genoeg lijkt me zo.

29 januari 2024 om 11:06

Wat is er precies mis mee dat een speler Europa verlaat voor Azië?

29 januari 2024 om 11:15

@speedy

Wat zegt het dan precies? Probeer dat eens uit te leggen?
Volgens mij zegt het dat voetballers allemaal individuen zijn met verschillende drijfveren.

Zo is Gimenez een voorbeeld van een speler die een financiële stap terug zet om een sportieve stap vooruit te zetten. Zo was er afgelopen zomer ook een Spaans toptalent dat vertrok naar het Midden Oosten.

29 januari 2024 om 11:42

"maar van Hanegem doet alsof het legioen zo uniek is."

Dat is ook wel een beetje zo toch? In welk stadion wordt een spits die al wekenlang ernstig uit vorm is en zojuist z'n 2e penalty mist (slecht inschiet) zo toegezongen als Santi? Ik denk dat dat vrij uniek is.

Betwijfel echter of het meespeelt in de overweging om wel of niet te blijven. Ik denk dat geld, speel- en ontwikkel mogelijkheden daarvoor de grootste drijfveren zijn. Voor het geld kan Santi makkelijk vertrekken...maar voor zijn ontwikkeling lijkt het me niet verstandig. Hij toont imo de laatste weken echt aan nog niet klaar te zijn voor een stap hogerop.

@speedyafc
De voorbeelden die je aanhaalt zijn toch voornamelijk spelers die al weten de absolute top niet te gaan halen en nog even willen cashen, of gasten die de top al hebben gehaald en nu op de weg terug nog wat geld binnen harken. Echte talenten die en kans van slagen hebben in de (sub)top van Europa heb ik nog niet veel zien vertrekken toentertijd naar China en nu naar UAE. Denk dus dat jouw conclusie een beetje te kort door de bocht is.

Het klinkt heel lullig, maar ik hoop oprecht dat Japan er heel snel gaat uitvliegen. Gister had je normaal met Ueda, Santi eraf gehaald aangezien er echt weinig tot niks lukte. Misschien heeft Santi die druk nodig van een 2e spits die staat te popelen om zijn plek te pakken.

29 januari 2024 om 11:20

Maar denk je dat Ueda wel het verschil had grmaakt dan? Op een 1-4 tegen een Utrecht na heeft die toch ook nog niet echt iets laten zien?

29 januari 2024 om 11:36

Als ik Japan zie spelen moet Santi zich zorgen maken om z’n plaats

29 januari 2024 om 11:43

Wat Ueda bij Japan allemaal doet, hebben we in Rotterdam erg weinig aan.
Hij krijgt weinig kansen tot nu toe, maar de kansen die hij krijg vind ik niet dat hij zich ook maar een heel klein beetje onderscheid.

29 januari 2024 om 13:14

Bizzlad, heb je zijn loopacties wel eens gezien? Continue dreiging in het hele strafstopgebied van links naar rechts. De momenten dat Ueda erin komt sta je of gelijk of achter, waarbij een tegenstander van Feyenoord op dat moment zichzelf volledig heeft ingegraven. Kom dan nog maar is met weinig ritme tot goede kansen.

Je kan nu niet meer ontkennen dat Santi in een flinke vormdip zit. Ik dacht gisteren, ha fijn een makkelijk gegeven pingel erin schieten voor wat zelfvertrouwen...

Maar vooral dat kaarten vragen en vallen..... als ie veel scoort kan je het soort van wel door de vingers zien omdat ie je vaak laat juichen, maar de pleuris, hou er mee op.

29 januari 2024 om 11:25

‘Kan je het soort van de door de vingers zien’.. Feyenoord supporters kunnen het DAN inderdaad door de vingers zien. De rest van Nederland niet. Als we dergelijk gedrag in Spanje en Portugal zien spreken we onze afschuw uit, maar als een speler van je favoriete club het doet kan je het door de vingers zien ‘als die maar scoort hè’. Persoonlijk vind ik dat je dit gedrag altijd moet afkeuren, ook wanneer je wint en de desbetreffende speler scoort. Gelukkig doen veel andere Feyenoorders dit wel

29 januari 2024 om 11:39

Ik durf met aan zekerheid grenzende overtuiging te stellen dat ik van alle Feyenoorders op VZ de meeste kritiek heb op zijn streken.

29 januari 2024 om 11:45

Dat is niet echt aan je vorige reactie af te lezen. Maar ik zal je maar op je woord geloven dan

29 januari 2024 om 11:54

@victor, Er zijn enorm veel Feyenoorders die de streken van Santi afkeuren hoor. Heb er zelf ook een hekel aan. Maar gezien jouw reactie: "de rest van Nederland niet. Als we dergelijk gedrag in Spanje en Portugal zien spreken we onze afschuw uit, maar als een speler van je favoriete club het doet kan je het door de vingers zien". en " Persoonlijk vind ik dat je dit gedrag altijd moet afkeuren, ook wanneer je wint en de desbetreffende speler scoort." Waarmee je dus aangeeft zelf altijd kritisch te zijn op misselijk en onsportief gedrag van eigen spelers. Dan ben ik erg benieuwd hoe kritisch je bent op De Jong, die iedere wedstrijd op de scheids zit te zeiken. Die doet daarmee niet onder voor de gemiddelde speler in Spanje. Toch zie ik daar zelden kritiek op. Met andere woorden: voor eigen spelers zijn supporters vaak veel schappelijker

29 januari 2024 om 12:01

Dan interpreteer je em denk ik verkeerd. Ik bedoel dat je het dan "soort van" door de vingers kan zien. Daarmee bedoel ik dat ik het dan ook irritant vind, maar uiteindelijk het wel menselijk is dat je het dan negeert. Ik ben me er namelijk wel van bewust dat ik in mijn emotie soms niet geheel objectief ben 🙂

Wees maar blij Willem dat Vlap dit deed. Anders had je helemaal met lege handen gestaan.

Ik lees nergens in de column van Willem, dat de penalty veel te gemakkelijk gegeven is/was.

29 januari 2024 om 11:10

Erg he, iemand die het gewoon over het spel heeft. Ja hij was makkelijk gegeven, boehoe, hij ging er toch niet in, boeiend. En ja wij zeurden ook eindeloos over dat met Propper, dat vond ik ook stom

29 januari 2024 om 11:30

Een makkelijk gegeven strafschop behoort ook tot het spel. Dan is het penaltymoment van Twente uit iig hersteld nu

29 januari 2024 om 11:35

@migi

Die pingel was onderdeel van het spel gisteren, dus het zou niet verrassend zijn geweest, dat hij daar ook zijn mening over gegeven zou hebben. Dus zo vreemd is mijn beredenering niet lijkt me.

29 januari 2024 om 11:37

@victordekoning: hoezo hersteld? Dit was gewoon een duidelijke penalty

29 januari 2024 om 11:38

mwaaaaah, deze pingel was makkelijk gegeven, maar dat de VAR hem niet terugdraait is niet raar. Er is gewoon contact. Zuur, maar niet zoals die situatie bij PSV waar het echt totaal niet uit te leggen is dat de VAR niets doet. Of dus bij die trap van Propper.

He, nu heb ik het ook over die penalty.

29 januari 2024 om 12:09

Jouw beredenering is echter niet dat het niet raar zou zijn als hij het over de makkelijk gegeven strafschop zou hebben. Jouw redenering is, is dat het raar is dat hij het daar niet over heeft. Ik ben er blij mee dat hij dat niet doet. Al dat geluk over beslissingen van scheidsrechters, erg vermoeiend.

29 januari 2024 om 11:21

Ik begrijp dat je na deze week denkt dat dit soort momenten de headlines zijn in het nieuws, maar hopelijk was dat eenmalig.
Na Twente Feyenoord hadden ook vrij weinig mensen het over de twee momenten van Propper (penalty en het neerhalen van Santi bij de uitbraak van Timber waardoor ze met twee man voor de goal zouden komen)

Daarbij, wat betreft dit moment, Ik dacht ook direct dat het een penalty was, dus niet raar dat de scheids floot. In de herhaling zag het er minder zwaar uit, maar ook begrijpelijk dat de penalty niet teruggedraaid werd door de VAR. Al met al kan die penalty gewoon gegeven worden.

29 januari 2024 om 12:54

Nou ja, die penalty is extreem licht. 9 van de 10 scheidsrechters fluiten dan niet. Maar goed, het was sowieso een stroperige en slechte wedstrijd. Puur in die context is het voor beide ploegen maar goed dat het liep zoals het liep. Het spel is bij beide ploegen niet bepaald goed de laatste weken. Wellicht zet dit ze weer op scherp.

29 januari 2024 om 14:26

Ja ik mis energie bij beide teams. Hopelijk verandert dat snel, want zo is het niet leuk om naar te kijken.

30 januari 2024 om 13:47

Bij Feyenoord is dat op zich niet zo raar. Ik kan me voorstellen dat die CL-wedstrijden z'n tol wel eisen, vooral ook omdat de meeste spelers ook international zijn. Feyenoord heeft ook gewoon nog niet zo'n brede ploeg. Dat heeft tijd nodig.

Bij Vlap en Brenet zag je het gewoon aankomen. Echt amateuristisch geblunderd. Vlap natuurlijk die meters voor de laatste man staat en Brenet die hem de pass nog geeft.

29 januari 2024 om 12:52

Brenet kan ik nog wel begrijpen. Die is op dat moment met meerdere dingen bezig. We praten bij doelmannen weleens over enorme flaters, maar betreft Vlap was dit een voetbal-variant, zeg maar. Dit is zo vreselijk dom, vooral omdat hij maar 1 ding hoeft te doen die voor de meeste voetballers al een instinct is; achter die bal blijven. Vlap mist al die instincten en is mentaal de zwak om op gevoel te voetballen. Die denkt duidelijk veel te veel na over van alles nog nog wat, waardoor hij hooguit een maand per jaar in vorm is en zichzelf dan weer naar beneden haalt.

Ik vind Van Hanegem wel erg selectief als het op Gimenez aankomt. Die jongen schoot tot voor kort de ene na de andere erin en heeft nu even een vormdip. Echter doet hij nu net alsof Gimenez in 1 of ander walhalla terecht is gekomen. Die spreekt hier puur en alleen als supporter, ook omdat hij erg goed weet dat je een spits als hij niet zomaar even vervangt. Daar doet een dipje niets aan af.

Betreft Vlap heeft hij volkomen gelijk. Die heeft sowieso zijn krediet wel opgemaakt naar mijn mening. Die speelt een maand per seizoen goed en daarna is het werkelijk een ramp. Die moet je echt naar de bank gaan verwijzen, hoe goed hij ook voor de sfeer binnen de selectie is. Het is ongelooflijk dat hij mag aanmodderen, terwijl een Taha het ongetwijfeld beter zal doen op de flanken.

29 januari 2024 om 13:46

Taha heeft nog helemaal niks laten zien. Als je Vlap al zwak in de duels vindt dan is Taha helemaal een slappe dweil. Kapot geërgerd aan al die slappe duels van hem gisteren.
Dacht dat zijn mislukte basisplaats vorige week lag omdat ie op links moest, maar gisteren op rechts deed ie niet één keer iets fatsoenlijks.

30 januari 2024 om 13:45

Van Taha moet je ook geen wonderen verwachten, maar hij is in ieder geval een buitenspeler. Bovendien heb ik het bij Vlap nog niet eens over de duels. Hij is gewoon in niets een flankspeler en zelfs op zijn favoriete positie maakt hij de laatste jaren hooguit 4 goals per seizoen. Da's gewoon veel te weinig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren