Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Openhartige Vlap springt in de bres voor Ajax-speler: ‘Is te ziek voor woorden’

Laatste update:

Michel Vlap is in gesprek met Voetbal International ingegaan op het mentale aspect van de voetballerij. De 26-jarige middenvelder van FC Twente vertelt hoe hij omgaat met ‘publieke haat’ en neemt het op voor onder anderen Anton Gaaei, die in de afgelopen periode veel over zich heen kreeg. “Daarom is het mentale aspect steeds belangrijker. Vroeger heerste er een taboe op, gelukkig is dat veranderd”, aldus Vlap.

De middenvelder van Twente wil in het interview een misverstand uit de wereld helpen. Zo ging er in januari na het uitduel met Feyenoord (0-0) een video rond waarin Vlap in een uitgaansgelegenheid te zien is. Bij de video stond dat Vlap, die in de wedstrijd in De Kuip een grote kans verprutste, een dag vóór het duel op stap was. Niet waar, zegt de rechtspoot.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik sta in een club, ben aan het feesten en word stiekem gefilmd”, steekt hij van wal. “Iedereen die mij kent weet dat ik een dag voor een wedstrijd nooit in zo’n tent te vinden zal zijn. Het was een oud filmpje, gemaakt tijdens een trainingskamp of zo. Maar het was zo gemonteerd dat het nieuw leek.” Mensen ‘vinden van alles’ zonder dat zij weten wat voor impact het heeft, zegt Vlap.

“Ik snap dat niet. Ga er zelf maar eens staan. Voel die druk maar. Voel maar wat het met je doet. Dat dertigduizend mensen naar je kijken en wat van je verwachten.” Vlap vindt het sowieso ‘bizar’ wat er op sociale media wordt gegooid. Zo moest hij het online flink ontgelden na de wedstrijd tegen Feyenoord. “Ik praat dan maar een beetje in mezelf: ‘Vriend, hou jij nou maar gewoon je mond dicht, want ik weet zeker dat jij zelf niet eens een deuk in een pakje boter schopt.’”

“Je wil dat sommige dingen je niet raken, maar dat lukt niet altijd”, vervolgt Vlap, die onlangs ook werd geconfronteerd door een ‘supporter’ bij een tankstation. “We hadden gelijkgespeeld, ik had een slechte dag en wat kansen gemist. Ik sta te tanken en iemand scheldt me verrot. ‘Vieze teringlijer, ga je nog een keer ballen erin rammen, of niet?’ Een eigen ‘supporter’, al wil ik diegene zo niet noemen. Je bent al teleurgesteld van de wedstrijd en dan zoiets nog eroverheen. Dat raakt je toch.”

Gaaei


Vlap wijst naar Gaaei. De back verwijderde na AZ – Ajax (2-0) al zijn posts op Instagram om boze supporters geen gelegenheid te geven om zich op zijn account negatief over hem te uiten. “Hij is nog jong, moet zijn familie missen en komt terecht in een team dat niet loopt. Ik heb hem bezig gezien: die jongen kan gewoon voetballen, maar wie weet voelt hij zich nu enorm onder druk gezet.”

“Hij maakt een paar ongelukkige fouten, zeker, maar wat hij dan over zich heen krijgt... Dat is te ziek voor woorden. Daarom is het mentale aspect steeds belangrijker. Vroeger heerste er een taboe op, gelukkig is dat veranderd. Je kunt niet alles in je eentje maar een plekje geven”, sluit hij af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voetballers zijn net mensen en als er wat zou gebeuren bij het tankstation, had ik het volkomen begrepen!

4 april 2024 om 05:56

Dat is nog het extra punt. Stel jij of ik zouden een x mot hebben bij een tankstation, is er niets aan de hand verder.

Stel een Vlap doet dit, grote kans dat het breed uitgemeten wordt, hij wellicht een boete/schorsing van Twente krijgt en ga zo door.

Ik begrijp dat voetballers met hun bereik een bepaalde voorbeeldfunctie hebben, echter het zou mooi zijn als ze ook gewoon mens zouden mogen zijn.

Als je als voetballer beroerd hebt gespeeld kun je daarna beter maar niet hier op VZ kijken. Of op fansites. Of op X. Misschien maar gewoon helemaal offline gaan voor een tijdje. Het leven als profvoetballer is er niet makkelijker op geworden door de jaren heen denk ik.

3 april 2024 om 20:46

Hoewel jij (en Protukker hieronder) gelijk hebben over 'niet op socialmedia en/of fansites kijken na de wedstijd' is dat natuurlijk wel een beetje absurd. Dan leg je de 'oorzaak' van het probleem bij de speler. Volgens mij begint het met stoppen met ongefundeerde en kwetsende dingen zeggen via social media. Dingen die je niet recht in iemands gezicht zou (durven) zeggen moet je ook niet online zetten.

Met uitzondering van die droeftoeter bij het tankstation, die is af.

3 april 2024 om 20:55

Doe droeftoeter bij het tankstation durft tenminste in het echt te praten ipv sociale media, die anonieme accounts die dan een speler helemaal verrot schelden vind ik echt zeer triest.

3 april 2024 om 21:40

Ben het helemaal met je eens hoor Mr Woody. Helaas is zoiets nog niet zomaar gedaan. Dan zou je nergens meer anoniem moeten kunnen reageren. En jaz die gast bij het tankstation spoort echt niet natuurlijk maar daar zijn er niet heel veel van (hoop ik).

3 april 2024 om 21:44

@afca: iemand die je niet persoonlijk kent uitschelden in zn gezicht maakt je nog steeds een droeftoeter

4 april 2024 om 13:28

Als we jouw lijn doortrekken dan mag ie na een slechte wedstrijd ook niet meer naar buiten of even tanken!

Gewoon niet op sociale media zitten, dat scheelt je al de helft aan irritatie en frustratie . Je mist echt niet zo heel veel.

3 april 2024 om 21:09

Zit er zelf ook niet meer op.
Scheelt mij echt zoveel tijd en ook ergernissen haha.
Maar moet zeggen dat er ook dingen totaal langs mij heen gaan zo nu en dan haha

3 april 2024 om 21:59

Lol, mensen die op een sociaal medium posten dat ze niet meer op sociale media zitten... De ironie...

3 april 2024 om 22:55

Lekker bijdehand doen. Je snapt toch wel wat hij bedoelt? Ik heb de neiging om het te gaan uitleggen, maar laat ook maar.

Het is heel erg goed dat voetballers als Vlap zich hierover uitspreken en de menselijke kant laten zien van de spelers. Het zijn mensen en geen robots. Normale kritiek moet kunnen, maar hou het fatsoenlijk en inhoudelijk.

En aan de mensen die zeggen: “voor zoveel geld moet je maar tegen die persoonlijke aanvallen kunnen” wil ik vragen: welk salaris precies is de grens tussen normale, menselijke behandeling en publiekelijke pispaal?

Sterk van Vlap. Totaal te begrijpen wat hij zegt. Zo'n verhaal bij een tankstation alleen al. Een echte supporter zou hooguit zeggen 'komt goed volgende wedstrijd! Ram er een paar in!'. Jammer genoeg is dat niet hoe iedereen erin staat. Ik ben zelf Ajacied en heb het ook wel te doen met Gaaei. Hij is niet van het niveau wat we na willen streven, maar je ziet dat die jongen wel z'n best doet. Het is al pijnlijk genoeg dat ie eruit moet (2x) na een half uurtje. Laat die vent met rust of probeer hem op te beuren. Het zijn gewoon jonge gasten die graag succesvol willen zijn voor de club.

Zou wel helpen als (zaakwaarnemer van) voetballers met een droog feitelijk statement komen na zo’n filmpje of domme commentaren id krant. Op social media berichten hoef je verder niet te reageren idd.
Maar flauwekul even ontkrachten helpt, staan gasten meteen in hun hemd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren