Slechts één Nederlander haalt de reservebank bij beste team van het EK

Woensdag, 14 juli 2021 om 08:20Thijs Verhaar • Laatste update: 08:21

Nu het EK achter ons ligt, is het tijd om de balans op te maken. Met hulp van statistiekenbureau Opta heeft Voetbalzone een Team van het Toernooi samengesteld, waarbij eindwinnaar Italië de hofleverancier is. In totaal herbergt het eerste team zeven nationaliteiten, terwijl er op de bank nog vier landen bijkomen met minimaal één afgevaardigde. Daarmee is bijna de helft van alle deelnemers vertegenwoordigd, waaronder ook Nederland, dat het dankzij de vroegtijdige uitschakeling tegen Tsjechië met slechts één bankzitter moet doen.

Door Rian Rosendaal & Thijs Verhaar

Hij stond er zelf even van te kijken, maar Gianluigi Donnarumma werd na afloop van de finale naast beste doelman van EURO 2020 ook uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Dat is enerzijds te wijten aan het gebrek aan echt uitblinkende veldspelers, maar tegelijkertijd is het een terechte erkenning voor de nog altijd pas 22-jarige sluitpost. Hij hield zijn elftal meerdere keren op de been met fabuleuze reddingen en was de grote uitblinker in de penaltyseries tegen Spanje én Engeland. Donnarumma viel in de hele finale op met zijn kalmte en boezemde daarmee angst in bij de tegenstanders in de beslissende strafschoppenreeks. De Italiaan zag hoe Marcus Rashford de paal raakte en stopte zelf de inzetten van Jadon Sancho en Bukayo Saka, waarmee hij de held van Italië werd.

Aan Engelse zijde wist Jordan Pickford ook knap twee inzetten te pareren, maar hij ging bij de overige strafschoppen veel eerder naar de grond dan zijn Italiaanse evenknie. Daarmee maakte hij het tegenstanders te makkelijk, hetgeen hem minpunten oplevert. Ook maakte hij in de hele finale een opgefokte en nerveuze indruk, wat op de zenuwen leek te werken van zijn defensie. Engeland kreeg tot de finale slechts één goal tegen, waardoor Pickford ondanks zijn soms onrustig ogende optredens toch op koers lag voor een plek op de reservebank. Die gaat door zijn mindere laatste wedstrijd echter aan zijn neus voorbij. In plaats daarvan gaat de eer naar de Kasper Schmeichel, die met Denemarken knap tot de halve finale reikte en tijdens het hele toernooi een uiterst stabiele indruk maakte. Zijn collega Joakim Maehle steeg ook ver boven zichzelf uit en is uitgegroeid tot beste rechtsback van het toernooi.

De vleugelverdediger van Atalanta was een constante dreiging met zijn runs langs de zijlijn en bekroonde zichzelf met twee goals en een fabuleuze assist met buitenkant voet op Kasper Dolberg. Daarmee is hij bijna net zo productief gebleken als de linksback uit ons elftal: Luke Shaw. De Engelsman bereidde drie doelpunten voor en maakte zelf in de finale zijn eerste interlandgoal ooit. Met name het feit dat hij al zijn cruciale bijdrages leverde in de knock-outfase, plaatst hem nipt boven Jordi Alba. De Spaanse linksback van Barcelona zit daarom op de bank, al moet wel worden opgemerkt dat de Italiaanse stoomtrein Leonardo Spinazzola hem dicht op de hielen zat met zijn galavoorstellingen in de groepsfase. Defensief bleek de Italiaan met zijn gevoel voor positionering echter bij tijd en wijle kwetsbaar, waardoor Alba nipt de voorkeur krijgt. Wellicht hadden we niet om Spinazzola heengekund als een achillespeesblessure geen roet in het eten gooide, maar dat zullen we helaas voor hem nooit weten. In ieder geval krijgt hij als smaakmaker nog wel een eervolle vermelding.

Denzel Dumfries was zeker in de groepsfase de beste man in de Nederlandse 5-3-2-formatie en lijkt zichzelf op te mogen maken voor een fraaie transfer.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de Nederlandse uitblinker Denzel Dumfries. Hij viel in de groepsfase op met twee goals en een assist, maar haalde net als de rest van de Oranje-selectie zijn niveau niet in de achtste finale tegen Tsjechië. Nu hoeft een vroegtijdige uitschakeling op zich geen reden te zijn om iemand niet in het elftal van uitblinkers te plaatsen, maar Dumfries was tegen Oekraïne en tegen Tsjechië met verkeerd positioneren direct debet aan een treffer, dus wint hij het niet van Maehle, die naast sterke offensieve inbreng ook defensief sterk bleek bij Denemarken. Daarom neemt Dumfries plaats op onze bank. Desalniettemin is het halen van het schaduwelftal al een mooie opsteker voor de PSV-back, die waarschijnlijk een fraaie transfer overhoudt aan het EK. Georginio Wijnaldum was overigens dankzij zijn drie treffers in vier duels ook in de race voor een nominatie, maar zijn bijzonder slechte optreden tegen Tsjechië deed hem de das om. Voetbalzone gaf hem een 2 voor die wedstrijd, dus zakte hij weg in het klassement.

Leonardo Bonucci en Georgio Chiellini hebben het elftal wel gehaald. Beide centrumverdedigers kenden een zeer solide toernooi en lieten zich bovendien van hun beste kant zien in de finale. Man of the Match Bonucci nam de treffer waarmee Italië terug in de wedstrijd kwam voor zijn rekening en Chiellini blonk het hele toernooi uit in onverzettelijkheid. De aanvoerder moest en zou het toernooi winnen, zoals bijvoorbeeld tot uiting kwam in de manier waarop hij bruut aan het shirt van Bukayo Saka trok toen hij hem dreigde te passeren. Hij eindigt daarom nipt boven verliezend finalist Harry Maguire, die op de bank plaatsneemt naast Simon Kjaer. De Engelsman miste de eerste twee duels van dit toernooi met een blessure, maar nam zijn nauwelijks passeerbare defensie daarna uitstekend bij de hand. Bovendien nam Maguire - bepaald geen penaltyspecialist - zijn verantwoordelijkheid door als reserve captain zijn strafschop in de kruising te jagen. En de Deense aanvoerder Kjaer verdient op zijn beurt alle lof voor zijn optreden na het hartfalen van Christian Eriksen en blonk ook in het veld uit met zijn noeste arbeid en vermogen om de ploeg op sleeptouw te nemen. Een echte winnaar die de nominatie dubbel en dwars heeft verdiend.

Simon Kjaer groeide met zijn acties tijdens het hartfalen van ploeggenoot Christian Eriksen uit tot dé held van dit EK, maar moet puur voetballend gezien genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Op het middenveld vinden we de man die een goede kans had gemaakt op de titel beste speler van het toernooi als Frankrijk verder was gekomen. Paul Pogba was dit EK van absolute wereldklasse en scoorde een prachtig afstandsschot tegen Zwitserland, terwijl hij ook in de verloren penaltyserie zijn verantwoordelijkheid met succes nam. Hij is daarom onomstreden op ons middenveld, waar verder ook plek is voor Jorginho en Pedri. Laatstgenoemde is zeer terecht uitgeroepen tot Best Young Player en verblufte heel Europa door na een slopend seizoen bij Barcelona ook de Spaanse nationale ploeg bij de hand te nemen op achttienjarige leeftijd. Hij was de dirigent van het veelscorende elftal, dat in de halve finale na strafschoppen ten onder ging tegen het Italië van Jorginho. De onvermoeibare middenvelder van Chelsea schoot uiteindelijk de beslissende strafschop binnen, terwijl hij dat naliet in de finale tegen Engeland. Gelukkig voor de beste passer van dit toernooi redde Donnarumma de meubelen en hoeft hij niet te lang te balen van die smet op zijn verder uitstekende campagne door Europa.

Op de reservebank vinden we de bij Arsenal vaak verguisde Granit Xhaka. De middenvelder weet bij de Zwitserse nationale ploeg echter altijd uit een ander vaatje te tappen en heerste als een veldheer tegen regerend wereldkampioen Frankrijk. De captain gaf in de negentigste minuut de assist voor de 3-3 van Mario Gavranovic en moest in de tegen Spanje verloren kwartfinale lijdzaam toezien hoe hij in node werd gemist door een schorsing na twee gele kaarten. Desalniettemin verdient hij een eervolle vermelding, zoals dat in onze ogen ook geldt voor Pierre-Emile Höjbjerg en Marco Verratti. De Deen creëerde 11 kansen voor een ploeggenoot, voltooide 10 dribbels en maakte maar liefst 51 keer intercepties; meer dan wie ook dit toernooi. De Italiaan was op zijn beurt vanaf zijn entree in de derde groepswedstrijd direct een sterkhouder bij Italië. De middenvelder van Paris Saint-Germain streed tot de laatste seconde tegen de klok met een knieblessure en toonde haarfijn aan hoe het wel degelijk de moeite kan lonen om een aanvankelijk geblesseerde speler toch mee te nemen naar het EK.

Ook Federico Chiesa begon niet als basisspeler aan het toernooi bij Italië, maar heeft zich gaandeweg in het elftal geknokt met zijn constante dreiging rondom het strafschopgebied van de tegenstander. Hij maakte een belangrijke goal tegen Oostenrijk en maakte met een fraaie individuele actie de openingsgoal tegen Spanje. Diverse kenners zeggen zelfs dat hij dankzij zijn sterke optredens speler van het toernooi had kunnen worden als zijn schot in de finale een doelpunt was geweest, maar zover kwam het niet. Wel staat hij in het team van het toernooi, waar hij de voorhoede vormt met Patrik Schick (vijf goals) en Emil Forsberg (vier goals). Zij blonken uit bij respectievelijk Tsjechië en Zweden, die allebei dankzij hun opvallende productie de groepsfase overleefden. Forsberg kon echter niet voorkomen dat Oekraïne in de achtste finale na verlenging won, hoewel hij ook in dat duel eenmaal doel trof.

Schick scoorde op zijn beurt in alle vijf duels van Tsjechië, waaronder ook tegen Nederland en in de verloren kwartfinale tegen Denemarken. Zijn mooiste treffer tekende hij echter al aan in de eerste groepswedstrijd tegen Schotland. Hij zag de doelman te ver voor zijn goal staan en schoot van net voorbij de middellijn raak met een schitterende lob, hetgeen ongetwijfeld de boeken ingaat als de mooiste goal van het toernooi. Dat is een fraaie troostprijs voor de spits van RB Leipzig, die net naast de topscorerstrofee grijpt. Die is voor Cristiano Ronaldo. Hij maakte eveneens vijf treffers voor Portugal en gaf daarnaast ook 1 assist, hetgeen hem boven Schick plaatst. Ook evenaarde hij dit toernooi het record van 109 interlandgoals van Ali Daei, waardoor het ook voor Ronaldo een gedenkwaardig toernooi werd.

Op persoonlijk vlak dan, want van de Portugese brigade werd meer verwacht dan de achtste finale. Daarin bleek België uiteindelijk met 1-0 te sterk. Ronaldo liet in deze wedstrijd na om de ploeg als captain bij de hand te nemen, waardoor hij in ons elftal achter Schick is geëindigd. Uiteindelijk krijgt hij ten faveure van de eveneens excellerende Karim Benzema en Romelu Lukaku wel nipt een plek in het schaduwelftal, waarin tot slot ook Andriy Yarmolenko en Raheem Sterling zijn opgenomen. De rechtsbuiten van Oekraïne viel in positieve zin op met twee goals en twee assists (waaronder een treffer tegen Nederland), terwijl Sterling critici de mond snoerde met drie treffers en één assist, allen op cruciale momenten voor de ploeg die het zonder zijn inbreng nooit tot de finale had geschopt. Indien Engeland de eindstrijd had gewonnen, had ook hij zomaar speler van het toernooi kunnen worden, maar in de eindstrijd wist hij zich niet te onderscheiden. Bovendien liet hij na om zijn verantwoordelijkheid te nemen in de afsluitende strafschoppenserie, waardoor hij in ons elftal genoegen moet nemen met een plekje op de bank.

De trainer van het elftal luistert tot slot naar de naam Roberto Mancini. Hij is de architect van het elftal dat na de EK-winst nu al 34 wedstrijden op rij ongeslagen is. Daarmee ligt een record voor het grijpen, want enkel Brazilië (35, tussen 1993 en 1996) en Spanje (35, tussen 2007 en 2009) deden het beter. De altijd onberispelijk geklede bondscoach maakte daarnaast indruk door zijn hele selectie betrokken te houden en gaf de opdracht om de in de kwartfinale geblesseerd geraakte Spinazzola als eerste de gouden medaille op te laten halen, die hij hinkend in ontvangst nam. Een knappe tweede plaats is er voor Kasper Hjulmand. De Deense keuzeheer toonde zichzelf een zeer kundige manager in crisistijd en liet zijn ploeg ook nog eens uitstekend voetballen naar de mogelijkheden. Plek drie in dit klassement is voor Andriy Shevchenko. De voormalig topspits leidde Oekraïne knap naar de vooraf onmogelijk geachte kwartfinale en bewees met tactische omzettingen ook als coach het verschil te kunnen maken in wedstrijden.


Poll

Hadden in jouw optiek meer Nederlandse spelers recht op een nominatie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door asroma8)

Benzema die de reserve lijst zelfs niet eens haalt. Weinig geloofwaardigheid dan

12 juli 2021 om 17:08

Voeg daar Damsgaard ook maar aan toe. Speelde zeer sterk toernooi. Ook spinnazzola hoort er toch in te zitten.

12 juli 2021 om 17:38

Zou Damsgaard inderdaad voor Xhaka of Hojbjerg doen. Spinnazzola erin voor Alba en dan wisselen met Shaw. En voor de rest kan ik er goed mee leven. Schick verdient het net iets meer dan Benzema en dat Ronaldo er als medetopscorer instaat bij het reserveteam is ook volkomen logisch.

12 juli 2021 om 21:07

De leider van Zwitserland eruithalen? Xhaka heeft een heel sterk toernooi gespeeld. Hij verdient een plekje in de basiself.

12 juli 2021 om 21:14

Altijd mooi om te lezen dat iemand met een club in zijn gebruikersnaam ook haar spelers er altijd in wil hebben. Ik vind trouwens echt dat Hummels, Emre Can, Delaney, Bellingham, Sancho, Meunier, Witsel, T. Hazard, Akanji en Guerreiro in het beste team moeten..

13 juli 2021 om 12:08

Lekker inhoudelijke reactie. Hier nog een fan die blijkbaar niet objectief kan zijn. Ik vraag mij af waarom spelers van favorieten die de kwartfinale nog niet eens halen, zoals Pogba en Ronaldo, een plek verdienen in het team? Als je uitzonderlijk hebt gepresteerd in de poulefase, oké, maar dat is ook niet het geval. Dan verdient een Damsgaard of Xhaka een plek (in de basis elf). Dat waren de verassingen van het toernooi. Of Phillips/rice in plaats van Pogba. Rare selectie dit...

12 juli 2021 om 17:14

Het is Schick of Benzema. Schick is verder gekomen, meer doelpunten gemaakt en heeft in beide ko-rondes goals gemaakt.

12 juli 2021 om 17:34

Hij heeft het ook over het reserveteam. Benzema heeft toch veel meer laten zien dan Ronaldo?

12 juli 2021 om 17:38

Ronaldo heeft in dezelfde poule meer gescoord

12 juli 2021 om 17:45

Waarvan 2 niet zelf veroorzaakte penalty’s. Ronaldo en Benzema lagen voor mij op vergelijkbare hoogte dit toernooi

12 juli 2021 om 18:41

Benzema ? Tegen Duitsland hebben vooral de verdedigers en middenvelders uitgeblonken en vond ik hem niet goed. Ook tegen Hongarije was vond ik hem niet top en heeft hij enorme kansen gemist.

Schick heeft overall een beter toernooi gespeeld en heeft zijn team mee gedragen vind ik en was elke wedstrijd echt wel bepalend voor zijn team.

Ronaldo is topschutter dus begrijp wel dat Benzema erbuiten is gevallen.

12 juli 2021 om 18:57

Benzema heeft 1 kans gemist tegen Hongarije, letterlijk een kans snap niet dat je het over kansen hebt. Tegen Duitsland gewoon prima in het veldspel, Mbappe 1 op 1 met de doelman gezet met een bal achter het standbeen en paar goede acties gezien. Hij, Busquets, Olmo, Damsgaard, Spinazzola verdienden allemaal een plek. Ronaldo verdient geen plek naar mijn mening. Heeft niet veel laten zien op voetballend gebied.

12 juli 2021 om 20:18

JK-Ajax

Penalty’s ja en een nietszeggend doelpunt verder heeft hij aan heel Portugal niks toegevoegd.

12 juli 2021 om 17:43

Of Busquets. De dirigent van Spanje.

12 juli 2021 om 18:30

Ronaldo reservelijst, geen Spinazzola, Benzema nergens te zien, Geen Damsgaard. Wat moet er nog gezegd worden gezegd?

13 juli 2021 om 15:21

Ronaldo had inderdaad er überhaupt niet op moeten staan. Heeft weinig gedaan, behalve pingels en intikkers. Damsgaard en Spinazzola vind ik wel erg bijzonder. Die horen erin

13 juli 2021 om 07:40

Benzema, del omo, lukkaku, die Zwitserse rechtsback, Cristensen, Modric...maar uiteindelijk heb je maar 24 plekken.

13 juli 2021 om 19:47

Benzema had een piek van één wedstrijd halverwege maar was verder niet bijzonder, en ook onzichtbaar toen het erom ging.

Hoe kan Spinnazzola niet eens de reserve lijst halen?

12 juli 2021 om 17:12

Dat was het eerste wat ik ook dacht. Was i.m.o. de beste Italiaan tot en met de kwartfinale.

Zet Kjaer maar neer ipv Maehle en dan Bonucci even rechtsback ofzo. De man heeft zowat eigenhandig zijn ploeggenoot in leven gehouden in een moment vol paniek, niemand overtreft zijn optreden dit EK.

12 juli 2021 om 17:37

Pff t is geen sentimentele lijst, t gaat hier om t voetbal

12 juli 2021 om 17:44

Als je het zo wil zien; het gaat om prestaties op het veld, en Eriksen lag nog binnen de lijnen. Dus voor mij mag Kjaer's prestatie gewoon meegerekend worden.

12 juli 2021 om 19:35

En voor de meesten niet, bijgevolg geen Kjaer. Terecht. Hoewel hij uitstekend was, maar ik vond Akanji zeker niet minder en die haalt dan niet eens de reservelijst dus iets zegt mij dat men zijn prestatie zoals jij het noemt, al mee telt. Dat duo van Italië is zo belachelijk goed en complementair dat je ze idd niet uit elkaar gaat halen. De meeste lof gaat (niet onterecht) naar Chiellini maar Bonucci speelde ook echt geweldig. Echt, at een lange bal heeft die man.

12 juli 2021 om 21:08

Het gaat alsnog om voetballende kwaliteiten. Laten we vooral geen voetbalprijzen uit gaan reiken om andere daden. Zeer goed van Kjaer, maar daardoor hoor je niet direct in de basis te staan.

12 juli 2021 om 18:35

Maehle heeft een verschrikkelijk goed toernooi gespeeld, dus hem kan je echt niet eruithalen lijkt mij. Kjaer heeft natuurlijk een heldendaad gericht met het coordineren met het gebeuren van Eriksen, maar op basis van zijn spel kon hij veel leunen op Vestergaard en Christensen. En daarnaast is het gewoon gekozen per positie.

12 juli 2021 om 18:48

Eens. Daarbij vond ik Kjaer echt een geweldig EK spelen. Was achterin enorm belangrijk voor een Denemarken wat de halve finale haalde. Echt een sterk toernooi van hem naast het geen wat hij omtrent het incident met Eriksen heeft gedaan. Aan de andere kant hebben Bonucci, Chiellini en Maele ook echt geweldig gespeeld de afgelopen maand.

Bij het eerste team had ik Schick op de plek van Frosberg gezet en Kane in de spits.

Ik wil niet als een mierenneuker overkomen, maar Joakim Maehle is toch echt iedere match van Denemarken gestart als de linksback en niet als rechtsback (bij Atalanta speelt hij altijd als rechtsback als stand-in van Hateboer). Die prachtige voorzet van hem op Dolberg die in de tekst genoemd wordt kwam ook van de linkerflank.

Ongelofelijk dat Dumfries, Spinnazola, Damsgard en Sterling er niet in staan. Voor hun ploegen waren zij echt van toegevoegde waarde en beter dan de mensen die er nu in staan. Shaw verdient het wel om erin te blijven. dan maar een dreamteam met 5 verdedigers.

je kan hier natuurlijk lang over discussiëren, maar in grote lijnen kan ik me prima in deze elftallen vinden. Die Schick man, wat een speler.

Wat ik vooral opvallend vind is dat dit elftal op wat uitzonderingen na echt nooit van te voren zou zou zijn opgesteld. Geen Belg, geen Duitser, amper Fransen. Dat het niet te voorspellen is maakt dit spelletje zo mooi he!

Engeland twee doelpunten tegen over het hele doel. Je kan er toch moeilijk omheen dat meer Engelse verdedigers de (reserve)ploeg zouden moeten halen.

12 juli 2021 om 19:33

Engeland stelde veel wedstrijden dan ook 8 verdedigend ingestelde spelers op. Straks ga je nog beweren dat die zenuwpees van een Pickford één van de beste keepers van dit toernooi was omdat hij zo weinig tegengoals kreeg.

12 juli 2021 om 20:15

nee het was idd niet dankzij Pickford. Maar het is wel heel Nederlands om verdedigers te beoordelen op bv voetballende kwaliteiten. 8 verdedigend ingestelde spelers: prima; het werkte wel verdraaid goed toch, 2 doelpunten tegen in een heel toernooi is gewoon enorm knap. Ik kan me, verrassend genoeg, wel vinden in Mourinhos woorden dat een Kyle Walker tot de uitblinkers hoort dit toernooi. Dankzij zijn enorm goede verdedigende werk, niet omdat hij langs de zijlijn stoomde om acties te maken zoals sommige backs doen.

Wat Nederland betreft een prima weerspiegeling van de werkelijkheid. Niet goed genoeg voor de finaleronden van het EK en alleen Dumfries steeg boven zichzelf uit.

13 juli 2021 om 16:58

Dat is wel wat kort door de bocht. Dumfries speelde wedstrijden die hij normaliter niet speelt in positieve zin, maar dat deden andere spelers dan weer in negatieve zin. Het is niet zo dat de spelers niet goed genoeg zijn, maar de hele aanpak en de tactiek sloeg kant noch wal.

Ik mis toch echt Spinazola, de beste man van dit toernooi ondanks zijn blessure. Die man is toch 10 klasses beter dan Shaw met alle respect. Verder redelijk goed deze opstellingen met spelers die veel van waarde waren voor hun land. Geeft ook aan hoe het bij Engeland zit, finale halen en toch zo weinig mensen in de opstelling van het toernooi.

De topscorer op de reservelijst. Wat een onzin.

OK snap het wel een beetje maar er zijn toch wel 6 foutjes.

De Bruyne voor Chiesa, die was gewoon heel erg goed en natuurlijk beter als Chiesa. Of werd er enkel gekeken naar hoe spelers normaal spelen en hoe ze nu waren?

Ronaldo ipv Forsberg, die wel redelijk was maar natuurlijk niet in de basisopstelling zou moeten van besten van het toernooi terwijl Ronaldo topscorer was.

Betreffende het middenveld ben ik het er wel mee eens ookal doen we Spanje wel heel erg tekort met een speler uiteindelijk. Die hadden gewoon het beste voetbal van het toernooi, meeste balbezit, het is bijna alweer tikkie taka daar, missen alleen de afmaker en een degelijke keeper anders hadden hun die beker mee naar huis genomen.

Walker moet daar staan in ipv Maehle die linksback speelde. Walker speelde zo goed als foutloos, en was echt zo cool, zo sterk

Als linksback, okay Shaw heeft de finale gehaald maar speelde niet echt heel super, vond Spinazzola veel beter, wel korter gespeeld, maar die hoort er zeker in.

En dan, ja, het magic duo Chiellini en Bonucci, moeilijk om te zeggen woe van de twee er plaats moet maken voor Kjaer, maar zou Chiellini eruit halen voor Kjaer.

En dan Smeichel voor Donnarumma die echt twee grote fouten maakte tegen Engeland waar hij in het midden van het doel blijft staan terwijl de bal naar de tweede paal gaat en die tegen Spanje waar hij zomaar de andere kant opdook en Morata gewoon rechtdoor kon binnentikken. De verbazing bij Donnarumma dat hij als speler van het toernooi was gekozen zei genoeg.

Door alleen Maguire te lezen neem ik niks meer serieus, hou op joh

13 juli 2021 om 19:18

Maguire speelde gewoon een prima toernooi...

Barella spinazola en Renato sanches hadden minimal de reserve lijst moeten halen.

Bij een competitie heb je meer aan dit soort lijstjes dan bij bekervoetbal. Nu heb je toch vaak dat teams die ver komen in het toernooi oververtegenwoordigd zijn en goede spelers in een minder team veel minder kans maken. Dit soort lijstjes zijn natuurlijk leuk maar je hebt er helemaal niks aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren