Italië hofleverancier in door UEFA gekozen Team van het EK

Dinsdag, 13 juli 2021 om 12:18Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:29

De UEFA heeft het team van het EK bekendgemaakt. De Europese voetbalbond heeft een team van zestien waarnemers de wedstrijden laten beoordelen en op basis daarvan de meest bepalende spelers een ereplaats gegeven. Italië domineert het elftal met vijf spelers, gevolgd door drie spelers van Engeland. België, Denemarken en Spanje leveren allen één speler af.

Onder de elf uitverkorenen vinden we onder meer Speler van het EK Gianluigi Donnarumma terug. De doelman van Italië was de grote man in de finale tegen Engeland met twee gestopte strafschoppen. De 22-jarige doelman nam daarmee de prijs over van Antoine Griezmann, die tijdens het EK van 2016 werd gekozen tot de beste speler. Donnarumma is de eerste doelman ooit die wordt gekozen tot de beste speler van een EK. Ook Pedri, die werd uitgeroepen tot Best Young Player van het Europees kampioenschap, heeft het elftal van de UEFA gehaald.

Naast Donnarumma herbergt het Team van het EK nog een viertal Italianen: Leonardo Bonucci, Leonardo Spinazzola, Jorginho en Federico Chiesa. De verdediging wordt naast Bonucci en Spinazzola gecompleteerd door verliezend finalisten Harry Maguire en Kyle Walker. Op het middenveld is Pierre-Emile Höjbjerg terug te vinden, terwijl in de voorhoede Chiesa wordt vergezeld door Raheem Sterling en Romelu Lukaku. "De technische waarnemers kozen voor een 4-3-3-formatie, een van de meest gebruikte systemen tijdens het toernooi", licht de voetbalbond de opstelling toe.

Het team van waarnemers bestond uit zestien leden uit verschillende Europese landen, onder wie Frans Hoek, Robbie Keane, Fabio Capello en David Moyes. Opvallende afwezigen in het Team van het EK zijn topscorers Cristiano Ronaldo en Patrik Schick. Beide aanvalsleiders wisten dit toernooi vijf keer het net te vinden en waren daarmee het meest trefzeker. Ronaldo evenaarde dit toernooi bovendien het record van 109 interlandgoals van Ali Daei, waardoor het voor de Portugees een gedenkwaardig toernooi werd.

Slechts één Nederlander haalt de reservebank bij beste team van het EK

Ook Voetbalzone stelde een Team van het EK samen.Lees artikel


Poll

Kun jij je grotendeels vinden in het elftal van het EK van de UEFA?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Je moet doorgaans in de halve finale komen maar een spits aanwijzen is lastig dan ja. Kane heeft toch een slecht toernooi gedraaid, Immobile ook. Morata natuurlijk de schlemiel.

13 juli 2021 om 12:26

Ik had Schick erin gezet. 5 doelpunten in evenveel wedstrijden voor Tsjechie waar men weinig van had verwacht is toch een prestatie. Daarnaast ook doelpunt van het toernooi gemaakt.

13 juli 2021 om 13:15

Inderdaad, Schick was de meest logische optie in de spits geweest. Had misschien Xhaka er ook nog ingezet.

Bonucci wordt vaak bekritiseerd. Ik heb hem ook vaak bekritiseerd, maar wat een fenomenaal toernooi heeft hij gespeeld. Voor de rest redelijk terechte lijst lijkt me zo. Maguire is inwisselbaar voor meerdere verdedigers, eveneens Lukaku is inwisselbaar maar ze staan er zeker niet onterecht in. Pedri ook een zeer goed toernooi gedraaid op z'n 18e.

13 juli 2021 om 12:47

Ik vond Chiellini van die twee toch de echte uitblinker dit toernooi, dus had hem graag op één van de plekken achterin gezien. Cruciaal in het hele toernooi met ingrepen, maar ook met zijn leiderschap en enorme charisma.

Verder natuurlijk met je eens, ik ben ook niet altijd even positief over Bonucci, maar naast Chiellini leeft hij echt vaak helemaal op. Zie je dat hij het zonder moet doen, bijvoorbeeld bij Milan of naast De Ligt, is het toch echt wel wat minder van wat ik zie. Ik kijk niet iedere week naar Juve, maar heb na de CL e.d. wel een idee opgedaan.

13 juli 2021 om 12:55

Ik vind juist eerder Walker inwisselbaar dan Maguire. Maguire speelde echt goed dit toernooi naar mijn mening en was meer de reden van zo weinig tegen goals, dan de keeper. Verder had ik liever Chiellini gezien. Bonucci speelde goed maar weliswaar alleen de wedstrijden dat hij Chiellini naast zich had. De wedstrijden met Acerbi naast hem was hij veel minder. Ik denk ook dat Chiellini spelers beter maakt, net als Ramos. De Ligt bij Juventus naast Chiellini is ook een veel betere verdediger dan in Oranje of naast Bonucci/Demiral.

Zowaar een redelijk gebalanceerd team. Vaak zijn dit soort elftallen heel aanvallend, omdat die wat meer opvallen, maar dit is best reeel gemaakt.

13 juli 2021 om 12:46

Dat reflecteert ook wel de spektakelwaarde van het toernooi. Die was vrij beperkt.

Vaak heb je in toernooien wel aanvallende spelers die verrassen en schitteren. Maar ik kan nu niet echt iemand opnoemen.

Sterling en Chiesa komen nog het meest in de buurt, maar waren ook niet fenomenaal of zo.

13 juli 2021 om 12:54

Ik hoorde dat van der Vaart ook zeggen van de week, dat het een saai toernooi was. Hoe echt? Vond het echt een schitterend toernooi met veel boeiende wedstrijden, open potten voetbal en diverse uitblinkers, verrassingen. Als je dit toernooi saai vond vraag ik me af of je ooit van voetbal kan genieten.

13 juli 2021 om 13:02

Het was leuk door alle verlengingen. Qua voetbal was het matig. De 10 en zelfs de 9 zijn ten dode opgeschreven.

13 juli 2021 om 13:55

Wat mij betreft doen er teveel landen mee, waardoor je te veel wedstrijden krijgt met weinig kwaliteit. Die kunnen overigens nog altijd vermakelijk zijn, maar ik zit persoonlijk niet op Wales-Slowakije te wachten. Dus die kijk ik niet.

Van de grote landen vielen er een aantal erg tegen qua prestaties en vooral ook qua spelopvatting en/of uitvoering.

Frankrijk heeft geweldige spelers maar ze doen er niks mee. Engeland leunt op de verdediging en zet de creatieve jongens op de bank. België wordt vaak geroemd, maar daar zat aanvallend ook weinig verrassends in.

Italië was dan wel weer verrassend fris, maar in de halve en finale juist weer niet.

Tenslotte was het gebrek aan publiek bij sommige wedstrijden ook debet aan mindere interesse om te kijken. Bijvoorbeeld Finland-België, terwijl Denemarken-Rusland een feest was met al die toeschouwers.

13 juli 2021 om 14:09

Snap overigens ook niet wat voor niveau men nou daadwerkelijk verwachtte. Door Corona hebben de meesten ontzettend veel wedstrijden in een kortere periode afgewerkt. Gevolgd door een ingekorte voorbereiding en daarna direct een EK. Ik vond het toernooi eigenlijk heel sterk met dat allemaal in m'n gedachten.

13 juli 2021 om 14:11

Maar ja, dat is een beetje als een redelijke film supergoed vinden, omdat je er niks van had verwacht

13 juli 2021 om 12:49

Het was ook geen toernooi waarbij de aanvallende of creatieve spelers enorm uitblonken. Ze werden niet opgesteld (bv Engeland) of bakten er helemaal niks van (zie Frankrijk). In de halve finale stonden ook alleen maar sterke collectieven, niet de ploegen die per se de beste aanvallers kunnen brengen.

Kan me wel vinden in de gekozen spelers. Alleen Pogba had er 100 procent in gemoeten en Lukaku natuurlijk niet, wat heeft hij nou laten zien? Schick was de beste spits dit EK.

13 juli 2021 om 12:33

De andere spitsen hebben nog minder laten zien, Kane viel enorm tegen, laten we het over Morata en Mbappé maar helemaal niet hebben...

13 juli 2021 om 12:36

Hij zegt toch ook Schick.

13 juli 2021 om 13:25

Schick had inderdaad wel een goede geweest, al zie je het niet vaak dat spelers die de halve finale/finale halen het team van het toernooi halen.

13 juli 2021 om 13:39

Behalve.....Lukaku dus.

13 juli 2021 om 12:34

Die heeft toch gewoon een goed toernooi gespeeld? Ronaldo kan er ook ik maar die was niet beter dit EK, dan doe je alleen aan scorebordjournalistiek.

13 juli 2021 om 12:44

Allebei na de groepsfase niks bijzonders gebracht. Ja heeft een penalty erin geschoten, maar dan hoor je echt niet in het team van het toernooi. Sws moeilijk om iemand voor de spits te kiezen aangezien zowat alle spitsen maar een deel van het EK goed waren. Schick is dan toch wel waardevoller geweest dan de overige spitsen

13 juli 2021 om 12:48

Schick heeft ook een penalty gescoord (2 zelfs denk ik) dus dat zijn van die redeneringen die moeilijk worden. Maar zoals je aangeeft is het een moeilijke keuze in de spits. Schick had erin gekund inderdaad, maar een wereldtoernooi speelde die ook niet.

13 juli 2021 om 12:59

Nam mijn inziens zijn kwalitatief stuk mindere elftal, toch wel behoorlijk meer op sleeptouw dan Lukaku. Ook nog eens de goal van het toernooi gemaakt. Vind schick zelf een veel logischere keuze, maarja zo zal iedereen het weer anders zien.

13 juli 2021 om 13:01

Er wordt vaak in zulke verkiezingen naar doelpunten en assists gekeken dan hoe iemand speelt. Lukaku vond ik matig in het veldspel. Te veel balverlies, tegen Portugal verprutste hij bijvoorbeeld counter na counter toen Portugal aanzette.

13 juli 2021 om 13:04

Het is een beetje het verhaal van de underdog. Van Lukaku verwacht je op zich wel dat hij een toernooi speelt zoals hij nu gedaan heeft. Van Schick verwacht je dat minder snel. Als hij er dan ook nog eens eentje meer scoort dan Lukaku en ook nog eens 1x vanaf de middenlijn voor een land waar wij weinig verwachtingen van hadden, dan vindt men dat doorgaans knapper dan de prestatie van Lukaku. Van Lukaku weten we allemaal hoe goed hij is en dat hij Inter naar de landstitel heeft geschoten.

13 juli 2021 om 17:25

Maar een penalty tegen Croatie

13 juli 2021 om 12:36

Lukaku snap ik ook niet... Sterling heb ik ook mijn twijfels over. Schik inderdaad of "gewoon" Ronaldo. De Bruyne heeft te weinig gespeeld anders had hij er in gemoeten i.p.v. Pedri.

13 juli 2021 om 13:00

Pedri heeft het qua statistieken ook fantastisch gedaan. Qua passingpercentage, betrokkenheid bij het creeren van kansen en gemaakte meters was hij top.

13 juli 2021 om 13:16

Nee Pedri hoort er zeker in. De Bruyne vond ik totaal niet goed tegen Italie, terwijl Pedri constant goed was. Ik heb het gevoel dat De Bruyne een beetje de gunfactor heeft hier op deze site

13 juli 2021 om 15:45

De Bruyne is voor mij de beste middenvelder die er is en hij heeft nu al in twee grote wedstrijden immense pech gehad. Hij moet een keer een grote prijs pakken met City. Met zijn land zit dat er niet meer in.

13 juli 2021 om 15:46

Dat hij heeft hij absoluut. Beste middenvelder ter wereld en gewoon een normale jongen. Dat is wel eens prettig. Niet dat hij in het EK-team moet, overigens.

13 juli 2021 om 13:12

Maele zou ik graag nog over Walker willen zien. Die was echt enorm goed. Ronaldo of Schick hoort in de spits. Onbegrijpelijk dat ze de 2 topscorers links laten liggen. Al vond ik Ronaldo naast zijn doelpunten niet heel geweldig, zeker ten opzichte van Schick

Maguire? Wat een enorme dommekracht is dat zeg. Wat doet hij daar nou? Daar hoort ie toch niet thuis?

13 juli 2021 om 12:37

Die vond ik verdedigend juist heel sterk, en dat is toch zijn taak. Kijk het is geen tactische voetballer, maar dat zijn die twee achterin bij Italie ook niet.

13 juli 2021 om 12:43

@EA Guingamp,

Sorry, maar Bonucci is juist wel een tactische verdediger. Enorm sterk aan de bal en leest het spel uitstekend. Speelde echt een ijzersterk toernooi.

13 juli 2021 om 12:54

Daarom staat Bonucci er ook in. Ik bedoel er ook mee te zeggen dat Maguire ook gewoon een goed toernooi speelde.

13 juli 2021 om 12:40

Hhhhh Maguire. De man is nerveus al ik weet niet wat.Maestro chiellini hoort op zijn plek te staan. Daar kan Maguire jaren nog geen eens zijn schoenen poetsen.Manchester United heeft hier denk ik de dommste aankoop gedaan in jaren en nog voor dat bedrag . 80 miljoen als ik me niet vergis

13 juli 2021 om 12:53

Maguire word echt door zijn hoofd neergezet als slechte verdediger terwijl hij statistisch gezien gewoon top 15, wellicht zelfs top 10, van de wereld is op CV. Heeft ook een geweldig EK gespeeld en verdient veel meer credits dan dat hij krijgt. En daarbij kan hij zeker niet de domste aankoop ooit zijn als er bij Barça alleen al 3 nog dommere aankopen rondlopen met Coutinho (160 m), Dembélé (145 m) en Griezmann (125 m). Daarbij heeft Maguire er mede voor gezorgd dat United verdedigend zeer goed staat, terwijl de aankopen van Barça allemaal 2 keer minder zijn geworden

13 juli 2021 om 13:03

Dit dus. Maguire wordt echt schromelijk onderschat hier. Ik vond het vorig jaar ook niks maar heeft echt een dijk van een seizoen gehad met Man U en was bij Engeland ook erg sterk.

13 juli 2021 om 12:54

Sowieso had Chiellini daar moeten staan. De baas bij de winnaar, die hoort er in.

13 juli 2021 om 12:56

Misschien dat zijn blessure ook meespeelde.

13 juli 2021 om 13:17

Ik ben geen fan van Maguire maar wat een fantastisch toernooi heeft hij gespeeld. Hij was de reden dat ze
maar 2 tegengoals kregen

13 juli 2021 om 17:46

Hahahahaha... serieus? Schei toch uit man.. die kan er he-le-maal niks van...

Gezien dit EK, zou ik voor de 5-3-2 opstelling hebben gekozen. Chiellini voor Sterling! Sterling had best veel dreiging, maar helemaal geen rendement. En anders op z'n minst Chiellini voor Maguire..... Of zullen ze Maguire om zijn penalty hebben uitverkozen....

13 juli 2021 om 12:53

Maguire heeft echt een prima toernooi gespeeld. Beetje flauw om hem af te zeiken. Of hij beter was dan Chiellini, ik denk het net niet, maar was echt fenomenaal goed in een Engeland dat maar twee veldgoals tegen kreeg in het hele toernooi.

Maguire boven Chiellini?? Wat een grap. Daarnaast was ik voor insigne gegaan boven chiesa… hij en spinazzola waren samen geweldig aan die linkerkant. Sterling in dat geval naar rechts. De rest kan ik mij aardig in vinden al had ik Kjaer persoonlijk verkozen boven Bonucci.

13 juli 2021 om 12:42

Shenkie, sportieve prestaties Kjaer boven Bonucci absoluut niet. Bonucci was echt een beest. Kjaer boven Maguire, kan. Al vond ik Maguire verdedigend ook ijzersterk.

Maguire boven Chiellini?? Dit is een geintje toch?

13 juli 2021 om 12:51

Het is hier op VZ traditie om te zeiken op Maguire na die peperdure transfer, maar eerlijk is eerlijk: die kerel heeft een waanzinnig goed toernooi gespeeld. Verdedigend ijzersterk en voetballend opvallend creatief. Zowel Chiellini als hij zouden het verdiend hebben.

13 juli 2021 om 17:44

Welk EK heb jij gezien... ijsdansen? Hahaha.. als jij vind dat maguire een ijzersterk Dak heeft gespeeld wordt het serieus tijd voor specsavers

Het is dat Frankrijk slechts vier wedstrijden had gespeeld, maar ik had Pogba echt wel gekozen voor deze opstelling.

Waar is Kjaer? De ultieme aanvoerder van afgelopen EK.

13 juli 2021 om 14:06

Zit op de bank naast Chiellini

Wil geen afbreuk doen aan het EK van Lukaku. Maar ik vind dat wetende dat er 2 spitsen zijn die meer doelpunten gemaakt hebben dat hij er dan gewoon niet in hoort. Snap dat je Ronaldo er niet in zet, vanwege zijn relatief vroege uitschakeling. Echter vind ik dat Schick een beter toernooi gespeeld heeft gelet op zijn kwaliteiten en de kwaliteiten van de rest van zijn ploeg.

Hmmm ik had denk ik kjaer ipv maguire gedaan. Maguire is maar een lompe boer op noppen.

Toch opmerkelijk dat de twee topscorers van het EK er beide niet in staan. Lukaku vond ik wel sterk, maar dat geldt toch ook voor Schick. Daarnaast mis ik Chiellini. Die was echt sterk ook.

Kan mij wel vinden in het team. Ik zou alleen Dumfries erin zetten. Hij is in alle wedstrijden beslissend geweest. Daarnaast heeft hij ook meerdere doelpunten en assists gegeven. Damsgard hoort er ook in. Eriksen goed vervangen. Assists gegeven, gescoord. In plaats van Lukaku zou ik Schick kiezen die toch wel zijn stempel heeft gedrukt op het EK met zijn doelpunten. Ik ben ook wel benieuwd naar het flopelftal van het EK. Een de Ligt mag daar van mij wel aan worden toegevoegd. Evenals Mbappe die geen doelpunten heeft gescoord.

Spits positie waren er zeker meer opties.
Schick had ik ook een terechte keus gevonden.
Kane, ondanks de weinig doelpunten, altijd een nuttige en belangrijke spil in t Engelse team.

Grotendeels wel mee eens maar welk voetbalintellect heeft maguire er in gezet?? Heeft die een ander EK gezien of zo... man man wat is die slecht zeg.. die kan er helemaal geen kloten van. De enige bal die verkeerd raakte was de penal in de finale en die vloog in de kruising.. dat zegt genoeg...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 6
287 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Ferran TorresAanvaller62
Adama TraoréAanvaller10
David de GeaKeeper00
Unai SimónKeeper60
Jordi AlbaVerdediger61
AlbiolVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

98 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester City 5 1 0 0
2020/2021 Manchester City 31 10 4 0
2019/2020 Manchester City 33 20 5 0
2018/2019 Manchester City 34 17 3 0
2017/2018 Manchester City 33 18 4 1
Laatste voetbalnieuws

Crysencio Summerville maakt basisdebuut; Liverpool en City superieur

Liverpool en Manchester City hebben zonder problemen de vierde ronde van de EFL Cup weten te bereiken. The Reds wonnen met 0-3 op bezoek bij Norwich City, waar Tim Krul het...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren