Derksen zeer kritisch op Ronald de Boer en ESPN: ‘Dan ben je ongeloofwaardig’

Zondag, 18 juli 2021 om 16:30Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:50

Johan Derksen vindt het totaal ongeloofwaardig dat Ronald de Boer aanblijft als analist voor ESPN, terwijl hij ook in dienst is als ambassadeur van het WK in Qatar. De analist van De Oranjezomer haalde zaterdagavond hard uit naar de voetbalzender, die in de ogen Derksen onvoldoende ingrijpt in de dubbelfunctie van De Boer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door baabman)

Ach hou toch op. Derksen zit regelmatig aan tafel met Boskamp die in het Midden-Oosten ook zijn zakken heeft gevuld. En voor de duidelijkheid: dit is niet gericht tegen Boskamp, ieder mens zou zijn zakken vullen daar waarschijnlijk. De hypocrise van Derksen is gewoon belachelijk.

17 juli 2021 om 23:32

Overigens: zo een Nijhuis kan toch ook niet onafhankelijk opereren bij de show? Het is gewoon belachelijk! De rol die Derksen speelt is zo doorzichtig. Hij heeft zelf al eens toegegeven voor het geld Cruijff te steunen, dat zegt alles

19 juli 2021 om 09:43

Ik snap wat je zegt en de vergelijking is ook logisch, maar ik vind Nijhuis dan nog net wel redelijk zinnige dingen zeggen, en hij komt ook op geen enkele manier bevooroordeeld over ofzo. Hij kan ook heel kritisch zijn op collega's en is zelf ook een beetje een platte vent (net als de andere heren daar aan tafel, wat het leuk maakt om te kijken). En VI is gewoon iets meer komedie dan echt puur voetbaltechnisch lullen.

Dat is bij zo'n De Boer wel net wat anders. Die is lyrisch over Qatar, ontkent/bagitaliseert de mensenrechtenschendingen in die landen en dan kwam er ook nog eens bij dat hij z'n eigen broer moet becommentariëren. K vind het wel een goeie analist, maar hij was wel erg 'zacht' in zijn oordeel over Qatar en z'n broer.

19 juli 2021 om 10:08

Hypocriet dit, hypocriet dat. Waarom besteed je zoveel aandacht aan een hypocriet maar niet aan 6000+ doden slaven? Dat staat toch helemaal niet in verhouding? Vind je deze man op tv erger dan moderne slavernij en schending van mensenrechten? DAT is wat ik hier vooral niet begrijp, je druk maken om een dorpsgek maar bij een massamoord wegkijken. Hoe doe je dat?

17 juli 2021 om 23:34

Hoe is Johan nu hypocriet? Lijkt haast een hype te worden om hem hypocriet te noemen als hij een punt maakt. Vind dat hij in deze wel gelijk heeft, is nogal krom met wat er allemaal in Qatar gebeurt om dan daarna doodleuk aan te schuiven als onafhankelijke terwijl je geld vangt om Qatar te promoten.

17 juli 2021 om 23:39

Misschien ben ik gek hoor. Maar waarom kan Ronald de Boer wedstrijden in de Eredivisie niet analyseren als hij ook ambassadeur is van Qatar? Wat voor onzin is dat? Ik vind dan ook dat Derksen niks mag zeggen over Qatar, omdat hij aan tafel zit met een persoon die daar zijn centen heeft verdiend. Of dan zou Derksen ook niks mogen zeggen over bepaalde geweldsdelicten omdat hij een persoon veroordeeld voor het leiden van een criminele organisatie zat te verheerlijken op nationale televisie. Het is allemaal zo makkelijk bij Derksen, zo simplistisch. De onafhankelijke geest van Nederland uithangen als persoonlijkheid, om dan vervolgens drogreden op drogreden op te stapelen. Lekker op de onderbuik spelen van mensen en populistisch gebral tentoonstellen.

17 juli 2021 om 23:46

Ja heb het denk ik wel met je eens als ik het zo lees. Enige wat ik echt dan persoonlijk matig vind is dat Ronald de Boer na al die ellende nog ambassadeur is geworden en je daarmee gewoon een publieke middelvinger richting de mensenrechten geeft.

Blijft gewoon een gekke situatie allemaal. Ben ook benieuwd of VZ ook na het komkommer seizoen per aflevering VI drie a vier items plaatst om discussies op gang te helpen.

17 juli 2021 om 23:49

Als Ronald de Boer zijnde vind ik het minder dan chique, maar laten we sport en politiek please gescheiden houden? Het houdt dan nooit op. Derksen die De Boer op de hak neemt is als de pot die de ketel iets verwijt.

17 juli 2021 om 23:57

ja vraag mij enorm af hoe realistisch het is om sport en politiek gescheiden te houden en vooral het praktisch nut. Vanuit de kant van de UEFA snap ik dat goed, want dan kan je corrupte landen blijven aanstellen en de selectie verbieden om statements te maken als ze iets maatschappelijks willen aankaarten.

18 juli 2021 om 04:21

Toen Boskamp trainer was in Qatar gingen er mensen niet dood tijdens het bouwen van stadions. Dat is een gigantisch verschil dan de huidige situatie waar duizenden mensen stierven tijdens het bouwen van de stadions voor het aankomende WK. Ronald de Boer is hypocriet als die nog steeds ambassadeur is voor Qatar. Ik neem aan dat jij in jouw simpele gedachtegang daar toch ook een verschil in moet zien? Wat simplistisch.

18 juli 2021 om 05:46

Toen Boskamp daar trainer was gingen er arbeiders dood door onder dezelfde omstandigheden minde bouw te werken niet aan de stadions maar aan de paleizen, huizen en winkelcentra. De Boer is geen ambassadeur van Qatar maar van het WK daar. Dat begrijp ik ook niet maar is wel een wezenlijk verschil

18 juli 2021 om 19:08

Derksen is de grootste hypocriete geldwolf die er ooit rondgelopen heeft en een clown die nog nooit iets geloofwaardigs heeft verteld, waarom wordt zijn mening überhaupt geschreven hier op de site, blijf gewoon om die man lachen qua opmerkingen maar meer ook niet....

18 juli 2021 om 22:41

Derksen mag zeggen wat ie wilt. En wij zijn vrij om daar op te reageren of niet. Zo krijg je tenminste goede discussies.

18 juli 2021 om 23:58

En wat gebeurd er met deze stadions als het WK is geweest? Staan ze san ook weg te rotten net als in Zuid-Afrika en Brazilië?

17 juli 2021 om 23:49

Boskamp fungeert echter niet als ambassadeur voor het land. Er je zakken vullen is een ding, maar er dan ook nog reclame voor maken gaat bij Derksen kennelijk een stap te ver.

18 juli 2021 om 00:39

Dit is natuurlijk niet echt een goede vergelijking. Boskamp werkt er immers nu niet.

18 juli 2021 om 01:28

Heeft er toch gewerkt en de omstandigheden waren toen niet beter. Men vergeet dat dit niet door de de bouw van de stadions ineens is gekomen, deze wantoestanden zijn er altijd al geweest ook toen er een paleis eiland van gebouwd werd. Maar die Derksen heeft wel een grote waffel over de Boer maar waarom is hij er nooit zelf gaan kijken dan. Zijn enige maar ook echt enige informatie komt van de website van Amnesty International. Ga er dan heen, maak een programma maar die dan iets als je dit maar blijft herhalen.

Waarom worden de voetballanden niet aangepakt die daar gaan spelen dan? Je wordt geen pistool op je hoofd gehouden, je kan bedanken om dit WK aan je voorbij te laten gaan. Je kunt als journalist bedanken om hier een programma van te maken maar nee dat heeft impact om zijn eigen omgeving en portemonnee. Ik vind het ook verschrikkelijk wat daar gebeurt maar schijnbaar mag iedereen zonder problemen daar voetballen. We weten dit al jaren.

18 juli 2021 om 08:33

Boskamp werd betaald om daar te voetballen. De boer wordt betaald om Qatar in een goed daglicht te zetten. Dat is toch heel wat anders?

18 juli 2021 om 17:07

Huh? Dus zelf daar voetballen waardoor je gebruik maakt van de faciliteiten die gebouwd zijn door arbeiders onder dezelfde zware omstandigheden is prima maar een WK vertegenwoordigen om vrouwenvoetbal daar op te tuigen en gehandicaptensport een boost te geven niet? Begrijp me niet verkeerd, ik zou beide niet doen en vind zelfs dat we niet naar het WK moeten maar schijnbaar vind iedereen dat prima en zoeken we een ander om de schuld te geven.

18 juli 2021 om 14:50

Ik weet niet of Boskamp de juiste voorbeeld is, maar Derksen zelf trouwens ging met zijn zakenpartner waar hij ai zijn slechte muziek mee deed naar Cuba om de Rolling Stones daar naar toe te halen, toen die destijds werd gevraagd over mensenrechten waren zijn letterlijke woorden "ik hoop maar dat ze de site van amnesty international niet checken daar bij die rolling stones" en dat zei die ook nog eens lachend op een interview met RTL Boulevard, dusja Derksen eigenlijk geen haar beter dan de Fifa, want hij zou precies hetzelfde doen die hypocriet

18 juli 2021 om 17:19

Derksen had daar niets mee van doen, zijn zakenpartner waar hij dat evenementenbureau mee heeft, die heeft dat privé geregeld en betaald

19 juli 2021 om 11:28

@wandering
Derksen zegt niet tegen zijn zakenpartner: dit gaan we niet doen? Hij neemt geen standpunt tegen zijn zakenpartner? Hij gaat mee naar Cuba? Hij wordt gevraagd nr mensenrechten en grapt erover.. Maar heeft er niks mee van doen? Het is idd niet 1 op 1 de zaak van R de Boer. Maar als je principieel gaat doen en over principes praat, dan word je logischerwijs ook op de daden aangesproken waar je je pricipes stiekem hebt laten lopen. De een voor het geld ihkv voetbal, de ander voor geld ihkv muziek. Toch?

19 juli 2021 om 13:59

Boskamp zit er niet met een dubbele agenda. Dat zitten de Boer en Cziommer wel.

Wel grappig dat ze vervolgens wel vaak een Ruud Gullit of Henk ten Cate naar voren schuiven voor baantjes bij de KNVB. Dit terwijl deze mensen ook hun geld verdienen in die regio onder soortgelijke regimes (Ruud Gullit ook gewoon in Qatar bij beIN). Het is allemaal zo lekker hypocriet, vriendjes verdedigen en de rest maar aanvallen en aanvallen. Dit staat overigens allemaal los van dat ik Ronald de Boer een enorm laag persoon vind.

17 juli 2021 om 23:37

Ben het grotendeels met je eens. Alleen wordt Ronald as we speak betaald om Qatar te promoten als ambassadeur.

17 juli 2021 om 23:42

Maar o wee ala je er wat van zegt. Dan is het opeens alleen satire en cafe en zijn de heertjes verbaasd dat ze van repliek gefiend worden. En hun laagopgeleide fans gaan er net zo makkelijk in mee.

Bas Nijhuis vroeger met de grond gelijk mamen, nu is hij de beste scheids van NL (toevallig)
Zit idd aan tafel met irmand die zelf aan t graaien is geweest in die oliestaten. Zit aan tafel met irmand die zn vrouw heeft mishandd.
Schmidt heeft alles fout gedaan bjj PSV, maar zn vriendje Advocaat had t niet beter kunnen doen bij Feyenoord etc etc etc
Maar vooral blijven schreeuwen en wijzen naar anderen...

18 juli 2021 om 06:10

Je haalt er weer een stuk onzin bij zeg, niet te geloven. Nijhuis heeft zich ontwikkeld als scheidsrechter die veel toelaat. Zolang hij dat doet vindt vooral Derkse hem al één van de betere scheidsrechters van NL anderen. Gijp heeft 1 keer, heel lang geleden, vermoedelijk wat bij zijn vrouw gedaan. Dit is echter nooit bewezen, dus kunnen wij moeilijk over gaan oordelen. Schmidt heeft het idee dat hij alles kan en moet veranderen bij PSV, zonder enige verbetering. Dit is totaal niet vergelijkbaar met Advocaat bij Feyenoord dus. En over het gedeelte 'laagopgeleide fans' wil ik niet eens met je in discussie gaan. Misschien toch 1 ding, lees je tekst eens door voordat je iets post

18 juli 2021 om 17:02

Hahahahhahahahaha Moniqueje toch… het wegzetten van een hele groep mensen als “laagopgeleid”, over laag gesproken.

17 juli 2021 om 23:48

Het verschil is natuurlijk wel dat De boer een echte ambassadeur is die het hele gedoe daar promoot en doet alsof de hele situatie wel meevalt.

18 juli 2021 om 17:30

Als je daar gaat zitten om geld op te halen ben je net zo slecht bezig, beiden is het wat mij betreft een teken van zeer lage persoonlijkheid.

18 juli 2021 om 19:59

Ik vind dat er nog wel een verschil is tussen promoten en geld pakken. Al is het beiden niet best.

Over Derksen zelf valt genoeg te zeggen. Die kokketeert regelmatig dat ie omgang heeft met een veroordeelde ex motorbanden leider, die geweld,drugshandel en afpersing op zijn kerfstok heeft. En dat vindt ie nog interessant ook.

18 juli 2021 om 00:22

Dat wil niet zeggen dat hij geen punt heeft over Qatar.
Geen enkel mens is zonder zonde en volgens jouw redenatie, mag je dan niet zeggen. Ik vind van wel en een WK in Qatar dan komen associaties bij mij op als corruptie, mensenrechten, moderne slavernij.

Ik vind dat Derksen in het begin gelijk had over Qatar, maar nu slaat ie enorm door met alles. Hij schoof van Bronckhorst naar voren als bondscoach terwijl die in China zit, en waar daadwerkelijk een genocide plaatsvindt. Die zit af en toe ook bij de publieke omroep als analist. Maar dat ziet ie niet. Of die van Marwijk (waar hij af en toe wel kritisch over is) en ten Cate al helemaal. Gullit is ook analist bij Al Jazira daar, hoor ik niks over. Dat Ronald de Boer ambassadeur is is kwalijk, maar we moeten niet doen alsof enkel hij de schuldige is. Lopen genoeg mensen in de voetballerij rond die meneer Derksen wel lief heeft met dezelfde omstandigheden.

18 juli 2021 om 00:03

Inderdaad, het lijkt alsof hij zelf denkt te kunnen beslissen wat wel kan en niet kan. China mag wel, Qatar niet. Erwin Koeman of Jordi Cruijff in Israel heb ik hem ook nooit over gehoord. Als Derksen je niet mag zoals bij de Boer het geval is dan wordt je er wel op aangesproken. Van Bronkhorst hoor je hem niet over en schuift hij als zijn ideale kandidaat naar voren om Nederland te laten kwalificeren voor een wk waarover hij niks dan slechts over te vertellen heeft vanwege de mensenrechten (waarin china nog veel erger is).

18 juli 2021 om 00:47

Geen van die eerder genoemden is echter ambassadeur van dergelijke landen. Geen idee of het iets uitmaakt voor Derksen, maar het zou kunnen.

18 juli 2021 om 01:31

Ronald de Boer is toch geen ambassadeur van het land maar toch van het WK? Of zit ik er naast?

18 juli 2021 om 01:58

Is dat niet gewoon hetzelfde? En als je hem soms bezig hoort over Qatar dan is het zeker hetzelfde.

18 juli 2021 om 03:21

Hij had anders wel het een en ander daarover op te merken tegen amrabat of tegenover van markwijk dus dat maakt voor derksen niet uit

18 juli 2021 om 05:49

@Lierse, nee dat is helemaal niet hetzelfde. Zijn activiteiten daar staan in verband met het voetbal. Ben je op de hoogte van wat hij daar doet of is dat niet interessant? Nogmaals ik zou dat nooit doen maar ik zou dan ook iedereen verwijten er wel te gaan spelen want die spelers zijn mede verantwoordelijk dat het daar wordt gehouden.

18 juli 2021 om 12:18

Natuurlijk is dat wel hetzelfde als je wel gewoon heel de tijd propagandapraatjes roept over Qatar en de situatie daar wat gaat bagataliseren. Want dat doet de boer. Hij laat zich ook uit over het land Qatar zelf op extreem positieve wijze.

18 juli 2021 om 17:12

Huh? Extreem positief? Zijn werk bestaat voornamelijk uit goede doelen projecten zoals het vrouwenvoetbal daar opzetten en gehandicaptensport een boost geven en straks tijdens het WK dat hele circus te promoten. Volgens mij heb jij geen idee wat zijn werkzaamheden zijn. Ik ziener liefst dat helemvortbalndasr geboycot wordt maar schijnbaar is deelnemen aan een corrupt toernooi waar de spelers indirect en direct zorgen dat er stadions gebouwd moeten worden voor een deel van het probleem maar het is de Boer zijn schuld. Hij is naïef en ik snap niet dat hij dit doet behalve dat hij zelf echt geloofd dat hij een bijdrage levert aan een verbetering door projecten te begeleiden en er zelf natuurlijk ook beter van te worden. Maar de spelers hebben net zombies een keuze maar ik hoor er niemand over. Lijkt wel of er daarom een zondebok gezocht wordt ipv ook onze Oranje jongens en de bond de oor te wassen dat ze daar heen gaan.

18 juli 2021 om 20:02

Ik weet niet waar het was maar recent zat hij alle wantoestanden daar gewoon te bagatelliseren. Dan promoot je volledig het land daar. Leuk wat zijn werkzaamheden daar zijn maar als je het land ook promoot op de Nederlandse tv dan is er geen verschil tussen een toernooi en een land promoten.

19 juli 2021 om 17:49

En tijdens het WK in Rusland heb ik ze nauwelijks gehoord. Terwijl daar ook extreem veel fout is, niet alleen op het gebied van mensenrechtenschendingen etc. Oftewel de gebruikelijke selectieve verontwaardiging, zowel in de media als door dit soort populistische roeptoeters in die clownshow.

Derksen zelf zit overal en doet aan allerlei snabbels en werkzaamheden en geldt ook voor andere collega's van hem, als De Boer nou in Nederland voor de KNVB werkt dan kan ik hem nog begrijpen maar we hebben toch niks met Qatar te maken!

Ik snap niet dat mensen nog naar deze demagoog luisteren , Deze man is een karikatuur van zichzelf geworden die je totaal niet meer serieus kan nemen met zijn selectieve verontwaardiging ,

18 juli 2021 om 18:19

Ik ben het helemaal met je eens, maar hier heeft hij wel gewoon gelijk. Vind jij dan niet?

18 juli 2021 om 18:45

Nee eerlijk gezegd niet, niet omdat een land als Qatar een leuk land is , maar hij is nu al onderhand een halfjaar bezig om er tegen te ageren , en het is altijd maar dezelfde cd die hij afdraait , we weten het nu wel er zijn zoveel foute landen als wij die allemaal zouden weigeren dan blijft er weinig over denk ik en daarmee zal ik de toestand jegens mensen in die landen echt niet bagataliseren hoor , maar hij blijft maar doorzeiken over Qatar ik ben er wel een beetje klaar mee .

18 juli 2021 om 19:15

helemaal eens Sloep, en f**k qatar maar dat gezeik moet een keer ophouden of anders gaan we dit voortaan elke toernooi elke finale krijgen want geen enkele land is 100% prima, er staat op amnesty internationaal zoveel verhalen, waaronder bv. zwarte piet, dat vinden zij ook een schande bijvoorbeeld, dusja waar trek je de grens. misschien dat we alle peilen op elon musk moeten zetten dat hij iets bedenkt dat al die spelers,staf,organisatie,publiek naar Mars kan overbrengen wantja ik zou niet weten waar je dan tegenwoordig nog wel een toernooi kunt houden, wantja telt geschiedenis dan ook mee, zoja dan zijn zowat alle landen gezien...

18 juli 2021 om 20:26

Ook na dat half jaar is het nog steeds geen leuk land. 6000 doden zou je ook niet moeten willen bagatelliseren.
Er is geen land dat perfect is, maar Qatar is dat zeker niet. Leuk dat Like er AI bij haalt en zwarte piet, maar als je dat in relatie zet tot slavernij en 6000 doden (still counting), dan sla je de plank behoorlijk is,

18 juli 2021 om 20:38

ik vraag alleen waar trekken we de grens bij amnesty internationaal want ze hebben over elke land wel iets te klagen. overigens toen ze die WK kregen waren er toch nog geen 6000 doden, dus dat hadden ze vooraf ook niet kunnen weten of eigenlijk wel want we zijn allemaal hypocriet, kopen allemaal kleding telefoons tv computers die allemaal gemaakt worden door mensen die worden uitgebuit en bizarre slechte werkomstandigheden, bij iphone springen ze letterlijk naar beneden dat ze nu vangnetten hebben laten bouwen en ook dat woordje slavernij bevalt mij niet. Slavernij is slavernij, dat betekent dus onder dwang worden meegenomen, deze mensen die vooral uit bangladesh komen gaan daar zelf naar toe...dusja.. wij willen geen vluchtelingen nemen maar we willen naar andere landen gaan wijzen. kortom ik vind het allemaal een grote hypocrieten zooi. ik doe er niet aan mee, van mij mogen ze die WK in noord korea houden, ik geef er niks om zolang het maar wordt uitgezonden en ik er naar kan kijken

Op VZ maakt het kennelijk helemaal niet uit wat Derksen zegt. Je moet het gewoon oneens met hem zijn.

Het valt moeilijk te ontkennen dat de Boer ongeloofwaardig is als het over Qatar gaat. Hij wordt als ambassadeur betaald om Qatar in een goed daglicht te zetten en kan dus niet vrijuit praten over dit onderwerp. Lijkt mij niet meer dan normaal dat ESPN daar moeite mee heeft. Daar mag Derksen best wat over zeggen zonder hypocriet genoemd te worden.

18 juli 2021 om 19:08

Wij vinden hem hypocriet omdat hij andere coaches in een vergelijkbaar/of zelfs ergere landen mbt de mensenrechten niet aanvalt zoals gio in china of erwin koeman&jordi cruijff in israel

19 juli 2021 om 00:01

Misschien omdat de situatie in Quatar nu “hot” is? Het is natuurlijk makkelijk scoren. En daar is Johan altijd wel voor in.

Ik vraag me oprecht af wat het analyseren van Emmen tegen Groningen te maken heeft met het WK in Qatar?

Derksen z'n obsesie met Qatar begint nu lichtelijk de spuigaten uit te lopen. Hij was toch altijd zo "tegendraads"? Dan waarom meegaan met de overgrote meerderheid die al tijden lang (terecht) Qatar bekritiseerd? Meegaan met de kudde dus, dacht dat deze vent daar zo'n hekel aan had. Maar goed, op enige principes heb ik hem zelden kunnen betrappen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

51 jaar
53 fans

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren