Discussie over nummer 10-rol Kökçü gaat verder: ‘Maakt het nog niet waar’

Vrijdag, 23 juli 2021 om 17:22Rian Rosendaal

Wim Rijsbergen is nog niet bepaald onder de indruk van Orkun Kökçü als nieuwe nummer tien van Feyenoord. De middenvelder nam het shirt onlangs over van de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis en donderdag tegen FC Drita (0-0) in de voorronde van de Conference League was Kökçü voor het eerst met dat nummer te bewonderen. Rijsbergen denkt dat de pas 21-jarige middenvelder nog de nodige stappen moet zetten om het vereiste niveau te bereiken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door sirius)

Misschien is het handig om Kökcü dan ook echt eens als nummer 10 te proberen. Zowel onder Advocaat als nu onder Slot speelt hij verder naar achter, terwijl hij onder Gio op 10 best leuke dingen liet zien. Als je dan Toornstra/Til als box-to-box zet en een nieuwe cvm aantrekt, heb je best een gebalanceerd middenveld.

23 juli 2021 om 17:34

Ik vind hem persoonlijk dramatisch op 8, maar als nummer 10 was hij in het verleden altijd uitstekend.

23 juli 2021 om 18:54

Inderdaad. Kokcu speelt al sinds advocaat meer als linkshalf en box to box dan als nummer 10.

Maar vraag me dan wel meteen af, heeft Kokcu de creativiteit als nummer 10? Z'n corners zijn nooit om maar huis te schrijven, idem voor z'n passing en z'n handelingssnelheid.

Als je Kokcu als.nr 10 gaat zetten zou ik wel met 2 waterdragers erachter gaan spelen.

23 juli 2021 om 21:03

Als je op 8 speelt IPV 10 kan je opeens geen passes meer laten aankomen?

24 juli 2021 om 07:09

Scherp Japie! Dat zei ik ook altijd over Maher, die bij PSV zogenaamd niet op z'n goede positie speelde. Een bal van A naar B spelen moet nooit het probleem zijn.

Wat een gezeik na 1 hele wedstrijd. Feyenoord heeft inderdaad een probleem met creativiteit, maar dit los je niet 1.2.3. op; dat kost geld en laat dat er niet zijn.
Kocku is nu bij iedereen de kop van Jut en dat is best triest dat de verwachtingen voor zo'n jonge jongen zo hoog gespannen zijn. Hij had gisteren een briljante steekpass op Bannis na een minuut of 10 en als die zou worden verzilverd, was de discussie vandaag wellicht anders.
Nee, verder speelde hij geen goede wedstrijd,maar geef het aub wat tijd.

23 juli 2021 om 17:37

Tijd? Kocku is inmiddels al bijna 3 jaar lid van het 1e team. Dan verwacht je toch op een gegeven moment een ontwikkeling? Vorig jaar heel seizoen matig gespeeld en gisteren werd duidelijk dat er geen stijgende lijn zit. Nee wat betreft Kocku ben ik inmiddels wel van overtuigd dat het een middelmatige speler is. Zelfs in een flits laat die niets zien joh.

23 juli 2021 om 17:52

Jammer, Eind vorige seizoen zag je de potentie van Kokcu en nu na een wedstrijd in een nieuw team hem meteen afschrijven ? Prima dat ze dat in Amsterdam doen, maar ik wacht nog even af.

23 juli 2021 om 18:20

Waarom moet jij bij ieder artikel Ajax aanhalen? Heb je zo’n complex? Kokcu laat al geruime tijd niets zien met de minuten die hij krijgt.

23 juli 2021 om 18:29

Dat hij vorig seizoen niks liet zien of te weinig heeft met advocaat te maken. Totaal verkeerd gebruikt.
Kokcu heeft een tijd gehad dat hij elke keer kind van de rekening was qua wissels.
Wat mij verbaasd is is dateer vanuit Engeland altijd interesse in hem is. Of wij zien iets niet of die scouts niet.
Laten we wel wezen hij moet het dit jaar wel waar gaan maken anders is het zo klaar met hem en kan hij alleen maar uit
Lagere clubs kiezen.

23 juli 2021 om 18:31

Doe ik dat? Dank voor je feedback.ik was het mij niet bewust, maar ik merk dat vooral mensen met een Ajax nick ernstig op dergelijke topics (vooral negatief) reageren en vond het in die zin wel gepast hier op te reageren.

Verder heb ik heb vooral de indruk dat elk Feyenoord topic eindigt met VZ leden die de inhoud juist naar Ajax verleggen. In navolging van de bekende wet van Godwin, heb ik dat de (2e) wet van NJ gedoopt.

23 juli 2021 om 20:05

Deels met je eens, maar ik denk wel dat de verwachtingen vooral hooggespannen zijn bij de Feyenoord-aanhang. Daarbuiten is er namelijk vrij veel kritiek naar wat ik hoor en lees. Toen hij 17 jaar was, maakte hij indruk, maar 3 jaar later is hij nauwelijks een betere speler geworden en dat is vaak geen goed teken. Vorig seizoen vertoonde hij veel zwakke punten en ook gisteren was dat weer het geval. Misschien komt hij beter tot z'n recht als centrale middenvelder waar hij de eerste schakel richting aanval is.

23 juli 2021 om 21:23

Misschien zijn de verwachtingen hooggespannen, mogelijk is het ´doorgeslagen´ hoop. Afgelopen seizoen was zeker niet best, maar dat geldt eigenlijk voor heel het elftal onder Advocaat, waarbij m,n. Berghuis zich wel kon onderscheiden. Nu heb ik Kokcu de laatste wedstrijden wel aardige dingen zien doen.

Je hoopt dat in een meer aanvallender, maar ook meer gevarieerder, gebalanceerd systeem zijn kwaliteiten tot zijn recht gaan komen. Dat zal hij dus moeten laten zien. Als we -pak hem beet- tot Kerst geen progressie zien, dan moeten we misschien de conclusie trekken. Niet na 1 wedstrijd in een incompleet elftal in een huppie fluppie wedstrijd.

24 juli 2021 om 00:28

Maar dat is ook min of meer wat ik aan wil geven: Kokcu doet het aardig, maar eigenlijk niets meer dan dat. Gezien z'n leeftijd is dat natuurlijk niet slecht, maar echt grote talenten laten dan meer zien. Ik denk inmiddels niet dat Kokcu ook maar enigszins iets uitzonderlijks heeft. Daarvoor staat hij eigenlijk al te lang bijna stil en z'n progressie is ook verre van indrukwekkend. Die mening baseer ik uiteraard niet op een wedstrijd tegen Drita, maar op basis van alle seizoenen tot nog toe.

Wel opvallend dat sinds Dickie weg is alle 'kenners' opeens het vizier op zijn lievelingetje Kokcu richten, terwijl hij afgelopen jaren nauwelijks bekritiseerd werd. Het Advocaat-effect, laat ik maar zeggen.

23 juli 2021 om 20:08

Dat is gewoon niet waar. Vorig jaar genoeg kritiek over Kokcu gehoord en gelezen en heb me vorig jaar ook kritisch uitgelaten over Kokcu. Ik vind 't gewoon geen bovengemiddeld talent voor een Nederlandse topclub. Hij voetbalt mee en daar is eigenlijk alles mee gezegd.

Hij zegt toch niets geks? Hij laat het toch niet zien ondanks die potentie die hij heeft. Die Feyenoorders hier zijn echt snel op hun pik getrapt.

soms vergeten mensen (ik ben daar een van) dat hij net 20 is. maar moet het dit seizoen echt gaan laten zien anders is het wel klaar. die hele titel klopt trouwens niet. ''de nummer 10-rol'', hij speelde niet eens op 10.

23 juli 2021 om 18:42

@odeze idd dat vergeet je weleens, omdat hij niet net 20 is, maar pas 21 jaar Maar denk dat hij beter even niet de verantwoordelijkheid moet oppakken en alles opeisen. Laat de vrije trappen. Focus op eerst goed niveau halen. En goed kijken wat zijn positie moet zijn. 8 of toch op 10

23 juli 2021 om 18:58

Hij is 20

23 juli 2021 om 19:02

@mrkrillin geboren op 29 December, 2000. doe jij de rekensom of zal ik t doen? dat hij alle vrijentrappen neemt is idd vrij bizar. heeft er volgens mij nog nooit 1 gemaakt in Feyenoord 1 (deed het trouwens in de jeugd wel met enige regelmaat)

23 juli 2021 om 20:01

@odeza ik las pas 21 in het artikel. Heb verder niet gecheckt.

23 juli 2021 om 20:33

ik zie het nu ook in het artikel staan. het is je vergeven

Als hij ook een 10 rol zou hebben... Hij speelt als linker controlerende/verbindende middenvelder. Til staat achter de spits. Dus wat lullen ze?

Hebben deze mensen echt verstand van Voetbal of is het kritiek geven om kritiek. Hij heeft nummer 10 maar speelde hij ook echt als nummer 10? Nee, want Kökcü speelde meer aan de linkerkant. Iets waarvan we weten, dat hij daar minder de kwaliteiten voor heeft, dan echt achter de spitsen. Til speelde namelijk als 10 en daarvan, moet worden verwacht dat hij het spel gaat maken. Ik heb niemand nog iets negatiefs gehoord over Til.

23 juli 2021 om 19:39

Til werd gisteren juist door zga iedereen afgevallen als je echt opgelet had, je riedeltje gaat dus niet op.

Uhm, volgens mij speelde Kokcu gisteren helemaal niet op 10, daar stond Guus Til. Kokcu stond op '8', waar hij inderdaad niet goed speelde.

Kokcu heeft kennelijk wel het rugnummer 10 van Slot gekregen, maar niet het bijbehorende takenpakket. Ik heb begrepen dat hij 22 x balverlies leed tegen Drita. Wat mij in ieder geval zelf al was opgevallen was dat hij alle vrije ballen wel opeiste, maar er helemaal niets goeds mee deed. Jammer. Ik ben benieuwd of Kokcu die nummer 10 aken alsnog gaat krijgen. Zoals hij donderdag speelde/moest spelen had Feyenoord niet veel aan hem.

Wat zijn eigenlijk precies die "no.10-taken"?

Kokcu heeft kennelijk wel het rugnummer 10 van Slot gekregen, maar niet het bijbehorende takenpakket. Ik heb begrepen dat hij 22 x balverlies leed tegen Drita. Wat mij in ieder geval zelf al was opgevallen was dat hij alle vrije ballen wel opeiste, maar er helemaal niets goeds mee deed. Jammer. Ik ben benieuwd of Kokcu die nummer 10 aken alsnog gaat krijgen. Zoals hij donderdag speelde/moest spelen had Feyenoord niet veel aan hem.

Kokcu speelt niet op 10 maar op 8 hoor ik een hoop zeggen.
Alsof je op 8 wel slecht mag spelen!?

Het maakt geen ene moet waar je op het middenveld staat, voetballen moet je en niet als een natte krant een beetje mee huppelen . Ben wel een beetje klaar met hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren