Derksen deelt rapportcijfer 1 uit aan Oranje-international voor heel EK

Dinsdag, 29 juni 2021 om 00:41Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:49

Johan Derksen geeft Quincy Promes een 1 voor zijn optreden op het EK. De analist van De Oranjezomer vond de vleugelspits van Spartak Moskou slecht spelen in de invalbeurten die hij kreeg, maar neemt ook mee dat Promes in zijn ogen nooit bij de selectie van het Nederlands elftal had mogen zitten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verdient Quincy Promes een 1 voor zijn EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

124 reacties (laatste reactie door rayvg)

Tja veel meer dan het juiste shirt aantrekken heeft hij ook niet goed gedaan dus wat dat betreft heeft Johan zeker gelijk.

29 juni 2021 om 06:26

Tja, maakte meer overtredingen dan dat hij balcontacten had. Vooral wanneer je ook al de klok als tegenstander hebt, is dat weer niet heel slim.
Daarnaast trok hij nog wel wat sprintjes. Dat was het wel.

Voor mij waren de absolute dieptepunten wel Wijnaldum, De Ligt en De Jong. Ik ben niet gek van De Jong, ik vind het een overschat jong talent wat ooit een geweldige voetballer kan worden maar het nu echt nog niet is. Hij laat het bij vlagen bij Barcelona zien, maar vaak nog te weinig. De Ligt is ook zo’n overschat talent wat heel goed moet luisteren en kijken naar Chiellini en Bonucci. Misschien dat hij ooit dan een beetje in de buurt van hun niveau kan komen. Wijnaldum vind ik echt he-le-maal niets. Hij teert al jaren op 1 goede wedstrijd tegen Duitsland en ik heb hem verder nauwelijks 1 fatsoenlijke pot zien spelen in Oranje.. Het zou mij niets verbazen als hij bij PSG compleet door de mand gaat vallen. De positieve uitschieters zijn natuurlijk Dumfries, waar zo’n beetje 90% van onze dreiging vanuit ging, en Malen die ik ondanks die gemiste kans wel aardig vond spelen. De Vrij liet zoals altijd zien dat hij een goede verdediger is, maar oogde toch ook wat traag bij de 2-0 van Tsjechië.. De ramp op pootjes die Daley Blind heet zou ik graag als dieptepunt neer willen zetten maar echt heel verbaasd ben ik niet dat hij slecht speelt en altijd maar mag blijven staan. Wat mij betreft heeft hij dus echt aan de verwachtingen voldaan..

29 juni 2021 om 00:53

Ik vind dat je deze spelers nu wel tekort doet. De Ligt en de Jong zijn hartstikke jong en behoren tot de beste voetballers ter wereld op hun positie. Wijnaldum is en hele degelijke voetballer, maar niet de gene die het hele team op sleeptouw gaat nemen. Het hele probleem is gewoon Frank de Boer. De trainer gaat over het systeem, opstelling en ga zo maar door. Hij is degene die het beste in de spelers naar boven moet halen en dat is hem gewoon niet gelukt, want hij kan dat niet.

29 juni 2021 om 00:57

Ik ben het echt heel erg met je oneens dat zij bij de beste spelers voor hun positie horen. Zeker bij De Ligt, die zeker niet eens zeker was van een basisplaats voor die horrorblessure van Demiral, vind ik dat echt overdreven. Als ik heel eerlijk ben vind ik hem de derde beste centrale verdediger van Juventus en dat ligt dan aan de vorm van Demiral of hij niet afzakt naar de vierde plek.. Ik krijg een beetje kriebels als ik mensen over hem zie praten alsof we de reïncarnatie van Nesta in ons centrum hebben staan..

29 juni 2021 om 01:08

Ik denk dat mensen vooral onderschatten hoeveel een verdedigend talent nog te leren heeft. Bij De Ligt zie je zijn fysieke duelkracht en zijn tackles, en dan is het makkelijk om onder de indruk te raken maar dat is toch niet het hele plaatje voor een verdediger. Met De Ligt of Timber spelen is een risico op dat soort foutjes, maar goed, zet je in plaats van hen een Veltman erin, dan heb je wel meer ervaring en positioneel inzicht, maar die is fysiek weer een stuk minder indrukwekkend, dus ja…wat doe je dan als bondscoach?

29 juni 2021 om 01:10

De Ligt heeft afgelopen seizoen bijna alles gespeeld als hij fit was en is pas 21 jaar! Hij kan alleen maar beter worden de aankomende jaren. Wees blij dat we over zo een groot talent beschikken. De coach is het probleem niemand minder. Hij heeft niet het optimale uit de spelers gehaald.

29 juni 2021 om 01:16

@jwtw030, Voornamelijk omdat de betere opties niet fit te slaan waren. Demiral is nog steeds niet terug op zijn oude niveau en Chiellini en Bonucci hebben om de beurt een ziekenhuisbedje bezet gehouden dit seizoen. Verdedigen is een ervaringsvak, dus hij zal over tijd beter worden dat staat als een paal boven water maar die rare fratsen van hem krijg je er niet uit. Hij zal altijd houden dat er een moment van blinde paniek is waar hij een bal weg slaat of dat hij finaal onder een bal door duikt. Dat krijg je vaak helaas niet uit het spel, hoe ervaren een verdediger ook is. David Luiz is daar een goed voorbeeld van. Hij werd beter en beter maar liet toch minimaal eens per wedstrijd zijn man lopen of trok een enorm gat voor de aanvaller. Hoe ervaren je ook bent, dat houden zulke spelers altijd in hun spel.Laten we trouwens ook even voorop stellen dat ik het met je eens ben dat De Boer elke verkeerde beslissing die hij kon maken ook echt daadwerkelijk gemaakt heeft. De Boer was met ruime afstand de allerslechtste coach die op dit toernooi actief was.

29 juni 2021 om 01:38

Knap dat jij nu al weet hoe de carrière en ontwikkeling van de Ligt zal verlopen de aankomende 10 jaar.

29 juni 2021 om 01:46

Dat weet iedereen die een beetje verstand heeft van verdedigen en een aardige inschatting kan maken wat trainbaar is en wat niet. Dit is niet iets nieuws, dit is een steeds terugkerend fenomeen bij verdedigers. Die blinde paniek is er niet uit te trainen..

29 juni 2021 om 01:53

Soms wel hoor. Kijk maar eens naar Zouma bij Chelsea, die heeft enorme stappen gemaakt. Drie jaar terug was die nog een totale kip zonder kop verdediger die werkelijk constant op de verkeerde plek stond en wilde tackles maakte, nu is hij veel slimmer geworden, vooral qua posititionering en spelinzicht.

29 juni 2021 om 02:00

Maar hij heeft nog steeds die rare streken van hem. Zouma is ook nog steeds in staat om een ruimte te laten vallen, een situatie totaal verkeerd in te schatten of gewoon een mannetje te laten lopen. Hoe goed hij 85% van de wedstrijd is, die 15% breekt jou en je team ten alle tijden op! Zouma is dan ook geen top verdediger, helaas moet ik er wel bij zeggen want ik ben echt gek van die jongen.

29 juni 2021 om 02:03

Yoericfc

Wat een onzin in jou posts en nog claimen dat anderen met een ander mening geen verstand van verdedigen heeft. Wat denk je van die tackle blok, waar hij een 100 procent doelpunt voorkomt? Man, iedereen bij Juve is lyrisch over hem, zei zien in hem de toekomstige aanvoerder van Juve... En nog een onzin, om te claimen dat De Ligt achter Demiral staat, De Ligt is in het afgelopen seizoen de nummer 1 verdediger van Juve... Demiral is 1 van de redenen waarom Juve uit de Champions League werd uitgekegeld.

29 juni 2021 om 02:07

De Ligt had ook een schouderblessure en lag er ook 3 maanden uit in het begin van vorig seizoen. Demiral was toen wel fit. De Ligt komt terug en veroverd gelijk een basisplek. Juventus is niet voor niets lyrisch over hem en is samen met Chiellini een complementair duo. Heeft echt wel Bonucci en Demiral achter zich gelaten. Dat hij bij Oranje soms van die rare blunders/momenten heeft is zuur. Hij vindt dat zelf ook wel. Als die dat eruit haalt dan wordt hij nog beter. Nog steeds 22 jaar maar en kan nog steeds doorgroeien. Je bent wel heel erg negatief over hem.

29 juni 2021 om 02:07

Bij Demiral is het wachten op zijn oude niveau, terwijl hij nog minder liet zien dit toernooi. Opvallend altijd, en niemand heeft over Nesta gehad of hem daarmee vergeleken. Dat doe jij zelf om je afgunst kracht bij te zetten, je zult wel blij zijn geweest na die handbal van de Ligt. Jwtw030 bespaar je de moeite, sommigen kunnen en willen niet in welke situatie dan ook in landsbelang in ieder geval het beste hopen voor een desbetreffende speler.

29 juni 2021 om 02:09

Precies Redondo, de afgunst jegens de Ligt druipt er vanaf. Over die sliding wat een 100% goal zou zijn, hoor je dat soort types nooit. 🤢

29 juni 2021 om 02:18

Als ik jou zo hoor praten heb jij voetbal uitgevonden. Je doet alleen maar aannames alsof jou mening de waarheid is en het zo zal zijn.

29 juni 2021 om 02:37

Hahahahahaha de ligt staat als eerste op het papier bij juventus. Demiral komt niet eens in de buurt bij de ligt.

29 juni 2021 om 02:40

Graag een opsomming van de door jouw opgenoemde paniek, want ik heb hem nog nooit in paniek gezien.

29 juni 2021 om 08:12

@Silejmanii, ah daar heb je de afgunst alweer.. Nee sorry, ik denk niet dat je weet wat afgunst betekent als je dat nu in de rondte gaat gooien. Het is gewoon heel simpel: In tegenstelling tot een aantal mensen hier denk ik niet automatisch dat als er een blond ventje in het eerste van Ajax loopt dat dat de aller beste speler is en dat hij godsgeschenk aan het Nederlandse Volk is. Ik denk niet in tegenstelling tot anderen hier dat we per direct en gedurende zijn hele loopbaan moeten stoppen met kritiek leveren op zijn overduidelijke tekortkomingen…

29 juni 2021 om 08:22

@Redondo-art6 en De Ligt is nu de hoofdreden dat we het EK zijn uitgekegekd

29 juni 2021 om 08:46

De hoofdreden? Volgens mij kan je die wedstrijd wel minstens 5 spelers aanwijzen waarom wij het toernooi uitliggen. Zelfs met 11 man konden wij totaal geen vuist maken en was het wachten tot dat De Steek weer eens de bal kwijt was.

29 juni 2021 om 09:24

Met 11 man had je wel meer kans gehad dan met 10 man natuurlijk. Nadat De Ligt het veld werd afgestuurd werden we overlopen

29 juni 2021 om 11:02

Dat is wel te kort door de bocht, Japie.
Als Malen die bal had gemaakt was er die hele tegenaanval nooit geweest.
De reden waarom we eruit liggen, is omdat we 1) alleen maar breed voetballen in een slakkentempo en 2) onze duels niet winnen en 3) we niet naar een bal of tegenstander toe bewegen maar veel te reactief zijn. En natuurlijk is die actie van De Ligt niet handig en een fout, maar ik zie dat toch echt niet als de hoofdreden waarom we eruit liggen.

29 juni 2021 om 15:59

9 man zelfs, de vrij doet ook nooit mee. Is zo traag dat hij overal te laat is zoals bij het 2e goal.

29 juni 2021 om 00:56

Wijnaldum gaat niet door de mand vallen bij PSG. Hij is een nuttige loper die vuil werk opknapt voor de echte voetballers, zoals Mbappe, Verratti en Neymar. Verder loopt hij soms tegen een bal aan en scoort dan. Hij is geen aanvoerder of diegene die de lijnen uitzet op het middenveld. Dat is het probleem bij Oranje, in dienst spelen van een sublieme aanvaller kan niet - zeker niet als Memphis zó door de mand valt.

29 juni 2021 om 01:02

Ze hebben de opgevoerde en verbeterde versie van Wijnaldum al in de selectie, Gueye speelt daar namelijk. Ik verwacht dan ook dat Wijnaldum regelrecht naar de bank verwezen zal worden.

29 juni 2021 om 01:11

Dat is denk ik ook waarom hij is aangetrokken? Transfervrije breedteversterking, maar geen directe basisspeler. Zo hebben ze bij PSG twee jaar terug ook Herrera gratis opgepikt, en die is ook nuttig geweest als reserve.

29 juni 2021 om 01:25

Dat denk ik ook. Wijnaldum komt op alle fronten te kort om bij PSG in de basis te staan, leuk voor als Gueye moe is en ze een potje moeten tegen een Franse middenmoter maar meer absoluut niet

29 juni 2021 om 01:36

Nou ja dat is ook wat onrespectvol, Wijnaldum is geen cafevoetballer, je hebt ook goede breedtespelers nodig, en als je naar de bank van Psg, Bayern of City kijkt dan zitten daar ook gewoon serieus goede voetballers. Wijnaldum zit nu in de carriere fase dat hij zo’n speler is, en daar is niets schandaligs aan.

29 juni 2021 om 02:11

“Verder loopt hij soms tegen een bal aan en scoort hij dan” vind ik wel een beetje denigrerend. Hij scoort echt wel technisch uitstekend uitgevoerde goals regelmatig.

29 juni 2021 om 01:13

Op basis van de laatste wedstrijd geef ik je gelijk. Tegen Noord-Macedonie en Oostenrijk vond ik Wijnaldum, FDJ en De Ligt wel aardig spelen.

Je mag inmiddels van FDJ toch wel meer verwachten.. Mensen die zeggen hij nog jong is, is een drogreden. Hij is inmiddels al 24 en speelt alles bij Barcelona. De echte toppers zijn op hun 24 ook al top.

29 juni 2021 om 11:05

Geen enkele speler kan het alleen. FDJ ook niet. Het is allemaal veel te statisch bij Oranje, het hele toernooi al. We werden alleen gevaarlijk als we in 1x vooruit speelden, maar dat deden we veel te weinig.

29 juni 2021 om 01:16

Vind het opmerkelijk dat je depay niet noemt. Die 3 hebben in de groepsfase nog degelijk gespeeld, maar depay heeft werkelijk waar het hele toernooi geen bal goed geraakt.

29 juni 2021 om 01:22

Omdat ik om heel eerlijk te zijn ook gewoon geen ster verwacht van die jongen. Bij PSV vond ik hem een topper in wording, maar na en tijdens zijn periode bij United zijn zijn goede wedstrijden op twee handen te tellen. Als je zijn wedstrijden, zijn instelling en zijn daadwerkelijke bijdrage afzet tegen een Robben, een Van Persie of zelfs tegen een Van Der Vaart dan zou Depay niet eens bij die gasten de veters mogen strikken.. Ik snap dan ook echt totaal niet wat Barcelona met die jongen moet..

29 juni 2021 om 02:13

Nouja bij Lyon speelde die wel aardige wedstrijden af en toe

29 juni 2021 om 07:52

Vaak tegen de kleintjes, dat kan ik ook nog wel. In de toppers niet te zien

29 juni 2021 om 08:24

Nee, dat kan je niet. Hou op met die onzin. En hoeveel van de wedstrijden zijn toppers in Frankrijk? 10-15%? Nou dan staat hij er bijna altijd.

29 juni 2021 om 10:09

Maar niet tegen de toppers, zo kan ik het ook wel

29 juni 2021 om 01:30

De Jong speelde een voortreffelijke groepsfase. Vergeet niet dat dit kansloze systeem echt funest is voor De Jong en Wijnaldum. Het tempo is slaapverwekkend en de tegenstander staat simpel achterover te leunen. Er is geen enkele bezetting op de vleugel. Dan kun je enkel de spelers voorin inspelen die de bal weer verliezen. Wijnaldum moet op en neer gaan, dan is die op zijn sterkst. Nu in het slaapverwekkende tempo wordt er van hem verwacht mensen uit te spelen en steekpasses te geven, daar ligt zijn kracht niet. Als De Jong vandaag bij Spanje zou spelen, had die het hele middenveld overheerst en een 9 gehaald. Mensen moeten meer op tactiek letten.

29 juni 2021 om 01:38

El Fenomeno, ik betrap je op iets zinnigs! Word ik blij van! Als je dan ook een circusact in de as hebt staan die ook niet balvast is dan sta je echt continu onder druk en word je continu overlopen. Wat mij betreft doorbouwen met een Gapko en hopen dat Brobbey zich ontwikkelt. Depay is het niet en gaat het ook niet worden. Jammer dat Berghuis al 29 is, want op zijn positie hebben we niet veel.

29 juni 2021 om 01:43

Met dit systeem lopen daar Van Aanholt en Dumfries op die vleugels. Zij hebben daar dan ook echt gelopen, maar de ballen bleven uit. De Jong was drukker met rare pirouettes maken dan met een fatsoenlijke pass geven. Daar komt nog bij dat Depay en Malen geen echte spitsen zijn en overal hebben gelopen behalve in de spits positie. De Jong heeft constant niet op de positie gelopen waar hij nuttig kon zijn en waar hij wel liep bij zijn beste potjes voor Barcelona. Zijn bijdrage in goals en assists zijn veel te laag voor het Nederlands Elftal.. Ook in defensief opzicht kwam hij zwaar te kort, ik weet dat het in Nederland verboden is om over verdedigen te praten want dan komt de voetbal gestapo uit de grotten, maar kijk er de goals maar op na: ons middenveld was schrikbarend slecht in defensief opzicht!

29 juni 2021 om 01:49

532 is idd niet het beste systeem voor Wijnaldum en Frenkie, maar laten we wel zijn, met hun kwaliteiten verwacht je wel meer, en het trage tempo komt ook van hen af. Je kan niet de grote vedettes zijn en tegelijk verstoppertje spelen, op een gegeven moment zijn de excuses op. Wijnaldum heeft echt een beroerd seizoen achter de rug, daarvan verwachtte ik het wel een beetje, het is vooral met De Jong een wisselvallig verhaal, als hij niet uitkijkt wordt hij een soort Ozil die de helft van de tijd zijn fanatieke fans verwent met uitstekend voetbal, en de andere helft totaal zinloos rondloopt tot frustratie van zijn critici.

29 juni 2021 om 01:57

Van Aanholt en Dumfries stonden niet op de flanken, ze kwamen er. Dat is heel wat anders. De Jong kom niet anders dan kappen en draaien en terug en opzij spelen.

29 juni 2021 om 11:07

En als er dan al eens een Van Aanholt werd aangespeeld op de flank, dan deed hij steeds hetzelfde: kappen en weer achteruit spelen. Daar heb je echt helemaal niks aan. Had er dan Gakpo neergezet.

29 juni 2021 om 01:44

Je kan echt niet zeggen dat de Ligt overschat is. Je kan echt aan alles zien dat hij echt alles in huis heeft om een absolute top verdediger te worden. Naar mijn inziens is het bij hem op dit moment juist het mentale aspect waar het bij hem een beetje aan schort. Ik denk dat hij nog steeds zoekende is en dat de omschakelingen van Juve naar Oranje (en vice versa) problematisch voor hem is. Je ziet aan hem dat hij in sommige cruciale momenten misschien nog te vaak twijfelt. Dat is ook juist een van de redenen waarom hij vaak die hands ballen maakte. Door die twijfeling lijkt er soms wel eens kortsluiting bij hem te zijn, waardoor hij gekke dingen doet af en toe. Hij is naar Italië gegaan met het idee om een betere verdediger te worden. Wat ongetwijfeld ook nog wel gaat gebeuren, maar die tijd moet hij dan wel krijgen. Hij gaf laatst zelf nog aan dat hij bij Juve gewoon heel anders moet dekken en verdedigen als dat hij dat bij Ajax en Oranje gewent was/is. Dus als Frankie dan ineens twee weken voor het EK zijn systeem omgooit is dat ook niet heel lekker. Overigens geldt dat natuurlijk ook voor de Vrij, maar die heeft gewoonweg meer ervaring als verdediger en was al wat bekender van wat er van hem gevraagd zou worden in zo'n systeem.

Afgelopen seizoen heeft de Ligt echt wel een aardig seizoen gedraaid bij Juve, maar had hij nog steeds te vaak fouten die hij niet mag maken. Juist door dat wat ik net aangaf. Die jongen heeft gewoon nog tijd nodig om die stabiele en betrouwbare verdediger te worden zoals van Dijk dat is (of was, aangezien het nog afwachten is hoe hij terugkomt van zijn blessure). Een overschat talent is hij zeker niet. Mensen vergeten dat hij nog steeds maar 21 jaar is. Dat is gewoon nog steeds ontzettend jong en al helemaal op een eindtoernooi als dit EK.

29 juni 2021 om 01:57

Juist dat gebrek aan mentale kracht is wat mij betreft iets wat hem tot een overschat talent maakt. Ik vind het helemaal niet zo indrukwekkend dat hij al zo’n grote kerel was toen hij 18 was, het is indrukwekkender als hij op zijn 18e al tactisch goed staat en de juiste beslissingen maakt. Dat tekent de topverdediger, dat tekent een wereldtopper zoals Terry, Ramos, Thiago Silva, Nesta, Stam en ga het rijtje maar af. Zoals ik hierboven ook al zeg: De Ligt doet mij in dat opzicht denken aan David Luiz. David Luiz was in 2017 ook een veel betere verdediger dan hij in 2012 was, maar een aantal keer oer wedstrijd kreeg hij kortsluiting en dan schoote hij finaal naast een bal of rende als een dwaas naar voren om druk te zetten waardoor er een enorm gat achter hem viel. Dat hebben Villas-Boas, Ancelotti, Benitez, Mourinho, Conte, Hiddink, Sarri, Arteta en de Braziliaanse bondscoaches er nooit uitgekregen. Dat krijg je niet meer uit zijn spel. De Ligt valt voor mij in exact dezelfde categorie. Dat hij “pas” 21 jaar is vind ik geen reden om hem milder aan te pakken, hij speelt nu op het grote mensen EK en komt te vaak tekort. Anders moeten ze hem lekker in Jong Oranje laten spelen tot hij dit soort dingen niet meer doet, maar ik ben bang dat hij dan geen interland meer zal spelen..

29 juni 2021 om 02:11

Die verdedigers die jij noemt waren niet zo goed als De Ligt nu is hoor op zijn 22e. Vergelijk hem maar met ze als die 26-30 is. Dat is de categorie waar je in je prime zit. Dus vindt het een beetje kort voor de bocht. En hij kan zeker wel groeien hoor. Dat het David Luiz niet lukt zegt niet gelijk dat het De Ligt ook niet zal lukken.

29 juni 2021 om 02:51

Dat je de Ligt vergelijkt met David Luiz kan ik echt niet serieus nemen. David Luiz heeft nadat hij Benfica verliet echt nog maar zelden die potentie laten zien die hij toen zogenaamd had. De Ligt tikt een veel hoger niveau aan en dat kan je echt niet ontkennen. Zeker, hij maakt nog vaak fouten al kun je zelfs die fouten niet vergelijken met die van David Luiz. Daarbij was hij al 24 toen hij bij Chelsea zijn debuut maakte. Dus dat zou betekenen dat de Ligt nog een voorsprong heeft van 3 jaar. Hoe dan ook, lijkt het me vrij duidelijk dat je hier bewust aan het overdrijven bent. Die namen wat jij noemt zijn allemaal verdedigers die al naam gemaakt hebben, al jaren bekend zijn in de voetballerij, de slagen van de zweep kennen en dus al aan het einde van hun carriã£â¨re zitten of al gestopt zijn. Dus hoe oneerlijk is dat om de Ligt nu al te vergelijken met de verdedigers die jij opnoemt? Daarbij moet je eens bekijken waar die spelers stonden toen ze zo oud als de Ligt waren. Stam speelde toen hij 21 was nog bij Fc Zwolle. Terry speelde zijn eerste volledige seizoen bij Chelsea pas toen hij 20 was en haalde pas een echt hoog niveau toen hij 23 was. Sergio Ramos was op zijn 21e bij lange na nog niet de top verdediger die hij de afgelopen jaren was. Sterker nog, er werd in zijn beginjaren lange tijd zwaar getwijfeld of hij wel Real waardig was. Hij werd heel vaak bekritiseerd (ook door Real fans). Ook Thiago Silva kwam op latere leeftijd (25 ) pas op echt top niveau. Nesta is de enige uit jouw lijstje van verdedigers die op vergelijkbare leeftijd als de Ligt echt top was. Vele legendarische verdedigers waren op 21 jarige leeftijd bij lange na nog niet buitencategorie. Zelfs op latere leeftijd hebben ook zij wel vaker fouten gemaakt, al worden die fouten heel snel vergeten in discussies als deze. De enige uitzondering die ik me kan bedenken van een verdediger die op jonge leeftijd al ongelofelijk goed was en altijd constant is gebleven is Maldini. Maar zo'n spelers zijn zo zeldzaam en is het dus ook absoluut geen schande dat de Ligt niet al zo goed is.

29 juni 2021 om 07:43

Maldini, daar is nog nooit iemand in de buurt van gekomen, dus dat is inderdaad geen schande, De Messi vd verdedigers, de aller beste ooit. Maar zo goed wordt De Ligt nooit; Maldini heeft in zijn 25 jarige carrière slechts 3x rood gepakt, De ligt heeft er nu al 2 in zijn achterzak zitten. Na zijn vertrek bij Ajax ook al 6 penalties veroorzaakt, maar is ook beetje z’n eigen schuld; is al zijn wendbaarheid kwijt door zijn postuur en is veel te wild, Maldini en Nesta waren totaal geen beren en veel relaxer. Ff stoppen in de sportschool en weer de kunst van het verdedigen gaan oppakken…

29 juni 2021 om 07:58

@ModricMagic, fout.Nesta was veel verder dan De Ligt, die was op z’n 19e onbetwiste basisspeler bij de toen een vd betere clubs uit Europa Lazio die met Nesta op de huidige leeftijd van De Ligt kampioen werd van Italië, kampioen van Europa en de Europese Super Cup won, daar mag De Ligt alleen maar van dromen. Nee Nesta was veel verder, maar werd dan ook 1 vd beste verdedigers ooit, iets wat De Ligt nog niet inzich heeft.

29 juni 2021 om 08:21

Yoeri,

'Dat tekent de topverdediger, dat tekent een wereldtopper zoals Terry, Ramos, Thiago Silva, Nesta, Stam en ga het rijtje maar af'

Volgens mij stonden die er ook niet foutloos op de leeftijd van De Ligt op 18 jarige leeftijd of nu. Sterker nog.. Ramos een wereld verdediger. Maar tot de dag van vandaag nog steeds die error fouten met kaarten van dien. Stam was ook zo ver nog niet op die leeftijd. Thiago hoort niet in dat rijtje thuis. Ga zo eens je eigen rijtje af..
Kortom, er valt nog veel uit te halen. Hij , De Ligt is nog steeds niet foutloos. Dat is simpelweg niemand niet. Voor niet op die leeftijd. Dat hij die fouten wel eens maakt betekend niet dat het schort aan zijn mentale kracht. Juist niet. Want hij recht zn rug en gaat weer verder. Neemt de verantwoordelijkheid en staat voor de cam zn uitleg te vele en excuses maken. Dat terwijl t hele team t af laat weten. Idd , je hoeft niet mild te zijn omdat hij 21 is. Wel gewoon rekening houden met en dat dit eruit moet en kan gaan.
Als je om die reden een speler in een jong elftal moet zetten.. kan dat hele rijtje dat je opnoemt in een jong selectie. Want die errors hebben zij allemaal.

29 juni 2021 om 08:40

Maldini is inderdaad buitencategorie maar dat was Beckenbauer ook in zijn tijd.

29 juni 2021 om 07:15

Wijnaldum heeft 3 goal en 2 assists volgens mij.

29 juni 2021 om 07:27

De Ligt speelt Demiral keer op keer uit de basis. Demiral was afgelopen seizoen 4de keus. Of zelfs 5de als je ziet dat Danilo vaak centraal stond.

29 juni 2021 om 07:40

Voor mij waren de dieptepunten Stekelenburg, een matige keeper die al jaren niet keept moest ons doelverdedigen, nou dat hebben we geweten…. Blind omdat hij niet kan verdedigen, dus wat doet hij in de verdediging en als laatste Memphis, de man die vaak verstoppertje speelt in belangrijke wedstrijden, de man die nooit eens een seizoen lang kan uitblinken, de man die wisselvallig heeft uitgevonden.

29 juni 2021 om 11:09

Blind was zowat de enige speler die een bal naar voren durft te spelen in plaats van tikkie breed.

29 juni 2021 om 08:09

Met alle respect, maar dat Blind een punt meer krijgt dan De Vrij en twee punten meer krijgt dan De Jong, dat neem ik niet serieus. Ook niet van Derksen.

29 juni 2021 om 12:33

Ieder zijn mening, maar als je Frenkie overschat vindt dan begrijp je er wel echt heel weinig van. Was de enige die een beetje snel de bal naar voren wilde spelen, uberhaupt de enige speler in dit elftal die elke bal kan spelen in plaats van telkens tikkie terug. Maar wat kan hij in zo'n kneuterig elftal? Het is een team effort. Ik vond juist dat hij als enige wat wilde, maar de rest hielp hem niet. Wijnaldum en Depay zijn echt de grootste tegenvallers voor mij. Die Wijnaldum haalt echt altijd het tempo uit het spel en Depay heeft werkelijk niets goed gedaan dit toernooi.

Haat is een slechte raadgever... Promes heeft nauwelijks minuten gemaakt.

29 juni 2021 om 00:54

na de wedstrijd van gisteren snappen we ook meteen waarom hij nauwelijks minuten heeft gemaakt. nog sterker, voor het EK wisten we dat al maar De Boer nam hem om onverklaarbare redenen toch mee

29 juni 2021 om 01:04

Dat is een andere discussie. Feit is dat Promes te weinig heeft gespeeld om daar een waardige oordeel over te kunnen geven.

29 juni 2021 om 01:50

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Hij heeft twee keer mogen invallen en op basis daarvan kun je best iemand beoordelen. Je kan nou niet echt zeggen dat hij in die minuten een dusdanig goede indruk heeft achtergelaten.

29 juni 2021 om 02:01

Invallen terwijl je met een man minder speelt is nou ook niet bepaald een dankbare taak. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Promes ook geen geweldige speler maar wat had ie moeten doen dan?

Echt bizar dat Blind een 7 krijgt van al deze zogenaamde ‘kenners’.

Bij de 1e tegengoal loopt hij opeens weg bij zijn mannetje. What the...? Iemand die dat snapt? Zonder enige duel oid loopt ie weg..? Waardoor de speler helemaal vrij kan inkoppen.

En de 2e tegengoal was een classic Blind: hij dekt de spits (Schick), spits rent naar de bal... en Blind mist snelheid om op tijd te zijn. Resultaat: 0-2.

Blind verdiende een 0. En Promes zou de eerste speler ooit moeten zijn met een cijfer in de min, -3 ofzo. Man man wat was hij slecht.

29 juni 2021 om 00:55

blijkbaar mag je met regelmaat goals aan de tegenstander cadeau doen als je een balletje leuk kan inspelen

29 juni 2021 om 00:59

Japie, je vergeet het belangrijkste criterium nog.. Hij speelt namelijk ook bij de lievelingsclub van de bondscoach.. Het is lachwekkend dat Blind meegenomen is en zoals terecht gezegd wordt is hij weer debet geweest aan enkele goals dit toernooi. Blind is een regelrechte verschrikking voor het Nederlands elftal, maar wordt de hand boven het hoofd gehouden omdat hij een bal over 5 meter zo lekker strak kan spelen.

29 juni 2021 om 00:57

Overdrijf toch niet zo man met je 0 en -3.

Het was zondag echt slecht en oranje onwaardig maar dit soort cijfers zijn onterecht.

29 juni 2021 om 06:51

En Stekelenburg een 4 of zelfs een 5. Hij heeft amper ballen op goal gehad en enkel degene die recht op hem af kwamen gehouden.
En eens over Blind, voetballend leverde hjj ook veel in de afgelopen wedstrijd. Dan heb je dus een speler die de verdediging verzwakt en voetballend niks toevoegt. Hopelijk wordt hij ook snel doorgeselecteerd. Gewoon iemand neerzetten die wel kan verdedigen.

29 juni 2021 om 07:47

Straks lekker met je anti-Ajax-beker koffie pakken en aan het werk?

29 juni 2021 om 11:23

@vtotheb dus als we kritiek hebben op een Ajacied zijn we meteen anti-Ajax? Iedereen zal beamen dat Timber dit toernooi een prima indruk heeft achtergelaten. Die speelt bij Ajax toch? Nee, gasten als Stekelenburg en Blind krijgen kritiek omdat ze echt dramatische voetballers zijn. Ik ben heel blij voor Ajax dat jullie weglopen met ze maar houd ze voortaan lekker daar. Blind heeft in Oranje nog nooit iets goeds gedaan behalve een mooie bal in 2014. En Stekelenburg daar wil ik het niet eens over hebben.. de 0 houden als Ajax keeper tegen VVV en Emmen is tegenwoordig schijnbaar al voldoende ook al werd ie nooit getest

29 juni 2021 om 09:55

Ik snap uberhaupt niet dat we met Blind achterin spelen. Voor zn goede opbouwende kwaliteiten, zegt men dan. Waar in de wereld zie je een speler achterin spelen die niet kan verdedigen? Die geen duels kan winnen? Tuurlijk heeft Blind een fantastische inspeelpass en mooie lange bal, goed overzicht etcetera, maar hebben we dat achterin echt nodig? Kijk even wat er bij andere toplanden achterin staat, daar staan spelers die bij lange niet zo goed kunnen voetballen als Blind maar toch aanvallend voetbal kunnen spelen en de bal snel bij de juiste spelers kunnen krijgen. Bovendien heb je met De Ligt en De Vrij spelers die behoorlijk kunnen opbouwen (om nog maar niet te spreken over Van Dijk die een fantastische lange pass heeft) en Frenkie komt de bal ook regelmatig ophalen in de eigen verdediging. Dus die kan prima de opbouw verzorgen. Desnoods zit je Blind ernaast op t middenveld als je m zo graag wilt opstellen. Maar Blind achterin is echt passã©. Bij die goal van Schick zie je inderdaad dat ie te laat is en ik denk zelfs dat hij nog met een sliding nog de goal had kunnen voorkomen, maar hij mist de snelheid en medogenloosheid om daar in te grijpen. Een 0 is misschien wat overdreven, maar hoger dan een 5,5 krijgt hij niet van mij.

29 juni 2021 om 11:12

Als je met 5 verdedigers speelt is het wel prettig dat er 1tje is die de bal naar voren speelt in plaats van tikkie breed. Dan zou de rest zijn gebrek aan snelheid wel moeten kunnen opvangen, vind ik. Ik vond juist De Vrij en De Ligt echt niet goed opbouwen, die speelden alleen De Jong en Wijnaldum in op eigen helft, waar Blind veel meer snelheid in de aanval wilde leggen. Juist dat slakkentempo in de omschakeling is een van de zaken waarop Oranje het heeft laten liggen. Ongelofelijk traag allemaal!

29 juni 2021 om 11:20

Vanuit de opbouwende gedachte snap ik best dat een trainer Blind wil opstellen, maar voetbal bestaat meer uit dan alleen het spel aan de bal. Er moet ook gewoon verdedigd worden, duels uitgevochten worden voordat je de bal hebt. Dat zijn aspecten van het voetbal die Blind niet (meer) beheerst. Het argument dat ik juist probeer te maken is dat geen enkel land een 'blind' achterin heeft staan om de opbouw te verzorgen, en zij het toch voor elkaar krijgen doelpunten te maken en doelpunten te voorkomen (al zijn de wedstrijden van gister daar niet echt een goed voorbeeld van). Ik vind het principe van Blind achterin om de opbouw te verzorgen dus nogal geforceerd. Het is natuurlijk geen argument om te zeggen: zij hebben het niet, dus wij hoeven het ook niet te hebben, maar de zwakte aan de linkerkant van de defensie van Oranje weegt gewoon niet op tegen het voetballende aandeel van Blind. Zet daar Aké neer, en het staat verdedigend zo veel beter, waardoor je wellicht ook met iets meer risico kunt aanvallen (en bijvoorbeeld Gravenberch of een andere voetballer op t middenveld kunt zetten in plaats van De Roon). Zonder Blind komen we ook tot genoeg kansen, dat weet ik zeker.

29 juni 2021 om 10:23

Nou ja, ik vond de 0-1 toch grotendeels op conto van van Aanholt. Niet alleen maakte hij een onnozele overtreding na de bal eenvoudig weg te geven. Hij ging achter de doellijn staan om de kopbal tegen te houden. Jan Wouters was ook zo'n goede paalman (tegen België) voor de kenners onder ons!

tja, Promes. in Rusland doet hij het fenomenaal hoor je dan altijd maar in Oranje komt hij al jaren geen skippybal voorbij. Stekelenburg mogen ze ook een 1 geven van mij. die dacht dat hij toeschouwer was ipv keeper. je kan de ballen helaas niet uit het doel kijken. af en toe moet je ook duiken of springen maar dat lukt hem niet meer

29 juni 2021 om 00:55

En weet je wat het rare is Japie. Iedereen zit dit zelfs de mensen die geen verstand hebben van voetbal. Op een gegeven moment ga je echt twijfelen en denken dat een willekeurige persoon het gewoon beter zou doen dan de Boer met deze selectie.

29 juni 2021 om 00:58

Tja maar dan kom jij aanzetten dat diegene teveel playstation speelt toch? Onzin allemaal. Als malen die goal maakt staan we in de kwartfinale . Allemaal sensatiezoekerij.Kijk maar naar de fransen vandaag, die spelen wel goed maar liggen er ook gewoon uit.Conclusie : beiden hebben hetzelfde resultaat gehaald. Dat is voetbal. Wel of geen goal kan veel uitmaken.

29 juni 2021 om 01:04

dat zou me idd niet verbazen. hoe moeilijk kan het ook zijn als bondscoach? je moet een goede sfeer creeeren, spelers motiveren, je kijkt wat je beste speler per positie is en verzint daar een opstelling bij die ze enigszins gewend zijn

29 juni 2021 om 01:05

@sc12 die Fransen hebben iig nog hun best gedaan en hadden geen verdediger lopen die zijn team benadeeld door opzettelijk hands te maken

29 juni 2021 om 01:15

Het gaat niet alleen om de kans van Malen of wat dan ook. Het probleem zit veel dieper en eigelijk hadden we dit allemaal aan zien komen. De Boer heeft alleen verkeerde keuzes gemaakt vanaf de eerste dag dat hij was aangesteld.

29 juni 2021 om 01:21

@japie maar met de selectie die Frankrijk heeft is het toch nog een veel grotere schande dat zij al in de tweede ronde naar huis gaan. Tuurlijk heeft Nederland ook waanzinnig matig gepresteerd, maar een beetje goed praten en bagatelliseren hoe slecht Frankrijk heeft gepresteerd hier is wel gek

29 juni 2021 om 01:23

dat is gebleken ja. onder Koeman waren we een plaag voor de toplanden. onder Frank De Boer een schietschijf voor met alle respect landen als Turkije en Tjechie

29 juni 2021 om 01:29

@La Bombonera natuurlijk is dat een schande maar bij die Fransen zag je iig nog beleving en een wil om te winnen vandaag. Oranje vond het wel prima verder tegen Tjechie en maakte geen moment de indruk de kwartfinale te willen halen

29 juni 2021 om 01:35

Spelen goed vind ik nogal overdreven. Vond Zwitserland beter.

29 juni 2021 om 00:56

Als Ajax volgend seizoen met hem als nummer 1 in gaat hebben we echt een probleem. Prima 2e keeper, maar 1e kan niet.

29 juni 2021 om 01:03

Stekelenburg heeft toch geen contract meer gekregen? Ze hebben nu toch Pasveer, Onana en die nieuwe keeper van Go Ahead? Of zit ik fout?

29 juni 2021 om 01:11

Was verlengd met een jaar.

29 juni 2021 om 01:03

Maar bij welke goals ging stekelenburg dan echt in de fout? Volgens mij waren de tegendoelpunten allemaal minimaal lastig houdbaar.

29 juni 2021 om 01:07

hij ging bij geen enkele goal in de fout omdat hij niet eens de moeite nam om in te grijpen. hij stond erbij en hij keek ernaar. eerst tegen Noord Macedonie en gisteren ook weer tegen Tjechie. wat stond hij te doen bij die kopgoal van Tjechie? je had een paspop op goal kunnen zetten en je had hetzelfde effect gehad

29 juni 2021 om 01:11

Noord-Macedonie heeft niet eens gescoord.

29 juni 2021 om 01:24

je weet heus wel wat ik bedoel. bij die twee schoten van Noord Macedonie die werden afgekeurd voordat Stekelenburg wist dat ze werden afgekeurd liep hij ook te kloten

29 juni 2021 om 01:34

Steek teert al sinds Roma op zijn netwerk, mensen die hem het hand boven het hoofd houden. Koeman heeft hem overal een mooi contract gegund en bij Ajax zal ie vast ook niet voor een tientje per uur op de loonlijst staan. Helemaal mee eens Japie, Stekelenburg op doel was echt triest dit toernooi.

29 juni 2021 om 01:45

Je pikt er nu twee uit je had er ook 8 uit kunnen pikken die gigantisch faalde.
Er zat niks in dit elftal geen strijd , passie de wil om te winnen . De enige waarbij ik dit zag was Weghorst.
Als je de wedstrijden van vandaag zag , die waren fantastisch daar zat alles In . Als je dan toch uitgeschakeld wordt ga dan tenminste strijdend ten onder , maar niet als een stelletje lamzakken

29 juni 2021 om 08:29

Dumfries ook wel natuurlijk. Aan alles zag je dat hij wel wilde winnen. Die heeft gestreden voor elke meter

29 juni 2021 om 10:41

Ja die ook , maar ik haal er Weghorst uit omdat deze jongen veel kritiek kreeg. Misschien niet de speler met techniek, maar wel een ,net als Dumfries, met strijd en de wil om te winnen

Beetje pijnlijk voor De Vrij, is hij eindelijk eens een keer niet geblesseerd voor een toernooi en in topvorm, zakt de hele boel voor hem door het ijs. Maar goed, dat is voetbal…

29 juni 2021 om 01:10

Welke toernooi heeft die gemist dan? Of doel je op de Nations League?

29 juni 2021 om 01:17

Hij heeft de afgelopen jaren vooral interlands gemist of half fit op de bank gezeten, zijn laatste toernooi was het WK 2014.

29 juni 2021 om 01:26

Maar... dat is toch ook het laatste toernooi waar Oranje deel aan nam, beste Hangover ?

29 juni 2021 om 01:41

Klopt, dan heeft hij toch die andere toernooien gemist? Ik zeg niet dat Oranje daar bij was, maar dat hij ze gemist heeft.

29 juni 2021 om 21:10

Dat zeg je niet. Je zegt dat die toernooien heeft gemist door blessures. Dat heeft die niet.

Blind een 7? Hoe kan het toch steeds dat deze man vrijuit gaat? Natuurlijk is Promes de allerslechtste van het stel maar Blind blijft telkens buiten schot terwijl dat zo’n nep verdediger is. Ik mag hopen dat die er nooit meer bij zit. Dat voetballende gedeelte waar hij zo fantastisch in schijnt te zijn valt ook echt wel mee. Je speelt gewoon met een man minder als hij meedoet

29 juni 2021 om 07:30

Blind was tijdens de groepsfase erg goed, minimaal een 8 voor 3 van de 4 wedstrijden.

29 juni 2021 om 11:17

Blind was helemaal niet goed. Hoe die man telkens zulke ruimtes laat vallen is echt ongelofelijk om naar te kijken. Ik ken geen enkele verdediger bij een topland die niet kan verdedigen maar wij hebben er wel een

Durf het bijna niet te zeggen, ik zal best voor gek verklaart worden (ben ik ook wel), maar ik ben het 100% eens met de cijfers van Johan Derksen. Waar Renee veel te hoge cijfers uitdeelt, een 6 voor Promes? 7 voor Gravenbergh? en Genee er duidelijk ook vrij weinig verstand van heeft, kan ik me volledig vinden in die cijfers van Derksen. Zou de Vrij misschien een 7 geven.

29 juni 2021 om 02:53

7 voor gravenbergh inderdaad te hoog. Een 6 voor promes kan ik nog wel begrijpen, want hij heeft bijna geen minuten gemaakt, maar in die minuten ook geen fouten gemaakt. Gijp heeft 200% meer verstand van het spelletje dan derksen. Derksen wil alleen kijkcijfers.

Derksen klaagt over Promes zijn gewelddadig gedrag, maar naast hem, van der Gijp om duidelijk te zijn, zit er ook iemand die niet vies is van geweld tegen zijn echtgenoot. Bizar.

Het trieste is, elk land heeft wel een voetballer die echt goed kan voetballen. Macedonie met Pandev. Tsjechie met Shick en Soucek. Zweden Isak en Forsberg. Zwitserland Xhaka Shaqiri. Oekraine Yarmolenko.

Dit zijn niet eens wereldtoppers, maar wel gewoon serieus goede subtop voetballers. Al deze landen bouwen hun team om deze topspelers heen, waardoor ze kunnen floreren. Bij elk kleiner voetballand floreert toevallig hun vedettes! Waarom kunnen we dat in NL niet eens doen! Zijn we weer te arrogant voor. Geef Frenkie, Depay, Gini en De Vrij even wat extra vrijheden. Laat hen maar de vedette voelen. Ff een verwenbeurtje avond voor de wedstrijd. Systeem om hen heen bouwen. Geen gezeik over statements over Qatar/BLM/regenboog of welke ziel zich dan ook beledigd voelt. Dan gaan ze op zeker presteren!

29 juni 2021 om 02:02

Dat heeft Frank toch gedaan? Het hele team is om Memphis heen gebouwd, en het duo Wijnaldum-Frenkie op het middenveld. Memphis kreeg de vrije rol en hij speelt altijd. Het is een beetje pijnlijk dat hij zo tegenvalt, maar goed het alternatief was hem op linksbuiten laten draven en met 433 de ballen richting Weghorst of Luuk de Jong slingeren, en daar werden weinig mensen erg wild van.

29 juni 2021 om 02:43

Ook weer typisch Nederlanders he, het is nooit goed helaas. Mensen moeten eens accepteren dat resultaat boven alles gaat, ook boven het mooie voetbal. 532 is natuurlijk niet des Nederlands, Frank had natuurlijk ook beter met 433/4231 kunnen spelen met fatsoenlijke wingers want met zijn tactiek, waren v Aanholt en Dumfries de belangrijkste pionnen en niet Gini of Memphis terwijl ze dat wel moeten zijn. Dit blijft in mijn ogen de sterkste opstelling wat ook alle 11 spelers snappen en waarmee je van Tsjechie echt niet had hoeven te verliezen.

Krul
Dumfries
De Ligt
de Vrij
v Aanholt
Frenkie
Blind
Berghuis
Wijnaldum
Memphis
Wout/Malen

Als je beste speler een wingback is met beperkingen, heb je als nationaal elftal een serieus probleem natuurlijk. Het werd op een geven moment ook een beetje pijnlijk, iedereen was blij met Dumfries want hij maakte doelpunten omdat de spelers voorin het lieten afweten. Kan echt niet op dit podium vind ik. Nederland heeft zichzelf nogmaals serieus voor schut gezet.

29 juni 2021 om 08:52

Je stelt het verkeerd, Dumfries is niet de beste speler, Dumfries heeft als één van de weinige een goede wedstrijd gespeeld tegen de Tsjechen en een geweldig toernooi! De enige met full power inzet. Onze beste spelers gaven juist niet thuis en dat valt de bondscoach aan te rekenen. Die is per slot van rekening eindverantwoordelijk.

29 juni 2021 om 10:58

Dat bedoelde ik ook, hij werd op een gegeven moment de belangrijkste speler aan de rechterkant terwijl hij gewoon een doodgewone speler is. Zo hopeloos was men. En de beste spelers hebben (nog) niet de leiderschap die nodig is om een elftal te leiden.

Oh wat hoop ik dat promes wordt vrijgesproken, zodat hij een mega proces kan beginnen tegen o.a derksen. Die dan zijn gehele vermogen kan gaan overdragen. Ongelofelijk dat men dit toestaat. Veroordelen zonder veroordeling. Dit is tot nader onder gewoon smaat.

29 juni 2021 om 08:42

Hele vermogen overdragen lijkt me me voor smaad wat overdreven. Maar hoe groot acht jij de kans dat Promes daadwerkelijk onschuldig is? Oprecht benieuwd.

29 juni 2021 om 08:55

Buiten dat hele verhaal om; wat voegt die minkukel toe? Het was bij Ajax al helemaal niks, hij komt nog geen lijk voorbij, heeft een waardeloze eerste aanname en maakt nooit een beslissende goal. Pure armoede en ik hoop op mijn beurt dat Promes, die daarnaast ook nog eens voor de camera overkomt als een kleuter met een beperking, nooit meer opgeroepen wordt.

29 juni 2021 om 09:14

Heel correct om te zeggen dat hij nog niet is veroordeeld. Maar jij en ik weten allebei dat Promes het gewoon gedaan heeft. Kapitale blunder om iemand met zo'n trackrecord te selecteren. Het is geen briljante speler met een gekke kant he? Het is Promes, die het in oranje heel vaak heel slecht doet. Een 1 geven is wat kinderachtig, maar deze speler had nooit geselecteerd moeten worden.

Dumfries heeft me écht positief verrast. Wie had dat gedacht? Hij heeft in al die jaren PSV nog nooit zo goed gespeeld als tijdens dit toernooi en verdient echt alle krediet. Van te voren vaak genoeg gezegd dat Dumfries geen international is, maar hoeveel meer kon ik ernaast zitten? Hopelijk kan hij dit niveau vast houden, een mooie transfer maken naar een club waar hij wekelijks speelt en gewaardeerd wordt. Dumfries duidelijk onze beste rechtsback!

Promes speelde absoluut niet goed maar Johan beoordeeld Promes nu niet op zijn voetbalkwaliteiten. Die 1 geeft hij puur omdat hij vind dat hij vanwege dat steekincident niet mee had gemogen naar het EK. Dat vind ik echt niet eerlijk. Hij was er bij beoordeel hem dan op zijn weliswaar slechte prestaties

Derksen drinkt geen druppel, maar toonde zich gisteren toch behoorlijk ontoerekeningsvatbaar. Dat begon al met zijn bizarre opmerking dat kiezen voor een buitenlandse opvolger van Frank de Boer een keuze uit armoede is, om vervolgens voor De Boers generatiegenoot en tevens nationale doorsneecoach te pleiten - kennelijk is dat wel een blijk van luxe en welvaart - vanwege het feit dat het zo'n nette jongen is. Nee, dat lijkt me genoeg inderdaad om doorgewinterde bondscoaches als Low of Bielsa maar niet te overwegen. De 1 die hij later op de avond uitdeelde voor Promes was ronduit belachelijk en kun je niet serieus nemen. Ik ben zelf geen fan van Promes; het is in mijn ogen een walgelijk joch en als voetballer international-onwaardig, maar hij heeft veel te weinig gespeeld om uberhaupt voor een eindcijfer in aanmerking te komen. Ik ben Derksens mening over de geringe mate van Promes' representativiteit om voor Oranje uit te mogen komen - vanwege huiselijk geweld en het verdacht worden van een steekpartij - ben ik wel eens, maar dat hij toch wordt opgeroepen en ingezet is niet zijn schuld. Dan is het flauw om hem om die reden met een 1 te beoordelen. Sowieso zijn het de usual suspects - Promes, De Roon, Weghorst, Depay - die het meest ervan langs krijgen. Opmerkelijk, want over vier wedstrijden vond ik ook Frenkie de Jong vrij onzichtbaar en valt me het leading by example van Wijnaldum bijzonder tegen. Wat voor wanprestatie die op de mat legde tegen Tsjechie was beneden alle peil. Alleen is het niet zo populair om kritiek op hem te leveren dus pakken 'we' liever een speler als De Roon ofzo.

29 juni 2021 om 12:52

Joh, je weet toch hoe dat werkt met die analisten, ze hebben allemaal hun stokpaardjes en lievelingsspelers. En laten we wel zijn, dat hebben de meeste reageerders hier ook.

Het heeft weinig zin om individuele zondebokken aan te wijzen. Dit Nederlands Elftal heeft collectief gefaald, met name in gogme, snelheid en felheid. Het was allemaal veel te traag en loom!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

87 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren