Kees Kwakman en Mario Been richten pijlen op zelfde speler van Feyenoord

Vrijdag, 23 juli 2021 om 09:01Dominic Mostert • Laatste update: 09:17

Feyenoord heeft donderdagavond geen indruk gemaakt op analisten Kees Kwakman en Mario Been van ESPN. In de eerste wedstrijd van de tweede kwalificatieronde van de Conference League kwam de ploeg van Arne Slot niet voorbij het Kosovaarse FC Drita (0-0). Kwakman en Been richten hun pijlen na afloop op Orkun Kökçü, de nieuwe drager van rugnummer 10 na het vertrek van Steven Berghuis naar Ajax.

Kökçü leed 22 keer balverlies, het hoogste aantal van alle spelers van Feyenoord. Hij ontfermde zich over de corners, die te weinig gevaar opleverden. Kwakman merkte een gebrek aan creativiteit bij Feyenoord. “Het is moeilijk tegen zo’n ploeg. Ze zakken met z’n allen terug. Heel vaak kan een spelhervatting je dan helpen. Maar die spelhervattingen… Kökçü, buiten het feit dat hij twintig ballen heeft ingeleverd, kreeg één goede corner bij Toornstra. Verder heeft hij elke corner of bij de keeper, of bij de verdediger voor de eerste paal afgegeven. Daarmee kun je de wedstrijd openbreken, maar het straalde ook niets uit. '

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Been vindt het prijzenswaardig dat Kökçü het aandurft om met nummer 10 te spelen, maar erkent dat de jeugdexponent voorlopig nog niet bewijst van grote waarde te zijn op het veld. "Ik houd wel van een bepaalde persoonlijkheid van een speler. Hij wil het shirt met nummer 10 dragen en dat zijn normaal gesproken de spelers met de meeste creativiteit, die het meeste laten zien. Dat heeft hij natuurlijk nog niet. Hij lijdt veel te veel balverlies met de simpelste oplossingen. Wat Kees aangeeft: hij wil elke vrije trap en corner nemen, maar er komt nauwelijks iets uit."

Kökçü zelf vond het spel van Feyenoord te voorspelbaar. ''We hebben gedomineerd in balbezit, maar niet qua spel'', aldus de middenvelder. ''Het was moeilijk spelen tegen deze tegenstander, die loerde op de counter. Ons spel werd op den duur te voorspelbaar. Ik kwam op het middenveld veel in het spel voor, maar maakte niet altijd de juiste keuze. Komende donderdag moet het beter om FC Drita te verslaan. Ze zullen ook in Rotterdam loeren op de counter. Het is aan ons om daar een beter antwoord op te vinden.''

Leroy Fer geeft aan dat Feyenoord moeite had met het defensieve spel van Drita. "We willen hier natuurlijk winnen. We hebben een aantal kansen gecreëerd, maar niet genoeg voor onze kwaliteiten", erkent de als centrumverdediger opererende aanvoerder. "We hebben de kans om thuis te klus te klaren. We weten dat we beter kunnen. We hebben niks weggeven, maar we hadden meer kunnen creëren. Zij waren met tien man aan het verdedigen en loerden op de counter. We weten dat we beter kunnen en dat nemen we mee naar volgende week. We gaan deze wedstrijd analyseren om te zien wat er beter kan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door bongiorno)

afscheid nemen van kokcu. Hartjes en Milambo zijn echt niet slechter meer, die hebben in iedergeval meer potentie. voetballen kan hij echt wel maar hij heeft zo'n matige inzet.

22 juli 2021 om 23:33

Sowieso doet feyenoord er goed aan elke speler voor een prima bod te laten vertrekken. Of het nu malacia, kokcu, senesi of sinisterra is maakt niet uit. Alleen bijlow lijkt me niet vervangbaar momenteel. Kokcu afschrijven op deze zaadpartij is me ook iets te simplistisch. Slot moet de tijd krijgen, geef die dan ook aan kokcu in diens nieuwe rol. Je hebt geen enkele zekerheid dat de andere jeugdspelers het beter doen. Hij speelde ruk, maar wat was bannis in shemelsnaam aan het doen vandaag?

22 juli 2021 om 23:45

Hartjes liet in de voorbereiding zien zeer balvast te zijn en het overzicht te kunnen bewaren. alleen op basis daarvan zou ik hem al boven kokcu zetten (al zijn het niet precies dezelde type spelers). verder een verdediger derbij want fer kan echt niet en een spits erbij watn bannis en bozenik kan echt niet.

22 juli 2021 om 23:55

Het schijnt al bijna rond te zijn met die verdediger van LASK Linz. Als je dan nog een cvm haalt en misschien Pelle vastlegt met het vrijgekomen salaris, dan ben je al een heel eind.

23 juli 2021 om 00:22

@Perry19
Pelle heeft het fantastisch gedaan bij Feyenoord, was volgens mij ook een topgozer in de groep maar moet je echt niet meer aan beginnen. Laatste jaren niets meer laten zien en ook al op leeftijd en zal qua salaris ook niet niks zijn. Feyenoord zal toch echt een spits van rond de 25 moeten zoeken, jonge spelers zijn er genoeg maar een beetje ervaring met ook nog enige restwaarde is er gewoon niet. Ik lees op het forum ook wel iets te vaak dat Bozenik weg moet maar ten eerste heeft die jongen aardig wat gekost en nog belangrijk, hoeveel bruikbare ballen krijgt die jongen nou, dit is een afmaker maar dan moet hij wel iets van echte doelkansen krijgen.

22 juli 2021 om 23:34

Dan moet er wel een club concreet voor hem worden. Overigens vond ik Til nog slechter vandaag. Kökcü leverde heel veel ballen in, maar hij probeert iig nog wat aanvallend. Til heeft 90 minuten helemaal niets gedaan, behalve Sinisterra voor zijn voeten lopen toen hij de bal kon intikken.

23 juli 2021 om 02:35

@perry19 ik snap ook niet waarom Til is gehaald. imo gewoon een hele simpele loper. Toornstra kan die rol ook invullen en ik vind hem nog beter ook

23 juli 2021 om 09:33

Til is echt een prima nummer 10, maar hij past totaal niet bij dit Feyenoord. Hij is eenzelfde type als Klaassen of Vd Beek en die zijn alleen waardevol als ze kunnen aansluiten bij een balvaste kapstok (zoals bij Pantelic, Tadic en Haller). Maar Bannis en Bozenik zijn dat geen van beiden. Ze spelen liever met hun gezicht naar de goal dan met hun kont. I.c.m. een Pelle zou je Til goed kunnen gebruiken, maar op deze manier niet.

Met diepgaande spelers als Sinistera en Bozenik, heb je veel meer aan een technische nummer 10 die ze in de diepte wegstuurt.

23 juli 2021 om 09:38

Klopt maar die technische 10 hebben we ook niet. Kokcu wordt nu neergezet als een of andere creatieve spelverdeler maar waar dat op gebaseerd is weet ik niet. Zijn laatste geniale steekpass kan ik me niet eens herinneren

23 juli 2021 om 09:47

Ik vind Kokcu sowieso nergens echt goed in. Hij mist imo het motortje dat nodig is om op het middenveld te spelen. In dat geval moet je technisch echt heel goed zijn om dat te compenseren, maar daarin blinkt hij ook niet uit.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat al die topclubs die met hem in verband gebracht werden, puur uit de koker van zijn makelaar. Beetje een self fulfilling prophecy, dat als je maar vaak genoeg genoemd wordt bij topclubs, andere clubs toch gaan denken "dan moet hij toch wel talent hebben".

23 juli 2021 om 02:33

Advocaat werd afgemaakt omdat hij Kokcu zogenaamd niet goed gebruikte maar vandaag was hij gewoon weer net zo slecht als normaal. ik zie er geen uitzonderlijk talent in en al helemaal geen creatieve spelverdeler. hopelijk bewijst hij mijn ongelijk maar hij speelt nu wel erg lang belabberd. onder Gio had hij een handjevol leuke invalbeurten maar daarna heeft hij zelden meer indruk op mij gemaakt

23 juli 2021 om 07:17

Lekker Japie, ook hier je gelijk halen op basis van 1 wedstrijd. Kokcu is 1,5 week bezig onder Slot...echt slecht dat Slot in anderhalve week nog niet heeft kunnen corrigeren wat Dick in anderhalf jaar kapot heeft gemaakt.En zelf twee maanden terug ook nog zeggen "we moeten Slot wel de tijd geven". Kom op zeg, als het over een half jaar nog zo is kom dan terug.

23 juli 2021 om 09:16

Niet op basis van 1 wedstrijd. Op basis van de afgelopen 2 jaar heb ik kritiek op Kokcu. Advocaat heeft imo weinig kapot gemaakt. We hebben gewoon geen selectie waar creatief aanvallend voetbal in zit. Ik heb idd gezegd dat Slot de tijd moet krijgen omdat zowat heel de selectie moet worden doorgeselecteerd om het Slot voetbal te kunnen uitvoeren. Dat heb ik aangegeven. Jij zit er nu een heel ander verhaal van te maken

23 juli 2021 om 09:27

Wow...ik ben het gewoon eens met Japie ...moet niet gekker worden. Maar je zegt het uitstekend. Het gaat om de tijd krijgen om door te selecteren. Maar Kokcu op 10, was al vanaf het begin al duidelijk, dat hij niet de klasse heeft om daar te spelen...ik vind hem niet eens een basisspeler. Bij AZ en Vitesse zou hij gewoon banken of tribune. Hij heeft die klasse gewoon niet....sorry mensen.🤷🏾‍♂️

23 juli 2021 om 09:34

Op 1 of andere manier zien trainers wat in hem.
Advocaat heeft 2 jaar de loftrompet gehouden. Er schijnt steeds weer interesse te zijn uit het buitenland. Waar komt dat toch vandaan?

Dit zou zijn jaar moeten worden maar ben er bang voor dat dat hem niet word.

23 juli 2021 om 11:44

Kokcu is geen creatieve middenvelder. Hij voetbalt aardig mee als het loopt maar als hij het verschil moeten maken komt hij hopeloos tekort. Als 10 moet je het spel versnellen en openingen zoeken. Hij vertraagd alleen maar. Ziet de ruimtes en openingen niet. Draait niet open als hij ingespeeld wordt en als hij dat wel wil doen mist hij handelingsnelheid. Hij is een van de redenen waarom een speler als Til maar ook de buitenspelers niet tot hun recht komen. Hij kan ze niet lanceren.

23 juli 2021 om 11:45

@Japie: ik ben ook sceptisch over Kokcu. Bij een echt talent zie je in slechte potjes of in een slecht draaiend elftal nog wel iets (acties, steekpass, mentaliteit, zonder bal en vrije trappen). Al heeft imo Dick het verergerd door dat afwachtende resultaat voetbal. Types Toornstra en Kokcu passen daar niet in. Dichterbij de 16 moeten die spelen. Ik zei in een andere topic, misschien inderdaad de harde werkelijkheid. Groot gebracht klein gebleven. De selectie was zeker beperkt maar echt niet beperkter dan Vitesse. Beetje meer inzet en strijd had je nog wel extra punten opgeleverd. Straalde totaal geen saamhorigheid uit vorig jaar.

23 juli 2021 om 13:11

@kuyt007 dat ben ik zeker met je eens. de resultaten waren gewoon slecht. toch speelde Vitesse imo ook geen geweldig voetbal maar ze wisten wel resultaten neer te zetten. daarin is Advocaat tekort geschoten en ook in het motiveren van de spelers, maar of er puur voetballend heel veel meer in deze selectie zit daar heb ik mijn twijfels bij. Slot is een goede coach maar ook hij is uiteindelijk afhankelijk van zijn materiaal. daarom moet hij ook de tijd krijgen om door te selecteren imo

23 juli 2021 om 15:26

Klopt! Het is alleen typerend dat na 1 slecht uit wedstrijdje in het Oostblok de bak met ellende weer geleegd is 😉. Al ben ik dat inmiddels gewend. Eens hoor dat de selectie best beperkt is en je geeft het in veel topics ook aan. Meeste dingen zijn helaas ook zo, echter beetje meer beleving en inzet miste ik. Ik vraag me dan af waar in het stukje mentaliteit zit het ‘m erin!? Je wilt voor Feyenoord voetballen, laat dat dan zien. Na Wolfsberger was ik al klaar met Dick, daarvoor in.m de competitie al droevige potjes. Hij zat daar op de bank voor zich uit te kijken/balen en het eeuwige verdedigen van Berghuis z’n rode kaarten was de druppel. Pijn in het Feyenoord hart dat je club zo zit te schutteren in alle opzichten. Van jeugd tot beleid tot op het veld.

Ik snap sowieso niet wat men in kokcu ziet. Heeft op mij nog nooit indruk gemaakt. Nr 10 onwaardig

22 juli 2021 om 23:44

Ja, hij was echt slecht vandaag. Echter heeft in zijn eerste seizoen in 12 wedstrijden 4 goals en 4 assists gemaakt in 600 minuten en maakte toen wel degelijk indruk. Afgelopen 1,5 seizoen was hij inderdaad slecht, maar werd hij verkeerd gebruikt. Toen hij verder naar voren mocht spelen de laatste wedsrijden van vorig seizoen was hij direct beslissend. Slot heeft nu een andere rol voor ogen en daar heeft hij net 1,5 wedstrijd op kunnen oefenen aangezien Kokcu later terug was . Dus het is echt veel te vroeg om conclusies te trekken. Slot is net 4 weken bezig.

23 juli 2021 om 10:21

@roedii

Omdat hij in de jeugd een groot talent was, waar veel clubs achteraan zaten.

Domme beslissing om nr 10 te kiezen, nu komt er veel druk bij hem. Hij kan gewoon leuk mee voetballen maar niet het team dragen. Beste gewoon focussen op plek 6 en niet te veel willen (corners, vrije trappen).

Clubs als Arsenal wilden hem voor veel geld. Als hij zo blijft doorgaan, haalt hij niet eens Feyenoord 1 meer en zal dan richting Turkije moeten.

Verder, Waaaaarom zit Been steeds wedsrtijden van feyenoord te analyseren? De slechtste coacg ooit, die 10-0 verloor en erg laag eindigde komt even vertellen hoe de club moet spelen.
Die man moet toch zelf ook bij zichzelf ten rade gaan en bescheiden zijn en verzoeken afkeuren.

Volgens mij zijn we een dikke maand bezig met deze trainer. Dik in de voorbereiding dus. Nee, het was niet best, maar ik denk dat ze echt wel beter kunnen. Vorige seizoen (met aeb achter hem) speelde Kokcu echt wel behoorlijk. Geef het tijd

22 juli 2021 om 23:49

Precies, het was niet best, dat zal iedereen toegeven, maar men doet nu alsof het hoe dan ook een verloren seizoen wordt, terwijl de tactiek, het team, de opvatting etc volledig zijn omgegooid. Slot zou de beste trainer ter wereld zijn als hij er na het negatieve spel van Advocaat nu al een geoliede aanvalsmachine van had gemaakt.

22 juli 2021 om 23:55

Ik moet toegeven dat ik de wedstrijd niet heb gezien, en net pas tot de realisatie dat feyenoord 0-0 heeft gespeeld, maar dit is toch wel heel dramatisch? Los van het feit of een trainer zijn spelletje erin moet slijpen of niet, maar dan heeft het team toch wel een bepaald basisniveau? Heb het hier over een team uit Kosovo en een heb jij het over een 'een geoliede aanvalsmachine van maken'. Al kan kom je met 3 g'tjes het veld op, dan moet je hier toch gewoon van winnen?

23 juli 2021 om 00:02

Je hebt er goed aan gedaan om niet te kijken. Ik geef toe dat het heel erg slecht was, maar het gaat mij gewoon te ver om op basis van deze wedsrijd spelers en trainer af te schrijven. Er is nog niks aan de hand. Ze zijn net begonnen, geef het tijd.

23 juli 2021 om 01:51

@ducktalido . Elk jaar weer. Nu al 10 jaar lang. Of het nu Feyenoord, Vitesse , Utrecht is....elke keer weer die verhalen "dat moet je winnen met 2 vingers in de neus". En elke keer weer die verbaasde reacties als het niet gelukt is. 10 jaar lang...3 clubs...na 30 keer zijn er nog steeds mensen die verbaasd hier over zijn. Misschien...gewoon heel misschien hoor...zou je na 30 keer wellicht kunnen concluderen dat NLse clubs niet zo goed zijn als wij denken, al helemaal niet zo vroeg in het seizoen.

23 juli 2021 om 13:18

Nou, vooral Feyenoord heeft al 20 jaar niets laten zien in Europa. AZ, PSV en Ajax hebben tussendoor ook wel goede reeksen gehad in Europa en zijn niet uitgeschakeld door ploegen die niet eens in Kosovo kunnen meedraaien. Dit zijn ploegen die te obscuur zijn om zelfs in de voorbereiding wedstrijden tegen af te werken. Dus win je ´zomaar´? Nee, nooit. Maar moet je absoluut winnen? Ja, natuurlijk.

Creativiteit heb je van nature al en dat is niet aan te leren.

22 juli 2021 om 23:38

Goh, dat druist volledig in tegen wat internationale wetenschappers beweren, maar jij zal vast een prima reden hebben dit zo stellig te deponeren

22 juli 2021 om 23:54

Dat klopt ook niet wat je zegt IJsmuts..de linker hersenhelft is gericht op routine en detail en de rechter op nieuwe ervaringen en het grote geheel. Mensen gaan veelal op de linker hersenhelft. Wanneer je daar minder controle over hebt krojgt de rechter hersenhelft meer ruimte om te werken waardoor er meer sprake is van creativiteit. Dus creativiteit is deels zeker wel aangeboren en druist niet zo stellig in tegen wat internationale wetenschappers beweren zoals jij zegt. Wel is het zo dat het mogelijk is om mensen door middel van oefeningen creatoever te maken. Ook zijn mensen met meer intrinsieke motivatie veelal creatiever

22 juli 2021 om 23:57

@frank: dus eigenlijk is jouw conclusie precies dezelfde als die van mij? Dat het onzin is om te stellen dat je het niet (deels) aan kunt leren?

23 juli 2021 om 02:52

mooi! misschien kunnen we van Fer de nieuwe Ziyech maken dan. we kunnen wel iemand gebruiken met een goede steekpass. even wat creativiteit aanleren en het is gepiept

23 juli 2021 om 08:26

Dan kunnen ze beter gratis Sven van Beek ophalen en omtoveren tot een creatieve nummer 10. Immers is het toch aan te leren zoals Ijsmuts beweert.

22 juli 2021 om 23:46

Lekker populair meepraten, zoals we gewend zijn van Janta. Maar zelfs al is het zo, raad ik je aan om de wedsrijden van Kokcu in de jeugd, jong oranje en zijn eerste seizoen te bekijken. Dat creatieve is er door Advocaat uitgeslagen...dat krijg Slot er niet in 2 weken terug in.

22 juli 2021 om 23:57

Even voor mijn beeldvorming. Is Kokcu in het laatste seizoen van Van Bronckhorst doorgebroken? Want voor mijn gevoelvoetbalt Kokcu al jaren. Daarnaast weet ik dat hij heel behoorlijk begon bij Feyenoord en dat hij aantoonde wel degelijk over zeer veel talent te beschikken. Maar vervolgens is het verworden tot zo'n 13 in een dozijn voetballer en zag ik de meerwaarde van Kokcu echt veel te weinig.

23 juli 2021 om 00:05

Jep, dat jaar ja. 2,5 jaar geleden. Hij is nog steeds maar 20 jaar. En ik ben er van overtuigd dat de spelopvatting van Dick niet bij hem pastte. Dat hij vandaag slecht was klopt ook, maar ik ben erg benieuwd of Slot dat creatieve weer terug in zijn spel kan brengen. Waarom mensen denken dat dit binnen 2 weken kan gebeuren is me een compleet raadsel. Als ze zelf op hun werk een compleet andere rol krijgen zijn ze zelf toch ook niet binnen 1,5 week up and running?

Kokcu vind ik een type Vilhena. Gewoon een werkertje zonder creativiteit. Hij eist nu een rol op waar hij niet geschikt voor is. Hij wordt groter gemaakt dan hij is.Ik zie echt niet bijzonders in deze jongen.

Je hebt 19 doelpunten ingeleverd met Berghuis en dan praat ik nog niet over zijn assists , dan zie ik kokcu die met n "hilarische" clip het shirt overneemt met n hoop bombarie maar die staat mijlenver af van het niveau Berghuis dus trek de portemonnee maar Frank arnesen anders lever je meer in dan vorig jaar aan kwaliteit

23 juli 2021 om 09:27

Komst van Alireza gemist misschien?

23 juli 2021 om 21:16

Heeft alireza of kokcu het shirt van Berghuis overgenomen ?

Tsjah als je met veel bombarie het shirt overneemt van de beste speler en dan dit op de mat gaat leggen dan sta je wel een klein beetje voor lul. Ik roep het al tijden maar herhaal het toch maar een keer, als je een goed bod voor Kokcu krijgt moet je hem direct verkopen. Er gaat geen hoger bedrag en ook geen betere club anders meer voor hem komen. Hij blinkt nergens in uit en compenseert dat ook niet met een tomeloze inzet of werklust.

Wat verwacht men nu van dit Feyenoord? Er is niets veranderd wat tot nu gekomen is geen verbetering het niveau van deze selectie is Feyenoord onwaardig dus geen te hoge verwachtingen met beetje geluk plaats vijf meer niet ook Slot kan daar niets aan veranderen geen geld dus geen betere spelers neem afscheid van spelers die niets brengen en ook niet gaan doen zoals Fer.Kokcu.Linzen.Diemers en die twee spitsen gaan het ook niet maken

Wat ik zo erg vind bij voetballers die het te hoog in de kop hebben: ze voelen dat ze niet in de wedstrijd zitten (22 keer balverlies) en toch eisen ze de bal op bij elke spelhervatting. En iedereen vindt dit goed.
Betekent dat er geen leider is in het team die Kökcu op zijn plek zet waar hij hoort. Niet bovenaan maar onderaan de rangorde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 0 0
2020/2021 Feyenoord 24 3 2 1
2019/2020 Feyenoord 22 2 4 0
2018/2019 Feyenoord 11 3 0 0
2017/2018 Feyenoord 0 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren